Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού της vintage ταπετσαρίας σε στυλ “ρετρό”

Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού της vintage ταπετσαρίας σε στυλ

Για πολλά χρόνια, η ταπετσαρία θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους διακόσμησης τοίχων, καθώς τέτοια δομικά υλικά έχουν πολλά πλεονεκτήματα έναντι πολλών άλλων επιλογών..

Σύμφωνα με πολλούς σχεδιαστές και διακοσμητές, τα τελευταία χρόνια, οι vintage ταπετσαρίες σε ρετρό στυλ αποκτούν δυναμική, οι οποίες κερδίζουν πλεονεκτικά όχι μόνο τους κλασικούς, αλλά και τους μοντέρνους εσωτερικούς χώρους. Σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα αυτού του στυλ ταπετσαρίας, πώς να τα επιλέξετε σωστά, θα συζητηθούν σε αυτό το άρθρο..

Χαρακτηριστικά στυλ

Οι ρετρό ταπετσαρίες μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η έννοια περιλαμβάνει οποιαδήποτε ταπετσαρία που έχει ένα συγκεκριμένο μοτίβο και εικόνες σε ένα δεδομένο στυλ..

 • Οι τιμές για ταπετσαρίες υψηλής ποιότητας αυτού του τύπου μπορεί να είναι υπερτιμημένες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα περισσότερα μοντέλα που παρουσιάζονται σε καταστήματα και σαλόνια είναι παραλλαγές ξένης παραγωγής. Η Ευρώπη λατρεύει πολύ την ταπετσαρία σε ρετρό ή vintage στυλ, με αποτέλεσμα να παρέχονται συχνά στη χώρα μας σε υψηλές τιμές..

 • Ένα ευρύ φάσμα ταπετσαριών αυτού του τύπου επιτρέπει ακόμη και στους πιο δεινούς πελάτες να κάνουν μια επιλογή..

Πολλές μάρκες προσφέρουν επιλογές σχεδιαστών, ακόμη και μοντέλα με χειροποίητες λεπτομέρειες. Η πιο ακριβή εμφάνιση είναι η υφασμάτινη ταπετσαρία σε στιλ αντίκες..

 • Πολλοί ειδικοί είναι σίγουροι ότι η διακόσμηση ενός ολόκληρου σπιτιού ή διαμερίσματος σε αυτό το στυλ δεν είναι πολύ κατάλληλη, αλλά η διακόσμηση ενός συγκεκριμένου δωματίου με ρετρό ταπετσαρία θα είναι πολύ χρήσιμη.

 • Μπορεί να είναι δύσκολο να επιλέξετε μόνοι σας προϊόντα “ρετρό”, γι ‘αυτό πολύ συχνά οι αγοραστές καταφεύγουν στη βοήθεια επαγγελματιών και διακοσμητών.
 • Τέτοια δομικά υλικά συχνά συνδυάζονται με άλλα καλύμματα τοίχων, το κυριότερο είναι ότι σε ένα τέτοιο φινίρισμα υπάρχει ένας επιδέξιος συνδυασμός όλων των στοιχείων σχεδιασμού. Το αρχικό εσωτερικό μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να αποκτηθεί, γι ‘αυτό πρέπει να ξοδέψετε πολλή προσπάθεια για την επιλογή των απαραίτητων υλικών φινιρίσματος.

 • Οι vintage ταπετσαρίες είναι ιδανικές για επιλογή όχι μόνο σε ιδιωτικούς χώρους διαβίωσης, αλλά και σε διάφορες εγκαταστάσεις. Έχουν μεγάλη σημασία για διάφορα καφέ και εστιατόρια. Είναι πολύ σημαντικό εδώ να επιλέξετε τα σωστά έπιπλα και αξεσουάρ για αυτά..
 • Δεν είναι ασυνήθιστο όταν τα καλύμματα τοίχου σε αυτό το στυλ είναι κατασκευασμένα από παλιές εφημερίδες, αλλά για να φαίνεται κατάλληλο, αυτή η προσέγγιση στην κόλληση πρέπει να μελετηθεί μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια..

Μεγάλη ποικιλία

Η διακόσμηση τοίχου σε ρετρό στυλ απαιτεί ιδιαίτερη συγκέντρωση και πολλή προσοχή. Πρώτα απ ‘όλα, είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε τον σωστό τύπο ταπετσαρίας.. Μεταξύ της μεγαλύτερης ποικιλίας, μπορείτε να βρείτε τις ακόλουθες ποικιλίες ταπετσαριών vintage στιλ:

 • Χαρτί. Τέτοιες ταπετσαρίες θεωρούνται οι ασφαλέστερες τόσο για τους ανθρώπους όσο και για το περιβάλλον. Επιπλέον, παρουσιάζονται στο ευρύτερο φάσμα διαφόρων «ρετρό» σχεδίων και εικόνων. Ωστόσο, το χαρτί φοβάται πολύ την υγρασία και την υγρασία και απορροφά γρήγορα οσμές τρίτων, οπότε τέτοια προϊόντα δεν είναι κατάλληλα για όλα τα δωμάτια και τους χώρους..

 • Ταπετσαρία θεωρούνται τα πιο καθολικά, γιατί με αυτά μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις πιο ασυνήθιστες ιδέες. Στην ταπετσαρία φωτογραφιών, μπορείτε να εκτυπώσετε όποιες εικόνες θέλετε..
 • Μη υφασμένα. Αυτός ο τύπος ταπετσαρίας είναι τόσο δημοφιλής όσο και οι εκδόσεις χαρτιού. Αλλά τέτοια προϊόντα είναι πιο ανθεκτικά και κρύβουν εύκολα μικρές ατέλειες στους τοίχους. Διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Διάφορες μάρκες συχνά παράγουν μοντέρνες συλλογές μη υφασμένων ταπετσαριών σε ρετρό στυλ..

 • Ταπετσαρία βινυλίου ίσως η πιο ασυνήθιστη επιφάνεια. Τα ανάγλυφα μοντέλα με vintage σχέδια και διάφορα είδη ζωγραφικής φαίνονται τα πιο ακριβά και εκλεπτυσμένα. Το μεγάλο πλεονέκτημα των δομικών υλικών αυτού του τύπου είναι ότι μπορούν να πλυθούν εύκολα και να καθαριστούν από τη βρωμιά, επίσης δεν απορροφούν οσμές τρίτων και διατηρούν το χρώμα και τη φωτεινότητά τους όσο το δυνατόν περισσότερο..
 • Ακριβό, αλλά δικαιολογημένο ταυτόχρονα, υφαντική ταπετσαρία μπορεί εύκολα να γίνει το highlight κάθε vintage εσωτερικού χώρου. Πολύ συχνά, μια τέτοια ταπετσαρία φροντίζεται ακόμη και με μια ηλεκτρική σκούπα. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους είναι φιλικά προς το περιβάλλον για τον άνθρωπο. Επιπλέον, αντιμετωπίζονται με ειδικές πυροσβεστικές λύσεις..

Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι ρετρό ταπετσαρίες έρχονται σε πολλά διαφορετικά σχέδια και χρώματα. Μπορούν να γίνουν τόσο σε ήρεμα όσο και σε έντονα χρώματα. Οι πιο δημοφιλείς είναι οι δεύτερες επιλογές, οι οποίες τονίζουν την ίδια την ουσία αυτού του φωτεινού και ζωντανού στυλ..

Όποια ταπετσαρία ρετρό στυλ και αν επιλέξετε, είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάτε το δωμάτιο στο οποίο θέλετε να τα κολλήσετε..

Αν μιλάμε για ένα διαμέρισμα στούντιο σε vintage στιλ, όπου θέλετε να διακοσμήσετε μια συνδυασμένη κουζίνα και σαλόνι, είναι καλύτερο να εγκαταλείψετε την επιλογή ταπετσαρίας από χαρτί και να επιλέξετε πιο ανθεκτικές στη φθορά και ακριβές επιλογές. Σίγουρα δεν θα απορροφήσουν τις υπερβολικές μυρωδιές και θα διαρκέσουν για πολλά χρόνια..

Τα προϊόντα απλού χαρτιού είναι ιδανικά για διάδρομο ή διάδρομο, καθώς και για αίθουσα.

Επιλογές εσωτερικού χώρου

Οι vintage ρετρό ταπετσαρίες είναι ιδανικές για τη συμπλήρωση μοντέρνων εσωτερικών χώρων διαμερισμάτων και κατοικιών, επειδή με τη βοήθειά τους δεν είναι απαραίτητο να κολλήσετε ολόκληρο το δωμάτιο, αλλά μπορείτε εύκολα να διακοσμήσετε οποιονδήποτε τοίχο.

Οι μοντέρνες ρετρό ταπετσαρίες μπορούν να γίνουν χρησιμοποιώντας κάθε είδους εικόνες και στοιχεία από το παρελθόν, σε συνδυασμό με ζωντανά χρώματα και αποχρώσεις της νεωτερικότητας. Όποια και αν είναι η ταπετσαρία με υφή που επιλέγετε, σίγουρα όχι μόνο θα ανανεώσουν το εσωτερικό και θα το κάνουν πιο άνετο, αλλά θα φέρουν και χαρά και φωτεινότητα..

Η ταπετσαρία σε στυλ vintage φαίνεται πολύ ακριβή στο υπνοδωμάτιο. Φροντίστε να δώσετε προσοχή στις επιλογές με λουλούδια και πουλιά σε έντονα χρώματα και ασυνήθιστες ανάγλυφες υφές..

Για ευρύχωρα δωμάτια όπου βρίσκονται ελαφριά έπιπλα, είναι καλύτερο να αγοράσετε vintage εκδόσεις του χρώματος “άμμος” ή γαλακτώδη απόχρωση. Τυχόν αμυδρά και ανοιχτά γυμνά χρώματα όχι μόνο δημιουργούν μια γαλήνια αίσθηση, αλλά κάνουν και το δωμάτιο οπτικά ευρύχωρο.

Τα μεγάλα σαλόνια και οι αίθουσες, κατασκευασμένες σε κλασικό εσωτερικό, δεν θα χαλάσουν την ταπετσαρία αυτού του στυλ. Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στις επιλογές ταπετσαρίας με στυλ vintage.

Συμβουλή ειδικού

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πολύ συχνά ότι για να ενσαρκώσουν ένα vintage ή ρετρό στυλ, αξίζει να χρησιμοποιηθούν ταπετσαρίες αντίκες, οι οποίες, λόγω της ηλικίας τους και των ασυνήθιστων μοτίβων τους, μπορούν να ονομαστούν vintage. Ωστόσο, οι επαγγελματίες δεν συνιστούν να το κάνετε αυτό, αφού Αυτά είναι δομικά υλικά των οποίων η διάρκεια ζωής μπορεί να είναι περιορισμένη.

Αν βρείτε γερασμένες, αλλά ταυτόχρονα όμορφες ταπετσαρίες από την εποχή των γιαγιάδων σας, αυτό απέχει πολύ από την εγγύηση ότι θα σας κρατήσουν για πολύ καιρό. Παρ ‘όλα αυτά, μερικές φορές οι ίδιοι οι σχεδιαστές επιλέγουν τέτοια δομικά υλικά για μη τυπική διακόσμηση τοίχων..

Οι vintage ταπετσαρίες πρέπει να επιλέγονται σύμφωνα με όλα τα ίδια κριτήρια με άλλες, καθώς η κύρια διαφορά τους είναι σε ασυνήθιστα μοτίβα και εικόνες.

Για να επιλέξετε σίγουρα το σωστό σχέδιο για τη διακόσμηση τοίχων στο σπίτι, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες ειδικών, καθώς το vintage και το ρετρό στυλ δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά..

Είναι επίσης καλύτερο να προτιμάτε μόνο αποδεδειγμένα εμπορικά σήματα και μάρκες που παράγουν αξιοπρεπή προϊόντα ταπετσαρίας. Και οι εξαιρετικοί κατασκευαστές τέτοιων δομικών υλικών δεν είναι μόνο ξένοι, αλλά και εγχώριοι.

Θα μάθετε πώς να κολλάτε μόνοι σας ταπετσαρία από το παρακάτω βίντεο..