Πλακάκια Rako: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα τσεχικά κεραμικά πλακίδια Rako είναι μια επίστρωση υψηλής ποιότητας που έχει ζήτηση σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Το κλειδί για την επιτυχία αυτής της μάρκας βρίσκεται στη βέλτιστη αναλογία τιμής και ποιότητας..

Ιδιαιτερότητες

Ο κατασκευαστής της μάρκας Rako είναι η τσεχική εταιρεία Lasselsberger, η οποία παράγει πάνω από 35 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα πλακιδίων ετησίως. Το υλικό παρουσιάζεται στις συλλογές για κατοικίες (σπίτι) και τεχνικούς χώρους (αντικείμενο).

Η συλλογή Rako Home περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα επενδύσεων τοίχου και δαπέδου και περιγράμματος. Τα δάπεδα αυτής της κατηγορίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμηση μπάνιων και άλλων χώρων διαβίωσης, συμπεριλαμβανομένων βεράντες. Δεδομένου ότι τα πλακάκια μπορούν να μιμηθούν την υφή του ξύλου, του μετάλλου, της πέτρας ή των υφασμάτων, ένα κομψό εσωτερικό στο σπίτι μπορεί τώρα να κατασκευαστεί από οποιονδήποτε, όχι μόνο από επαγγελματίες σχεδιαστές..

Τα κεραμίδια Rako Objekt αντιπροσωπεύονται από περισσότερους από 900 τύπους. Αυτό επιτρέπει στους σχεδιαστές να επιλέξουν τη βέλτιστη λύση για την ενσωμάτωση των μη τυποποιημένων δημιουργικών ιδεών τους..

Οφέλη από τα πλακίδια Rako

Το 2017, ξεκίνησε μια άλλη γραμμή παραγωγής πλακιδίων Rako. Χάρη στη χρήση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, το υλικό άρχισε να παράγεται βαθμονομημένο.

Η απόλυτη σύμπτωση στο μέγεθος επέτρεψε την τέλεια ένωση των ραφών κατά την εγκατάσταση, επιπλέον, κατέστη δυνατός ο συνδυασμός διαφορετικών συλλογών.

Μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων του υλικού, μπορούν να σημειωθούν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • χαμηλή τιμή;
 • μεγάλη διάρκεια ζωής?
 • αντοχή σε αρνητικές ατμοσφαιρικές επιδράσεις.

 • υψηλή αντοχή στη φθορά.
 • αντιολισθητική επίστρωση?
 • αντοχή στις χημικές ουσίες.
 • μεγάλη ποικιλία υφών και χρωμάτων.
 • διαθεσιμότητα έτοιμων έργων για το σχεδιασμό της αίθουσας, του μπάνιου, των χώρων κουζίνας, των πισινών.

Δημοφιλή μοντέλα

Κεραμικός συλλογή Επόμενο μιμείται την υφή του πλεκτού υφάσματος. Η σειρά παρουσιάζεται σε ζεστούς και κρύους τόνους: από γκρι έως μπεζ. Το μέγεθος των πλακιδίων αυτής της σειράς είναι 30 × 60 εκ. Η επίστρωση θα φανεί ενδιαφέρουσα στο μπάνιο και την κουζίνα.

Συλλογή Επιπλέον είναι ένα τζάμι φινίρισμα με ματ περιοχές. Μια παρόμοια υφή επιτυγχάνεται με τη χρήση ψηφιακής εκτύπωσης και λούστρων. Τα καλύμματα αυτής της σειράς διατίθενται σε δύο μεγέθη: 40 × 80 εκ. Και 80 × 80 εκ. Η παλέτα χρωμάτων του υλικού παρουσιάζεται στην περιοχή από μαύρο-καφέ έως λευκό. Οι επικαλύψεις της σειράς Extra διαφέρουν στον ίδιο τύπο, χρησιμοποιούνται στη διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων..

Συλλογή επάνω φέρει έναν συνδυασμό κλασικών και νέων σχεδιαστικών ιδεών. Τα μεγέθη πλακιδίων σε αυτή τη σειρά μπορεί να είναι 30 × 60 cm ή 20 × 40 cm. Όλες οι επικαλύψεις είναι μονόχρωμες και έχουν ανάγλυφη επιφάνεια.

Η συλλογή είναι κατάλληλη για όσους προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν φυσικά χρώματα και μοντέρνες σύγχρονες τάσεις στο σχεδιασμό του χώρου διαβίωσής τους..

Άλλο ένα κεραμικό Συλλογή Boa μιμείται μια ματ μαρμάρινη επιφάνεια. Τα πλακάκια διατίθενται σε λευκούς και γκρι τόνους και έχουν διαστάσεις 30×60 cm και 30×90 cm. Το μαρμάρινο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με τη χρήση ψηφιακής εκτύπωσης.

Συλλογή Φάρο μιμείται το φυσικό ξύλο. Οι τόνοι της σειράς παρουσιάζονται σύμφωνα με τις αποχρώσεις του φυσικού ξύλου: μαύρο, κάστανο, μπεζ, καφέ, λευκό. Οι διαστάσεις των πλακιδίων στη συλλογή Faro – 15 × 60 cm.

Συλλογή πιάνου αντιπροσωπεύεται από λουλούδια βελανιδιάς, κερασιάς και σημύδας. Οι διαστάσεις του καλύμματος είναι 20 × 60 εκ. Τα κεραμίδια από αυτή τη σειρά θα φαίνονται όμορφα στο σχεδιασμό ενός μπάνιου, ξενώνα ή ξυλοκατοικίας. Η πολυπλοκότητά του θα σας βοηθήσει να τονίσετε τα λευκά γυαλιστερά πλακάκια..

Πλακάκι από τη συλλογή Rush προσομοιώνει μια μεταλλική επιφάνεια. Η σειρά παρουσιάζεται σε έξι χρώματα. Για να δημιουργήσετε ένα μοντέρνο εσωτερικό, το δάπεδο από τη συλλογή Rush ταιριάζει καλύτερα.

Συλλογή Βάσης παρουσιάζει επενδύσεις δαπέδου με διαστάσεις 30×60 εκ., 60×60 εκ. και 30×90 εκ. Διαθέσιμα χρώματα: καφές, καπνός, ιβουάρ, wenge. Λόγω της λείας υφής της επιφάνειας και των αντιολισθητικών ιδιοτήτων του, τα πλακάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ντους, μπάνια, χώρους κουζίνας, εστιατόρια, ξενοδοχεία..

Συμβουλές επιλογής

Όταν επιλέγετε κεραμικά πλακίδια της μάρκας Rako, πρέπει να τηρείτε τις ακόλουθες συστάσεις:

 • Για μικρά δωμάτια, είναι καλύτερο να επιλέξετε προϊόντα μεγάλης μορφής, τότε ο χώρος θα επεκταθεί οπτικά.
 • Σε ημικυκλική επιφάνεια τοίχου, μπορούν να τοποθετηθούν πλακάκια (ψηφιδωτά) χρησιμοποιώντας πλέγμα.
 • Όλες οι επίστρωση μάρκας είναι κατάλληλες για ενδοδαπέδια θέρμανση.

 • Το υλικό που ξεκινά με το γράμμα W είναι για εσωτερική διακόσμηση.
 • Η παρουσία των γραμμάτων Τ και Δ στον αριθμό πλακιδίων υποδεικνύει την παρουσία χαρακτηριστικών όπως η αντοχή στον παγετό στο υλικό. Η επίστρωση αυτής της κατηγορίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λότζες και βεράντες..
 • Η συντομογραφία PEI 1-5 αντιπροσωπεύει το επίπεδο αντοχής στη φθορά του υλικού. Όσο υψηλότερος είναι ο τελευταίος αριθμός, τόσο πιο ανθεκτικό είναι το πλακίδιο στην τριβή. Η καλύτερη επιλογή για εγκατάσταση σε ένα διαμέρισμα θα είναι μια επίστρωση με τον αριθμό “3”.

Ζήτηση για τσεχικά κεραμικά πλακίδια

Οι κριτικές πελατών δείχνουν ότι τα τσεχικά πλακάκια καταπλήσσουν με μια μεγάλη γκάμα προϊόντων και υψηλής ποιότητας υλικά. Μπορεί να ανταγωνιστεί τους Ιταλούς κατασκευαστές, καθώς διατηρώντας την ποιότητα, το κόστος των κεραμικών πλακιδίων από την Τσεχία είναι πολύ χαμηλότερο..

Η τιμή στην κατηγορία οικονομίας κυμαίνεται από 100-350 ρούβλια. για 1 m2. Οι απαιτητικοί αγοραστές μπορούν να συνιστούν επικαλύψεις, το κόστος των οποίων ξεκινά από 1000 ρούβλια ανά 1 m2. Αυτή η κατηγορία περιέχει πλακάκια με μεγάλη ποικιλία μεγεθών, υφών και χρωμάτων..

Δείτε το παρακάτω βίντεο για ένα master class σχετικά με την τοποθέτηση πλακιδίων Rako..