Πλακάκι από τούβλα στο εσωτερικό σχέδιο

Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός επιλογών για εσωτερική διακόσμηση. Η ταπετσαρία παραμένει πάντα δημοφιλής, τα κεραμίδια είναι συχνά μια πλεονεκτική λύση για τους ιδιοκτήτες..

Πρόσφατα, όταν ο μινιμαλισμός έχει μπει στη μόδα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν διακοσμητικά πλακάκια σαν τούβλα στο εσωτερικό σχεδιασμό..

Ιδιαιτερότητες

Δεν θα είναι αποκάλυψη ότι, ενώ ανέπτυξαν πλακάκια για τούβλα, σχεδίαζαν να το χρησιμοποιήσουν για επένδυση προσόψεων γνώσης. Ωστόσο, πολύ γρήγορα, οι σχεδιαστές συνειδητοποίησαν ότι με σωστό, καλά σχεδιασμένο σχεδιασμό, αυτό το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εσωτερική διακόσμηση. Έτσι, σήμερα οι σχεδιαστές, χρησιμοποιώντας πλακάκια που μοιάζουν με τούβλα, δημιουργούν μοναδικές και ασυνήθιστες συνθέσεις..

Αυτό το υλικό έχει πολλά πλεονεκτήματα. Εκτός από την αρχική εμφάνιση, αξίζει να τονιστεί η φιλικότητα προς το περιβάλλον των κεραμιδιών. Πράγματι, τα τελευταία χρόνια, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δίνουν προσοχή κυρίως σε αυτόν τον δείκτη. Όσο πιο φιλικά προς το περιβάλλον είναι τα υλικά που χρησιμοποιούνται για επισκευές, τόσο πιο ήρεμοι αισθάνονται οι κάτοικοι. Επομένως, πρέπει να σημειωθεί ξεχωριστά ότι το κεραμίδι είναι απολύτως φιλικό προς το περιβάλλον και δεν περιέχει επιβλαβείς ακαθαρσίες.

Αξίζει να δοθεί προσοχή σε άλλα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα των πλακιδίων από τούβλα. Μπορεί να χωρέσει εύκολα ακόμη και σε δυσπρόσιτα σημεία, όπως γωνίες, προεξοχές και άλλες ανάγλυφες επιφάνειες. Εάν είναι απαραίτητο, δεν θα είναι δύσκολο για τον πλοίαρχο να αρχειοθετήσει τα στοιχεία του κεραμιδιού, εάν το τμήμα του υπερβαίνει τα όρια της εικόνας ή δεν ταιριάζει στον τοίχο. Αυτό απλοποιεί σημαντικά την εγκατάσταση πλακιδίων και επίσης καθιστά δυνατή τη δημιουργία τακτοποιημένων γωνιών – εσωτερικών και εξωτερικών..

Ένα τέτοιο υλικό είναι ανθεκτικό. Επιβιώνει με τιμή τις αλλαγές θερμοκρασίας, είναι ανθεκτικός σε υψηλά επίπεδα υγρασίας, αντιδρά ήρεμα σε χημικά καθαριστικά και ανέχεται καλά κάθε είδους μηχανική βλάβη.

Πλακάκια σαν τούβλα, ανεξάρτητα από το υλικό που χρησιμοποιήθηκε ως βάση του προϊόντος, ταιριάζει με ταπετσαρία, σανίδες και άλλα δομικά υλικά που χρησιμοποιούνται συνήθως για εσωτερική επένδυση τοίχων και δαπέδων. Χάρη σε αυτό, οι σχεδιαστές έχουν ένα ευρύ πεδίο φαντασίας: για παράδειγμα, όταν χωρίζετε ένα δωμάτιο σε πολλές ζώνες, τα κεραμίδια θα προσθέσουν τις πιο φωτεινές προφορές στο δωμάτιο. Αυτό περιλαμβάνει επίσης μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, τόνων και υφών..

Λόγω της δομής τους, οι περισσότεροι τύποι πλακιδίων μπορούν να λειτουργήσουν ως δευτερεύων μονωτής θερμότητας: εάν το δωμάτιο θερμαίνεται καλά, τότε οι κάτοικοι δεν θα χρειαστούν επιπλέον κεφάλαια για τη μόνωση των τοίχων.

Λοιπόν, και τέλος, ένα τέτοιο υλικό απαιτεί τελικά πολύ λιγότερα συγκολλητικά διαλύματα από τις τυπικές ενώσεις που χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση συνηθισμένων τούβλων. Εν εξωτερικά, τα κεραμίδια δεν διακρίνονται σχεδόν από την κανονική και βαριά τοιχοποιία, αν και είναι πολύ φθηνότερο, βάζει λιγότερο άγχος στους τοίχους και είναι λιγότερο απαιτητικό στο καθάρισμα.

Γενικά χαρακτηριστικά

Όλα τα πλεονεκτήματα που περιγράφονται στην παραπάνω παράγραφο καθιστούν δυνατή τη χρήση πλακιδίων τύπου τούβλου για επένδυση τοίχων σε διάφορα δωμάτια και σας επιτρέπει να πειραματιστείτε ελεύθερα με ανόμοια και, με την πρώτη ματιά, εξωγήινα στυλ.

Μπορείτε πάντα να επιλέξετε πλακίδια κλίνκερ που θα παρέχουν στην επιφάνεια τη μεγαλύτερη ομοιότητα με τη φυσική τοιχοποιία ή μπορείτε να προτιμάτε τα λακαρισμένα και ως εκ τούτου λεία πλακίδια γύψου. Τέλος, κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να επιλέξει ένα γυαλιστερό κεραμικό πλακάκι που μοιάζει με τούβλο μόνο σε σχήμα..

Προβολές

Εάν οι κάτοικοι είναι πρόθυμοι να διακοσμήσουν την εσωτερική επένδυση των τοίχων του σπιτιού τους με ένα τούβλο, τότε δεν θα χρειαστεί απαραίτητα να καταφύγουν σε διακοσμητικά πλακάκια. Μετά από όλα, εάν ένα σπίτι (ιδιωτικό ή διαμέρισμα) χτίστηκε αρχικά από τούβλα, τότε θα αρκεί να καθαρίσετε τους τοίχους από τα ίχνη της παλιάς επένδυσης (παλιά ταπετσαρία και γύψο) και στη συνέχεια να αλέσετε προσεκτικά τις λωρίδες τσιμέντου μεταξύ των τούβλων. Τέτοιος η γυμνή τοιχοποιία θα γίνει μια ασυνήθιστη μινιμαλιστική διακόσμηση σπιτιού.

Είναι άλλο θέμα εάν η βάση για τη μελλοντική επένδυση τοίχων, για παράδειγμα, από σκυρόδεμα. Στη συνέχεια, θέλοντας-μη, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να καταφύγουν μόνο στη μίμηση της επιθυμητής επένδυσης. Η ίδια ταπετσαρία, για παράδειγμα, μπορεί να αναπαράγει μόνο την εμφάνιση της τοιχοποιίας..

Για όσους θέλουν η επιφάνεια των τοίχων σε ένα σπίτι ή διαμέρισμα να μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο με φυσικό τούβλο, το τελείωμα των πλακιδίων θα είναι μια ιδανική επιλογή.. Είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το άγγιγμα ενός πραγματικού τούβλου. και εξωτερικά αδιάκριτη από αυτόν.

Σήμερα, υπάρχουν διαφορές όχι μόνο στις επιλογές χύτευσης πλακιδίων για τούβλα. Μπορείτε επίσης να επισημάνετε αρκετές βασικές επιλογές για την επένδυση του εσωτερικού ενός δωματίου με πλακάκια αυτού του τύπου, ανάλογα με το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο. Το καθένα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τα οποία πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά..

Γύψος

Αυτή είναι η φθηνότερη και επομένως η πιο εύθραυστη επιλογή για την επένδυση πλακιδίων. Παρά την προσιτή τιμή, το χαμηλό βάρος, μια ποικιλία χρωμάτων και αποχρώσεων (που επιτυγχάνεται με την ανάγκη αυτοχρωματισμού του τελικού προϊόντος για να του δοθεί η υφή που απαιτείται από την ιδέα), αυτό το υλικό δεν συνιστάται ιδιαίτερα για χρήση σε χώρους όπου είναι δυνατές έντονες αλλαγές θερμοκρασίας. Επιπλέον, ο γύψος απορροφά ενεργά την υγρασία, επομένως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επένδυση ντους και μπάνια.

Τελικά, είναι καλύτερο να επικαλύψετε το πλακίδιο γύψου με ένα πρόσθετο προστατευτικό στρώμα – βερνίκι. Αυτό θα δημιουργήσει μια λεία επιφάνεια που εξωτερικά δεν έχει καμία σχέση με το φυσικό τούβλο..

Και όμως, τα πλακάκια γύψου έχουν τα πλεονεκτήματά τους. Είναι πολύ ελαφρύ και ως εκ τούτου δεν δημιουργεί περιττή πίεση στους τοίχους. Επιπλέον, εάν ο σχεδιαστής δεν στοχεύει στη δημιουργία μιας επιφάνειας που δεν διακρίνεται από την πραγματική τοιχοποιία, αλλά θέλει σκόπιμα να την κάνει πολύ μαλακή και λεία, τότε αυτή η επιλογή είναι ιδανική και θα δημιουργήσει μια αίσθηση άνεσης και ζεστασιάς στο δωμάτιο..

Όχι το λιγότερο πλεονέκτημα θα είναι η παροχή θερμομόνωσης και ηχομόνωσης στο δωμάτιο. Τέλος, τα πλακάκια γύψου είναι απολύτως μη εύφλεκτα και εξαιρετικά φιλικά προς το περιβάλλον..

Εξυαλωμένος άνθραξ

Για τη δημιουργία αυτού του υλικού χρησιμοποιούνται πυρίμαχοι πηλοί, οι οποίοι ψήνονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ ανθεκτικό αλλά ελαστικό προϊόν που αντέχει στην τριβή και προσφέρει τρομερή αντοχή.. Τα κεραμίδια κλίνκερ χρησιμοποιούνται επίσης για επένδυση προσόψεων κτιρίων.: είναι ανθεκτικό σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ατμοσφαιρικές βροχοπτώσεις, δεν φοβάται ούτε τη ζέστη ούτε τον παγετό. Εξωτερικά και στην αφή, αυτό το υλικό είναι σχεδόν αδύνατο να διακριθεί από το φυσικό τούβλο..

Επίσης, το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα των πλακιδίων κλίνκερ μπορεί να θεωρηθεί η ελαφρότητά του, χάρη στην οποία δεν δημιουργεί περιττή πίεση στους τοίχους και το θεμέλιο (αν μιλάμε για ιδιωτικό σπίτι). Πρέπει να σημειωθεί ότι με όλα τα παραπάνω, αυτό το υλικό είναι σχετικά φθηνό..

Ειδικά πάνελ αφρού με ειδικά κελιά είναι προσαρτημένα στην πρόσοψη ή στον εσωτερικό τοίχο, στα οποία εισάγονται μεμονωμένα στοιχεία πλακιδίων. Χάρη στην ειδική τεχνολογία, η εγκατάσταση αυτού του προϊόντος μπορεί να γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα..

Κεραμικός

Αυτός ο τύπος κεραμιδιών από τούβλα κατασκευάζεται με ανάμιξη ενός ειδικού τύπου πηλού με διάφορα υλικά πλήρωσης, κυρίως χαλαζιακή άμμο και ανθρακικά άλατα, στα οποία προστίθενται χρωστικές. Παρά την ποικιλία των υφών των κεραμικών πλακιδίων, οι πιο δημοφιλείς είναι ματ και γυαλιστερές ποικιλίες.

Τα προϊόντα που κατασκευάζονται από αυτό το υλικό ζυγίζουν λίγο, αλλά είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά σε συνθήκες πτώσης θερμοκρασίας και υψηλής υγρασίας. Ως εκ τούτου, τα μπάνια και τα ντους είναι συνηθέστερα πλακάκια με κεραμικά πλακάκια και τα τζάκια και ο χώρος πάνω από τη σόμπα στην κουζίνα είναι διακοσμημένα με πυρίμαχα κεραμικά πλακίδια. Επιπλέον, αυτό το υλικό είναι ανθεκτικό στο ξεθώριασμα και δεν φοβάται καθόλου την έκθεση στο άμεσο ηλιακό φως..

Ποτήρι

Αυτή είναι η πιο ακριβή και σπάνια παραλλαγή των κεραμιδιών που αντιμετωπίζουν. Τα γυάλινα προϊόντα σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε μια απολύτως εκπληκτική ψευδαίσθηση, σαν οι τοίχοι να είναι επενδεδυμένοι με μπλοκ πάγου.

Επιπλέον, τα γυάλινα πλακάκια μπορεί να είναι απομίμηση τεχνητών ράβδων χρυσού ή αργύρου, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για χώρους των οποίων οι ιδιοκτήτες επιδιώκουν να διακοσμήσουν τα σπίτια τους με ιδιαίτερη πολυτέλεια..

Πλαστική ύλη

Τα πάνελ PVC δεν μπορούν να αποδοθούν κατηγορηματικά σε μία από τις ποικιλίες πλακιδίων, ωστόσο, είναι αδύνατο να μην αναφερθούν σε αυτά..

Τα πλαστικά προϊόντα διακρίνονται πάντα από μεγάλο αριθμό χρωμάτων και υφών, πλένονται εύκολα με χειροκίνητο καθαρισμό και ανέχονται ήρεμα τις χημικές ουσίες. Μιμούνται το τούβλο αρκετά πιστά.. Ταυτόχρονα, επειδή είναι ελαφριά, τα πλαστικά προϊόντα δεν προκαλούν επιπλέον πίεση στους τοίχους και είναι σχετικά φθηνά..

Εύκαμπτος

Τέτοια προϊόντα μοιάζουν ακόμη εξωτερικά με ταπετσαρία περισσότερο από πλακάκια: πωλούνται ακόμη και σε ρολά και κολλούνται στους τοίχους σύμφωνα με την ίδια αρχή..

Τα εύκαμπτα πλακάκια είναι ιδανικά για τη διακόσμηση επιφανειών με στρογγυλά ή ημικυκλικά σχήματα – αυτά είναι όλα τα είδη αψίδων, στηλών και γωνιών μη τυποποιημένων σχημάτων. Αυτό το υλικό έχει επίσης καλές ηχομονωτικές ιδιότητες, είναι επίσης φιλικό προς το περιβάλλον και ασφαλές..

Μεγέθη και σχήματα

Όπως δείχνει η πρακτική, η διακόσμηση, με τη μορφή πλινθοδομής, αποτελείται από μέρη και στοιχεία διαφορετικών μεγεθών. Το πάχος επηρεάζεται κυρίως από τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του προϊόντος, αλλά πιο συχνά δεν είναι μικρότερο από 8 και περισσότερο από 14 mm – αυτοί είναι τυπικοί δείκτες για τα πιο δημοφιλή πλακίδια κλίνκερ μεταξύ των καταναλωτών.

Οι διαστάσεις κάθε τούβλου εξαρτώνται από τον τύπο τούβλου που αποφάσισε να μιμηθεί ο κατασκευαστής. Έτσι, για ένα μόνο τούβλο, το τυπικό μέγεθος είναι 25×6,5 cm, για ενάμιση – 25×7 cm και για διπλό – 25×12 cm.

Πολύ συχνά, οι κατασκευαστές προσπαθούν να διαφοροποιήσουν το πρότυπο τούβλο και να παράγουν πλακάκια με μη τυποποιημένα μεγέθη. Το ύψος και το πλάτος των τούβλων μπορεί να ποικίλλουν εντός πολύ διαφορετικών ορίων, ωστόσο, όλα τα μη τυποποιημένα μεγέθη πρέπει να αναφέρονται στη συσκευασία..

Τα εύκαμπτα μεγέθη πλακιδίων αξίζει να αναφερθούν ξεχωριστά. Ένα τυπικό ρολό ζυγίζει συνήθως περίπου 4 κιλά και έχει διαστάσεις 0,5 x 2,5 μέτρα.

Στυλ

Η διακόσμηση τοίχου με πλακάκια από τούβλα είναι σε ζήτηση για πολλά στυλ. Εξάλλου, η τοιχοποιία δεν σημαίνει απαραίτητα έναν τοίχο ξεφλουδισμένο και καθαρισμένο από ίχνη παλιού γύψου, κόλλας και ταπετσαρίας. Μερικές φορές τα τούβλα που διακοσμούν το δωμάτιο φαίνονται έντονα διακοσμητικά και τεχνητά, αλλά ταυτόχρονα δεν χάνουν τη γοητεία και την ελκυστικότητά τους..

Πρώτα απ ‘όλα, όταν αναφέρω τοιχοποιία μέσα σε ένα σαλόνι, φυσικά, μου έρχεται στο μυαλό πατάρι. Μια τέτοια σχεδιαστική λύση δεν είναι λιγότερο ενδιαφέρουσα (αν επιλέξετε την επιθυμητή υφή και χρώμα) σε εξοχικά, υψηλής τεχνολογίας και μοντέρνα στυλ.

Αξίζει να σταθούμε λίγο περισσότερο στο στυλ της σοφίτας και να της δώσουμε μια ελαφρώς πιο λεπτομερή περιγραφή. Αυτή η σχεδιαστική λύση εμφανίστηκε σχετικά πρόσφατα – περίπου στα μέσα του 20ού αιώνα, στην Αμερική, και είναι ένας συνδυασμός μοντέρνας κατοικίας και επίπλωσης εργοστασιακών χώρων..

Ο ίδιος ο χώρος της σοφίτας συνεπάγεται την ύπαρξη ψηλών οροφών και ελεύθερου χώρου ελλείψει τυχόν χωρισμάτων. Αυτό το στυλ χαρακτηρίζεται από μια ποικιλία “βιομηχανικών” εσωτερικών λεπτομερειών: γυμνοί μεταλλικοί σωλήνες, κατασκευές από οπλισμένο σκυρόδεμα κ.λπ..

Από τα υλικά, τα πιο δημοφιλή στις σοφίτες είναι ακριβώς τα ίδια τούβλο καθώς και ξύλο χωρίς επεξεργασία, που συνδυάζονται με τη σύγχρονη τεχνολογία.

Ο σχεδιασμός ενός διαμερίσματος σε στιλ σοφίτας είναι κατάλληλος για δημιουργικούς νέους των οποίων τα οικονομικά είναι μάλλον μέτρια: με ελάχιστο κόστος επισκευής, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ζεστό και ασυνήθιστο περιβάλλον. Για ζευγάρια με παιδιά, ένας τέτοιος σχεδιασμός είναι πιθανό να είναι κάπως ακατάλληλος..

Για δωμάτια σε εξοχικό στιλ, τα πλακάκια ανακούφισης θα δώσουν όγκο και προχειρότητα που είναι εγγενή σε αυτό το στυλ, και σε δωμάτια και διαμερίσματα διακοσμημένα σε στιλ υψηλής τεχνολογίας ή μοντέρνα, θα αμβλύνουν την τονισμένη νεωτερικότητα και θα κάνουν την ατμόσφαιρα πιο άνετη..

Χρωματιστά

Τα χρώματα των πλακιδίων ποικίλλουν ανάλογα με το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται, καθώς και από τον κατασκευαστή. Υπάρχουν πολλές χρωματικές γραμμές στην αγορά, κατάλληλες για μεγάλη ποικιλία περιβάλλοντων με τις πιο απροσδόκητες χρωματικές συνθέσεις. Πολλοί τύποι πλακιδίων μπορούν να βαφτούν μόνοι τους σε οποιοδήποτε χρώμα είναι απαραίτητο για μια ιδέα σχεδιασμού..

Οι πιο δημοφιλείς επιλογές παραμένουν κόκκινο και άσπρο. – τα δύο πιο τυπικά χρώματα για φυσικά τούβλα. Αυτά ακολουθούνται απροσδόκητα από τα ακόμη ουδέτερα καφέ και λευκά, τα οποία είναι επίσης αρκετά συνηθισμένα σε κτίρια από τούβλα..

Το μπεζ χρώμα μπορεί επίσης να δώσει στο δωμάτιο μια αίσθηση ελαφρότητας και να το κάνει πιο ελαφρύ και, σε αντίθεση με το λευκό, το οποίο σε υπερβολικές ποσότητες κάνει το δωμάτιο πολύ κρύο, “αποστειρωμένο”, δίνει μια αίσθηση άνεσης και ασφάλειας. Αυτό το χρώμα ταιριάζει καλύτερα σε υπνοδωμάτια..

Κανείς δεν απαγορεύει στους σχεδιαστές να χρησιμοποιούν πλακάκια αφύσικων χρωμάτων για τούβλα στην επένδυση του εσωτερικού ενός διαμερίσματος (ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τη δυνατότητα βαφής των τοίχων μετά την επένδυση).

Τα κεραμίδια που μιμούνται τούβλο ή πέτρα μπορεί να είναι μαύρα, μπλε, πράσινα – όλα εξαρτώνται από την ιδέα του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος.

Μερικοί σχεδιαστές κάνουν ακόμη και ένα επικίνδυνο βήμα, χρησιμοποιώντας διακόσμηση τοίχου που μοιάζει με τούβλα κεκλιμένα πλακάκια καθρέφτη.

Σε αντίθεση με τους συμβατικούς καθρέφτες, ένα τέτοιο προϊόν χαρακτηρίζεται από αυξημένη αντοχή και είναι σε θέση να αυξήσει οπτικά το μέγεθος του δωματίου, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μικρά δωμάτια. Ένα άλλο πράγμα είναι ότι δεν θα μπορούν όλοι να αισθάνονται άνετα σε ένα δωμάτιο στο οποίο ένας ή περισσότεροι τοίχοι αντιμετωπίζουν έναν τέτοιο “καθρέφτη”. Αλλά αν χρησιμοποιείτε κεραμίδια καθρέφτη για επένδυση μεμονωμένων τμημάτων των τοίχων, μπορείτε να επιτύχετε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Κατασκευαστές

Η Ισπανία θεωρείται η αδιαμφισβήτητα αγαπημένη στην παραγωγή πλακιδίων από τούβλα. Οι κατασκευαστές αυτής της χώρας είναι αρκετά συντηρητικοί, γεγονός που τους επιτρέπει να διατηρούν αμετάβλητο το σχέδιο και την ποιότητα των προϊόντων τους. Ταυτόχρονα, ο σχεδιασμός των ισπανικών πλακιδίων είναι αρκετά πρωτότυπος και αναγνωρίσιμος, ελκύει προς τις φυσικές υφές των φυσικών υλικών φινιρίσματος, αυτό ισχύει επίσης για ξύλο και πέτρα.

Τα ισπανικά πλακάκια (κυρίως, φυσικά, μιλάμε για κεραμικά πλακίδια) διακρίνονται από χαρακτηριστικά πολύ υψηλής απόδοσης: είναι ανθεκτικά στη φθορά, αντέχουν σε ακραίες θερμοκρασίες, υψηλή υγρασία και καθαρισμό με χημικά.

Οι πιο δημοφιλείς Ισπανοί κατασκευαστές πλακιδίων είναι Mallol, Mayolica, Metropol, La Platera, Azulev Spanishgold.

Οι Ιταλοί κατασκευαστές δεν είναι πολύ πίσω από την Ισπανία. Τα ιταλικά πλακάκια είναι πολύ ανθεκτικά και ανθεκτικά προϊόντα, κυρίως ανθεκτικά στη θερμότητα και ανθεκτικά στη φωτιά, γεγονός που καθιστά δυνατή τη χρήση τέτοιων πλακιδίων σε τζάκια και σόμπες..

Επιπλέον, τα πλακάκια από την Ιταλία είναι εξαιρετικά φιλικά προς το περιβάλλον και ανθεκτικά στις χημικές ουσίες, γεγονός που διευκολύνει τον καθαρισμό. Ακριβώς όπως τα αντίστοιχά του, ένα τέτοιο κεραμίδι είναι αδιάβροχο και επιβιώνει εύκολα από την έκθεση στο άμεσο ηλιακό φως..

Και, τέλος, δεν πρέπει να αγνοήσετε τα ουκρανικά πλακάκια που μοιάζουν με τούβλα. Αν και παράγεται από ιταλικό εξοπλισμό σε στενή συνεργασία με Ιταλούς και μερικές φορές Ισπανούς σχεδιαστές, ωστόσο διακρίνεται για την πιο προσιτή τιμή του, παρά το γεγονός ότι η ποιότητα και η εμφάνιση δεν είναι καθόλου κατώτερες από τους Ευρωπαίους κατασκευαστές..

Πώς να επιλέξετε?

Τα κεραμίδια από τούβλα είναι κατάλληλα για σχεδόν οποιοδήποτε δωμάτιο σε διαμέρισμα ή ιδιωτικό σπίτι. Ένα άλλο πράγμα είναι τι είδους κεραμίδι – από ποια υλικά και ποιο σχέδιο είναι καλύτερο να επιλέξετε για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο.

Στο διάδρομο ή στο διάδρομο, οι ειδικοί συνιστούν την επιλογή πλακιδίων κλίνκερ. Είναι ισχυρότερο από το γύψο, το οποίο μπορεί να χάσει την ελκυστική του εμφάνιση υπό μηχανική καταπόνηση. Αιχμηρές γωνίες καροτσιών, ποδηλάτων και σκούτερ αναπόφευκτα θα αγγίξουν τοίχους, θα τους γρατσουνίσουν.

Ωστόσο, αξίζει να το θυμόμαστε ο στενός χώρος του διαδρόμου ή του διαδρόμου, αν ολοκληρώσετε τη διακόσμηση τοίχου που μοιάζει με τούβλα, θα στενεύσει ακόμη περισσότερο και θα αρχίσει να προκαλεί μια δυσάρεστη καταπιεστική εντύπωση. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να περιοριστούμε στην ανάδειξη μιας από τις περιοχές του δωματίου, καθιστώντας το πιο σκοτεινό από τους υπόλοιπους τοίχους, για παράδειγμα, τοποθετώντας το με καφέ-κόκκινα κεραμίδια.

Για να διακοσμήσετε το σαλόνι, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε κεραμίδι και να μην περιοριστείτε σε προφορές σε μία από τις ζώνες: ακόμη και αν όλοι οι τοίχοι του δωματίου είναι καλυμμένοι με κεραμίδια που μοιάζουν με τούβλα, με το σωστό συνδυασμό χρωμάτων, το “κουτί” που προκύπτει μπορεί γίνει ένα πολύ ζεστό και ζεστό μέρος.

Μια ενδιαφέρουσα λύση θα ήταν διακόσμηση σαλονιού με λευκά πλακάκια από τούβλα, το κύριο πράγμα είναι να μην ξεχάσετε να αραιώσετε το γενικό εσωτερικό του δωματίου με φωτεινές λεπτομέρειες, έτσι ώστε η λευκότητα των τοίχων να μην φαίνεται εκθαμβωτική και στείρα.

Στο σχεδιασμό ενός μπάνιου ή ντους, ένα μοτίβο από τούβλα θα φαίνεται λίγο περίεργο, αλλά με την κατάλληλη προσέγγιση, αυτό μπορεί να γίνει μια μοναδική λύση σχεδιασμού. Από τα υλικά είναι εντελώς απαράδεκτο σε αυτή την περίπτωση γύψος, που απορροφά τεράστια ποσότητα υγρασίας και λόγω της ευαισθησίας του στην καταστροφή. Η καλύτερη επιλογή θα ήταν πλακάκια, ή, εάν ο ιδιοκτήτης είναι έτοιμος για υψηλό κόστος επισκευής, τότε μπορείτε να διακοσμήσετε τους τοίχους με γυάλινα πλακάκια..

Όσον αφορά το συνδυασμό χρωμάτων, θα πρέπει να προτιμάτε τις ανοιχτές αποχρώσεις και το καθαρό λευκό χρώμα – οι σταγόνες νερού και οι ραβδώσεις δεν θα είναι πολύ αισθητές σε αυτό, πράγμα που σημαίνει ότι ο καθαρισμός του δωματίου θα διαρκέσει πολύ λιγότερο χρόνο..

Τα βιομηχανικά μοτίβα και η τοιχοποιία στην κουζίνα θα φαίνονται υπέροχα. Συνήθως, κεραμίδια από τούβλα χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση της περιοχής ποδιάς δίπλα στη σόμπα, την περιοχή πλυσίματος και την ίδια την περιοχή εργασίας. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε προϊόντα με πλακάκια, αλλά αν οι ιδιοκτήτες προσπαθούν να κάνουν το δωμάτιο μοναδικό και πρωτότυπο, τότε μπορείτε να δώσετε προσοχή στο γυάλινο κεραμίδι. Το γυαλί θα φανεί ιδιαίτερα ενδιαφέρον σε συνδυασμό με στοιχεία φωτισμού., για παράδειγμα, λωρίδα LED. Αυτό θα παρέχει επιπλέον φωτισμό για την περιοχή εργασίας..

Υψηλά μια πρακτική επιλογή θα ήταν λευκά γυαλιστερά πλακάκια: σε περίπτωση μόλυνσης, η οποία είναι αναπόφευκτη στην κουζίνα, δεν θα είναι δύσκολο να το πλύνετε ακόμη και με τη χρήση επιθετικών απορρυπαντικών με βάση χημικά. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε: δεν συνιστάται η χρήση πλακιδίων γύψου..

Το υπνοδωμάτιο είναι καθολικό για τη χρήση πλακιδίων από οποιοδήποτε υλικό, αν και οι ειδικοί συνιστούν να προτιμάτε τον ίδιο γύψο.. Η καλύτερη λύση θα ήταν να καλύψετε τον κεντρικό τοίχο του δωματίου., που βρίσκεται πίσω από το κεφαλάρι, στο κεφάλι του κρεβατιού. Το πιο προτιμώμενο χρώμα θα είναι ένα ουδέτερο μπεζ χρώμα, το οποίο δίνει πάντα ιδιαίτερη ελαφρότητα σε ένα δωμάτιο διακοσμημένο σε αυτό το συνδυασμό χρωμάτων. Τα φωτεινά χρώματα είναι πάντα ακατάλληλα στην κρεβατοκάμαρα, επειδή αυτό είναι ένα μέρος για να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε..

Αλλά για ιδιωτικά σπίτια διακοσμημένα σε εξοχικό στιλ ή σε άλλο παρόμοιο στυλ με τζάκι, αξίζει να αναζητήσετε δείγματα πυρίμαχων πλακιδίων. Μετά από όλα, η διακόσμηση από τούβλα μιας σόμπας ή του τζακιού είναι ένα αναγνωρισμένο κλασικό που προσθέτει άνεση σε ένα δωμάτιο, ειδικά στον σύγχρονο κόσμο, όταν τα τζάκια εκτελούν στο μεγαλύτερο μέρος τους διακοσμητικές λειτουργίες και η κεντρική θέρμανση χρησιμοποιείται για πραγματική θέρμανση σπιτιών και διαμερισμάτων.

Για την αντιμετώπιση τζακιών και σόμπων, επιλέξτε είτε κλίνκερ είτε κεραμικά πυρίμαχα πλακίδια αυξημένης αντοχής.

Μην το ξεχασεις το επιλεγμένο προϊόν στη συνέχεια θα πρέπει να πλένεται αρκετά συχνά, πράγμα που σημαίνει ότι το κεραμίδι πρέπει να είναι ανθεκτικό σε χημικά απορρυπαντικά. Όσο πιο εύκολο είναι να καθαριστεί, τόσο λιγότερα προβλήματα θα φέρει στον ιδιοκτήτη στο μέλλον..

Χρήσιμες συμβουλές

Προκειμένου η τοιχοποιία να φαίνεται πιο φυσική και να μοιάζει με φυσικό τούβλο, κατά τη διαδικασία τοποθέτησης θα πρέπει να μείνουν μεγαλύτερα κενά μεταξύ μεμονωμένων πλακιδίων, από την εγκατάσταση συνηθισμένων πλακιδίων. Μεγάλοι σταυροί θα βοηθήσουν σε αυτό..

Θα πρέπει επίσης να ακολουθήσετε μια υπεύθυνη προσέγγιση στην επιλογή του ενέματος. Επομένως, ο συνηθισμένος ενέματος που χρησιμοποιείται κατά την εγκατάσταση πλακιδίων δεν θα μπορεί να προσομοιώσει αξιόπιστα τοιχοποιία θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε είτε τσιμέντο είτε ειδική κόλλα πλακιδίων. Εάν αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί μίγμα τσιμέντου, τότε πρέπει πρώτα να υγράνετε την πίσω πλευρά του εξαρτήματος. Ωστόσο, αυτό ισχύει αποκλειστικά για πλακάκια και κλίνκερ, σε σχέση με το γύψο (λόγω της αυξημένης διαπερατότητας υγρασίας) αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο.

Για τη διακόσμηση ενός τζακιού ή σόμπας, παρεμπιπτόντως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ειδική κόλλα θερμού τήγματος. Παρά το γεγονός ότι είναι αρκετά ακριβό, ταυτόχρονα είναι σε θέση να παρέχει στην επένδυση του κλιβάνου μια πραγματικά μεγάλη υπηρεσία..

Αξίζει να το θυμόμαστε αυτό το στρώμα του διαλύματος που εφαρμόζεται στην επιφάνεια δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από πέντε χιλιοστά, άλλωστε, αλλιώς θα πρέπει να αφαιρέσετε την περίσσεια κονιάματος που προεξέχει πέρα ​​από τα όρια του κεραμιδιού.

Ανάλογα με το ποια εσωτερική ιδέα πρόκειται να υλοποιηθεί, κεραμίδια από τούβλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμηση ολόκληρου του δωματίου, καθώς και ενός από τους τοίχους ή απλώς μια ξεχωριστή περιοχή.

Σε μεγάλα και ευρύχωρα δωμάτια (ειδικά σε πατάρια και διαμερίσματα στούντιο), η διακόσμηση όλων των τοίχων σε αυτό το στυλ θα είναι κατάλληλη, αλλά σε στενά και συμπαγή δωμάτια μπορεί να είναι συντριπτική. Σε αυτή την περίπτωση, αξίζει να διακοσμήσετε μεμονωμένα τμήματα του δωματίου με πλακάκια από τούβλα ή, σε ακραίες περιπτώσεις, να προτιμήσετε προϊόντα που κατασκευάζονται σε ανοιχτές αποχρώσεις..

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Τα κεραμίδια που μοιάζουν με τούβλα μπορούν να συνδυαστούν τέλεια με μια ποικιλία υλικών: ταπετσαρία, γύψο και ακόμη και πλαπόν – όλα εξαρτώνται από τη φαντασία του σχεδιαστή ή του ιδιοκτήτη που σχεδιάζει μια ανακαίνιση.

Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός επιλογών σχεδιασμού για πέτρινα πλακάκια..

Πλακάκια από τούβλα που πλαισιώνουν πόρτες, παράθυρα και κάθε είδους κόγχες φαίνονται πάντα ενδιαφέροντα μέσα στο διαμέρισμα. Μπορείτε επίσης να διακοσμήσετε καθρέφτες με πλινθοδομή για να τους δώσετε την όψη της αρχαιότητας..

Γενικά, τοιχοποιία ιδανικό για τη διαίρεση ενός δωματίου σε θεματικές και λειτουργικές περιοχές.

Για παράδειγμα, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την τοποθέτηση μιας τηλεόρασης και ενός στερεοφωνικού συστήματος στο φόντο ενός σκούρου τοίχου από τούβλα: μια τέτοια λύση φαίνεται πάντα πολύ κομψή και σας επιτρέπει να κάνετε μια φωτεινή προφορά στη ζώνη βίντεο.

Η πιο τυπική επιλογή για την κουζίνα – τούβλο διακόσμηση της ποδιάς πάνω από τη σόμπα. Μπορείτε να επιλέξετε λευκά πλακάκια, τα οποία θα δώσουν μια αίσθηση καθαριότητας και ευρυχωρίας, αν και θα πρέπει να καθαρίζετε λίγο πιο συχνά από ό, τι εάν προτιμάτε προϊόντα με λιγότερο εύκολα λερωμένα χρώματα.

Πρόσφατα, γυαλιστερά πλακάκια σαν τούβλα κερδίζουν δημοτικότητα, η οποία χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση της κουζίνας. Η γυαλιστερή του επιφάνεια καθιστά εύκολο τον καθαρισμό.

Θα είναι επίσης πολύ ενδιαφέρον να δούμε την επιλογή στην οποία τα κεραμίδια από τούβλα συνδυάζονται στο χρώμα με την επένδυση καρεκλών και μια ξύλινη επιτραπέζια επιφάνεια. Αυτό θα δώσει στο δωμάτιο συνθετική ενότητα και μια αίσθηση πληρότητας..

Μια άλλη ενδιαφέρουσα επιλογή: ένας συνδυασμός καφέ κεραμιδιών που μοιάζουν με τούβλα με χιονισμένες προσόψεις επίπλων. Αυτό, αφενός, σας επιτρέπει να αποφύγετε το αίσθημα στειρότητας και, αφετέρου, διατηρεί τη λιτή εμφάνιση του δωματίου, δίνοντάς του ιδιαίτερη εκφραστικότητα και αντίθεση..

Τα καφέ-κόκκινα χρώματα πλακιδίων είναι πάντα δημοφιλή. Χάρη στα ζεστά τους χρώματα, κάνουν τον χώρο του δωματίου πολύ ζεστό και ζεστό..

Συχνά είναι συνηθισμένο να δίνουμε στην τοιχοποιία την επίδραση της αρχαιότητας, την τεχνητή παλαίωση των πλακιδίων, προσθέτοντας μια ποικιλία τσιπς και ρωγμών σε αυτό. Σε συνδυασμό με μια ποικιλία βιομηχανικών στοιχείων (μεταλλικοί σωλήνες που βγαίνουν από τους τοίχους, σιδερένιες σκάλες ως διακοσμητικές λεπτομέρειες, σύρματα και ασυνήθιστα διακοσμημένα φωτιστικά), θα δημιουργηθεί μια εκπληκτική σύνθεση σε στιλ σοφίτας.

Εάν προσθέσετε σε αυτήν την εμφατικά σύγχρονη τεχνολογία (μια πλάκα με μεταλλική επίστρωση, τηλεόραση κ.λπ.), ο σχεδιασμός θα αποδειχθεί πραγματικά μαγευτικός.. Ταυτόχρονα, ο υπερβολικός βιομηχανισμός αραιώνεται εύκολα με ένα ή δύο διακοσμητικά στοιχεία: διακοσμητικά μαξιλάρια, φυτά, χνουδωτό χαλί.

εκτός τα παλαιωμένα πλακάκια είναι ιδανικά για επένδυση τζακιού: αναμφίβολα θα της δώσει μια ορισμένη αριστοκρατία, για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι ένα τέτοιο κεραμίδι σε συνδυασμό με τζάκι θα δημιουργήσει μια υπέροχη σπιτική και με τον τρόπο του ρομαντική ατμόσφαιρα στο δωμάτιο.

Ένας μεγάλος καναπές με μαλακά μαξιλάρια μπροστά στο τζάκι, μερικά κηροπήγια ή διακοσμητικές φιγούρες – και δεν θα θέλετε να φύγετε από το σαλόνι.

Τα κεραμίδια από τούβλα θα ταιριάζουν επίσης στο γοτθικό ή νεογοτθικό στιλ. Αξίζει να επιλέξετε τα σωστά χρώματα και υφές και, κοιτάζοντας το δωμάτιο, θα είναι ήδη δύσκολο να προσδιοριστεί: είναι ένα μοντέρνο σπίτι ή ένα μεσαιωνικό κάστρο?

Αυτός ο σχεδιασμός θα συνδυαστεί ιδιαίτερα καλά με οροφές με μεγάλα δοκάρια. (φυσικά, αν μιλάμε για ιδιωτικό σπίτι) ή με βαριά περίτεχνα πολυελαίους και λάμπες. Επίσης, αξίζει να προσθέσετε ημι-αντίκες ξύλινα έπιπλα στο δωμάτιο και ενδιαφέροντα διακοσμητικά στοιχεία όπως ταπισερί, διακοσμητικά σπαθιά και όπλα κ.λπ..

Ωστόσο, μια ελαφρώς διαφορετική επιλογή δεν θα φαίνεται λιγότερο ενδιαφέρουσα: ψηλές οροφές με ξύλινα δοκάρια και τοίχους από τούβλα σε συνδυασμό με μοντέρνα επίπλωση. Αυτή η σύνθεση αντίθεσης θα δώσει στο δωμάτιο μια αίσθηση αλληλεπικαλυπτόμενων εποχών και θα το κάνει πολύ άνετο..

Μια ενδιαφέρουσα επιλογή θα ήταν ο συνδυασμός διαφορετικούς τρόπους τοποθέτησης πλακιδίων: το κύριο πράγμα είναι ότι σε αυτή την περίπτωση, μεμονωμένα στοιχεία μπορούν να κατατεθούν χωρίς προβλήματα και να προσαρτηθούν στον τόπο που τους έχει παραχωρηθεί στην επιθυμητή θέση.

Με την ευκαιρία, ένας τοίχος από τούβλα θα ταιριάζει απόλυτα σε ένα δωμάτιο διακοσμημένο σε στυλ pop art..

Εάν ασπρίσετε λίγο τα πλακάκια και βάλετε έναν φωτεινό καναπέ, πολυθρόνες ή άλλα έπιπλα στο δωμάτιο, τότε η αντίθεση που προκύπτει θα εκπλήξει με το κέφι και τη χυμώδη της. Το κύριο πράγμα, επιλέγοντας αυτό το στυλ, είναι να μην φοβάστε τα πειράματα..

Ένα άλλο στυλ στο οποίο οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν συχνά κεραμίδια που μοιάζουν με τούβλα είναι το Σκανδιναβικό. Χαρακτηρίζεται από έναν συνδυασμό λευκών και μαύρων χρωμάτων στο εσωτερικό με σπάνιες προσθήκες άλλων φωτεινών αποχρώσεων..

Πλακάκια από τούβλα βαμμένα σε ανοιχτά χρώματα (γκρι, μπεζ, λευκό) ή, αντίθετα, μαύρα πλακάκια, θα σας επιτρέψουν να κάνετε μια διακριτική προφορά στους τοίχους του δωματίου και, αν είναι απαραίτητο, να προσθέσετε αντίθεση στο δωμάτιο.

Επιπλέον, μερικές φορές μπορείτε να αποκλείσετε εντελώς από τα πρότυπα του σκανδιναβικού στυλ και να διακοσμήσετε μέρος του τοίχου όχι με λευκά τούβλα, αλλά με κόκκινο ή παρόμοιο χρώμα ανάδειξης. Αυτή η φωτεινότητα θα επιτρέψει και πάλι να παίξει αποτελεσματικά σε αντίθεση και να διαφοροποιήσει αισθητά το εσωτερικό..

Τα κεραμίδια από τούβλα φαίνονται υπέροχα σε δωμάτια εξοχικού και έθνικ στιλ. Παρά τον ενοποιητικό παράγοντα με το βιομηχανικό στυλ, δηλαδή τον τοίχο από τούβλα, ο σκοπός αυτού του τύπου σχεδίων είναι αρκετά διαφορετικός. Βοηθούν να μαλακώσουν τον σκόπιμο βιομηχανισμό του δωματίου, να αφαιρέσουν την υπερβολική σοβαρότητα..

Πλακάκια από τούβλα σε κόκκινα και καφέ-κόκκινα χρώματα μπορούν να συνδυαστούν εκπληκτικά με φωτεινά υφάσματα και χαλιά με αφρικανικά, λατινοαμερικάνικα ή ασιατικά σχέδια και στολίδια. Όλα τα είδη έγχρωμων κεραμικών, αναμνηστικά από τις χώρες της Ανατολής και της Ασίας, ζωγραφισμένα φωτιστικά οροφής για επιτραπέζια φωτιστικά, πολύχρωμα πολύχρωμα μαξιλάρια και κουβέρτες – όλα αυτά θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια ζεστή και ζεστή ατμόσφαιρα.

Όσο για το ρουστίκ ή εξοχικό στυλ, είναι ιδανικό, για παράδειγμα, για την κουζίνα. Ένας από τους τοίχους μπορεί να καλυφθεί με τα ίδια κεραμίδια από τούβλα, το λινέλαιο που μιμείται ξύλο ή laminate μπορεί να τοποθετηθεί στο πάτωμα, ξύλινα έπιπλα και πολλές φωτεινές λεπτομέρειες μπορούν να προστεθούν στο δωμάτιο: έγχρωμες χειροποίητες λαμαρίνες, κεντημένες πετσέτες, ψάθινα καλάθια για γλυκά ή ψωμί.

Το καλοκαίρι, σε μια τέτοια κουζίνα υπάρχει πάντα μια θέση για ένα μικρό αλλά φωτεινό μάτσο λουλουδιών..

Τέλος, ένας τοίχος από τούβλα είναι ιδανικός για μινιμαλιστικό στιλ. Σε αντίθεση με την εθνική και την country μουσική, η γενική σοβαρότητα του δωματίου δεν πρέπει να αραιωθεί, αλλά αντίθετα, να ενισχυθεί με τη βοήθεια αυστηρών επίπλων χωρίς διακόσμηση.

Παρεμπιπτόντως, για μία από τις επιλογές στυλ χώρας, δηλαδή τη Γαλλική Προβηγκία, ένας τοίχος από λευκό τούβλο είναι ιδανικός. Ακόμα κι αν οι υπόλοιποι τοίχοι του δωματίου έχουν τελειώσει μόνο με έναν τραχύ γύψο, χάρη στην έλξη της Προβηγκίας στη φυσικότητα, το δωμάτιο θα φαίνεται πολύ κομψό και οργανικό.

Επίσης, πλακάκια που μοιάζουν με τούβλα σε σχήμα είναι κατάλληλα για την κουζίνα. Φαίνεται αρκετά εκλεπτυσμένη.

Δεδομένου ότι οι τοίχοι από τούβλα εξακολουθούν να φαίνονται κάπως αγενείς, γίνεται αμέσως σαφής η ανάγκη να αραιωθεί αυτή η χονδροειδής με διάφορες ζεστές εσωτερικές λεπτομέρειες, ειδικά εάν οι ιδιοκτήτες αποφασίσουν να μην τηρήσουν τη χώρα ή το έθνικ στυλ στο σχεδιασμό του δωματίου.

Τέτοιος ένα παχύ αφράτο χαλί στο πάτωμα, ένας καναπές και πολυθρόνες με μαλακά μαξιλάρια μπορούν να γίνουν άνετα στοιχεία. Κατά συνέπεια, εάν το κεραμίδι είναι αρκετά σκοτεινό, τότε είναι καλύτερο να επιλέξετε έπιπλα και συναφή αξεσουάρ με πιο ανοιχτές αποχρώσεις και, αντίθετα, τα πιο σκούρα έπιπλα συνδυάζονται πιο επιτυχημένα με ελαφριά πλακάκια που μοιάζουν με τούβλα..

Εάν αλλάξετε ξανά την προσοχή σας από τις γενικές λεπτομέρειες του εσωτερικού σε συγκεκριμένα δωμάτια, τότε αξίζει να θυμηθούμε ότι τα κεραμίδια από τούβλα θα φαίνονται υπέροχα ακριβώς πίσω από το κεφάλι του κρεβατιού.

Ένα είδος αντιστροφής αυτής της επιλογής δεν φαίνεται λιγότερο ενδιαφέρον: ένας βαμμένος τοίχος πίσω από το κεφαλάρι και οι υπόλοιποι τοίχοι, που αντιμετωπίζουν πλακάκια από τούβλα. Τα ξύλινα έπιπλα θα ταιριάζουν οργανικά σε ένα τέτοιο μη τετριμμένο σχέδιο κρεβατοκάμαρας: ένα μεγάλο κρεβάτι με όμορφα σκαλιστά, μια κουνιστή καρέκλα, ένα vintage τραπεζάκι του καφέ, κάποιο παλιό ή τεχνητά γερασμένο στήθος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση αντικειμένων.

Το τούβλο συνδυάζεται υπέροχα με ξύλο. Πλακάκια από καφέ-κόκκινο τούβλο, σε συνδυασμό με μια ενιαία σύνθεση με ξύλινη διακόσμηση δαπέδου και οροφής, θα φαίνονται πολύ κομψά και, όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, μοντέρνο. Επιπλέον, αυτά τα ζεστά χρώματα θα προσθέσουν άνεση στο υπνοδωμάτιο..

Τα ράφια ενσωματωμένα στο εσωτερικό της “τοιχοποιίας” θα φαίνονται ενδιαφέροντα. Οι εσοχές και οι κόγχες που αντιμετωπίζουν τα κεραμίδια από τούβλα φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα και δώστε στον τοίχο μια αίσθηση ακεραιότητας. Χάρη σε αυτό, παρεμπιπτόντως, τα κεραμίδια από τούβλα θα φαίνονται πολύ κομψά στο σχεδιασμό του γραφείου..

Σε γενικές γραμμές, ένας τοίχος που αντιμετωπίζει πλακάκια από τούβλα γίνεται ένα σχεδόν καθολικό υπόβαθρο για μια μεγάλη ποικιλία διακοσμήσεων τοίχων..

Σε φόντο από τούβλα, ασπρόμαυρες και έγχρωμες φωτογραφίες από το αρχείο, ένας παλιός πίνακας και ένα έργο που σχετίζεται με τη σύγχρονη τέχνη θα φαίνονται εξίσου ελκυστικά. Το κύριο πράγμα είναι να διατηρηθεί μια ισορροπία μεταξύ βιομηχανικών, βιομηχανικών κινήτρων και διακοσμητικών στοιχείων τοίχου..

Μια επισκόπηση του εσωτερικού με επένδυση από τούβλα – στο επόμενο βίντεο.