Πώς να επιλέξετε περίγραμμα πλακιδίων;

Πρόσφατα, οι κατασκευαστές μιας συγκεκριμένης συλλογής πλακιδίων περιλαμβάνουν διακοσμητικά πάνελ και περιγράμματα στη σύνθεσή του. Αυτό είναι, φυσικά, βολικό, αλλά αν δεν θέλετε να περιορίσετε τις ιδέες σας σχετικά με την εσωτερική διακόσμηση με οποιοδήποτε πλαίσιο, υπάρχει πάντα ένα πλακάκι περιθώριο προς πώληση, το οποίο πωλείται ξεχωριστά, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας μοναδικό και πρωτότυπο σχέδιο σε οποιοδήποτε δωμάτιο..

Ιδιαιτερότητες

Η σωστή επιλογή διακόσμησης για πλακάκια θα γίνει καθοριστικό στοιχείο μιας ποιοτικής και όμορφης ανακαίνισης. Το κράσπεδο είναι ένας ευέλικτος σύνδεσμος όπου κι αν χρησιμοποιείται πλακάκι. Χάρη στην παρουσία του, η εσωτερική και επιφανειακή διακόσμηση με πλακάκια, ανεξάρτητα από τον τύπο του δωματίου, θα έχει λακωνική και τελειωμένη εμφάνιση..

Επιπλέον, αυτό το στοιχείο λειτουργεί ως διακοσμητικό στοιχείο, το οποίο είναι ένα είδος διαχωρισμού κατά τη χωροθέτηση μεμονωμένων τμημάτων της επιφάνειας, η οποία είναι στρωμένη με κεραμίδια. Πολύ συχνά το περίγραμμα είναι μόνο για διακόσμηση..

Τύποι επιφανειών

Τα περιγράμματα στις συλλογές κεραμικών πλακιδίων παρουσιάζονται στις ακόλουθες επιλογές: περίγραμμα μολυβιού, το οποίο είναι μια στενή λωρίδα ενός χρώματος και ένα στενό προϊόν ή ένα ευρύ στοιχείο. Κατά κανόνα, το τελευταίο παράγεται με χαρακτηριστικό μοτίβο. Στις συλλογές πλακιδίων δαπέδου, έχει σχήμα ψηφιδωτού.

Παραδοσιακή τεχνολογία εγκατάστασης το κράσπεδο τοποθετείται στον τοίχο παράλληλα με την επιφάνεια του δαπέδου στη μέση του τοίχου ή στην κορυφή της οροφής. Το στοιχείο τοποθετείται στο πάτωμα κατά μήκος της περιμέτρου του δωματίου, δίνοντας έτσι έμφαση στο χώρο στο δωμάτιο.

Υπάρχουν επιλογές εγκατάστασης όπου το κράσπεδο τοποθετείται κατά μήκος των άκρων των επίπλων, σε ανοίγματα παραθύρων ή θυρών, ή κατά μήκος της κορυφής του μπάνιου ή κατά μήκος της κουκούλας..

Για τα κεραμίδια, ένα στοιχείο όπως ένα περίγραμμα δεν θα είναι μόνο μια διακόσμηση, αλλά και ως μια αποτελεσματική επιλογή για το μπορντούρα ενός καθρέφτη σε ένα μπάνιο..

Ο τύπος γωνιακού κράσπεδου χρησιμοποιείται στην επιφάνεια του πλακιδίου αρμολόγησης. Το στοιχείο έχει ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων, που παράγονται κυρίως με μοτίβο και ανάγλυφη υφή. Τις περισσότερες φορές, αυτό το μοντέλο συγκράτησης παράγεται σε καθολική μορφή και επομένως είναι συμβατό με οποιαδήποτε βάση και η μέθοδος στερέωσης περιλαμβάνει εγκατάσταση τόσο πάνω όσο και κάτω από το υλικό..

Αντιμετωπίζοντας την επιφάνεια με κεραμικά πλακίδια “γουρούνι” – ιδανικό για ποδιά κουζίνας.

Μέσω της χρήσης περιγραμμάτων, μπορεί να επιτευχθεί ένα ορισμένο διακοσμητικό αποτέλεσμα..

Ποικιλίες

Όπως προαναφέρθηκε, τα κράσπεδα μπορούν να χωριστούν σε τρεις τύπους:

 • Μολύβι. Είναι μια λεπτή και κυρτή λωρίδα. Αυτή η ποικιλία παρουσιάζεται σε μια μεγάλη ποικιλία υφών στην εξωτερική πλευρά του προϊόντος. Αυτά τα κράσπεδα μολυβιού χρησιμοποιούνται για να συμπληρώσουν μικρά κενά. Οι σχεδιαστές επιλέγουν ακριβώς αυτόν τον τύπο κεραμικού περιγράμματος σε περίπτωση που απαιτείται να χωριστεί οπτικά το δωμάτιο, καθώς και να χρησιμοποιηθεί ως ελκυστικό ντεκόρ για τη διαμόρφωση μεγάλων καθρεφτών.

 • Τύπος γωνίας. Το πιο δημοφιλές προϊόν, αφού το πεδίο εφαρμογής του είναι η σφράγιση ραφών μεσαίου μεγέθους. Το στοιχείο διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, μπορεί να έχει μοτίβο στην επιφάνεια. Στην υφή, τα γωνιακά περιθώρια είναι λεία ή ανάγλυφα. Πολύ συχνά πωλείται με πλακάκια.

 • Κεραμική γωνία μπάνιου – διάζωμα. Είναι κατασκευασμένο με τη μορφή κεραμιδιού, αλλά στο κάτω μέρος με χαρακτηριστική εισροή, λόγω του οποίου η ένωση μεταξύ των προϊόντων είναι κρυμμένη. Τέτοια πλακίδια συγκράτησης δεν έχουν λάβει ευρεία χρήση..

Εάν θέλετε να τηρήσετε ένα στυλ στο εσωτερικό, η επιλογή του περιγράμματος θα εξαρτηθεί από αυτό.. Υπάρχουν αρκετές βασικές κατευθύνσεις:

 • provence?

 • κλασσικός;

 • μοντέρνο;

 • μινιμαλισμός?

 • Χώρα.

Τα κράσπεδα μπορούν να κατασκευαστούν από μεγάλη ποικιλία υλικών. Τα κράσπεδα μπορούν επίσης να ταξινομηθούν ανάλογα με τον τύπο της επιφάνειας για την οποία θα χρησιμοποιηθούν:

 • μέταλλο;
 • ποτήρι;
 • πλαστική ύλη;
 • καθρέφτη?
 • κατασκευασμένο από τεχνητή πέτρα.
 • από φυσική πέτρα?
 • κεραμικός;
 • ακρυλικό;
 • αυτοκόλλητες.

Η χρήση διακοσμητικών μεταλλικών στοιχείων θα βοηθήσει να τονιστεί η νεωτερικότητα και ο σχεδιασμός υψηλής τεχνολογίας του δωματίου, καθώς και ο πλούτος του εσωτερικού και η καλή γεύση. Τα μεταλλικά περιγράμματα για πλακάκια είναι κατασκευασμένα από χάλυβα ή αλουμίνιο. Χρησιμοποιούνται μόνο πρώτες ύλες ανθεκτικές στην υγρασία που δεν αλλοιώνονται από διάφορες επιθετικές επιδράσεις ουσιών, συμπεριλαμβανομένης της χημικής επεξεργασίας.

Τα κράσπεδα αλουμινίου λειτουργούν καλά σε δωμάτια με υψηλά επίπεδα υγρασίας, όπως κουζίνα ή μπάνιο.

Τα γυάλινα κράσπεδα είναι πολύ πρωτότυπα, συμπληρώνοντας το εσωτερικό και τη συνολική διακόσμηση του δωματίου. Μια τέτοια ζωφόρος είναι πολύ λεπτότερη από ένα κεραμίδι, αλλά μπορεί να βαφτεί σε απολύτως οποιοδήποτε χρώμα ή απόχρωση, έτσι θα ταιριάζει σε κάθε συλλογή..

Υπάρχουν εκλεκτά μοντέλα που είναι επιπλέον διακοσμημένα με κρύσταλλα ή ακόμα και ημιπολύτιμους λίθους..

Το πλαστικό περίγραμμα είναι αόρατο, αλλά πολύ σημαντικό όταν διακοσμείτε τοίχους σε δωμάτια όπως το μπάνιο. Το προϊόν PVC εκτελεί μια σημαντική λειτουργία – σφραγίζοντας την απόσταση μεταξύ του τοίχου και του μπάνιου. Ωστόσο, χωρίς κόλλα και στεγανωτικό υψηλής ποιότητας, το κράσπεδο, φυσικά, έχει μόνο διακοσμητική αξία. Τώρα παράγονται αυτοκόλλητες επιλογές για περιγράμματα μπάνιου · για τέτοια προϊόντα, η πιο ομοιόμορφη βάση είναι σημαντική..

Κατοπτρισμένες οροφές ή τοίχοι στα δωμάτια για διάφορους σκοπούς δεν εκπλήσσουν πλέον κανέναν. Προηγουμένως, ήταν προνόμιο των ξενοδοχείων, των γυμναστηρίων και των μαθημάτων χορού. Σήμερα, αυτό το είδος διακόσμησης βρίσκεται επίσης συχνά σε διαμερίσματα και ιδιωτικές εξοχικές κατοικίες. Οι καθρέφτες μπορούν να επεκτείνουν τον χώρο και τα καθρέφτη περιγράμματα βοηθούν στην ολοκλήρωση της διακόσμησης, έτσι ώστε ο πίνακας να φαίνεται κατάλληλος, για παράδειγμα, όταν συνδυάζεται στην επιφάνεια με άλλα υλικά..

Τα προϊόντα από τεχνητή πέτρα είναι τα πιο ευπαρουσίαστα και πολυτελή σε όλο το φάσμα των συνόρων. Τα προϊόντα μπορούν να μιμηθούν διάφορα φυσικά υλικά, συνδυάζονται τέλεια στο εσωτερικό με διαφορετικές υφές ή ανάγλυφα, σε γενικούς χώρους, διαμερίσματα και σπίτια.

Τα προϊόντα από φυσική πέτρα είναι ένα ακριβό προϊόν, το οποίο, κατά κανόνα, προσφέρεται στους πελάτες που είναι ήδη γεμάτοι με κεραμίδια..

Η κεραμική ζωφόρος είναι το πιο φιλικό προς το περιβάλλον προϊόν. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων αυτού του υλικού, μπορεί επίσης να επισημανθεί η ανθεκτικότητα, η πολυπλοκότητα, η αντοχή στην υγρασία, η αντοχή στη θερμότητα..

Τα ακρυλικά προϊόντα έχουν επίσης καλή καταγραφή όσον αφορά την φιλικότητα προς το περιβάλλον του υλικού που χρησιμοποιείται στη διαδικασία δημιουργίας τους. Μια μπανιέρα και ένα κράσπεδο από αυτό το υλικό μαζί θα αντιπροσωπεύουν μια αναπόσπαστη δομή που εγγυάται ότι θα διακοσμήσει το δωμάτιο και το εσωτερικό του..

Το αυτοκόλλητο περίγραμμα είναι μια ταινία που είναι εύκαμπτη και φθηνή.

Η γκάμα των χρωμάτων των προϊόντων θα ικανοποιήσει τις επιθυμίες του κάθε πελάτη. Το χρυσό ή το λευκό θεωρούνται καθολικά χρώματα..

Η ποικιλία όσον αφορά την ποικιλία χρωμάτων παρουσιάζεται σε δύο κατευθύνσεις:

 1. φωτεινά χρώματα που θα εκπέμπουν ενέργεια.
 2. κρύα χρώματα που χαρίζουν γαλήνη και ηρεμία.

Τα προϊόντα μπορεί να είναι διαφόρων μεγεθών, ανάλογα με τη συλλογή πλακιδίων, καθώς και το μέγεθος των στοιχείων. Σημαντικό σε αυτό το θέμα είναι το γεγονός από ποιο υλικό είναι κατασκευασμένα τα προϊόντα.. Με βάση αυτούς τους παράγοντες, τα κράσπεδα μπορεί να έχουν τα ακόλουθα μεγέθη:

 • κεραμικά – κατασκευασμένα σε μήκη από 20 έως 60 εκατοστά.
 • τα γυάλινα προϊόντα έχουν μήκος έως 60 εκατοστά, αλλά υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας μεμονωμένων μεγεθών.
 • τα αυτοκόλλητα περιθώρια έχουν μήκος 3,2-3,5 μέτρα και πλάτος 2-6 εκατοστά. Για παράδειγμα, τα κράσπεδα που κατασκευάζονται από την Ceramika Konskie έχουν πάχος προϊόντος 8 χιλιοστά, καθώς και διαστάσεις 2,3×40 cm, 2,3×50 cm, 2,3×60 cm.

Συμβουλές επιλογής

Όταν διακοσμείτε μια κουζίνα, ένα μπάνιο ή όταν διακοσμείτε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο, είτε είναι τουαλέτα είτε πισίνα, κάθε μικρό πράγμα έχει τεράστια σημασία. Για παράδειγμα, εάν ένα μπάνιο ή νεροχύτης είναι κατασκευασμένο από ακρυλικό, τότε το περίγραμμα για αυτό πρέπει επίσης να επιλεγεί από παρόμοιο υλικό, αν και η επιλογή αγοράς κεραμικού στοιχείου για στεγανοποίηση και διακόσμηση θα είναι επίσης αποδεκτή, αλλά μόνο εάν οι τοίχοι είναι διακοσμημένα με την ίδια κεραμική.

Το υψηλό κόστος του προϊόντος δεν υποδηλώνει πάντα την υψηλή ποιότητα του περιγράμματος. Μεταξύ της διαθέσιμης ποικιλίας, μπορείτε πάντα να επιλέξετε ένα πιο προσιτό προϊόν που δεν θα είναι κατώτερο σε ποιότητα και ελκυστικότητα από ένα ακριβό μοντέλο..

Η διακόσμηση των ελαφριών επιφανειών κεραμιδιών μπορεί να τονιστεί με τη διακόσμηση των περιγραμμάτων με μαύρες ή σκούρες αποχρώσεις του βασικού χρώματος. Και τα φωτεινά ένθετα που γίνονται από το περίγραμμα, όταν είναι τοποθετημένα οριζόντια ή κάθετα, μπορούν να κάνουν το εσωτερικό πιο πολύχρωμο, οπότε δεν πρέπει να περιορίζεστε στην παλέτα χρωμάτων των προϊόντων.

Επίσης, όταν επιλέγετε περιγράμματα, θα είναι χρήσιμο να προσδιορίσετε την ακριβή ποσότητα του απαιτούμενου υλικού. Η πραγματοποίηση ενός τέτοιου υπολογισμού θα επιτρέψει την εξοικονόμηση χρόνου και την αποφυγή περιττών δαπανών χρημάτων..

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επιλογής περιγράμματος μπάνιου, δείτε παρακάτω..

Ενδεικτικά παραδείγματα και επιλογές

Η χρήση στη διακόσμηση των πεζοδρομίων θα δώσει στο εσωτερικό μια όρεξη, πολυτέλεια και πρωτοτυπία. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να σκεφτούμε τα πάντα μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια..

Η αντίθεση στο εσωτερικό θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα λύση, για παράδειγμα, αν το ταβάνι είναι ελαφρύ και οι υπόλοιπες επιφάνειες είναι σκοτεινές με πλούσιο και εκφραστικό περίγραμμα σε χρυσό χρώμα.

Μια ενδιαφέρουσα λύση θα ήταν η χρήση φυτικών μοτίβων, ειδικά στην κουζίνα. Νεαρά βλαστάρια, πράσινα στελέχη και όμορφες πεταλούδες θα διακοσμήσουν και θα αναζωογονήσουν το εσωτερικό, το οποίο θα ευχαριστήσει το μάτι ανά πάσα στιγμή του χρόνου με έντονα χρώματα καλοκαιριού ή χρυσού φθινοπώρου.

Τα τεχνητά πέτρινα περιγράμματα στο μπάνιο ή σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο είναι πολύ όμορφα και ανθεκτικά, το κόστος τους είναι χαμηλό και τα χρώματα και τα σχέδια του πάγκου, του νεροχύτη ή του δαπέδου θα δημιουργήσουν μια εξαιρετική απομίμηση των φυσικών επιφανειών..

  Οποιαδήποτε ιδέα στη διακόσμηση ενός δωματίου μπορεί να πραγματοποιηθεί εύκολα με τη βοήθεια μικρών στοιχείων για διακόσμηση, τα οποία, σε έναν ικανό συνδυασμό με άλλα υλικά, θα γίνουν πιστοί βοηθοί και καλοί ερμηνευτές. Το περίγραμμα πλακιδίων είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα..