Εσωτερικές γωνίες για πλακάκια: τύποι και εφαρμογές

Ο πιο συνηθισμένος τύπος υλικού φινιρίσματος που χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση μπάνιων και τουαλετών είναι τα κεραμικά πλακίδια. Για να ολοκληρώσουν τη συνολική εμφάνιση και να δώσουν αισθητική στο δωμάτιο, οι επαγγελματίες άρχισαν να χρησιμοποιούν ειδικές γωνίες για το υλικό κεραμιδιών στο μπάνιο..

Το κύριο καθήκον τέτοιων συσκευών είναι να καλύψουν όλες τις υπάρχουσες αδυναμίες που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της εργασίας, καθώς και να προστατεύσουν τις γωνίες από μηχανική καταπόνηση και εμφάνιση μυκήτων..

Που εφαρμόζονται?

Οι περισσότεροι επαγγελματίες χρησιμοποιούν πλαστικές γωνίες πλακιδίων χρησιμοποιώντας τη μέθοδο λείανσης 45 °. Αλλά μια τέτοια διαδικασία απαιτεί δεξιότητες και υπευθυνότητα. Είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο εάν η διαδικασία αντιμετώπισης πραγματοποιείται ανεξάρτητα από ένα άτομο που δεν έχει εμπειρία σε τέτοια εργασία. Σε αυτή την περίπτωση, για αυτο-στυλ είναι καλύτερα να βρείτε γωνίες για το υλικό κεραμιδιών, οι οποίες ονομάζονται “διατάξεις”.

Τέτοια στοιχεία θα είναι απαραίτητα όταν αντιμετωπίζετε σκαλοπάτια, έξω από τις γωνίες του μπάνιου και της πλάτης της κουζίνας. Συνήθως χρησιμοποιούνται πλαστικές διατάξεις για αυτό, οι οποίες πωλούνται σε μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχημάτων..

Εξωτερική διάταξη

Ο πιο δημοφιλής τύπος γωνίας πλακιδίων είναι ο εξωτερικός τύπος διάταξης. Ένα τέτοιο προϊόν προορίζεται για τη διακόσμηση των εξωτερικών γωνιών του δωματίου. Διακρίνετε την εξωτερική διάταξη σύμφωνα με τις διαστάσεις, που επιλέγονται από το πάχος των κεραμικών πλακιδίων. Οι πιο συνηθισμένες γωνίες είναι 11, 9 και 7 mm.. Το συνηθισμένο μήκος των προϊόντων είναι 2,5 m.

Από τη μία πλευρά, η διάταξη έχει μια αυλάκωση στην οποία είναι εγκατεστημένο το υλικό κεραμιδιών. Η άλλη πλευρά της διάταξης με διακοσμητικό τύπο επιφάνειας δίνει στις εξωτερικές γωνίες πληρότητα και αισθητική..

Η χρήση τέτοιου υλικού βοηθά στην προστασία της εξωτερικής γωνίας από διάφορες ζημιές..

Τα ακόλουθα υλικά χρησιμοποιούνται στην κατασκευή γωνιών:

 • ορείχαλκος;
 • αλουμίνιο;
 • πλαστική ύλη.

Τεχνολογία εγκατάστασης

Η εγκατάσταση εξωτερικών παρεμβυσμάτων PVC, που ονομάζονται επίσης “διακοσμητικά”, πραγματοποιείται μετά το τέλος της επένδυσης τοίχου που σχηματίζει την εξωτερική γωνία.

Η εργασία πρέπει να γίνει σύμφωνα με τον ακόλουθο αλγόριθμο:

 • Πριν ξεκινήσετε την επένδυση του δεύτερου τοίχου, η αυλάκωση περικοπής πρέπει να εισαχθεί στην πλάκα πλακιδίων, η οποία είναι στραμμένη προς τον άλλο τοίχο του δωματίου. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να τηρούνται αυστηρά οι διαστάσεις του αυλακιού σύμφωνα με τις διαστάσεις του κεραμιδιού – διαφορετικά, με μικρότερο μέγεθος αυλακιού, δεν θα λειτουργήσει. Για μεγαλύτερα μεγέθη αυλακώσεων, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί περισσότερο στεγανωτικό..
 • Για τη βολική εφαρμογή του φινιρίσματος του επόμενου τοίχου, πρέπει να στερεώσετε τη γωνία με ταινία.
 • Το υλικό πλακιδίων τοποθετείται σφιχτά πιεσμένο στη διάταξη – πρέπει πάντα να ελέγχετε το κάθετο επίπεδο.
 • Στο τέλος της εργασίας, τα κενά πρέπει να επισκευαστούν χρησιμοποιώντας ακρυλική ή κόλλα σιλικόνης. Είναι απαραίτητο να καλύψετε τις ραφές πολύ προσεκτικά, ώστε να μην απομείνει επιπλέον χώρος..

Κλάδεμα

Κατά την εγκατάσταση διακοσμητικών στοιχείων, είναι απαραίτητο να κόβετε όταν περιμένουν να εξοπλίσουν ψευδοροφές. Μόλις εγκατασταθεί η επένδυση (προφίλ), το κόψιμο είναι πολύ πιο δύσκολο. Η εξασφάλιση μιας γωνίας σε μια πόρτα απαιτεί μαεστρία..

Συνήθως το κόψιμο χρειάζεται όταν οι γωνίες είναι κάθετες μεταξύ τους. Η επένδυση κόβεται σε γωνία 45 μοιρών για να καπλαμά την εξωτερική γωνία 135 μοιρών. Η εργασία πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά, καθώς τυχόν αποκλίσεις θα οδηγήσουν στην εμφάνιση μιας ρωγμής στη διασταύρωση..

Επίσης, η ατημέλητη εργασία θα οδηγήσει στην εμφάνιση ενός γκαζιού, το οποίο δεν θα επιτρέψει στις γωνίες να ταιριάζουν σφιχτά..

Σε αυτή τη διαδικασία, ένα κιβώτιο μίτρα θα είναι ένας εξαιρετικός βοηθός, παρέχοντας μια πιο ακριβή θέση της διάταξης στις σωστές γωνίες. Σάμι οι κοπές γίνονται με πριόνι ή χρησιμοποιώντας στρόβιλο.

Για τέλειο κλάδεμα, χρειάζεστε εμπειρία σε αυτήν την επιχείρηση. Επομένως, πρέπει να ξεκινήσετε να κάνετε τη δουλειά με όλη τη σοβαρότητα, έχοντας προηγουμένως πραγματοποιήσει μετρήσεις και επισημάνσεις. Εάν υπάρχουν διαφορές στη γεωμετρία της κοπής της προκύπτουσας γωνίας, θα πρέπει να είστε έξυπνοι..

Επισκευή ή πλήρης αντικατάσταση της διάταξης

Εάν θέλετε να αλλάξετε τη διάταξη λόγω εμφάνισης ή ύπαρξης ζημιάς, θα χρειαστεί να επισκευάσετε την επένδυση ή να κάνετε πλήρη αντικατάσταση. Αυτή η διαδικασία είναι αρκετά περίπλοκη, αλλά μπορεί ακόμα να γίνει.. Για αυτό:

 • το κατεστραμμένο στοιχείο κόβεται προσεκτικά χωρίς να καταστραφούν τα κεραμικά πλακίδια.
 • προετοιμασία σε εξέλιξη: περικοπή περικοπής?
 • είναι απαραίτητο να προστατεύσετε το ίδιο το επίπεδο, προ-προστατεύοντας το ίδιο το υλικό κεραμιδιών.
 • η διάταξη ρυθμίζεται με ένα συνδετικό υλικό, όπως κόλλα.

Τύπος εσωτερικής διάταξης

Ο εξωτερικός τύπος επένδυσης φέρει σημαντικό λειτουργικό φορτίο, ενώ ο εσωτερικός τύπος χρησιμοποιείται πολύ λιγότερο συχνά. Η εσωτερική επένδυση δεν είναι πλέον απαραίτητη εάν οι γωνίες δωματίου έχουν μηδενιστεί..

Η δομή του εσωτερικού διακοσμητικού διακρίνεται από την πολυπλοκότητα του σχεδιασμού.. Αποτελείται από τις ακόλουθες λεπτομέρειες:

 • αυλάκι για κεραμικά πλακίδια.
 • διάτρητη προεξοχή?
 • διακοσμητικά κοίλο θραύσμα.

Η εγκατάσταση των εσωτερικών γωνιών στο υλικό κεραμιδιών πρέπει να ξεκινήσει αφού ένας από τους τοίχους έχει καλυφθεί πλήρως. Στη συνέχεια, η διάταξη εφαρμόζεται σφιχτά στην αντίθετη πλευρά. Όταν τελειώσετε τον επόμενο τοίχο, τα κεραμίδια εισάγονται στο αυλάκι αυτής της γωνίας και στη συνέχεια πιέζονται έντονα. Ακόμη και με μια αρκετά πυκνή εγκατάσταση, σχηματίζονται κενά. Όταν τελειώσετε την εργασία, τέτοια κενά συνήθως σφραγίζονται με κόλλα..

Οι περισσότεροι ειδικοί τοποθετούν πλαστικά πληκτρολόγια με μια απλή μέθοδο. Δεδομένου ότι οι εσωτερικές γωνίες έχουν συνήθως διακοσμητική λειτουργία για τοποθέτηση με πλακάκια στα μπάνια, θα πρέπει να τοποθετηθούν αφού καλύψουν τους τοίχους που σχηματίζουν ορθή γωνία. Σε κάθε διάταξη, κόβεται μια διάτρητη προεξοχή, οι γωνίες φυτεύονται, κολλώντας στο ίδιο το κεραμίδι.

Αυτή η τεχνική έχει τα πλεονεκτήματά της:

 • απλοποιημένο στάδιο εγκατάστασης.
 • πιθανή εγκατάσταση μετά το φινίρισμα με κεραμικά πλακίδια.

Γωνίες για βήματα

Όταν τελειώσετε τα βήματα, οι γωνίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Πρώτον, βελτιώνουν την εμφάνιση και δεύτερον, ένα τέτοιο υλικό θα εξασφαλίσει την ανθεκτικότητα των βημάτων που αντιμετωπίζουν..

Οι γωνίες που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των βημάτων μπορούν να είναι δύο τύπων:

 • παρόμοιο με τοιχοκολλημένο?
 • φορτωτικά.

Ο πρώτος τύπος χρησιμοποιείται σε έργα πολύ σπάνια. Ο λόγος για αυτό είναι η αποδυνάμωση της γωνίας του βήματος κατά την εγκατάσταση των γωνιών, η οποία μειώνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής. Επιπλέον, διατηρείται η υγρασία, συσσωρεύεται βρωμιά.

Ο πιο αποτελεσματικός είναι ο εναέριος τύπος γωνιών.. Τέτοιες συσκευές μπορούν να παρέχουν ασφάλεια αποτρέποντας την ολίσθηση..

Συνήθως χρησιμοποιούνται μεταλλικές γωνίες..

Κοινή επεξεργασία

Ακόμη και με ένα καλά τοποθετημένο μπάνιο στον τοίχο, παραμένουν μικρές ρωγμές στην περιοχή διασταύρωσης, οι οποίες πρέπει να σφραγιστούν με στεγανωτικό πριν από την τοποθέτηση των γωνιών. Σε αυτή την περίπτωση, η καλύτερη επιλογή θα ήταν να χρησιμοποιήσετε την επιλογή στεγανωτικού ενυδρείου. Μπορείτε να ξεκινήσετε την εργασία μετά από πλήρη ξήρανση..

Είναι καλύτερα να μην πραγματοποιήσετε τη διαδικασία τοποθέτησης μόνοι σας, καθώς θα είναι ευκολότερο να εκτελέσετε μια τέτοια εργασία με έναν βοηθό. Θα χρειαστεί βοήθεια για να διασφαλιστεί η απαιτούμενη ακρίβεια της τοποθέτησης των σανίδων. εκτός, για να επιτευχθεί υψηλή ποιότητα των εργασιών που εκτελούνται, θα επιτρέψει η πυκνότητα πίεσης των γωνιών κατά μήκος – αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί καλή πρόσφυση δύο επιφανειών.

Για να μην χαλάσει η επίστρωση σμάλτου, η κολλητική ταινία είναι κολλημένη στην άκρη του ίδιου του μπάνιου.. Μετά από αυτό, οι σανίδες πρέπει να κοπούν, με βάση το μέγεθος της περιοχής εγκατάστασης, τότε πρέπει να εφαρμόσετε “υγρά καρφιά” ή άλλη παρόμοια σύνθεση στις γωνίες. Τοποθετήστε τέτοιες σανίδες απευθείας στην άκρη του λουτρού, ενώ τις πιέζετε έντονα στο ίδιο το μπάνιο και στον τοίχο.

Η αντοχή της συγκόλλησης, καθώς και η στεγανότητα όλων των αρθρώσεων, θα εξαρτηθούν από τις προσπάθειες που εφαρμόζονται..

Κεραμικός τύπος γωνιών

Για να βελτιωθεί η ποιότητα της εργασίας επένδυσης, καθώς και η ανθεκτικότητα της επιφάνειας επένδυσης, χρησιμοποιούνται ειδικές κεραμικές γωνίες, οι οποίες χρησιμοποιούνται αντί για συνηθισμένο πλαστικό.

Η ιδιαιτερότητα των φυσικοχημικών ιδιοτήτων των κεραμικών γωνιών είναι η υψηλή αντοχή τους. Τα προϊόντα διατηρούν εξαιρετικές εξωτερικές ιδιότητες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η αντοχή και η σκληρότητα, καθώς και η αντοχή στην υγρασία, είναι εξαιρετικά για αξιόπιστη λειτουργία.. Τέτοια προϊόντα χαρακτηρίζονται από σταθερότητα χρώματος, επειδή τα πλαστικά προϊόντα θολώνουν ή κιτρινίζουν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα..

Τα μειονεκτήματα των κεραμικών προϊόντων περιλαμβάνουν την αδυναμία να αντέξουν σημαντικά φορτία που είναι εγγενή στη λειτουργία. Η πτώση διαφόρων αντικειμένων και χτυπήματα οδηγούν στην εμφάνιση οπών, τσιπς. Επομένως, όταν χρησιμοποιείτε κεραμικά κράσπεδα για την αντιμετώπιση της εργασίας, πρέπει να ενεργείτε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά..

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εσωτερικές γωνίες πλακιδίων, δείτε παρακάτω..