Οικιακά πλακάκια κλίνκερ

Ως υλικό επένδυσης, τα κεραμίδια κλίνκερ έχουν χρησιμοποιηθεί από την εποχή της Αρχαίας Ρώμης, όταν πυροδοτούνται πήλινοι φούρνοι. Από τότε, η τεχνολογία δεν έχει αλλάξει σχεδόν, μόνο τα πλακάκια χυτεύονται και ψήνονται χρησιμοποιώντας πιο σύγχρονο εξοπλισμό. Τα ρωσικά εργοστάσια χρησιμοποιούν πηλό σχιστόλιθου υψηλής ποιότητας για την παραγωγή πλακιδίων. Αρχικά, το υλικό καθαρίζεται και στη συνέχεια θρυμματίζεται σε σκόνη και κοσκινίζεται από μαρμαρυγία και πέτρες. Στη συνέχεια ο πηλός αναμιγνύεται με νερό και σχηματίζεται σε κεραμίδια σε ειδικές μηχανές. Ένα τέτοιο υλικό ψήνεται σε φούρνο σε θερμοκρασία περίπου 1450 C, γι ‘αυτό και το κεραμίδι είναι εξαιρετικά ισχυρό, αξιόπιστο και ανθεκτικό..

Ένα χαρακτηριστικό του εγχώριου κλίνκερ είναι η μακροχρόνια βολή του για 34 ώρες, γεγονός που καθιστά δυνατή τη βελτίωση των χαρακτηριστικών αυτού του προϊόντος..

Γιατί οι αγοραστές επιλέγουν εγχώριο κλίνκερ?

Ο σχεδιασμός ενός εξοχικού σπιτιού ή ενός δημόσιου χώρου δεν μπορεί να φανταστεί χωρίς κεραμίδια κλίνκερ, τα οποία χρησιμοποιούνται σε προσόψεις, και χρησιμεύουν επίσης ως επίστρωση για πεζοδρόμια. Τέτοια υλικά φινιρίσματος εγχώριας παραγωγής δεν είναι κατώτερα από τα ξένα λόγω της χρήσης καινοτόμων τεχνολογιών., Ταυτόχρονα, το τμήμα τιμών των επιχρισμάτων μας ευχαριστεί με τη διαθεσιμότητά του. Αυτό είναι δυνατό λόγω του γεγονότος ότι όλα τα πλακάκια κατασκευάζονται στην εγχώρια αγορά, επομένως το κόστος μεταφοράς από το εργοστάσιο στο κατάστημα είναι ελάχιστο και δεν υπάρχει τελωνειακός δασμός. Οι ξένοι ομόλογοι είναι συνήθως 1,5-2 φορές ακριβότεροι.

Ρώσοι κατασκευαστές κλίνκερ

Επί του παρόντος, στη χώρα μας, μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις παραγωγής πλακιδίων κλίνκερ είναι το “Ecoclinker”. Το εργοστάσιο άνοιξε το 2014 και έγινε το πρώτο στη χώρα μας που ειδικεύεται στην επεξεργασία και παραγωγή του συγκεκριμένου υλικού φινιρίσματος. Για την κατασκευή επιχρισμάτων, χρησιμοποιούνται ειδικές ποιότητες τοπικού πηλού εξαιρετικής ποιότητας. Προς το παρόν, το “Ecolinker” παράγει όχι μόνο πλακάκια για το πεζοδρόμιο ή την πρόσοψη, αλλά και σκαλοπάτια, τούβλα και άλλα στοιχεία για επένδυση. Η υψηλή ποιότητα εγγυάται μια μέθοδος παραγωγής που βασίζεται σε μηχανική εξώθηση σε ισπανικό εξοπλισμό υψηλής ακρίβειας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα Ecolinker, δείτε παρακάτω..

Το ρωσικό εμπορικό σήμα Keralite δεν είναι λιγότερο γνωστό., η γκάμα των οποίων προσφέρει κεραμικές επικαλύψεις για φινίρισμα πλίνθων, προσόψεων, πεζοδρομίων ή βεράντες. Χάρη στην ειδική πυροδότηση πρώτων υλών, το ρωσικό κλίνκερ είναι σε θέση να αντέξει τις ακραίες θερμοκρασίες και τη μηχανική καταπόνηση, οπότε ακόμη και μετά από πολλά χρόνια η εμφάνισή του θα παραμείνει η ίδια..

Οι Ρώσοι κατασκευαστές επιμένουν ότι η διάρκεια ζωής τέτοιων προϊόντων, αν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί να είναι έως και 100 χρόνια..

Πλεονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα του κλίνκερ έναντι άλλων υλικών φινιρίσματος είναι προφανή:

 • χαμηλό επίπεδο υγροσκοπικότητας (το νερό δεν απορροφάται).
 • αυξημένη διάρκεια ζωής (σύμφωνα με τους ειδικούς, το υλικό δεν θα χάσει τις αρχικές του ιδιότητες και δεν θα χαλάσει για δεκαετίες).
 • προσιτές τιμές σε αντίθεση με το ξένο κλίνκερ, ενώ η ποιότητα δεν είναι κατώτερη από τα προϊόντα των ανταγωνιστών.

 • αντοχή σε ακραίες θερμοκρασίες, λόγω των οποίων τέτοια πλακάκια χρησιμοποιούνται σε διαφορετικές κλιματικές ζώνες της Ρωσίας (είναι απίθανο οι Ισπανοί κλινιστές να είναι σε θέση να αντέξουν έναν παγετό 30 μοιρών και να μην σπάσουν).
 • αντοχή στη φθορά (μια τέτοια επίστρωση είναι δύσκολο να γρατσουνιστεί ή να σπάσει).
 • αντιολισθητικές ιδιότητες, χάρη στις οποίες το κλίνκερ χρησιμοποιείται με ασφάλεια για φινίρισμα βημάτων και βεράντες.

Το μόνο μειονέκτημα δεν είναι τόσο η επιλογή σχεδίων και αποχρώσεων..

Ποικιλίες πλακιδίων κλίνκερ

Οι Ρώσοι κατασκευαστές προσφέρουν τους ακόλουθους τύπους κλίνκερ:

 • τούβλο;
 • θερμικά πάνελ?
 • πλακοστρωσεις?
 • πλακίδια ανθεκτικά στα οξέα.

Τούβλο κλίνκερ

Η τεχνολογία παραγωγής τούβλων, όπως και άλλα κεραμίδια, περιλαμβάνει ψήσιμο σε θερμοκρασία μεγαλύτερη από 1200 C. Σύμφωνα με τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του, το τούβλο είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και χρησιμοποιείται για το φινίρισμα πεζοδρομίων, υπογείων και διοικητικών χώρων. Το τούβλο έχει χαμηλό επίπεδο απορρόφησης υγρασίας, είναι επίσης ανθεκτικό στον παγετό, επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικές κλιματικές ζώνες.

Θερμικά πάνελ κλίνκερ

Η βάση για τα θερμικά πάνελ είναι τα πλακίδια κλίνκερ. Μερικές φορές ένα πάνελ είναι αρκετό για να καλύψει ένα τετραγωνικό μέτρο, γεγονός που επιταχύνει σημαντικά την εγκατάσταση. Τα μεγάλα πάνελ είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για το φινίρισμα του υπογείου του σπιτιού, το προστατεύουν από το κρύο και την υγρασία και επίσης μειώνουν κατά το ήμισυ την απώλεια θερμότητας. Πρόσφατα, η διαδικασία παραγωγής τέτοιων πάνελ έχει αλλάξει – εάν νωρίτερα τα πλακίδια εφαρμόζονταν στον πίνακα, τώρα όλα τα στοιχεία είναι ένα ενιαίο σύνολο..

Κλίνκερ πλακοστρώσεις

Σε σύγκριση με τις κλασικές πλακόστρωτες πέτρες, οι κλίνκερ διακρίνονται για τις διακοσμητικές τους ιδιότητες και την αντοχή τους. Συχνά χρησιμοποιείται ως στοιχείο εξωραϊσμού σε κήπους σπιτιού. Αλλά στην Ευρώπη, τέτοιες πέτρες ήταν δημοφιλείς εδώ και δύο αιώνες..

Σε σύγκριση με το συγκεκριμένο ανάλογο, τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου κλίνκερ είναι προφανή:

 • δεν φθείρεται με την πάροδο των ετών.
 • δεν καταρρέει από μηχανικές και χημικές επιδράσεις.
 • λεία, αλλά όχι ολισθηρή επιφάνεια.
 • μικρότερο πάχος από το σκυρόδεμα, καθιστώντας τη διαδικασία εγκατάστασης γρηγορότερη και ευκολότερη.

Πλακάκια ανθεκτικά στα οξέα

Τέτοια πλακάκια χρησιμοποιούνται σε χώρους όπου χρησιμοποιούνται χημικές ουσίες, οξέα και αλκάλια – για παράδειγμα, σε εργαστήρια, συνεργεία αυτοκινήτων, κάθε είδους εργαστήρια παραγωγής, μύλοι και εργοστάσια.. Το κεραμίδι ανθεκτικό στα οξέα είναι ένα μάλλον ακριβό υλικό., Επομένως, πριν το αγοράσετε, αξιολογήστε την ανάγκη για ένα τέτοιο φινίρισμα. Φυσικά, θα πρέπει να καθοδηγηθείτε από τις τεχνικές συνθήκες στις οποίες θα πραγματοποιηθεί η επισκευή. Είναι επίσης απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το πάχος της επικάλυψης (ανάλογα με το μέγεθος του φορτίου).

Για παράδειγμα, εάν η κίνηση μηχανών και βαρύ εξοπλισμού αναμένεται σε ένα τέτοιο κεραμίδι, τότε το πάχος του κλίνκερ πρέπει να είναι 35-65 mm..

Διακόσμηση τοίχου με πλακάκια κλίνκερ

Τα προϊόντα κλίνκερ για εξωτερική χρήση όχι μόνο θα γίνουν ένα ανθεκτικό υλικό φινιρίσματος, αλλά θα συμβάλουν έμμεσα στη διατήρηση της θερμότητας στο σπίτι. Μια τέτοια επίστρωση μπορεί να προσφέρει ένα ακόμη πλεονέκτημα – είναι μια εξαιρετική προστασία για τοίχους από τις επιπτώσεις των δυσμενών κλιματικών συνθηκών. Εάν ο ιδιοκτήτης ενός σοβατισμένου σπιτιού πάσχει από τα ίδια προβλήματα κάθε χρόνο – για παράδειγμα, μούχλα και ρωγμές στην πρόσοψη, τότε αυτό σίγουρα δεν θα συμβεί με πλακάκια κλίνκερ..

Επιπλέον, το κλίνκερ είναι φυσικό και φιλικό προς το περιβάλλον, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ασφαλές προϊόν, δεν εκπέμπει επικίνδυνες ουσίες και δεν παραμορφώνεται σε καμία περίπτωση (όπως η επένδυση όταν θερμαίνεται).

Αντιμετωπίζοντας τη βεράντα με πλακάκια κλίνκερ

Το υλικό για την αντιμετώπιση της βεράντας και των σκαλοπατιών πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ισχυρότερο και ανθεκτικότερο. Για αυτούς τους σκοπούς, τα κεραμίδια κλίνκερ εγχώριας παραγωγής είναι ιδανικά. Το κλίνκερ τοποθετείται σε βάση από σκυρόδεμα και μέταλλο. Οι εργασίες εγκατάστασης πραγματοποιούνται σε θερμοκρασία τουλάχιστον +5 C, έτσι ώστε να κολλάει η κόλλα και το κλίνκερ να μην ξεφλουδίζει. Το μεγάλο πλεονέκτημα της επένδυσης κλίνκερ βεράντας είναι ότι δεν θα παγώσει και δεν θα γλιστρήσει..

Οι Ρώσοι κατασκευαστές προσφέρουν επίσης στους πελάτες πρόσθετα στοιχεία για πλακάκια – κράσπεδα, γωνίες, σανίδες και πλαϊνά σκαλοπάτια, χωρίς τα οποία το φινίρισμα της βεράντας δεν θα ήταν πλήρες.

συμπέρασμα

Το ρωσικό κλίνκερ επιτρέπει οικονομικά χρήματα για να αποκτήσετε ένα αξιόπιστο και ανθεκτικό υλικό που θα διαρκέσει για πολλά χρόνια. Εάν χρειάζεστε μια ανθεκτική επίστρωση φινιρίσματος, δεν είναι καθόλου απαραίτητο να αναζητήσετε ακριβές ισπανικές ή ιταλικές επιλογές στο κατάστημα, αν μπορείτε να αγοράσετε οικιακά πλακάκια κλίνκερ σχεδόν 2 φορές φθηνότερα.