Πλακάκια στυλ Προβηγκίας: χαρακτηριστικά εσωτερικής διακόσμησης

Η Προβηγκία είναι ένα στυλ που λατρεύουν οι σχεδιαστές και οι απλοί άνθρωποι. Ο λόγος για τη δημοτικότητά του έγκειται στα χαρακτηριστικά του: τα δωμάτια διακοσμημένα σε στιλ Προβηγκίας συμβάλλουν στην ειρήνη, χαλαρώνουν, δημιουργούν μια αίσθηση άνεσης και ηρεμίας. Δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας για να αναδημιουργήσετε ένα εσωτερικό στυλ Προβηγκίας στο διαμέρισμά σας. Το πλακίδιο με το ίδιο όνομα θα δείξει καλά αυτό το στυλ, ωστόσο, έχει τα δικά του χαρακτηριστικά..

Χαρακτηριστικά στυλ

Η Προβηγκία πήρε το όνομά της από την περιοχή στη νότια Γαλλία, όπου η ιστορία της ξεκίνησε τον 17ο αιώνα. Λόγω της γεωγραφικής της θέσης, η περιοχή έχει ήπιο και ηλιόλουστο κλίμα. Τα σπίτια είναι συχνά διακοσμημένα με ανοιχτά χρώματα.. Το εσωτερικό, διακοσμημένο σε στιλ Προβηγκίας, έχει τα δικά του χαρακτηριστικά:

  • Χαρακτηρίζεται από ανοιχτόχρωμους τόνους τοίχων και οροφής (λευκό, μπεζ, εκρού, κρέμα, άμμο).
  • Τα έπιπλα ή οι μεμονωμένες λεπτομέρειες του εσωτερικού μπορούν να είναι χρωματισμένα, αλλά τα χρώματα πρέπει να είναι αμυδρά (σιωπηλά, τα παστέλ χρώματα είναι η προτεραιότητα).
  • Τα μεταλλικά μέρη στο εσωτερικό (είδη οικιακής χρήσης, σκεύη κουζίνας και υδραυλικά) πρέπει να φαίνονται παλαιωμένα, για παράδειγμα, τα χρώματα του ορείχαλκου και του χαλκού.
  • Το στυλ χαρακτηρίζεται από σφυρήλατα έπιπλα ή μεμονωμένα στοιχεία του (πλαστά πόδια τραπεζιού και καρέκλας, στοιχεία πλαισίου ντουλαπιού).
  • Πρέπει να υπάρχουν πολλά υφάσματα. Τα υφάσματα πρέπει να είναι φυσικά (προτεραιότητα είναι το λινό, το βαμβάκι, ο καμβάς, τα πλεκτά είδη είναι αποδεκτά).
  • Το υλικό επίπλων πρέπει να είναι φυσικό. Μπορεί να είναι διάφοροι τύποι ξύλου, πέτρας, κεραμικών, άχυρου, ψάθινου μπαστούνι (επιτρέπεται η μίμηση της υφής).

Πού χρησιμοποιείται?

Τα κεραμικά πλακάκια γαλλικού επαρχιακού στιλ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμηση διαφορετικών δωματίων. Η επιλογή γίνεται με βάση τις δικές σας προτιμήσεις: λόγω της ευρύτερης γκάμας που παρουσιάζουν οι σύγχρονες μάρκες προς πώληση, μπορείτε να επιλέξετε ποικιλίες για κάθε δωμάτιο, συμπεριλαμβανομένης της κουζίνας, του καθιστικού, του μπάνιου, του υπνοδωματίου, του διαδρόμου, του περβάζι του παραθύρου.

Είναι ένα υλικό που είναι αρκετά ανθεκτικό για να στολίζει επιφάνειες τοίχων και δαπέδων για πολλά χρόνια χωρίς να χρειάζεται προσαρμογές. Εξετάστε τους κύριους τύπους χώρων.

Κουζίνα

Η χρήση κεραμικών πλακιδίων στην κουζίνα είναι απαραίτητη. Αυτός ο τύπος επένδυσης καθαρίζεται εύκολα, δεν παραμορφώνεται υπό την επίδραση της θερμοκρασίας, είναι ανθεκτικός σε χημικές και οργανικές ουσίες. Στον χώρο της κουζίνας το στυλ του γαλλικού χωριού ενσωματώνεται συχνότερα, χρησιμοποιώντας υλικό φινιρίσματος για να φτιάξετε μια ποδιά κουζίνας ή ως επένδυση δαπέδου. Για να τοποθετήσετε την ποδιά για να ταιριάζει με τη μονάδα κουζίνας, χρησιμοποιήστε ένα μικρό κεραμίδι.

Το χρώμα πρέπει να επιλέγεται έτσι ώστε να συμπληρώνει αρμονικά τα ντουλάπια της κουζίνας. Ο συνδυασμός απλών πλακιδίων τοίχου, στοιχείων με σχέδια και περίγραμμα φαίνεται ενδιαφέρον. Τα θέματα των φυτών, μπουκέτα με λεβάντα, ελιές, σκίτσα της ζωής του χωριού χρησιμοποιούνται ως μοτίβα.

Να είστε προσεκτικοί με τα στολίδια και τις εικόνες: εάν υπάρχουν πολλές αποχρώσεις, υπάρχει κίνδυνος υπερφόρτωσης του εσωτερικού με λεπτομέρειες (αυτό είναι σημάδι κακής γεύσης).

Κεραμικά πλακίδια και κεραμικά από πορσελάνη για το πάτωμα της κουζίνας – μια καλή επιλογή για τη διακόσμηση ενός δωματίου. Η κουζίνα θα καθαριστεί πολύ πιο γρήγορα και δεν υπάρχει αμφιβολία για την ανθεκτικότητα των πορσελάνινων αντικειμένων. Βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια των πλακιδίων δαπέδου είναι αντιολισθητική και υφή πριν από την αγορά. Εάν το δάπεδο είναι στρωμένο με λεία γυαλιστερά πλακάκια, δεν μπορείτε να αποφύγετε τραυματισμούς..

Μπορείτε να επιλέξετε μίμηση μοτίβου πλακιδίων δαπέδου που μιμούνται πέτρα ή ξύλο. Εάν θέλετε κάτι πιο περίπλοκο, επιτρέπεται να επαναλάβετε το μοτίβο του κεραμιδιού ποδιάς στο φινίρισμα του καλύμματος δαπέδου. Εκτός από την ποδιά και το πάτωμα, τα πλακάκια μπορούν να βρίσκονται στις επιφάνειες εργασίας της κουζίνας. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε υλικά ανθεκτικά στην κρούση. Για τέτοιες επιφάνειες, τα τζάμια είναι καλύτερα προσαρμοσμένα: είναι λιγότερο ευαίσθητα σε εξωτερικές επιδράσεις.

Ένα άλλο έπιπλο όπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλακάκια είναι μια κουκούλα. Για το στυλ της Προβηγκίας, επιλέγεται συνήθως με τη μορφή θόλου, και στη συνέχεια οι άκρες κόβονται με κεραμίδια. Αυτό γίνεται μόνο για διακοσμητικούς σκοπούς, το κεραμίδι σε αυτή την περίπτωση δεν έχει λειτουργικό φορτίο. Στα σπίτια των αληθινών γνώσεων εσωτερικών χώρων της Προβηγκίας, μπορείτε να βρείτε τραπέζια φαγητού, η επιφάνεια των οποίων είναι τελειωμένη με κεραμίδια..

Μερικές φορές αυτή η διακόσμηση μπορεί να φανεί στο σχεδιασμό του περβάζι παραθύρου.. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε ένα κεραμίδι με το επιθυμητό στολίδι ή διακόσμηση, υπάρχει μια επιλογή win -win – πλακάκι φωτογραφιών. Οποιαδήποτε εικόνα υψηλής ποιότητας μπορεί να εφαρμοστεί στην επιφάνειά της. Αυτά τα προϊόντα είναι αρκετά δημοφιλή επειδή σας επιτρέπουν να ενσωματώσετε οποιεσδήποτε, ακόμη και τις πιο τολμηρές ιδέες..

Τουαλέτα

Ένα μπάνιο με πλακάκια είναι άνετο, όμορφο και λειτουργικό. Τα πλακάκια δεν φοβούνται την υγρασία και το μπάνιο είναι παραπάνω από αρκετό. Οι κανόνες για την επιλογή πλακιδίων για το μπάνιο είναι οι ίδιοι με ολόκληρο το στυλ της Προβηγκίας: αποφύγετε τα έντονα χρώματα, προτιμώνται οι πούδρες με παλαιωμένο αποτέλεσμα.

Θυμηθείτε έναν από τους βασικούς κανόνες: ένα ανοιχτόχρωμο χρώμα διευρύνει το χώρο, ένα σκοτεινό, αντίθετα, το μειώνει. Εάν το μπάνιο στο διαμέρισμά σας δεν υπερβαίνει τα 6 τετραγωνικά μέτρα. μ., επιλέξτε πλακάκια σε ανοιχτές κρεμ αποχρώσεις. Αυτό ισχύει για τη διακόσμηση τοίχων και δαπέδων.

Αν θέλετε να προσθέσετε χρώμα στο μπάνιο σας, επιλέξτε αποχρώσεις του πράσινου και του μπλε, αποφύγετε τους απολαυστικούς και νέον τόνους. Μπορείτε να διακοσμήσετε επιφάνειες με πλακάκια από ελιά, μουστάρδα, έλος, ουρανό, μπλε αραβοσιτέλ. Μια απόχρωση λεβάντας, ένας ροζ πούδρας είναι ιδανικός για το φινίρισμα ενός μπάνιου. Συνθέσεις πλακιδίων με συνδυασμό απλού φόντου και κεραμίδια με μοτίβα ταιριάζουν καλά σε αυτό το δωμάτιο.

Πολλοί κατασκευαστές παράγουν κεραμικά πλακάκια μπάνιου σε ξεχωριστές συλλογές, τα οποία έχουν όλα όσα χρειάζεστε:

  • πλακάκια τοίχου?
  • πλακάκια με μοτίβο ή υφή.
  • κράσπεδα?
  • ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΔΑΠΕΔΟΥ.

Στα σημεία πώλησης τέτοιων συλλεκτικών πλακιδίων, οι πωλητές έχουν ειδικά προγράμματα υπολογισμού. Το έργο σχεδιασμού θα γίνει για εσάς δωρεάν. Αυτό θα σας επιτρέψει να αγοράσετε την απαιτούμενη ποσότητα επένδυσης, λαμβάνοντας υπόψη ένα μικρό περιθώριο απορριμμάτων, το οποίο είναι δυνατό κατά τη μεταφορά ή την κοπή..

Σαλόνι

Τα πλακάκια του σαλονιού χρησιμοποιούνται συχνότερα για δάπεδα. Σε αυτή την περίπτωση, φροντίστε να τοποθετήσετε το καλώδιο θέρμανσης, διαφορετικά θα πρέπει να σώσετε τον εαυτό σας από τη δροσιά του κεραμιδιού με διαδρομές χαλιού. Εάν το σαλόνι έχει τζάκι, μπορεί να διακοσμηθεί με μωσαϊκό. Μπορείτε να διακοσμήσετε έναν από τους τοίχους με πλακάκια. Για αυτούς τους σκοπούς, επιλέξτε μια υφή όπως πέτρα, τούβλο, ξύλο, στολίδια με λουλούδια ή σκίτσα της αγροτικής ζωής..

Υπνοδωμάτιο

Η παρουσία πλακιδίων στο υπνοδωμάτιο δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο στην κουζίνα και το μπάνιο. Αλλά αν είστε μεγάλος λάτρης της κεραμικής, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως ξύλινο ή πέτρινο δάπεδο, με ή χωρίς στολίδια. Μια ενδιαφέρουσα λύση θα ήταν να μιμηθούμε το χαλί με πλακάκια..

Κατασκευαστές

Παρά την αφθονία των προμηθευτών κεραμικών πλακιδίων, τα πλακάκια τύπου Προβηγκίας δεν παράγονται από όλες τις μάρκες. Ας σημειώσουμε αρκετούς κατασκευαστές των οποίων τα προϊόντα είναι σε ζήτηση μεταξύ των πελατών. Μεταξύ αυτών, ρωσικές και ξένες εταιρείες ξεχωρίζουν..

“Μόδα προσώπου”

Τα κεραμικά μόδας Fase είναι ένας νεοφερμένος στην κατηγορία του. Παράγει μια ποικιλία κεραμικών μοντέλων, συμπεριλαμβανομένων των κεραμιδιών προϋπολογισμού και πολυτελείας.. Δώστε προσοχή στις χρονολογικές σειρές Προβηγκία, Λεβάντα, readωμί, Τσάι: ο συνδυασμός χρωμάτων μεταφέρει την ατμόσφαιρα μιας γαλλικής υπαίθρου, οι συλλογές έχουν χαριτωμένα διακοσμητικά με θέμα.

Global Tile

Ένας άλλος νεοφερμένος, κερδίζοντας με σιγουριά τη συμπάθεια των καταναλωτών. Η εταιρεία παράγει υλικά για επένδυση τοίχων και δαπέδων σε προσιτές τιμές. Σε συλλογές με ενδιαφέροντα ονόματα, παρέχονται τα πάντα (από περιγράμματα έως πάνελ τοίχου). Τα μοτίβα, τα στολίδια και η παλέτα αξίζουν προσοχή εάν αποφασίσετε να αναδημιουργήσετε το στυλ της Προβηγκίας.

Cersanit

Αυτό το κεραμίδι παράγεται υπό τον έλεγχο μιας πολωνικής μάρκας στη Ρωσία. Για να υλοποιήσετε τις ιδέες σας, παρουσιάζεται υψηλής ποιότητας πέτρινο πορσελάνινο σκεύος, στους καταλόγους αυτής της εταιρείας μπορείτε να βρείτε πολλές κατάλληλες επιλογές.

“Ουραλκεραμικά”

Ο κατάλογος αυτού του ρωσικού φυτού περιέχει την ευρύτερη γκάμα πλακιδίων για κάθε χώρο. Ο συνδυασμός “τιμή-ποιότητα-κόστος παράδοσης” θα σας επιτρέψει να κάνετε επισκευές και να μην χαλάσετε. Υπάρχει μια ποικιλία υλικών για κάθε γούστο.

Kerama Marazzi

Αυτή η μάρκα διαθέτει μια αξιοπρεπή επιλογή κεραμικών συλλογών. Κάθε ένα από αυτά περιέχει ολόκληρο το σύνολο στοιχείων. Για εσωτερική διακόσμηση στο στυλ της γαλλικής επαρχίας, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στη σειρά “Karaoke Provence”.

Χρήσιμες συμβουλές

Όταν επιλέγετε πλακάκια για ένα δωμάτιο, αποφύγετε την ταυτόχρονη χρήση γυαλιστερών και ματ επιφανειών. Για τους λάτρεις των πρωτότυπων λύσεων, είναι κατάλληλο ένα φινίρισμα σε συνονθύλευμα (εργασία από μπαλώματα). Μια σύνθεση που γίνεται με αυτήν την τεχνική είναι ιδανική για την τοποθέτηση ποδιάς στην κουζίνα ή ψηφιδωτά στο σαλόνι. Όταν αγοράζετε πλακάκια μπάνιου, δώστε προσοχή για δείκτες αντοχής σε χημικές επιθέσεις.

Εάν θέλετε να αναδημιουργήσετε μια γωνιά με το στυλ ενός γαλλικού χωριού στο διαμέρισμα ή το σπίτι σας, τα κεραμικά πλακίδια θα είναι μια καλή επιλογή υλικού φινιρίσματος. Οι κατασκευαστές πλακιδίων δημιούργησαν όμορφες πλήρεις συλλογές κατάλληλες για την επίπλωση κάθε είδους χώρων στο πνεύμα της Προβηγκίας.

Η πιο δύσκολη απόφαση που θα σταθεί μπροστά σας είναι να επιλέξετε ένα πράγμα. Για να απλοποιήσετε την επιλογή, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον πωλητή.

Επισκόπηση στυλ διαμερίσματος "Προβηγκίας" δείτε το επόμενο βίντεο.