Κόκκινη ταπετσαρία στην εσωτερική διακόσμηση

Κόκκινη ταπετσαρία στην εσωτερική διακόσμηση

Δεν είναι μυστικό ότι η επιλογή ενός ή του άλλου χρώματος της εσωτερικής διακόσμησης επηρεάζει όχι μόνο την ελκυστικότητα του εσωτερικού, αλλά και την κατάσταση του νου ενός ατόμου. Για παράδειγμα, τα πολύχρωμα και έντονα χρώματα μπορούν να ερεθίσουν τους ιδιοκτήτες και να διεγείρουν το νευρικό σύστημα, ενώ τα απαλά, παστέλ και κλασικά χρώματα μπορούν να ηρεμήσουν και να χαλαρώσουν. Σήμερα θα μιλήσουμε για το αισθησιακό κόκκινο χρώμα, το οποίο στο σχεδιασμό των σαλονιών επιλέγεται από άτομα με μεγάλη αυτοπεποίθηση που θέλουν να ανανεώσουν το εσωτερικό και να δώσουν ζωή σε αυτό..

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του χρώματος

Το κόκκινο είναι ένα από τα πιο ευέλικτα και πλούσια χρώματα. Οι ταπετσαρίες αυτού του χρώματος διακρίνονται από ένα ιδιαίτερο πάθος και γοητεία, αλλάζοντας ριζικά ολόκληρο το εσωτερικό. Οι κόκκινοι καμβάδες, όπως και κάθε άλλο υλικό φινιρίσματος, έχουν πολλά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.. Αρχικά, εξετάστε τις θετικές πτυχές μιας τέτοιας διακόσμησης τοίχου σε ένα δωμάτιο:

 • Οι ψυχολόγοι λένε ότι η κόκκινη ταπετσαρία είναι ένας εξαιρετικός διεγέρτης ψυχικής δραστηριότητας και σωματικής δραστηριότητας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σε πολλά γυμναστήρια και γυμναστήρια μπορείτε να βρείτε ορισμένα τμήματα των τοίχων διακοσμημένα με τόσο πλούσιο χρώμα..

 • Παραδόξως, οι κόκκινες ταπετσαρίες είναι ευέλικτες, καθώς φαίνονται υπέροχες σε εσωτερικούς χώρους με μεγάλη ποικιλία στυλ. Μπορούν ακόμη και να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός κομψού κλασικού συνόλου. Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε σωστά όλα τα στοιχεία της επίπλωσης.
 • Με τη βοήθεια ενός αισθησιακού κόκκινου χρώματος, μπορείτε να δώσετε σε ένα δωμάτιο μια μοναδική πινελιά σεβασμού και πολυπλοκότητας. Λόγω τέτοιων χρήσιμων ιδιοτήτων, μερικοί άνθρωποι επιλέγουν το συγκεκριμένο χρώμα για διακόσμηση τοίχων σε στερεές αίθουσες εργασίας..
 • Είναι αδύνατο να μην σημειωθεί ο πλούτος των αποχρώσεων του κόκκινου.

Τα μειονεκτήματα της όμορφης κόκκινης ταπετσαρίας περιλαμβάνουν τις ακόλουθες παραμέτρους:

 • Αυτός ο συνδυασμός χρωμάτων είναι πολύ ενεργός και έντονος. Μπορεί να υπερφορτώσει το ανθρώπινο νευρικό σύστημα και ακόμη και να προκαλέσει ερεθισμό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το κόκκινο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα δωμάτια. Για παράδειγμα, στο σχεδιασμό ενός υπνοδωματίου ή παιδικού σταθμού, δεν πρέπει να στραφείτε σε κόκκινη ταπετσαρία, καθώς θα επηρεάσουν τον γρήγορο ύπνο και την καλή ξεκούραση..

 • Για να δημιουργήσετε ένα πραγματικά αρμονικό και ελκυστικό εσωτερικό με τέτοια ταπετσαρία, είναι απαραίτητο να σκεφτείτε κάθε λεπτομέρεια όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά. Αυτό ισχύει ακόμη και για εκτυπώσεις σε έπιπλα ή ταπετσαρίες. Για παράδειγμα, υπερβολικά φωτεινά χρώματα με περίπλοκα σχέδια αντίθεσης μπορούν να μειώσουν οπτικά ένα δωμάτιο. Οι καμβάδες καστανό χρώμα έχουν παρόμοιο αποτέλεσμα..

Προβολές

Το χαρτί τοίχου έχει ποικιλίες:

Χαρτί

Αυτή η ταπετσαρία ήταν από τις πρώτες που εμφανίστηκαν ως υλικό διακόσμησης τοίχων. Το κύριο πλεονέκτημα τέτοιων καμβάδων είναι η φιλικότητα προς το περιβάλλον · η κυτταρίνη χρησιμοποιείται για την κατασκευή τους. Οι χάρτινοι καμβάδες αντιπροσωπεύονται από την ευρύτερη ποικιλία και είναι φθηνοί.

Ωστόσο, δεν είναι κατάλληλα για όλους τους χώρους. Για παράδειγμα, δεν συνιστάται να τα κολλήσετε στην κουζίνα, καθώς δεν είναι ανθεκτικά και δεν μπορούν να πλυθούν..

Οι ταπετσαρίες κόκκινου χαρτιού φαίνονται ελκυστικές, αλλά πρέπει να τις αντιμετωπίζετε με προσοχή, καθώς σε περίπτωση μόλυνσης δεν θα είναι εύκολο να τις καθαρίσετε και θα χάσουν την ελκυστική τους εμφάνιση..

Μη υφασμένα

Τέτοιοι καμβάδες είναι ένα ειδικό μη υφασμένο υπόστρωμα με βάση την κυτταρίνη για βαφή. Τέτοια τελειώματα είναι πιο πρακτικά και ανθεκτικά σε σύγκριση με τα παραδοσιακά αντίγραφα χαρτιού..

Οι θετικές ιδιότητες της μη υφασμένης ταπετσαρίας περιλαμβάνουν:

 • Ευκολία και ευκολία επικόλλησης. Η κόλλα εφαρμόζεται στην επιφάνεια του τοίχου και η ταπετσαρία δεν λερώνεται.
 • Ανθεκτικό στην υγρασία. Τα μη υφασμένα δείγματα δεν φοβούνται το νερό, πλένονται τέλεια εάν είναι απαραίτητο.

 • Διαπερατότητα αέρα. Λόγω αυτής της ποιότητας, τέτοιοι καμβάδες δεν είναι ευαίσθητοι στο σχηματισμό μούχλας και μούχλας..
 • Ασφάλεια φωτιάς. Τα μη υφασμένα υλικά φινιρίσματος είναι ανθεκτικά στη φωτιά.
 • Πυκνότητα. Τέτοιοι καμβάδες είναι αρκετά παχύι, επομένως μπορούν να κολληθούν με ασφάλεια ακόμη και σε ελαφρώς τραχιές επιφάνειες..

 • Αντοχή στη φθορά. Ακόμη και υπό την επίδραση του άμεσου ηλιακού φωτός, μια τέτοια διακόσμηση τοίχων δεν θα χάσει τη φωτεινότητα και τον κορεσμό των χρωμάτων, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους κόκκινους πίνακες..
 • Επίσης, τα πλεονεκτήματα τέτοιων υλικών περιλαμβάνουν το γεγονός ότι μπορούν να ξαναβαφτούν αρκετές φορές.

Η μη υφασμένη επιφάνεια είναι ανάγλυφη, έτσι μπορεί να συσσωρευτεί σκόνη πάνω της. Το τελικό στρώμα των προϊόντων είναι αρκετά εύκολο να καταστραφεί · δεν συνιστάται η επιλογή τους για οικογένειες με μικρά παιδιά..

Βινύλι

Αυτές οι ταπετσαρίες περιέχουν επίσης κυτταρίνη στις πρώτες ύλες από τις οποίες κατασκευάζονται, ωστόσο, έχουν ένα στρώμα βινυλίου στην επιφάνεια..

Ποικιλία τύπων βινυλίου:

 • αφρισμένο?
 • λείος;
 • στερεός;
 • μεταξοτυπία.

Η δημοτικότητα αυτού του τύπου ταπετσαρίας οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ανθεκτικά. Μπορούν ακόμη και να τρίβονται χωρίς να προκαλούν ζημιά. Με τη βοήθεια τέτοιων υλικών φινιρίσματος, μερικές ατέλειες και παρατυπίες των τοίχων κρύβονται εύκολα. Επιπλέον, το δάπεδο από βινύλιο δεν χάνει τη φωτεινότητα και τον κορεσμό του υπό την επίδραση του άμεσου ηλιακού φωτός..

Ξεχωριστά, αξίζει να επισημάνετε μια τεράστια ποικιλία ταπετσαρίας βινυλίου σε διαφορετικά χρώματα..

Καμβάδες που μιμούνται φυσικό ξύλο, δέρματα άγριων ζώων ή δέρμα φιδιού είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς σήμερα..

Το μειονέκτημα αυτών των υλικών φινιρίσματος είναι ότι πριν τα κολλήσετε, είναι απαραίτητο να επεξεργαστείτε τους τοίχους με ειδικούς αντιμυκητιασικούς παράγοντες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι καμβάδες βινυλίου είναι εντελώς αεροστεγείς και αυτό συχνά οδηγεί στο σχηματισμό μούχλας και ακόμη και μούχλας. Επιπλέον, δεν είναι τόσο εύκολο να κολλήσουν: η κόλλα πρέπει να εφαρμοστεί τόσο στον τοίχο όσο και στην ταπετσαρία..

Fiberνα γυαλιού

Αυτά τα υλικά είναι αναπνεύσιμα και εξαιρετικά ανθεκτικά. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να εξομαλύνετε παρατυπίες στους τοίχους και ακόμη και μικρές ρωγμές. Επιπλέον, η ταπετσαρία από υαλοβάμβακα είναι πυρίμαχη, υποαλλεργική και ανθεκτική στην υγρασία. Ωστόσο, πολλοί αγοραστές θεωρούν ότι η υψηλή τιμή τους είναι μειονέκτημα..

Υγρό

Αυτά τα τελειώματα είναι σχετικά πρόσφατα. Είναι επίσης δύσκολο να τους ονομάσουμε ταπετσαρία. Στην επιφάνεια του τοίχου, τέτοια υλικά μοιάζουν περισσότερο με ξύλο ή υφάσματα. Τέτοια υλικά εφαρμόζονται εύκολα σε τοίχους (με την αρχή του σοβάτισματος) και δεν απαιτούν την προκαταρκτική τους προετοιμασία..

Υφασμα

Τέτοιες ταπετσαρίες φαίνονται ιδιαίτερα όμορφες και ενδιαφέρουσες στους τοίχους. Δεν μπορούν όμως να χρησιμοποιηθούν παντού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι αδύνατο να πλύνετε τέτοιους καμβάδες και μάλλον απορροφούν γρήγορα οσμές στο δωμάτιο..

Συνδυασμοί με άλλα χρώματα

Το κόκκινο είναι ελκυστικό και πλούσιο, αλλά όπως κάθε άλλη βαφή, μπορεί να συνδυαστεί με πολλά χρώματα..

 • Φωτεινό κόκκινο συνιστάται να αραιώσετε τη σκιά με λιγότερο ελκυστικούς και ποικίλους τόνους. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι λευκό, μπεζ ή κρεμ..

Θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί με τα μαύρα χρώματα, καθώς σε ένα σύνολο αυτά τα χρώματα δημιουργούν πολύ καθαρή αντίθεση..

 • Παθιασμένο σκούρο κόκκινο το χρώμα θα πάει καλά με το αναφερόμενο φως, καθώς και παστέλ αποχρώσεις.

 • Τις περισσότερες φορές βρίσκεται σε εσωτερικούς χώρους άσπρο-κόκκινο συνδυασμοί. Φαίνονται μοντέρνα και φρέσκα και χρησιμοποιούνται συχνότερα για μοντέρνους εσωτερικούς χώρους..

 • Επίσης, καφέ, μαύρο, γκρι, κίτρινο, καφέ, ανοιχτό μοβ και τιρκουάζ χρώματα θα συνδυαστούν με το κόκκινο στο εσωτερικό..

Μοτίβα και διακόσμηση

Οι πλούσιες κόκκινες ταπετσαρίες είναι συχνά στολισμένες με εντυπωσιακά μοτίβα και εκτυπώσεις που προσθέτουν λίγη όρεξη στο εσωτερικό σχέδιο. Για παράδειγμα, υπάρχουν επιλογές:

 • καμβάδες με αντίθεση μικρών ή μεγάλων εκτυπώσεων / σχεδίων σε μαύρο ή άσπρο.

 • επιφάνειες διακοσμημένες με χρυσό.

 • επιλογές με απλή γεωμετρική εκτύπωση: κύκλος, τετράγωνο, ρόμβος ή τρίγωνο.

 • δημοφιλείς ριγέ επιλογές.

 • εικόνες κόκκινων λουλουδιών: παπαρούνες ή τουλίπες.

Στην πραγματικότητα, η κόκκινη ταπετσαρία μπορεί να διακοσμηθεί με μια ποικιλία από ένθετα και εκτυπώσεις. Το κύριο πράγμα είναι ότι συνδυάζονται με έπιπλα και διακόσμηση στο περιβάλλον..

Όμορφες ιδέες στο εσωτερικό

Αν σας αρέσουν οι φωτεινές και σαφείς αντιθέσεις και δεν φοβάστε τις τολμηρές αποφάσεις στο εσωτερικό, τότε θα πρέπει να διακοσμήσετε τους τοίχους και την οροφή στο υπνοδωμάτιο με ένα συμπαγές κόκκινο χρώμα και να διακοσμήσετε τον τοίχο με μαύρα παράθυρα. Πίσω από το χώρο πάνω από το στρογγυλό κρεβάτι, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε μια θέση ή ένα ράφι με τη μορφή μιας σκάλας. Ένα ουδέτερο ανοιχτό καφέ έλασμα πρέπει να τοποθετηθεί στο πάτωμα. Συμπληρώστε ένα τόσο τολμηρό σύνολο με έναν πολυέλαιο με στρογγυλές λευκές αποχρώσεις, κόκκινα μαξιλάρια σε λευκά λινά και κόκκινες διάφανες κουρτίνες στα παράθυρα..

Σε ένα κατάλευκο δωμάτιο με χνουδωτό χαλί και πομπώδες κρεβάτι με σγουρό κεφαλάρι, ένας κόκκινος τοίχος με λεπτό μοτίβο θα φανεί καταπληκτικός. Ολοκληρώστε το εσωτερικό με έναν πολυέλαιο οροφής με διακοσμητικά από κρύσταλλο και πρωτότυπα μπεζ λινά.

Το σαλόνι θα φαίνεται τολμηρό και ασυνήθιστο, στο οποίο το ένα μισό του δωματίου είναι επικολλημένο με κόκκινη απλή ταπετσαρία και το άλλο μισό με ριγέ κόκκινους και λευκούς καμβάδες. Σε τέτοιες συνθήκες, ο ίδιος ριγέ καναπές (απέναντι από έναν απλό τοίχο) και ένας λακωνικός λευκός καναπές (απέναντι από έναν ριγέ τοίχο) θα φαίνονται οργανικά. Ανάμεσά τους μπορείτε να βάλετε ένα φαρδύ στρογγυλό τραπέζι και να συμπληρώσετε το σύνολο με διακοσμητικά μαξιλάρια διαφορετικών χρωμάτων..

Η κόκκινη ταπετσαρία με χρυσές φυσικές εκτυπώσεις θα φανεί πολύ ενδιαφέρουσα και ελκυστική στο μπάνιο. Σε τέτοιες συνθήκες, φυσικά, πρέπει να εγκατασταθούν λευκά υδραυλικά, τα οποία ξεχωρίζουν σε ένα τόσο ζουμερό φόντο..

Σε ένα φωτεινό κόκκινο σαλόνι με λευκή οροφή και χρυσό πάτωμα, οι λευκοί καναπέδες διατεταγμένοι στο σχήμα του γράμματος “p” θα φαίνονται υπέροχοι. Ένα στρογγυλό γυάλινο τραπέζι πρέπει να τοποθετηθεί μεταξύ τους. Συμπληρώστε αυτό το πλούσιο και στιλάτο σύνολο με λευκές και κόκκινες κουρτίνες με μικρά μοτίβα, διακοσμητικά μαξιλάρια σε κόκκινο και άσπρο, ασπρόμαυρα μεγάλα έργα ζωγραφικής στους τοίχους και μεταλλικά φωτιστικά δαπέδου.

Δεν είναι απαραίτητο να διακοσμήσετε όλους τους τοίχους στο δωμάτιο με κόκκινη ταπετσαρία. Για παράδειγμα, σε ένα ευρύχωρο λευκό σαλόνι, μπορείτε να διακοσμήσετε μόνο έναν τοίχο με τόσο φωτεινά υλικά, που βρίσκεται απέναντι από τον καναπέ-κρέμα και το γυάλινο τραπεζάκι σαλονιού στον χιονισμένο τοίχο..

Περισσότεροι εσωτερικοί χώροι με κόκκινη ταπετσαρία σας περιμένουν στο επόμενο βίντεο.