Ταπετσαρία με αφαίρεση για τοίχους: χαρακτηριστικά και παραδείγματα στο εσωτερικό

Ταπετσαρία με αφαίρεση για τοίχους: χαρακτηριστικά και παραδείγματα στο εσωτερικό

Πολλοί άνθρωποι έλκονται από ταπετσαρίες με ασυνήθιστα μοτίβα που διακοσμούν μοντέρνους εσωτερικούς χώρους. Μη τυποποιημένες εκλεπτυσμένες γραμμές και διάφορα διακοσμητικά στοιχεία, ασυνήθιστοι φωτεινοί συνδυασμοί και απροθυμία να τηρήσουν οποιοδήποτε συγκεκριμένο στυλ για λόγους δημιουργίας μιας πλήρους εικόνας-όλα αυτά είναι αφηρημένη ταπετσαρία, η λεγόμενη “επαγγελματική κάρτα” τους. Τα πιο αξέχαστα έργα κατασκευαστών, που έχουν γίνει αριστουργήματα, συνδυάζουν περισσότερες από μία κατευθύνσεις σχεδιασμού, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε μια ιδιαίτερη προφορά για το εσωτερικό του σπιτιού σας.

Ιδιαιτερότητες

Βασικά, τα οικόπεδα που παρουσιάζονται από γνωστούς κατασκευαστές είναι αφηρημένες ιδέες. Και παρόλο που η προέλευση αυτής της τάσης ξεκίνησε πριν από περισσότερο από έναν αιώνα, η ταπετσαρία “αφαίρεση” είναι μια πολύ μοντέρνα και ασυνήθιστη λύση, που εφαρμόζεται σε πολλά μοντέρνα στυλ.

Ένας από τους λόγους για την εμφάνιση ταπετσαρίας με αφηρημένο μοτίβο, το αποκορύφωμα του εσωτερικού είναι δικό τους επιδέξιο αντίκτυπο σε ένα άτομο – τα συναισθήματα και την ψυχολογική του κατάσταση. Ο βασικός ρόλος σε αυτό δίνεται όχι μόνο στα επιλεγμένα χρώματα, αλλά και στο ίδιο το σχέδιο..

Οι περισσότεροι αδαείς συσχετίζουν την αφαίρεση με ένα είδος θολώματος εικόνων που δεν έχουν σαφή όρια και περιγράμματα. Ωστόσο, αυτή η κρίση είναι εσφαλμένη..

Εκτός από τις αναφερόμενες, υπάρχουν πολλές άλλες παραλλαγές, όπως:

 • διατεταγμένα μοτίβα, των οποίων το συστατικό είναι η γεωμετρία στις διάφορες εκφάνσεις της ή άλλες φιγούρες με ασυνήθιστα σχήματα.
 • αυθαίρετα στοιχεία και γραμμές, κάθετες ή οριζόντιες, που δημιουργούν «χάος» για περιορισμένο χώρο.
 • οικόπεδα που απεικονίζουν τρισδιάστατες φιγούρες ή τρισδιάστατη αφαίρεση.
 • συνθέσεις και πλοκές που σχετίζονται με ένα συγκεκριμένο θέμα, αλλά απεικονίζονται με μη τυποποιημένο τρόπο.

Εκτός από το περιεχόμενο που εκτυπώνεται στην ταπετσαρία, η παλέτα χρωμάτων της μπορεί επίσης να έχει διαφορές. Θα πρέπει να προσεγγίσετε προσεκτικά την επιλογή αφαίρεσης για τους τοίχους του σπιτιού σας, αν είναι δυνατόν κοιτάζοντας όλες τις διαθέσιμες νέες εικόνες, καθώς επηρεάζουν την ψυχολογία και τη διάθεση με διαφορετικούς τρόπους.

Λεπτομέρειες επιλογής

Κατά την αγορά, πρέπει να θυμάστε ότι κάθε χρώμα έχει τη δική του διάθεση:

 • Το κόκκινο και το πορτοκαλί είναι συναισθηματικές αποχρώσεις που επηρεάζουν την ψυχή και προκαλούν υψηλή δραστηριότητα.
 • Το κίτρινο και το πράσινο είναι ζεστές αποχρώσεις που συμβολίζουν το καλοκαίρι και δημιουργούν αρμονία και ευγένεια.
 • Το γκρι και το μπλε, σε συνδυασμό με γυαλιστερό ή μέταλλο, αντιπροσωπεύουν ένα δροσερό συνδυασμό χρωμάτων – καταπραϋντικό και ευνοϊκό για συγκέντρωση.
 • Το μαύρο, το καφέ και το μπλε σκουραίνουν το εσωτερικό και μειώνουν οπτικά το μέγεθος του χώρου.
 • Το ροζ και το μοβ δημιουργούν μια ρομαντική και ονειρική διάθεση.

Αφού κάθε αφαίρεση φέρει τη δική της ενέργεια, είναι καλύτερα να μην διακοσμήσετε όλο τον πιθανό χώρο στο δωμάτιο με αυτήν την ταπετσαρία. Θα είναι αρκετό για να διακοσμήσετε το μόνο που επιλέξατε από τους λευκούς τοίχους. Έτσι, θα είναι δυνατή η εξισορρόπηση της αντίθεσης στο εσωτερικό, δίνοντας έμφαση και στις πιο σημαντικές περιοχές του δωματίου..

Είναι εξίσου σημαντικό να διασφαλιστεί ότι κάθε ρολό έχει τον ίδιο τόνο κατά την αγορά. Χωρίς να το αγνοήσουμε, είναι εύκολο να αποφύγουμε τη στιλιστική δυσαρμονία και να εξοικονομήσουμε πολλά, επειδή τέτοιες επενδύσεις τοίχων έχουν υψηλό κόστος λόγω του αρχικού σχεδιασμού του συγγραφέα.

Εσωτερική χρήση

Αυστηροί κανόνες, λογικές καταλήξεις και ένα μόνο θέμα είναι απαράδεκτοι για αφαίρεση, και ως εκ τούτου κανείς δεν απαγορεύει τη χρήση ακόμη και των πιο συγκρατημένων αποχρώσεων. Για παράδειγμα, τα μοτίβα που χαρακτηρίζουν το στυλ σε ένα καθαρά πρώην υπόβαθρο είναι σε θέση να δώσουν τέλεια έμφαση στα απαραίτητα δωμάτια..

Τέτοιες ταπετσαρίες χρειάζονται για εκείνους που επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα πραγματικά ενδιαφέρον σχέδιο και να τονίσουν κομψά την επιλεγμένη στιλιστική κατεύθυνση..

Ο μινιμαλισμός θα δώσει δυναμισμό στη σωστή αναλογία, η υψηλής τεχνολογίας θα γίνει ακόμη πιο φωτεινή και πιο σύγχρονη. Τα αφηρημένα κίνητρα ταιριάζουν καλά στα κλασικά ή ανατολίτικα στυλ και τα στοιχεία της «αρχαιότητας» θα ταιριάζουν ιδανικά σε χώρα ή ρετρό.

Εάν θέλετε μια ελάχιστη σοβαρότητα και τάξη στο σπίτι σας, μπορείτε να επιλέξετε τρισδιάστατη ταπετσαρία με αφηρημένα μοτίβα.

Το κύριο πράγμα είναι να νιώσετε το μέτρο και να είστε σε θέση να ακούσετε αυτό το συναίσθημα. Οι φωτεινές προφορές δεν πρέπει να επικρατούν στο εσωτερικό – απλά ξεχωρίστε σωστά και δώστε έμφαση στη συνολική εικόνα.

Επίσης, δεν πρέπει να επιλέξετε αυτές τις επιλογές αφαίρεσης που θα επηρεάσουν αρνητικά την ψυχική σας ευεξία. Ένας πρόσθετος κανόνας αναφέρει ότι αυτές οι ταπετσαρίες πρέπει να συνδυάζονται με το σκοπό συγκεκριμένων χώρων.

Υπνοδωμάτιο

Αυτό το δωμάτιο συμβολίζει την ξεκούραση και την ηρεμία, επομένως δεν αποφασίζουν όλοι να χρησιμοποιήσουν την αφαίρεση για το σχεδιασμό του. Ωστόσο, δεν υπάρχει τίποτα που να φοβάστε αν μάθετε να κάνετε τη σωστή επιλογή και να διακρίνετε μεταξύ εκείνων των σχεδίων που θα συμβάλουν στη διαδικασία χαλάρωσης..

Όλα έχουν να κάνουν με πιο απαλές, παστέλ αποχρώσεις.. Εδώ είναι υπέροχα:

 • απαλό ροζ;
 • μπεζ;
 • Λευκό;
 • γαλάζιο.

Τα σχέδια δεν πρέπει να επηρεάζουν τον ύπνο με τη φωτεινότητά τους και η αρμονία θα είναι σε θέση να εξασφαλίσει:

 • απλή γεωμετρία.
 • ελαφριές μπούκλες?
 • σχεδιασμός φυτών.

Επιτρέπεται επίσης η χρήση σκοτεινής ταπετσαρίας, αλλά μόνο εάν υπάρχει αρκετός χώρος στο υπνοδωμάτιο ή αυξημένος φωτισμός σε αυτό. Διαφορετικά, η στενότητα και η δυσφορία θα εμφανιστούν οπτικά. Δεν θα είναι περιττό να προσθέσετε φωτεινά στοιχεία στο σκοτεινό φόντο, επιτυγχάνοντας έτσι τη σωστή ισορροπία..

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μικρά πάνελ αντικαθιστώντας, για παράδειγμα, πίνακες ζωγραφικής. Μια τέτοια διακόσμηση φαίνεται πολύ κομψή και μοντέρνα, συμπληρώνει τέλεια το σχέδιο και δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση τις αλλαγές στη συναισθηματική κατάσταση ενός ατόμου..

Σαλόνι

Ο πιο σίγουρος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε αφηρημένη ταπετσαρία είναι να την τοποθετήσετε στο σαλόνι..

Αυτό το δωμάτιο προορίζεται για χαλάρωση, αλλά παρ ‘όλα αυτά, συνήθως προτιμάται η επισημότητα και η φωτεινότητα, τα οποία βοηθούν στην απόλαυση της ζωής. Επομένως, ενδιαφέροντα και όμορφα αφηρημένα σχέδια θα σας φανούν χρήσιμα..

Στους τοίχους του σαλονιού ή της αίθουσας, διάφορα χρώματα που σχετίζονται με την ηρεμία θα φαίνονται αρμονικά. Ωστόσο, οι φωτεινότερες αποχρώσεις είναι επίσης κατάλληλες, αλλά με τη σωστή τονικότητα: η ελκυστικότητα δεν πρέπει να δημιουργεί δυσφορία στα μάτια.

Εδώ, ακριβώς όπως στην κρεβατοκάμαρα, μην το παρακάνετε με σκούρα χρώματα – αρκεί να περιοριστείτε σε έναν τοίχο, τον πιο κατάλληλο για αυτό. Έτσι ώστε η σκούρα ταπετσαρία με αφαίρεση να μην φαίνεται περιττή ή λανθασμένη, είναι σημαντικό να παρέχετε πολύ φως στο δωμάτιο και να προσθέτετε παρόμοιες αποχρώσεις στο συνολικό εσωτερικό.

Μια κοινή λύση για τους τοίχους του σπιτιού είναι οι πτώσεις και οι υπερχειλίσεις, οι οποίες είναι σε θέση να εκτελέσουν δύο λειτουργίες ταυτόχρονα: τη δημιουργία δυναμικής χωρίς υπέρβαση των ορίων και το φαινόμενο της ελαφρότητας και της ευχάριστης φρεσκάδας. Τέτοιες συνθέσεις εκτελούνται συνήθως σε ανοιχτά χρώματα..

Κουζίνα

Η απαλή αφαίρεση και η φύση είναι ο καλύτερος συνδυασμός για την κουζίνα. Ελαφριά τοπία, μοτίβα που μοιάζουν με σταγόνες ή μιμούνται δέντρα – όλα αυτά, κατασκευασμένα σε σιωπηλές αποχρώσεις, συμπληρώνουν τέλεια τον τόπο προετοιμασίας και φαγητού. Η ασπρόμαυρη παλέτα θα λειτουργήσει επίσης και θα φαίνεται αποδεκτή με οποιοδήποτε βασικό στυλ κουζίνας..

Άλλα δωμάτια

Είναι απίθανο μια αφαίρεση να είναι κατάλληλη για:

 • παιδικά?
 • διάδρομος;
 • τουαλέτα;
 • υπουργικό συμβούλιο.

Σε όλα αυτά τα δωμάτια, η αφηρημένη ταπετσαρία θα επηρεάσει μόνο: θα αποσπάσει την προσοχή από την εργασία, θα δημιουργήσει λάθος ατμόσφαιρα για ήσυχη ξεκούραση και ύπνο ή απλά θα μειώσει το χώρο.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε την ταπετσαρία που σας ταιριάζει, παρακάτω θα βρείτε ένα κύριο μάθημα για την σχεδίαση μιας αφηρημένης εικόνας στον τοίχο με τα χέρια σας..