Ασυνήθιστη ταπετσαρία στο εσωτερικό

Η επιλογή ρούχων για τους τοίχους είναι μια πολύ υπεύθυνη και σημαντική εργασία που πρέπει να λυθεί κατά τη διάρκεια επισκευών σε ένα διαμέρισμα ή σπίτι. Εξάλλου, τα τείχη καταλαμβάνουν τη μεγαλύτερη έκταση της κατοικίας. Η ατμόσφαιρα σε ολόκληρο το σπίτι εξαρτάται από το πόσο σωστά και αρμονικά επιλέγεται η ταπετσαρία σε καθένα από τα δωμάτια. Χάρη στην τεράστια ποικιλία σε καταστήματα υλικού και υλικού, μπορείτε εύκολα να βρείτε πρωτότυπες και όμορφες επιλογές για οποιοδήποτε εσωτερικό στυλ, εάν δώσετε ελεύθερο στη φαντασία και τη φαντασία σας.

Προβολές

Οι σύγχρονοι κατασκευαστές υλικών φινιρίσματος προσφέρουν στους πελάτες τους μια τεράστια ποικιλία ταπετσαριών διαφόρων υφών με κάθε είδους μοτίβα και μοντέρνες εκτυπώσεις.. Ας εξετάσουμε τους κύριους τύπους τους:

  • Η πιο κοινή χαρτί η ταπετσαρία μπορεί να είναι δύο τύπων-μονής και διπλής στρώσης. Αυτός ο παραδοσιακός τύπος φινιρίσματος στην αγορά αντιπροσωπεύεται από την ευρύτερη επιλογή παλέτας χρωμάτων και ποικιλίας μοτίβων. Η ευκολία χρήσης, το χαμηλό κόστος και η φιλικότητα προς το περιβάλλον αυτού του προϊόντος το καθιστούν ανταγωνιστικό, παρά τα σημαντικά μειονεκτήματα όπως η βρωμιά, η ευθραυστότητα και η αδυναμία κάλυψης της ανομοιομορφίας των τοίχων.

  • Μοντέρνο μη υφασμένα η ταπετσαρία είναι ένα υλικό φινιρίσματος που αποτελείται από ένα μείγμα φυσικής κυτταρίνης και συνθετικών ινών. Αυτό το προϊόν έχει υψηλή αντοχή και αντοχή. Επιπλέον, είναι πολύ εύχρηστα: δεν συρρικνώνονται και δεν τεντώνονται μετά το στέγνωμα..

  • Μόδας βινύλι ταπετσαρία-ένα πολυεπίπεδο μη υφασμένο υλικό με μια επιφανειακή στρώση από καθαρό πολυμερές βινυλοχλωριδίου. Πολύ ανθεκτικό και υψηλής αντοχής υλικό φινιρίσματος με αυξημένη αντοχή στην υγρασία του αέρα. Παρά το αρκετά υψηλό κόστος του προϊόντος, αυτό το υλικό φινιρίσματος είναι σήμερα ένα από τα πιο δημοφιλή στους αγοραστές σε όλο τον κόσμο..

  • Υφαντική ταπετσαρία – πολυστρωματικό υλικό φινιρίσματος, το στρώμα του οποίου είναι πραγματικό ύφασμα. Οι πιο ακριβές εκδόσεις αυτών των ταπετσαριών είναι κατασκευασμένες με φυσικό μετάξι ή βαμβάκι. Τέτοιες ταπετσαρίες έχουν πολυτελή εμφάνιση και χρησιμοποιούνται συχνά για τη διακόσμηση δωματίων σε αριστοκρατικά εσωτερικά στυλ, όπως αγγλικά, αναγεννησιακά, μπαρόκ ή κλασικισμό. Αυτός ο τύπος φινιρίσματος διαθέτει επίσης μεγάλη διάρκεια ζωής. Είναι αλήθεια ότι, για να αποφύγετε την εξουθένωση, δεν συνιστάται η χρήση τους σε δωμάτια όπου υπάρχει πολύ ηλιακό φως..

Εσωτερική χρήση

Κατά τη διαδικασία ανακαίνισης, ο καθένας προσπαθεί να βρει ένα πρωτότυπο σχέδιο που θα τονίσει την ατομικότητά του και την προσήλωσή του σε ένα συγκεκριμένο γούστο. Έχουν περάσει πολύ οι μέρες που πρακτικά μονότονες εργοστασιακές ταπετσαρίες με βαρετά και μη περιγραφικά μοτίβα «στόλιζαν» τους τοίχους στα σπίτια μας. Στις μέρες μας, ο καθένας μπορεί να κάνει το διαμέρισμά του ατομικό, ανάλογα με το γούστο και τον χαρακτήρα του ιδιοκτήτη του..

Έτσι, τα όμορφα ρούχα για τους τοίχους, που ταιριάζουν ιδανικά με ένα συγκεκριμένο στυλ εσωτερικού χώρου, μπορούν να γίνουν το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό στο σχεδιασμό του δωματίου, να δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο και ζωντανό οπτικό αποτέλεσμα ή, αντίθετα, να δώσουν την ατμόσφαιρα του δωματίου ηρεμία και αρμονία..

Πιθανώς, πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται να μεταμορφώσουν το σπίτι τους με φωτεινή πρωτότυπη ταπετσαρία για τους τοίχους και ταυτόχρονα να σέβονται την αρμονία μιας ενιαίας γραμμής σχεδιασμού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα φωτεινά χρώματα στο σχεδιασμό χρησιμοποιούνται κυρίως για τονισμούς, αυτός ο κανόνας ισχύει επίσης για ταπετσαρία για τοίχους..

Είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητο να επικολλήσετε όλους τους τοίχους στο δωμάτιο με πολύ φωτεινή ή πολύχρωμη ταπετσαρία. Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να χαλαρώσετε σε έναν τέτοιο χώρο, οι υπερβολικά κορεσμένες χρωματικές λύσεις για διακόσμηση τοίχων μπορούν να προκαλέσουν αυθόρμητο εκνευρισμό και ακόμη και πονοκεφάλους..

Η επιλογή συνδυασμού ταπετσαριών διαφορετικών υφών και χρωμάτων θα φαίνεται πολύ πιο αρμονική. Αυτή η λύση είναι ιδανική για ένα δωμάτιο στο οποίο είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί ζώνη ή να επιτευχθεί μια οπτική “επέκταση” της περιοχής. Φωτεινή ταπετσαρία κολλημένη σε έναν από τους τοίχους στο δωμάτιο θα αντιμετωπίσει τέλεια αυτό το δύσκολο έργο..

Όταν επιλέγετε υλικά φινιρίσματος για διάφορα δωμάτια σε ένα σπίτι ή διαμέρισμα, πρέπει να θυμάστε τον βασικό κανόνα – σίγουρα πρέπει να συνδυαστούν με όλα τα άλλα στοιχεία του εσωτερικού σας. Σήμερα, οι κατασκευαστές ταπετσαριών, μαζί με τους παραδοσιακούς τύπους υλικών φινιρίσματος, προσφέρουν στους πελάτες τις πιο απίστευτες ταπετσαρίες, με ασυνήθιστο σχεδιασμό και ενδιαφέρουσα υφή..

Όταν επιλέγετε τέτοιες ταπετσαρίες για διακόσμηση δωματίου, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ποια από τα δωμάτια θα προορίζονται. Το κύριο πράγμα είναι ότι τα υλικά φινιρίσματος που επιλέγετε είναι φιλικά προς το περιβάλλον., δεν περιέχουν επιβλαβείς ακαθαρσίες στη σύνθεσή τους, ειδικά αν θα χρησιμοποιηθούν σε δωμάτιο για παιδιά ή άτομα που υποφέρουν από αλλεργικές αντιδράσεις, καθώς και σε διαμερίσματα υπνοδωματίων.

Ασυνήθιστες ταπετσαρίες για διαφορετικά δωμάτια

Ταπετσαρία με την εικόνα αστείων ζώων είναι ιδανική για το νηπιαγωγείο..

Ρούχα για τοίχους με απίστευτη οπτική ψευδαίσθηση θα ταιριάζουν στο δωμάτιο ενός αμφιλεγόμενου εφήβου, το οποίο σας επιτρέπει να βυθιστείτε σε ένα είδος εξωπραγματικού χώρου και να αποστασιοποιηθείτε από την πραγματικότητα. Είναι αλήθεια ότι η επικόλληση με τέτοια ταπετσαρία απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και ακρίβεια στην τοποθέτηση, η οποία μπορεί να παρουσιάσει κάποιες δυσκολίες..

Για μικρούς γκέικ, μπορείτε να διακοσμήσετε το δωμάτιο με ενδιαφέρουσες ταπετσαρίες με πολλά παζλ, rebuses και σταυρόλεξα.

Και για παιδιά προσχολικής ηλικίας, μπορείτε να επικολλήσετε το νηπιαγωγείο με ταπετσαρία χρωματισμού – σε ένα τέτοιο δωμάτιο θα είναι ενδιαφέρον να αφιερώνετε χρόνο όχι μόνο στα παιδιά σας, αλλά και στους φίλους τους, και αυτή τη στιγμή μπορείτε να αντιμετωπίσετε ήρεμα τις επείγουσες δουλειές του σπιτιού.

Αλλά το δωμάτιο της νεαρής πριγκίπισσας μπορεί να διακοσμηθεί με ταπετσαρία με χαρακτήρες από κινούμενα σχέδια της Disney, με εικόνες από κάστρα νεράιδων ή ένα μαγικό δάσος με όμορφα ζώα, λουλούδια και πουλιά.

Για ένα ευρύχωρο σαλόνι, οι πανοραμικές ταπετσαρίες είναι κατάλληλες, οι οποίες μπορούν να δώσουν στο δωμάτιο μια εντελώς μοναδική εμφάνιση. Μπορεί να είναι ένα πυκνό δάσος, μια ακτή, ουρανοξύστες σύγχρονων πόλεων, κορυφές βουνού ή ένας ιλιγγιώδης καταρράκτης. Τα θέματα που προσφέρουν οι κατασκευαστές πανοραμικής ταπετσαρίας είναι πολύ διαφορετικά, επομένως δεν θα λείψουν οι επιλογές μεταξύ των αγοραστών..

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια ατμόσφαιρα άνεσης και ηρεμίας στο δωμάτιο, τότε είναι καλύτερο να δώσετε προσοχή στην ταπετσαρία με φυσικά τοπία..

Και αν θέλετε έκφραση, είναι προτιμότερο να επιλέξετε τα φώτα των μεγάλων πόλεων, αποτυπωμένα από την πανοραμική θέα. Η υψηλή ποιότητα εκτύπωσης σε τέτοια υλικά φινιρίσματος καθιστά την εικόνα όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική, γεγονός που σας επιτρέπει να μεταμορφώνετε αμέσως σχεδόν οποιοδήποτε δωμάτιο. Η τοποθέτηση πανοραμικής ταπετσαρίας στη συμβολή δύο τοίχων σβήνει οπτικά τις γωνίες, κάνοντας τις μεταβάσεις ομαλές και μετατρέποντας το χώρο του δωματίου σε ένα κομμάτι ζωντανής φύσης.

Επιλέγοντας αυτόν τον τύπο ταπετσαρίας για εσωτερική διακόσμηση, σίγουρα θα δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό μέρος στο σπίτι σας που θα συναρπάσει όλους όσους βρεθούν σε αυτό..

Μια άλλη μοντέρνα εφεύρεση που κερδίζει όλο και περισσότερη δημοτικότητα μεταξύ των σχεδιαστών εσωτερικών χώρων είναι Τρισδιάστατη ταπετσαρία με εφέ καθρέφτη. Διατίθενται σε διαφορετικά χρώματα με ποικιλία στιλιστικών λύσεων, γεγονός που διευκολύνει τον καταναλωτή να επιλέξει το υλικό φινιρίσματος για ένα συγκεκριμένο σχέδιο δωματίου..

Τέτοιες ταπετσαρίες θα είναι μια εξαιρετική λύση για τη διακόσμηση δωματίων σε μοντέρνα στιλ σχεδιασμού, όπως “Modern” ή “High-tech”. Η κατοπτρική επιφάνεια αυτής της ταπετσαρίας είναι σε θέση να κερδίσει πλεονεκτικά το χώρο ενός όχι πολύ μεγάλου δωματίου, δίνοντάς του οπτικά περισσότερες ελεύθερες διαστάσεις, γεμίζοντάς το με επιπλέον φως και ευρυχωρία..

Σε όλα τα πλεονεκτήματά του, οι καθρέφτες ταπετσαρίες έχουν αυξημένη ηχομόνωση, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων σε πολυώροφα κτίρια. Φυσικά, όπως όλες οι καινοτόμες τεχνολογίες, αυτό το υλικό φινιρίσματος έχει πολύ υψηλό κόστος και για να επικολλήσετε ένα δωμάτιο με καθρέφτη ταπετσαρία, πιθανότατα θα πρέπει να καταφύγετε στη βοήθεια ειδικού, τελικά το αποτέλεσμα που προκύπτει μπορεί να υπερβεί όλες τις προσδοκίες σας.

Πώς να κολλήσετε ταπετσαρία με τα χέρια σας, δείτε το επόμενο βίντεο.