Αφαίρεση παλιάς ταπετσαρίας χωρίς να καταστραφούν οι τοίχοι

Αφαίρεση παλιάς ταπετσαρίας χωρίς να καταστραφούν οι τοίχοι

Μια μετρημένη και ήρεμη ζωή τελειώνει με την έναρξη της ανακαίνισης. Φαίνεται ότι η διαδικασία είναι χαρούμενη, οι αλλαγές είναι εμπνευσμένες, αλλά πάρα πολλές ερωτήσεις αρχίζουν να βασανίζουν το μυαλό. Όλοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με το γεγονός ότι πριν κολλήσετε νέες ταπετσαρίες, πρέπει να απαλλαγείτε από τις παλιές. Αρχικά, αποφασίστε για τη μέθοδο αφαίρεσης, με βάση το υλικό της ταπετσαρίας σας και, στη συνέχεια, ξεκινήστε.

Τι να πυροβολήσει?

Η αφαίρεση ταπετσαρίας θα απαιτήσει ειδικά εργαλεία και πρόσθετα υλικά. Απλά δημιουργώντας τα πάντα με τα χέρια σας είναι απίθανο να λειτουργήσει. Ένας ακριβής κατάλογος μπορεί να γίνει μόνο αφού έχετε αποφασίσει για τη μέθοδο της απόσυρσης.

Ακολουθεί μια ολοκληρωμένη λίστα εργαλειοθηκών:

 • Σπάτουλα (ξύστρα), ή καλύτερα μερικά – πλατιά και στενά.
 • Ένα μαχαίρι χαρτικής είναι απαραίτητο τόσο κατά την αφαίρεση όσο και κατά την προετοιμασία για αυτό.
 • Κύλινδρος βελόνας (“τίγρη”) για ταπετσαρία – εργαλεία διάτρησης.
 • Απλός κύλινδρος βαφής με εναλλάξιμες λαβές – μακρύς και κοντός.
 • Δίσκος για ειδικό διάλυμα ή σκέτο νερό. Μια εναλλακτική λύση θα ήταν ένας γνωστός κάδος ή λεκάνη..
 • Διαλύτης για κόλλα.

 • Μεμβράνη πολυαιθυλενίου για προστασία του δαπέδου από τυχόν βρωμιές και φθορές.
 • Μάσκα και μονωτική ταινία.
 • Η σκάλα χρειάζεται για άνετη εργασία στο ύψος.
 • Κατασκευή στεγνωτήρα μαλλιών.
 • Τριβείο ζώνης.
 • Σφουγγαρίστρα ατμού.

Τώρα είστε εξοικειωμένοι με τον πληρέστερο κατάλογο των απαιτούμενων αποθεμάτων. Θα επιλέξετε το σωστό εξάρτημα μόνο όταν καθορίσετε έναν αποδεκτό τρόπο αφαίρεσης της παλιάς επένδυσης τοίχου. Θα χρειαστείτε την ταινία ήδη στην προετοιμασία για δουλειά. Φροντίστε να καλύψετε το πάτωμα, το περβάζι και τα έπιπλα που δεν μπορούν να αφαιρεθούν από το δωμάτιο..

Πώς να αφαιρέσετε γρήγορα και εύκολα ταπετσαρία?

Είναι απλά απαραίτητο να αφαιρέσετε την παλιά ταπετσαρία από τους τοίχους. Μερικοί λένε ότι είναι δυνατόν να κολλήσετε μια νέα επίστρωση σε μια παλιά – αυτό δεν συμβαίνει. Λάβετε υπόψη ότι οι τοίχοι σας θα είναι τραχύς και οι νέες ταπετσαρίες δεν θα ευχαριστήσουν καθόλου την εμφάνισή τους..

Η σωστή αποσυναρμολόγηση της παλιάς επίστρωσης είναι το κλειδί για τη μελλοντική επιτυχία. Μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε την παλιά επίστρωση από τους τοίχους και την οροφή με τους ακόλουθους τρόπους:

Χειροκίνητα

Εάν η ταπετσαρία είναι πραγματικά παλιά ή κολλημένη σε κόλλα αμφιβόλου ποιότητας, είναι εύκολο να την αφαιρέσετε χωρίς επιπλέον χρήματα. Το να σκουπίσετε την ταπετσαρία με τα χέρια σας είναι εξαιρετικά άβολο – σίγουρα θα χρειαστείτε μια σπάτουλα ή ένα μαχαίρι κουζίνας. Θα βοηθήσει στην αποτελεσματική και σωστή αφαίρεση ακόμη και των μικρότερων θραυσμάτων. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να σηκώσετε την επάνω άκρη με ένα μαχαίρι στόκου και να ξεκολλήσετε το κάλυμμα με το χέρι. Απλώς αφαιρέστε μικρά υπολείμματα με το ίδιο εργαλείο.

Υγρός τρόπος

Εάν η ταπετσαρία δεν ξεκολλάει καλά, τότε το κύριο όπλο σας είναι το ζεστό νερό. Για υγρή αφαίρεση ταπετσαρίας στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν κύλινδρο βαφής, σπρέι ή ένα απλό σφουγγάρι. Βρέξτε κάθε εκατοστό του παλιού χαρτιού υποστήριξης σχολαστικά και ελεύθερα. Περιμένετε περίπου 20 λεπτά για να γεμίσει πλήρως η ταπετσαρία με υγρό. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα με μια σπάτουλα, όπως στην προηγούμενη μέθοδο..

Απομάκρυνση με πλοίο

Ο ζεστός ατμός θα σας βοηθήσει να ξεκολλήσετε την ταπετσαρία με ευκολία. Κατά κανόνα, για αυτό χρησιμοποιούν γεννήτρια ατμού, σφουγγαρίστρα ατμού. Στο σπίτι, μπορείτε να πραγματοποιήσετε χειρισμούς χρησιμοποιώντας σίδερο με λειτουργία ατμού. Βήμα προς βήμα ψεκάστε την ταπετσαρία με ζεστό ατμό και θα γίνει εύπλαστη όπως ποτέ άλλοτε.

Εφαρμογή ειδικών υγρών

Αυτή η μέθοδος θεωρείται η πιο ριζοσπαστική και επιθετική. Θα εξοικονομήσει όταν όλα τα παραπάνω είναι ανίσχυρα. Ειδικές ενώσεις διεισδύουν στον καμβά και, όπως ήταν, διαλύουν τη βάση κόλλας.

Όλες οι παραπάνω μέθοδοι είναι εξαιρετικές για την αφαίρεση ταπετσαρίας από τοίχους από σκυρόδεμα.. Το τελευταίο θα πρέπει να συζητηθεί λεπτομερέστερα. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται όχι μόνο σε δύσκολες περιπτώσεις, αλλά και όταν θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο όσο το δυνατόν περισσότερο. Η ειδική σύνθεση του Pufas Tap-Ex (Pufas Tap Ex) απολαμβάνει επάξια δημοτικότητα. Το εργαλείο είναι σε θέση να αφαιρέσει διάφορες επικαλύψεις χωρίς να αφήσει ίχνος.

Το προϊόν πωλείται σε συσκευασίες των 250 ml – αυτό είναι αρκετό για επεξεργασία από 75 έως 100 m2. Η σύνθεση αραιώνεται σε ζεστό νερό, η συγκέντρωση επιλέγεται σύμφωνα με τις οδηγίες. Πρέπει να εφαρμόσετε το διάλυμα με ρολό βαφής ή βούρτσα. Μερικές φορές η διαδικασία πρέπει να επαναληφθεί μετά από 15 λεπτά..

Εάν καλύπτετε ταπετσαρία ανθεκτική στην υγρασία, φροντίστε πρώτα να την περπατήσετε με έναν κύλινδρο βελόνας..

Χρησιμοποιήστε το προϊόν με προσοχή. Φροντίστε να φροντίζετε τα χέρια, τα μάτια και το σώμα σας. Μπορεί να προκληθούν μικρά χημικά εγκαύματα εάν το προϊόν έρθει σε επαφή με το σώμα. Κρατήστε τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα μακριά. Τα υπολείμματα του Pufas Tap-Ex ξεπλένονται από τους τοίχους με απλό νερό και δεν εμφανίζονται στη νέα επίστρωση..

Αφαίρεση από γυψοσανίδα

Ο γυψοσανίδας πρέπει να χειρίζεται πολύ προσεκτικά. Είναι σε θέση να απορροφήσει την υγρασία και να χάσει τις ιδιότητές του. Εάν βάλετε τον τοίχο πριν κολλήσετε την ταπετσαρία, χρησιμοποιήστε μια μέθοδο αφαίρεσης χημικών. Ενεργήστε σκόπιμα, το διάλυμα περιέχει νερό και θα βλάψει το γυψοσανίδα σε μεγάλες ποσότητες.

Μια διασκεδαστική μέθοδος απολέπισης με φθηνή κόλλα ταπετσαρίας Αξίζει προσοχής. Αγοράστε το προϊόν, αραιώστε το σύμφωνα με τις οδηγίες και καλύψτε την παλιά ταπετσαρία με ένα διάλυμα. Η κόλλα στεγνώνει για μεγάλο χρονικό διάστημα και συρρικνώνει την ταπετσαρία κατά τη διαδικασία. Χάρη σε αυτήν την ιδιότητα, θα είναι πολύ πιο εύκολο να αφαιρέσετε την ταπετσαρία..

Εάν και οι δύο μέθοδοι δεν λειτουργούν για εσάς, υπάρχει μια πιο ριζοσπαστική επιλογή. Μπορείτε να αφαιρέσετε το κάλυμμα μαζί με το επάνω στρώμα γυψοσανίδας. Το υλικό αποτελείται από πολλά φύλλα κολλημένα μεταξύ τους, οπότε θα είναι εύκολο να το κάνετε. Χρησιμοποιήστε ένα μοριακό μαχαίρι για να διαχωρίσετε το πρώτο φύλλο γυψοσανίδας και αφαιρέστε το.

Διαφορετικοί τύποι ταπετσαρίας

Είναι ήδη σαφές ότι πρέπει να αφαιρέσετε το παλιό φινίρισμα, ανεξάρτητα από το αν θα κολλήσετε νέα ταπετσαρία ή θα προετοιμάσετε τους τοίχους για βαφή. Η αφαίρεση ταπετσαρίας με βάση το χαρτί είναι αρκετά απλή, καθεμία από τις παραπάνω μεθόδους θα το αντιμετωπίσει. Αλλά η σύγχρονη αγορά προσφέρει πολλές επιλογές για επένδυση τοίχων και κάθε μία από αυτές πρέπει να είναι σε θέση να αφαιρέσει σωστά..

Τρόποι αφαίρεσης διαφορετικών τύπων ταπετσαρίας:

Μη υφασμένη ταπετσαρία

Αυτός ο τύπος επίστρωσης εμφανίστηκε πολύ πρόσφατα και είναι δημοφιλής. Η επιφάνεια του υλικού είναι αρκετά ισχυρή και μεταφέρει εύκολα την υγρασία. Η αφαίρεση τους με νερό και ατμό είναι τόσο άχρηστη όσο το να περιμένεις να πέσουν..

Θα απαιτηθεί τραχιά μηχανική δράση για να καταστρέψει το ανώτερο προστατευτικό στρώμα της ταπετσαρίας. Ένας καρφωτός κύλινδρος ή “τίγρης” θα σας βοηθήσει. Εάν δεν είναι δυνατό να αποκτήσετε ένα τέτοιο απόθεμα, τότε ξύστε απαλά την επίστρωση με ένα άλλο αιχμηρό και σκληρό αντικείμενο (μαχαίρι, σουβλί). Ξύστε για να μην καταστρέψετε το γύψο κάτω από την ταπετσαρία.

Μετά από ζημιά στο κέλυφος, μπορείτε να ξεκινήσετε επεξεργασίες νερού. Είναι καλύτερο να εφαρμόζετε ζεστό νερό με ρολό. Θα χρειαστούν περίπου 20-30 λεπτά για να φουσκώσει η κόλλα. Μετά από αυτό, μπορείτε να τρυπήσετε απαλά τις γωνίες των λωρίδων και να τις αφαιρέσετε με το χέρι..

Ταπετσαρίες βινυλίου

Το μπροστινό μέρος μιας τέτοιας επίστρωσης είναι κατασκευασμένο από πολυβινυλοχλωρίδιο. Εξαιτίας αυτού, η ταπετσαρία είναι αδιάβροχη και δεν είναι ευαίσθητη σε ακραίες θερμοκρασίες, χημικά και μηχανικές καταπονήσεις. Το μόνο αδύναμο σημείο της ταπετσαρίας βινυλίου είναι η επένδυση από χαρτί. Είναι πάνω της που θα επηρεάσουμε όταν φτάσουμε εκεί. Χρησιμοποιήστε αιχμηρά αντικείμενα στον αγώνα κατά του προστατευτικού στρώματος.

Το βινύλιο θα καταστραφεί από την επαφή με ένα σουβλί, ένα μαχαίρι ή ένα ρολό με καρφιά. Αφού σπάσετε την επικάλυψη, μπορείτε να προχωρήσετε στη θεραπεία με νερό ή ατμό. Η επεξεργασία θα μαλακώσει την κόλλα. Τώρα απλά ξεκολλήστε την ταπετσαρία και ξεκολλήστε τις ρίγες μία προς μία. Βρέξτε ξανά τα υπολείμματα ταπετσαρίας και αφαιρέστε τα με μια απότομη ξύστρα.

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να αφαιρέσετε ταπετσαρία βινυλίου. Το πάνω μέρος της ταπετσαρίας μπορεί απλά να ξεκολλήσει από τη βάση χαρτιού. Γνωρίζετε ήδη πώς να αφαιρέσετε το υπόστρωμα χαρτιού. Μερικοί δεν το ξεφορτώνονται, αλλά απλώς ασταρώνουν και κολλούν μια νέα επίστρωση..

Ταπετσαρία που πλένεται

Byδη με το όνομα γίνεται σαφές ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι αφαίρεσης ταπετσαρίας είναι άχρηστες. Παρόλο που το νερό δεν είναι σύμμαχός σας, υπάρχει μια απλή μέθοδος – μια γεννήτρια ατμού θα σας βοηθήσει στην καταπολέμηση της πλενόμενης επίστρωσης. Υπό την επίδραση του ατμού, η κόλλα και οι ίνες αρχίζουν να διογκώνονται και αρχίζουν να πέφτουν από μόνα τους..

Η απουσία γεννήτριας ατμού ή σίδερο με έναν αποστολέα περιπλέκει το έργο, αλλά υπάρχει μια διέξοδος. Θα χρειαστείτε ένα απλό σίδερο και ένα υγρό πανί. Τοποθετήστε το ύφασμα στον τοίχο και σιδερώστε. Αυτό πρέπει να γίνεται με κάθε εκατοστό κάλυψης. Αφού τελειώσετε, απλά ξετυλίξτε τις άκρες με μια σπάτουλα και ξεκολλήστε τις λωρίδες επίστρωσης.

Η υγρή ταπετσαρία

Αυτή η επίστρωση είναι αρκετά εξαιρετική και πολύ δημοφιλής. Με μια τέτοια επίστρωση δημιουργείται μεταξοτυπία, η οποία θα διακοσμήσει κάθε δωμάτιο. Μερικές φορές μια τέτοια επίστρωση μπορεί απλά να ξαναβαφτεί, προσαρμοσμένη σε ένα νέο εσωτερικό. Εάν αυτή η επιλογή δεν είναι δυνατή, τότε πρέπει να ενεργήσετε με βάση τις ιδιότητες μιας συγκεκριμένης επίστρωσης.

Λάβετε υπόψη ότι οι βερνικωμένες ή βαμμένες ταπετσαρίες μπορούν να αφαιρεθούν τόσο εύκολα όσο αυτές που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία..

Η πιο δημοφιλής υγρή ταπετσαρία είναι μια εναλλακτική λύση στο φινίρισμα του σοβά με υφή. Αυτό το υλικό είναι ανθεκτικό στον ατμό, τις χημικές ουσίες και την υγρασία. Μόνο οι μηχανικές επιδράσεις και οι ειδικές ουσίες θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από μια τέτοια επίστρωση. Μερικοί δεν θέλουν να ασχοληθούν με μια τόσο περίπλοκη αποσυναρμολόγηση και καλύπτουν τους τοίχους με γυψοσανίδα πάνω από την ταπετσαρία. Το ίδιο το φινίρισμα είναι ανθεκτικό στο σχηματισμό μυκήτων, επομένως δεν απαιτεί προεπεξεργασία.

Ένας άλλος τύπος υγρής ταπετσαρίας με βάση τη βισκόζη είναι πολύ πιο εύκολο να αφαιρεθεί.. Αφαιρέστε την προστατευτική επίστρωση, εάν εφαρμοστεί. Στη συνέχεια, βρέξτε τους τοίχους με ζεστό νερό αρκετές φορές. Θα χρειαστείτε πολύ νερό, το υλικό απορροφά άφθονο νερό και πρέπει να το μαλακώσετε. Απομένει μόνο να αφαιρέσετε τη σύνθεση με μια ευρεία σπάτουλα.

Μην βιαστείτε να πετάξετε ό, τι αφαιρείτε από τους τοίχους. Η ταπετσαρία από βισκόζη έχει το μεγάλο πλεονέκτημα ότι μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί. Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να επεξεργαστείτε τους τοίχους ενός άλλου δωματίου ή να αφήσετε το μείγμα σε απόθεμα. Στεγνώστε καλά πριν συσκευάσετε το μείγμα σε σακούλες..

Αυτοκόλλητη ταπετσαρία

Η αυτοκόλλητη μεμβράνη είναι πολύ ισχυρή και ανθεκτική, αυτό είναι που καθορίζει τη δημοτικότητά της. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αφαιρέσετε αυτήν την επίστρωση. Αρχικά, δοκιμάστε να υγράνετε όλους τους τοίχους με ζεστό νερό. Μετά από λίγα λεπτά, αρχίστε να τρυπάτε τις άκρες με μια σπάτουλα και αφαιρέστε το κάλυμμα από τον τοίχο..

Συμβαίνει ότι το νερό δεν βοηθά – δεν πρέπει να αποθαρρύνεστε. Θα χρειαστείτε στεγνωτήρα μαλλιών. Θερμάνετε καλά ολόκληρη την επιφάνεια έτσι ώστε η κόλλα να χάσει τις ιδιότητές της. Στη συνέχεια, χωρίστε την ταπετσαρία με την ίδια σπάτουλα. Αφαιρέστε τα υπολείμματα κόλλας από τον τοίχο με βενζίνη, διαλυτικό ή οινόπνευμα..

Ταπετσαρία φελλού

Είναι το πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί μια τέτοια κάλυψη. Αυτές οι ταπετσαρίες είναι αρκετά ανθεκτικές, οι φελλοί είναι προσαρτημένοι σε μια βάση χαρτιού, η οποία είναι βερνικωμένη. Δεν έχει νόημα η προσπάθεια αφαίρεσης του υλικού με νερό. Εάν η ταπετσαρία είναι κολλημένη σε γυψοσανίδα, τότε είναι καλύτερα να ξεκινήσετε αμέσως να την αφαιρείτε μαζί με το επάνω φύλλο του τοίχου. Μπορείτε ακόμη και να αφαιρέσετε όλο το γυψοσανίδα και να το αντικαταστήσετε.

Μια λιγότερο δαπανηρή επιλογή είναι να σφραγίσετε τις επικαλύψεις με τα ίδια φύλλα γυψοσανίδας. Η συνολική επιφάνεια του δωματίου θα μειωθεί κατά περίπου ένα εκατοστό. Οι ίδιοι οι τοίχοι, ως αποτέλεσμα του φινιρίσματος, θα γίνουν πολύ ισχυρότεροι..

Αφαίρεση επιχρισμάτων επικαλυμμένων με κόλλα PVA

Αυτή η περίπτωση θεωρείται η πιο σοβαρή. Το νερό δεν θα σε βοηθήσει καθόλου. Εδώ θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μάλλον ωμή φυσική δύναμη. Μια αιχμηρή σπάτουλα ή τριβείο θα γίνουν σύμμαχοί σας. Το πρώτο εργαλείο προϋποθέτει μακρά και επίπονη χειρωνακτική εργασία. Η ταπετσαρία με κόλλα PVA δεν μπορεί να ξεκολληθεί, πρέπει να καθαρίσετε κυριολεκτικά τον τοίχο από την επίστρωση.

Αφαιρέστε την επικάλυψη με τριβείο γρηγορότερα. Η κύρια απόχρωση είναι ότι η συσκευή αφήνει αυλακώσεις και λωρίδες στον τοίχο. Ο σοβάς επίσης θα υποστεί ζημιά, ο τοίχος θα πρέπει να ισοπεδωθεί.

Η μηχανή λείανσης παράγει πολλή σκόνη. Ένας αναπνευστήρας και προστατευτική ενδυμασία θα σας βοηθήσουν να προστατέψετε την υγεία σας.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Σε ένα δύσκολο θέμα, θα χρειαστείτε συμβουλές από ειδικούς. Μελετώντας τα, θα νιώσετε πιο σίγουροι για τις ικανότητές σας. Πολλές συστάσεις θα σας ασφαλίσουν από λάθη που θα σας προσθέσουν δουλειά στο μέλλον..

Συμβουλές προετοιμασίας:

 • Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε επαγγελματικά εργαλεία. Παρά τα πολλά διαθέσιμα εργαλεία, το απόθεμα από το κατάστημα υλικού θα κάνει το έργο πιο ευχάριστο..
 • Πριν ξεκινήσετε, φροντίστε να βγάλετε όλα τα πιθανά έπιπλα και σπρώξτε το ογκώδες ακουστικό στη μέση του δωματίου. Αφαιρέστε όλα τα υφάσματα, ειδικά τις κουρτίνες και τις κουρτίνες.
 • Το πάτωμα πρέπει να προστατεύεται από σκόνη, υγρό γύψο και ταπετσαρία με παχιά μεμβράνη. Στερεώστε τις άκρες στις σανίδες με ταινία κάλυψης. Προσοχή κατά την εφαρμογή νερού, η επιφάνεια της μεμβράνης θα αρχίσει να γλιστρά.
 • Απενεργοποιήστε το δωμάτιο. Τα υγρά μπορεί να διαρρεύσουν σε πρίζες και να προκαλέσουν βραχυκύκλωμα. Καλύψτε επίσης τις πρίζες και τους διακόπτες με ταινία, ώστε να μην φτάσει τίποτα εκεί..
 • Αφαιρέστε τα καλύμματα κοντά σε ηλεκτρικές πρίζες πριν από τη βασική εργασία. Χαλαρώστε τις βίδες και αφαιρέστε τα καλύμματα. Στη συνέχεια σφίξτε ξανά τα κλιπ. Είναι καλύτερα να αφαιρέσετε διάφορους λαμπτήρες από τους τοίχους πριν στεγνώσουν εντελώς οι τοίχοι..
 • Σκεφτείτε ολόκληρη τη λίστα των απαιτούμενων αποθεμάτων. Φέρτε τα εργαλεία στις εγκαταστάσεις πριν ξεκινήσετε την εργασία. Έτσι μπορείτε να αποφύγετε τους περισπασμούς και να μην τεντώνετε τη βρωμιά σε όλο το διαμέρισμα..

Τώρα είστε έτοιμοι για μια σχολαστική επέμβαση και ο ενθουσιασμός σας καλύπτει ξανά.

Σε αυτή την περίπτωση, έμπειροι ειδικοί έχουν μερικές ακόμα χρήσιμες συμβουλές:

 • Εάν οι τοίχοι είναι κατασκευασμένοι από γυψοσανίδα και η ταπετσαρία είναι κολλημένη σε PVA, τότε βρίσκεστε σε άθλια κατάσταση. Η ίδια η επίστρωση δεν μπορεί να αφαιρεθεί. Οι αντικαταστάσεις απαιτούν τα ίδια τα φύλλα γυψοσανίδας.
 • Σε διαμερίσματα της δεκαετίας του ’50, του ’60, μπορείτε να βρείτε ένα ενδιαφέρον χαιρετισμό από το παρελθόν. Οι λεπτοί τοίχοι αυτών των διαμερισμάτων είναι συχνά καλυμμένοι με πολλαπλά στρώματα ταπετσαρίας. Εάν ξεκινάτε μια γρήγορη διακόσμηση, αφαιρέστε ένα στρώμα επένδυσης τοίχου.
 • Μην χρησιμοποιείτε υπερβολικά νερό. Ναι, η ταπετσαρία πρέπει να μαλακώσει καλά, αλλά η υπερβολή θα σας βλάψει μόνο. Το υγρό μπορεί να καταστρέψει το στρώμα γύψου. Σε αυτήν την περίπτωση, η επισκευή θα καθυστερήσει..
 • Σε σπάνιες περιπτώσεις, είναι δυνατή η αντιμετώπιση χαρτιού ταπετσαρίας με διαλύτη και γυαλόχαρτο διαφορετικής λειαντικότητας. Αυτή η επιλογή είναι σχετική με λεπτές ταπετσαρίες που απλά δεν μπορούν να αφαιρεθούν..
 • Λεπτά κομμάτια ταπετσαρίας που δεν υπέκυψαν στην επιλεγμένη μέθοδο μπορούν να αφαιρεθούν με ένα τρυπάνι. Θα χρειαστείτε ένα βουρτσάκι με τρίχες. Περάστε το πάνω από το τρυπάνι σας και τρίψτε απαλά τον τσιμεντένιο τοίχο. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να παραμείνουν παρατυπίες, μπορούν να καλυφθούν με ακρυλικό στόκο..

Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αφαίρεσης της παλιάς ταπετσαρίας από τους τοίχους, δείτε το επόμενο βίντεο..