Ταπετσαρία για μια πέτρα σε ένα μοντέρνο εσωτερικό

Ταπετσαρία για μια πέτρα σε ένα μοντέρνο εσωτερικό

“Σαν πέτρινος τοίχος” – όλοι γνωρίζουν αυτήν την έκφραση. Πώς είναι εκεί? Φυσικά, είναι άνετο και ήρεμο. Η χρήση πέτρας στο εσωτερικό σχετίζεται ακριβώς με το αίσθημα της ηρεμίας και της αξιοπιστίας που του δίνει..

Επιπλέον, η πέτρα είναι όμορφη, εξαίσια και ποικίλη. Το φινίρισμα με πέτρα ή “σαν πέτρα” μπορεί να ικανοποιήσει την πιο απαιτητική γεύση και να κάνει κάθε σπίτι μοναδικό..

Ιδιαιτερότητες

Είναι αρκετά δύσκολο να χρησιμοποιήσετε φυσική πέτρα σε μοντέρνα διαμερίσματα. Είναι ένα βαρύ, ογκώδες υλικό: 1 τετραγωνικό μέτρο φυσικής πέτρας ζυγίζει 15 έως 40 κιλά. Επιπλέον, το φινίρισμα με φυσική πέτρα δεν είναι μια φθηνή απόλαυση..

Στην αγορά υλικών φινιρίσματος, βρίσκουμε απομίμηση πέτρας με τη μορφή πλακιδίων και της λεγόμενης πέτρινης ταπετσαρίας ή εύκαμπτης ταπετσαρίας. Τα πλακάκια που μοιάζουν με πέτρα παράγονται σε διάφορα μεγέθη και σχήματα και επαναλαμβάνουν εντελώς το χρώμα, την υφή και τις καμπύλες της φυσικής πέτρας. Τα πλακάκια είναι κατασκευασμένα από γύψο, το βάρος του 1 τετραγωνικού μέτρου δεν υπερβαίνει τα 10 κιλά.

Η εργασία με πλακάκια απαιτεί ορισμένες δεξιότητες, αλλά σχεδόν όλοι μπορούν να κολλήσουν την ταπετσαρία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το άρθρο μας είναι αφιερωμένο σε αυτό το μοντέρνο, πρακτικό και όμορφο υλικό – πέτρινη ταπετσαρία.

Τι είναι αυτές οι ταπετσαρίες και πώς είναι μοναδικές; Αυτό το υλικό φινιρίσματος, κατασκευασμένο από ψαμμίτη, πέτρες ή γύψο, έχει κερδίσει τεράστια δημοτικότητα μεταξύ των σχεδιαστών τα τελευταία τρία χρόνια..

Η πέτρινη ταπετσαρία είναι ένας ανθεκτικός και εύκαμπτος καμβάς με μήκος 0,5 έως 3 μέτρα και πλάτος 30 cm έως 1 μέτρο. Βάρος 1 τετραγωνικό μέτρο, όχι περισσότερο από 1,3 κιλά. Η υφασμάτινη επένδυση παρέχει ευκολία επικόλλησης και ασφαλή στερέωση ταπετσαρίας στους τοίχους.

Μπορείτε να τυλίξετε ταπετσαρία κάτω από μια πέτρα με τον ίδιο τρόπο όπως συνήθως – σε ρολό.

Μια τέτοια ταπετσαρία μπορεί να χρησιμεύσει ως θεαματικό υποκατάστατο της φυσικής πέτρας στη διακόσμηση. Θα δώσουν στο εσωτερικό πρωτοτυπία, ιδιαίτερη γοητεία και άνεση. Οι δυνατότητες των σύγχρονων τεχνολογιών είναι ευρείες – σήμερα είναι δυνατό να μιμηθούμε μια πέτρα με τέτοια ακρίβεια που με την πρώτη ματιά δεν θα είναι δυνατό να διακρίνουμε ένα υλικό φινιρίσματος από ένα φυσικό..

Μπορείτε να το κάνετε μόνο κατά βάρος και πάχος – η μίμηση είναι πολύ ελαφρύτερη και λεπτότερη. Τα περισσότερα υλικά φινιρίσματος “απομίμηση πέτρας” είναι ισχυρά και ανθεκτικά. Όταν αγγίζετε την πέτρινη ταπετσαρία, δεν θα αισθανθείτε το κρύο – στην αφή είναι ένα ευχάριστο, “ζεστό” υλικό, που θυμίζει υφάσματα.

Υπάρχει ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό της εύκαμπτης πέτρινης ταπετσαρίας από ψαμμίτη και πέτρες – είναι η μετάδοση φωτός..

Εάν η ταπετσαρία γύψου δεν “ανταποκρίνεται” στις ακτίνες του φωτός και ακόμη και απορροφά το φως, τότε τα τσιπ από ψαμμίτη και πέτρα παίζουν σε όλες τις αποχρώσεις τόσο υπό τεχνητό όσο και φυσικό φως. Εάν χρησιμοποιούνται οπίσθιοι φωτισμοί στο εσωτερικό, τότε τέτοιες ταπετσαρίες θα φαίνονται επίσης πολύ συμφέρουσες..

Η πέτρινη ταπετσαρία είναι πολύ διακοσμητική, επομένως, πριν προχωρήσετε στην επισκευή και επικόλληση, είναι απαραίτητο να σκεφτείτε τη διακόσμηση των τοίχων και να προετοιμαστείτε εκ των προτέρων – εξοικειωθείτε με φωτογραφίες, συστάσεις, σκεφτείτε λύσεις σύνθεσης.

Μην φοβάστε να πειραματιστείτε – στις περισσότερες περιπτώσεις, η σύνθεση μπορεί να διορθωθεί ακόμη και μετά την επικόλληση και επίσης να θυμάστε ότι είναι πάντα καλύτερο να αγοράζετε λίγο περισσότερο (10-15 τοις εκατό) υλικά αυτού του τύπου από ό, τι χρειάζεστε.

Εάν κολλήσετε μόνοι σας την ταπετσαρία, θα χρειαστείτε εργαλεία όπως ρολό, αστάρι, πινέλο, μεζούρα, επίπεδο, κόλλα και πριόνι. Πριν κολλήσετε τη σύνθεση στον τοίχο, επαναλάβετε την στο πάτωμα, έτσι θα δείτε όλα τα σημαντικά μικρά πράγματα όπως ασυμφωνία ραφών ή ανεπιτυχείς μεταβάσεις χρωμάτων.

Για πέτρινη ταπετσαρία, χρησιμοποιείται συχνότερα μεταλλική κόλλα. Είναι εντάξει εάν, όταν απλώνετε, παίρνετε λίγο περισσότερη κόλλα και προεξέχει ελαφρώς κατά μήκος των άκρων του στοιχείου, μπορείτε να αφαιρέσετε την περίσσεια με ένα γραφικό μαχαίρι. Εάν η διακόσμηση υποδηλώνει την παρουσία ραφών, φροντίστε να εκτελέσετε ρουστίκ ή “αρμολόγηση” των ραφών αφού στεγνώσει η πέτρινη ταπετσαρία..

Εάν εναλλάσσετε πέτρινα υλικά ή τα συνδυάζετε με άλλα υλικά, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε το επίπεδο.

Προβολές

Σήμερα, οι ταπετσαρίες παρουσιάζονται στην αγορά υλικών φινιρίσματος και οικοδομής, μιμούμενη την πιο διαφορετική υφή ή ανακούφιση:

 • Υφή από τούβλα με υφή, κατάλληλη για σοφίτα ή μοντέρνους εσωτερικούς χώρους.
 • Υφή με γεωμετρικά μοτίβα ή παραδοσιακά στολίδια για κλασική υποτίμηση.

 • Ανάγλυφο κάτω από την πέτρα, που παρουσιάζεται σε μια μεγάλη ποικιλία επιλογών, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν με επιτυχία σε σχεδόν οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Χρησιμοποιούνται τόσο για τη διακόσμηση μεγάλων χώρων όσο και για ξεχωριστούς χώρους..

 • Γύψος απομίμησης για κλασικούς εσωτερικούς χώρους.
 • Αυτοκόλλητη ταπετσαρία. Οι σύγχρονες αυτοκόλλητες ταπετσαρίες είναι υψηλής ποιότητας και όμορφα υλικά φινιρίσματος με διάφορες υφές και υφές. Σήμερα στα καταστήματα μπορούμε να βρούμε κολλητικές ταπετσαρίες από φελλό ή επικαλυμμένες με τον καλύτερο χαλαζία – φιλικό προς το περιβάλλον και αποτελεσματικό, υπάρχει μεγάλη ποικιλία αυτοκόλλητων ταπετσαριών που μιμούνται τοιχοποιία και τοιχοποιία. Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα αυτού του υλικού είναι η χρήση τους για διακόσμηση και ανακαίνιση επίπλων, καθώς και μια πολύ προσιτή τιμή..

Επιλογές συνδυασμού

Οι πέτρινες ταπετσαρίες συνδυάζονται υπέροχα με μια ποικιλία υλικών:

 • Έπιπλα από ξύλο ή μέταλλο, σχάρες και διακοσμήσεις τζακιού, διακοσμητικά αντικείμενα από γυαλί ή ξύλο – όλα αυτά θα φαίνονται τελείως διαφορετικά αν χρησιμοποιείτε πέτρινα διακοσμητικά στο σχέδιο..
 • Η ταπετσαρία με ανάγλυφη πέτρα μπορεί να τονίσει την αισθητική και την κομψότητα ενός δωματίου, ειδικά όταν συνδυάζεται με συμβατικές επικαλύψεις ή γύψο. Έτσι, η μίμηση της τοιχοποιίας μπορεί να διακοσμήσει ολόκληρο τον τοίχο, αλλά θα φανεί επίσης υπέροχη ως διακόσμηση για διακοσμητικό τζάκι ή καμάρα.

 • Η ταπετσαρία από τούβλα φαίνεται υπέροχη στην κουζίνα και μπορεί να αντικαταστήσει μια πλάκα πλακιδίων, καθώς και να διαχωρίσει την τραπεζαρία από την περιοχή μαγειρέματος.
 • Ακόμα κι αν η συνηθισμένη ταπετσαρία με μοτίβο είναι κολλημένη στο υπνοδωμάτιό σας, αυτό δεν είναι καθόλου λόγος να εγκαταλείψετε τα πέτρινα ένθετα – μπορούν να επιλέξουν μια ξεχωριστή περιοχή (προεξοχές και κόγχες), να οργανώσουν έναν χώρο στο κρεβάτι. Μια εξαιρετική επιλογή για το συνδυασμό γύψινης ταπετσαρίας για πέτρα και σοβάδες τοίχους είναι να διακοσμήσετε τις πόρτες με αυτές, αυτό θα δώσει στο σπίτι σας μια ιδιαίτερη γεύση.

Θυμηθείτε ότι όσο πιο πλούσιες είναι οι αποχρώσεις της ταπετσαρίας και τόσο πιο έντονη η υφή (για παράδειγμα, απομίμηση ενός βραχώδους τοίχου), τόσο πιο προσεκτικά πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν δημιουργείτε ένα σχέδιο με αυτές τις επικαλύψεις. Οι σκούρες αποχρώσεις και η έντονη υφή μπορούν να μειώσουν οπτικά το δωμάτιο ή να του δώσουν μια ζοφερή εμφάνιση..

Χρησιμοποιήστε ταπετσαρία με βραχώδη ή άλλη σαφώς καθορισμένη υφή μαζί με ελαφριά ταπετσαρία ή ελαφρύ γύψο ως έμφαση για να δώσετε την πρωτοτυπία.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η εύκαμπτη ταπετσαρία δεν είναι μόνο ανθεκτική και ισχυρή, αλλά έχει επίσης θερμομονωτικές και ηχομονωτικές ιδιότητες.. Είναι πυρίμαχα (ο γύψος και ο ψαμμίτης δεν είναι εύφλεκτα υλικά) και φιλικό προς το περιβάλλον.

Η πλαστικότητα του γύψου σας επιτρέπει να δώσετε στην επιφάνεια της ταπετσαρίας μια ποικίλη υφή και τέτοια μειονεκτήματα όπως η ευθραυστότητα και η απορρόφηση υγρασίας έχουν εξαλειφθεί με επιτυχία από τις σύγχρονες τεχνολογίες: μίγματα πολυμερών και τσιμέντο προστίθενται στο γύψο, τα οποία παρέχουν αντοχή στην υγρασία, αντοχή στη φθορά , αντοχή στη θερμότητα, αντοχή. Αυτό το φινίρισμα θα σας εξυπηρετήσει για περισσότερα από δώδεκα χρόνια..

Η επιφάνεια της ταπετσαρίας μιμείται διάφορες πέτρες – γρανίτη, ψαμμίτη, μάρμαρο. Υπάρχουν ταπετσαρίες “σαν τούβλο”, “βράχοι”, “ημιπολύτιμος λίθος”. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της πέτρινης ταπετσαρίας είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διακόσμηση κόγχων, τζακιών, καμάρων..

Το χρώμα της πέτρινης ταπετσαρίας είναι τόσο διαφορετικό που μπορείτε εύκολα να βρείτε τη σωστή απόχρωση ανάμεσα σε μια μεγάλη παλέτα. Οι περισσότερες πέτρινες ταπετσαρίες κατασκευάζονται στα φυσικά χρώματα της πέτρας που μιμούνται. Οι πέτρινες ταπετσαρίες έχουν ειδική αντοχή στο χρώμα στο υπεριώδες φως, ώστε να μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια ακόμη και όταν πέφτει το άμεσο ηλιακό φως.

Παρ ‘όλα αυτά, εάν θέλετε να βάψετε τους τοίχους μόνοι σας σε κάποιο πρωτότυπο χρώμα, τότε αυτό είναι επίσης δυνατό – πωλείται μια ταπετσαρία από λευκή πέτρα (σε γύψο). Τις περισσότερες φορές πρόκειται για υλικά που μιμούνται διάφορες επιλογές για τοιχοποιία. Μπορούν να βαφτούν και να ξαναβαφτούν, το χρώμα κολλάει τέλεια σε αυτά. Αυτή η δυνατότητα θα σας επιτρέψει να αλλάξετε και να ενημερώσετε το εσωτερικό όταν χρειάζεται..

Μερικοί άνθρωποι αρνούνται να χρησιμοποιήσουν πέτρινη ταπετσαρία, καθώς τη θεωρούν ακριβή. Αυτό δεν είναι αληθινό! Ο συνδυασμός τιμής και ποιότητας είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα όταν αποφασίζετε για τη χρήση πέτρινης ταπετσαρίας στο εσωτερικό, επειδή το κόστος της πέτρινης ταπετσαρίας δεν είναι υψηλότερο από την τιμή των πιο απλών κεραμικών πλακιδίων.

Επιπλέον, το μικρό βάρος της πέτρινης ταπετσαρίας θα σας επιτρέψει να το κολλήσετε μόνοι σας, χωρίς το κόστος των εξειδικευμένων υπηρεσιών..

Ιδέες σχεδίασης

Υπάρχουν πολλές ιδέες σχεδιασμού χρησιμοποιώντας υλικά που μιμούνται τούβλα ή τοιχοποιία. Η πέτρινη ταπετσαρία είναι ένα μοναδικό υλικό που δίνει χώρο για δημιουργικότητα και σας επιτρέπει να αναδείξετε οποιοδήποτε εσωτερικό στυλ χάρη στη φυσική ομορφιά και τη δυνατότητα συνδυασμού:

 • Δεν έχετε την ευκαιρία να εξοπλίσετε ένα πραγματικό τζάκι ή μια θέση στο δωμάτιό σας; Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να τοποθετήσετε την κομμένη ταπετσαρία με τη μορφή τούβλου ή κεραμιδιού, δημιουργώντας ένα θεματικό σχέδιο: με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ζωντανέψετε τις ιδέες σας και να δημιουργήσετε ένα εντελώς μοναδικό σχέδιο..

 • Μια προστατευτική ποδιά με απομίμηση πέτρας ή τούβλου φαίνεται υπέροχη, τόσο απαραίτητη στην κουζίνα, αυτή η ιδέα είναι αναμφίβολα εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά κεραμίδια. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία που μοιάζει με τούβλα ή ψεκασμό για όλους τους τοίχους στην κουζίνα, ειδικά αν η κουζίνα σας έχει σχεδιαστεί σε στιλ σοφίτας..
 • Πού βρίσκεται το απλούστερο και πιο λακωνικό εσωτερικό στο διαμέρισμα; Perhapsσως αυτός είναι ένας διάδρομος ή ένας διάδρομος που οδηγεί στο κύριο περίβλημα. Τις περισσότερες φορές δεν υπάρχουν παράθυρα στους διαδρόμους, οπότε αυτό το δωμάτιο μερικές φορές φαίνεται σκοτεινό και στενό. Για το σχεδιασμό τέτοιων χώρων, είναι κατάλληλες ανοιχτόχρωμες μονόχρωμες πέτρινες ταπετσαρίες με σκόνη από ψαμμίτη ή χαλαζία και τα πλακάκια με απομίμηση πέτρας μπορούν να κολληθούν γύρω από τις πόρτες. Χάρη σε τέτοιες τολμηρές αποφάσεις, ακόμη και ένα λακωνικό εσωτερικό θα μετατραπεί σε μοντέρνο και κομψό..

 • Πρόσφατα μοντέρνο οικολογικό στυλ, εστιάζοντας σε φυσικά υλικά και απλές αρμονικές γραμμές, θα τονίσει την ταπετσαρία με την προσθήκη σχιστόλιθου – η φυσική ομορφιά και οι απαλές μεταβάσεις χρωμάτων θα είναι κατάλληλες σε υπνοδωμάτια και σαλόνια.
 • Φυσικά τελειώματα από μάρμαρο ή γρανίτη φαίνονται καλά στην κουζίνα και το μπάνιο. Σε μεγάλους χώρους, το μαρμάρινο μοτίβο χρησιμοποιείται με μεγάλη προσοχή για να μην δημιουργηθεί η αίσθηση ενός «κρύου» χώρου..

Η πέτρινη ταπετσαρία είναι κατάλληλη τόσο για μοντέρνους εσωτερικούς όσο και για εσωτερικούς χώρους με έπιπλα αντίκες και αντίκες.

Χρησιμοποιώντας εξαιρετικά ανάγλυφα και πολύχρωμα υλικά φινιρίσματος, σε συνδυασμό με έπιπλα αντίκες και πολυάριθμα knickknacks, κινδυνεύουμε να μετατρέψουμε το δωμάτιο σε μια σπηλιά του βασιλιά του βουνού. Για να μην συμβεί αυτό, πρέπει να θυμάστε ότι όσο πιο περίπλοκα και εκλεπτυσμένα είναι τα έπιπλά σας, τόσο πιο απλοί και συνοπτικοί πρέπει να είναι οι τοίχοι..

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Οι πέτρινες ταπετσαρίες έχουν πολλές επιλογές υφής και μια ασυνήθιστα μεγάλη παλέτα χρωμάτων. Χρησιμοποιούνται τόσο για τη διακόσμηση τοίχων όσο και για τη διακόσμηση μεμονωμένων εσωτερικών στοιχείων. Πέτρινες ταπετσαρίες και πλακάκια με βάση γύψο χρησιμοποιούνται συχνότερα στην εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού, αλλά μερικά δείγματα ανθεκτικά στην υγρασία και ανθεκτικά στη θερμοκρασία είναι επίσης κατάλληλα για εξωτερική διακόσμηση.

Ρεαλιστικές φυσικές καμπύλες και φυσικές μεταβάσεις χρωμάτων στην επιφάνεια των τοίχων θα σας βοηθήσουν να βρείτε μια λύση για να μεταφράσετε σχεδόν κάθε ιδέα.

Για παράδειγμα, εάν χρειάζεστε χωροθέτηση χώρου, αλλά ο χώρος δεν είναι πολύ μεγάλος, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν συνδυασμό απλής ταπετσαρίας ή σοβατισμένων τοίχων και πέτρινων τελειωμάτων του ίδιου χρώματος. Αυτός ο συνδυασμός δεν θα μειώσει οπτικά το δωμάτιο..

Εάν το σπίτι σας διαθέτει σκάλα, τότε ο σχεδιασμός του χώρου της σκάλας απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Θα πρέπει να είναι μια πρωτότυπη και όμορφη σχεδιαστική λύση, ενώ ταυτόχρονα δεν «τραβάει» την προσοχή από το κύριο εσωτερικό. Ένας συνδυασμός πέτρας και ταπετσαρίας με υφή θα σας βοηθήσει να διακοσμήσετε εξαιρετικά τις σκάλες..

Εάν δημιουργήσετε ένα εσωτερικό με στυλ πατάρι ή μοντέρνο, τότε δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς να διακοσμήσετε τους τοίχους με τεχνητό τούβλο. Δεν πρέπει να κάνετε ολόκληρο το χώρο “τούβλο”, έτσι ώστε να μην το σκοτεινιάσετε και να μην μειώσετε οπτικά, μια τέτοια ταπετσαρία συνδυάζεται τέλεια με απλό λευκό γύψο.

Όχι κάθε σύγχρονο διαμέρισμα μπορεί να εξοπλιστεί με ένα πραγματικό τζάκι, έτσι σήμερα στους λάτρεις της ζωντανής φωτιάς προσφέρονται επιδέξιες ηλεκτρικές απομιμήσεις πραγματικών τζακιών. Ένα ηλεκτρικό τζάκι είναι εξίσου ευχάριστο να περνάτε τα βράδια με ένα πραγματικό. Και παρόλο που η πέτρα είναι το καλύτερο υλικό φινιρίσματος για ένα τζάκι, είναι πολύ πιθανό να αντικατασταθεί με εντυπωσιακά τεχνητά υλικά..

Η ταπετσαρία με επίστρωση ψαμμίτη ή χαλαζία ανταποκρίνεται εξαιρετικά στον οπίσθιο φωτισμό. Το φως παίζει σε όλες τις πλευρές, αντανακλάται αποτελεσματικά στις στροφές του πέτρινου καμβά. Ο οπίσθιος φωτισμός είναι ιδιαίτερα απαραίτητος εκεί όπου πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη κομψότητα στο εσωτερικό, καθώς το φως θα αντανακλάται όχι μόνο στις άκρες της πέτρας, αλλά και στην επιχρύσωση των πλαισίων εικόνας, στοιχεία διακόσμησης επίπλων, κρυστάλλινα κρεμαστά φωτιστικά.

Στο επόμενο βίντεο, θα βρείτε ένα κύριο μάθημα για την κόλληση ταπετσαρίας κάτω από μια πέτρα.