Ενέματα πλακιδίων Ceresit: τύποι και χρώματα

Ενέματα πλακιδίων Ceresit: τύποι και χρώματα

Ο τσιμεντοκονία Ceresit διατίθεται σχεδόν σε όλα τα καταστήματα οικοδομικών υλικών. Ωστόσο, λόγω της ποικιλίας των επιλογών, πολλοί αγοραστές αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της επιλογής.

Αυτό το άρθρο θα σας πει για τους τύπους τσιμεντοκονίας Ceresit και πώς να επιλέξετε τη σωστή σύνθεση..

Προβολές

Η ποικιλία του Ceresit αντιπροσωπεύεται από τους ακόλουθους τύπους ενέματος πλακιδίων:

 • CE 33 Super – χρησιμοποιείται για την επεξεργασία λεπτών ραφών (έως 5 mm).
 • CE 35 Super – χρησιμοποιείται για αρμούς πάχους 4-15 mm.
 • CE 43 Super Strong – ισχυρό και ελαστικό ενέματα, κατάλληλο για επεξεργασία αρμών 5-20 mm.

 • CE 40 Aquastatic – έχει ελαστική δομή, σχεδιασμένη για ραφές όχι μεγαλύτερες από 10 mm.
 • CE 79 UltraPox Ενέματα 2 συστατικών με υψηλή χημική αντοχή.
 • CS 25 ενέματα σιλικόνης με λειτουργία στεγανοποίησης, ιδανικό για την επεξεργασία αρμών μεταξύ μπάνιου / νεροχύτη και πλακιδίων.

Πώς να επιλέξετε

Η επιλογή του τύπου του ενέματος Ceresit εξαρτάται από τις ανάγκες του καταναλωτή. Παρακάτω είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά των προϊόντων της μάρκας που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά.

Τα προϊόντα με τις ονομασίες CE 33 (26 χρώματα) και CE 40 (30 χρώματα) έχουν την ευρύτερη γκάμα χρωμάτων. Οι αρμόστοκοι CE 40, CE 43 και CS 25 είναι υδρόφοβοι και ανθεκτικοί στη βρωμιά. Οι αρμόστοκοι CE 33 και CE 35 χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τον εμποτισμό μυκητιακών αρθρώσεων CT 10. Επίσης, για τη θεραπεία αρθρώσεων σε υγρά δωμάτια και εξωτερικές επενδύσεις κτιρίων, συνιστάται η χρήση CE 33 και CE 35 σε συνδυασμό με CT 10..

Όλοι οι τύποι ενέματος Ceresit είναι αδιάβροχοι και ανθεκτικοί στις καιρικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης της ηλιακής ακτινοβολίας.

Η επιλογή του ενέματος εξαρτάται επίσης από το υλικό της επιφάνειας.. Κατά την επεξεργασία ραφών δαπέδου σε περιοχή με μεγάλη κίνηση (σε γκαράζ, κατάστημα, στην είσοδο ενός ιδιωτικού σπιτιού) θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το προϊόν Ceresit CE 43.

Για κεραμικά πλακάκια με τζάμια συνιστάται η χρήση CE 33, CE 40 ή CS 25. Για πλακάκια από πορσελάνη χωρίς γυαλί, κλίνκερ και φυσική πέτρα (εκτός από μάρμαρο) οποιοσδήποτε από τους αρμόστοκους Ceresit θα κάνει. Για μαρμάρινα πλακάκια, το CE 40 είναι η καλύτερη επιλογή..

Για εργασία με γυάλινα ψηφιδωτά οποιοδήποτε προϊόν Ceresit θα κάνει (εκτός από το CE 35). Ωστόσο, ενέματα CE 79 χρησιμοποιούνται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις.. Για επεξεργασία ραφών σε διακοσμητικές πέτρινες επιφάνειες και τα τούβλα πρέπει να χρησιμοποιούνται Ceresit CE 35, CE 43 ή CS 25.

Φάσμα χρωμάτων

Εάν το χρώμα του ενέματος είναι εξαιρετικά σημαντικό για εσάς, τότε λάβετε υπόψη τη χρωματική γκάμα των προϊόντων CE 33 και Ceresit CE 40.

Μπορείτε να επιλέξετε ένα χρώμα από το βασικό σύνολο:

 • Λευκό;
 • μαύρος;
 • τούβλο;
 • σκούρο καφέ;
 • πράσινος;
 • ναυτικό μπλε,

Or μπορείτε να επιλέξετε από τέσσερις αποχρώσεις του γκρι, τέσσερις αποχρώσεις του ροζ, τρεις αποχρώσεις του πράσινου, τέσσερις αποχρώσεις του μπλε και μια μεγάλη γκάμα σε μπεζ και καφέ αποχρώσεις..

Εάν πρέπει να επιτύχετε το οπτικό αποτέλεσμα μιας ομοιόμορφης δομής επιφάνειας, τότε θα πρέπει να επιλέξετε ένα μείγμα στο χρώμα του φόντου ή της εικόνας.. Εάν θέλετε μια αισθητή διαίρεση της επιφάνειας σε μεμονωμένα στοιχεία, το κονίαμα αντίθεσης Ceresit είναι μια εξαιρετική επιλογή.. Όταν χρησιμοποιείτε μικρά ψηφιδωτά χρησιμοποιώντας ενέματα διαφορετικών χρωμάτων, μπορείτε να επιτύχετε γεωμετρικές ή αφηρημένες συνθέσεις..

Στον επίσημο ιστότοπο της Ceresit, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή του ενέματος στο διαδίκτυο. Για να το κάνετε αυτό, απλά πρέπει να επιλέξετε το χρώμα του κεραμιδιού που χρησιμοποιείται (ή τη σκιά που είναι πιο κοντά σε αυτό) και να επιλέξετε το χρώμα του μείγματος αρμόστοκου που σας αρέσει, παρακολουθώντας τις επιλογές συνδυασμού στην οθόνη στο διαδίκτυο. Επίσης, μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ λειτουργιών πλακιδίων και ψηφιδωτού.

Υλική κατανάλωση

Δεν είναι δύσκολο να υπολογιστεί η κατανάλωση του αρμόστοκου Ceresit. Κατά τον υπολογισμό, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ο τύπος της προς επεξεργασία επιφάνειας και οι συνθήκες λειτουργίας της..

Για σωστό υπολογισμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον τύπο. Το μήκος της προς επεξεργασία επιφάνειας πρέπει να προστεθεί στο πλάτος της και το αποτέλεσμα πρέπει να διαιρεθεί με το γινόμενο αυτών των τιμών. Ο αριθμός που προκύπτει πρέπει να πολλαπλασιαστεί με το πάχος του κεραμιδιού και το πλάτος του αρμού. Το αποτέλεσμα θα είναι η τιμή της κατανάλωσης μείγματος σε μονάδες kg / m.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις πληροφορίες που υποδεικνύει ο κατασκευαστής στη συσκευασία ή να χρησιμοποιήσετε τη μέση κατανάλωση:

 • CE 33: από 0,4 έως 0,5 kg / m2.
 • CE 35: από 0,4 έως 1,2 kg / m2.
 • CE 40: από 0,2 έως 0,5 kg / m2.
 • CE 43: από 0,9 έως 1,5 kg / m2.
 • CE 79: από 1,0 έως 1,3 kg / m2.
 • CS 25: από 25 έως 100 kg / m2.

Οδηγίες χρήσης

Μπορείτε να ξεκινήσετε την επεξεργασία των ραφών αφού η κόλλα πλακιδίων έχει σκληρύνει πλήρως. Το χρονικό διάστημα μπορεί να είναι διαφορετικό, ανάλογα με τον τύπο της σύνθεσης, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι τουλάχιστον 7 ημέρες.

Τα άκρα των πλακιδίων πρέπει πρώτα να καθαριστούν από τα υπολείμματα κόλλας πλακιδίων και βρωμιάς. Για καλύτερη πρόσφυση στην επιφάνεια, οι άκρες μπορούν να βρέχονται με ένα σφουγγάρι (μόνο για τσιμεντοκονία). Εάν εργάζεστε σε μια επιφάνεια που έχει από καιρό πλακάκια, αφαιρέστε εντελώς το παλιό ενέματα. Όταν εργάζεστε με μη υαλοπίνακα, συνιστάται να ελέγχετε την αλληλεπίδραση πλακιδίων και αρμόστοκου για χρώση επιφάνειας.

Η εργασία με μείγματα αρμολόγησης Ceresit περιλαμβάνει δύο κύρια στάδια: την προετοιμασία του μείγματος και την εφαρμογή του. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες αποχρώσεις σχετικά με τη χρήση διαφορετικών τύπων υλικού..

Μην ξεχνάτε τις προφυλάξεις ασφαλείας όταν εργάζεστε:

 • Φροντίστε να χρησιμοποιείτε προστασία για το δέρμα και τα μάτια.
 • παρέχει καλό αερισμό του δωματίου.

Ενέματα τσιμέντου

Για την ανάμιξη του μείγματος, ο κατασκευαστής συνιστά τη χρήση νερού 15-20 βαθμών. Είναι απαραίτητο να μετρήσετε την απαιτούμενη ποσότητα νερού και, ανακατεύοντας, ρίξτε σταδιακά το μείγμα σε ένα δοχείο με νερό. Κατά την προετοιμασία μιας μεγάλης ποσότητας μείγματος, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα τρυπάνι ή μίξερ για ανάδευση. Θα πρέπει να περιμένετε 5 λεπτά και να αναμίξετε ξανά τη σύνθεση. Στη συνέχεια, μπορείτε να πάτε στη δουλειά. Συνιστάται η χρήση έτοιμου μίγματος τσιμέντου εντός 1 ώρας..

Τα ανάγλυφα πλακίδια πρέπει να σφραγιστούν με αλουμινόχαρτο ή ταινία για να αποφευχθεί η είσοδος σωματιδίων ενέματος στο ανάγλυφο. Το ενέματα εφαρμόζεται με λαστιχένια σπάτουλα και τρίβεται στην άρθρωση με σταυροειδή κίνηση. Μετά τη συλλογή του πλεονάσματος, η λειτουργία επαναλαμβάνεται.

Όταν το μείγμα «πιάσει» ελαφρώς (μετά από 10 λεπτά το πολύ), πρέπει να το περπατήσετε προσεκτικά με ένα υγρό σφουγγάρι. Είναι σημαντικό να μην επιτρέπεται η υπερβολική επαφή με το νερό, διαφορετικά το ενέματα μπορεί στη συνέχεια να αλλάξει τη σκιά του..

Αφού στεγνώσουν τελείως οι αρμοί (μετά από 24 ώρες), η επιφάνεια πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία με ένα στεγνό μαλακό πανί. Οι λεκέδες αφαιρούνται με ένα καθαρό, υγρό πανί ή γάντι από τσόχα. Αξίζει να θυμηθούμε ότι δεν συνιστάται η διαβροχή του ενέματος νωρίτερα από μία ημέρα μετά την επεξεργασία των ραφών..

Εποξειδικό ενέματα

Δεν γνωρίζουν όλοι ότι το Ceresit παράγει επίσης ενώσεις αρμολόγησης με βάση σιλικόνη και εποξειδική ρητίνη. Το προϊόν CE 79 έχει τα δικά του χαρακτηριστικά χρήσης.

Ένα σημαντικό σημείο κατά τη χρήση εποξειδικού ενέματος είναι η σωστή ανάμειξη. Μέσα στη συσκευασία υπάρχουν φακελάκια με δύο συστατικά, τα οποία πρέπει να συνδυαστούν, τηρώντας αυστηρά τις αναλογίες. Στη συνέχεια, το μείγμα αναμιγνύεται με ένα μίξερ σε υψηλή ταχύτητα..

Όπως και με το τσιμεντοκονία, είναι σκόπιμο να παρασκευάσετε ένα μείγμα με εποξειδική σύνθεση σε μικρές μερίδες, αφού μετά από 1,5 ώρα καθίσταται άχρηστο για χρήση.

Χρησιμοποιήστε μια λαστιχένια σπάτουλα για να εργαστείτε με εποξειδικό ενέματα. Βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια εργασίας είναι στεγνή. Πρέπει επίσης να αφαιρέσετε την περίσσεια μείγματος από την επιφάνεια εγκαίρως. Τα υπολείμματα της σύνθεσης αφαιρούνται αποκλειστικά με ειδικό σφουγγάρι.

Συνιστάται επίσης να αγοράσετε ένα ειδικό προϊόν για τον καθαρισμό της επιφάνειας από “πλαστική” πλάκα μετά το τέλος της εργασίας. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να εξαλειφθούν τα ίχνη του μείγματος..

Ενέματα σιλικόνης

Όταν εργάζεστε με ενέματα σιλικόνης, συνιστάται να καλύψετε τις γειτονικές επιφάνειες με ταινία κάλυψης και να τοποθετήσετε ένα σχοινί από πολυμερές στις αρθρώσεις διαστολής. Στη συνέχεια, πρέπει να κόψετε το άκρο της κασέτας ενέματος, διατηρώντας παράλληλα το νήμα και βιδώστε την άκρη. Το άκρο της άκρης κόβεται επίσης περίπου στο μέγεθος της ραφής που πρόκειται να υποστεί επεξεργασία. Στη συνέχεια, το φυσίγγιο εισάγεται στο πιστόλι και αρχίζει η ομοιόμορφη πλήρωση της ραφής..

Μετά από 15 λεπτά, πρέπει να επεξεργαστείτε ελαφρώς τις ραφές με ένα σφουγγάρι σαπουνιού., και στη συνέχεια λειάνετε με μια σπάτουλα για να αφαιρέσετε τυχόν περίσσεια. Συνιστάται επίσης να υγραίνεται η σπάτουλα. Στη συνέχεια, μπορείτε να αφαιρέσετε την ταινία κάλυψης. Στο τέλος της εργασίας, εξασφαλίστε καλό εξαερισμό του δωματίου και αφήστε το, αφού το οξικό οξύ απελευθερώνεται όταν στεγνώσει ο αρμός σιλικόνης. Εάν για κάποιο λόγο πρέπει να αφαιρεθεί φρέσκο ​​αρμόστοκο, πρέπει να χρησιμοποιηθεί αλκοόλ ή ακετόνη. Αφού η σύνθεση σκληρύνει, μπορεί να αφαιρεθεί μόνο μηχανικά..

Υδρόφοβο αντιμυκητιασικό διάλυμα

Η ποικιλία του Ceresit περιλαμβάνει επίσης ένα διαφανές υδατοαπωθητικό CT 10 Super. Μετά τη θεραπεία με αυτό το διάλυμα, οι ραφές αποκτούν υδατοαπωθητικές ιδιότητες και προστασία από βρωμιά και μύκητες. Το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλες αρμολογήσεις ή μόνο του, κατάλληλο για φιλέτα και αρμούς διαστολής.

Ο εμποτισμός εφαρμόζεται με ένα πινέλο σε εντελώς γεμάτους αρμούς. Εάν είναι απαραίτητο, οι ραφές μπορούν να επισκευαστούν εκ των προτέρων. Το πολύ 15 λεπτά μετά την εφαρμογή, η περίσσεια διαλύματος πρέπει να αφαιρεθεί και να «περπατηθεί» πάνω από την επιφάνεια με ένα υγρό πανί. Η αποξηραμένη βρωμιά θα πρέπει να αφαιρεθεί με διαλύτη. Εάν η ραφή έχει ήδη επηρεαστεί από τον μύκητα, αφαιρέστε την πρώτα με μια μεταλλική βούρτσα και, στη συνέχεια, αφού καθαρίσετε τη ραφή από τη σκόνη, εφαρμόστε διάλυμα ST.

Κριτικές

Οι αγοραστές ανταποκρίνονται θετικά στον υγρό αρμόστοκο Ceresit ανθεκτικό στην υγρασία. Σημειώνουν τα εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά των προϊόντων, την ευκολία μεταφοράς. Οι πελάτες είναι ευχαριστημένοι με την ποικιλία χρωμάτων και το γεγονός ότι η σύνθεση στεγνώνει γρήγορα. Ταυτόχρονα, η επίστρωση ευχαριστεί τους ιδιοκτήτες για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να χάνει τις ποιότητές της..

Για τον τρόπο χρήσης του ενέματος Ceresit για αρμούς πλακιδίων, δείτε το επόμενο βίντεο.