Μέγεθος κεραμιδιών 20 x 30 cm: χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά

Όταν επιλέγουν ένα υλικό επένδυσης για το φινίρισμα ενός σπιτιού, πολλοί άνθρωποι προτιμούν τα κεραμίδια. Όντας μια μοναδική πρώτη ύλη με ένα μέγιστο διακοσμητικών δυνατοτήτων, έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλα υλικά φινιρίσματος. Όσον αφορά τις διαστάσεις των προϊόντων, οι ποικιλίες 20 x 30 cm έχουν μεγάλη ζήτηση..

Θα κατανοήσουμε τα χαρακτηριστικά τους, τα πρακτικά χαρακτηριστικά και τη σύγχρονη εφαρμογή τους στη διακόσμηση του χώρου.

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Το μέγεθος κεραμιδιών 20 x 30 cm είναι το πιο δημοφιλές για διάφορους λόγους:

 • προβλέπει κοπή με κλασικό κόπτη πλακιδίων και ακόμη και κόφτη γυαλιού.
 • οι βέλτιστες διαστάσεις των προϊόντων εξοικονομούν χρόνο για τοποθέτηση.
 • λόγω του χαμηλού βάρους των προϊόντων, η διαδικασία επικόλλησης της επιφάνειας απλοποιείται.
 • το υλικό αυτό είναι λιγότερο πιθανό να σπάσει και να σπάσει, πράγμα που σας επιτρέπει να ελαχιστοποιήσετε την ποσότητα υπολειμμάτων μετά την εγκατάσταση.

 • αυτός ο τύπος πρώτης ύλης βρίσκεται σε οποιαδήποτε συλλογή σύγχρονων εμπορικών σημάτων.
 • ένα τέτοιο υλικό συνεπάγεται την παρουσία επιλογών συνδυασμού.
 • η απλότητα της διαδικασίας εγκατάστασης εξαλείφει την ανάγκη προσέλκυσης εξωτερικών ειδικών.

Τα πλακάκια τοίχου μπορούν να τοποθετηθούν κάθετα και οριζόντια. Αυτό σας επιτρέπει να αυξήσετε οπτικά το πλάτος ή το ύψος των τοίχων σύμφωνα με την ιδέα του σχεδιασμού..

Επιτρέπεται επίσης ο συνδυασμός της κατεύθυνσης των θραυσμάτων ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, μια θέση μπορεί να επισημανθεί τοποθετώντας τα κεραμίδια οριζόντια..

Τα χαρακτηριστικά αυτής της επένδυσης αποτελούνται από τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της..

Ας εξετάσουμε τα κύρια πλεονεκτήματα:

 • Αυτό το υλικό είναι ασφαλές. Δεν περιέχει επιβλαβείς ουσίες, επομένως, κατά τη λειτουργία, δεν θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία των νοικοκυριών. Η βιολογική καθαρότητα ενός κεραμιδιού εξαρτάται αποκλειστικά από το βαθμό μόλυνσής του. Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι οι μύκητες μούχλας και τα παθογόνα βακτήρια δεν ριζώνουν σε μια τέτοια επιφάνεια. Η φροντίδα είναι πολύ απλή: απλά σκουπίστε την επένδυση με ένα υγρό σφουγγάρι..
 • Αυτό το φινίρισμα χαρακτηρίζεται από μια ποικιλία υφών. Εκτός από το γεγονός ότι είναι γυαλιστερό και ματ, οι κατασκευαστές παράγουν ποικιλίες με ανακούφιση.
 • Οι συλλογές που παρουσιάζονται με εμπορικά σήματα προς πώληση διαφέρουν σε ένα ευρύ φάσμα αποχρώσεων, το οποίο σας επιτρέπει να επιλέξετε το φινίρισμα που ταιριάζει με τα έπιπλα ή τη διακόσμηση.

 • Ένα τέτοιο κεραμίδι είναι ένα ευέλικτο υλικό που είναι κατάλληλο για φινίρισμα στυλ σε διάφορες κατευθύνσεις. Με τη σωστή επιλογή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διακόσμηση επιφανειών κλασικού, μοντέρνου, έθνικ και vintage σχεδίων..
 • Αυτή η παράμετρος σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε πλακάκια σε διαφορετικά δωμάτια. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διακόσμηση όχι μόνο των επιφανειών του μπάνιου, της τουαλέτας και του διαδρόμου. Με μια δημιουργική προσέγγιση για την κατάρτιση του εσωτερικού σχεδιασμού, θα είναι κατάλληλο στο διάδρομο, την κουζίνα, το σαλόνι, καθώς και στο χαγιάτι ή στο μπαλκόνι.
 • Το μέγεθος σας επιτρέπει να συνδυάσετε υλικό διαφορετικών υφών και αποχρώσεων, κάτι που είναι ιδιαίτερα βολικό όταν συνθέτετε συνθέσεις με την προσθήκη περιγραμμάτων.

Προδιαγραφές

Εξετάστε τα κύρια χαρακτηριστικά των προϊόντων σε μορφή 20 x 30 cm:

 • Ανάλογα με τον τύπο του υλικού, τα πλακίδια έχουν διαφορετικά πάχη και επίπεδα μέγιστου επιτρεπόμενου φορτίου. Το πάχος των πλακιδίων επένδυσης τοίχου κυμαίνεται από 5 έως 9 mm. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα πλακάκια τοίχου δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για φινίρισμα δαπέδου, επειδή το επιτρεπόμενο φορτίο βάρους τους είναι πολύ μικρότερο..
 • Αυτό το φινίρισμα είναι πυρίμαχο. Η δομή του δεν αντιδρά σε αλλαγές θερμοκρασίας, ωστόσο, το υλικό έχει σαφή ταξινόμηση για εσωτερικές εργασίες.
 • Με σωστή εγκατάσταση με προκαταρκτική προετοιμασία επιφάνειας, αυτό το υλικό μπορεί να διακοσμήσει τοίχους για 15 – 20 χρόνια ή περισσότερο..
 • Τα κεραμίδια με αυτό το μέγεθος έχουν μικρές ραφές, όταν τα επεξεργάζεστε με ειδική σύνθεση, δεν μπορείτε να φοβάστε ότι θα προκαλέσουν μείωση της διάρκειας ζωής.

 • Η επιφάνεια του υλικού μπορεί να είναι γυαλισμένη ή χωρίς υαλοπίνακα. Η παρουσία ενός προστατευτικού στρώματος αυξάνει το πάχος και το βάρος των πλακιδίων, που αντιστοιχεί στο GOST. Αντιμετωπίζοντας 1 τετραγωνικό μέτρο τοίχου με κεραμικά πλακίδια ζυγίζει περίπου 12-13 κιλά (το βάρος 1 τετραγωνικού μέτρου πλακιδίων δαπέδου είναι περίπου 16 κιλά).
 • Τα πλακάκια τοίχου 20 x 30 cm δεν τρίβονται από λειαντικές ουσίες. Ταυτόχρονα, η ένταση των αποχρώσεων δεν αλλάζει καθ ‘όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ βρίσκεται στην επιφάνεια..
 • Τα τελειώματα μπορούν να μιμηθούν άλλα υλικά, συμπεριλαμβανομένων διαφορετικών τύπων ξύλου, πέτρας, μαρμάρινων τσιπς, φυσικού δέρματος και υφασμάτων.

μειονεκτήματα

Παρά τα πολλά πλεονεκτήματα, τα πλακίδια διαστάσεων 20 x 30 cm δεν είναι χωρίς μειονεκτήματα. Αυτό το υλικό είναι κρύο. Δεν είναι σε θέση να μονώσει τους τοίχους, επομένως δεν συνιστάται η περικοπή του μεγαλύτερου μέρους της κατοικίας με τέτοιο υλικό. Αυτό μπορεί να κάνει τα δωμάτια να φαίνονται κρύα και όχι μόνο οπτικά..

Ένα σημαντικό σημείο είναι η προσεκτική προετοιμασία της βάσης. Πολλοί άνθρωποι αναγνωρίζουν το μειονέκτημα της ανάγκης για τέλεια ισοπέδωση της επιφάνειας για τοποθέτηση. Τυχόν χτυπήματα θα διαφέρουν σε επίπεδο.

Επιπλέον, δεν είναι εύκολο να αποσυναρμολογηθεί ένα τέτοιο υλικό θήκης. Επομένως, αν ξαφνικά θέλετε να διακοσμήσετε την επιφάνεια με ένα νέο μοντέρνο χρώμα, μπορεί να αντιμετωπίσετε δυσκολίες..

Τα προϊόντα χαμηλής ποιότητας μερικές φορές δεν αντέχουν σε ακραίες θερμοκρασίες και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα της επικάλυψης, επομένως, αξίζει να αγοράσετε υλικό αποκλειστικά από αξιόπιστους κατασκευαστές σε καταστήματα με καλή φήμη.

Επίσης, αυτό το μέγεθος δεν μπορεί πάντα να ταιριάζει με το φινίρισμα πλακιδίων δαπέδου.. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλακάκια για το πάτωμα., και η ασυμφωνία μεταξύ των αρμών των πλακιδίων διαφορετικών μεγεθών μπορεί να χαλάσει οπτικά την εμφάνιση της επένδυσης. Επομένως, ο υπολογισμός και η επιλογή πλακιδίων τοίχου και δαπέδου ταυτόχρονα αποδεικνύεται πολύ δύσκολος..

Πληρωμή

Η αγορά επένδυσης “με το μάτι” μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη ή μεγάλο πλεόνασμα προϊόντων. Για να μην πληρώσετε υπερβολικά το υλικό, το οποίο, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, θα συγκεντρώσει σκόνη στο ντουλάπι, πριν από την αγορά, υπολογίζεται ο απαιτούμενος αριθμός θραυσμάτων.

Ένα χαρακτηριστικό της μεθόδου είναι το γεγονός ότι τα κεραμίδια δεν υπολογίζονται από το κομμάτι, αλλά μετρώνται σε τετραγωνικά μέτρα..

Για να το κάνετε αυτό, υπολογίστε την περιοχή ενός τεμαχίου 20 x 30 cm σύμφωνα με τον αλγόριθμο:

 • εκατοστά μετατρέπονται σε μέτρα: 20 cm = 0,2 m, 30 cm = 0,3 m.
 • το μήκος πολλαπλασιάζεται με το πλάτος: 0,2 x 0,3 = 0,06 m.
 • χωρίστε 1 τετρ. m ανά S ένα κεραμίδι: 1 / 0,06 = 16,66 m ≈ 17 τεμάχια.

Έτσι, για 1 τετρ. m επιφάνειας απαιτούν 17 ολόκληρα θραύσματα. Γνωρίζοντας τη συνολική έκταση των εργασιών φινιρίσματος, παραμένει να αντικαταστήσουμε τον απαιτούμενο αριθμό αντί της μονάδας.

Για παράδειγμα, εάν η επιφάνεια επένδυσης είναι 6 τετραγωνικά μέτρα. m, τότε ο υπολογισμός θα είναι ο εξής: 6 / 0,06 = 100 τεμάχια.

Αυτός ο υπολογισμός προϋποθέτει την απουσία γάμου.. Ωστόσο, δεν είναι ασυνήθιστο να σπάνε πλακάκια κατά τη μεταφορά ή κατά τη λειτουργία (για παράδειγμα, λόγω ακατάλληλης κοπής). Να γιατί, ανεξάρτητα από τον απαιτούμενο όγκο, προστίθεται πάντα ένα επιπλέον 10%. Αυτό θα σας σώσει από πιθανή έλλειψη πρώτων υλών και θα επιτρέψει, σε περίπτωση προσαρμογής, να αντικαταστήσετε το σπασμένο τμήμα..

Πόσα υπάρχουν στο κουτί?

Η συσκευασία κάθε συγκεκριμένης μάρκας έχει τα δικά της πρότυπα. Συνήθως οι εταιρείες προσπαθούν να μην υπερφορτώνουν κουτιά με φορτίο βάρους, επομένως ο αριθμός των κεραμικών καλουπιών 200 x 300 mm σε μια συσκευασία χωρίζεται σε 2 σειρές.

Συνολικά, δεν τοποθετούνται συνήθως περισσότερα από 24 κομμάτια σε ένα κουτί. θραύσματα δεδομένου μεγέθους. Κατά μέσο όρο, αυτό το ποσό είναι αρκετό για την τοποθέτηση 1,5 τετρ. μ. Το βάρος της συσκευασίας είναι περίπου 17 κιλά. Εάν το κεραμίδι είναι επικαλυμμένο με λούστρο, το βάρος μιας τέτοιας συσκευασίας θα είναι μεγαλύτερο.

Εσωτερική χρήση

Το μέγεθος κεραμιδιών 20 x 30 cm είναι βολικό για φινίρισμα διαφορετικών επιφανειών.

 • Στην κουζίνα, μπορείτε να τοποθετήσετε μια “ποδιά” με τέτοιο υλικό, συμπεριλαμβανομένων των επενδύσεων με αντίθετα κομμάτια μιας κουζίνας ή γεωμετρικού θέματος.
 • Στο σαλόνι ή την κουζίνα, τα κεραμίδια τοίχου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμηση του περβάζι του τζακιού, επιλέγοντας τη σκιά του στο ίδιο σχέδιο χρωμάτων με τον τόνο της εσωτερικής σύνθεσης.
 • Το κεραμίδι έμφασης στον τοίχο, αναδεικνύοντας την τραπεζαρία, θα φαίνεται πρωτότυπο..

 • Στο μπάνιο, μπορείτε να προσθέσετε τυποποιημένα μονόχρωμα πλακάκια δαπέδου στα πλακάκια τοίχου διαστάσεων 20 x 30 cm. Αυτό είναι το μόνο μέρος στο σπίτι όπου η αφθονία τέτοιου υλικού φαίνεται κατάλληλη. Κατά κανόνα, το σειριακό υλικό έχει ένθετα προφοράς που δεν υπερφορτώνουν τη σύνθεση της εικόνας..
 • Για το διάδρομο, μπορείτε να επιλέξετε μια πρακτική επιλογή με απομίμηση υφής ξύλου. Λόγω της τραχύτητας και της ματ επιφάνειας, ένα τέτοιο φινίρισμα θα φαίνεται πολύ κομψό..
 • Εάν η διάταξη είναι ανοιχτή, είναι λογικό να χρησιμοποιείτε διαφορετικά υλικά φινιρίσματος σε χρώμα και υφή για δύο περιοχές διαφορετικής λειτουργικότητας. Για παράδειγμα, μπορείτε να επισημάνετε την περιοχή μαγειρέματος και την τραπεζαρία. Αυτά τα μέρη χρειάζονται καθημερινό καθαρισμό.

Πώς να τοποθετήσετε σωστά και γρήγορα πλακάκια στο μπάνιο, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Χρωματικές λύσεις

Σήμερα, η παλέτα χρωμάτων των αποχρώσεων πλακιδίων για τοίχους διαστάσεων 20 x 30 cm είναι ποικίλη. Η επιλογή της βασίζεται στον σκοπό του δωματίου και στις γευστικές προτιμήσεις των ιδιοκτητών του σπιτιού..

Για την κουζίνα, υπάρχουν ποικιλίες με υφή σε μπεζ, καφέ, ροζ και ροδακινί αποχρώσεις. Τα χρώματα της επένδυσης για το μπάνιο τηρούν κυρίως το θαλάσσιο θέμα, αν και σήμερα, εκτός από τους μπλε και μπλε-πράσινους τόνους, στη διακόσμηση των πάνελ και των τοίχων αυτών των δωματίων, μπορείτε να βρείτε σοκολάτα γάλακτος, κρεμ-ροζ , σμαραγδένιο πράσινο και μονόχρωμες επιλογές.

Πώς να επιλέξετε?

Κατά την επιλογή πλακιδίου 20 x 30 cm για διακόσμηση τοίχων, πρέπει να ληφθούν υπόψη διάφοροι παράγοντες:

 • Το χρώμα της επένδυσης δεν πρέπει να “διακόπτει” την εσωτερική σύνθεση. Είναι σημαντικό να δημιουργεί απαλά φωτεινές αντιθέσεις..
 • Μην βασίζεστε στο χρώμα της ταπετσαρίας, γιατί συχνά αλλάζουν. Η απόχρωση της επένδυσης πρέπει να ταιριάζει με οποιοδήποτε φόντο τοίχου.
 • Μην υπερφορτώνετε την επίστρωση με μεγάλο μοτίβο, αν το δωμάτιο είναι μικρό. Αυτό μπορεί οπτικά να το κάνει ακόμα πιο σφιχτό..
 • Επιλογή υλικού με έγχρωμα ένθετα, σκεφτείτε προσεκτικά το σχέδιο. Μια ανεπιτυχής διάταξη της εικόνας μπορεί να στραβώσει οπτικά τον τοίχο στον οποίο είναι κατασκευασμένη η επένδυση.

 • Αγοράστε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας (Αυτό αποδεικνύεται από το κόκκινο σημάδι στη συσκευασία). Ένα τέτοιο υλικό είναι πρακτικό και ανθεκτικό..
 • Μην ταιριάζετε με το χρώμα του υλικού που αντιμετωπίζει “μίμηση ξύλου”, αν υπάρχουν πολλές τέτοιες αποχρώσεις στο δωμάτιο. Διαφορετικά, μπορείτε να πάρετε το αποτέλεσμα ενός λουτρού..
 • Μην χρησιμοποιείτε πλακάκια με έντονα χρώματα, αν τα έπιπλα είναι κατασκευασμένα σε πλούσια χρώματα.