Συναγερμός για το γκαράζ: οι κύριοι τύποι και τα χαρακτηριστικά τους

Συναγερμός για το γκαράζ: οι κύριοι τύποι και τα χαρακτηριστικά τους

Κάθε ιδιοκτήτης οποιασδήποτε ιδιωτικής περιουσίας τουλάχιστον μία φορά αναρωτήθηκε πώς να προστατεύσει τα υπάρχοντά του από εισβολείς. Το επείγον αυτού του προβλήματος επιβεβαιώνεται από περισσότερες από δώδεκα περιπτώσεις ληστείας και κλοπής. Δεν είναι πάντα δυνατό να βρίσκεστε συνεχώς στο ίδιο μέρος, ειδικά αν πρόκειται για γκαράζ, και η πρόσληψη φύλακα είναι πολύ δαπανηρή. Σε μια τέτοια κατάσταση, ένας συναγερμός θα είναι μια πολύ χρήσιμη συσκευή, χάρη στην οποία όχι μόνο θα είναι δυνατή η έγκαιρη ανταπόκριση στους κλέφτες, αλλά και η εξοικονόμηση ενός καλού προϋπολογισμού..

Ιδιαιτερότητες

Υπάρχουν ειδικοί χώροι στους οποίους τα συνεργεία παρακολουθούνται συνεχώς από υπαλλήλους εταιρειών ασφαλείας, αλλά συμβαίνουν καταστάσεις όταν η εξειδικευμένη ασφάλεια δεν παρατηρεί κάποιο είδος συμβάντος. Ο ανθρώπινος παράγοντας παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό.. Όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικούς συναγερμούς, η ασφάλεια του γκαράζ, του εξοχικού σας σπιτιού ή του σπιτιού σας θα διασφαλίζεται σχεδόν 100%..

Σε περίπτωση ύποπτων ενεργειών στην ιδιοκτησία σας, το σύστημα ασφαλείας θα στείλει ένα σήμα συναγερμού στην κονσόλα ασφαλείας, μετά το οποίο μια στολή θα μεταβεί στον τόπο του συμβάντος, η οποία θα αποτρέψει παράνομες ενέργειες στην ιδιοκτησία σας.

Οι διαρρήκτες μπορούν να μπουν στο γκαράζ σας με διάφορους τρόπους, οπότε πρέπει να προστατέψετε το γκαράζ από κάθε είδους εισβολή, για αυτό πρέπει να συναρμολογήσετε ένα πλήρες αυτόνομο σύστημα συναγερμού GSM, το οποίο πρέπει να έχει όλα τα εξαρτήματα.

Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Κύριος πίνακας με μια μονάδα GSM – ένα είδος κέντρου ολόκληρου του συστήματος, χάρη στο οποίο λειτουργεί ο συναγερμός και οι πληροφορίες αποστέλλονται στην κονσόλα ασφαλείας ή στο τηλέφωνο. Ο πίνακας πρέπει να βρίσκεται μακριά από τα μάτια σε κάποιο απομονωμένο μέρος.
 • Άνοιγμα αισθητήρων, τα οποία ενεργοποιούνται όταν ανοίγουν πόρτες, παράθυρα ή πύλες, στις οποίες είναι εγκατεστημένες.
 • Αισθητήρες ήχου και κραδασμών – πρέπει να εγκατασταθούν σε μέρη με την καλύτερη ακουστικότητα. Ένας συναγερμός ενεργοποιείται όταν ακούγονται δυνατοί ήχοι ή δονήσεις που συμβαίνουν όταν σπάσουν τοίχοι ή στέγες.

 • Αισθητήρες κίνησης – είναι απαραίτητο να τα τοποθετήσετε σε όλη την περίμετρο του γκαράζ, έτσι ώστε κάθε τοποθεσία, και το πιο σημαντικό, η είσοδος, να βρίσκεται εντός της ζώνης ορατότητάς τους. Το σήμα ενεργοποιείται όταν εμφανίζεται οποιαδήποτε κίνηση.
 • Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορείτε να εγκαταστήσετε μια σειρήνα, εάν το σύστημα συναγερμού σας δεν είναι συνδεδεμένο με εταιρεία ασφαλείας. Η σειρήνα είναι μια συσκευή που, με τη βοήθεια του ήχου, μπορεί να τρομάξει έναν διαρρήκτη, καθώς και να προσελκύσει την προσοχή των ανθρώπων που περνούν από εκεί.
 • Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε μικρόφωνο, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τη λήψη ακριβέστερων πληροφοριών από το σημείο της ληστείας.
 • Εκτός από τους συναγερμούς διαρρήξεων μπορείτε να εγκαταστήσετε συναγερμό πυρκαγιάς (αισθητήρας) που θα βοηθήσει στην αποφυγή πυρκαγιάς στο γκαράζ σας.

Προβολές

  Όλοι οι συναγερμοί γκαράζ χωρίζονται σε τύπους που αντιστοιχούν σε διαφορετικά χαρακτηριστικά.

  Αλληλεπίδραση λογισμικού:

  • Συγκεντρωτικό – ένα είδος μηχανικής σηματοδότησης στο οποίο το προειδοποιητικό σήμα αλληλεπιδρά με το κεντρικό σύστημα. Πρώτον, οι πληροφορίες πηγαίνουν στον κεντρικό σταθμό παρακολούθησης, όπου υποβάλλονται σε επεξεργασία και μόνο τότε δίνεται ένα σήμα συναγερμού. Βασικά, αυτός ο τύπος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από ανθρώπινους παράγοντες, επομένως δεν μπορεί πάντα να εγγυηθεί μια έγκαιρη απάντηση.
  • Αυτονόμος – ένα σύστημα συναγερμού που λειτουργεί χωρίς εξωτερικό έλεγχο και το ίδιο αποφασίζει για τη μετάδοση ενός σήματος συναγερμού. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα της αυτόνομης σηματοδότησης. Πρώτον, ο χρόνος απόκρισης μειώνεται – οι πληροφορίες σχετικά με τον συναγερμό έρχονται πολύ πιο γρήγορα, οπότε ο φύλακας έχει χρόνο να αντιδράσει πιο γρήγορα. Δεύτερον, το κόστος διατήρησης ενός τέτοιου συναγερμού μειώνεται, καθώς δεν απαιτεί τη δουλειά επιπλέον ατόμων (χειριστών).

  Μπορεί επίσης να σημειωθεί ότι η διαχείριση αυτού του τύπου είναι αρκετά απλή..

  Οι αυτόνομοι συναγερμοί χωρίζονται επίσης σύμφωνα με τη μέθοδο μετάδοσης πληροφοριών:

  • Ενσύρματο – ένα απλό σύστημα συναγερμού που χρησιμοποιεί καλώδια για τη μετάδοση πληροφοριών. Αυτό το σύστημα έχει πολλά μειονεκτήματα. Τα σημαντικότερα μειονεκτήματα είναι η εξάρτηση από την ηλεκτρική ενέργεια και η πιθανότητα ζημιάς στο καλώδιο. Μετά από αυτή τη βλάβη, ο συναγερμός παύει να λειτουργεί και χρειάζεται πολύς χρόνος για την αποκατάστασή του. Επίσης, ένας τέτοιος συναγερμός είναι ευκολότερος για έναν διαρρήκτη, αφού το καλώδιο περνά κατά μήκος της επιφάνειας σε ορισμένα σημεία..
  • Ασύρματος – σηματοδότηση στην οποία δεν χρησιμοποιούνται καλώδια στη μετάδοση. Τα μειονεκτήματα αυτού του σχεδιασμού είναι το υψηλό κόστος εξοπλισμού, το οποίο αντισταθμίζεται από μια φθηνότερη εγκατάσταση και η εξάρτηση του συναγερμού από μπαταρίες ή συσσωρευτές..

  Επίσης, οι συναγερμοί μπορούν να χωριστούν ανάλογα με τη λειτουργικότητά τους:

  • Ασφάλεια – απαιτείται συναγερμός για τον εντοπισμό παράνομης εισόδου στην ιδιοκτησία σας από έναν αισθητήρα κίνησης. Με τη σειρά του, χωρίζεται σε υποτύπους ήχου και φωτός, ανάλογα με τους αισθητήρες που περιλαμβάνονται σε αυτό το σύστημα. Μερικές φορές αυτοί οι δύο υπότυποι συνδυάζονται σε έναν.
  • ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ – ένα σύστημα προειδοποίησης που δίνει σήμα όταν εντοπιστεί πυρκαγιά για έγκαιρη προειδοποίηση.

  Ένας τέτοιος αισθητήρας αντιδρά στην παραβίαση του ρυθμού καπνού.

  Διαγράμματα σύνδεσης αισθητήρα

  Για να λύσετε το πρόβλημα στην εγκατάσταση όλων των αισθητήρων, μπορείτε να καταφύγετε σε μια απλή επιλογή σχεδίου:

  • Ο αισθητήρας ανοίγματος πρέπει να εγκατασταθεί ακριβώς δίπλα στην πύλη για άμεση απόκριση.
  • Οι αισθητήρες κίνησης πρέπει να βρίσκονται σε αντίθετες γωνίες του γκαράζ έτσι ώστε κάθε μέτρο να πέφτει στο οπτικό πεδίο ενός από τους αισθητήρες.
  • Ο κύριος πίνακας της συσκευής μπορεί να κρυφτεί σε οποιοδήποτε μέρος του γκαράζ, αλλά έτσι ώστε να μην είναι αισθητός, επειδή είναι το κύριο συστατικό ολόκληρου του συστήματος, καθώς αυτός ο πίνακας έχει ανατροφοδότηση με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου.

  Εάν συνδέσετε την κάρτα SIM του κινητού τηλεφώνου με το ξυπνητήρι, τότε η κύρια μονάδα θα λειτουργήσει ως δρομολογητής μηνυμάτων.

  • Οι αισθητήρες ήχου και κραδασμών πρέπει να βρίσκονται κοντά στην είσοδο και στο τέλος του γκαράζ για μεγαλύτερη απόδοση.
  • Η σειρήνα πρέπει να είναι πιο κοντά στην είσοδο, έτσι ώστε οι άνθρωποι που περνούν να την ακούσουν.
  • Το μικρόφωνο μπορεί να εγκατασταθεί οπουδήποτε με καλή ακουστικότητα.
  • Το καλύτερο μέρος για έναν ανιχνευτή πυρκαγιάς είναι πάνω από το αυτοκίνητο..

  Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε έναν προσομοιωτή συναγερμού, αλλά αυτή η επιλογή δεν μπορεί να εγγυηθεί εκατό τοις εκατό ασφάλεια, επειδή δεν μπορεί να οδηγήσει σε αυτό κάθε κλέφτης..

  Πώς να εγκαταστήσω?

  Τώρα η πλήρης εγκατάσταση οποιουδήποτε τύπου συναγερμού κοστίζει πολλά χρήματα, οπότε αν έχετε τουλάχιστον ελάχιστες δεξιότητες στην εργασία με συναγερμούς GSM, τότε θα είναι πολύ πιο κερδοφόρο να φτιάξετε και να εγκαταστήσετε ένα σύστημα συναγερμού με τα χέρια σας..

  Αυτή η διαδικασία λαμβάνει χώρα σε διάφορα στάδια:

  • πρώτα πρέπει να τραβήξετε το στοιχείο σε σχήμα μπάλας από τον αισθητήρα κίνησης.
  • τότε πρέπει να τραβήξετε έξω τον πίνακα σπρώχνοντας τα μεταλλικά πριτσίνια.
  • τότε πρέπει να συνδέσετε το ρελέ, τη σειρήνα και τις μπαταρίες στον αισθητήρα.
  • το επόμενο βήμα θα είναι η εγκατάσταση της σειρήνας και της μονάδας σύμφωνα με το παραπάνω σχήμα.
  • εάν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε έναν ενσύρματο συναγερμό, τότε θα πρέπει να πραγματοποιήσετε ένα υπόγειο καλώδιο, έτσι ώστε τα επιπλέον καλώδια να μην κολλήσουν και να μην εκπέμπουν την παρουσία συναγερμού.
  • στο τέλος, είναι απαραίτητο να διαμορφώσετε όλους τους αισθητήρες σε ευαισθησία και άλλες παραμέτρους.

  Εάν το σύστημα αρχίσει να χάνει σήμα, μπορείτε να ενισχύσετε το σήμα που διαδίδεται από τον κύριο πίνακα για να επιτύχετε τη μέγιστη παραγωγικότητα. Για να γίνει αυτό, πρέπει να εγκαταστήσετε ένα ειδικό καλώδιο για την ενίσχυση του σήματος, το οποίο θα συμβάλει στην ταχύτερη μετάδοση σήματος..

  Μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε την εικόνα ασφαλείας εγκαθιστώντας μία ή περισσότερες κάμερες, το οποίο θα πρέπει επίσης να είναι συνδεδεμένο στη συσκευή σας ή στην κονσόλα ασφαλείας.

  Ελλείψει τέτοιων, μια συσκευή εγγραφής αυτοκινήτου με μπαταρία μπορεί να προσαρμοστεί ως συσκευή λήψης..

  ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις που σχετίζονται με την εγκατάσταση ή τη χρήση συστημάτων συναγερμού για γκαράζ. Οι γνώσεις τους θα βοηθήσουν στην αποφυγή λαθών κατά την εγκατάσταση της συσκευής.. Εδώ είναι:

  • Πριν από την εγκατάσταση του συναγερμού, θα πρέπει να μονώσετε το γκαράζ τουλάχιστον στο ελάχιστο, επειδή πολύ λίγες συσκευές μπορούν να αντέξουν χαμηλές θερμοκρασίες.
  • Θα πρέπει να βάλετε το αυτοκίνητο έτσι ώστε να μην παρεμβαίνει σε κανέναν από τους αισθητήρες, επειδή για να λειτουργήσει πλήρως το σύστημα, κάθε ένας από αυτούς πρέπει να είναι σε κατάσταση λειτουργίας.
  • Η αγορά κάθε εξαρτήματος πρέπει να πραγματοποιηθεί, αφού έχετε εξοικειωθεί προηγουμένως με όλα τα στοιχεία. Κάθε αισθητήρας, συναγερμός ή πίνακας ελέγχου πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας, πολυλειτουργικός και, κυρίως, αξιόπιστος για να λειτουργεί σωστά ολόκληρο το σύστημα.. Μην ξεχνάτε ότι ο φθηνός εξοπλισμός δεν είναι πάντα υψηλής ποιότητας..

  • Για να είστε πάντα ενήμεροι για το τι συμβαίνει στην ιδιοκτησία σας, συνιστάται να συνδέσετε την κάρτα SIM με την κάρτα SIM που έχει εισαχθεί στη μονάδα GSM και να λάβετε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το τι συμβαίνει στο κινητό σας τηλέφωνο.
  • Μην ξεχνάτε τη θέση του γκαράζ σας και λάβετε υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά μιας τέτοιας διάταξης, έτσι ώστε το σήμα του συμβάντος να φτάσει αμέσως και στην καλύτερη ποιότητα..

  • Όταν επιλέγετε τον τύπο συναγερμού που χρειάζεστε, πρέπει να λάβετε υπόψη τα χαρακτηριστικά και τα χαρακτηριστικά του καθενός από αυτά..
  • Εάν το σύστημα συναγερμού είναι συνδεδεμένο με οποιοδήποτε σύστημα ασφαλείας, αξίζει να γνωρίζετε τους αριθμούς όλων των φύλακων με τους οποίους μπορείτε να επικοινωνήσετε κατά τη διάρκεια συναγερμού στο γκαράζ σας..
  • Εάν είναι δυνατόν, αξίζει να εγκαταστήσετε βιντεοκάμερες για πλήρη παρακολούθηση ολόκληρης της περιοχής..

  Ένα τυπικό σύστημα συναγερμού πρέπει να πληροί τις ακόλουθες τεχνικές δυνατότητες:

  • το πιο σημαντικό πράγμα είναι, φυσικά, ο έγκαιρος εντοπισμός μιας επικίνδυνης κατάστασης.
  • άμεση αποστολή προειδοποιήσεων SMS ή / και προειδοποιήσεων στην κονσόλα ασφαλείας.
  • έγκαιρη ειδοποίηση παραβίασης του καθεστώτος θερμοκρασίας (εάν υπάρχει ειδικός αισθητήρας).
  • αφαίρεση / εγκατάσταση του συναγερμού σε απόσταση.
  • αφαίρεση / εγκατάσταση συναγερμού χρησιμοποιώντας ειδικά κλειδιά.

  Κατασκευαστές

  Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές συναγερμών στην αγορά, οπότε είναι αρκετά δύσκολο για έναν απλό χρήστη να καταλάβει αυτήν την τεράστια ποικιλία. Η επάξια αγάπη των αγοραστών χρησιμοποιείται από το σύστημα συναγερμού Συναγερμός εισβολέα. Τα χαρακτηριστικά του: το σετ συναγερμού περιλαμβάνει μια συσκευή σηματοδότησης, έναν πίνακα, δύο πίνακες ελέγχου. Ένα χαρακτηριστικό αυτού του κατασκευαστή είναι ότι όλοι οι αισθητήρες κίνησης και η σειρήνα περιλαμβάνονται ήδη στο σώμα του συναγερμού. Η θήκη είναι προσαρτημένη στον τοίχο μέσω μιας ειδικής οπής, 4 μπαταρίες εισάγονται στο κάτω μέρος του πίνακα.

  Ο αισθητήρας κίνησης λειτουργεί σε ακτίνα έως 6 μέτρα.

  Η ουσία του συναγερμού είναι ότι αφού ο αισθητήρας ανιχνεύσει οποιαδήποτε κίνηση, ενεργοποιείται ένας δυνατός συναγερμός. Αυτός ο ήχος μπορεί να τρομάξει όλους τους ανεπιθύμητους επισκέπτες..

  Πλεονεκτήματα της συσκευής:

  1. Δεν έχει καλώδια, τα οποία σας επιτρέπουν να το τοποθετήσετε ήρεμα εντελώς σε οποιοδήποτε σημείο του αντικειμένου.
  2. Πολύ εύκολη λειτουργία και εγκατάσταση.
  3. Μικρό μέγεθος;
  4. Δυνατός ήχος σειρήνας.
  5. Η δυνατότητα εγκατάστασης πολλών συναγερμών σε μία εγκατάσταση, γεγονός που αυξάνει την παραγωγικότητα καθενός από αυτούς.

  Έχοντας μεγάλο αριθμό πλεονεκτημάτων, ένας τέτοιος συναγερμός θα είναι μια εξαιρετική επιλογή για εγκατάσταση στο γκαράζ σας..

  Σήμερα, ένα σύστημα συναγερμού GSM είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την προστασία της ιδιοκτησίας σας, ιδιαίτερα του γκαράζ σας. Ένα τέτοιο σύστημα έχει τεράστιο αριθμό πλεονεκτημάτων και μπορεί να σας εγγυηθεί ένα άμεσο μήνυμα πληροφοριών σχετικά με το περιστατικό.. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια τεράστια επιλογή κατασκευαστών και τύπων συναγερμών, αλλά μπορείτε να επιλέξετε τον σωστό μόνο αφού διαβάσετε τα χαρακτηριστικά του κάθε τύπου. Αλλά ανεξάρτητα από τον τύπο συναγερμού που αγοράζετε, μην ξεχνάτε ότι δεν μπορείτε να εξοικονομήσετε ασφάλεια, πρέπει να αγοράσετε μόνο συσκευές υψηλής ποιότητας για την προστασία των χώρων..

  Ένας υψηλής ποιότητας και ακριβός συναγερμός θα αποδώσει πολύ πιο γρήγορα από κάποιο φθηνότερο αναλογικό που μπορεί να σας απογοητεύσει σε μια δύσκολη κατάσταση.

  Μπορείτε να μάθετε πώς να κάνετε τον πιο απλό συναγερμό για ένα γκαράζ με τα χέρια σας παρακολουθώντας το βίντεο λίγο παρακάτω.