Πώς να φτιάξετε ένα μίνι θερμοκήπιο στο περβάζι;

Πώς να φτιάξετε ένα μίνι θερμοκήπιο σε ένα περβάζι;

Πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται ενεργά για το αν είναι δυνατόν να χτιστεί ένα θερμοκήπιο υψηλής ποιότητας στο σπίτι σε ένα περβάζι. Σίγουρος. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, επιτρέπεται η τοποθέτηση ενός μίνι θερμοκηπίου φτιαγμένου στο χέρι. Σήμερα θα μάθουμε πώς να κάνουμε σωστά ένα τέτοιο σχέδιο και τι είδους τέτοια μικρά θερμοκήπια υπάρχουν..

Πλεονεκτήματα

Τα μίνι θερμοκήπια στο σπίτι έχουν πολλές θετικές ιδιότητες..

Αυτές περιλαμβάνουν τις ακόλουθες παραμέτρους.

 • Αυτά τα μοντέλα ταιριάζουν καλύτερα για την καλλιέργεια λουλουδιών και φυτών, παρά για απλά, μη εξοπλισμένα περβάζια παραθύρων..
 • Η φύτευση σε μικρά θερμοκήπια είναι εύκολη στη φροντίδα.
 • Σε ένα τέτοιο θερμοκήπιο, είναι δυνατό να αλλάξετε ανεξάρτητα το καθεστώς θερμοκρασίας του αέρα..
 • Οι ιδιοκτήτες θα έχουν την ευκαιρία να προσαρμόσουν ανεξάρτητα τη λειτουργία φωτισμού.
 • Εάν η ανάπτυξη των φυτεύσεων έχει επιβραδυνθεί ή οποιαδήποτε ασθένεια των φυτών έχει γίνει αισθητή, τότε η κατάσταση μπορεί πάντα να διορθωθεί αλλάζοντας τις συνθήκες διατήρησης των δενδρυλλίων.

 • Εάν φτιάχνετε ένα μίνι θερμοκήπιο με τα χέρια σας, τότε θα έχετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε ένα τέτοιο προϊόν που θα ταιριάζει ιδανικά στον όγκο των προγραμματισμένων φυτεύσεων..
 • Δεν θα περιοριστείτε όσον αφορά το πλάτος, το μήκος και το ύψος του θερμοκηπίου. Σε αυτή την περίπτωση, όλα θα εξαρτηθούν αποκλειστικά από τις επιθυμίες σας..
 • Τα θερμοκήπια μπορούν να γίνουν πιο αισθητικά προσθέτοντας διάφορα διακοσμητικά στοιχεία. Ως αποτέλεσμα, με παρόμοιες λεπτομέρειες, το εσωτερικό γίνεται πιο ελκυστικό και πρωτότυπο..
 • Εάν αποφασίσετε να φτιάξετε μόνοι σας ένα θερμοκήπιο, μπορείτε να εξοικονομήσετε σημαντικά χρήματα..
 • Εάν είναι απαραίτητο, το μίνι θερμοκήπιο μπορεί να γίνει κινητό και κινητό / φορητό.

Δεν υπάρχουν σοβαρά ελαττώματα σε αυτά τα προϊόντα. Τα περισσότερα από τα προβλήματα που προκύπτουν οφείλονται σε ακατάλληλη χρήση ή κατασκευή του θερμοκηπίου.

Πρωταρχικές απαιτήσεις

Είναι πολύ πιθανό να φτιάξετε μόνοι σας ένα θερμοκήπιο υψηλής ποιότητας στο σπίτι, αλλά είναι πολύ σημαντικό να θυμάστε ότι πρέπει να πληροί ορισμένες συγκεκριμένες απαιτήσεις..

Ας εξοικειωθούμε μαζί τους πριν προχωρήσουμε σε μια πιο στενή γνωριμία με μίνι θερμοκήπια..

 • Ένας τέτοιος σχεδιασμός πρέπει απαραίτητα να δημιουργήσει τις πιο άνετες συνθήκες για τα φυτά που αναπτύσσονται, σχηματίζοντας ένα βέλτιστο μικροκλίμα για αυτά. Μόνο σε ένα τέτοιο περιβάλλον οι φυτεύσεις θα αναπτυχθούν και θα αναπτυχθούν ενεργά και στη συνέχεια θα δώσουν καλούς και υγιείς καρπούς..
 • Το θερμοκήπιο πρέπει να είναι προσβάσιμο για τη φροντίδα των φυτευμένων φυτών. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να επιθεωρούν και να ποτίζουν ελεύθερα τα δενδρύλλια, καθώς και να χαλαρώνουν το χώμα στο επιλεγμένο δοχείο όταν είναι απαραίτητο..

 • Επιπλέον, ένα μικρό θερμοκήπιο πρέπει να φαίνεται τακτοποιημένο και αισθητικά ευχάριστο, αρμονικά προσαρμοσμένο στο υπάρχον εσωτερικό. Εάν παραμελήσετε αυτόν τον κανόνα, τότε η ατμόσφαιρα στο δωμάτιο μπορεί κυριολεκτικά να καταστραφεί από ένα μίνι θερμοκήπιο..
 • Ένα μικρό θερμοκήπιο πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστο και ανθεκτικό. Στην ιδανική περίπτωση, τέτοια σχέδια γίνονται με την προσδοκία επαναλαμβανόμενης χρήσης..
 • Πριν προχωρήσετε στη διάταξη του θερμοκηπίου στο περβάζι, βεβαιωθείτε ότι βρίσκεται σε βέλτιστη απομόνωση από τα παράθυρα. Διαφορετικά, ο κρύος αέρας που εισέρχεται στο δωμάτιο μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο των προσγειώσεων..
 • Τα μίνι θερμοκήπια δεν πρέπει ποτέ να βρίσκονται δίπλα σε μόνιμες πηγές θερμότητας..
 • Επιτρέπεται η τοποθέτηση ενός μικρού θερμοκηπίου σε ένα επιλεγμένο μέρος μόνο αφού βεβαιωθείτε ότι η τυχαία μετακίνηση των νοικοκυριών δεν το ανατρέπει και δεν ενοχλεί τα σπορόφυτα.

Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη ότι τέτοιες βάσεις για νεαρά φυτά δεν πρέπει να κάνουν το σαλόνι πιο σκοτεινό. Ένα θερμοκήπιο στο σπίτι δεν πρέπει να προκαλεί δυσφορία σε όσους βρίσκονται στο δωμάτιο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τέτοια προϊόντα τοποθετούνται καλύτερα στο περβάζι των παραθύρων σε δωμάτια που σπάνια χρησιμοποιούν τα νοικοκυριά..

Ωστόσο, εάν μιλάμε για ένα διαμέρισμα μιας μέτριας περιοχής, τότε δεν θα είναι τόσο εύκολο να ακολουθήσετε αυτόν τον κανόνα.. Για το λόγο αυτό, οι ιδιοκτήτες συχνά πρέπει να ανεχτούν ορισμένες ενοχλήσεις που μπορεί να προκαλέσουν τα μίνι θερμοκήπια. Μπορείτε επίσης να εξοπλίσετε ένα μικρό θερμοκήπιο που δεν θα συνδέεται με φυσική πηγή φωτός..

Ραντεβού

Μικρά εσωτερικά θερμοκήπια κατασκευάζονται προκειμένου να παρέχουν ένα βέλτιστο μικροκλίμα για φυτά διαφόρων ειδών που καλλιεργούνται σε ένα διαμέρισμα. Οι πρώτες δομές θερμοκηπίου χρησιμοποιήθηκαν τον μακρινό 18ο αιώνα, αλλά πολλοί ιστορικοί πιστεύουν ότι χρησιμοποιήθηκαν νωρίτερα. Εάν προσεγγίσετε τη διάταξη ενός μικρού θερμοκηπίου, τότε οι ιδιοκτήτες θα έχουν μια εξαιρετική ευκαιρία να εκτρέψουν ακόμη και τα πιο σπάνια φυτά σε οποιονδήποτε όγκο, χωρίς να φύγουν από το σπίτι.

Επιτρέπεται η χρήση μικρο -θερμοκηπίου όχι μόνο για την ανάπτυξη υγιών σπορόφυτων φρούτων ή λαχανικών, αλλά και για την καλλιέργεια διαφόρων ποικιλιών λουλουδιών, για παράδειγμα, τουλίπες ή ορχιδέες – όλα εξαρτώνται από τις επιθυμίες των ιδιοκτητών..

Κατάλυμα

Ένα μικρό θερμοκήπιο σε ένα διαμέρισμα μπορεί να τοποθετηθεί όχι μόνο στο περβάζι, αλλά και σε άλλα εξίσου βολικά μέρη. Για παράδειγμα, υπάρχουν θερμοκήπια, τα οποία είναι πλήρη ντουλάπια στα οποία μπορούν να εμφανιστούν σπορόφυτα σε πολλά ράφια. Υπάρχουν επίσης επιλογές τοίχου, το όνομα των οποίων μιλάει από μόνο του. Είναι προσαρτημένα σε έναν από τους τοίχους του δωματίου. Συνήθως, επιλέγεται η επικάλυψη που δέχεται το περισσότερο ηλιακό φως..

Επιτρέπεται η τοποθέτηση ενός μικρού θερμοκηπίου σε ένα μπαλκόνι ή χαγιάτι. Επιπλέον, σε τέτοιες συνθήκες, συχνά εγκαθίστανται όχι μόνο συμπαγείς επιλογές, αλλά και οι παραπάνω περιπτώσεις με τη μορφή ντουλαπιών. Το κύριο πράγμα είναι ότι η λότζια ή το μπλοκ μπαλκονιών είναι γυαλισμένα με υψηλή ποιότητα. Συχνά, ξεχωριστά ράφια είναι ειδικά σχεδιασμένα για σπορόφυτα, τα οποία τοποθετούνται κοντά σε παράθυρο ή σε ζεστό μπαλκόνι με τζάμια. Δεδομένου ότι αυτές οι δομές είναι ανοιχτές, χαρακτηρίζονται από εξαιρετική διαπερατότητα φωτός και τα φυτά βλασταίνουν καλά πάνω τους..

Προβολές

Υπάρχουν διάφοροι τύποι εσωτερικών μίνι θερμοκηπίων. Κάθε μοντέλο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά εφαρμογής, τα οποία είναι σημαντικά να ληφθούν υπόψη κατά τη φύτευση φυτών. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε ποιες επιλογές για τέτοια προϊόντα μπορούν να παρέχονται σε ένα διαμέρισμα.

Υπάρχουν τέτοιες επιλογές για θερμοκήπια:

 • κλασσικός;
 • σπιτικό;
 • με τη μορφή ντουλαπιού.
 • αυτόματο;
 • φορητός;
 • επιτοίχια?
 • θερμοβοξίνες?
 • αεροπονικά θερμοκήπια.

Οι δύο πρώτες ποικιλίες χαρακτηρίζονται από στοιχειώδεις δομές. Εγκαθίστανται γρήγορα και εύκολα. Τέτοια προϊόντα επιλέγονται τόσο από έμπειρους “κηπουρούς στο σπίτι” όσο και από αρχάριους. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα μικρά θερμοκήπια για διατήρηση στο περβάζι μπορούν να γίνουν με τα χέρια σας. Είναι κατασκευασμένα από ποικιλία υλικών. Οι διαστάσεις τέτοιων επιλογών εξαρτώνται κυρίως από τον όγκο των φυτεύσεων που σχεδιάζονται να φυτευτούν σε αυτές, καθώς και από την περιοχή των περβάζων παραθύρου στο σπίτι. Οι αυτο-κατασκευασμένες επιλογές είναι οι πιο απλές και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν διαθέτουν αυτόματα πρόσθετα..

Τα μοντέλα θερμοκηπίων με τη μορφή ντουλάπας είναι πολύ δημοφιλή σήμερα.. Είναι καλά επειδή έχουν πολλά ράφια στα οποία θα είναι δυνατό να τακτοποιήσετε πολλά διαφορετικά φυτά ταυτόχρονα, τακτοποιώντας τα τακτικά και συμπαγή. Οι λάτρεις των λουλουδιών μπορούν να στραφούν στη βιτρίνα – παράλληλα, αυτά τα αντικείμενα θα φαίνονται πολύ κομψά και φρέσκα, διακοσμώντας το εσωτερικό.

Υπάρχει μια πιο οικονομική επιλογή – ράφια πλέγματος εγκατεστημένα σε βάση μεταλλικού πλαισίου. Αυτά τα μοντέλα είναι επιπλέον εξοπλισμένα με ένα βολικό φερμουάρ. Με τη βοήθεια αυτής της λεπτομέρειας, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να ρυθμίζουν ανεξάρτητα την πρόσβαση καθαρού αέρα στις φυτείες, καθώς και να τα φροντίζουν όταν είναι απαραίτητο. Σήμερα μπορείτε να βρείτε ντουλάπια εξοπλισμένα με εξελιγμένα συστήματα εξαερισμού. Είναι πολύ βολικά στη χρήση, αλλά είναι αρκετά ακριβά..

Ξεχωριστά, αξίζει να επισημανθούν τα σύγχρονα αυτόματα μοντέλα που μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε πολυλειτουργικές κατασκευές.. Εξωτερικά, είναι κοντά σε ερμάρια. Τέτοιες επιλογές ονομάζονται αλλιώς grobux. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μικρά φυτά καλλιεργούνται σε αυτά. Η βέλτιστη ατμόσφαιρα σε τέτοια θερμοκήπια διαμορφώνεται χάρη σε τεχνητές διαδικασίες που σχετίζονται ακόμη και με την οργάνωση του φωτισμού..

Τα αυτόματα προϊόντα λειτουργούν σε συνδυασμό με ανεμιστήρες, ειδικούς λαμπτήρες, φίλτρα και άλλα συστήματα υψηλής τεχνολογίας. Συχνά, αυτά τα αντικείμενα μοιάζουν με τα συνηθισμένα έπιπλα ή είναι ένα αντικείμενο που μοιάζει με μια σκηνή από ασυνήθιστο ύφασμα (αυτά τα παραδείγματα ονομάζονται μεγαλόσωμα).

Όπως μπορείτε να δείτε, οι αυτόματες επιλογές είναι πολύ πρακτικές και λειτουργικές, αλλά έχουν υψηλό κόστος, επομένως δεν αγοράζονται τόσο συχνά. Οι φορητές φορητές δομές θερμοκηπίου αναγνωρίζονται δικαίως ως μία από τις πιο βολικές. Είναι καλά επειδή μπορούν να εγκατασταθούν εύκολα σε οποιοδήποτε επιλεγμένο μέρος μέσα στην πόλη. Για τη θέση αυτών των προϊόντων, συνιστάται να επιλέξετε τέτοιες βάσεις που βρίσκονται μακριά από ψηλούς θάμνους και δέντρα που δημιουργούν επιπλέον σκιά. Κατά κανόνα, τα φορητά αντίγραφα καλύπτονται με ειδική μεμβράνη ή φύλλα πολυανθρακικού..

Το ίδρυμα δεν απαιτείται για αυτά τα προϊόντα. Είναι σημαντικό μόνο να είστε υπεύθυνοι για τους συνδετήρες, διαφορετικά ένα τέτοιο προϊόν μπορεί να παρασυρθεί με τους πρώτους ισχυρούς ανέμους. Οι επιλογές back-to-wall που αναφέρθηκαν προηγουμένως έχουν σχεδιαστεί για τοποθέτηση σε τοίχο. Τις περισσότερες φορές, αυτά τα προϊόντα απευθύνονται σε ευρωπαϊκές χώρες. Δεν είναι τόσο συνηθισμένα στη Ρωσία. Εάν προσπαθείτε πολύ, ένα τέτοιο θερμοκήπιο μπορεί να μετατραπεί σε πραγματική διακόσμηση σπιτιού. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία από συνθέσεις λουλουδιών ή φρούτων..

Όλα τα άλλα σχέδια έχουν πιο πολύπλοκες διαμορφώσεις, αλλά το εύρος της εφαρμογής τους είναι πιο εντυπωσιακό..

Μέθοδοι κατασκευής

Ένα μικρό θερμοκήπιο που μπορεί εύκολα να χωρέσει σε ένα περβάζι σε ένα συνηθισμένο διαμέρισμα μπορεί να γίνει με τα χέρια σας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι κατασκευής αυτών των δομών. Ας εξετάσουμε τα πιο δημοφιλή.

Είναι δυνατόν να φυτρώσουν σπορόφυτα σε κενές συσκευασίες από χαρτόνι που έχουν απομείνει από τρόφιμα – κέικ ή γλυκά. Μια καλή εναλλακτική λύση για αυτά τα προϊόντα είναι ειδικές κασέτες, δισκία τύρφης, καθώς και πλαστικά και κόντρα πλακέ. Τέτοια δοχεία χρησιμοποιούνται συνήθως προσωρινά. Πολλοί χρήστες στρέφονται στην αυτο-κατασκευή μιας βάσης ραφιών με πολλά ράφια, τα οποία στη συνέχεια εκτίθενται σε προσγειώσεις. Τέτοιες δομές είναι ενσωματωμένες στο ίδιο το παράθυρο, επομένως, θα πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε προσεκτικά όλες τις παραμέτρους διαστάσεων..

Και εξαρτώνται από τόσο σημαντικούς παράγοντες:

 • το επίπεδο του βάθους του περβάζι παραθύρου, καθώς και το πλάτος και το ύψος του παραθύρου.
 • προγραμματισμένη περιοχή φύτευσης ·
 • ύψη μελλοντικών βλαστών.

Έτσι, το πλάτος της βάσης θα καθοριστεί από την παράμετρο του πλάτους του παραθύρου και το ύψος των φυτών θα επηρεάσει την απόσταση μεταξύ των επιμέρους ραφιών. Με βάση την παράμετρο του βάθους της δομής του πλαισίου, θα είναι δυνατό να επιλέξετε εκ των προτέρων κατάλληλα δοχεία για σπορόφυτα. Η εγκατάσταση των πλευρικών τοιχωμάτων του πλαισίου με ράφια πρέπει να ξεκινήσει με την κατάλληλη προετοιμασία ξύλινων μπλοκ.

Μοιάζει με αυτό:

 • μια ράβδος με τμήμα 20×20 πρέπει να υποβληθεί σε πλήρη επεξεργασία με αντισηπτικό και στη συνέχεια να αφεθεί να στεγνώσει μέχρι το τέλος.
 • τότε θα πρέπει να κοπεί σε 4 ξεχωριστά μέρη με μήκος που αντιστοιχεί στην παράμετρο ύψους του άνω ραφιού.
 • Επιπλέον, χρησιμοποιώντας βίδες αυτοεπιπεδώματος, τα τμήματα θα πρέπει να συνδεθούν σε ζεύγη χρησιμοποιώντας ράβδους μικρής διατομής (η παράμετρος του μήκους τους πρέπει να αντιστοιχεί στο πλάτος της σχάρας).
 • τώρα πρέπει να συνδέσετε τις κάτω εγκάρσιες ράβδους στα ράφια, τοποθετώντας τα αυστηρά το ένα απέναντι από το άλλο.
 • τώρα τα ένθετα με τη μορφή φύλλων κόντρα πλακέ με πάχος 12 mm θα πρέπει να προσαρμοστούν στις διαστάσεις των ραφιών και να κόψουν τις γωνίες σε ολόκληρη την περίμετρο στις περιοχές δίπλα στα στοιχεία του ράφι.

Αφού πραγματοποιήσετε τα παραπάνω βήματα, αξίζει να τοποθετήσετε προσωρινά τα πλευρικά τοιχώματα στο περβάζι, καθώς και να στερεώσετε τα ράφια και να τα ισοπεδώσετε σωστά. Εάν είναι απαραίτητο, το οριζόντιο θα πρέπει να διορθωθεί τοποθετώντας μια επένδυση από οποιοδήποτε υλικό κατάλληλου πάχους κάτω από το ράφι..

Αφού ολοκληρώσετε τους ελέγχους, μπορείτε τελικά να ασφαλίσετε τα ράφια στα στηρίγματα. Μετά από αυτό, επιτρέπεται να βάψετε το τελικό πλαίσιο στο χρώμα που σας αρέσει..

Φωτισμός

Για τα σπορόφυτα που αναπτύσσονται σε ένα θερμοκήπιο διαμερίσματος, είναι πολύ σημαντικό να παρέχεται καλός φωτισμός, ειδικά όταν πρόκειται για τη χειμερινή περίοδο, όταν οι ακτίνες του ήλιου εμφανίζονται σπάνια και για μικρό χρονικό διάστημα. Εάν έχετε τοποθετήσει τα φυτά στα ράφια του ράφι, τότε μπορούν να συμπληρωθούν με ειδικούς λαμπτήρες φυτοφωτογράφισης. Τέτοια προϊόντα δεν επηρεάζουν τη θερμοκρασία του αέρα με κανέναν τρόπο. Επιπλέον, είναι φιλικά προς το περιβάλλον, ανθεκτικά και εξαιρετικά οικονομικά..

Οι δημοφιλείς λαμπτήρες LED μπορούν να καυχηθούν για τα ίδια χαρακτηριστικά.. Εάν εγκαταστήσετε αυτά τα φωτιστικά, η επιλογή ενός κατάλληλου φάσματος φωτός δεν είναι δύσκολη, όπως και το επίπεδο έντασης του φωτός. Οι ειδικοί συμβουλεύουν τη χρήση λαμπτήρων φθορισμού ψυχρού φωτισμού χαμηλής ισχύος για επιπλέον φωτισμό της δομής της σχάρας. Επιπλέον, είναι επιτρεπτή η αναφορά σε γραμμικές, ξένες και αλογόνο επιλογές. Ορισμένοι χρήστες είναι σίγουροι ότι ο οπίσθιος φωτισμός με τη μορφή δύο ή τριών λαμπτήρων πυρακτώσεως χαμηλής ισχύος θα είναι αρκετός για τη δομή των ραφιών. Αυτά τα δείγματα είναι όσο το δυνατόν πιο προσιτά, αλλά η αποτελεσματικότητά τους αφήνει πολλά να είναι επιθυμητά. Εκπέμπουν θερμική ενέργεια σε μεγάλο όγκο, αλλά δίνουν μόνο 5% φως, το οποίο είναι πολύ λίγο.

Νέα προϊόντα εμφανίζονται τακτικά στη σύγχρονη αγορά φωτισμού. Η επιλογή των καλύτερων επιλογών εξαρτάται από τις προτιμήσεις των ιδιοκτητών..

Χρήσιμες συμβουλές

Μην αποθαρρύνεστε αν δεν μπορείτε να βρείτε κατάλληλα έτοιμα σχέδια θερμοκηπίου για συνθήκες πώλησης στο σπίτι. Είναι μάλλον δύσκολο να επιλέξετε τέτοια προϊόντα, καθώς δεν αντιπροσωπεύονται από τη μεγαλύτερη ποικιλία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί χρήστες τα κάνουν με τα χέρια τους. Προστατέψτε τα δενδρύλλια στο θερμοκήπιο από υπερβολική ηλιακή θερμότητα. Εάν παραμελήσετε αυτόν τον κανόνα, τότε τα βλαστάρια μπορεί να καταστραφούν σοβαρά..

Διαφορετικές καλλιέργειες έχουν διαφορετικές απαιτήσεις για τη διάρκεια και την ένταση του φωτισμού σε διαφορετικές περιόδους ανάπτυξης.. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι πολύ σημαντικά για να ληφθούν υπόψη εάν ασχολείστε με την αυτοκαλλιέργεια λουλουδιών, μούρων ή λαχανικών στο σπίτι..

Στην πραγματικότητα, η διατήρηση ενός βέλτιστου μικροκλίματος σε ένα περβάζι παραθύρου δεν είναι εύκολη υπόθεση, αν και δεν φαίνεται να είναι τέτοιο με την πρώτη ματιά. Ωστόσο, μπορείτε να αντιμετωπίσετε πολλά προβλήματα εάν χρησιμοποιείτε ράφια υψηλής ποιότητας, συμπληρωμένα με θερμομόνωση και φωτιστικά..

Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ένα πιο περίπλοκο θερμοκήπιο με πολλές βαθμίδες, τότε είναι καλύτερο να στραφείτε σε ένα ισχυρό μεταλλικό πλαίσιο και να εγκαταστήσετε τις εγκάρσιες λωρίδες χρησιμοποιώντας συγκόλληση. Παρά το γεγονός ότι το μίνι θερμοκήπιο δεν είναι μια μεγάλη δομή με θεμέλιο, εξακολουθεί να συνιστάται η ακριβής σχεδίαση με όλα τα απαραίτητα σημάδια.

Είναι πολύ πιθανό να κάνετε ένα σπίτι θερμοκήπιο αυτοματοποιημένο.. Για να γίνει αυτό, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε μια ειδική μηχανή εξαερισμού, υψηλής ποιότητας φυτοφολίδες (ειδικά όταν πρόκειται για σκοτεινό δωμάτιο) και αυτόματο πότισμα. Έχοντας τέτοια συστατικά, θα χρειαστεί πολύ λιγότερη προσπάθεια και ελεύθερος χρόνος για τη φροντίδα των φυτειών..

Παραδείγματα τελειωμένων κατασκευών

Ένα μικρό θερμοκήπιο που βρίσκεται στο περβάζι μπορεί να διακοσμήσει πολλούς εσωτερικούς χώρους. Το κύριο πράγμα είναι να συνθέσουμε σωστά αρμονικά σύνολα, στα οποία όλες οι λεπτομέρειες θα επικαλύπτονται μεταξύ τους, σχηματίζοντας ένα αισθητικό σκηνικό.

Έτσι, σε ένα ελαφρύ περβάζι στο ίδιο φωτεινό δωμάτιο, μια ξύλινη πτυσσόμενη δομή με τρία λευκά ράφια θα φαίνεται οργανικά. Σε καθένα από αυτά, αξίζει να τοποθετήσετε σπορόφυτα σε γλάστρες με αντίθετες αποχρώσεις. Τα ανοιχτά χρώματα σε συνδυασμό με καφέ δοχεία και πράσινο θα φαίνονται φρέσκα και άνετα.

Γυάλινα θερμοκήπια με ελαφριά ξύλινα πλαίσια σε σχήμα μικρών σπιτιών θα φαίνονται εντυπωσιακά στο περβάζι. Εάν αυτές οι επιλογές είναι κατασκευασμένες από αρκετά πυκνό γυαλί και παρέχουν πρόσθετη μόνωση για τις φυτεύσεις στο εσωτερικό, τότε σε τέτοιες συνθήκες τα φυτά θα μπορούν να καρποφορούν όλο το χρόνο και δεν θα παγώσουν το χειμώνα..

Ένα θερμοκήπιο εξοπλισμένο σε ανοιχτό ράφι με πολλά ράφια θα φαίνεται πολύ πιο ενδιαφέρον και πιο φωτεινό αν συμπληρωθεί με μοβ φωτισμό ή θερμούς λαμπτήρες. Τα πράσινα φυτά με μεγάλα φύλλα θα φαίνονται πιο πλούσια και πιο πλούσια με φόντο αυτόν τον τεχνητό φωτισμό..

Ο καλά επιλεγμένος φωτισμός δεν μπορεί μόνο να ωφελήσει τις αυξανόμενες φυτεύσεις, αλλά και να διακοσμήσει το εσωτερικό, καθιστώντας το πιο μυστηριώδες και πρωτότυπο. Σε συνθήκες περβάζι παραθύρου, οι συσκευές φωτισμού όπως το LED, που εκπέμπουν βιολετί και μπλε χρώματα, φαίνονται ιδιαίτερα ελκυστικές. Είναι δύσκολο να πάρεις τα μάτια σου από αυτά στο σκοτάδι..

Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο κατασκευής μίνι θερμοκηπίου για σπορόφυτα και επωαστήρα για σπόρους στο περβάζι, δείτε το επόμενο βίντεο.