Όλα για τα κοτόπουλα κοτόπουλου

Σήμερα, πολλοί αγρότες και ιδιοκτήτες αυλών επιλέγουν να εκτρέφουν κοτόπουλα παρά κανονικά κοτόπουλα. Αυτά τα πουλιά είναι ανεπιτήδευτα, αναπτύσσονται πολύ γρήγορα, έχουν υψηλό επίπεδο παραγωγικότητας.. Μια σημαντική απόχρωση της εκτροφής κρεατοπαραγωγής είναι ένα σωστά χτισμένο πτηνοτροφείο.. Για την κατασκευή του, μπορείτε να προσκαλέσετε ειδικούς.

Ωστόσο, οι περισσότεροι αγρότες κατασκευάζουν οι ίδιοι την εγκατάσταση. Προκειμένου το κτίριο να είναι υψηλής ποιότητας, πρέπει να λάβετε υπόψη ορισμένες αποχρώσεις..

Πρωταρχικές απαιτήσεις

Οι άνθρωποι που ασχολήθηκαν για πρώτη φορά με την καλλιέργεια κοτόπουλων, κανονίζουν ένα κοτέτσι για αυτούς ακριβώς στον αχυρώνα. Και δεν είναι γεγονός ότι αυτό το κτίριο έχει υποστεί προκαταρκτικές επισκευές. Ακόμα και οι διαφορές θερμοκρασίας μέσα σε ένα δωμάτιο μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα..

Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να συμμορφώνεστε με μια σειρά απαιτήσεων κατά την κατασκευή κοτέτσι:

 • το κοτόπουλο κρεατοπαραγωγής πρέπει να έχει φυσικό και τεχνητό φωτισμό.
 • το πάτωμα πρέπει να είναι άνετο, ακόμη και μαλακό.
 • στο κοτέτσι κοτόπουλου κοτόπουλου πρέπει να υπάρχουν θέσεις για την τοποθέτηση κλουβιών.
 • το εσωτερικό του περιβλήματος κοτόπουλου πρέπει να είναι ζεστό.
 • Όπως κάθε άλλο κατάλυμα, το κοτέτσι πρέπει να αερίζεται, αλλά δεν πρέπει να επιτρέπονται ρεύματα σε αυτό.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, πριν βάλετε κοτόπουλα κοτόπουλου στον αχυρώνα, είναι απαραίτητο να τα βάλετε σε τάξη, ωστόσο είναι καλύτερο να χτίσετε ένα ξεχωριστό κοτέτσι. Ταυτόχρονα, λάβετε υπόψη όλες τις απαιτήσεις για τη σωστή λειτουργία του. Και πρώτα απ ‘όλα μιλάμε για φωτισμό.

Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε Λάμπα LED. Δίνουν ένα μέτριο απαλό φως, το οποίο επιπλέον ζεσταίνει το χώρο. Με ύψος κοτέτσι 2,5 m, πρέπει να εγκατασταθεί μία συσκευή LED για κάθε 5 τετραγωνικά μέτρα. Απαγορεύεται η εγκατάσταση λαμπτήρων ηλεκτροφωταύγειας, με απλά λόγια, λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας. Αν και είναι ανεπαίσθητο στο ανθρώπινο μάτι, τρεμοπαίζουν πολύ συχνά και αυτό επηρεάζει αρνητικά την υγεία των πτηνών..

Από τέτοια έκθεση, τα κοτόπουλα γίνονται ευερέθιστα, επιθετικά, η όρεξή τους εξαφανίζεται..

Η δεύτερη σημαντική απαίτηση για το περίβλημα του κοτόπουλου είναι θερμοκρασία και υγρασία. Η άνετη θερμοκρασία εγγυάται τη μέγιστη αύξηση βάρους για τα πουλερικά και συμβάλλει στην εξαιρετική ευεξία τους. Πρέπει να σημειωθεί ότι σε κάθε στάδιο της καλλιέργειας κοτόπουλων κρεατοπαραγωγής, είναι απαραίτητο να διατηρείται σαφώς η απαιτούμενη θερμοκρασία..

 1. Την πρώτη εβδομάδα της ζωής, οι νεοσσοί απαιτούν μέγιστη ζεστασιά. Είναι απαραίτητο η θερμοκρασία στο βιότοπό τους να είναι 30 μοίρες.
 2. Για νεοσσούς ηλικίας δύο εβδομάδων, το άνετο καθεστώς θερμοκρασίας γίνεται ελαφρώς χαμηλότερο, περίπου 26-28 μοίρες.
 3. Για τα κοτόπουλα τριών εβδομάδων, η αποδεκτή θερμοκρασία κυμαίνεται από 21-23 μοίρες.
 4. Οι μηνιαίοι νεοσσοί προτιμούν 20 μοίρες.

Εκτός από τους δείκτες θερμοκρασίας κατά την καλλιέργεια κοτόπουλων, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε υγρασία. Σε περίπτωση διαταραχών στην ανταλλαγή αέρα στα πτηνά, μειώνεται η ανοσία, προκύπτουν προβλήματα με τα αναπνευστικά όργανα.

Σύμφωνα με τα γενικά αποδεκτά πρότυπα, η ιδανική υγρασία αέρα για αυτή τη φυλή πτηνών είναι 60%.

Είναι δυνατόν να διατηρείται στο ίδιο κοτέτσι με όρνιθες ωοτόκων?

Τα κοτόπουλα κολατσιού συναντιούνται εύκολα στο ίδιο σπίτι με στρώματα. Ωστόσο, πρέπει να γίνουν ξεχωριστές γωνιές με ξεχωριστούς τροφοδότες για κάθε είδος. Η ζωοτροφή κοτόπουλου δεν είναι κατάλληλη για τη διατροφή των ορνίθων και το αντίστροφο. Τα στρώματα είναι από τη φύση τους ενεργά, ενώ τα κοτόπουλα είναι παθητικά.

Ένα άλλο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει είναι συμπλοκές πουλιών. Και αν οι κόκορες ζουν επίσης στο κοτέτσι, τότε η ήρεμη συνύπαρξη δεν θα λειτουργήσει. Οποιαδήποτε ταλαιπωρία ή παρέμβαση στη ζωή ενός κοτόπουλου κρεατοπαραγωγής οδηγεί σε άγχος στο πουλί, το οποίο αντικατοπτρίζεται στην αύξηση του βάρους του.. Συνιστάται να φυλάσσετε τα αρσενικά ξεχωριστά και ένα διαχωριστικό πλέγματος μεταξύ των στρωμάτων και των κρεατοπαραγωγής..

Κατασκευή

Όταν πρόκειται για την κατασκευή κοτέτσι για αρκετές χιλιάδες κοτόπουλα, οι ιδιοκτήτες αγροκτημάτων απευθύνονται σε εξειδικευμένους ειδικούς. Εάν ο ιδιοκτήτης ενός μικρού οικοπέδου αποφασίσει να καλλιεργήσει κοτόπουλα κρεατοπαραγωγής, χτίζει ένα κοτέτσι με τα χέρια του..

Κατά την κατασκευή ενός σπιτιού πουλιών στη χώρα, δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε μια περίπλοκη δομή. Αρκεί να τα βγάλεις πέρα ​​με ένα απλό κτίριο με ελάχιστο τετράγωνο.

Το κύριο πράγμα είναι να προσεγγίσουμε σωστά το θέμα της κατασκευής και να μην παραβιάσουμε την τεχνολογία κατασκευής. Διαφορετικά, το κοτέτσι θα είναι ακατοίκητο..

Μερικές φορές η αρχική αγορά κοτόπουλων κρεατοπαραγωγής είναι μια αυθόρμητη απόφαση. Ως προσωρινό καταφύγιο, μπορείτε να αγοράσετε ένα οικονομικό φορητό μίνι πτηνοτροφείο που μπορεί να διατηρηθεί έξω και να μεταφερθεί στο σπίτι τη νύχτα. Στο μεταξύ, τα πουλιά στριμώχνονται στην προσωρινή καλύβα, θα πρέπει να ξεκινήσετε την κατασκευή.

Κατά την εγκατάσταση κοτέτσι στο σπίτι, πρέπει να δώσετε προσοχή σε μερικές συμβουλές από έμπειρους κατασκευαστές.

 • το κοτέτσι πρέπει να είναι ένα ασφαλές κτίριο που να εγγυάται προστασία από τις κακές καιρικές συνθήκες.
 • Τα υλικά πρέπει να είναι πυρίμαχα και φιλικά προς το περιβάλλον.
 • το κοτέτσι πρέπει να έχει θερμομόνωση και εξαερισμό.
 • το κτίριο πρέπει να βρίσκεται σε υψηλό σημείο του χώρου.

Κατ ‘αρχήν, για το καλοκαίρι μπορείτε να φτιάξετε ένα προσωρινό στυλό από αυτοσχέδια εργαλεία και υλικά και μέχρι το φθινόπωρο, να φτιάξετε ένα κοτέτσι υψηλής ποιότητας.

Επιλογή καθίσματος

Όταν ψάχνετε για ένα μέρος για κοτέτσι, είναι σημαντικό να δείξετε ιδιαίτερη σχολαστικότητα.. Η υγεία και η ανάπτυξη των πτηνών κάθε σφαγίου εξαρτώνται από αυτόν τον παράγοντα..

 1. Στη βόρεια πλευρά, το κτίριο πρέπει να είναι καλά κλειστό από τον ψυχρό άνεμο που φυσάει. Δέντρα ή άλλα είδη κτιρίων στον χώρο μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο.
 2. Θα πρέπει να υπάρχει ελεύθερος χώρος στη νότια πλευρά.
 3. Το κοτέτσι πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα λόφο. Σε χαμηλά σημεία, είναι ορατό ένα υψηλό επίπεδο υγρασίας από τα υπόγεια ύδατα, και αυτό αποτελεί τεράστια απειλή για τα κοτόπουλα κρεατοπαραγωγής, καθώς το κρύο και η υγρασία θα γίνουν αισθητά ακόμη και με καλή απορρίμματα.
 4. Το κοτέτσι πρέπει να ανεγερθεί σε μια ήσυχη περιοχή, μακριά από το δρόμο και το οδόστρωμα. Οι εξωγενείς θόρυβοι τρομάζουν τα κοτόπουλα, προκαλώντας τους μια αγχωτική κατάσταση, γι ‘αυτό το πουλί δεν παίρνει καλά βάρος.

Σχέδια και υπολογισμός

Πριν προχωρήσετε στην κατασκευή ενός κοτέτσι, είναι απαραίτητο να κάνετε υπολογισμούς, επιτρέποντάς σας να υπολογίσετε το απαιτούμενο μέγεθος της δομής. Πρώτα πρέπει να θυμάστε ότι 1 τετρ. m area φιλοξενεί 3 κοτόπουλα. Κατά συνέπεια, για 10 κοτόπουλα κοτόπουλου, απαιτείται ένα κτίριο μεγέθους 2×2 m. Είναι καλύτερο να χτιστεί ένα κοτέτσι με διαστάσεις 2,5×3 m για 20 κοτόπουλα. Ένα κτίριο για να φιλοξενήσει 50 κοτόπουλα θα είναι έργο 4,5×4,5 mA για 100 κοτόπουλα περιλαμβάνουν την κατασκευή ενός κτιρίου με διαστάσεις 6×6 m.

Αφού καθοριστούν οι διαστάσεις, απαιτείται να σχεδιάσετε το μελλοντικό περίβλημα πουλιών. Είναι απαραίτητο να καταχωρίσετε τις διαστάσεις της δομής, να υποδείξετε το ύψος και το μήκος των τοίχων, να επισημάνετε τα παράθυρα και την πόρτα..

Όπως έγινε σαφές, το μέγεθος του κοτέτσι εξαρτάται πλήρως από τον αριθμό των πουλερικών που εκτρέφονται..

Τώρα είναι απαραίτητο σχεδιάστε ένα σχέδιο της εσωτερικής διάταξης του κοτέτσι. Οι σύγχρονοι πτηνοτρόφοι προτιμούν την εκτροφή κοτόπουλων κρεατοπαραγωγής σε κλιμακωτά κλουβιά. Για ευκολία στη χρήση, τα κλουβιά τοποθετούνται σε 3 επίπεδα. Το καθένα έχει ύψος 50 εκ. Μεταξύ των επιπέδων υπάρχει πάντα μια παλέτα, όπου μπαίνουν βρωμιά, συντρίμμια και περιττώματα. Η απόσταση από την παλέτα της ανώτερης βαθμίδας έως την οροφή πρέπει να είναι τουλάχιστον 80 εκ. Σε αυτό το κενό θα τοποθετηθεί εξοπλισμός τεχνητού φωτισμού. Η απόσταση από την κάτω παλέτα έως το κάλυμμα δαπέδου πρέπει να είναι 50 εκ. Αυτό θα αποτρέψει την εμφάνιση υγρασίας. Σε γενικές γραμμές, το ύψος του κτιρίου από το δάπεδο μέχρι την οροφή κυμαίνεται από 2,8-3 m.

Εργαλεία και υλικά

Σήμερα, κάθε οικοδομική εργασία απαιτεί πολλά χρήματα. Αλλά αν προσεγγίσετε την κατασκευή ενός κοτέτσι με σύνεση, τότε σε λίγους μήνες θα είναι δυνατό να ανακτήσετε όλα τα έξοδα. Και πριν ξεκινήσετε τις κατασκευαστικές εργασίες, πρέπει να προετοιμάσετε μερικά εργαλεία και υλικά.

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να προετοιμάσετε τα εργαλεία:

 • ρουλέτα;
 • επίπεδο;
 • σπάτουλα και πετονιά?
 • σφυρί;
 • σιδηροπρίονο;
 • μαχαίρι και καρφιά.

Από τα υλικά που θα πρέπει να αγοράσετε:

 • τσιμέντο;
 • άμμος;
 • θρυμματισμένη πέτρα;
 • τσιμεντοκονίαματα ή τούβλα.
 • μπαρ?
 • μόνωση;
 • υλικό στέγης?
 • μεταλλικό προφίλ.

Πρόσθεσε στην λίστα επιθυμιών αφρό πολυουρεθάνης. Με τη βοήθειά του, θα είναι δυνατό να κλείσετε μέρη που μπορούν να γίνουν εστία ρεύματος..

Κατά την κατασκευή τοίχων, συχνά χρησιμοποιούν κόντρα πλακέ, τούβλο ή ξύλο. Το τσιμέντο, η άμμος και η θρυμματισμένη πέτρα χρησιμοποιούνται για να σηκώσουν το θεμέλιο. Το υλικό της στέγης και ο σχιστόλιθος είναι απαραίτητοι για τη διευθέτηση της οροφής. Οι ειδικοί στον τομέα των κατασκευών δεν συνιστούν τη χρήση ισοπλάστου, γυψοσανίδας και μοριοσανίδων ως υλικών επένδυσης για ένα κοτέτσι.. Αυτά τα υλικά συσσωρεύουν υγρασία από μόνα τους, γι ‘αυτό καταστρέφονται γρήγορα. Επιπλέον, δεν είναι φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς εκπέμπουν τοξικές ουσίες που μπορούν να βλάψουν την υγεία του πουλιού..

Μπορείτε να φτιάξετε ένα κοτέτσι από πολυανθρακικό, τότε η ανάγκη να φτιάξετε παράθυρα εξαφανίζεται από μόνη της. Διαφανές υλικό αφήνει τις ακτίνες του ήλιου, κάνοντας τις κότες να νιώσουν άνετα.

Οδηγίες

Έχοντας επιλέξει ένα μέρος για το κοτέτσι και έχοντας προετοιμάσει τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά, μπορείτε να ξεκινήσετε την κατασκευή. Ο αγρότης πρέπει να θυμάται ότι το κοτέτσι πρέπει να ανεγερθεί τη θερινή περίοδο.. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να καθοδηγείτε από συμβουλές έμπειρων κατασκευαστών, διαφορετικά θα γίνουν λάθη, λόγω των οποίων το κατασκευασμένο περίβλημα θα είναι ακατάλληλο για το πουλί..

Η κατασκευή ξεκινά πάντα με ένα θεμέλιο και υψώνοντας τους τοίχους. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να σκάψετε μια βάση βάθους 20 cm, στη συνέχεια να συναρμολογήσετε τον ξυλότυπο και να ρίξετε το τσιμεντοκονίαμα. Αφού στερεοποιηθεί το θεμέλιο, αρχίζει η τοποθέτηση τούβλων. Όταν σηκώνετε έναν τοίχο από τούβλα, δεν μπορείτε να αγνοήσετε τη θέση των ανοιγμάτων της πόρτας και του παραθύρου. Είναι επιθυμητό αυτά τα στοιχεία να βρίσκονται στη νότια πλευρά..

Έχοντας ανεβάσει τους τοίχους, πρέπει να προχωρήσετε ανέγερση οροφής. Οι δοκοί πρέπει να στερεώνονται περιμετρικά της δομής. Από τη μία πλευρά, βάλτε μικρά ράφια που παρέχουν κλίση. Στη συνέχεια, σε απόσταση περίπου 70-80 cm το ένα από το άλλο, τοποθετούνται εγκάρσιες ράβδοι. Στη συνέχεια, γίνεται επένδυση με ξύλινες σανίδες, το υλικό στεγών τοποθετείται στην κορυφή, στερεώνεται με καρφιά και τοποθετείται σχιστόλιθο από πάνω.

Κάλυψη δαπέδου μέσα στο κοτέτσι πρέπει να αντέχουν το βάρος των πουλιών που κάθονται στα κλουβιά τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το δάπεδο είναι γεμάτο με σκυρόδεμα, πάνω από το οποίο έχει τοποθετηθεί λινέλαιο ή έχουν τοποθετηθεί ξύλινες σανίδες. Αυτή η δομή είναι μια χειμερινή κατοικία για τα πουλιά. Για την καλοκαιρινή περίοδο, είναι προτιμότερο να γίνει επιπλέον κλουβί με πλέγμα τοίχους και οροφή, έτσι ώστε το πουλί να περπατά στην αυλή και να αναπνέει καθαρό αέρα.

Σε αυτή την περίπτωση, ο αγρότης πρέπει να θυμάται ότι όσο μικρότερο είναι το κλουβί, τόσο το καλύτερο. Η ελάχιστη κίνηση του πουλιού εξασφαλίζει σταθερή αύξηση του βάρους του. Τα κοτόπουλα χάνουν βάρος από τη δραστηριότητα.

Σε μια ερώτηση ζεσταίνοντας ένα χειμωνιάτικο κοτέτσι ο αγρότης πρέπει να είναι πολύ σχολαστικός. Οι αποστάσεις και τα κενά μεταξύ της οροφής και των τοίχων πρέπει να αφριστούν. Έτσι, θα είναι δυνατό να αποφευχθεί η είσοδος εξωτερικού κρύου αέρα στο σπίτι των πουλιών. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε πολυστυρόλιο ως κύρια μόνωση. Αλλά πρέπει να το εγκαταστήσετε έτσι ώστε τα πουλιά να μην μπορούν να το φτάσουν. Οι αγρότες, συνειδητοποιώντας πόσο επικίνδυνος είναι ο αφρός, καλύπτουν το κοτέτσι από το εξωτερικό του κτιρίου. Ένα πρόσθετο προστατευτικό στρώμα εφαρμόζεται στην κορυφή, έτσι ώστε η μόνωση να μην καταρρεύσει.

Είναι καλύτερα να αναθέσετε την ηλεκτρική εργασία σε έναν επαγγελματία. Διαφορετικά, ένα άτομο που δεν γνωρίζει μπορεί να κλείσει την καλωδίωση και να πυροδοτήσει εντελώς..

Πώς να τακτοποιήσετε μέσα?

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, για την τακτοποίηση του εσωτερικού εσωτερικού του κοτέτσι, είναι αρχικά απαραίτητο εξοπλίστε τον σωστό φωτισμό. Τα κοτόπουλα κοπής απαιτούν τόσο φυσικό όσο και τεχνητό φως. Για να μπει φυσικό ηλιακό φως, αρκεί να φτιάξετε αρκετά μικρά παράθυρα στο κοτέτσι. Τα φωτιστικά είναι εγκατεστημένα για βραδινό φωτισμό.

Ένα σημαντικό μέρος του εσωτερικού εξοπλισμού του κοτέτσι είναι ο εξαερισμός. Κάθε δωμάτιο πρέπει να διαθέτει αυτό το σύστημα, λόγω του οποίου πραγματοποιείται κανονική κυκλοφορία αέρα..

Εάν η αγροικία βρίσκεται σε μια περιοχή με σκληρούς χειμώνες, πρέπει να λάβετε υπόψη επιπλέον σύστημα θέρμανσης. Για κοτέτσι πάνω από 10 τετρ. m αξίζει να αγοράσετε μια ειδική συσκευή – θερμοπομπός. Θα θερμάνει το δωμάτιο στην απαιτούμενη θερμοκρασία και θα το διατηρήσει. Και για να ελαχιστοποιήσετε την απώλεια θερμότητας που φεύγει από τις ρωγμές της πόρτας, είναι απαραίτητο να επικαλύψετε το ίδιο το φύλλο της πόρτας με ελαστική ταινία ή αφρώδεις πλάκες.

Η εσωτερική διακόσμηση του κοτέτσι περιλαμβάνει λεύκανση τοίχων και οροφής. Ένα πλέγμα πρέπει να τοποθετηθεί στα παράθυρα, το ίδιο μπορεί να τοποθετηθεί στους αγωγούς εξαερισμού..

     Σε περιοχές με ζεστούς χειμώνες, εφαρμόζεται η αποθήκευση κοτόπουλων κρεατοπαραγωγής. Πριονίδι ή άχυρο μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κλινοσκεπάσματα. Επίσης στο κοτέτσι είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε αρκετούς πότες και τροφοδότες για φαγητό. Για να δημιουργήσετε άνετες συνθήκες στο κοτέτσι, τοποθετείται ένα κουτί με τέφρα, ξηρό πηλό και άμμο. Τα κοτόπουλα είναι πολύ χαρούμενα που καθαρίζουν τα φτερά σε αυτό το μείγμα..

     Εάν ένας αγρότης αποφασίσει να χρησιμοποιήσει κλουβιά κοτόπουλου, θα πρέπει να εγκαταστήσει ράφια, πάνω στις οποίες θα στηριχθούν οι πλέγματα. Κάθε κλουβί πρέπει να έχει το δικό του ποτήρι και τροφοδότη. Σε αυτή την περίπτωση, οι πότες πρέπει να ενώνονται με ένα μόνο αυτόματο σύστημα παροχής νερού..

     Εάν είναι απαραίτητο, θα πρέπει να διαθέσετε ένα μικρό μέρος για μια θερμοκοιτίδα, καθώς και έναν μεσογειακό, που θα σας επιτρέψει να θερμάνετε τους νεοσσούς.

     Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο κατασκευής κοτέτσι για κοτόπουλα, δείτε το επόμενο βίντεο..