Μονώνουμε ένα μεταλλικό γκαράζ

Μονώνουμε ένα μεταλλικό γκαράζ

Το μεταλλικό γκαράζ είναι πολύ κρύο το χειμώνα. Ως αποτέλεσμα, το αυτοκίνητο είναι δύσκολο να ξεκινήσει και οι εργασίες επισκευής είναι εντελώς αδύνατες λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας στο δωμάτιο. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι μόνωσης ενός μεταλλικού γκαράζ, αλλά δεν είναι όλα τα γνωστά υλικά κατάλληλα για αυτό. Κατά την επιλογή ενός θερμαντήρα, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τι είδους φορτίο θα δώσει η εγκατάσταση στη δομή του γκαράζ, καθώς και πόσα εκατοστά θα μειωθεί η εσωτερική περιοχή.

Τύποι μόνωσης

Η διαδικασία μόνωσης ενός γκαράζ εξαρτάται από το επιλεγμένο θερμομονωτικό υλικό. Κάπου η εγκατάσταση συνεπάγεται πρόσθετο κόστος για τοποθέτηση και φινίρισμα, σε ορισμένες περιπτώσεις, η μόνωση απλώς εφαρμόζεται στους τοίχους. Δεδομένου ότι το γκαράζ είναι σιδερένιο, θερμαίνεται στον ήλιο και συλλέγει καλά τη συμπύκνωση. Επομένως, τα υλικά θα πρέπει να επιλέγονται τα πιο ανθεκτικά στην υγρασία..

Για παράδειγμα, το ορυκτό μαλλί δεν είναι κατάλληλο σε αυτή την περίπτωση. Θα αρχίσει να σαπίζει και η μόνωση θα πρέπει να αλλάξει πολύ σύντομα..

Για ένα σιδερένιο γκαράζ, τα ακόλουθα υλικά είναι τέλεια ως μόνωση:

  • εξωθημένες πλάκες αφρού πολυστυρολίου, μόνωση πολυστυρολίου ή αφρού.
  • αφρό πολυουρεθάνης;
  • θερμομονωτικό χρώμα (για παράδειγμα, “Astratek”).

Φελιζόλ είναι ανθεκτικό, ανθεκτικό στην υγρασία, είναι φθηνό να το μονώσετε, αλλά έχει υψηλή ευφλεκτότητα. Το Penoplex είναι μια ποικιλία από αυτό. Είναι διπλά ακριβό, αλλά οι πλάκες είναι πιο λεπτές εάν το πάχος των τοίχων είναι σημαντικό και επίσης δεν απαιτεί πρόσθετη στεγανοποίηση. Οι πλάκες Penoplex μπορούν ακόμη και να μονώσουν το πάτωμα, κάνοντας μια τσιμεντένια επίστρωση ακριβώς πάνω του.

Penoizol ουσιαστικά το ίδιο penoplex, μόνο σε κύλινδρο. Είναι διπλά ακριβό και απαιτεί ειδικό εξοπλισμό. Εφαρμόζεται στους τοίχους με τη μορφή αφρού, όπως αφρός πολυουρεθάνης. Ο αφρός πολυουρεθάνης (PPU) είναι πιο ακριβός, αλλά δεν υπάρχουν ραφές. Φιλικό προς το περιβάλλον, μη εύφλεκτο.

Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν την ανάγκη για εξοπλισμό ψεκασμού αφρού και την ευπάθεια στο ηλιακό φως.

Θερμομονωτικά χρώματα δεν απαιτούν πρόσθετο φινίρισμα τοίχων, καθώς είναι ταυτόχρονα επένδυση. Είναι ανθεκτικά στον παγετό, δεν φοβούνται την υγρασία, εφαρμόζονται γρήγορα. Ένα στρώμα χρώματος 1 mm μπορεί να αντικαταστήσει 5 cm ορυκτού μαλλιού. Για να δημιουργήσετε την απαιτούμενη θερμομόνωση, αρκεί να εφαρμόσετε δύο στρώματα. Ένα τέτοιο υλικό είναι πολύ ακριβό, αλλά δεν καταλαμβάνει εσωτερικό χώρο..

Είναι απαραίτητο να μονώσετε όχι μόνο τους τοίχους και την οροφή, αλλά και το πάτωμα. Μέσα από αυτό φεύγει το 20% της θερμότητας.

Η ίδια η μόνωση των σιδερένιων γκαράζ πραγματοποιείται αποκλειστικά από το εσωτερικό..

Penoplex και πολυστυρόλιο

Πριν από τη μόνωση, η επιφάνεια πρέπει να προετοιμαστεί. Αφαιρέστε τη φλούδα και τη σκουριά. Συνιστάται η βαφή τοίχων και οροφών για προστασία από τη διάβρωση. Το χρώμα και η επιλογή του χρώματος δεν είναι σημαντικά, δεν θα είναι ακόμα ορατά κάτω από το δέρμα. Ως εκ τούτου, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα και να αγοράσετε κάτι φθηνό. Εάν το γκαράζ είναι κατασκευασμένο από γαλβανισμένο προφίλ, τότε δεν χρειάζεται τίποτα να γίνει.

Εάν η περιοχή έχει παγωμένους χειμώνες, τότε το πάχος του αφρού πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 cm, ο αφρός – 6-7 cm. Ένα λεπτότερο στρώμα δεν παρέχει την απαιτούμενη θερμομόνωση. Το υλικό είναι κολλημένο σε τοίχους και οροφές με κόλλα κατασκευής, για παράδειγμα, υγρά καρφιά. Μπορεί επίσης να κολληθεί σε αφρό πολυουρεθάνης. Μέσα σε μία ώρα, θα επεκταθεί, οπότε οι πλάκες πρέπει να πιέζονται περιοδικά στους τοίχους. Όλες οι ρωγμές είναι σφραγισμένες με αφρό πολυουρεθάνης. Για να αυξήσετε τις ιδιότητες θερμομόνωσης, το φύλλο μπορεί να κολληθεί στις πλάκες..

Εάν ο αφρός είναι δύο στρώσεων, τότε ένα από αυτά μπορεί να αντικατασταθεί με ισόλον διπλής όψης με επίστρωση φύλλου.

Στη συνέχεια, πρέπει να φτιάξετε ένα καφάσι. Το υπάρχον μεταλλικό πλαίσιο του γκαράζ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πλαίσιο. Η επένδυση είναι κατασκευασμένη από ξύλο σε βήματα 25-30 εκ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γαλβανισμένο προφίλ, αλλά τότε θα είναι πιο ακριβό. Σε καμία περίπτωση η μόνωση δεν πρέπει να κολλήσει πίσω από το κιβώτιο. Ως φινίρισμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επένδυση, κόντρα πλακέ, γυψοσανίδα ανθεκτικό στην υγρασία, πάνελ OSB ή πλαστική επένδυση. Η πόρτα και η πόρτα είναι μονωμένα με τον ίδιο τρόπο όπως και οι τοίχοι.

Αφρό πολυουρεθάνης

Η επιφάνεια των τοίχων του γκαράζ πρέπει επίσης να προετοιμαστεί, ιδιαίτερη προσοχή στους λεκέδες λαδιού – δεν πρέπει. Η θερμοκρασία του αέρα στο γκαράζ πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 βαθμοί Κελσίου. Τόσο οι τοίχοι όσο και η οροφή είναι μονωμένοι. Ο αφρός πολυουρεθάνης ψεκάζεται χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό υπό πίεση, θυμίζοντας κάπως τη διαδικασία βαφής. Τα συστατικά αναμιγνύονται και στην έξοδο δίνουν την ίδια την αντίδραση λόγω της οποίας σχηματίζεται ο αφρός. Το υλικό σκληραίνει πολύ γρήγορα. Η διαφορά μεταξύ αφρού πολυουρεθάνης και penoplex είναι ότι δίνει επιπλέον ακαμψία στη δομή, δεν απαιτείται κόλλα. Το πάχος του σχηματισμένου αφρού πρέπει να είναι 3-4 εκ. Για σύγκριση, αυτό αντικαθιστά 5 εκ. Ορυκτοβάμβακα.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του αφρού πολυουρεθάνης είναι ότι δεν απαιτεί κιβώτιο. Μπορείτε να καλύψετε την κορυφή με μπογιά ή γύψο. Το υψηλό κόστος του αφρού πολυουρεθάνης αντισταθμίζεται από την εξοικονόμηση κόλλας, κορδονιών και υλικού επένδυσης, για να μην αναφέρουμε το πάχος των τοίχων και το φορτίο στη δομή.

Είναι αδύνατο να αφήσετε αφρό PU χωρίς επένδυση, καθώς οι ακτίνες του ήλιου τον επηρεάζουν καταστροφικά.

Χρώματα Astratek

Το χρώμα Astarek είναι μια μαστίχα που μπορεί να εφαρμοστεί με πινέλο ή ψεκασμό. Μετά την ξήρανση, σχηματίζεται μια ελαστική επίστρωση. Το χρώμα λειτουργεί ταυτόχρονα ως θερμάστρα, χρησιμοποιείται για στεγανοποίηση, έχει αντιδιαβρωτικές ιδιότητες.

Μια εξαιρετική επιλογή για γκαράζ με κέλυφος. Για παράδειγμα, είναι μάλλον δύσκολο να μονωθεί το κυματοειδές υλικό με πλάκες · απαιτείται ένα πρόσθετο πλαίσιο. Όλα αυτά θα πάρουν ακόμη περισσότερο από τη χρήση του κτιρίου. Η διαδικασία εφαρμογής της θερμομονωτικής βαφής είναι η ίδια με αυτή της συμβατικής βαφής. Η επιφάνεια πρέπει να προετοιμαστεί. Εφαρμόστε σε ένα στρώμα 1 mm, το δεύτερο στρώμα μόνο αφού στεγνώσει τελείως το προηγούμενο. Δύο στρώματα για μόνωση είναι αρκετά. Το χρώμα μπορεί να εφαρμοστεί σε τοίχους, οροφές και πύλες. Δεν ασκεί κανένα επιπλέον φορτίο στη δομή του κτιρίου..

Υλική κατανάλωση ανά 1 τετρ. m είναι 0,5 λίτρα χρώματος. Λόγω του κόστους του, το συνολικό κόστος μόνωσης του γκαράζ θα είναι σημαντικό. Αλλά μπορείτε να το μονώσετε από μέσα με τα χέρια σας, χωρίς να καταφύγετε σε εξωτερική βοήθεια. Όλες οι εργασίες εκτελούνται γρήγορα, ο συνολικός όγκος του χώρου δεν μειώνεται. Εξοικονόμηση άλλων οικοδομικών υλικών όπως χωρίς κόλλα, κορδόνια και επένδυση. Το ίδιο το χρώμα είναι το topcoat.

Δεν φοβάται την υγρασία, οι τοίχοι μπορούν να πλυθούν και να τοποθετηθούν ράφια. Το χρώμα Astratek μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μόνωση ενός γκαράζ όχι μόνο από το εσωτερικό, αλλά και από το εξωτερικό, για το οποίο δεν μπορούν να καυχηθούν άλλα είδη μόνωσης..

Μόνωση υπογείου

Ορισμένα γκαράζ διαθέτουν υπόγειο, κελάρι ή λάκκο θέασης. Θα είναι σωστό να μονωθούν και αυτά. Λόγω της περιορισμένης έκτασης, είναι άβολο να χρησιμοποιείτε ορυκτοβάμβακα ή αφρό. Ως εκ τούτου, αξίζει να δοθεί προσοχή σε τέτοια υλικά που απαιτούν την κατασκευή πρόσθετων κατασκευών. Για παράδειγμα, οι τοίχοι μπορούν να μονωθούν με αφρό πολυουρεθάνης και βαφή “Astratek”. Αυτά τα υλικά δεν απαιτούν πρόσθετη στεγανοποίηση, κάτι που είναι πολύ σημαντικό σε τέτοιους χώρους. Αλλά το PPU θα χρειαστεί να βαφτεί.

Μια άλλη επιλογή είναι ο ζεστός γύψος. Πρόκειται για κόκκους διογκωμένου βερμικουλίτη ή διογκωμένου πολυστυρολίου. Αυτή η μόνωση είναι ταυτόχρονα μια επίστρωση φινιρίσματος, αλλά οι τοίχοι πρέπει να είναι προ-σοβατισμένοι. Ο διογκωμένος πηλός μπορεί να χυθεί στο πάτωμα με κλάσμα 5 έως 20 mm. Η μεγαλύτερη έκδοση θα συρρικνωθεί. Το πάχος της επίστρωσης πρέπει να είναι περίπου 10 cm.

Μπορείτε επίσης να γεμίσετε το πάτωμα με θρυμματισμένη πέτρα (10 cm), άμμο στην κορυφή (μαλακό στρώμα) και να ρίξετε άσφαλτο από πάνω.

Μόνωση δαπέδου

Εάν το δάπεδο είναι χωμάτινο, τότε μπορεί επίσης να μονωθεί. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το ανώτερο στρώμα χώματος κατά 15 εκ. Στη συνέχεια προσθέστε ένα στρώμα άμμου ή διογκωμένου πηλού. Αυτό είναι απαραίτητο για την αποστράγγιση, έτσι ώστε η υγρασία να μην συσσωρεύεται κάτω από τη μόνωση, ταυτόχρονα θα ισοπεδώσει την επιφάνεια.

Στη συνέχεια, τοποθετούνται πλάκες αφρού. Το επαρκές πάχος είναι 5 εκ. Δεν απαιτείται επιπλέον στεγανοποίηση για αυτό το υλικό. Στη συνέχεια, η άμμος χύνεται στη μόνωση με πάχος 3-4 εκ. Στην κορυφή της δομής, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ένα πλαίσιο από οπλισμό σε δύο στρώματα του 1 εκ. Είναι απαραίτητο για τη στρώση. Καλύψτε με τσιμεντοκονία και αφήστε το να στεγνώσει.

Αντί για μια επίστρωση, μπορείτε να βάλετε μια σανίδα γλώσσας. Για να γίνει αυτό, τοποθετούνται ξύλινοι κορμοί στην αποστράγγιση με ένα βήμα 30-40 cm, μεταξύ τους είναι διογκωμένο πολυστυρόλιο ή πολυστυρόλιο. Όλες οι ρωγμές πρέπει να σφραγιστούν με αφρό. Συνδέστε πίνακες από πάνω στα κούτσουρα. Μπορείτε να βάλετε λινέλαιο ως επένδυση. Είναι καλύτερα να ξεκινήσετε οποιαδήποτε μόνωση του γκαράζ από το πάτωμα..

Διαφορετικά, θα είναι προβληματικό και ενοχλητικό να κάνετε όλη τη δουλειά χωρίς να καταστρέψετε τη διακόσμηση του τοίχου..

Μόνωση έξω

Τις περισσότερες φορές, τα μεταλλικά γκαράζ είναι μονωμένα από μέσα, αλλά αν το επιτρέπει ο χώρος, τότε μπορείτε να κάνετε όλη τη δουλειά έξω. Αυτό θα εξοικονομήσει χώρο, ειδικά αν το γκαράζ είναι μικρό..

Γύρω από το γκαράζ στήνεται ένα πλαίσιο για το σκελετό. Πολυστυρόλιο ή penoplex χρησιμοποιείται ως μόνωση. Οι ραφές είναι σφραγισμένες με αφρό πολυουρεθάνης. Η επένδυση χρησιμοποιείται ως επένδυση. Εάν η οροφή διαθέτει σύστημα δοκών με μία ή δύο κλίσεις, τότε:

  • με ένα μεγάλο βήμα, μονώστε με ορυκτοβάμβακα μεταξύ των δοκών και καλύψτε με στεγανοποίηση από πάνω.
  • με ένα συχνό βήμα – τοποθετήστε τη μόνωση κάτω από τα δοκάρια.
  • παρουσία σοφίτας, καλύψτε το δάπεδο με διογκωμένο πηλό.

Εάν η οροφή είναι επίπεδη, τότε το εξωτερικό μπορεί να καλυφθεί με θερμομονωτικό χρώμα ή η οροφή μπορεί να μονωθεί από μέσα..

Η μέθοδος μόνωσης επιλέγεται με βάση την περιοχή και τη θέση του γκαράζ, καθώς και τις οικονομικές δυνατότητες του ιδιοκτήτη.

Κατά τον υπολογισμό της εκτίμησης, όλα τα κόστη πρέπει να αυξηθούν κατά 10%, έτσι ώστε να υπάρχει προμήθεια υλικών για ένα απρόβλεπτο γεγονός.

Πώς να μονώσετε ένα γκαράζ, δείτε παρακάτω..