Μεταλλικό γκαράζ: χαρακτηριστικά και οφέλη από μεταλλικές κατασκευές αποθήκευσης αυτοκινήτων

Όταν αγοράζει ένα αυτοκίνητο, κάθε ιδιοκτήτης αυτοκινήτου σκέφτεται ένα “σπίτι” για το αυτοκίνητό του. Έχοντας ένα γκαράζ, ένας λάτρης του αυτοκινήτου σώζει τον εαυτό του από τη συχνή διακόσμηση του αυτοκινήτου του λόγω της εμφάνισης διάβρωσης, των ενεργειών χούλιγκανς ή ενός απροσδόκητα πεσμένου κλαδιού δέντρου. Εκτός από το γεγονός ότι η αποθήκευση στο δρόμο μπορεί να ονομαστεί αργή δολοφονία του “σιδερένιου αλόγου”, αφήνοντας το αυτοκίνητο σε χώρο στάθμευσης επί πληρωμή, ο ιδιοκτήτης αντιμετωπίζει το κόστος της ασφάλειάς του.

Ιδιαιτερότητες

Ένα άτομο δεν έχει πάντα επιπλέον χρήματα και χρόνο για να χτίσει ένα ζεστό γκαράζ. Επιπλέον, οι κοινότητες γκαράζ στις περισσότερες πόλεις είναι εκτός πόλης. Εάν λάβετε υπόψη την καθημερινή χρήση του αυτοκινήτου, τότε υπάρχει ανάγκη για επιπλέον δαπάνες στο δρόμο προς τον συνεργατικό συνεργείο σας. Μειώνοντας το κόστος κατασκευής ενός γκαράζ και το κόστος εργασίας, οι ιδιοκτήτες εξετάζουν τις περισσότερες φορές επιλογές για την κατασκευή ενός ξεχωριστού μεταλλικού γκαράζ.

Πρόσφατα, οι ηγέτες πολλών δήμων άρχισαν να παλεύουν ενάντια στην κατασκευή σιδερένιων γκαράζ σε αστικές περιοχές. Παρ ‘όλα αυτά, τέτοια σχέδια εξακολουθούν να είναι δημοφιλή στους οδηγούς.. Αυτό το φαινόμενο εξηγείται από διάφορες πτυχές:

 • Ο πιο διεγερτικός παράγοντας είναι το κόστος κατασκευής. Το κόστος κατασκευής ενός μεγάλου γκαράζ από τούβλα ή μπλοκ είναι δυσανάλογα υψηλό. Η συναρμολόγηση της μεταλλικής δομής είναι πολύ φθηνότερη..
 • Η εκπλήρωση της παραγγελίας για την κατασκευή στοιχείων του μελλοντικού μεταλλικού γκαράζ και η παράδοσή τους στον τόπο συναρμολόγησης θα διαρκέσει μόνο λίγες ημέρες..
 • Η συναρμολόγηση συνήθως δεν χρειάζεται πολύ χρόνο και προσπάθεια και δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες..
 • Εάν είναι απαραίτητο, το μεταλλικό γκαράζ μπορεί να γίνει πτυσσόμενο.

Όπως σε κάθε επιχείρηση, κατά την κατασκευή γκαράζ από μέταλλο, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου πρέπει να λάβει υπόψη τα υπάρχοντα μειονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένων:

 • Το σιδερένιο γκαράζ δεν διατηρεί σχεδόν καθόλου θερμότητα. Σε περίπτωση απότομων μεταβολών της θερμοκρασίας μπορεί να προκύψει συμπύκνωση. Αυτό το φαινόμενο έχει κακή επίδραση όχι μόνο στο αυτοκίνητο, αλλά και στην ίδια τη δομή..
 • Συνήθως κτίρια αυτού του τύπου δεν είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό το μειονέκτημα καθιστά πολύ δύσκολη την επισκευή και τη συντήρηση του αυτοκινήτου. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα παγώματος κλειδαριών. Είναι πιο δύσκολο να ξεκινήσετε και να ζεστάνετε το αυτοκίνητο σε κρύο δωμάτιο..
 • Η ευκολία συναρμολόγησης μπορεί να επιτρέψει στους εισβολείς να φτάσουν εύκολα στο όχημα.

Δεν συνιστάται ο εντοπισμός της μεταλλικής κατασκευής κοντά σε εύφλεκτα αντικείμενα. Σε περίπτωση πυρκαγιάς, υπάρχει πιθανότητα διείσδυσης φλόγας στο γκαράζ..

Παρά τα αναφερόμενα ελαττώματα, ένα μεταλλικό γκαράζ είναι βολικό και αξιόπιστο στη λειτουργία. Όσο για τα ελαττώματα, εξαλείφονται εύκολα με τη σωστή διάταξη..

Τύποι κατασκευής

Παρά το γεγονός ότι ένα μεταλλικό γκαράζ δεν είναι τίποτα ασυνήθιστο, πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων χάνονται στην ποικιλία των σχεδίων που προσφέρονται. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η μέθοδος και ο τόπος παραγωγής και η διάρκεια ζωής πριν από την αγορά.. Όταν αγοράζετε ένα γκαράζ, πρέπει να δώσετε προσοχή στην εγγύηση, την άδεια και τον τίτλο του πωλητή..

Μπορείτε να φτιάξετε ένα πτυσσόμενο σιδερένιο γκαράζ με τη συμμετοχή μερικών βοηθών, διαθέτοντας μόνο ένα βασικό σύνολο εργαλείων (σφυρί, κλειδιά, πένσες). Με εξαιρετικής ποιότητας εργοστασιακά κιτ, όλοι οι συνδετήρες και τα εξαρτήματα είναι συνήθως εύκολο να συναρμολογηθούν. Επιπλέον, δεν απαιτείται περίπλοκος εξοπλισμός για την τοποθέτηση των στοιχείων. Πολλές από τις εταιρείες κατασκευής χάλυβα μπορούν να παραδώσουν τα προϊόντα τους στον τόπο συναρμολόγησης.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο ίδιος ο ιδιοκτήτης πρέπει να δαπανήσει χρήματα για την αφαίρεση της δομής από το έδαφος του εργοστασίου. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το μόνο σημαντικό μειονέκτημα εδώ είναι το υπερεκτιμημένο κόστος λόγω μεταφοράς.

Μερικές φορές η εταιρεία, εκτός από τα τυποποιημένα κιτ, μπορεί να προσφέρει κατασκευή σύμφωνα με μεμονωμένα αιτήματα πελατών, λαμβάνοντας υπόψη την περιοχή του χώρου κατασκευής ή το μέγεθος του αυτοκινήτου..

Στις πύλες πληροφοριών προς πώληση ή ανταλλαγή, μπορείτε να βρείτε μια μεταχειρισμένη εργοστασιακή ή σπιτική έκδοση. Το πλεονέκτημα σε αυτή την περίπτωση είναι η τιμή, η οποία είναι σημαντικά χαμηλότερη από το κόστος των νέων δειγμάτων. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ένα αυτοκατασκευασμένο μονολιθικό γκαράζ, λόγω του μεγέθους του, μπορεί να είναι ακατάλληλο για μεταφορά. Για την παράδοση, απαιτείται ειδικός εξοπλισμός, υπάρχει επίσης κίνδυνος παραμόρφωσης. Επιπλέον, στη διαδικασία πολλών ετών λειτουργίας, τμήματα του γκαράζ μπορούν να συρρικνωθούν, γεγονός που θα περιπλέξει την αποσυναρμολόγηση του..

Αυτοκατασκευή

Η πιο φθηνή, αλλά απαιτητική επιλογή είναι να φτιάξετε μόνοι σας ένα σιδερένιο γκαράζ, από τη βάση μέχρι την οροφή. Κατά την κατασκευή ενός κτιρίου με τα χέρια σας, μπορείτε να εξοικονομήσετε σημαντικά υλικά. Εάν υπολογίσετε όλες τις επιλογές κατασκευής, τότε τα δομικά υλικά μπορούν να προετοιμαστούν εκ των προτέρων και στη συνέχεια να ξεκινήσει η κατασκευή.

Όταν χτίζει ένα γκαράζ με τα χέρια του, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου αποφασίζει ποιος θα είναι το μελλοντικό σπίτι για το αυτοκίνητό του. Εάν προγραμματίζεται μακροπρόθεσμη λειτουργία, πρέπει να κάνετε έναν υπολογισμό εκ των προτέρων, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις διαστάσεις και τις παραμέτρους και να συντάξετε ένα σχέδιο. Αγοράζοντας επιπλέον υλικά, μπορείτε να συγκολλήσετε ένα ζεστό και άνετο «σπίτι» για το αυτοκίνητό σας από μέταλλο. Ανάλογα με τον τόπο κατασκευής και την περαιτέρω λειτουργία του γκαράζ, θα είναι χρήσιμο να λάβετε υπόψη τόσο τις μονολιθικές όσο και τις φορητές επιλογές κατασκευής.

Κατά την κατασκευή ενός μη πτυσσόμενου γκαράζ, θα πρέπει να αποφασίσετε για τη λειτουργικότητά του. Το αν αυτό το κτίριο είναι απλώς ένα κουτί για πάρκινγκ ή ένα κτίριο με ντουλάπια εργαλείων και πάγκο εργασίας εξαρτάται από τον ιδιοκτήτη. Η μεταλλική δομή πρέπει να εγκατασταθεί σε επίπεδη περιοχή, οπότε η έκχυση του θεμελίου δεν θα είναι περιττή.. Δεν απαιτείται βαθιά εμβάθυνση, αφού η δομή των μεγάλων φορτίων δεν δίνει.

Μια σημαντική απόχρωση είναι η εγκατάσταση και η στερέωση ενσωματωμένων εξαρτημάτων. Αυτά μπορεί να είναι πείροι ενίσχυσης ή άγκυρες με σπείρωμα. Το κάτω μέρος που περιβάλλει το γκαράζ είναι στερεωμένο στους πείρους με συγκόλληση ή σπείρωμα.

Είναι απαραίτητο να ευθυγραμμίσετε με ακρίβεια τις άγκυρες όχι μόνο στις γωνίες, αλλά και κατά μήκος των τοίχων του μελλοντικού γκαράζ.

Μερικές φορές το γκαράζ βρίσκεται σε ισοπεδωμένο κομμάτι γης. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιούνται δρομείς από σωλήνες με διάμετρο μεγαλύτερη από 10 εκ. Μέσα στη δομή, τα δάπεδα πρέπει να καλύπτονται με ένα στρώμα χαλικιού ή πρέπει να γίνει ξύλινο δάπεδο. Ελλείψει πατωμάτων κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας, το γυμνό έδαφος, για παράδειγμα, με τη μορφή μαύρου εδάφους, μπορεί να προκαλέσει ορισμένες ενοχλήσεις στον οδηγό. Επιπλέον, θα εξασφαλιστεί σταθερή υγρασία στο εσωτερικό.

Για να λύσετε το πρόβλημα της έλλειψης χώρου σε ένα μεταλλικό γκαράζ, μπορείτε να προσθέσετε ένα πατάρι. Πράγματι, εκτός από την αποθήκευση του αυτοκινήτου, το γκαράζ πρέπει να προβλέπει την αποθήκευση τεχνικών υγρών, εργαλείων και πραγμάτων που είναι περιττά στο διαμέρισμα. Σε αυτή την περίπτωση, η παρουσία ενός επιπλέον αποθηκευτικού χώρου στην κορυφή θα σας βοηθήσει να απελευθερώσετε επιπλέον εκατοστά. Και το διώροφο γκαράζ φαίνεται πιο πολύχρωμο.

Συχνές ερωτήσεις

Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, αλλά έρχεται μια στιγμή που το γκαράζ χρειάζεται επισκευή. Συνήθως εμφανίζονται ελαττώματα στην οροφή. Εάν διαπιστωθεί διαρροή στο ταβάνι, είναι απαραίτητο να αρχίσετε να την εξαλείφετε το συντομότερο δυνατό, καθώς η ασφάλεια όλων των αντικειμένων στο γκαράζ, συμπεριλαμβανομένου του αυτοκινήτου, εξαρτάται εξ ολοκλήρου..

Μια φθηνή επιλογή είναι η εφαρμογή ακρυλικού χρώματος με βάση το νερό, το οποίο μερικές φορές ονομάζεται “καουτσούκ”. Μετά την ξήρανση, αυτό το υλικό σχηματίζει ένα ελαστικό στρώμα που αποτρέπει τις εχθρικές περιβαλλοντικές επιδράσεις..

Εάν διαπιστωθεί πρόσθετη ζημιά, πρέπει να γίνουν τα ακόλουθα:

 • Μικρές ρωγμές και τρύπες μπορούν να επισκευαστούν με ρυμούλκηση εμποτίζοντάς το με καυτή ρητίνη πριν.
 • Τρύπες μεγάλων διαμέτρων σφραγίζονται με κομμάτια υλικού στέγης ή λινάτσα. Η επιφάνεια καθαρίζεται προκαταρκτικά και καλύπτεται με πίσσα.
 • Σε πολύ μεγάλες τρύπες, εφαρμόζεται ένα φύλλο σιδήρου στέγης, πάνω από το οποίο εφαρμόζεται ένα έμπλαστρο. Αυτό εξαλείφει τη χαλάρωση της μπαλωμένης περιοχής..

Για την επισκευή της οροφής, χρησιμοποιούνται κυρίως υλικά ρολού. Αυτοί οι τύποι επικαλύψεων είναι εξαιρετικά ανθεκτικοί και εύκαμπτοι. Μια οροφή γκαράζ που επισκευάζεται με αυτόν τον τρόπο έχει εξαιρετική αντοχή στη θερμότητα και την υγρασία.

Οι τοίχοι και οι πύλες του γκαράζ μερικές φορές απαιτούν επίσης επισκευή. Τις περισσότερες φορές αυτό οφείλεται στην καταστροφική επίδραση της υγρασίας. Για τυφλά ελαττώματα, θα αρκεί να καθαρίσετε και να ασταρώσετε την κατεστραμμένη περιοχή και στη συνέχεια να βάψετε πάνω της. Είναι καλύτερα να αντικαταστήσετε μια εντελώς σκουριασμένη περιοχή ή να συγκολλήσετε ένα μεταλλικό έμπλαστρο, αφού το έχετε επεξεργαστεί με μια αντιδιαβρωτική ένωση πριν.

Οι τοίχοι και οι πύλες του γκαράζ μερικές φορές απαιτούν επίσης επισκευή. Τις περισσότερες φορές αυτό οφείλεται στην καταστροφική επίδραση της υγρασίας. Για τυφλά ελαττώματα, θα αρκεί να καθαρίσετε και να ασταρώσετε την κατεστραμμένη περιοχή και στη συνέχεια να βάψετε πάνω της. Είναι καλύτερα να αντικαταστήσετε μια εντελώς σκουριασμένη περιοχή ή να συγκολλήσετε ένα μεταλλικό έμπλαστρο, αφού το έχετε επεξεργαστεί με μια αντιδιαβρωτική ένωση πριν.

Προκειμένου να αποφευχθούν σοβαρές παραβιάσεις, είναι απαραίτητο στο στάδιο του τερματισμού να γεμίσετε το χώρο μεταξύ της εσωτερικής επένδυσης και του τοίχου με υγρό μονωτικό υλικό.. Αυτό όχι μόνο θα αυξήσει την αντοχή στη θερμότητα, αλλά και θα βελτιώσει την προστασία του μετάλλου από τη διάβρωση. Είναι επίσης απαραίτητο να εξασφαλιστεί καλή κυκλοφορία αέρα μέσα στο γκαράζ. Με κανονική ανταλλαγή αέρα, η εμφάνιση συμπύκνωσης αποκλείεται πρακτικά.

Ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρό είναι το πάτωμα ή το θεμέλιο, μπορεί να εμφανιστούν ίχνη ρωγμών σε αυτό. Σε αυτήν την κατάσταση, απαιτείται να κάνετε μια επίστρωση σε όλη την περίμετρο του γκαράζ ή στην περιοχή του τσιμεντένιου δαπέδου..

Η κατασκευή του γκαράζ μπορεί ήδη να θεωρηθεί ολοκληρωμένη μετά την εγκατάσταση των θυρών, των κλειδαριών και του εξοπλισμού εισόδου. Αλλά ένας φροντιστής οδηγός θα θεωρεί πάντα απαραίτητο να είναι σε θέση να προστατεύσει το αυτοκίνητό του από τον παγετό ή τον καυτό ήλιο. Για αυτό, ο αφρός πολυστυρολίου φύλλου είναι κατάλληλος, επειδή είναι φθηνότερος και πιο βολικός κατά την εγκατάσταση..

Η βέλτιστη λύση στο πρόβλημα μπορεί να είναι η χρήση ορυκτού μαλλιού. Στρώματα ή ρολά μόνωσης στερεώνονται σε τοίχους, πύλες και οροφές. Μετά την ολοκλήρωση αυτού του σταδίου, τα στοιχεία μόνωσης καλύπτονται με φύλλα από κόντρα πλακέ ή ξύλινη σανίδα. Επιπλέον, μετά την επένδυση στο γκαράζ, μπορείτε να ξεκινήσετε τις εργασίες σχεδιασμού..

Στο γκαράζ, συνήθως κρεμούνται ράφια και μικρά ντουλάπια. Εάν παρέχεται φωτισμός, τα φωτιστικά είναι σταθερά. Τέλος, το εξωτερικό του γκαράζ μπορεί να βαφτεί με βαφή ανθεκτική στις καιρικές συνθήκες και να τοποθετηθεί εξωτερικός φωτισμός..

Η κατασκευή του δικού σας μεταλλικού γκαράζ σας επιτρέπει όχι μόνο να εξοπλίσετε μια θέση στάθμευσης, αλλά και να αποκτήσετε κλειδαριές και κατασκευαστικές δεξιότητες. Το κύριο πράγμα σε αυτήν την επιχείρηση είναι ότι δεν χρειάζεται να φοβάστε να δοκιμάσετε κάτι νέο και να λαμβάνετε πάντα υπόψη όλα τα λάθη σας..

Χρήσιμες συμβουλές

Perhapsσως, με βάση αυτές τις συστάσεις, ο μελλοντικός ιδιοκτήτης γκαράζ θα είναι σε θέση να παρακάμψει μερικές δυσάρεστες αποχρώσεις:

 • Όταν πραγματοποιείτε μια συναλλαγή, πρέπει να ζητήσετε μια επιταγή, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις απατεώνων που πωλούν γκαράζ χωρίς ιδιοκτήτη κάποιου άλλου.
 • Η κλίση των δαπέδων πρέπει να είναι πάντα προς την έξοδο και δεν είναι επιθυμητό να χρησιμοποιείτε μόνο γυμνό έδαφος ως δάπεδο.
 • Φυσικά, το διογκωμένο πολυστυρόλιο είναι φθηνότερο και πιο βολικό στην εγκατάσταση, αλλά συχνά μπορεί να αντιδράσει με υγρά που χρησιμοποιούνται στο αυτοκίνητο. Αυτό το υλικό είναι επίσης πολύ εύφλεκτο..
 • Η ηλεκτρική καλωδίωση γίνεται συνήθως πριν από το φινίρισμα του τοίχου για να αποφευχθούν τυχαία σπασίματα και βραχυκυκλώματα..

Ποιο γκαράζ είναι καλύτερο: σίδερο ή τούβλο?

Πριν αγοράσετε ένα γκαράζ, ένας λάτρης του αυτοκινήτου πρέπει ακόμα να ζυγίσει όλες τις αποχρώσεις. Οι κάτοικοι των αγροτικών περιοχών, πιθανότατα, είναι κατάλληλη μια επιλογή από τούβλα ή οπλισμένο σκυρόδεμα. Η κατασκευή ενός πέτρινου γκαράζ θεωρείται ήδη μια κεφαλαιακή και αξιόπιστη κατασκευή και μπορεί να νομιμοποιηθεί ως κτίριο. Με το σωστό εσωτερικό και εξωτερικό φινίρισμα του δωματίου, επιτυγχάνονται οι βέλτιστες συνθήκες αποθήκευσης του οχήματος. Σε ένα τέτοιο γκαράζ, μπορείτε να εξοπλίσετε ένα λάκκο επιθεώρησης, ένα υπόγειο, να διεξάγετε νόμιμα φωτισμό και θερμότητα.

Μεταξύ των ελλείψεων, μπορεί κανείς να ξεχωρίσει μόνο το υψηλό κόστος απόκτησης ή κατασκευής και μια μικρότερη περιοχή για την τοποθέτηση ενός αυτοκινήτου με τον ίδιο εκχωρημένο χώρο κατασκευής.

Ένα μεταλλικό γκαράζ είναι κατάλληλο για ιδιοκτήτες που δεν έχουν τα δικά τους οικόπεδα. Οι μεταλλικές κατασκευές είναι πιο κινητές για μεταφορά, απαιτούν λίγο χρόνο για αποσυναρμολόγηση και εγκατάσταση.

Μπορείτε να μονώσετε ένα τέτοιο γκαράζ με φθηνά υλικά που δεν απαιτούν φινίρισμα. Ωστόσο, το μέταλλο απαιτεί περιοδική βαφή για να αποφευχθεί η διάβρωση και ο σχεδιασμός μιας τέτοιας δομής θα πάρει περισσότερο χρόνο..

Μπορεί να φανεί ότι υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και στις δύο περιπτώσεις. Τα ελαττώματα στα σιδερένια γκαράζ διορθώνονται εύκολα, γεγονός που τα καθιστά πιο δημοφιλή. Εάν το μέγεθος του προϋπολογισμού και οι συνθήκες το επιτρέπουν, τότε είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα κτίριο από τούβλα. Σε κάθε περίπτωση, το γκαράζ πρέπει να γίνει ένα ασφαλές και άνετο σπίτι για ένα αυτοκίνητο..

Θα μάθετε πώς να φτιάχνετε μόνοι σας μια βάση για ένα μεταλλικό γκαράζ από το παρακάτω βίντεο.