Οι λεπτότητες της ολοκλήρωσης του γκαράζ

Κάθε ιδιοκτήτης αυτοκινήτου θέλει το γκαράζ του να μην είναι μόνο ένα σπίτι για ένα αυτοκίνητο, αλλά και ένα καλά εξοπλισμένο εργαστήριο. Η κύρια σχέση με τη λέξη γκαράζ είναι ένα μέρος όπου δεν είναι πολύ καθαρό και μυρίζει βενζίνη. Αλλά χάρη στα σύγχρονα υλικά, το γκαράζ μπορεί να μεταμορφωθεί χωρίς καμία προσπάθεια..

Ιδιαιτερότητες

Χάρη στο σωστό φινίρισμα του γκαράζ, μπορείτε να δημιουργήσετε όχι μόνο μια ζεστή ατμόσφαιρα, αλλά και να δημιουργήσετε ένα σχέδιο δωματίου που θα αντιστοιχεί στην κατεύθυνση της χρήσης του. Αυτό μπορεί να εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, όπως πόσους ορόφους θα έχει το γκαράζ. Εξαρτάται επίσης από το πόσο μακριά θα είναι το σπίτι και αν πρόκειται για ένα ενσωματωμένο γκαράζ στο κάτω μέρος του σπιτιού, που βρίσκεται στο υπόγειο ή ένα ξεχωριστό κτίριο.

Η σύγχρονη αγορά παρουσιάζει μια τεράστια ευκαιρία να επιλέξετε υλικά για φινίρισμα. Μπορούν να αγοραστούν σε οποιαδήποτε τιμή που ταιριάζει σε ένα άτομο και να επιλέξουν την επιλογή που είναι κατάλληλη για το φινίρισμα των χώρων. Με τη βοήθεια επιλεγμένων υλικών, μπορείτε να κρύψετε όλες τις ατέλειες, καθώς και να μεταμορφώσετε τη θέση για το αυτοκίνητο πέρα ​​από την αναγνώριση.

Όταν επιλέγετε μια επένδυση, πρέπει να λάβετε υπόψη για ποια επιφάνεια είναι κατάλληλο αυτό ή αυτό το υλικό.

Τα δάπεδα του γκαράζ πρέπει να είναι ικανά να αντέχουν σε πολύ βαριά φορτία. Είναι απαραίτητο να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη διακόσμηση των τοίχων. Πρέπει να αντέχει σε κάθε κρούση και επίσης να είναι ανθεκτικό σε διάφορες επιρροές. Η επένδυση της οροφής πρέπει να είναι κατασκευασμένη από υλικό ανθεκτικό στις αναθυμιάσεις.

Πρέπει επίσης να δώσετε προσοχή στο τι πρέπει να είναι τα ίδια τα υλικά.. Η διακόσμηση των χώρων πρέπει να είναι ανθεκτική στη φωτιά.. Άλλωστε, υπάρχουν εύφλεκτες ουσίες στο γκαράζ και υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς. Είναι επίσης απαραίτητο η επένδυση να είναι ανθεκτική στις επιδράσεις των χημικών στοιχείων.. Δεν πρέπει να είναι ευαίσθητο στην υγρασία και τις ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας, ειδικά αν το δωμάτιο δεν θερμαίνεται. Τα υλικά φινιρίσματος πρέπει να έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, καθώς και αισθητική εμφάνιση.

Υλικά (επεξεργασία)

Υπάρχουν πολλά υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμηση ενός γκαράζ.. Η επένδυση μπορεί να γίνει με ένα προφίλ φύλλο, clapboard, γυψοσανίδα, πέτρα. Για να προσδιορίσετε ποια θα λειτουργήσει καλύτερα, πρέπει να τα εξετάσετε λεπτομερέστερα..

Σκυρόδεμα

Το σκυρόδεμα χρησιμοποιείται συχνότερα για τέτοιους χώρους. Εξάλλου, διατηρείται καλύτερα από άλλους σε τοίχους από τούβλα ή αεριωμένο σκυρόδεμα.. Έχει μεγάλη αντοχή, δεν φοβάται τη φωτιά, εάν είναι απαραίτητο, οι εργασίες επισκευής μπορούν εύκολα να πραγματοποιηθούν στην επιφάνεια του σκυροδέματος.

Αλλά όπως κάθε υλικό, το σκυρόδεμα έχει μειονεκτήματα. Η εγκατάστασή του είναι ένα επίπονο έργο, το οποίο συνίσταται στην προετοιμασία της λύσης, καθώς και στην εφαρμογή της. Πρέπει να έχετε ορισμένες δεξιότητες στο τέλος της εργασίας. Η απουσία τους μπορεί να οδηγήσει σε ρωγμές στην επιφάνεια ή ακόμη και απολέπιση σκυροδέματος. Το δεύτερο μειονέκτημα είναι ότι μια τέτοια διαδικασία θεωρείται βρώμικη εργασία, οπότε στο τέλος θα υπάρξει πολύς καθαρισμός, με τον οποίο δεν θέλουν όλοι να ασχοληθούν..

Γυψοσανίδας

Η εσωτερική διακόσμηση του χώρου του γκαράζ μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας γυψοσανίδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδική κόλλα για να το διορθώσετε. Εάν οι επιφάνειες έχουν παρατυπίες ή πρέπει να μονώσετε το δωμάτιο, μπορείτε να το προσαρτήσετε χρησιμοποιώντας μεταλλικό πλαίσιο. Ωστόσο, αυτή η επιλογή θα καταλάβει λίγο χώρο και το δωμάτιο θα μειωθεί σε μέγεθος.. Για ένα γκαράζ, είναι καλύτερο να πάρετε ένα γυψοσανίδα ανθεκτικό στη φωτιά και ανθεκτικό στην υγρασία, το οποίο έχει γκρι-πράσινο χρώμα και κόκκινες ενδείξεις..

Το GKLVO έχει πολλά πλεονεκτήματα. Αυτά περιλαμβάνουν σχετικά χαμηλό βάρος, ευκολία εγκατάστασης και χαμηλή τιμή. Σε σύγκριση με άλλα υλικά, κατά το φινίρισμα φύλλων, το δωμάτιο παραμένει καθαρό και μόλις τελειώσετε, δεν χρειάζεται να αφιερώσετε πολύ χρόνο στον καθαρισμό. Το υλικό απορροφά επίσης καλά την υγρασία. Από αυτό, εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να φτιάξετε χωρίσματα, τοποθετημένα χρησιμοποιώντας ένα σιδερένιο πλαίσιο και να οργανώσετε ένα εργαστήριο ή μια μικρή αποθήκη.

Η επιφάνειά του μπορεί να τελειώσει με οποιοδήποτε υλικό. Η γυψοσανίδα είναι κατάλληλη τόσο για τοίχους όσο και για οροφές.

Κεραμικό πλακάκι

Αυτό το υλικό είναι ιδανικό για γκαράζ. Εξάλλου, τα πλακάκια υψηλής ποιότητας διακρίνονται από την αντοχή στο νερό και την αντοχή στη φωτιά. Κάνει το δωμάτιο τακτοποιημένο λόγω του ότι πλένεται με κάθε μέσο και καθαρίζεται σε λίγα λεπτά..

Εάν τα πλακάκια είναι σωστά τοποθετημένα, θα αντέξουν οποιαδήποτε πίεση και θα διαρκέσουν επίσης πολύ..

Η όψη γίνεται καλύτερα με κεραμίδια από πορσελάνη ή πλακίδια κλίνκερ, τα οποία έχουν μεγαλύτερη αντοχή. Το μειονέκτημα είναι ότι έχει τεράστιο βάρος και υψηλή τιμή..

Πάνελ

Το clapboard είναι πολύ δημοφιλές. Μπορεί να αποτελείται κατασκευασμένο από φυσικό ξύλο. Επίσης, οι επιφάνειες μπορούν να τελειώσουν με πάνελ PVC ή φύλλα OSB.. Ένα τέτοιο υλικό είναι εύκολο να εγκατασταθεί. Αν λάβουμε υπόψη τα ξύλινα πάνελ, τότε έχουν επίσης πολλά πλεονεκτήματα. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων είναι μεγάλη διάρκεια ζωής, αντοχή στον παγετό, φιλικότητα προς το περιβάλλον, μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.

Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς να κάνει χωρίς μειονεκτήματα. Τα ξύλινα πάνελ είναι ευαίσθητα σε επιθέσεις εντόμων, είναι πολύ εύφλεκτα και είναι επίσης ευαίσθητα στην εμφάνιση μούχλας, επιπλέον, έχουν υψηλή τιμή..

Τα πλεονεκτήματα των πλαστικών πάνελ περιλαμβάνουν ιδιότητες όπως το χαμηλό βάρος, η ικανότητα να αντέχουν σε ακραίες θερμοκρασίες, η ικανότητα εκτέλεσης εργασιών εγκατάστασης με τα χέρια σας χωρίς τη συμμετοχή ειδικών. Επίσης, τέτοια πάνελ έχουν χαμηλή τιμή και μεγάλη ποικιλία χρωμάτων..

Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν το γεγονός ότι είναι επικίνδυνα για τη φωτιά και είναι πολύ εύθραυστα..

OSB

Τα φύλλα OSB αποτελούνται από στρώματα ξυρισμάτων ξύλου, τα οποία είναι μεγάλα σε μέγεθος. Για δέσιμο, χρησιμοποιήστε ρητίνες δέντρων από βελόνες ή φορμαλδεhyδες.

Τα φύλλα χωρίζονται σε διάφορους τύπους. Το OSB-3 είναι υψηλής ποιότητας και έχει υψηλή αντοχή στην υγρασία. αλλά Το OSB-4 θεωρείται πιο ανθεκτικό, Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εσωτερική και εξωτερική διακόσμηση. Δεν φοβάται τις αλλαγές θερμοκρασίας, έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, καλή ηχομόνωση. Ωστόσο, έχει επίσης ισχυρή ευφλεκτότητα.

Αρθρωτή κάλυψη

Ένας εντελώς νέος τύπος υλικού φινιρίσματος – σανίδες από PVC ή καουτσούκ. Μπορούν να τοποθετηθούν όχι μόνο στο γκαράζ, αλλά και στον παρακείμενο χώρο..

Οι αρθρωτές πλάκες έχουν πολλές θετικές κριτικές. Μπορούν να αντέξουν σε οποιαδήποτε, ακόμη και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, είναι εύκολο στην εγκατάσταση, έχουν υψηλή αντοχή. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας ειδική κόλλα.

Τα πάνελ PVC έχουν τραχιά επιφάνεια, οπότε όταν τα χρησιμοποιείτε, είναι αδύνατο να γλιστρήσετε ακόμη και σε βρεγμένο δάπεδο.

Παρακαμπτήριος

Τις περισσότερες φορές, αυτό το υλικό χρησιμοποιείται για να διακοσμήσει ένα δωμάτιο από τούβλα έξω. Το Siding δίνει ακόμη και σε ένα παλιό κτίριο την ομορφιά και την ελκυστικότητά του. Ωστόσο, πρόσφατα άρχισε να χρησιμοποιείται για εσωτερική διακόσμηση γκαράζ, επειδή έχει πολλά πλεονεκτήματα..

Πρώτα απ ‘όλα, χαίρομαι που είναι πυρίμαχο, ανθεκτικό και σχετικά φθηνό..

Πέτρα

Η φυσική ή τεχνητή πέτρα χρησιμοποιείται συχνά για επένδυση γκαράζ. Αυτό το φινίρισμα φαίνεται πολύ όμορφο και, επιπλέον, δεν φοβάται τις καιρικές συνθήκες, την υγρασία ή τη φωτιά. Ωστόσο, η τιμή του είναι πολύ υψηλή.

Συσκευή δαπέδου

Πολύ συχνά οι άνθρωποι χρειάζονται ένα γκαράζ για να αποθηκεύσουν ένα αυτοκίνητο, και ως εκ τούτου μια τρύπα προβολής δεν είναι απαραίτητη. Στη συνέχεια, όταν τοποθετείτε το πάτωμα, μπορείτε απλά να κάνετε μια επίστρωση. Αυτή δεν είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία και ο καθένας μπορεί να κάνει τα πάντα με τα χέρια του..

Για αυτό το πρώτο βήμα είναι να ισοπεδώσετε το έδαφος με άμμο και χαλίκι. Στη συνέχεια τοποθετείται ένα στρώμα στεγανωτικής στρώσης. Για τους σκοπούς αυτούς, το υλικό στέγης είναι κατάλληλο. Πρέπει να επικαλύπτεται έτσι ώστε η υγρασία του διαλύματος σκυροδέματος να μην μπορεί να εισέλθει στο έδαφος. Πάνω από το υλικό στέγης, μπορείτε να βάλετε ενισχυτικό πλέγμα για πιο ανθεκτική επίστρωση.

Το επόμενο βήμα είναι η εγκατάσταση φάρων, η οποία γίνεται ανάλογα με το επίπεδο. Αυτό θα διατηρήσει το δάπεδο λείο. Στη συνέχεια, παρασκευάζεται ένα διάλυμα σκυροδέματος και χύνεται στο πάτωμα. Τα συστατικά του είναι πολύ απλά και ευρέως διαθέσιμα. Αυτό είναι φυσιολογικό άμμο, τσιμέντο και θρυμματισμένη πέτρα, οι αναλογίες των οποίων είναι 2: 1: 3 αντίστοιχα. Όλα γεμίζουν με νερό για να πάρουν ένα διάλυμα μέσης πυκνότητας. Για να διευκολύνετε την εργασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν μπετονιέρα.

Η έκχυση πρέπει να γίνει σε ένα βήμα έτσι ώστε το πάτωμα να μην έχει ρωγμές και να είναι συμπαγές. Το πάχος της επίστρωσης πρέπει να είναι τουλάχιστον δέκα εκατοστά. Στο τέλος του, πρέπει να ισοπεδώσετε καλά την επιφάνεια χρησιμοποιώντας ένα επίπεδο κτιρίου. Η διαδικασία ξήρανσης μπορεί να διαρκέσει έως και ένα μήνα..

Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, μπορείτε να αρχίσετε να τελειώνετε το σκυρόδεμα. Για αυτό, είναι κατάλληλα χρώματα ή μαρμάρινα τσιπ ανθεκτικά στην υγρασία. Η ιδανική επίστρωση θα είναι κεραμικά, πλακάκια ή κλίνκερ που μπορούν να αντέξουν οποιαδήποτε πίεση.. Πριν από την τοποθέτησή του, είναι απαραίτητο να επεξεργαστείτε την επιφάνεια του σκυροδέματος με ένα αστάρι., δεν επιτρέπει την απορρόφηση υγρασίας από την κόλλα και μόνο τότε προχωρήστε στην τοποθέτηση των πλακιδίων.

Εάν το δάπεδο απαιτεί μόνωση, είναι απαραίτητο να κάνετε το δάπεδο από σανίδες. Για αυτό, ξύλινα κούτσουρα τοποθετούνται πάνω από το σκυρόδεμα. Ο χώρος που σχηματίζεται μεταξύ τους πρέπει να καλύπτεται με διογκωμένο πηλό ή πολυστυρόλιο. Εάν το γκαράζ έχει υπόγειο ή κελάρι, τότε χύνεται χαλαρή μόνωση και τοποθετείται ενισχυτικό πλέγμα στην κορυφή. Αυτό γίνεται για πρόσθετη μόνωση της οροφής του υπογείου..

Υπάρχει επίσης ένα επίπεδο ισοπέδωση. Είναι μια πολύ ανθεκτική επίστρωση και δεν είναι κατώτερη σε τίποτα από το σκυρόδεμα. Το κύριο πλεονέκτημα είναι μια εντελώς επίπεδη επιφάνεια. Το μόνο του μειονέκτημα είναι το υψηλό κόστος. Ως εκ τούτου, οι περισσότεροι εξακολουθούν να προτιμούν μια επιφάνεια από σκυρόδεμα..

Διακόσμηση τοίχου

Η επένδυση τοίχων γκαράζ είναι πιο απαιτητική από το δάπεδο. Για τη διακόσμησή τους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υλικά όπως γυψοσανίδα, πλακάκια, OSB, επένδυση, καθώς και γύψο.

Η πιο προσιτή επιλογή είναι γύψος τοίχου.. Πράγματι, με τη βοήθειά του, μπορείτε όχι μόνο να ισοπεδώσετε τις επιφάνειες, αλλά και να τις προστατέψετε από πυρκαγιά ή αλλαγές θερμοκρασίας. Αυτός ο τύπος διακόσμησης είναι κατάλληλος για τοίχους από μπλοκ αφρού ή αεριωμένο σκυρόδεμα..

Για να γίνει ο σοβάς της επιφάνειας ομοιόμορφος, είναι απαραίτητο να εκθέσετε φάρους. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία είναι πολύ επίπονη και απαιτεί πρόσθετες δεξιότητες στην εργασία..

Υπάρχει μια άλλη επιλογή – φινίρισμα με κεραμικά πλακίδια. Το κύριο πλεονέκτημά του είναι η ανθεκτικότητα. Επίσης, ένα τέτοιο υλικό δεν φοβάται τη μούχλα, η οποία συχνά εμφανίζεται στους τοίχους μετά από μερικά χρόνια..

Όταν ξεκινάτε το φινίρισμα, είναι απαραίτητο να ελέγξετε ότι οι επιφάνειες των τοίχων είναι ομοιόμορφες. Εάν όχι, τότε πρέπει να τα σοβάρετε ή να τα καλύψετε με κόλλα πλακιδίων και μετά ξεκινήστε να στρώνετε τα κεραμίδια..

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος διακόσμησης τοίχων είναι γυψοσανίδα ή επένδυση τοίχου.. Για να το εφαρμόσετε, είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα κιβώτιο, το οποίο μπορεί να είναι ξύλινο και μεταλλικό. Αν είναι από ξύλο, τότε Πριν από τις εργασίες εγκατάστασης, το δέντρο πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία με αντισηπτικό. Αυτό γίνεται για να προστατεύσει το πλαίσιο από σήψη και τρωκτικά..

Στη συνέχεια, φύλλα από ένα ή άλλο υλικό προσαρτώνται ξεχωριστά σε αυτό. Η μόνωση τοποθετείται ανάμεσα στις σχάρες του πλέγματος στον ελεύθερο χώρο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορυκτοβάμβακα ή αφρό. αλλά το πάχος της μόνωσης δεν πρέπει να υπερβαίνει το πάχος των πτερυγίων.

Το επόμενο βήμα είναι η τοποθέτηση του φράγματος ατμών. Μπορεί να είναι αλουμινόχαρτο ή απλό πλαστικό περιτύλιγμα. Στη συνέχεια, πραγματοποιείται η εγκατάσταση γυψοσανίδας ή επένδυσης. Το πρώτο υλικό στερεώνεται με βίδες με αυτοκόλλητη τομή και η επένδυση στερεώνεται με αγκάθι σε αυλάκι.

Οροφή

Φινίρισμα του γκαράζ με άκρα επένδυσης οροφής. Δεν υπάρχει πρακτικά καμία φυσική επίδραση στην επιφάνειά του, οπότε οποιαδήποτε υλικά για φινίρισμα είναι κατάλληλα. Μπορούν να είναι τα ίδια όπως για τους τοίχους.

Χρησιμοποιώντας επένδυση ή γυψοσανίδα, πρέπει να φροντίσετε για καλή στεγανοποίηση της οροφής, χωρίς την οποία τα υλικά μπορεί να καταρρεύσουν, καθώς και να κάνετε προσεκτική μόνωση.

Εάν η οροφή είναι ξύλινη, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια μεμβράνη στεγανοποίησης, η οποία είναι εύκολη στην εγκατάσταση και επίσης φθηνή. Για οροφή από σκυρόδεμα, είναι κατάλληλος ένας ειδικός σοβάς ανθεκτικός στην υγρασία. Μετά από αυτό, επιλέγεται ένας θερμαντήρας, ο οποίος όχι μόνο θα κάνει το γκαράζ πιο ζεστό, αλλά και θα αποτρέψει την εμφάνιση συμπύκνωσης στο εσωτερικό. Αυτό θα διατηρήσει το μηχάνημα και τα εργαλεία στο δωμάτιο σε καλή κατάσταση..

Το φελιζόλ ταιριάζει καλύτερα σε αυτό.. Είναι ανθεκτικό στην υγρασία και επίσης φθηνότερο από το ορυκτοβάμβακα. Ωστόσο, ένα τέτοιο υλικό φοβάται το φως του ήλιου και επίσης αναφλέγεται εύκολα.. Ο φθηνότερος τύπος μόνωσης θα είναι μια λύση που αποτελείται από άχυρο και πηλό.. Ταιριάζει γρήγορα, δεν φοβάται τη φωτιά. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι αρέσει στα τρωκτικά πάρα πολύ..

Εάν δεν υπάρχει ανάγκη για μόνωση, τότε μπορείτε απλά να το καλύψετε με οποιοδήποτε πάνελ.

Εξωτερική επένδυση

Υπάρχουν πολλές επιλογές για την επένδυση της πρόσοψης του δωματίου γκαράζ.. Τα πιο συνηθισμένα είναι οι πλαισιώσεις, η ξύλινη επένδυση, τα πάνελ σάντουιτς.. Επίσης, για εξωτερική διακόσμηση, χρησιμοποιείται συχνά μια μέθοδος όπως η ένωση. Είναι μια από τις φθηνές επιλογές. Για αντίθεση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά χρώματα του μείγματος. Αυτή η μέθοδος προσθέτει δύναμη στην τοιχοποιία..

Μπορείτε επίσης να τελειώσετε το γκαράζ με γύψο. Δεν θα είναι πολύ ακριβό, αλλά αν δεν μπορείτε να το δείτε από μέσα, τότε από έξω, αντίθετα, όλοι θα κοιτάξουν αυτήν την «τέχνη». Επομένως, πρέπει να κάνετε το σοβάτισμα όμορφα και αποτελεσματικά. Εάν ένα άτομο δεν έχει εμπειρία, τότε είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό..

Με αυτόν τον τύπο φινιρίσματος, πρέπει επίσης να κάνετε μόνωση τοίχων, σε αυτή την περίπτωση ονομάζεται υγρή πρόσοψη. Για να γίνει αυτό, ένας θερμαντήρας είναι κολλημένος στους τοίχους, ένα ενισχυτικό πλέγμα είναι προσαρτημένο σε αυτό χρησιμοποιώντας ένα κονίαμα πολυμερούς-τσιμέντου. Και μόνο τότε η διακόσμηση γίνεται με διακοσμητικό ή γύψο πρόσοψης. Το τελευταίο βήμα είναι η χρώση.

Οι τοίχοι με επένδυση με πλαισιώσεις θα φαίνονται υπέροχοι. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε όχι μόνο να επιλέξετε το επιθυμητό σχέδιο χρωμάτων, αλλά και να προστατεύσετε το δωμάτιο από αρνητικές επιρροές. Μετά από όλα, δεν σπάει, δεν μουχλιάζει, δεν φοβάται τις κακές καιρικές συνθήκες και τοποθετείται εύκολα, ώστε να μπορείτε να κάνετε το φινίρισμα μόνοι σας.

Επίσης σήμερα οι τοίχοι πλαισίου χρησιμοποιούνται συχνά για την κατασκευή γκαράζ. Η δομή τους έχει ήδη τοποθετηθεί, επομένως δεν απαιτείται πρόσθετη θερμομόνωση των τοίχων. Το πάχος τέτοιων τοίχων πρέπει να είναι περίπου δώδεκα εκατοστά..

Ωστόσο, εάν σκοπεύετε να χτίσετε έναν δεύτερο όροφο, τότε πρέπει να φτιάξετε τους τοίχους έως δεκαέξι εκατοστά.

Για να εγκαταστήσετε τέτοιους τοίχους, πρέπει να τοποθετήσετε τις δοκούς εκκίνησης στη βάση του υπογείου, που θα αποτελέσουν τη βάση του πλαισίου. Πριν από αυτό, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε στεγανοποίηση στην επιφάνεια του υπογείου. Στη συνέχεια, πρέπει να στερεώσετε τις ράβδους στο σκυρόδεμα χρησιμοποιώντας άγκυρες σε απόσταση ενός έως ενάμισι μέτρου.

Στη συνέχεια, γίνεται η εγκατάσταση των υπόλοιπων στοιχείων του πλαισίου, ενώ όλες οι ξύλινες επιφάνειες πρέπει να υποστούν επεξεργασία με ένα ειδικό μείγμα. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών εγκατάστασης, μπορείτε να προχωρήσετε στην εξωτερική επένδυση, η οποία πρέπει να γίνει με κενό για εξαερισμό..

Η επένδυση μπορεί επίσης να γίνει με ξύλινη επένδυση. Αυτό το υλικό είναι φιλικό προς το περιβάλλον, ωστόσο πρέπει συνεχώς να αντιμετωπίζεται με αντισηπτικά έτσι ώστε να παραμένει ανθεκτικό και υψηλής ποιότητας. Και δεν θα είναι πολύ οικονομικό..

Μια άλλη ακριβή επιλογή είναι φινίρισμα με τεχνητή ή φυσική πέτρα. Μια τέτοια πρόσοψη φαίνεται πολύ όμορφη, καθώς δεν φοβάται καμία εξωτερική επιρροή..

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ξεκινώντας να τελειώσετε το γκαράζ, πρέπει να σκεφτείτε τα πάντα εκ των προτέρων. Πρόκειται για εξωτερική και εσωτερική διακόσμηση τοίχων, καθώς και διάταξη αποστράγγισης και εξαερισμού.. Για να μην λιμνάζει το νερό από τη βροχή και το χιόνι στην οροφή, είναι απαραίτητο να το κάνετε με κλίση και να συνδέσετε υδρορροές, ώστε να μην τρέχει νερό στους τοίχους.

Επίσης μην ξεχνάτε τον εξαερισμό, μετά από όλα, το γκαράζ μπορεί να γεμίσει με ατμούς βενζίνης και άλλες επιβλαβείς ουσίες που εισέρχονται στον αέρα. Επομένως, είναι απαραίτητο να φροντίσετε ένα τέτοιο σύστημα εξαερισμού που θα εξασφαλίσει την κυκλοφορία του αέρα όχι μόνο στο γκαράζ, αλλά και στο υπόγειο, εάν υπάρχει. Αυτό θα προστατεύσει τους τοίχους από μούχλα και μούχλα. Και αυτό συμβαίνει συχνά σε ένα μη θερμαινόμενο δωμάτιο..

Μην ξεχνάτε τον εσωτερικό εξοπλισμό του γκαράζ. Αυτή είναι η διάταξη του λάκκου επιθεώρησης και η επένδυση των τοίχων, του δαπέδου και της οροφής και η διακόσμηση του δωματίου κοντά στην είσοδο..

Εάν το δωμάτιο έχει υπόγειο, τότε θα αρκεί η κατασκευή μιας σκάλας με μικρή κλίση, η οποία θα καταστήσει δυνατή την εκτέλεση εργασιών επισκευής. Εάν δεν υπάρχει κανένα, τότε όταν οργανώνετε ένα λάκκο επιθεώρησης είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθεί υπόψη σε ποιο επίπεδο βρίσκονται τα υπόγεια ύδατα. Πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο μέτρα, Διαφορετικά, θα συσσωρευτεί υγρό στο λάκκο. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε σκυρόδεμα για το φινίρισμα του δαπέδου. Θα είναι φθηνό, συν, επιπλέον, αυτή η επιλογή φινιρίσματος σχεδόν δεν υπόκειται σε καταστροφή..

Πρέπει να γνωρίζετε ότι το σκυρόδεμα απορροφά τη βενζίνη και άλλα υγρά στο γκαράζ. Για να αποφευχθεί αυτό, πρέπει να το αντιμετωπίσετε με έναν ειδικό εμποτισμό..

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κεραμικά πλακίδια, αλλά αυτή θα είναι μια πιο ακριβή επιλογή. Είναι αλήθεια ότι έχει επίσης περισσότερα πλεονεκτήματα. Θα διαρκέσει περισσότερο, συν ότι όλα δεν εκτίθενται σε μηχανική καταπόνηση. Επίσης, τέτοια δάπεδα θα είναι πιο εύκολο να καθαριστούν..

Η διακόσμηση των τοίχων πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Όταν επιλέγετε υλικά για αυτό, πρέπει να κοιτάξετε έτσι ώστε να πληρούν τις ειδικές απαιτήσεις του χώρου του γκαράζ. Αυτό είναι τόσο πυρασφάλεια όσο και αντοχή στην υγρασία.. Είναι καλύτερα να επιλέξετε σοβάτισμα ως φινίρισμα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για φινίρισμα εσωτερικών ινοσανίδων ή μοριοσανίδων. Σας βοηθούν να ολοκληρώσετε τη δουλειά γρήγορα και είναι λιγότερο εύφλεκτα από άλλα υλικά..

Μην ξεχνάτε την ηλεκτρική καλωδίωση, καθώς και τον φωτισμό στο γκαράζ. Θα πρέπει να γίνει έτσι ώστε το φως να απλώνεται ομοιόμορφα σε όλο το γκαράζ. Αξίζει επίσης, αν είναι δυνατόν, να αφήσετε χώρο για πάγκο εργασίας και ράφια με εργαλεία..

Όμορφα παραδείγματα

Τα κεραμικά πλακίδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμηση του γκαράζ. Είναι ιδανικό τόσο για τοίχους όσο και για οροφές και μπορεί επίσης να συνδυαστεί με πλακάκια δαπέδου. Μια τέτοια επίστρωση είναι πολύ ανθεκτική και αξιόπιστη, και επίσης φαίνεται αρκετά όμορφη..

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πλαστικά πάνελ για την κάλυψη του χώρου του γκαράζ. Φαίνονται υπέροχα σε τοίχους και οροφές. Το πάτωμα είναι πλακάκι, ο τόνος του οποίου έρχεται σε αντίθεση με το λευκό χρώμα των πάνελ. Το λάκκο ελέγχου καλύπτεται με πλάκα για ασφάλεια. Στον κεντρικό τοίχο υπάρχουν ράφια για τα απαραίτητα εργαλεία και υπάρχουν ρόδες κοντά στα πλαϊνά. Ένα τέτοιο γκαράζ δεν είναι μόνο βολικό, αλλά φαίνεται επίσης όμορφο..

Το τρίτο παράδειγμα είναι επίσης προσεγμένο και όμορφο. Εδώ οι τοίχοι και η οροφή τελειώνουν με γύψο και στη συνέχεια βάφονται σε χρώμα που είναι σε αρμονία με το πάτωμα. Τα μικρά παράθυρα παρέχουν πολύ λίγο φως, οπότε ο τεχνητός φωτισμός το προσθέτει σε ολόκληρο το δωμάτιο.

Έχοντας λάβει υπόψη όλες τις λεπτότητες της ολοκλήρωσης του γκαράζ, είναι ασφαλές να πούμε ότι ακόμη και ένα άπειρο άτομο μπορεί να αντιμετωπίσει μια τέτοια εργασία. Ωστόσο, ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η συμβουλή των ειδικών, έτσι ώστε όλα να γίνονται στο υψηλότερο επίπεδο..

Για πληροφορίες σχετικά με το πώς να μονώσετε και να διακοσμήσετε ένα γκαράζ με πλακό, δείτε το επόμενο βίντεο.