Κιόσκι από τούβλα: παραδείγματα εσωτερικού και εξωτερικού σχεδιασμού

Είναι καλό όταν υπάρχει μια ειδική δομή στο εξοχικό που σας επιτρέπει να περνάτε άνετα τον ελεύθερο χρόνο σας σε κάθε καιρό. Μια εξαιρετική λύση θα ήταν η κατασκευή κιόσκι. Εάν το χτίσετε από τούβλα, μπορείτε να πάρετε μια ανθεκτική δομή που θα είναι μια πραγματική διακόσμηση στον κήπο και πηγή υπερηφάνειας για τους ιδιοκτήτες..

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Ένα κιόσκι από τούβλα έχει θετικές ιδιότητες όπως:

 • αντέχει τέλεια σε μηχανικές και ατμοσφαιρικές επιδράσεις.
 • έχει μεγάλη διάρκεια ζωής ·
 • προσφέρεται για μερική ανασυγκρότηση και δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα.
 • ανθεκτικό στη φλόγα και την υγρασία.
 • φαίνεται ακριβό και εκτελείται σε οποιοδήποτε στυλ.
 • μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και το χειμώνα.

Για να αποκτήσετε όλα αυτά τα πλεονεκτήματα, θα πρέπει να συμβιβαστείτε με τα ακόλουθα μειονεκτήματα αυτού του σχεδιασμού:

 • ξοδέψετε πολλά χρήματα για οικοδομικά υλικά. Η κατασκευή κιόσκι, συμπεριλαμβανομένων των τούβλων, δεν μπορεί να είναι φθηνή.
 • η κατασκευή από τούβλα ανήκει στην κατηγορία της εντατικής εργασίας και απαιτεί κάποια προετοιμασία όσον αφορά την τοιχοποιία.
 • η κατασκευή ενός κιόσκι από τούβλα θα απαιτήσει πολύ περισσότερο χρόνο από την κατασκευή ενός ξύλινου.
 • μια δομή από τούβλα δεν μπορεί να αναδιαταχθεί σε άλλο μέρος.

Κατασκευές

Υπάρχουν διάφοροι τύποι κιόσκια κήπου, συμπεριλαμβανομένων των τούβλων:

 • Ανοιχτού τύπου. Δεν υπάρχουν πόρτες, τοίχοι ή παράθυρα σε τέτοια κτίρια. Η δομή αποτελείται από ράφια και μια στέγη που στηρίζεται σε αυτά. Μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα μπάρμπεκιου ή ένα μαγκάλι κάτω από αυτό..
 • Ημι-ανοιχτός τύπος. Ένα τέτοιο κιόσκι μπορεί να έχει έναν τοίχο ή τζάμια..
 • Κλειστού τύπου. Στην πραγματικότητα, η δομή παρουσιάζεται με τη μορφή ενός μικρού σπιτιού από τούβλα. Μπορεί να θερμανθεί και διαθέτει σύστημα εξαερισμού. Εδώ μπορούν να τοποθετηθούν διπλά τζάμια και ασφαλής πόρτα. Με σόμπα ή ηλεκτρική θέρμανση σε ένα τέτοιο δωμάτιο, μπορείτε να βγάλετε τα εξωτερικά σας ρούχα ακόμη και σε έντονο παγετό και να περάσετε άνετα στο τραπέζι σε μια φιλική παρέα.

Λαμβάνοντας υπόψη πόσο οικοδομικό υλικό και κόστος εργασίας χρειάζονται για κάθε μία από τις κατασκευές, είναι προφανές ότι ένα ανοιχτό και ημι-κλειστό κιόσκι θα κοστίσει λιγότερο από ένα κλειστό..

Σύμφωνα με τη μέθοδο κατασκευής, τέτοιες δομές κήπου μπορούν να χωριστούν σε δύο τύπους:

 • Επισυνάπτεται αποτελούν συνέχεια της κύριας δομής στον ιστότοπο. Λόγω του γεγονότος ότι μια τέτοια δομή έχει έναν τοίχο – αυτός είναι ο τοίχος του σπιτιού, μπορείτε να εξοικονομήσετε κατασκευή. Σε αυτή την περίπτωση, η κατανάλωση δομικών υλικών μειώνεται. Εάν η θέση για την επέκταση έχει επιλεγεί σωστά, η βροχόπτωση δεν θα πέσει ποτέ σε αυτήν και ο άνεμος θα φυσάει. Ένα τέτοιο κιόσκι πρέπει να χτιστεί στο ίδιο στυλ με το γειτονικό σπίτι..
 • Ανεξάρτητος ένα κιόσκι από τούβλα μπορεί επίσης να είναι κλειστό ή ανοιχτό. Απαιτεί μια σταθερή βάση..

Η δομή μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διαφορετικούς τρόπους. Μπορεί να είναι ένα μέρος για τη συγκέντρωση καλεσμένων και μια καλά εξοπλισμένη καλοκαιρινή (και μερικές φορές χειμερινή) κουζίνα. Σε κλειστά κιόσκια με σόμπες, με παράθυρα, είναι ιδιαίτερα άνετο σε κακές καιρικές συνθήκες και αργά το βράδυ.

Ανοιχτό με μπάρμπεκιου ή μπάρμπεκιου σας επιτρέπει να συγκεντρωθείτε για μπάρμπεκιου σε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα. Τα γυάλινα σπίτια-κιόσκια θερμαίνονται καλά από τον ήλιο, γεγονός που καθιστά δυνατή τη λειτουργία τέτοιων κατασκευών μέχρι αργά το φθινόπωρο, ακόμη και αν δεν έχουν τοποθετηθεί σόμπες σε αυτά.

Εάν εξοπλίσετε ένα τέτοιο δωμάτιο με τζάκι, θα προσελκύσει όλους τους κατοίκους του dacha σε δροσερό χρόνο..

Τα σχήματα των κληματαριών από τούβλα είναι ποικίλα.. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να χτίσετε μια τετράγωνη ή ορθογώνια δομή.. Θα είναι πιο δύσκολο με μια στρογγυλή δομή, αλλά ένα τέτοιο σπίτι κήπου σίγουρα θα προσελκύσει την προσοχή οποιουδήποτε εμφανίζεται στον κήπο..

Εξαγωνικά ή οκταγωνικά σχέδια φαίνονται εξίσου κομψά. Αν και πρέπει να το καταλάβετε, για παράδειγμα, οκταγωνικά κιόσκια, όπως κάθε “πολύγωνα”, λόγω του μεγάλου αριθμού γωνιών κάνουν τον εσωτερικό χώρο μεγαλύτερο, αλλά η χρήσιμη περιοχή τους μειώνεται. Δεν πειράζει αν το πιο σημαντικό είναι να φιλοξενήσει όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες..

Υπάρχουν επίσης συνδυασμένες επιλογές που συνδυάζουν διαφορετικά γεωμετρικά σχήματα, γεγονός που καθιστά δυνατή την απλοποίηση της χωροθέτησης του εσωτερικού χώρου..

Πώς να φτιάξετε με τα χέρια σας?

Η αυτοκατασκευή ενός κιβωτίου από τούβλα δικαιολογείται από οικονομική άποψη, εάν μπορείτε να ασχοληθείτε μόνοι σας.

Υπολογισμοί και διάταξη

Πρώτα πρέπει να αποφασίσετε για τον τόπο κατασκευής, το σχήμα και το μέγεθος της δομής, να κάνετε όλους τους υπολογισμούς και να σχεδιάσετε τα απαραίτητα σκίτσα και διαγράμματα.

Πρέπει να ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα σημεία:

 • το κιόσκι δεν πρέπει να έρχεται σε αντίθεση με το στυλ άλλων κτιρίων στην περιοχή.
 • κατά την εγκατάσταση της σόμπας σε ένα ανοιχτό και ημι-ανοιχτό κιόσκι, η κατεύθυνση του ανέμου πρέπει να είναι τέτοια ώστε ο καπνός να απομακρύνεται από τους ανθρώπους κάτω από τη στέγη. Ταυτόχρονα, ο ίδιος καπνός δεν πρέπει να γίνει πρόβλημα για τους γείτονες. Με την τακτική χρήση μπάρμπεκιου ή σόμπας, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συγκρούσεις μαζί τους.
 • η κατασκευή πρέπει να ξεκινήσει με τέτοιο τρόπο ώστε οι ρίζες των κοντινών δέντρων να μην μεγαλώνουν με την πάροδο του χρόνου, ώστε να βλάψουν το θεμέλιο.
 • για κατασκευή, δεν πρέπει να επιλέξετε εκείνο το μέρος του χώρου στο οποίο η γραφική δομή θα φαίνεται ακατάλληλη. Δεν είναι η καλύτερη κατάσταση όταν το φόντο για το κιόσκι είναι ένας κωφός φτηνός φράκτης ή ένας παλιός αχυρώνας.

Κατά την ανάπτυξη σχεδίων, η μελλοντική δομή πρέπει να σχεδιαστεί σε τομή, από το πλάι και από μπροστά. Αυτό θα σας επιτρέψει να δείτε όλες τις λεπτομέρειες του κτιρίου και θα σας βοηθήσει να αποφύγετε λάθη στην κατασκευή..

Στην εκτίμηση κόστους, πρέπει να λάβετε υπόψη την τιμή κάθε τύπου δομικού υλικού και να εμφανίσετε το συνολικό ποσό.

  Όταν αποφασίζετε για τον τύπο τούβλου, πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλοί παράγοντες. Μπορείτε, για παράδειγμα, να κρατήσετε τοιχοποιία από τη συνήθη κατασκευή, χωρίς να έχει ιδιαίτερα κομψή εμφάνιση. Στη συνέχεια, με την ολοκλήρωση των εργασιών, το κιόσκι πρέπει να σοβαριστεί, να τελειώσει με πλακάκια ή πέτρα.. Δεν είναι όλοι έτοιμοι για αυτό το επιπλέον κόστος.

  Μια όμορφη επένδυση μπορεί να είναι κατασκευασμένη από τούβλο άμμου-ασβέστη, το οποίο είναι λευκό, αλλά το θεμέλιο και όλες οι δομές στήριξης θα πρέπει ακόμα να είναι από συνηθισμένο κόκκινο.

  Μπορείτε να το κάνετε ευκολότερα υιοθετώντας τούβλα κλίνκερ, τα οποία δεν απαιτούν επιπλέον φινίρισμα. Και είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη ότι για το κιόσκι μπορεί να χρειαστείτε ξύλινα δοκάρια και σανίδες, υλικό για το θεμέλιο και για την οροφή. Μπορεί να είναι σχιστόλιθος, μέταλλο ή ακόμη και πολυανθρακικό. Είναι καλύτερα να εστιάσετε στο υλικό στέγης ενός κτιρίου κατοικιών.

  Οδηγίες κατασκευής

  Η δομή θεμελίωσης εξαρτάται από την κλίμακα και την αρχιτεκτονική της δομής του κήπου για αναψυχή. Όσο πιο μαζική είναι, τόσο πιο ισχυρή πρέπει να είναι η βάση..

  Για ανοιχτά κιόσκια, μια στήλη ή μια λωρίδα θεμελίωσης μπορεί να είναι επαρκής, και είναι καλύτερα να τοποθετήσετε μια κλειστή δομή σε μια συμπαγή βάση πλάκας.

  Σε ανοιχτές κατασκευές, η ενίσχυση του θεμελίου πρέπει να γίνεται μόνο σε χώρους όπου βρίσκεται μπάρμπεκιου ή τζάκι. Αυτό απαιτεί σταθερή βάση.

  Το κιονοειδές θεμέλιο είναι διατεταγμένο κάτω από τα στηρίγματα, στα οποία στηρίζεται στη συνέχεια η οροφή.

  Για ένα ημι-ανοιχτό κιόσκι από τούβλα, θα χρειαστεί ένα στερεό ενισχυμένο θεμέλιο. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να κάνετε ένα λάκκο βάθους ενός μέτρου, παρέχοντας μελλοντικά μηχανικά δίκτυα. Μετά από αυτό, γίνεται ο ξυλότυπος, ένα στρώμα θρυμματισμένης πέτρας δεκαπέντε εκατοστών χύνεται στο λάκκο-αυτό είναι το λεγόμενο μαξιλάρι. Η θρυμματισμένη πέτρα παραμένει ευθυγραμμισμένη και σφιγμένη.

  Στη συνέχεια, παρασκευάζεται ένας πολτός τσιμέντου. Δεδομένου ότι ο όγκος του δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος, μπορείτε να το αναμίξετε χειροκίνητα, και αν το αγρόκτημα διαθέτει μπετονιέρα, είναι πιο βολικό να το χρησιμοποιήσετε..

  Στο διάλυμα, λαμβάνονται τρία μέρη άμμου και πέντε μέρη θρυμματισμένης πέτρας για ένα μέρος τσιμέντου. Η ποσότητα του νερού πρέπει να είναι επαρκής ώστε το διάλυμα να διατηρεί ρευστότητα. Το προκύπτον μίγμα χύνεται στο θεμέλιο στο μισό ύψος, στη συνέχεια ο οπλισμός τοποθετείται και συνδέεται με ένα ειδικό σύρμα σε ένα συνεχές δίκτυο, στη συνέχεια προστίθεται το θεμέλιο και το διάλυμα ισοπεδώνεται.

  Ταυτόχρονα, εγκαθίστανται σωλήνες, γύρω από τους οποίους θα δημιουργηθούν στη συνέχεια τα τούβλα στηρίγματα του κιόσκι. Αυτοί οι σωλήνες θα στηρίξουν την οροφή.

  Αφού ολοκληρώσετε τις εργασίες θεμελίωσης, πρέπει να περιμένετε περίπου δύο εβδομάδες και, στη συνέχεια, να προχωρήσετε σε περαιτέρω κατασκευή.

  Το επόμενο βήμα είναι να ξεκινήσετε την κατασκευή των τοίχων. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το ύψος και το πάχος των τοίχων παρέχονται λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά του εδάφους στην περιοχή. Εάν το έδαφος είναι κινητό, είναι παράλογο να χτίσετε μια ογκώδη δομή σε αυτό, αν και οι τοίχοι θα πρέπει να είναι ακόμα πολύ σταθεροί., επιτρέποντας την αντοχή στην οροφή.

  Αρχικά, πρέπει να τοποθετηθεί ένα τούβλο πάνω από μεταλλικά ράφια που θα στηρίξουν την οροφή. Τέσσερα τούβλα μπορούν να τοποθετηθούν γύρω από τους σωλήνες. Το κενό μεταξύ των τούβλων και του σωλήνα γεμίζεται με τσιμεντοκονία. Χύνεται σταδιακά.

  Μετά την εγκατάσταση των στηριγμάτων, γίνεται φούρνος, εάν προβλέπεται από το έργο, και στη συνέχεια απευθείας στους τοίχους.

  Το πρώτο στρώμα τούβλου τοποθετείται στο σκληρυμένο σκυρόδεμα. Η συγκόλληση στη βάση συμβαίνει λόγω του τσιμεντοκονίας, στο οποίο ένα μέρος του τσιμέντου αντιπροσωπεύει τρία μέρη λεπτής άμμου. Προκαταρκτικός η άμμος πρέπει να κοσκινίζεται.

  Με την ολοκλήρωση της πρώτης σειράς τούβλων, οι ειδικοί συνιστούν στεγανοποίηση. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η ομαλότητα της τοποθέτησης των πρώτων σειρών τούβλων είναι κρίσιμη. Η ποιότητα και η εμφάνιση των τοίχων θα εξαρτηθούν από αυτό..

  Για εργασία, μπορείτε να λάβετε υπόψη διάφορες επιλογές για την τοποθέτηση τούβλων. Εκτελείται, για παράδειγμα, με τη μορφή πλέγματος, όταν υπάρχουν κενά μεταξύ των επιμέρους στοιχείων, κάτι που είναι ενδιαφέρον για μια δομή ανοιχτού τύπου.

  Εάν η δομή είναι κλειστή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο τοποθέτησης ενός τούβλου.. Στην πρώτη σειρά, τα στοιχεία του τοίχου τοποθετούνται με τη μακριά πλευρά κατά μήκος της τοιχοποιίας και στην επόμενη σειρά – κάθετα στα συστατικά του προηγούμενου. Οι μεταλλικές ράβδοι πρέπει να συγκολληθούν στους σωλήνες στα στηρίγματα, στα οποία θα είναι βολικό να στερεώσετε τις δοκούς οροφής στο μέλλον.

  Η οροφή μπορεί να χτυπηθεί. Για να γίνει αυτό, στο κέντρο της μελλοντικής δομής, τοποθετείται μια προσωρινή βάση κάτω από μια πολυγωνική ροδέλα στην κορυφή, από την οποία οι “ακτίνες” των δοκών μπορούν στη συνέχεια να αποκλίνουν, με τα άλλα άκρα να στηρίζονται σε στηρίγματα κατά μήκος της περιμέτρου του δομή. Οι εγκάρσιες ράβδοι κατασκευάζονται μεταξύ των δοκών, αναπαράγοντας το σχήμα της βάσης της ομπρέλας. Επιπλέον, οι πλαγιές της σκηνής είναι κατασκευασμένες από ξύλο. Αυτά είναι θραύσματα σανίδων που στερεώνονται μεταξύ τους..

  Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φύλλα κόντρα πλακέ που είναι ανθεκτικά στην υγρασία. Το κάλυμμα της οροφής κατασκευάζεται με τη μορφή τριγώνων, οι αρμοί μεταξύ των οποίων, κατά τον τελικό σχεδιασμό, μπορούν να μονωθούν με μεταλλικές λωρίδες.

  Για δάπεδα, μπορείτε να τοποθετήσετε πλάκες επίστρωσης σε ένα μαξιλάρι άμμου.

  Σε κλειστά κιόσκια, συχνά τοποθετείται ένα ξύλινο πάτωμα. Για να γίνει αυτό, κατά την κατασκευή τοίχων, είναι απαραίτητο να προβλεφθεί η δυνατότητα τοποθέτησης κορμών.

  Η διαδικασία κατασκευής ενός κιβωτίου από τούβλα σας περιμένει στο επόμενο βίντεο.

  Εσωτερική διακόσμηση

  Αφού ολοκληρώσετε τις κύριες κατασκευαστικές εργασίες, μπορείτε να προχωρήσετε στην εσωτερική διακόσμηση. Εάν το έργο προβλέπει αρχικά έναν συνδυασμό τούβλων με σφυρήλατα στοιχεία, για παράδειγμα, κιγκλιδώματα, παρέχεται μια αξιοπρεπής εμφάνιση για μια τέτοια δομή.

  Ακόμα και ο τοίχος ενός κτιρίου μπορεί να διακοσμηθεί με ανοιχτή σφυρηλάτηση από πάνω προς τα κάτω. Θα φανεί ακριβό και ταυτόχρονα εύκολο αν επιλέξετε ένα σχέδιο με μεγάλα κενά μεταξύ καλλιτεχνικών στοιχείων. Και επίσης θα πρέπει να διακοσμήσετε μέσα στο κιόσκι με στοιχεία σφυρηλάτησης, για παράδειγμα, στο σχεδιασμό του τραπεζιού, των καναπέδων και των καρεκλών.

  Μια καλή επένδυση στη δημιουργία της εικόνας ενός σπιτιού θα είναι ένα διακοσμητικό φινίρισμα κατασκευασμένο από τεχνητή ή φυσική πέτρα από το εξωτερικό ή ακόμα και από το εσωτερικό..

  Αυτό θα κάνει το σχέδιο ασυνήθιστο. Είναι απαραίτητο μόνο να ληφθεί υπόψη ότι τέτοιες απολαύσεις θα δημιουργήσουν ένα πρόσθετο φορτίο στη βάση του κτιρίου..

  Το τούβλο ταιριάζει καλά με το ξύλο. Εάν διακοσμήσετε ένα τέτοιο κιόσκι με ένα κιβώτιο από ξύλινα πηχάκια ή σκαλιστά ξύλινα κάγκελα, μια τεράστια δομή από τούβλα θα λάβει την επιθυμητή ελαφρότητα και ευελιξία. Ταυτόχρονα, δεν θα απαιτηθεί μεγάλο κόστος για τη δημιουργία ενός τέτοιου σχεδίου..

  Ο χώρος για δημιουργικότητα στο κιόσκι ανοίγει με την παρουσία μιας σόμπας σε αυτό. Εάν το διακοσμήσετε με ζωγραφική σε γύψο ή το στρώσετε με όμορφα πλακάκια, ολόκληρο το δωμάτιο θα αποκτήσει μια ιδιαίτερη γεύση και διάθεση..

  Μπορείτε απλά και όμορφα να οργανώσετε ένα κιόσκι στη χώρα, περιβάλλοντάς το με λουλούδια και πράσινο. Για να δημιουργήσετε μια γραφική εμφάνιση, μπορείτε να φυτέψετε μικρούς θάμνους κοντά ή να επιτρέψετε στα αναρριχώμενα φυτά να αναπτυχθούν κατά μήκος των τοίχων..

  Ένας προσεγμένος γκαζόν, ένα πέτρινο μονοπάτι που οδηγεί στο κιόσκι, ένα γραφικό φανάρι για βραδινό φωτισμό, κατάλληλα υφάσματα και κουρτίνες, σκεύη από πηλό και χαλκό θα δημιουργήσουν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και μια αίσθηση άνεσης σε ένα τούβλο κιόσκι.

  Εντυπωσιακά παραδείγματα για έμπνευση

  • Ένα ημι-ανοιχτό κιόσκι από τούβλα με σόμπα, μεταλλικά στηρίγματα που στηρίζουν την οροφή και πέτρινη επένδυση γίνεται αντιληπτή ως αξιόπιστη, στιβαρή και άνετη κατασκευή. Κάτω από τη στέγη του, θα θέλετε να περάσετε χρόνο σε μια φιλική παρέα μέχρι αργά το φθινόπωρο.
  • Ένα ευρύχωρο οκτάγωνο κιόσκι ανοιχτού τύπου, πλούσια τελειωμένο με σφυρηλάτηση, που χρησιμοποιείται επίσης στο σχεδιασμό επίπλων κήπου, είναι το πιο κατάλληλο δίπλα σε λίμνη ή ποτάμι. Είναι ευχάριστο να χαλαρώνετε σε αυτό μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα και ένα καυτό βράδυ Ιουλίου..

  • Το συνημμένο τζάμι κιόσκι μπορεί να μοιάζει με προέκταση του σπιτιού λόγω της στεγασμένης οροφής, επαναλαμβάνοντας το περίγραμμα της κύριας οροφής. Τα μεγάλα τζάμια και τα παράθυρα στην οροφή θα γεμίσουν τον εσωτερικό χώρο με φως και ζεστασιά. Θα είναι άνετα εδώ ακόμη και σε υγρό, κρύο καιρό.
  • Ένα κλειστό κιόσκι με παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή και εξωτερική επένδυση από τούβλα με δύο χρώματα μοιάζει με μια εντελώς ανεξάρτητη, πλήρης κατασκευή που θερμαίνεται από φούρνο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο ως χώρος συγκέντρωσης των επισκεπτών, ανεξάρτητα από τον καιρό, αλλά και ως εξοχικό σπίτι..

  Ένα κιόσκι σε μοντέρνο στιλ μπορεί να είναι κάτι σαν μίνι καφενείο, όπου οι χαμηλοί τοίχοι χρησιμεύουν ως πάγκος μπαρ. Θα είναι βολικό για την οικοδέσποινα να ενεργεί σε ένα τέτοιο κιόσκι. Κάτω από τη στέγη του καλοκαιρινού κτιρίου, μπορείτε να συναντηθείτε με μια μεγάλη εταιρεία και να οργανώσετε μια συνάντηση σε έναν στενό κύκλο..