Θερμοκήπια ανοιχτής οροφής: χαρακτηριστικά και τύποι

Θερμοκήπια ανοιχτής οροφής: χαρακτηριστικά και τύποι

Υπάρχουν πολλές επιλογές για θερμοκήπια και θερμοκήπια στη ρωσική αγορά. Αλλά μεταξύ αυτών, μια ξεχωριστή θέση καταλαμβάνουν δομές με κορυφή ανοίγματος. Για να επιλέξετε και να χρησιμοποιήσετε σωστά ένα τέτοιο σύστημα, πρέπει πρώτα να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με αυτό..

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Μια καλή συγκομιδή εξαρτάται από το πόσο καλά επιλέγεται το θερμοκήπιο. Ακόμα και οι πιο έμπειροι προγραμματιστές μπορούν να κάνουν λάθη. Επιπλέον, κάθε τύπος κατασκευής δεν είναι κατάλληλος για την επίλυση ορισμένων προβλημάτων με τον ίδιο τρόπο. Ο καλλιεργητής πρέπει να επιλέξει ένα θερμοκήπιο μιας μορφής που καλύπτει τις ανάγκες του και δημιουργεί ένα ελάχιστο πρόσθετων προβλημάτων. Υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι τα θερμοκήπια ανοιχτής κορυφής είναι μία από τις καλύτερες λύσεις.

Με την έναρξη του χειμώνα, δεν είναι όλοι σε θέση να διατηρούν την τάξη στο dacha συνεχώς. Εάν πέσει έντονο χιόνι, μπορεί να καταστρέψει το θερμοκήπιο σε λίγες ώρες. Δεν είναι πάντα δυνατό να το επαναφέρετε μετά από βλάβη. Είναι πολύ πιο εύκολο να αλλάξετε τη δομή ή να την κάνετε από την αρχή. Εδώ είναι απλώς περιττές προσπάθειες ή σημαντικές επενδύσεις, λίγοι άνθρωποι θα ευχαριστήσουν.

Και στην περίπτωση που το θερμοκήπιο είναι κατασκευασμένο με συρόμενη ή συρόμενη οροφή, η χιονόπτωση δεν είναι τόσο τρομερή γι ‘αυτό. Το χιόνι που πέφτει είναι μέσα και δεν πιέζει το κέλυφος. Επιπλέον, σε ένα συνηθισμένο θερμοκήπιο, το οποίο δεν επιτρέπει να περάσει χιόνι μέσα, το έδαφος μπορεί να παγώσει πολύ. Η ανοιγόμενη οροφή εξαλείφει αυτό το πρόβλημα, επειδή το στρώμα χιονιού θα είναι το ίδιο με το εξωτερικό. Και όταν τελειώσει η χειμερινή περίοδος, η συσσωρευμένη μάζα χιονιού θα λιώσει και θα εισέλθει συστηματικά στο έδαφος..

Αλλά οι κάτοικοι του καλοκαιριού πρέπει επίσης να φροντίζουν για την προστασία από τον ζεστό καιρό.. Το άνοιγμα της οροφής προστατεύει τα φυτά από τον καυτό ήλιο. Με τον εναέριο αέρα, τα ρεύματα αποκλείονται, οι φυτεύσεις ψύχονται ομοιόμορφα. Αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι τα θερμοκήπια με πτυσσόμενη οροφή είναι πιο ακριβά από τα συμβατικά. Αλλά με τη σωστή επιλογή, είναι δυνατό να εξασφαλιστεί η φυσική επικονίαση και το καλοκαίρι τα φυτά θα αναπτυχθούν σε συνθήκες ανοιχτού εδάφους..

Χαρακτηριστικά και ποικιλίες

Ένα θερμοκήπιο με ανοιγόμενη οροφή μπορεί να είναι παρόμοιο με ένα θερμοκήπιο παρόμοιου σχεδιασμού. Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι στο μέγεθος και το βάρος. Υπάρχουν θερμοκήπια με ειδικά πάνελ στις πλευρές της οροφής. Ένας διαφορετικός τύπος περιλαμβάνει τον εξοπλισμό με ειδικά πάνελ τοποθετημένα στις πλευρές. Υπάρχει επίσης ένα θερμοκήπιο της μορφής “μετατρέψιμο”.

Η οροφή σε αυτό το σχέδιο μπορεί να κινηθεί προς μία κατεύθυνση ή να απομακρυνθεί ταυτόχρονα και προς τις δύο κατευθύνσεις.. Εάν η έναρξη ενός πολύ σκληρού χειμώνα είναι πιθανή, το “μετατρέψιμο” θα πρέπει να θεωρείται η καλύτερη επιλογή. Τα τοξωτά “μετατρέψιμα” συχνά χωρίζονται σε πολλά συστατικά μπλοκ. Κάθε μπλοκ είτε ανεβαίνει σε ένα προκαθορισμένο ύψος, είτε κλίνει πλήρως προς τα πίσω, είτε αφαιρείται.

Ένα θερμοκήπιο πεταλούδας έχει αεραγωγούς προσαρτημένους στην κύρια δοκό. Σχηματίζουν ένα είδος φτερών στις πλευρές. Κατόπιν αιτήματος των ιδιοκτητών, η οροφή μπορεί να ανοίξει πλήρως ή μόνο ένα ξεχωριστό τμήμα της. Τα “φτερά” είναι και επίπεδα και έχουν τη μορφή αψίδας.

Τα περισσότερα σχέδια πεταλούδων έχουν μικρό ύψος, επομένως:

  • η αποτελεσματικότητα της χρήσης του χώρου αυξάνεται.
  • ο φωτισμός στο εσωτερικό θα είναι ομοιόμορφος.
  • φυτά μπορούν να φυτευτούν παντού.

Το σχέδιο “Matryoshka” ονομάστηκε έτσι για κάποιο λόγο. Το καταφύγιο χωρίζεται σε κινητά μπλοκ, τα οποία τοποθετούνται το ένα πάνω στο άλλο μετά την αντιστάθμιση. Τέτοια θερμοκήπια ονομάζονται επίσης “μολυβοθήκες”. Στο τέλος του φθινοπώρου, όλα τα μπλοκ στοιβάζονται στο ένα άκρο, το υπόλοιπο θερμοκήπιο θα είναι ανοιχτό στο χιόνι. Εάν αφαιρέσετε εντελώς όλο το καταφύγιο το καλοκαίρι, θα εμφανιστεί μια πρόσθετη ανοιχτή κορυφογραμμή αντί για ένα θερμοκήπιο. Τα εξαρτήματα της συρόμενης οροφής κινούνται κατά μήκος των οδηγών. Στη μεντεσέ δομή, η οροφή απλώς ανεβαίνει σε μεντεσέδες.

Εκτός από το χειροκίνητο άνοιγμα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μηχανισμοί ανύψωσης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ελέγχονται από αυτόματα. Οι οδηγοί είναι ειδικές ράγες. Στην πραγματικότητα, εδώ χρησιμοποιείται η αρχή της ντουλάπας..

Μορφές και διαστάσεις της δομής

Το μικρότερο δικαιολογημένο μέγεθος για ένα θερμοκήπιο θα είναι 2×4 m. Και ο πιο λογικός τύπος είναι 2×10 m.

Σε μια τέτοια δομή, μπορείτε να αναπτυχθείτε:

  • αγγουρια?
  • θάμνοι χαμηλού ύψους.
  • δενδρύλλια μηλιών και άλλων οπωροφόρων δέντρων.

Η προσεκτική μελέτη των σχεδίων σάς επιτρέπει να εξαλείψετε πολλά σφάλματα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό τόσο όταν φτιάχνετε ένα θερμοκήπιο με τα χέρια σας, όσο και όταν παραγγέλνετε μια τελική δομή. Πολλά από τα προβλήματα των αγροτών σχετίζονται με το γεγονός ότι δεν σκέφτηκαν τα χαρακτηριστικά της θέσης της πόρτας στο θερμοκήπιο ή τη ρύθμιση του εξαερισμού σε αυτό..

Η ζήτηση για μια τέτοια λύση ως “μετατρέψιμο” εξηγείται από την ευκολία εγκατάστασης. Οι αεραγωγοί είναι κατασκευασμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε η οροφή να κινείται μόνο από τις πλευρές. Δεν χρειάζεται να το αφαιρέσετε. Σε θετική θερμοκρασία αέρα, ένα τέτοιο θερμοκήπιο χρησιμοποιείται σε λειτουργία εξαερισμού. Και όταν έρθει η κρύα εποχή, θα είναι απαραίτητο μόνο να απομακρυνθεί μέρος της οροφής. Στη συνέχεια, το χιόνι θα σχηματιστεί γρήγορα και θα καλύψει τα πολυετή φυτά από το κρύο. Το “Cabriolets” έχει δύο τμήματα, οπότε σε ένα θερμοκήπιο μπορείτε να καλλιεργήσετε καλλιέργειες που απαιτούν πολύ διαφορετικές συνθήκες ανάπτυξης.

Μια ελκυστική επιλογή για πολλούς ανθρώπους είναι το θερμοκήπιο “Lotos”.

Οι διαστάσεις του είναι οι εξής:

  • σε πλάτος – 89 cm.
  • σε ύψος – 80 cm.
  • μήκος – 210 εκ.

Είναι τα θερμοκήπια “Lotos” που προτείνουν επαγγελματίες γεωπόνοι για αρχάριους κηπουρούς. Έχουν μικρό ύψος, αλλά ταυτόχρονα προστατεύουν πλήρως τα φυτά από τις κακές καιρικές συνθήκες. Το πλαίσιο του “Lotus” σχηματίζεται από χαλύβδινο σωλήνα με επίστρωση ψευδαργύρου. Η δομή καλύπτεται από αντι-ρύπανση πολυανθρακικό. Οι προγραμματιστές σημειώνουν ότι το “Lotus” μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επιταχύνει την ανάπτυξη των δενδρυλλίων.

Τα θερμοκήπια με συρόμενη οροφή κατασκευάζονται με τη μορφή αψίδας ή σκηνής. Ο τύπος σκηνής είναι εξοπλισμένος με τέσσερις κάθετους τοίχους. Έχει στέγη με μία ή δύο πλαγιές. Υπάρχει επίσης μια τοξωτή και επίπεδη στέγη. Ορισμένα θερμοκήπια έχουν επιμήκεις τοίχους παράλληλους μεταξύ τους και κεκλιμένοι προς τα μέσα..

Η τοξωτή κατασκευή μοιάζει περισσότερο με σήραγγα. Τα κύρια μέρη του είναι τόξα. Στα άκρα τοποθετούνται επίπεδες τοίχοι. Για την κατασκευή του πλαισίου, χρησιμοποιούνται γωνίες από χάλυβα και αλουμίνιο, οι οποίες μπορούν να συγκολληθούν ή να συνδεθούν με βίδες. Ο χάλυβας ασταρώνεται, στη συνέχεια βάφεται ή καλύπτεται με ένα στρώμα ψευδαργύρου. το αλουμίνιο χρησιμοποιείται χωρίς προστατευτικά στρώματα.

Τα πιο βολικά θερμοκήπια φτάνουν σε ύψος 200-250 εκ. Οι αγρότες μπορούν να περπατήσουν μέσα σε όλο τους το ύψος, ενώ το θερμοκήπιο δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, συνιστάται πλάτος 240-350 εκ. Αλλά η τελική επιλογή πρέπει να γίνει μόνος σας. Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη ποιες καλλιέργειες πρόκειται να καλλιεργηθούν και σύμφωνα με ποιο σχέδιο..

Υλικό κάλυψης

Ακόμα κι αν το θερμοκήπιο είναι σωστά τοποθετημένο, ένα λάθος στην επιλογή ενός υλικού κάλυψης αναιρεί την αξιοπρέπειά του. Για πολλές δεκαετίες, το πλαστικό φύλλο έχει χρησιμοποιηθεί σε θερμοκήπια. Ακόμα και κακώς εκπαιδευμένοι και κακομαθημένοι άνθρωποι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν. Μπορείτε πολύ γρήγορα να αερίσετε τα φυτά αφαιρώντας την οροφή ή τον τοίχο. Αλλά με ενεργή χρήση, η ταινία γρήγορα αλλοιώνεται. Ως εκ τούτου, συνιστάται μάλλον για θερμοκήπια με ερμητικά κλειστή οροφή..

Το γυαλί είναι πολύ ισχυρότερο και πιο πρακτικό, μεταδίδει το φως του ήλιου εξαιρετικά καλά. Εάν φροντίζετε ένα γυάλινο θερμοκήπιο πλήρως, θα παραμείνει διαφανές για πολλά χρόνια. Η απόλυτη χημική ουδετερότητα των γυάλινων κατασκευών θα ευχαριστήσει επίσης τους κηπουρούς. Ακόμα και όταν θερμαίνεται στον ήλιο, η γεύση των λαχανικών και των μούρων θα παραμείνει αμετάβλητη, αφού ουσίες δεν εκλύονται στον αέρα. Το γυάλινο θερμοκήπιο είναι επίσης ανθεκτικό στις τριβές.

Φυσικά, το γυαλί δεν θα αντέξει κάθε τριβή. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές είναι το πιο αξιόπιστο υλικό σε κανονική χρήση. Είναι επίσης λογικό να πούμε για τις αδυναμίες του γυαλιού που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Είναι βαρύτερο από άλλους τύπους υλικού κάλυψης. Τις περισσότερες φορές, ένα γυάλινο θερμοκήπιο τοποθετείται σε θεμέλιο, ειδικά εκεί που το έδαφος είναι ασταθές..

Αλλά ο άνεμος είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνος από τη χρήση φιλμ.. Όλοι γνωρίζουν ένα τέτοιο ελάττωμα όπως η αυξημένη θερμική αγωγιμότητα των γυαλιών. Στη ζέστη του ήλιου, ζεσταίνονται πολύ. Επομένως, το μικροκλίμα για τα φυτά είναι δυσμενές. Ακόμη και μια ανοιγόμενη οροφή δεν εξαλείφει εντελώς το πρόβλημα. Αλλά το μεγαλύτερο μειονέκτημα ενός γυάλινου θερμοκηπίου είναι η ευθραυστότητά του. Το γυαλί σπάει εύκολα για διάφορους λόγους. Ακόμα και ένα μεγάλο χαλάζι μπορεί να τα σπάσει..

Το πολυανθρακικό είναι αρκετές φορές ισχυρότερο από το γυαλί και μεταδίδει το φως του ήλιου σχεδόν εξίσου καλά. Όταν χρησιμοποιείται, η θερμότητά του διατηρείται σταθερά. Επομένως, οι πολυανθρακικές δομές είναι οι πλέον κατάλληλες για θερμοκήπια όλο το χρόνο. Αλλά δεν πρέπει να αγοράσετε ένα απλό φύλλο, αλλά ένα κηρήθρα. Το όνομά του οφείλεται στην ομοιότητα στη δομή με την κηρήθρα. Το πολυανθρακικό είναι κατασκευασμένο από πλαστικό, χωρισμένο σε ειδικά στρώματα με σκλήρυνση των πλευρών και ένα στρώμα αέρα. Είναι αυτό το στρώμα που βοηθά στη διασφάλιση της διατήρησης θερμότητας. Οι υπεριώδεις ακτίνες δεν διεισδύουν μέσω του πολυανθρακικού.

Τις περισσότερες φορές, η πλευρά που φιλτράρει την επιβλαβής ακτινοβολία επισημαίνεται με εταιρικό λογότυπο. Εάν κάνετε λάθος και τοποθετήσετε πολυανθρακικό έξω με μια απροστάτευτη επιφάνεια, θα καταρρεύσει πολύ γρήγορα. Οι φθηνές μάρκες υλικού περιέχουν πολλά ανακυκλωμένα υλικά. Ορισμένοι τύποι πολυανθρακικού μπορεί να έχουν ανεπαρκή πυκνότητα. Επομένως, η μηχανική τους αντοχή είναι μικρότερη.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να εγκαταστήσετε μόνοι σας ένα θερμοκήπιο από πολυανθρακικό. Συνήθως καλούνται έμπειροι τεχνίτες για το σκοπό αυτό. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να προετοιμάσετε το ίδρυμα. Εάν γίνει σωστά, η δομή θα διαρκέσει για αρκετές δεκαετίες. Συνήθως συνιστάται, εκτός από την οροφή ανοίγματος, να χρησιμοποιείτε αρκετούς αεραγωγούς και να τοποθετείτε δύο πόρτες.

Η φροντίδα του πολυανθρακικού είναι εύκολη. Μπορείτε να το πλύνετε με το πιο απλό σφουγγάρι με διάλυμα απορρυπαντικού. Μπορείτε να το κάνετε χωρίς καθόλου απορρυπαντικά, αντικαθιστώντας τα με σαπουνόνερο. Η έκθεση σε χλώριο και ισχυρούς διαλύτες είναι σίγουρα ανεπιθύμητη. Θα είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η επαφή του πολυανθρακικού με φυτοφάρμακα. Μια ακόμη απόχρωση – είναι απαραίτητο να αποκλειστεί η είσοδος νερού στα κύτταρα του υλικού.

Γωνία κλίσης: ποιο είναι καλύτερο?

Στη μεσαία λωρίδα, συνιστάται η κλίση της οροφής του θερμοκηπίου κατά 25-30 μοίρες σε σχέση με τον ορίζοντα. Επομένως, το πλάτος επιλέγεται ξεχωριστά κάθε φορά. Οι τοίχοι των θερμοκηπίων πρέπει να έχουν κλίση προς τα μέσα κατά 10-15 μοίρες. Αυτή η τεχνική σας επιτρέπει να τα κάνετε πιο ζεστά. Οι πράσινοι φράκτες χρησιμοποιούνται συχνά για πρόσθετη κάλυψη ανέμου..

Στο αέτωμα θερμοκήπια, οι κλίσεις είναι συνήθως προσανατολισμένα σε γωνία 5-60 βαθμούς.. Αν μια ταινία που χρησιμοποιείται για την κάλυψη, η κλίση θα πρέπει να είναι 45-60 βαθμούς. Στη συνέχεια αποκλείεται η συσσώρευση χιονιού ή βρόχινου νερού, η χαλάρωση της οροφής. Όταν χρησιμοποιείτε πολυανθρακικό, η οροφή μπορεί να τοποθετηθεί υπό γωνία 5-45 μοίρες. Είναι χρήσιμο να ληφθεί υπόψη ότι η αύξηση της γωνίας καθιστά τη δομή πιο ακριβή και μειώνει την αντίσταση στις ριπές ανέμου..

Χρήση και φροντίδα

Όταν επιλέγετε ένα θερμοκήπιο με ανοιγόμενη οροφή, είναι σημαντικό να το εγκαταστήσετε σωστά από την αρχή. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να επιλέξετε ένα μέρος όπου πέφτει το περισσότερο φως του ήλιου. Αυτό αποκλείει όλα τα μέρη που πνέουν από κρύους ανέμους. Αξίζει επίσης να εγκαταλειφθεί η εγκατάσταση θερμοκηπίων κάτω από δέντρα και κοντά σε ψηλούς θάμνους. Το έδαφος κάτω από το θερμοκήπιο πρέπει να είναι σταθερό και επίπεδο, τότε θα υπάρχουν λιγότερα προβλήματα.

Αξίζει να τοποθετήσετε το θερμοκήπιο όπου η απόσταση από το υπόστεγο είναι ελάχιστη. Τότε όλες οι αγροτικές εργασίες θα είναι κάπως ευκολότερες. Ένα άλλο σημείο είναι αν θα ήταν βολικό να εισέλθουμε στο θερμοκήπιο. Όταν προετοιμάζεται για το χειμώνα, πρώτα απ ‘όλα, απελευθερώνεται από κάθε βλάστηση, αφαιρούνται τα ράφια και οι δεξαμενές. Οι τοίχοι πρέπει να ξεπλυθούν και στη συνέχεια να στεγνώσουν.

Ο υποκαπνισμός θερμοκηπίου πραγματοποιείται συστηματικά. Αυτό είναι υποχρεωτικό ακόμη και όταν χρησιμοποιείτε προσεκτικά δοκιμασμένο χώμα και σπόρους. Για υποκαπνισμό, πάρτε ένα ραβδί θείου ή καθαρό θείο. Τα ραγισμένα τμήματα γυαλιού ή πολυανθρακικού πρέπει να αντικαθίστανται το χειμώνα. Σε έντονο παγετό, έσκασαν γρήγορα..

Οι δομές ανοίγματος απαιτούν περιοδικές προσαρμογές εργασίας. Εάν προκύψουν προβλήματα, το πρώτο βήμα είναι να καθαρίσετε τις βουλωμένες αυλακώσεις. Επιπλέον, λιπάνετε τους μεντεσέδες και σφίξτε τους. Το φθινόπωρο, πρέπει να γίνει απολύμανση. Η παλιά βλάστηση σκάβεται και πετιέται. Εάν είναι αδύνατο να αλλάξετε εντελώς το ανώτερο στρώμα του εδάφους, θα πρέπει τουλάχιστον να απολυμανθεί με υπερμαγγανικό κάλιο..

Κατά το πλύσιμο, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή σε όλες τις αρθρώσεις και τα όρια των στοιχείων του θερμοκηπίου. Εκεί εμφανίζονται συχνότερα αποικίες μικροοργανισμών και επικίνδυνων εντόμων. Τα πολυανθρακικά στοιχεία πρέπει να πλένονται την άνοιξη. Εάν σχεδιάζονται πολλές φυτεύσεις ανά εποχή, οι επιφάνειες πρέπει να καθαρίζονται πριν από κάθε φύτευση..

Για τον καθαρισμό δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σκληρές βούρτσες, λειαντικά υλικά και αιχμηρά εργαλεία. Θα βλάψουν την υπεριώδη προστασία του πολυανθρακικού. Για να καταστρέψετε παθογόνους παράγοντες στο έδαφος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βραστό νερό αντί για θεραπεία με υπερμαγγανικό κάλιο και στη συνέχεια να καλύψετε το έδαφος με πολυαιθυλένιο. Εάν τα μεταλλικά μέρη είναι σκουριασμένα, μπορείτε να τα βάψετε ή να αφαιρέσετε τη σκουριά με ειδικές ενώσεις, ανάλογα με την πολυπλοκότητα του προβλήματος. Είναι απαραίτητο να ελέγξετε τη λειτουργικότητα των μηχανισμών του ίδιου του θερμοκηπίου, καθώς και του εξοπλισμού θέρμανσης, τόσο στο τέλος του φθινοπώρου όσο και την άνοιξη.

Για ψηλά και δυσπρόσιτα μέρη, χρησιμοποιήστε σφουγγαρίστρες με μακριές ή τηλεσκοπικές λαβές.. Μια τέτοια συσκευή είναι ιδιαίτερα σχετική εάν χρησιμοποιείται γυαλί για καταφύγιο. Όλα τα ξύλινα στοιχεία, εάν υπάρχουν, υποβάλλονται σε επεξεργασία με ζιζανιοκτόνα. Τότε αποκλείεται η εμφάνιση βρύων και φυκιών. Όταν ορισμένα μέρη είναι πολύ διαβρωμένα, πρέπει να τα αντικαταστήσετε εντελώς χωρίς καθυστέρηση.

Κριτικές

Τα σύγχρονα μετατρέψιμα θερμοκήπια είναι αρκετά αξιόπιστα. Μια ελκυστική λύση για πολλούς ανθρώπους είναι το μοντέλο “Marusya”. Μπορεί εύκολα να συμπληρωθεί με αυτόματα ανοίγματα εξαερισμού. Η χρήση του “Marusya” είναι πολύ απλή. Άλλα θερμοκήπια εγχώριας παραγωγής εκτιμώνται επίσης από τους καταναλωτές..

Οι κηπουροί δίνουν υψηλή βαθμολογία στο μοντέλο Altacraft Oasis. Ευνοείται η ευκολία ανοίγματος και ο προσεκτικά μελετημένος εξοπλισμός. Μπορείτε να εγκαταστήσετε το θερμοκήπιο με τα χέρια σας. Κρίνοντας από τις κριτικές, ο αερισμός από πάνω σας επιτρέπει να κάνετε χωρίς τη χρήση αεραγωγών.

Το σύστημα της λευκορωσικής παραγωγής “Botanik Tulpan” είναι εξοπλισμένο με πόρτες που ανοίγουν από αριστερά προς τα δεξιά και μεντεσέδες αεραγωγών. Είναι αδύνατο να χρησιμοποιήσετε άλλα στοιχεία, καθώς όλα έχουν ήδη διαμορφωθεί στο εργοστάσιο. Στο “Tulip” ανοίγει τόσο η οροφή όσο και οι δύο τοίχοι. Από τα πλάγια, μπορείτε να σηκώσετε το υλικό έως 0,8-0,9 μ. Αλλά αν οι κηπουροί αποφασίσουν ότι αυτό είναι πολύ, μπορούν να σταματήσουν την άνοδο σε χαμηλότερο υψόμετρο..

Οι ιδιοκτήτες σημειώνουν ότι το άνοιγμα των πλευρών στο όριο απλοποιεί αμέσως το ζιζάνιο και άλλες εργασίες.. Όσο για το «φυτώριο» σχεδιασμό, συνιστάται να επιλέξετε λόγω της αυξημένης αξιοπιστίας του. Ακόμα και μια αργά κρύα άνοιξη με ένα τέτοιο θερμοκήπιο δεν δημιουργεί πρόβλημα στην πίσω αυλή..

Στο επόμενο βίντεο, θα βρείτε μια επισκόπηση ενός θερμοκηπίου με ανοιγόμενη οροφή. "Τουλίπα".