Επιλογή μηχανών αυτόματης πώλησης για θερμοκήπια

Επιλογή μηχανών αυτόματης πώλησης για θερμοκήπια

Η καλλιέργεια φυτών σε θερμοκήπια είναι μια μάλλον δύσκολη διαδικασία που έχει πολλά χαρακτηριστικά και λεπτότητες. Στην πραγματικότητα, δεν ονομάζεται μάχη “για τη συγκομιδή” μάταια, αφού θα πρέπει να ξεπεραστούν πολλές δυσκολίες για την καλλιέργεια λαχανικών θερμοκηπίου. Η θερμοκρασία μπορεί να είναι ένα από τα προβλήματα: οι πολύ χαμηλές ή πολύ υψηλές θερμοκρασίες είναι κακές για κάθε φυτό. Το ίδιο θα ισχύει και για την υψηλή υγρασία. Επομένως, θα πρέπει να μιλήσετε λεπτομερέστερα για κάτι τέτοιο όπως αυτόματα συστήματα εξαερισμού θερμοκηπίων, τα οποία βοηθούν στην γρήγορη επίλυση του παραπάνω προβλήματος..

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της χρήσης

Αν μιλάμε για αυτόματες επιλογές αερισμού των θερμοκηπίων, τότε λαμβάνουν ενέργεια από ένα κεντρικό σύστημα τροφοδοσίας ή μπορεί να είναι αυτόνομα.

Με άλλα λόγια, χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες:

 • ανεξάρτητες λύσεις?
 • ασταθείς επιλογές.

Αν μιλάμε για τα πλεονεκτήματα του συστήματος αυτόματου εξαερισμού για τα θερμοκήπια, τότε θα πρέπει να ονομάσουμε:

 • υψηλή δυνατότητα κατασκευής της διαδικασίας.
 • συμπαγής σχεδιασμός?
 • ο αερισμός των χώρων πραγματοποιείται εντός του καθορισμένου χρονικού πλαισίου.
 • υψηλή ισχύς.

Τα μειονεκτήματα ενός τέτοιου μηχανισμού είναι τα ακόλουθα σημεία..

 • Εάν συμβεί βλάβη στο μηχάνημα, τα φυτά που βρίσκονται μέσα στο δωμάτιο θα πεθάνουν. Μπορείτε να αποφύγετε την πιθανότητα ενός τέτοιου αποτελέσματος εάν αγοράσετε μια εφεδρική ηλεκτρική μονάδα εκ των προτέρων..
 • Εάν εντοπιστεί βλάβη οποιουδήποτε δομικού στοιχείου, ολόκληρο το σύστημα θα χρειαστεί να επισκευαστεί..

Σε γενικές γραμμές, παρά την παρουσία ορισμένων μειονεκτημάτων, τέτοιοι μηχανισμοί έχουν αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα, τα οποία καθιστούν πραγματικά δυνατό να γίνει ένας ενισχυμένος ή συμβατικός αναπνευστήρας μια αποτελεσματική λύση για την καλλιέργεια φυτών..

Προβολές

Τώρα ας περάσουμε στους τύπους των αυτόματων συστημάτων εξαερισμού. Όπως ήδη αναφέρθηκε, αυτοί οι μηχανισμοί χωρίζονται σε ανεξάρτητες λύσεις και πτητικές επιλογές αυτότυπου. Οι πτητικές λύσεις παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον σήμερα. Κατά κανόνα, η ουσία τέτοιων συστημάτων είναι να λειτουργούν από το δίκτυο και, σπανιότερα, από μπαταρίες ηλιακού τύπου ή από άλλες πηγές ενέργειας εναλλακτικής κατεύθυνσης. Τέτοιες συσκευές χρησιμοποιούνται συνήθως για τη λειτουργία ενός θερμικού ρελέ, το οποίο μπορεί να ενεργοποιήσει τους ανεμιστήρες, παρέχοντας καθαρό αέρα στο θερμοκήπιο..

Οι ανεξάρτητες λύσεις, με τη σειρά τους, χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

 • με βάση την πνευματική?
 • διμεταλλικός;
 • υδραυλικής βάσης.

Τώρα ας αναλύσουμε κάθε μηχανή με περισσότερες λεπτομέρειες. Η διμεταλλική έκδοση για θερμοκήπια λειτουργεί σύμφωνα με τον ακόλουθο αλγόριθμο: όταν εκτίθεται σε μια ορισμένη θερμοκρασία, το υλικό ενός γραμμικού τύπου διαστέλλεται. Αυτός ο σχεδιασμός προβλέπει την παρουσία δύο τύπων υλικών και η ουσία του έργου συνίσταται σε διαφορετικούς συντελεστές επέκτασής τους. Δηλαδή, όταν η θερμοκρασία αυξάνεται, η θερμική κίνηση σε αυτόματη λειτουργία ανοίγει τους αεραγωγούς και τις πόρτες στο θερμοκήπιο και όταν μειώνεται, τις κλείνει. Σε αυτή την περίπτωση, ο αυτοματισμός έχει μόνο ένα μειονέκτημα – είναι δύσκολο να επιλέξετε την απαιτούμενη θερμοκρασία έτσι ώστε ο αερισμός να πραγματοποιείται αποτελεσματικά..

Η υδραυλική επιλογή αερισμού των θερμοκηπίων έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • έλλειψη δυσάρεστων οσμών ή της ελάχιστης ποσότητας τους.
 • έλλειψη εξάρτησης από την ηλεκτρική ενέργεια.
 • εύκολο στη συναρμολόγηση με τα χέρια σας.
 • δεν υπάρχει ανάγκη να βρίσκεστε συνεχώς κοντά στο θερμοκήπιο.
 • η ικανότητα να εργάζεται μέσα σε άνετες συνθήκες.

Ένα τέτοιο σύστημα θεωρείται ένα από τα πιο αξιόπιστα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο μηχανισμός υδραυλικού εξαερισμού έχει ορισμένα μειονεκτήματα:

 • μεγάλη αδράνεια?
 • υψηλή τιμή;
 • η θερμοκρασία μπορεί να παρακολουθείται μόνο εκεί που βρίσκεται το σύστημα.

Ένα τέτοιο μηχάνημα διαθέτει μια μάλλον απλή συσκευή. Ο υδραυλικός κύλινδρος αρχίζει να κινείται μόνο όταν υπάρχει διαφορά στις θερμοκρασίες του λαδιού και του υλικού του δοχείου. Δηλαδή, αποδεικνύεται ότι η μετοχή μετατοπίζεται σταδιακά. Και είναι η υδραυλική κίνηση που θα ανοίξει ελαφρώς το παράθυρο. Για να επιτύχετε βέλτιστες συνθήκες στο θερμοκήπιο, επιτρέποντάς σας να φροντίζετε αποτελεσματικά τα φυτά, απλά πρέπει να ρυθμίσετε μια ορισμένη θερμοκρασία. Η αυτόματη πόρτα ανοίγει την πόρτα από μόνη της όταν η θερμοκρασία ανεβεί πάνω από τον στόχο.

Το σύστημα επιστρέφει στην αρχική του θέση μόνο όταν ο αναπνευστήρας για αεραγωγούς θόλου ή πόρτες λάβει πληροφορίες ότι η θερμοκρασία στο θερμοκήπιο είναι στο χαμηλότερο σημείο.

Πριν αγοράσετε ένα υδραυλικό σύστημα εξαερισμού για θερμοκήπια, δώστε προσοχή στα ακόλουθα σημεία.

 • Τιμή. Τέτοια μηχανήματα είναι απαραίτητα για κάθε παράθυρο και πόρτα στο θερμοκήπιο. Η τιμή μιας μονάδας κατασκευής θα είναι περίπου τρεισήμισι χιλιάδες ρούβλια..
 • Εξουσία. Θα πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς πόση ενέργεια απαιτείται για την ανύψωση αυτού ή εκείνου του στοιχείου στο θερμοκήπιο..
 • Είναι επίσης απαραίτητο να γνωρίζουμε το βάρος του μηχανήματος, το οποίο μπορεί να αντέξει η δομή του θερμοκηπίου..

Η πνευματική έκδοση χρησιμοποιεί θερμική ενέργεια. Το κύριο πλεονέκτημά του θα είναι ότι είναι εντελώς ανεξάρτητο από οποιεσδήποτε άλλες πηγές ενέργειας..

Άλλα πλεονεκτήματα αυτής της επιλογής περιλαμβάνουν:

 • σοβαρή απόδοση?
 • χαμηλή τιμή.

Έχει επίσης πολλά μειονεκτήματα, συγκεκριμένα:

 • μικρή εργασιακή προσπάθεια.
 • μεγάλη αδράνεια?
 • εξάρτηση από δείκτες ατμοσφαιρικής πίεσης ·
 • ογκώδες.

Υπάρχουν επίσης ηλεκτρικά μοντέλα αυτόματων αναπνευστήρων για θερμοκήπια, τα οποία αναφέρθηκαν παραπάνω..

Τέτοια συστήματα είναι πολύ βολικά λόγω του ότι έχουν:

 • εξαιρετική ισχύς της ηλεκτρικής κίνησης.
 • ακριβές και βολικό σύστημα ρύθμισης.

Είναι ιδανικά για θερμοκήπια όπου υπάρχει ανάγκη χρήσης πολύπλοκων και πολλαπλών σταδίων συστημάτων εξαερισμού. Τα κύρια στοιχεία τέτοιων συστημάτων είναι ένας θερμικός ρυθμιστής, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την απενεργοποίηση και ενεργοποίηση του συστήματος, καθώς και ένας ηλεκτρικός αναπνευστήρας. Το κύριο μειονέκτημα θα είναι, φυσικά, η εξάρτηση από τη διαθεσιμότητα ηλεκτρικής ενέργειας..

Σε γενικές γραμμές, όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλές επιλογές για συστήματα εξαερισμού για θερμοκήπια και κάθε άτομο θα μπορεί να επιλέξει την πιο αποτελεσματική λύση για το θερμοκήπιο του..

Κατασκευαστές

Τώρα ας κάνουμε μια σύντομη επισκόπηση των προϊόντων για τον αερισμό του θερμοκηπίου από διάφορες εταιρείες. Μια σειρά από αυτόματες συσκευές πωλούνται σήμερα που λειτουργούν σύμφωνα με τις διάφορες αρχές που αναφέρονται παραπάνω. Οποιοδήποτε μοντέλο που θα περιγραφεί είναι αρκετά απλό να το εγκαταστήσετε μόνοι σας. Αλλά αν μιλάμε για ηλεκτρικές λύσεις, τότε θα ήταν ακόμα καλύτερο να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό..

“Ντούσια Σαν”

Έτσι, η πρώτη επιλογή, την οποία θα ήθελα να πω – “Dusya San”. Αυτή η παραλλαγή χρησιμοποιεί έναν θερμικό κύλινδρο που λειτουργεί με υδραυλική αρχή. Ένα τέτοιο μοντέλο λειτουργεί σε θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη από πενήντα μοίρες. Η μάζα του μεγαλύτερου παραθύρου που μπορεί να ανοίξει αυτή η συσκευή είναι επτά κιλά. Το μηχάνημα πωλείται πλήρως εξοπλισμένο, εκτός από αυτό, υπάρχουν οδηγίες εγκατάστασης.

Η εγκατάσταση μπορεί να γίνει σε διάφορα θερμοκήπια. Το κύριο πράγμα είναι ότι το φύλλο παραθύρου λειτουργεί σαφώς τόσο για κλείσιμο όσο και για άνοιγμα. Το ανοιχτήρι δεν απαιτεί μπαταρίες ή ηλεκτρική σύνδεση. Σε αυτήν την περίπτωση, ο αναπνευστήρας μπορεί να ρυθμιστεί εύκολα για να ανοίξει το παράθυρο εντός του απαιτούμενου εύρους θερμοκρασίας. Εάν η θερμοκρασία αυξηθεί σε δείκτη 30 μοίρες, τότε το παράθυρο ανοίγει μέχρι το τέλος.

“Σουσάμι-Μ-2015”

Μια άλλη ενδιαφέρουσα επιλογή ονομάζεται Sesame-M-2015. Η καρδιά αυτού του συστήματος είναι ο υδραυλικός κύλινδρος γεμάτος λάδι. Αυτό το μοντέλο εφαρμόζεται σε ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών και μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα. Το βάρος του προϊόντος είναι μόνο ένα κιλό, αλλά αυτό είναι αρκετό για να ανοίξει εύκολα ο θερμοστάτης βαριά ανοίγματα συνολικών διαστάσεων και θυρών. Για να αποφύγετε την υπερθέρμανση των ψευδών συναγερμών του συστήματος, μπορείτε να το προστατέψετε εγκαθιστώντας ειδικές ομπρέλες στην πλευρά του δρόμου..

Εάν πρέπει να αφήσετε την πόρτα ανοιχτή, υπάρχουν ειδικά άγκιστρα για αυτό. Αυτή η επιλογή δεν απαιτεί πρακτικά καμία συντήρηση κατά τη χρήση – είναι απαραίτητο μόνο να λιπαίνετε περιστασιακά τον μηχανισμό με λάδι τύπου μηχανής.

“Θερμική κίνηση”

Το επόμενο μοντέλο είναι το “Thermal drive”. Αυτή η ανάπτυξη ενός εγχώριου κατασκευαστή από το Κρασνογιάρσκ μπορεί να ανοίξει ένα παράθυρο ή μια πόρτα βάρους έως είκοσι κιλών. Αλλά είναι καλύτερο να το χρησιμοποιήσετε σε δομές παραθύρων και θυρών που ζυγίζουν έως και δέκα κιλά. Η μεγαλύτερη γωνία ανοίγματος είναι 45 μοίρες.

Αυτός ο σχεδιασμός λειτουργεί με τη χρήση θερμικού κυλίνδρου υδραυλικού τύπου. Ο κατασκευαστής δίνει εικοσαετή εγγύηση για τα προϊόντα του. Είναι πολύ απλό να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο σύστημα με τα χέρια σας – οι οδηγίες περιέχουν παρόμοιο σχέδιο εγκατάστασης για αυτό το μοντέλο.

Ανοιχτός πλανήτης

Μια άλλη λύση για την οποία θέλω να μιλήσω ονομάζεται Open Planet. Ο κατασκευαστής εγγυάται ότι αυτή η συσκευή δημιουργεί ένα ιδανικό μικροκλίμα στο θερμοκήπιο για καλλιέργεια φυτών. Χάρη σε αυτόν, η θερμοκρασία στο θερμοκήπιο μπορεί να ρυθμιστεί στην περιοχή από 15 έως 25 μοίρες..

Αυτό το μοντέλο έχει ενίσχυση της δομής με δύο ελατήρια, γεγονός που καθιστά δυνατή τη χρήση του όχι μόνο στους αεραγωγούς, αλλά και στις πόρτες. Ο αυτόματος αναπνευστήρας είναι κατασκευασμένος από ανοξείδωτο ατσάλι. Αλλά στην κρύα εποχή είναι καλύτερο να το διαλύσετε έτσι ώστε ο κύλινδρος να μην παραμορφώνεται..

Σχέδια εξαερισμού

Τώρα ας μιλήσουμε για το πώς να αναπτύξουμε προγράμματα για τον αυτόματο αερισμό των θερμοκηπίων. Αυτή η στιγμή είναι πολύ σημαντική, καθώς η απόδοση των φυτών και η άνεσή τους εξαρτώνται από αυτήν. Με μεγάλο όγκο χώρων, χρησιμοποιούνται συνήθως πολύπλοκα κυκλώματα συσκευών, τα οποία λαμβάνουν υπόψη την αξία των διαφόρων χαρακτηριστικών όσο το δυνατόν περισσότερο. Ωστόσο, ένα τέτοιο αυτόματο σύστημα για τον αερισμό των δωματίων του θερμοκηπίου δεν θα είναι τόσο επείγον για μια όχι πολύ μεγάλη δομή τύπου σπιτιού..

Ο καλός αερισμός του δωματίου μπορεί να εξασφαλιστεί εάν οι περίοδοι ανοίγματος και κλεισίματος παραθύρων και θυρών συνδυάζονται σωστά..

Τα πιο συνηθισμένα μοτίβα περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • μονόπλευρος εξαερισμός – μέσω δύο ή περισσότερων αεραγωγών που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο, ή τραβέρσες.
 • μέσω – δύο ταυτόχρονα ανοιχτά παράθυρα ή πόρτες που βρίσκονται σε διαφορετικές πλευρές του κτιρίου.
 • ανεξάρτητο – κάθε στοιχείο, εξοπλισμένο με τον απαραίτητο εξοπλισμό, ανοίγει ανεξάρτητα από τα άλλα.
 • ένας μηχανισμός συνδεδεμένος με τη μονάδα ελέγχου, ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη πολλές παραμέτρους ανάλογα με τη ρύθμιση και τα χαρακτηριστικά του εξοπλισμού και που λειτουργεί σύμφωνα με έναν συγκεκριμένο αλγόριθμο.

Η επιλογή διαφόρων μηχανισμών εξαερισμού θα εξαρτηθεί από τον τύπο του κτιρίου, καθώς και από τους στόχους που θα επιδιώξει ο ιδιοκτήτης του θερμοκηπίου.

Πώς να κάνετε αυτόματο εξαερισμό?

Τώρα ας μιλήσουμε για το πώς να δημιουργήσουμε το εν λόγω σύστημα με τα χέρια μας. Ο απλούστερος σχεδιασμός θα βασίζεται σε δύο συνηθισμένα γυάλινα βάζα συντήρησης. Το ένα δοχείο θα έχει όγκο τριών λίτρων και το δεύτερο – 800 χιλιοστόλιτρα.

Εκτός από αυτά, χρειαζόμαστε:

 • ένα καπάκι από κασσίτερο για ραφή.
 • κάλυμμα πολυαιθυλενίου?
 • σωλήνας τριάντα εκατοστών από χαλκό ή ορείχαλκο.
 • ένας σωλήνας σταγονόμετρου μήκους?
 • ένα ξύλινο μπλοκ, οι διαστάσεις του οποίου πρέπει να είναι ίσες με τις διαστάσεις του παραθύρου.
 • ένα ζευγάρι καρφιά τύπου “ύφανσης”.
 • λεπτό σύρμα ή ένα κομμάτι σχοινί.
 • κασσίτερο καθώς και κολοφώνιο.

Αν μιλάμε για τον αλγόριθμο για τη δημιουργία συστήματος εξαερισμού, τότε θα αποτελείται από 3 κύρια στάδια.

 • Αρχικά, πρέπει να ρίξετε οκτακόσια χιλιοστόλιτρα νερού σε ένα δοχείο 3 λίτρων και να το τυλίξετε με ένα καπάκι από κασσίτερο. Στη συνέχεια, ανοίγει μια τρύπα στο καπάκι και ένας σωλήνας ορείχαλκου εισάγεται σε αυτό, έτσι ώστε περίπου 2-3 ​​mm να παραμένουν στο κάτω μέρος. Η τρύπα σφραγίζεται προσεκτικά χρησιμοποιώντας στεγανωτικό, συγκόλληση ή με άλλο τρόπο.
 • Κάντε προσεκτικά μια τρύπα στο πλαστικό καπάκι και σπρώξτε έναν εύκαμπτο σωλήνα μέσα σε αυτό, έτσι ώστε η απόσταση στο κάτω μέρος του μικρού βάζου να είναι ίδια με την πρώτη περίπτωση. Σφραγίζουμε με ασφάλεια την τρύπα και κλείνουμε το μικρό βάζο με αυτό το καπάκι. Η τελική δομή είναι το απλούστερο πνευμοϋδραυλικό σιφόνι.
 • Τώρα το μόνο που απομένει είναι να τοποθετήσετε δοχεία σε διαφορετικά μέρη του θερμοκηπίου, καθώς και να στερεώσετε ένα αντίβαρο στο πλαίσιο. Μετά από αυτό, ο μηχανισμός θα είναι έτοιμος για λειτουργία..

Ένας τόσο απλός και εύχρηστος σχεδιασμός δημιουργήθηκε το 2000 και έκτοτε έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σε μεγάλη ποικιλία θερμοκηπίων. Η ουσία της εργασίας του είναι αρκετά απλή και συνίσταται στο γεγονός ότι καθώς αυξάνεται η θερμοκρασία, ο ζεστός αέρας μετατοπίζει σταδιακά το νερό από ένα μεγαλύτερο βάζο σε ένα μικρότερο. Η μάζα του γίνεται μεγαλύτερη και το παράθυρο, αντίστοιχα, ανοίγει. Και με τη μείωση των δεικτών θερμοκρασίας, ένας μεγάλος κύλινδρος θα “τραβήξει” το νερό προς τα πίσω και το τραβέρσα, λόγω της παρουσίας ενός αντίβαρου, θα επαναφέρει την αρχική του θέση.

Μια τόσο απλή και ταυτόχρονα αξιόπιστη επιλογή θα είναι κατάλληλη αποκλειστικά για τραβέρσες που ανοίγουν κατά μήκος του κεντρικού άξονα οριζόντια. Παρεμπιπτόντως, η γωνία ανοίγματος πρέπει να περιορίζεται από έναν ειδικό τύπο στάσης. Μία φορά κάθε δύο εβδομάδες, πρέπει να προστεθεί νέο υγρό σε έναν μεγάλο κύλινδρο αντί για αυτόν που έχει εξατμιστεί. Σε γενικές γραμμές, όπως μπορείτε να δείτε, η επιλογή ενός μηχανήματος για ένα θερμοκήπιο είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα διαδικασία και απαιτεί σοβαρή προσοχή..

Επίσης, δεν θα είναι δύσκολο να φτιάξετε μια τέτοια συσκευή με τα χέρια σας, εάν ακολουθήσετε αυστηρά όλες τις οδηγίες που παρουσιάζονται. Για να το κάνετε αυτό, τις περισσότερες φορές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα διαθέσιμα εργαλεία και η προτεινόμενη επιλογή μπορεί να προσαρμοστεί και να εκσυγχρονιστεί κατά την κρίση σας..

Στο επόμενο βίντεο, θα βρείτε μια σύντομη επισκόπηση του αυτοματισμού για τον αερισμό των θερμοκηπίων..