Κατασκευή κιόσκι με μπλοκ χρησιμότητας κάτω από μία στέγη

Η κατασκευή κιόσκι με μπλοκ χρησιμότητας (ή, το ίδιο πράγμα, υπόστεγο με βεράντα κάτω από τη μία στέγη για καλοκαιρινή κατοικία) είναι ένα πολλά υποσχόμενο πράγμα. Όσοι γνωρίζουν πώς να χτίσουν μια τέτοια δομή σε έναν τόπο επωφελούνται πολύ σε σύγκριση με άλλους κηπουρούς και καλοκαιρινούς κατοίκους. Αλλά είναι απαραίτητο όχι μόνο να μελετήσετε ενδιαφέροντα συνδυασμένα έργα, αλλά και να αναλύσετε προσεκτικά την τεχνική πλευρά τους, να εξοικειωθείτε με τα στάδια των κατασκευαστικών εργασιών, την επιλογή υλικών κ.λπ..

Ιδιαιτερότητες

Η προετοιμασία ενός κιόσκι με μια βοηθητική μονάδα κάτω από μια στέγη γίνεται συχνά αναγκαστική. Κάνουν ένα τέτοιο βήμα λόγω της οξείας έλλειψης ελεύθερου χώρου στον ιστότοπο, έτσι ώστε όλα να είναι όσο το δυνατόν πιο συμπαγή. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι οι δυνατότητες μιας τέτοιας λύσης σχεδιασμού και κατασκευής είναι περισσότερες από ό, τι φαίνονται στην αρχή. Η εξοικονόμηση εδάφους είναι επωφελής ακόμη και σε σχετικά μεγάλες περιοχές. Ένα «επιπλέον» παρτέρι, μερικά δέντρα, μια διακοσμητική φιγούρα και τα παρόμοια δεν έχουν ενοχλήσει ποτέ κανέναν. Εξοπλίζοντας μια τουαλέτα σε ένα συνδυασμένο κιόσκι, θα είναι δυνατό να το κάνετε πολύ πιο άνετο από το συνηθισμένο. Ταυτόχρονα, από αισθητικής άποψης, θα είναι καλύτερο και δεν θα χαλάσει την εξωτερική εντύπωση ακόμη και για άτομα με καλή νοητική οργάνωση..

Στο εσωτερικό, μπορείτε επίσης να οργανώσετε ένα καλοκαιρινό ντους.. Ο συνδυασμός των δύο κτιρίων θα απελευθερώσει αρκετή προσπάθεια, χρήμα, χρόνο και εργασία για την κατασκευή και τη διευθέτηση του κύριου σπιτιού, για τη βελτίωση της περιοχής. Είναι εύκολο να βάλετε ένα μπάρμπεκιου κάτω από τη στέγη. ακόμα και η πιο δυνατή βροχή δεν θα την σβήσει.

Και, τέλος, το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό – το εύρος και η επιλογή πρόσθετων λειτουργιών είναι πρακτικά απεριόριστο.

Προβολές

Υπάρχουν τέτοιες βασικές επιλογές:

 • ένας απλός συνδυασμός κιόσκι και ενός βοηθητικού μπλοκ.

 • προσθέτοντας ένα χώρο μπάρμπεκιου σε αυτά.

 • ανοιχτά καλοκαιρινά και κλειστά πέργκολες για όλες τις εποχές.

 • δομές τύπου “κουζίνας” (όπου, εκτός από το μπάρμπεκιου, υπάρχει μια πλήρης σόμπα, και μερικές φορές ένα τζάκι, και, επιπλέον, μια τραπεζαρία είναι εξοπλισμένη).

 • ημι-κλειστος σχεδιασμος?

 • ορθογώνιο κληματαριά?

 • στρογγυλή εκτέλεση?

 • τετράγωνη και τριγωνική δομή.

 • διώροφο κτίριο.

Επιλέγοντας ένα μέρος

Το πιο σημαντικό είναι τα ζητήματα άνεσης και ασφάλειας (είναι διασυνδεδεμένα). Έτσι, δεδομένου ότι το κιόσκι προορίζεται σε κάθε περίπτωση για χαλάρωση, θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο μακριά από βόθρους, αποχετεύσεις, κοιλώματα κομποστοποίησης και δοχεία. Δεν συνιστάται η τοποθέτηση ενός κτιρίου κοντά σε κρεβάτια, χαμηλά φυτά κήπου και κήπου (εκτός από τις περιπτώσεις που καλλιεργούνται μόνο καλλιέργειες που αγαπούν τη σκιά σε κάποιο μέρος). Στη βόρεια πλευρά, χτίζεται συνήθως ένας συμπαγής τοίχος για προστασία από τους κρύους ανέμους. Σε πολλά μέρη, μπορεί να έρθει ένας κρύος άνεμος από τα ανατολικά, αυτό πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη..

Για να αισθάνεστε άνετα ακόμα και την πιο ζεστή μέρα, είναι χρήσιμο να συνδυάσετε το κτίριο μαζί με ψηλά δέντρα. Όταν έχει προγραμματιστεί να δίνονται συχνά δείπνα εκεί και να μαζεύονται με φίλους, να περνούν διακοπές, το κιόσκι πρέπει να τοποθετηθεί πιο κοντά στην κουζίνα, τηρώντας, φυσικά, τις βέλτιστες αποστάσεις μεταξύ των κτιρίων στον χώρο, που κατοχυρώνονται στα πρότυπα.

Εάν η αισθητική απόλαυση είναι στην πρώτη θέση, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε το κτίριο λαμβάνοντας υπόψη την ομορφιά της αρχικής προβολής..

Ακολουθούν μερικές ακόμη συστάσεις:

 • εάν υπάρχει τουλάχιστον μια μικρή δεξαμενή κοντά, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε κιόσκι στην ακτή του – έτσι, φυσικά, για να αποκλείσετε τις πλημμύρες.

 • πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 5 μέτρα πριν από το φράχτη ή άλλα επίσημα σύνορα του χώρου.

 • εάν είναι δυνατόν, η είσοδος πρέπει να αφαιρεθεί από το κύριο σπίτι και από την πύλη (πύλη) – αυτό είναι σημαντικό για ψυχολογική χαλάρωση.

 • η γειτνίαση με ένα πάρκινγκ, παιδική χαρά, καλά, παράθυρα σπιτιού, καθώς και ένα γκαράζ είναι ανεπιθύμητη.

Εργα

Με μια εξαιρετικά οξεία έλλειψη χώρου, μπορείτε να συνδυάσετε όχι μόνο ένα κιόσκι και ένα υπόστεγο κάτω από μια κοινή στέγη, αλλά και να τα συνδέσετε με τη βεράντα του σπιτιού. Η πρακτική δείχνει ότι αυτή είναι μια πολύ άνετη και βολική λύση. Εκτός από την κοινή στέγη, το κτίριο πρέπει να έχει έντονα στοιχεία υαλοπινάκων.. Ένα απλό συνδυασμένο κτίριο για μια καλοκαιρινή κατοικία μπορεί επίσης να είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή – η εμφάνισή του φαίνεται στο παρακάτω σχέδιο. Η δομή έχει μήκος 11 μέτρα και πλάτος 4 μέτρα. 20,32 m2 διατέθηκαν για τον χώρο αναψυχής και 20,15 m2 για οικιακές ανάγκες.

Δεν είναι απαραίτητο να χτίσετε ένα ευθύ κτίριο – η γωνιακή έκδοση μπορεί να είναι εξίσου καλή. Επιπλέον, μπορεί να είναι πολύ πιο άνετο και ανοίγει ενδιαφέρουσες προοπτικές σχεδίασης..

Είναι σημαντικό ότι ένα τέτοιο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με επιτυχία ακόμη και σε μικρό χώρο. Επιτρέπεται η θέση γωνιακών δομών στο μέσον της τοποθεσίας. Σε αυτή την περίπτωση, οι δύο τοίχοι είναι συνήθως διαφανείς (υαλοπίνακες), αν και είναι πολύ πιο συνηθισμένο να τοποθετούνται στη γωνία του χώρου ή κοντά στο φράχτη..

Ως βάση για κιόσκι για θερινή κατοικία, μαζί με ένα βοηθητικό μπλοκ, μπορείτε να πάρετε μια τέτοια δομή. Είναι αλήθεια ότι θα πρέπει να τροποποιηθεί ελαφρώς, καθώς ο ίδιος ο αχυρώνας εμφανίζεται εδώ στην καθαρή του μορφή – αλλά αυτό δεν πρέπει να προκαλεί προβλήματα. Στην παραπάνω εικόνα, το κτίριο περιέχει 4 δωμάτια ταυτόχρονα και, εκτός από το βοηθητικό μπλοκ και ένα μέρος για αναψυχή, θα είναι δυνατό να κανονίσετε περισσότερα (προαιρετικά) εκεί:

 • αποθήκευση για μια μικρή ποσότητα καυσόξυλων.

 • θάλαμος τουαλέτας?

 • ντους?

 • αποθηκευτικός χώρος για σκάφη και διάφορα μικρά αξεσουάρ.

Για καλοκαιρινό ελεύθερο χρόνο, είναι πολύ πιθανό να εξοπλίσετε ένα κιόσκι ανοιχτού σχήματος με ένα μπλοκ χρησιμότητας και ένα μπάρμπεκιου. Σε αυτή την περίπτωση, μια πλάκα θεμελίωσης σχηματίζεται συνήθως κάτω από το ίδιο το κτίριο και κάτω από τον κλίβανο του. Η δομή τις περισσότερες φορές μοιάζει με αυτή.

Σε πολλές καλοκαιρινές εξοχικές κατοικίες, προσπαθούν να χτίσουν ένα κτίριο αγροκτημάτων με συνδυασμένο πλαίσιο.. Τα κύρια πλεονεκτήματά του είναι τα εξής:

 • κερδοφορία?

 • συγκριτική ευκολία λειτουργίας ·

 • δεν υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις για την ικανότητα και τον τεχνικό εξοπλισμό των κατασκευαστών.

 • η ικανότητα εγκατάλειψης σύνθετων υλικών με αμφίσημη φήμη ·

 • βέλτιστη σχέση κόστους και ποιότητας.

Υλικά (επεξεργασία)

Με τα χέρια σας, ο ευκολότερος τρόπος είναι να χτίσετε ένα συνδυασμένο κτίριο σανίδων. Εάν είναι υψηλής ποιότητας, θα αποδειχθεί ότι δεν είναι λιγότερο ανθεκτικό από ό, τι όταν χρησιμοποιείτε ένα κούτσουρο.. Το δέντρο συμβάλλει στη διατήρηση ενός βέλτιστου μικροκλίματος ακόμη και τις πιο ζεστές, υγρές ή πιο θυελλώδεις ημέρες. Η συγκριτική ελαφρότητα της δομής και η εξαιρετική φιλικότητα προς το περιβάλλον μαρτυρούν υπέρ αυτής της απόφασης. Τέλος, δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε πολλά για την κατασκευή. Και όσον αφορά το σχεδιασμό, οι προοπτικές είναι πολύ μεγάλες..

Μια καλή εναλλακτική λύση είναι ένα σωληνοειδές προφίλ (μόνο του ή σε συνδυασμό με σφυρήλατο μέταλλο). Τέτοια στοιχεία είναι ανθεκτικά και αξιόπιστα, δεν υπόκεινται σε πυρκαγιές. Ωστόσο, είναι αρκετά βαριά και ο χάλυβας είναι πιο δύσκολος στην επεξεργασία από το ξύλο. Πρέπει επίσης να δώσετε προσοχή στην προστασία από δυσμενείς καιρικές συνθήκες..

Το μέταλλο μερικές φορές συνδυάζεται με πολυανθρακικό – και αυτός ο συνδυασμός φαίνεται υπέροχος.

Ένα πραγματικό κλασικό της προαστιακής κατασκευής είναι η κατασκευή τούβλων από τούβλα. Τα ποιοτικά τούβλα είναι σχετικά ισχυρά και σταθερά. Μπορεί να σταθεί (χωρίς αισθητή απώλεια ποιότητας και αισθητικών ιδιοτήτων) για αρκετές δεκαετίες. Και υπάρχει ακόμη μεγάλη πιθανότητα το κτίριο μάλλον να βαρεθεί παρά να αρχίσει να καταρρέει.. Από τα εναλλακτικά, λιγότερο συχνά χρησιμοποιούμενα υλικά, αξίζει να σημειωθεί:

 • πολυανθρακικό?

 • πλαστικά στοιχεία?

 • αμπέλια και καλάμια ·

 • μπλοκ από αεριωμένο σκυρόδεμα και αφρώδες σκυρόδεμα.

 • Πλακέτες OSB.

Στάδια κατασκευής

θεμέλιο

Κατά την κατασκευή ενός κιόσκι με ένα μπλοκ χρησιμότητας με τα χέρια σας, πρέπει να εξοπλίσετε τη βάση. Και δεν έχει νόημα να περιπλέξετε τη ζωή σας δημιουργώντας μια πλάκα από οπλισμένο σκυρόδεμα ή ρίχνοντας μια ταινία. Ωστόσο, η φέρουσα ικανότητά τους θα είναι υπερβολική στο 99% των περιπτώσεων.. Λοιπόν, όταν είναι πραγματικά απαραίτητο, είναι καλύτερο να αναθέσετε το έργο σε έμπειρους ειδικούς και οι ίδιοι θα καταλάβουν σε τι θα στηρίξουν τη δομή. Οι ξύλινες κατασκευές στηρίζονται συνήθως από μια σειρά πόλων που βυθίζονται στο έδαφος..

Σημαντικό: εάν το δάπεδο είναι από σκυρόδεμα ή όταν χρησιμοποιείτε πέτρινα δομικά τεμάχια, η έκχυση της πλάκας εξακολουθεί να δικαιολογείται.

Το σχήμα των πυλώνων δεν έχει σημασία – μπορείτε να επιλέξετε αυτό που είναι πιο εύκολο να επιτευχθεί. Οι σωλήνες τυλίγονται από υλικό στέγης και βυθίζονται σε εσοχές που είχαν προηγουμένως τρυπηθεί με τρυπάνι κήπου και ήταν μερικώς γεμάτοι με χαλίκι. Μετά την εγκατάσταση του ενισχυτικού κλωβού, το σκυρόδεμα χύνεται σύμφωνα με το επίπεδο και η περαιτέρω εργασία πραγματοποιείται μόνο αφού έχει αποκτήσει δύναμη.

Τείχη

Το πλαίσιο στήριξης στηρίζεται στις περισσότερες περιπτώσεις σε μια δοκό με τμήμα 10×10 cm. Το πλαίσιο δαπέδου τοποθετείται απευθείας στα στηρίγματα και στερεώνεται με καρφιά. Για να αποφύγετε την άμεση επαφή ξύλου με σκυρόδεμα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε υλικό στέγης. Τα κάθετα ράφια τοίχου έχουν επίσης συνήθως τμήμα 10×10 cm (λιγότερο είναι αναξιόπιστο, περισσότερο είναι πολύ ακριβό). Έμπειροι ξυλουργοί ενώνουν τα κενά τοίχου χρησιμοποιώντας ένα cut-in και cut-out. είναι ευκολότερο και πιο βολικό για ένα συνηθισμένο άτομο να το ενώσει σε μια μεταλλική γωνία.

Οι τοίχοι είναι χτισμένοι με αυτή τη σειρά: ιμάντα κατάντη, μετά τα ράφια και μετά από αυτά η άνω πλεξούδα. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε γόνατα ασφαλείας, στάσεις και κορμούς. Η βέλτιστη απόσταση μεταξύ των στύλων είναι 0,6 μ. Συνιστάται να ενισχυθούν τα ανοίγματα για παράθυρα και πόρτες, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα. Κατά τη στερέωση της πύλης, χρησιμοποιούνται ενισχυμένοι στύλοι..

Στέγη

Ένα κιόσκι με ένα βοηθητικό μπλοκ μπορεί να γίνει τόσο με μονόκλινο όσο και κάτω από αέτωμα. Η πραγματική διαφορά στην πρακτικότητα και την εμφάνιση, αν όλα γίνονται καλά και σοφά, είναι σχεδόν αδύνατο να παρατηρηθεί.. Ωστόσο, η λύση μονής κλίσης έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα: απλοποιεί την εργασία με το σύστημα δοκών στο όριο. Εάν δοκιμάσετε δομές αέτωσης, τότε μόνο οι πιο ελαφριές επιλογές. Οι γοφοί, το μισό ισχίο και άλλες πολύπλοκες δομές είναι πολλοί επαγγελματίες και δεν χρειάζονται πραγματικά εδώ.

Κατά την κατασκευή στέγης, λαμβάνεται υπόψη η ανάγκη εξοπλισμού προεξοχών. Εάν το μήκος της δομής είναι 3 μέτρα, τα πόδια των δοκών σε μήκος (λαμβάνοντας υπόψη τη λοξότμηση) φτάνουν τα 3,84 μ. Τα πιο κρίσιμα μέρη πρέπει να στερεώνονται με καρφιά και στις δύο πλευρές. Για να γίνουν τα δοκάρια πιο αξιόπιστα, εξακολουθούν να είναι στερεωμένα με μεταλλικές γωνίες..

Το υλικό στέγης είναι σχεδόν πάντα οντουλίνη ή τσόχα οροφής (τοποθετημένο στο κιβώτιο).

Τελειώνοντας τις εργασίες

Το καλοκαιρινό κιόσκι είναι πιο συχνά διακοσμημένο με σανίδες που είναι ραμμένες απευθείας στο πλαίσιο. Εάν χρησιμοποιείτε το σχέδιο συσκευασίας ψαροκόκαλο, το συνδυασμένο κτίριο θα φαίνεται πιο πρωτότυπο. Μια πιο σύγχρονη και αξιόπιστη λύση είναι η χρήση πλαισίου. Μερικές φορές χρησιμοποιούνται επίσης επίπεδες πλάκες, DSP και OSB για βαφή.. Τα Gazebos είναι επίσης διακοσμημένα με:

 • πολυανθρακικό?

 • φόδρα;

 • ράφια?

 • προφίλ φύλλο?

 • εξυαλωμένος άνθραξ.

Εφαρμόστε από μέσα:

 • ξύλο;

 • κόντρα πλακέ;

 • πλαστική ύλη;

 • αντικριστή πέτρα.

Ο τρόπος κατασκευής κιόσκι με μπλοκ βοηθητικών εφαρμογών περιγράφεται στο επόμενο βίντεο.