Χαρακτηριστικά της συσκευής και ο σχεδιασμός του λουτρού

Η διατήρηση της καθαριότητας και της υγιεινής είναι πολύ σημαντική για κάθε άτομο. Επιπλέον, για τους ανθρώπους που εργάζονται στη γη ή ζουν έξω από την πόλη, είναι πιο λογικό να εξοπλίσουν ένα μπάνιο. Θα είναι επίσης χρήσιμο για όσους είναι απλά λάτρεις της κουλτούρας της σάουνας..

Για να κάνετε σωστά ένα μπάνιο και να επιτύχετε ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα, πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά όλες τις αποχρώσεις και να κατανοήσετε τη δομή ενός τέτοιου δωματίου. Δεν θα βλάψει να εμβαθύνουμε στις περιπλοκές του σχεδιασμού..

Ιδιαιτερότητες

Η κατασκευή ενός λουτρού διαφέρει από την κατασκευή ενός σπιτιού, πρώτα απ ‘όλα, στο ότι είναι απαραίτητο να δημιουργούνται περιοδικά πολύ υψηλές θερμοκρασίες από τα οικιακά πρότυπα στο ατμόλουτρο. Ταυτόχρονα, ακόμη και σε “στεγνές” εκδόσεις, η υγρασία του αέρα αναπόφευκτα αποδεικνύεται πολύ σημαντική. Επομένως, πρέπει να σκεφτείτε πώς να δημιουργήσετε εξαερισμό υψηλής ποιότητας και να απελευθερώσετε τον αέρα από την περίσσεια υγρού..

Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, χρησιμοποιούνται επιλογές που δεν χρησιμοποιούνται ποτέ σε κτίρια κατοικιών, ειδικά σε βοηθητικούς χώρους..

Και όλα τα υλικά φινιρίσματος, όλες οι ηλεκτρικές συσκευές πρέπει να αντέχουν σε τέτοιες εξαιρετικές συνθήκες ήρεμα, χωρίς ανεπιθύμητες συνέπειες..

Εργα

Εκτός από τα παραδοσιακά ρωσικά και φινλανδικά λουτρά, άλλοι τύποι χώρων μπάνιου και πλυσίματος γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Το πάθος για το χαμάμ αυξάνεται τα τελευταία χρόνια.

Ένα μικρό τουρκικό λουτρό από άποψη έκτασης υποδηλώνει ότι θα εισέλθει για 10-20 λεπτά το πολύ δύο φορές την ώρα. Μια μέτρια περιοχή είναι προτιμότερη, διότι διαφορετικά θα χρειαζόταν μια πολύ ισχυρή γεννήτρια ατμού.. Για τέσσερα άτομα, αρκεί ένας όγκος 250 x 250 cm.

Αλλά υπάρχει μια εξαίρεση: σε ένα μικρό χαμάμ δεν θα είναι δυνατό να τοποθετήσετε τραπέζι μασάζ. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι το εξωτερικό φινίρισμα, οι τοίχοι και η θερμομόνωση θα απορροφήσουν πάχος τουλάχιστον 7-10 cm. Τα χαμάμ σχεδιάζουν επίπεδες επιφάνειες καθισμάτων καθώς και χώρους ξαπλώματος.. Τα καθίσματα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με πλάτη, είναι σκόπιμο να χρησιμοποιείτε ανατομικά καθίσματα, ξαπλώστρες.

Η έξοδος ατμού μέσω του ακροφυσίου πρέπει να πραγματοποιείται στο πιο ασφαλές σημείο για πλύσιμο.

Οι οροφές των χαμάμ είναι κυρίως τοξωτές, γιατί αυτή είναι η πιο απλή λύση..

Εάν υπάρχουν διαθέσιμα κεφάλαια, μπορείτε να προσελκύσετε σχεδιαστές και να αναπτύξετε ένα πρωτότυπο έργο:

 • κανονικό ή μυτερό θόλο ·
 • “Φάκελος”;
 • ημισφαίρια.

Μην περιμένετε ότι η διάταξη ενός χαμάμ, ακόμη και με συνολικό μέγεθος 3 x 4 m, θα εξοικονομήσει δραστικά χρήματα. Μετά από όλα, σίγουρα θα χρειαστείτε, για παράδειγμα, ένα μαρμάρινο μπολ – ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό οποιουδήποτε χαμάμ. Είναι απαραίτητο να προβλεφθεί ο σχηματισμός ενός απομονωμένου τεχνικού μπλοκ όπου θα βρίσκεται η γεννήτρια ατμού. Τις περισσότερες φορές, 1-1,5 τετραγωνικά μέτρα διατίθενται για ένα τέτοιο διαμέρισμα. Μ.

Εάν ένα τούρκικο λουτρό είναι προσαρτημένο στο σπίτι, πρέπει να απομονωθεί εντελώς από αυτό., επειδή η υγρασία 100% θα αρχίσει γρήγορα να καταστρέφει τις κύριες δομές.

Το χαμάμ κατασκευάζεται πάντα αμέσως και για όλο τον κύκλο χρήσης. Είναι πολύ δύσκολο να το αναδιαμορφώσω, σχεδόν αδύνατο. Ως εκ τούτου, ο σχεδιασμός ενός κτιρίου κοστίζει πολλά χρήματα και πραγματοποιείται αποκλειστικά από εκπαιδευμένους ειδικούς..

Συνιστάται η χρήση αυστηρά φυσικών υλικών στο εσωτερικό σχεδιασμό.. Αλλά ταυτόχρονα, δεν είναι όλοι σε θέση να αντέξουν την παρατεταμένη έκθεση στην απόλυτη υγρασία..

Δεν θα είναι δυνατόν να γίνει χωρίς εξαερισμό καυσαερίων και στο στάδιο του σχεδιασμού, χρησιμοποιούνται τρισδιάστατα μοντέλα.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η κατασκευή σάουνας με πισίνα θα είναι πολύ πιο εύκολη. Ναι, η πολιτιστική παράδοση που τη γέννησε είναι πιο κοντά και λιγότερο εξωτική για τους κατοίκους της Ρωσικής Ομοσπονδίας από την τουρκική προσέγγιση. Αλλά ταυτόχρονα, υπάρχουν λεπτές αποχρώσεις και αποχρώσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να αποφασίσετε εάν η πισίνα θα είναι ανοιχτή ή κλειστή..

Ένα ανοιχτό μπάνιο καλύπτεται πάντα με ένα θόλο, αυτό θα αποτρέψει την πτώση διαφόρων συντριμμιών σε αυτό.

Σύμφωνα με έρευνες μάρκετινγκ, οι περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν πλέον τις πισίνες cascade. Η σειρά μπολ επιτρέπει συστηματική μείωση της θερμοκρασίας κολύμβησης και διευκολύνει την οργάνωση της σκλήρυνσης.

Το προφανές μειονέκτημα είναι ότι θα απαιτηθεί πολύς χώρος, ενώ δεν θα υπάρχει μεγάλη εξοικονόμηση νερού σε σύγκριση με μια μεγάλη πισίνα ενός θαλάμου. Οι κλασικές ριζωμένες λύσεις μπορούν να εκτελεστούν σε μεγάλη ποικιλία διαμορφώσεων. όταν φτιάχνετε τα χέρια σας, η πιο πρακτική επιλογή θα ήταν ένα κλασικό ορθογώνιο. Τα εξοχικά λουτρά είναι κάπως διαφορετικά από εκείνα που είναι χτισμένα σε κτίρια κατοικιών στην πόλη..

Είναι επιτακτικό να προσανατολίζετε το κτίριο στα κύρια σημεία – εάν η έξοδος κατευθύνεται προς τα νότια, το χιόνι κοντά του θα λιώσει πιο γρήγορα την άνοιξη και δεν θα χρειαστεί να καθαρίσετε την τοποθεσία ή να περπατήσετε σε μια λακκούβα.

Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι πηγαίνουν στο μπάνιο το απόγευμα όταν τελειώνουν τα πράγματα. Ως εκ τούτου, τα παράθυρα που βλέπουν δυτικά και τραβούν τις ακτίνες του ήλιου είναι η καλύτερη επιλογή. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε εάν το μπάνιο θα είναι αυτόνομο ή προσαρτημένο στο σπίτι..

Όπως δείχνει η πρακτική πολλών ανθρώπων, μια συνημμένη επιλογή, αν είναι καλά μονωμένη, δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση την κατάσταση της κατοικίας. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την υγρασία ή για να ζεσταθείτε πολύ. Υπάρχουν όμως και άλλες σκέψεις: για παράδειγμα, ένα ανεξάρτητο κτίριο είναι ασφαλέστερο σε περίπτωση πυρκαγιάς. Και αν πάνε εκεί για διακοπές, τότε μπορείτε να κάνετε θόρυβο, να τραγουδήσετε τραγούδια και άλλα παρόμοια, χωρίς να φοβάστε ότι θα διαταράξετε για άλλη μια φορά την ηρεμία όσων μένουν στο σπίτι.

Είναι καλύτερα να μην κάνετε το μέγεθος του καλοκαιρινού εξοχικού σπιτιού πολύ μεγάλο, γιατί τότε θα μείνει λιγότερος χώρος για άλλες ανάγκες και κτίρια στον κήπο.

Τα μπάνια συχνά συμπληρώνονται με ανοιχτή βεράντα – αλλά και εδώ υπάρχουν αποχρώσεις και κόλπα. Έτσι, συνιστάται να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στον εξοπλισμό της βεράντας, ο οποίος θα πρέπει να είναι φαρδύς. Είναι πολύ σημαντικό να αποφασίσετε κατά τη στιγμή του σχεδιασμού πώς θα σχηματιστεί η είσοδος στη βεράντα. Είναι είτε άκαμπτο είτε προσαρτημένο στον τοίχο.

Για ενημέρωσή σας: κατά την κατασκευή της βεράντας, χρησιμοποιείται το ίδιο βασικό υλικό όπως για το ίδιο το μπάνιο.

Τις περισσότερες φορές, έργα αυτού του είδους περιλαμβάνουν τη χρήση ξυλείας, καθώς και χειροποίητες χειρολαβές. Μια άλλη επιλογή είναι μια ρηχή (2 x 4 m) βεράντα. είναι απίθανο να είναι δυνατό να κρατήσετε τσάι εκεί, εκτός από ένα ή δύο άτομα. Αλλά είναι πολύ πιθανό να συσσωρευτούν καυσόξυλα και να αποθηκευτούν άλλα πράγματα που είναι απαραίτητα στο νοικοκυριό..

Εάν η βεράντα είναι μεγαλύτερη, μπορεί να εξοπλιστεί με πολλά παράθυρα στη μία πλευρά και κλειστό τοίχο στην άλλη. Τότε θα είναι δυνατή η απομόνωση χώρων για αναψυχή και για γιορτές..

Ένα πολύ σημαντικό σημείο είναι η διαφορά μεταξύ ενός και δύο ορόφων λουτρών. Μια δομή με έναν όροφο έχει αναγνωριστεί ως κλασική μορφή εδώ και πολύ καιρό και είναι αυτά τα κτίρια που χρησιμοποιούνται συχνότερα.

Οι λόγοι είναι προφανείς:

 • εξοικονόμηση όγκου οικοδομικών υλικών και εργασιών.
 • απλοποίηση της κατασκευής θεμελίων.
 • εξοικονόμηση χρημάτων κατά τη χρήση.

Εάν το λουτρό καταλαμβάνει μια έκταση 6 επί 8 μέτρα, είναι εύκολο να τοποθετήσετε τόσο ένα ατμόλουτρο όσο και ένα πλυντήριο επαρκούς χώρου σε αυτό, και ακόμη και να εξοπλίσετε ένα άνετο καμαρίνι. Συνιστάται επίσης να σκεφτείτε ένα δωμάτιο αναψυχής. Όταν υπάρχει αρκετός χώρος στον χώρο, συνιστάται να τον εξοπλίσετε με μονάδα υγιεινής και / ή κουζίνα.

Ένα πλενόμενο πρέπει να είναι από 1 τετρ. m του δωματίου και για να παραμείνει άνετο το πλύσιμο, αυτός ο δείκτης πρέπει να αυξηθεί ενάμιση φορά.

Η κατασκευή ενός ορόφου μπάνιου για μια εταιρεία 4 ατόμων και άνω δεν θα λειτουργήσει εάν η έκτασή του είναι μικρότερη από 50 m².

Εάν δεν υπάρχει αρκετός χώρος στην τοποθεσία, ένας όροφος δεν είναι πλέον αρκετός, πρέπει να αντισταθμίσετε την έλλειψη εδάφους αυξάνοντας το ύψος. Η κατάσταση είναι διαφορετική όταν απαιτείται η απελευθέρωση χώρου όσο το δυνατόν περισσότερο, και ακόμη και ένα απλό μονόκλινο μπάνιο δεν είναι κατάλληλο. Στη συνέχεια, θα πρέπει να σκεφτείτε τη θέση του στο υπόγειο ενός ιδιωτικού σπιτιού..

Ένα πλευρικό πλεονέκτημα αυτής της λύσης είναι ότι μπορείτε να πάτε για πλύσιμο σε κάθε καιρό, ακριβώς από το σαλόνι. Η κατασκευή ενός υπογείου λουτρού, με τη δέουσα επιμέλεια, είναι αρκετά προσιτή σε οποιονδήποτε, ακόμη και χωρίς ειδική εκπαίδευση..

Στα δωμάτια του υπογείου, όπου υπήρχε κάτι άλλο, θα χρειαστεί να ξαναδημιουργήσετε:

 • αποχετευτικο συστημα?
 • σωλήνες νερού;
 • εξαερισμός.

Ανεξάρτητα από το αν το σπίτι χτίζεται από την αρχή ή έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και αρκετό καιρό, πρέπει να προετοιμάσετε ένα έργο. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στις καμινάδες, επειδή είναι αυτές που προκαλούν τις κύριες δυσκολίες σε αυτήν την έκδοση.. Όλα τα σύρματα τραβιούνται κάτω από το πάτωμα, σε ακραίες περιπτώσεις – σηκώστε τα ελαφρώς πάνω από το πάτωμα. Όπως σε κάθε άλλο λουτρό, μόνο οι ανθεκτικές στη θερμότητα πηγές φωτός και οι ηλεκτρικές συσκευές πρέπει να εγκατασταθούν στο υπόγειο..

Συνιστάται να μην βασίζεστε μόνο στον εξαερισμό, αλλά και να χρησιμοποιείτε αφυγραντήρες αέρα – και για τα υπόγεια μπάνια εξοπλισμένα με πισίνες, αυτό είναι γενικά μια υποχρεωτική απαίτηση..

Το κτίριο θα πρέπει να είναι μονωμένο από όλες τις πλευρές, καθώς η υψηλή υγρασία δεν μπορεί να αποφευχθεί. Και πρέπει να συναντήσει ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο στο δρόμο προς τους τοίχους, το πάτωμα του πρώτου ορόφου, το θεμέλιο. Η σήραγγα αέρα από τον τοίχο προς τη μόνωση πρέπει να είναι 0,1-0,2 m – εάν το κάνετε μεγαλύτερο, το κόστος θα αυξηθεί υπερβολικά και το αποτέλεσμα δεν θα αποδώσει.

Η μόνωση των υπόγειων λουτρών με αφρό είναι κατηγορηματικά απαράδεκτη, τείνει να εκπέμπει τοξικούς καπνούς όταν θερμαίνεται. Οι τοίχοι συνιστώνται να είναι επενδυμένοι με φυσικό ξύλο, αλλά όχι βερνικωμένοι ή βαμμένοι.

Για την παροχή νερού στο λουτρό του υπογείου και την αποστράγγιση βρώμικων αποχετεύσεων έξω, αξίζει να χρησιμοποιήσετε ένα αντλιοστάσιο.

Η εξοικονόμηση υλικών στεγανοποίησης είναι απαράδεκτη. Θα πρέπει να γίνει ξεχωριστή έξοδος από το δωμάτιο. μια άλλη έξοδος κινδύνου ετοιμάζεται στο κεντρικό κτίριο. Δεν θα είναι δυνατό να ληφθούν υπόψη όλες οι λεπτότητες και τα προβλήματα σωστά χωρίς εξωτερική βοήθεια. Επομένως, η επικοινωνία με μια επαγγελματική κατασκευαστική εταιρεία είναι πολύ σημαντική.

Και τα οικιακά και τα εγκατεστημένα στη χώρα, τα λουτρά είναι συχνά εξοπλισμένα με δεύτερο όροφο. Αυτή η απόφαση δικαιολογείται όχι μόνο για εξοικονόμηση χώρου, αν και είναι επίσης πολύ σημαντική. Χάρη σε αυτόν, αποδεικνύεται ότι γίνεται διάκριση μεταξύ ετερογενών δωματίων και πλύσιμο (ατμός) σε ένα επίπεδο και στη συνέχεια χαλάρωση στη δεύτερη.

Στα περισσότερα έργα, το πρώτο επίπεδο προορίζεται για τα πλυντήρια και τα λεβητοστάσια., και στον επάνω όροφο έχουν χώρο ανάπαυσης. αυτός είναι ο πιο πρακτικός τρόπος. Λίγοι άνθρωποι θα ήθελαν να ανεβάσουν καύσιμα και νερό στον δεύτερο όροφο.

Πολλά έργα στοχεύουν στο να καταστήσουν τον δεύτερο όροφο οικιστικό. Αν και μερικοί άνθρωποι προσπαθούν να εντοπίσουν ένα εργαστήριο ή άλλο βοηθητικό δωμάτιο εκεί.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να καθορίσετε τις κατάλληλες διαστάσεις της δομής, να υπολογίσετε τον αριθμό αυτών που θα πλύνουν στο μπάνιο. Και εδώ αποκαλύπτεται και πάλι το πλεονέκτημα της διώροφης δομής. Ακόμα κι αν οι διαστάσεις του είναι μικρότερες από 6 x 8 m, εταιρείες τεσσάρων ή πέντε ατόμων θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα τέτοιο κτίριο. Αλλά σε περιπτώσεις όπου σίγουρα θα υπάρχουν περισσότεροι επισκέπτες, ή το πάνω μέρος έχει σχεδιαστεί ως κατοικημένο, συνιστάται να κάνετε το κτίριο πιο ευρύχωρο..

Το καμαρίνι βρίσκεται πάντα στο ισόγειο, όπου πιο συχνά προετοιμάζονται ένα ατμόλουτρο και ένα πλυντήριο. Όσον αφορά τον άνω λοβό, η τελευταία αρχιτεκτονική μόδα ήταν ο εξοπλισμός μιας αίθουσας SPA με μασάζ δόνησης και προσομοιωτές..

Λοιπόν, για όσους δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά, είναι σκόπιμο να φτιάξετε μια μικρή αποθήκη αποθέματος και διάφορα αξεσουάρ εκεί. Η κατασκευή της σοφίτας σας επιτρέπει να ελαφρύνετε τη δομή και να συντομεύσετε το χρόνο κατασκευής της στο σύνολό της, να εξοικονομήσετε χρήματα και να απλοποιήσετε την εργασία με το θεμέλιο.

Ξεχωριστά, θα πρέπει να ειπωθεί για τις σόμπες σάουνας, ή μάλλον, για τη σωστή θέση τους. Ένα αυτόνομο θεμέλιο είναι πάντα εξοπλισμένο για τις σόμπες. Ολόκληρη η περιοχή κάτω και γύρω τους είναι καλύτερα κατασκευασμένη από πέτρα ή τούβλο. Ένα χαλύβδινο φύλλο τοποθετημένο σε μια ξύλινη βάση σε ένα κτίριο κατοικιών θα εξακολουθήσει να είναι αξιόπιστη προστασία από πυρκαγιά, αλλά σε ένα λουτρό μια τέτοια λύση δεν είναι πλέον αρκετή.

Η απόσταση από τοίχους, κάγκελα, πάγκους και ράφια πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 cm.

Και ακόμη και υπό αυτήν την προϋπόθεση, απαιτείται η προετοιμασία εξωτερικής προστασίας από μη εύφλεκτα υλικά..

Δεν μπορείτε να βάλετε ένα μπάνιο κοντά στο ίδιο το νερό ή εκεί που μπορεί να φτάσει η πλημμύρα της πηγής.. Τα διώροφα κτίρια τοποθετούνται πιο οργανικά σε υπερυψωμένα μέρη, όπου μια φυσική κλίση διευκολύνει τη διέλευση των λυμάτων. Δεν μπορείτε να στραγγίξετε αυτές τις αποχετεύσεις σε οποιαδήποτε υδάτινα σώματα., τόσο φυσικό όσο και τεχνητό.

Ένα διώροφο κτίριο συνήθως θέτει αυξημένες απαιτήσεις στο θεμέλιο.. Οι καλύτεροι φούρνοι, σύμφωνα με τους επαγγελματίες, είναι κατασκευασμένοι από τούβλα.? αλλά εάν είναι απαραίτητο να θερμάνετε δύο ορόφους το χειμώνα, θα απαιτείται θέρμανση αερίου.

Υλικά (επεξεργασία)

Έχοντας ασχοληθεί με τα χαρακτηριστικά των έργων, μπορείτε να σκεφτείτε υλικά κατάλληλα για την κατασκευή λουτρού. Μία από τις πιο ελκυστικές λύσεις των τελευταίων χρόνων είναι τη χρήση πάνελ SIP, τα οποία είναι όλο και περισσότερο σε ζήτηση σε χαμηλά κτίρια.

Αυτές οι δομές είναι ένα ζεύγος προσανατολισμένων μοριοσανίδων, το κενό μεταξύ των οποίων γεμίζει με διογκωμένο πολυστυρόλιο. Χάρη στην ελαφρότητα της δομής, μπορείτε να κάνετε χωρίς ένα βαρύ πολύπλοκο θεμέλιο και να ολοκληρώσετε όλη τη δουλειά γρήγορα. Ταυτόχρονα, το επίπεδο θερμομόνωσης των τοίχων είναι πολύ υψηλό, είναι πολύ ανώτερο τόσο από τούβλα όσο και από μπλοκ..

Το κακό με τα πάνελ σάντουιτς είναι ότι δεν μπορείτε να κάνετε τη δουλειά με αυτά με τα χέρια σας. Το πλαίσιο πρέπει να κατασκευάζεται μόνο από εκπαιδευμένους ειδικούς σε αποδεδειγμένη τεχνολογία..

Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι επένδυση εσωτερικών τοίχων από υλικό στεγανοποίησης, το καλύτερο από πλαστικό. Χρησιμοποιήστε αλουμινόχαρτο και αφήστε ένα κενό αέρα μεταξύ αυτού και των τοίχων. Μπορείτε να χτίσετε εντελώς ένα σπίτι σάουνας από ένα δέντρο μόνοι σας..

Αυτό είναι ένα βαθιά παραδοσιακό υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή λουτρών για περισσότερο από έναν αιώνα. Αλλά το ξύλο αντιπροσωπεύεται από τουλάχιστον μερικά βασικά είδη. Μια δοκός από κωνοφόρα κούτσουρα χρησιμοποιείται συχνότερα. Διατηρεί το σχήμα του, διατηρεί τη θερμότητα καλά – και ταυτόχρονα υποφέρει συχνά από συρρίκνωση. Η εξωτερική επιφάνεια πρέπει να έχει επένδυση εξωτερικά και εσωτερικά για να επιτευχθεί η πιο αισθητική εμφάνιση.

Ο προφίλ τύπος ξυλείας είναι ακριβότερος από την κολλημένη ξυλεία και αρχικά έχει ακριβή γεωμετρικά περιγράμματα.

Το κρύο δεν επιτρέπεται μέσα και οι τοίχοι υγραίνονται λιγότερο εάν χρησιμοποιείτε τέτοιο υλικό. Όσο για τα προβλήματα, θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να στεγνώσουν οι προετοιμασμένες πρώτες ύλες? ακόμη και μετά την κατασκευή, πρέπει να περιμένετε να καθίσει.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα λουτρά κατασκευάζονται από σανίδες, τούβλα, μπλοκ από αεριωμένο σκυρόδεμα και μια σειρά άλλων υλικών..

Συσκευή

Το λουτρό μπορεί να γίνει ένα πολύ ευχάριστο και άνετο δωμάτιο – αλλά για αυτό δεν αρκεί να επιλέξετε τα σωστά υλικά και να επιλέξετε έναν ή δύο ορόφους. Κάθε πραγματικό μπάνιο, ακόμα και αν είναι σπιτικό, πρέπει να σχεδιαστεί σωστά. Η μη προσοχή σε αυτήν τη στιγμή όχι μόνο θα δημιουργήσει σημαντική ταλαιπωρία, αλλά μπορεί επίσης να βλάψει τους ανθρώπους..

Οι τυπικές διατάξεις περιλαμβάνουν:

 • γκαρνταρόμπα?
 • γκαρνταρόμπα (μερικές φορές συνδυάζεται με γκαρνταρόμπα).
 • μπάνιο;
 • χαμάμ.

Σε λουτρά ενσωματωμένα και προσαρτημένα σε σπίτια, το προκαταρκτικό διαμέρισμα συχνά απουσιάζει εντελώς. Αλλά με αυτόνομη δομή, είναι απαραίτητο, καθώς εγγυάται ότι ο κρύος αέρας δεν δροσίζει ολόκληρο το δωμάτιο όταν ανοίγει η πόρτα. Το καμαρίνι είναι πάντα σωστά μονωμένο. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι διαδικασίες μπάνιου πραγματοποιούνται κυρίως τα βράδια, αξίζει να φροντίσετε για σταθερό και αξιόπιστο φωτισμό..

Στο διαμέρισμα εισόδου, είναι επιθυμητό να παρέχονται θέσεις για τη θέση:

 • σκούπα (σκούπες)?
 • κουβάδες νερού?
 • καυσόξυλα ή άνθρακας ·
 • κρεμάστρες?
 • ράφι παπουτσιών ή ντουλάπι?
 • πάγκοι.

Σε πιο πολύπλοκες εκδόσεις, αυτό το δωμάτιο είναι εξοπλισμένο με τραπέζια και τηλεοράσεις, τζάκια και ψυγεία – ό, τι επιθυμούν οι ιδιοκτήτες. Η μόνη προϋπόθεση είναι ο χώρος και οι οικονομικές δυνατότητες..

Το πλυντήριο είναι εξοπλισμένο με διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με το πώς οι άνθρωποι συνηθίζουν να εκτελούν διαδικασίες υγιεινής. Ντους και δίσκοι, ένα απλό δωμάτιο με λέβητα (σόμπα) και κουβάδες, εξωτικές επιλογές για μπάνια ή πισίνα – όλα από προσωπική επιλογή. Επιπλέον, μπορεί να υπάρχουν ράφια, συνδετήρες για απορρυπαντικά, γάντζοι για πετσέτες και μπουρνούζια..

   Συνιστάται να διαχωρίσετε το ατμόλουτρο από το χώρο πλύσης, επειδή οι απαιτούμενες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας διαφέρουν σε αυτά.. Το ατμόλουτρο είναι καλά μονωμένο, για να μην κρυώσει πολύ γρήγορα. Εκτός από τη μόνωση, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία ξύλου (επένδυση).

   Σε ζευγάρια, συνιστάται η εγκατάσταση σόμπων όπως θερμάστρα, όταν επιλέγετε τύπο και μοντέλο των οποίων, δίνεται προσοχή σε τυχαίους παράγοντες:

   • το μέγεθος του χώρου ·
   • τύπος ενέργειας που χρησιμοποιείται ·
   • απαιτούμενη παραγωγή θερμότητας.

   Σημαντικό: τα ατμόλουτρα δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερα από 230 cm. Διαφορετικά, πολύ από τον ατμό θα σπαταληθεί.

   Στο εσωτερικό, βάζουν ράφια σε δύο επίπεδα: στο ένα κάθονται, στο άλλο λένε ψέματα. Το ύψος των πάνω ράφια είναι περίπου ίσο με το ύψος των χρηστών.

   Απαραίτητη απαίτηση για ένα σύγχρονο ατμόλουτρο είναι η χρήση θερμόμετρων. Είναι καλύτερα να αρνηθείτε συσκευές υδραργύρου, είναι πολύ επικίνδυνες σε ένα τέτοιο δωμάτιο. αλλά ένα πρόσθετο υγρόμετρο, αντίθετα, είναι πολύ χρήσιμο.

   Πώς να θερμάνετε?

   Ένα πολύ σημαντικό σημείο κατά την επιλογή ενός έργου μπάνιου και κατά την κατασκευή του είναι η επιλογή θέρμανσης.

   Διάφοροι τύποι καυσίμων μπορούν να δώσουν στο νερό και στον αέρα την απαραίτητη θερμική ώθηση:

   • καυσόξυλα?
   • σφαιρίδια?
   • ηλεκτρική ενέργεια;
   • κάρβουνο;

   • φυσικό αέριο;
   • θερμικοί αγωγοί?
   • ζεστό πάτωμα?
   • υπέρυθρες θερμάστρες.

   Σχεδόν όλες οι σόμπες που χρησιμοποιούν ξύλο μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη θέρμανση άνθρακα. Αλλά το μειονέκτημα αυτής της επιλογής είναι η αδυναμία αυτοματοποίησης. Τηρείται μόνο από την παραδοσιακή δέσμευση μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

   Υπό αυτή την έννοια, τα σφαιρίδια είναι πιο απλά και πιο βολικά, αλλά ακόμη και το μεγαλύτερο πλύσιμο διαρκεί μόνο μερικές ώρες. Ως εκ τούτου, για να αποκαλύψουν το κύριο πλεονέκτημά τους – μακρά καύση – δεν μπορούν.

   Η χρήση φυσικού αερίου για τη θέρμανση ενός λουτρού δεν είναι πάντα δυνατή. Αυτό απαιτεί δαπανηρή υποδομή, αυστηρή τήρηση των κανονισμών ασφαλείας. Ο συντονισμός όλων αυτών με κρατικούς φορείς θα γίνει επίσης ακριβό θέμα..

   Η ηλεκτρική θέρμανση δεν απαιτεί τόσο περίπλοκες δηλώσεις, αλλά ταυτόχρονα είναι ακριβότερη από τη θέρμανση αερίου και συνεπάγεται μια ισχυρή γραμμή τροφοδοσίας ή μια ισχυρή πηγή ρεύματος.

   Η θέρμανση με υπέρυθρη ακτινοβολία είναι κατάλληλη για όσους μπορούν να διαθέσουν ένα μεγάλο ποσό αμέσως για να εξοικονομήσουν χρήματα αργότερα..

   Η χρήση της ενδοδαπέδιας θέρμανσης στο μπάνιο είναι συνήθως δευτερεύουσας φύσης – ειδικά επειδή δεν παρέχουν ζεστό νερό για τις διαδικασίες κολύμβησης και την “παροχή” ατμού.

   Ανεξάρτητα από τη μέθοδο που χρησιμοποιείται, οι κανόνες πυρασφάλειας πρέπει να τηρούνται αυστηρά. Οι λάτρεις των ρωσικών και οποιωνδήποτε άλλων παραδοσιακών λουτρών δεν έχουν πολλές επιλογές: θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν κλασικές εστίες. Ακόμη και οι καλύτερες απομιμήσεις δημιουργούν μόνο μια εξωτερική εμφάνιση του πρωτότυπου, αλλά δεν είναι σε θέση να δημιουργήσουν μια ελκυστική ατμόσφαιρα στο μπάνιο..

   Σε γενικές γραμμές, σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να λάβετε υπόψη το δικό σας γούστο, τις οικονομικές και τεχνικές δυνατότητες..

   Ζώνη χώρου

   Η διαίρεση του χώρου του λουτρού σε ξεχωριστά δωμάτια είναι αναπόφευκτη. Αλλά όταν σκέφτεστε τη διαίρεση σε ζώνες, πρέπει να λάβετε υπόψη τις κύριες αποχρώσεις σχεδιασμού. Συνιστάται η χρήση χαμηλών τίτλων και υψηλών ορίων σε όλα τα δωμάτια., για μείωση της απώλειας θερμότητας.

   Ένα ατμόλουτρο ακόμη και σε 4 τετραγωνικά μπάνια μπορεί να γίνει άνετο, αλλά δεν πρέπει να δώσετε περισσότερα από 5 τετραγωνικά μέτρα για αυτό. μ. Για τη χωροθέτηση μεμονωμένων δωματίων στο εσωτερικό, αξίζει να χρησιμοποιήσετε ράφια διαφόρων επιπέδων.

   θεμέλιο

   Έχοντας σκεφτεί το σχέδιο και τη διάταξη, επιλέγοντας τα υλικά, ήρθε η ώρα να ετοιμαστούμε για την κατασκευή του λουτρού. Και το πρώτο βήμα σε αυτό το έργο είναι η κατασκευή του ιδρύματος. Σχεδόν πάντα γίνεται στήλη ή ταινία – η επιλογή καθορίζεται από τον τύπο του υλικού και το συνολικό βάρος του κτιρίου.

   Η βάση του πυλώνα προετοιμάζεται σε περιπτώσεις όταν:

   • βρέθηκε υψομετρική διαφορά στην τοποθεσία.
   • υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας κατά τη διάρκεια πλημμυρών ή ισχυρών βροχοπτώσεων ·
   • το χώμα περιλαμβάνει αργιλώδη συστατικά ή χοντρή άμμο ή λεπτό χαλίκι.

   Σε μια επίπεδη περιοχή με γήινα εδάφη, οι βάσεις ταινιών φαίνονται πολύ καλύτερα. Για χαλαζία, βραχώδεις βράχους ή συμπαγώς συμπιεσμένη άμμο, η επιλογή θεμελίωσης δεν είναι σημαντική.

   Ανεξάρτητα από το θεμέλιο που δημιουργείτε, θα πρέπει να αφαιρέσετε όλα τα συντρίμμια και να ξεριζώσετε θάμνους, δέντρα, γρασίδι, παλιές ρίζες. Το γόνιμο χώμα θα πρέπει να αφαιρεθεί εντελώς, αφαιρώντας το κατά 10-15 εκ. Το σημείο είναι πάντα ισοπεδωμένο, τα προεξέχοντα θραύσματα κόβονται και γεμίζουν λάκκους και βουτιά.

    Πριν επισημάνετε το θεμέλιο, πρέπει να επιλέξετε τον τύπο του συστήματος αποχέτευσης. Ούτε σηπτικές δεξαμενές, πόσο μάλλον απλές λεκάνες, δεν πρέπει να τοποθετούνται σε άμεση γειτνίαση με τοποθεσίες, δεξαμενές ή σημεία εισαγωγής νερού άλλων ανθρώπων. Εάν σκοπεύετε να στραγγίξετε τις αποχετεύσεις στο κεντρικό σύστημα αποχέτευσης, η επιλογή ενός χώρου για μπάνιο δεν είναι περιορισμένη.

    Ο ξυλότυπος των θεμελίων της λωρίδας γίνεται με άνοδο 45 cm πάνω από την τάφρο. Για την κατασκευή του, χρησιμοποιούνται τέτοιοι συνδετήρες, οι οποίοι μπορούν στη συνέχεια να αφαιρεθούν εύκολα χωρίς να παραμορφωθεί το κατεψυγμένο σκυρόδεμα..

    Πλαίσιο

    Ένα σημαντικό μέρος των ιδιοκτητών γης προτιμούν τα λουτρά με πλαίσιο και πλαίσια από όλα τα άλλα. Εάν γίνει σωστά, η δομή μπορεί να διατηρήσει τη θερμότητα πολύ καλά. Τις περισσότερες φορές, τα θεμέλια ταχυδρομείου είναι κρυμμένα κάτω από ένα σαλόνι με λουτρό. Το ίδιο το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ένα ζευγάρι ιμάντες και στοιχεία τοίχου.

    Ο πίνακας λαμβάνεται με εγκάρσιες διαστάσεις 3,8 x 10 ή 3,8 x 14 cm.

    Εάν το πλαίσιο είναι συναρμολογημένο από μια ράβδο, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξαρτήματα μεγέθους 10 x 10, 12 x 12 ή 15 x 15 cm. Η στεγανοποίηση των τοίχων παρέχεται μερικές φορές με πίσσα και τσόχα, αν και αυτά τα υλικά είναι ήδη εκτός ημερομηνία.

    Συνιστάται η στερέωση των δομών με καρφιά ή βίδες. Οι περισσότεροι κατασκευαστές φτιάχνουν το κάτω λουρί από τη γωνία και το συναρμολογούν σε κύκλο. Αλλά θα είναι πολύ πιο ασφαλές να τοποθετήσετε την πλεξούδα πρώτα στις δύο μεγαλύτερες πλευρές και στη συνέχεια στη κοντή.

    Αφού τελειώσετε την εργασία και ελέγξετε το αποτέλεσμα με τη βοήθεια ενός επιπέδου, μπορείτε να πιάσετε τα ράφια και την επάνω πλεξούδα. Οι ενδιάμεσοι στύλοι τοποθετούνται σε απόσταση 60 cm μεταξύ τους? μια εξαίρεση γίνεται μόνο για χώρους όπου πρέπει να βρίσκονται παράθυρα και πόρτες.

    Ο άνω και κάτω περιορισμός των ανοιγμάτων επιτυγχάνεται με τη βοήθεια καθολικών που είναι προσαρτημένα στα κάθετα μέρη. Πριν από τη δημιουργία του άνω ιμάντα, οι στύλοι πρέπει να στερεωθούν με προσωρινά στηρίγματα, τα οποία είναι κατασκευασμένα από τυχόν περιττά αντικείμενα.

    Στέγη

    Οποιοσδήποτε τοίχος, είτε σκελετός είτε άλλος, στηρίζει την οροφή του λουτρού. Εκτελείται είτε ως αέτωμα είτε ως κεκλιμένο. Οι εξωτικές κατασκευές στέγης φαίνονται μόνο περιστασιακά πάνω από τα λουτρά. Ακόμη και το πάτωμα της σοφίτας δεν είναι πάντα εξοπλισμένο, σε πολλές περιπτώσεις περιορίζεται στη δημιουργία μιας οροφής που βρίσκεται κάτω από την τούρτα.

    Οι στέγες των υπόστεγων είναι εξοπλισμένες κυρίως στην περίπτωση που το λουτρό πλησιάζει στο σπίτι. επίσης το πλεονέκτημά τους είναι η δυνατότητα δραστικής μείωσης του κόστους.

    Δύο ράμπες χρησιμοποιούνται ευρέως για την κάλυψη λουτρών με ξύλα. Εάν υπάρχει αρκετό ύψος στις πλαγιές και η οροφή έχει επεξεργαστεί όπως θα έπρεπε, είναι εύκολο να οργανώσετε μια βοηθητική ή κατοικημένη σοφίτα στο κενό της οροφής.

    Το ύψος των πατίνων καθορίζεται από τις αισθητικές προθέσεις του ιδιοκτήτη και εάν ο χώρος κάτω από την οροφή πρέπει να χρησιμοποιηθεί ή όχι.. Η αύξηση της γωνίας βελτιώνει την προς τα κάτω ροή της βροχόπτωσης – αλλά ταυτόχρονα, το κόστος εγκατάστασης αυξάνεται και ο κίνδυνος κατάρρευσης βαρέων επενδύσεων οροφής αυξάνεται. Είτε τα ανώτερα επικαλυπτόμενα δοκάρια είτε τα Mauerlats που είναι προσαρτημένα στο επάνω περίβλημα χρησιμοποιούνται ως στήριγμα οροφής.

    Η δεύτερη επιλογή είναι σε ζήτηση κυρίως σε τοίχους κατασκευασμένους από:

    • τούβλα?
    • αφρώδες σκυρόδεμα?
    • αεριωμένο σκυρόδεμα?
    • σκωριοκονίαμα;
    • σκυρόδεμα άμμου.

    Για να τοποθετήσετε τις επάνω επικαλυπτόμενες δοκούς σε ένα ξύλινο λουτρό, οι κορώνες είναι αυστηρά στο ίδιο επίπεδο εξοπλισμένες με φωλιές. Σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται να επαληθεύσετε προσεκτικά εάν οι προετοιμασμένες αυλακώσεις είναι σαφώς σε οριζόντια γραμμή. Επιτρέπεται η απομάκρυνση των δοκών έξω από τους τοίχους του λουτρού, αλλά χωρίς κολώνες στήριξης, δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από 50 cm.

    Για να σχηματίσετε τα δοκάρια, μπορείτε να πάρετε εντελώς έτοιμα προκατασκευασμένα μπλοκ ή να συναρμολογήσετε ανεξάρτητα μέρη από κορμούς διαμέτρου τουλάχιστον 12 cm.

    Τείχη

    Ο σχηματισμός του πλαισίου δεν είναι η μόνη επιλογή για να κάνετε τους τοίχους στο μπάνιο σωστά. Υπάρχουν άλλοι τρόποι, καθένας από αυτούς έχει τις δικές του λεπτότητες και πιθανά προβλήματα. Οι δομές κορμού προτιμώνται συχνά επειδή αναπνέουν και παρέχουν φυσικό αερισμό..

    Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να απορριφθούν ειδικές λύσεις εξαερισμού..

    Επιπλέον, το ξύλο θα πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία με στεγανοποίηση, αντισηπτικά και επιβραδυντικά πυρκαγιάς..

    Τα καλύτερα είδη είναι το έλατο και το πεύκο. από τις βόρειες περιοχές της χώρας. Το Linden είναι ένα καλό υποκατάστατο γι ‘αυτά, επιπλέον, αυτό το υλικό είναι επίσης φθηνότερο από έναν κωνοφόρο όγκο. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να εγκαταλείψετε το ξύλο που περιέχει πολλές ρητινώδεις τσέπες, καθώς και υλικό με κόμπους..

    Όταν στοιβάζετε κούτσουρα, δουλέψτε έτσι ώστε το παχύ άκρο κάθε κορμού να επικαλύπτεται με ένα λεπτό, και αντίστροφα. Ο πιο σοβαρός αντίπαλος του φυσικού ξύλου είναι η υγρασία που συσσωρεύεται στη μάζα του..

    Εκτός από το υλικό κατασκευής σκεπής και τη γυαλί, ειδικές πολυμερείς μεμβράνες και φύλλο αλουμινίου παρέχουν προστασία από αυτό. Τοποθετούνται πάνω από τη μόνωση, συνδέονται είτε με μικρά καρφιά είτε με συρραπτικό. Το τούβλο και τα δομικά στοιχεία στο εσωτερικό είναι επικαλυμμένα με σανίδα και στο διάστημα από αυτό έως τον κύριο τοίχο τοποθετείται θερμική προστασία.

    Τα χωρίσματα κατασκευάζονται σε τούβλα ½ ή ¼. Κατά την τοποθέτηση του υπογείου πάνω από τη στεγανοποίηση, χρησιμοποιούνται κοίλα τούβλα.

    Οι τοίχοι από τούβλα απαιτούν μόνωση σε κάθε περίπτωση. Τα υλικά μόνωσης πλακών είναι ευρέως διαδεδομένα. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες διαφορές μεταξύ τους, εκτός από μικρές αποχρώσεις.. Σημαντικό: απαιτείται να αφήσετε ένα κενό αέρα από το στρώμα μόνωσης στον εξωτερικό τοίχο.

    Η στεγανοποίηση από τούβλα γίνεται με βαφή ή επικόλληση. Στην πρώτη περίπτωση, χρησιμοποιούνται ασφαλτικές μαστίχες ή αστάρια ειδικής σύνθεσης, ενισχυμένα με αντισηπτικά συστατικά..

    Κατά το σοβάτισμα, χρησιμοποιούνται διαλύματα από μίγμα ασβέστη και τσιμέντου με την προσθήκη ελαφρόπετρας, διογκωμένης αργίλου και άλλων ελαφρών πληρωτικών. Ένα στρώμα γύψου μπορεί να εφαρμοστεί στην εξωτερική επιφάνεια, αλλά θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε επένδυση εκεί. Αυτή η τεχνική θα εγγυηθεί την υψηλότερη θερμική σταθερότητα..

    Από το εσωτερικό, χρησιμοποιούνται φελλοί από ξύλο, ενσωματωμένοι στην ίδια την τοιχοποιία..

    Είναι πολύ ευκολότερο και ευκολότερο να συνδέσετε πλήρη πηχάκια μέσω αυτών των βυσμάτων παρά απευθείας σε ένα τούβλο..

    Πάτωμα

    Ο εξοπλισμός δαπέδου στα λουτρά δεν είναι λιγότερο υπεύθυνος από την εργασία με τοίχους και οροφές. Αυτές οι δομές πρέπει να ανέχονται σταθερή υγρασία και να είναι ασφαλείς να περπατούν. Συχνά είναι ένα από τα στοιχεία του συστήματος αποχέτευσης και εάν το μπάνιο λειτουργεί μόνο κατά τη διάρκεια της θερμής περιόδου, πρέπει επίσης να ανέχονται τον παγετό..

    Η έκχυση σκυροδέματος στη βάση είναι πιο δύσκολη και διαρκεί περισσότερο από την τοποθέτηση κορμών. Αλλά από την άλλη πλευρά, η διάρκεια ζωής της επίστρωσης υπερβαίνει τα 50 χρόνια..

    Εάν χρησιμοποιείτε πριστή ξυλεία, τότε θα πρέπει να αλλάξουν μετά από 7-9 χρόνια. Μπορείτε, φυσικά, να χρησιμοποιήσετε ισχυρότερους τύπους ξύλου – μόνο το κόστος τους είναι σχεδόν το ίδιο με αυτό του σκυροδέματος, αλλά δεν θα λειτουργήσει ακόμα για να επιτύχει τα χαρακτηριστικά του..

    Όταν επιλέγετε ένα σχέδιο δαπέδου, θα πρέπει να διακρίνετε αμέσως μεταξύ υδατοδιαπερατών και αδιάβροχων επιλογών.. Ο πρώτος τύπος συνιστάται εάν μπορείτε να απορρίψετε τα λύματα απευθείας σε λάκκο αποστράγγισης., κρυμμένο κάτω από τη βάση του λουτρού.

    Ως αποτέλεσμα, είναι εξοπλισμένα με:

    • λουτρά στις νότιες περιοχές ·
    • ή χρησιμοποιούνται εποχιακά?
    • ή κτίρια που αφήνονται κρύα σε ιδιωτικά σπίτια (το χειμώνα θερμαίνονται περίπου μία φορά την εβδομάδα).

    Ο εξοπλισμός ενός δαπέδου που δεν θα διαρρεύσει καθόλου απαιτεί πολύ περισσότερη προσπάθεια. Το δάπεδο στα κούτσουρα είναι κατασκευασμένο από αυλακωτό υλικό (αυστηρά λάρις ή πεύκο) και βεβαιωθείτε ότι δεν παραμένουν ακόμη και αμελητέα κενά. Υπάρχει πάντα ένα υποδάπεδο κάτω από αυτό το στρώμα. Μερικές φορές εφαρμόζεται η πρόσθετη μόνωση του. Η κλίση των σανίδων δαπέδου σε κάθε περίπτωση σπεύδει στο σημείο όπου συλλέγονται οι αποχετεύσεις και περνούν σε μια τάφρο αποχέτευσης ή σε μια σηπτική δεξαμενή.

    Πριν από την έκχυση σκυροδέματος, το έδαφος σφίγγεται και ενισχύεται και το πρώτο στρώμα κονιάματος πρέπει να είναι 50 mm. Στη συνέχεια τοποθετείται θερμαντήρας, κυρίως τσόχα ή διογκωμένος πηλός. πάνω από αυτό υπάρχει ένα ενισχυτικό στρώμα με ένα πλέγμα Rabitz και ένα στρώμα ισοπέδωσης. Μόνο τότε μπορεί να εφαρμοστεί επίστρωση. Ο ρυθμός κλίσης είναι ο ίδιος όπως για τα ξύλινα προϊόντα – είναι 10 μοίρες.

    Η γνώση αυτών των απλών απαιτήσεων αποφεύγει πολλά προβλήματα κατά τη λειτουργία του μπάνιου..

    Εξαερισμός

    Ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρή και συμπαγής είναι η δομή, ανεξάρτητα από τον τύπο διακόσμησης δαπέδου και τοίχου – όλα αυτά μπορούν να καταστούν άχρηστα σε λίγους μήνες. Ένας καλά σχεδιασμένος εξαερισμός βοηθά στην αποφυγή μιας τέτοιας αρνητικής εξέλιξης γεγονότων..

    Ο αέρας της σάουνας συσσωρεύει συνεχώς διοξείδιο του άνθρακα και υδρατμούς και η περιεκτικότητα σε οξυγόνο μειώνεται σταδιακά. Επομένως, η προσαρμογή της ανταλλαγής αέρα με το εξωτερικό περιβάλλον φροντίζει επίσης για τη δική σας υγεία και ασφάλεια..

    Ταυτόχρονα, ο προσεκτικός αερισμός δεν στρεβλώνει το θερμικό καθεστώς και δεν οδηγεί σε υπερβολικά έντονη απώλεια θερμότητας..

    Η εκροή αέρα εξάτμισης πραγματοποιείται μέσω ενός αγωγού, ο οποίος συνιστάται να τοποθετείται διαγώνια από την είσοδο. Πρέπει να αερίζετε όχι μόνο το ατμόλουτρο, αλλά και όλα τα άλλα δωμάτια του μπάνιου.

    Ειδικές σχάρες στους αεραγωγούς θα σας βοηθήσουν να αποτρέψετε τα τρωκτικά και τα έντομα να εισχωρήσουν στο εσωτερικό.. Η σόμπα τοποθετείται με τέτοιο τρόπο ώστε το τελικό δάπεδο να βρίσκεται πάνω από τον φυσητήρα: αυτή η τεχνική σας επιτρέπει να τη χρησιμοποιήσετε ως κουκούλα. Ο αγωγός εξαερισμού κάτω από το δάπεδο βρίσκεται κοντά στο ίδιο το μεταλλικό φύλλο, τότε ο κίνδυνος ανάφλεξης θα μειωθεί στο μηδέν.

    Εξωτερικό φινίρισμα

    Η εσωτερική και εξωτερική διακόσμηση του λουτρού είναι εξίσου σημαντική για τους ίδιους τους ιδιοκτήτες. Αλλά για τους ξένους, το εξωτερικό είναι ακόμα στην πρώτη θέση. Συνιστάται να συμφωνήσετε σχετικά με τη σχεδιαστική ιδέα του μπάνιου και της ντάκας (εξοχική κατοικία) στο σύνολό της.

    Συχνότερα χρησιμοποιείται για εξωτερική διακόσμηση:

    • φόδρα;
    • διαφορετικοί τύποι πλακιδίων.
    • παρακαμπτήριος.

    Σημαντικό: είναι ανεπιθύμητο να κλείσετε τα τεμαχισμένα κτίρια με κάτι απολύτως.

    Η αισθητική τους είναι αυτάρκης, ακόμη και ικανή να γίνει αρχιτεκτονικός κυρίαρχος στον χώρο.. Τα πλαστικά και άλλα υλικά αιχμής είναι έντονα ανεπιθύμητα.. Ακόμα κι αν ολόκληρος ο χώρος είναι διακοσμημένος σε στυλ κονστρουκτιβισμού, ας υπάρχει τουλάχιστον μια γωνιά χωρίς υπερσύγχρονες απολαύσεις..

    Μια πρωτότυπη κίνηση: να κάνετε ένα “λουτρό που δεν αναγνωρίζεται ως λουτρό” – μια μίμηση ενός κτιρίου κατοικιών ή άλλων κατασκευών σας επιτρέπει να κάνετε μια καλή εντύπωση. Εάν η επιφάνεια είναι απρόσκοπτη σε εμφάνιση (επενδεδυμένη με έτοιμα μπλοκ, για παράδειγμα), μια αεριζόμενη πρόσοψη είναι ανεκτίμητη..

    Η μεταλλική επένδυση δεν είναι εύφλεκτη και αναγνωρίζεται επάξια ως μία από τις καλύτερες λύσεις για ρηχά λουτρά. Τα πάνελ που πωλούνται τώρα μπορούν να βαφτούν σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, αλλά οι περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν αποχρώσεις κρέμας και σοκολάτας..

    Αξίζει να εξεταστεί αμέσως η στερέωση των πάνελ, επειδή τα λάθη σε αυτό μπορούν να οδηγήσουν σε ταχεία ζημιά στο υλικό..

    Η σκοτεινή όψη ζεσταίνεται πολύ στον ήλιο το καλοκαίρι. Η μίμηση ενός μπαρ είναι ακριβότερη από αυτήν, αλλά ταυτόχρονα θα ικανοποιήσει πλήρως την πιο απαιτητική αισθητική γεύση.

     Η προσομοίωση μιας ράβδου είναι χρήσιμη επειδή αυτή η λύση:

     • 100% φιλικό προς το περιβάλλον.
     • τοποθετημένο χωρίς περιττά προβλήματα.
     • έχει μεγάλη ποικιλία μεγεθών.
     • ικανό να εργάζεται από 20 ετών, παρέχοντας μεγάλη θερμομόνωση όλο αυτό το διάστημα.

     Τα προβλήματα μπορεί να σχετίζονται με την ευφλεκτότητα του φινιρίσματος και την ευαισθησία του στα έντομα..

     Η ειδική επεξεργασία τα λύνει σε μεγάλο βαθμό, αλλά αυξάνει το κόστος κατασκευής ή επισκευών. Συνιστάται να υπολογίσετε την απαιτούμενη ποσότητα υλικού πριν από την αγορά, διαφορετικά προκύπτουν περιττά έξοδα. Μπορείτε να κόψετε μόνο τους πιο ομοιόμορφους τοίχους πάνω από ένα ξύλινο ή μεταλλικό κιβώτιο.

     Η επένδυση από ξύλο πρέπει επίσης να υποβληθεί σε όλη την προβλεπόμενη προληπτική θεραπεία..

     Εσωτερική διακόσμηση

     Η κατασκευή του κτιρίου και η εξωτερική του διακόσμηση δεν σημαίνει ότι όλες οι εργασίες έχουν τελειώσει. Η εσωτερική διακόσμηση – και σε καθένα από τα δωμάτια σύμφωνα με τους δικούς του ειδικούς κανόνες – είναι υψίστης σημασίας. Μην πειραματίζεστε με πρωτότυπα στυλ ή μην προσπαθείτε να επινοήσετε τη δική σας προσέγγιση χωρίς λόγο..

     Ένα άψογο, έμπειρο κλασικό ταιριάζει πολύ καλύτερα για μια ομοιόμορφη, ήρεμη ξεκούραση. Οι εσωτερικοί τοίχοι και άλλες επιφάνειες δεν πρέπει να έχουν πολύ φωτεινά σημεία χρώματος, λαμπερά γεωμετρικά σχήματα ή φινιρίσματα από ριζικά νέα υλικά.

     Όταν αντιμετωπίζετε το ξύλο από μέσα, μια απαραίτητη απαίτηση είναι η χρήση ενός είδους, διαφορετικά προκύπτει μια δυσάρεστη ποικιλία. Είναι πολύ πιο σωστό να τοποθετείτε προφορές χρησιμοποιώντας παραδοσιακά αξεσουάρ – σκούπες, σαμοβάρ, καπέλα και διακριτικά έπιπλα. Οποιαδήποτε διακοσμητικά στοιχεία φαίνονται πιο κερδοφόρα υπό το φως των απαλών κίτρινων λαμπτήρων..

     Το δωμάτιο ανάπαυσης, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι ραμμένο με πλατό. οι λαμπτήρες είναι τοποθετημένοι τόσο στην οροφή όσο και στους τοίχους. Τα δάπεδα είναι κυρίως στρωμένα με κεραμίδια για να εξασφαλίσουν εύκολη συντήρηση μαζί με την οπτική γοητεία..

     Η σύγχρονη ψυχαγωγία και η ηλεκτρονική τεχνολογία σπάει αναπόφευκτα την κλασική προσέγγιση. Αλλά αυτό είναι το λάθος που είναι αποδεκτό ακόμη και στο πιο κλασικιστικό εσωτερικό..

     Η μέγιστη προσοχή πρέπει να δοθεί στη διακόσμηση του ατμόλουτρου, το κύριο υλικό σε αυτή την περίπτωση είναι η επένδυση ξύλου στους τοίχους και τα κεραμίδια στο πάτωμα. Η πιστότητα στην παράδοση εκφράζεται με μια σόμπα τύπου σόμπας που φαίνεται φυσική και απλή. Ως έσχατη λύση, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα σχέδιο από φυσική πέτρα ή μονό ένθετα από πυρίμαχο γυαλί..

     Μια τυφλή ξύλινη πόρτα στο ατμόλουτρο είναι μια παραδοσιακή κίνηση. μια παραχώρηση στις σύγχρονες αρχές σχεδιασμού μπορεί να γίνει με γυάλινη πόρτα. Ένα τέτοιο βήμα είναι σίγουρα καλύτερο από την άποψη της ασφάλειας (θα είναι ευκολότερο να ελέγξετε τι συμβαίνει μέσα από έξω και θα είναι ευκολότερο να βγείτε έξω). Το εξωτερικό άνοιγμα είναι σαφώς πιο σωστό από το εσωτερικό, επειδή δεν απορροφά τον ελεύθερο χώρο στο ατμόλουτρο.

     Δεν συνιστάται η χρήση σανίδων πεύκου στη διακόσμηση, είναι πολύ εύκολο να καεί πάνω τους.

     Στυλ

     Ο σχεδιασμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το στυλ – και υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να πιστεύουμε ότι το ρωσικό λουτρό, αν και μιμείται σε σύγχρονο επίπεδο, δεν θα περάσει στο παρελθόν για τουλάχιστον δύο αιώνες. Ο κορεσμός του εσωτερικού χώρου με πρόσθετες λειτουργίες δεν πέρασε απαρατήρητος, φυσικά. Ένας ασήμαντος αριθμός ανθρώπων συμφωνεί να πνιγεί στο “μαύρο” και να μην έχει καν ξεχωριστό ατμόλουτρο ή δωμάτιο ανάπαυσης. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να διατηρήσουμε κάθε έναν από τους χώρους σε ένα ενιαίο παραδοσιακό στυλ..

     Η επίδειξη συμμόρφωσης σε αυτό θα βοηθήσει:

     • τραχύ, ημιτελές ή σκαλισμένο ξύλο ·
     • πλαστά μέρη?
     • χειροποίητη διακόσμηση.

     Το δωμάτιο χαλάρωσης για μπάνιο, κατασκευασμένο σε ρωσικό στιλ, περιέχει πολλά υφάσματα υψηλής ποιότητας. Συνιστάται να μην βάψετε τα δάπεδα, αλλά εμποτίζονται μόνο με υδρόφοβους παράγοντες.

     Ο ρόλος των διακοσμητικών αξεσουάρ είναι μεγάλος – ξύλινα κουτάλια και παπούτσια, θεματική ζωγραφική, τονισμένες αντίκες κουρτίνες. Εκτός από εξειδικευμένα καταστήματα, μπορείτε να βρείτε κατάλληλες επιλογές σε αγροτικές αγορές και σε εξειδικευμένες τοποθεσίες. Ο καλύτερος και πιο ευχάριστος τρόπος για να αποκτήσετε τον επιθυμητό εσωτερικό σχεδιασμό είναι να φτιάξετε μόνοι σας τη διακόσμηση..

     Δεν είναι καθόλου απαραίτητο να περιορίσετε τις αναζητήσεις σχεδιασμού μόνο στη ρωσική κλασική προσέγγιση.. Το country style έχει κερδίσει όχι λιγότερο δημοτικότητα τώρα – προορίζεται για ξύλινα κτίρια ωφελιμιστικής φύσης. Ο απλούστερος υπότυπος χώρας εμφανίστηκε στις ΗΠΑ, αλλά τα γαλλικά είναι κάπως πιο κομψά και χαριτωμένα..

     Η κύρια απαίτηση, ανεξάρτητα από την εθνική μορφή, είναι η χρήση ανοιχτόχρωμου ξύλου στη διακόσμηση και τα έπιπλα.

     Τα σκαλιστά μοτίβα και το γυάλισμα κάνουν τα έπιπλα πιο ελκυστικά από ό, τι στο ρωσικό στιλ – αλλά μπορούν να εγκατασταθούν μόνο σε γκαρνταρόμπα και χώρους ανάπαυσης. Τα πιάτα που πληρούν τις απαιτήσεις της χώρας είναι πάντα βαμμένα με έντονα χρώματα, κυρίως μπλε-άσπρο ή ανοιχτό κίτρινο. Εικόνες από ποιμενικά τοπία, πολύχρωμα φυσικά υφάσματα θα είναι επίσης μια καλή ιδέα. Δοκοί στο ταβάνι και σανίδα ή δάπεδο με πλακάκια θα βοηθήσουν στην ολοκλήρωση του συνόλου..

      Στο ανατολίτικο λουτρό η σχεδιαστική προσέγγιση είναι ελαφρώς διαφορετική.

      Υπονοεί ήδη:

      • φωτεινά και ζουμερά χρώματα.
      • κομψά υφάσματα.
      • έπιπλα που αντιστοιχούν αυστηρά στο πνεύμα.
      • εξωτικά είδη σχεδιασμού.

      Το μωσαϊκό βοηθά στην αύξηση της ελκυστικότητας του εσωτερικού σε ανατολίτικο στιλ.

      Όταν δεν υπάρχει επιθυμία να μεταμορφωθεί εντελώς το μπάνιο, μπορείτε να το τοποθετήσετε όχι στο ατμόλουτρο, αλλά στο πλυντήριο ή γύρω από την πισίνα. Ο χώρος χαλάρωσης μετατρέπεται σε ναργιλέ μπαρ με ελαφρές πινελιές. Εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο, ένα τραπέζι με όμορφα λυγισμένα πόδια μπορεί να προσθέσει ανατολίτικες νότες. Τα καθίσματα είναι διακοσμημένα με ψηφιδωτά σε κάθε περίπτωση, καθώς αυτό απαιτεί σταθερά ο κανόνας..

      Καμία πολυτέλεια και μεγαλοπρέπεια δεν φαίνονται σε ένα σκανδιναβικό λουτρό. Δεν είναι καθόλου απαραίτητο να το χρησιμοποιήσετε ειδικά για σάουνα – στα συνηθισμένα πλυντήρια αυτή η λύση φαίνεται επίσης ελκυστική. Η κύρια απαίτηση είναι ένας ευέλικτος συνδυασμός κλασικών αναλογιών και έντονης εξωτερικής τραχύτητας..

      Προτιμάται τα ανοιχτά χρώματα, η περίσσεια λεπτομερειών σχεδιασμού είναι κατηγορηματικά απαράδεκτη. Αλλά ταυτόχρονα, δεν θα είναι ιδιαίτερο αμάρτημα έναντι των κανόνων να σχηματίσουμε έμφαση σε πιασάρικα αντικείμενα..

      Ο σχεδιασμός λουτρών ιαπωνικού στιλ κερδίζει δημοτικότητα. Η αρχή του είναι ο αποκλεισμός του ατμόλουτρου. Ένα βαρέλι furako, όπου χύνεται ζεστό νερό, καθώς και ένα άλλο βαρέλι γεμάτο με μικρά βότσαλα ή πριονίδι, βοηθά στην αντικατάστασή του. Για να βελτιώσετε την επίδραση του “στερεού πλυσίματος”, χρησιμοποιήστε συστατικά αρώματος. Τα προϊόντα μπαμπού θα συμπληρώσουν την ιαπωνική προσέγγιση στο εσωτερικό..

      Μερικές φορές (αλλά σχετικά σπάνια), το μοντέρνο στυλ χρησιμοποιείται στο σχεδιασμό του χώρου του μπάνιου.. Μπορεί να περιγραφεί συνοπτικά ως εξής: όλα όσα είναι αντίθετα με το πνεύμα της χώρας. Η κύρια ιδέα είναι να αντικαταστήσετε την ευθεία κλασική διαμόρφωση με καμπύλα, ακόμη και περίεργα σχήματα. Ο συνδυασμός μιας ποικιλίας εσωτερικών αντικειμένων και τελειωμάτων είναι ευπρόσδεκτος..

      Το μοντέρνο σκηνικό είναι σχεδόν τέλειο για τα πιο τολμηρά και ριζοσπαστικά πειράματα. Συνιστάται να τελειώσετε τα δωμάτια ανάπαυσης με δερμάτινα, γυάλινα και χρώμιο μέρη..

      Επιπλα

      Μιλώντας για διακοσμητικά αντικείμενα και στυλ, δεν μπορεί κανείς να μην αγγίξει μια πολύ σημαντική πτυχή – τι είδους έπιπλα είναι καλύτερο να τοποθετήσετε στο μπάνιο. Στο ατμόλουτρο, θα πρέπει σίγουρα να εξοπλίσετε δύο κουρτίνες και έναν πάγκο. Ένας πάγκος ή πάγκος πρέπει επίσης να εγκατασταθεί στο δωμάτιο ανάπαυσης (για αυτήν, αυτό είναι το ελάχιστο). Η πιο απλή επιλογή είναι αποδεκτή εάν στο μπάνιο μόλις έρθουν στα αισθήματά τους μετά το πλύσιμο και στη συνέχεια επιστρέψουν αμέσως στο σπίτι.

      Αλλά για μια πιο ενδελεχή ανάπαυση, θα πρέπει να αναζητήσετε έναν κατάλληλο καναπέ..

      Ένα θόλο από ξύλο γίνεται εύκολα με το χέρι. Το κύριο πράγμα είναι να κατανοήσουμε σαφώς το επιθυμητό σχήμα, μήκος και τύπο ξύλου. Ένας τέτοιος σχεδιασμός μπορεί να γίνει από βήματα σε ένα συγκεκριμένο μέρος ή μπορεί να είναι ένα ράφι που εκτείνεται κατά μήκος της περιμέτρου του δωματίου..

      Το ανώτερο θόλο συνιστάται να τοποθετηθεί στον τοίχο και το κάτω στο πάτωμα. Στην κατασκευή καθισμάτων, χρησιμοποιούνται τόσο καλά γυαλισμένες σανίδες όσο και επένδυση..

      Τα χωριστά τεμάχια απέχουν μεταξύ τους 100-150 cm για να διευκολύνουν την αποστράγγιση του νερού και να επιταχύνουν το στέγνωμα του καθίσματος. Οι ξύλινοι πείροι είναι καλύτεροι από τα νύχια όταν εργάζεστε σε έπιπλα μπάνιου, επειδή δεν μπορείτε να καείτε σε αυτά.

      Εάν υπάρχει η επιθυμία να κάθεστε τουλάχιστον περιοδικά στο μπάνιο στο τραπέζι, το καλύτερο μέρος για να το τοποθετήσετε είναι το καμαρίνι.

      Κάθε σανίδα τρίβεται καλά πριν ξεκινήσετε την εργασία, ακόμη και με γυαλόχαρτο. Τα ακραία μέρη, οι γωνίες και οι περιοχές αποκοπής επεξεργάζονται όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά.

      Οι επαγγελματίες κατασκευαστές επίπλων το πιστεύουν Τα είδη σετ μπάνιου λαμβάνονται καλύτερα από υψηλής ποιότητας μίσχους βελανιδιάς. Φαίνεται αριστοκρατικό και εκλεπτυσμένο, δημιουργεί την πιο καλοπροαίρετη εντύπωση. Αλλά ταυτόχρονα, οι λωρίδες από τέτοιο υλικό είναι πολύ εύθραυστες και μπορούν να σπάσουν αν χειριστούν απρόσεκτα..

      Το Aspen tree είναι πολύ πιο πρακτικό, είναι σχετικά φθηνό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πιο αισθητικό εσωτερικό. Το μειονέκτημά του είναι η τάση να στεγνώνει γρήγορα και η εμφάνιση μηχανικής παραμόρφωσης..

      Το Alder είναι επίσης καλά επεξεργασμένο στο σπίτι., και μάλιστα σας επιτρέπει να σχηματίσετε ένα μοτίβο όπως πιο ακριβά είδη ξύλου. Οι έμπειροι άνθρωποι ελέγχουν προσεκτικά πόσο καλά στεγνώνει ο όγκος σκλήθρα και αν υπάρχει περίσσεια κόμβων σε αυτό. Σε αυτή τη φυλή συναντώνται αρκετά συχνά παρόμοια προβλήματα..

      Η χρήση MDF και μοριοσανίδων δεν είναι πρακτική. Ακόμη και η φθηνότητα των δομών που κατασκευάζονται από αυτά δεν μπορεί να είναι δικαιολογία.

      Συμβουλή

      Το κύριο συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί κατά τη μελέτη των κριτικών των ιδιοκτητών των λουτρών είναι ότι κατά το σχεδιασμό τους, δεν πρέπει να κυνηγάτε τη γρήγορη μόδα ή να προσπαθείτε να προσαρμόσετε το εσωτερικό, την εμφάνιση στην κατάσταση. Πρέπει να σκεφτείτε τι απαιτείται για τον εαυτό σας προσωπικά, να εστιάσετε κυρίως στο δικό σας γούστο και προσέγγιση. Φυσικά, αν δεν κάνουν το μπάνιο επικίνδυνο.

      Δεν υπάρχει ιδιαίτερη επιλογή υλικών στο ατμόλουτρο, αλλά είναι πολύ πιθανό να πειραματιστείτε με γεωμετρικά σχήματα δομών και κρυφό φωτισμό.

      Το δωμάτιο αναψυχής θα επωφεληθεί από την προσθήκη μπάρμπεκιου.

      Πολλοί άνθρωποι δεν το σκέφτονται καν – και εντελώς μάταια. όποιος τολμά να δοκιμάσει ένα τέτοιο στοιχείο δεν το εγκαταλείπει ποτέ. Κατά τη διακόσμηση ενός δωματίου, πρέπει να μετακινηθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο από ένα τυπικό γραφείο ή μαζικό χώρο διαβίωσης. Ακόμη και ο εκλεκτικισμός στο σχεδιασμό είναι αποδεκτός, εφόσον επισημανθεί με σαφήνεια το στοιχείο που θα είναι ο διοργανωτής. Τις περισσότερες φορές πρόκειται για τηλεόραση μεγάλης μορφής.

      Δεν πρέπει να παραμελείτε επίσης την οργάνωση του χώρου στη σοφίτα..

      Κατά παράδοση, μερικά από τα λουτρά γίνονται ακόμα χωρίς μονάδα υγιεινής, αλλά κάθε χρόνο υπάρχουν όλο και λιγότερα από αυτά. Ακόμη και οι οπαδοί του παλαιού ρωσικού στυλ ή της γοτθικής αρχιτεκτονικής είναι απίθανο να εγκαταλείψουν ένα τόσο άνετο στοιχείο..

      Η χρήση πισινών είναι επίσης μια χρήσιμη προσθήκη στον ελεύθερο χρόνο κολύμβησης. Αυτό απέχει πολύ από ένα «δοχείο με καθαρό νερό συγκεκριμένης θερμοκρασίας». Μετά από όλα, είναι αρκετά φθηνό να εξοπλίσετε μια πισίνα με φωτισμό εκλεπτυσμένου γεωμετρικού σχήματος..

      Εάν το κτίριο είναι μεγάλο, μπορείτε να εξοπλίσετε ένα δωμάτιο αναψυχής ακριβώς μπροστά από το ατμόλουτρο. Όταν δεν υπάρχει αρκετός χώρος, το καμαρίνι θα μετατραπεί σε αυτό..

      Ο φωτισμός πραγματοποιείται σε δύο επίπεδα: οι κεντρικές πηγές φωτός παρέχουν την κύρια ροή και οι τοπικές εμφανίζουν τόνους.

      Θα πρέπει να υπάρχει πλούσιο φως στη μέση του δωματίου και το χαλαρό φως είναι καλύτερο στις άκρες..

      Εάν σχεδιάζεται ότι πολλά άτομα θα επισκεφθούν το μπάνιο ταυτόχρονα, ένας γωνιακός καναπές γίνεται η βέλτιστη διέξοδος για ένα μικρό δωμάτιο..

      Όμορφα παραδείγματα

      Το λουτρό μπορεί, στην πραγματικότητα, να είναι πρακτικά έργο τέχνης, να μην αφήνει κανέναν αδιάφορο καταρχήν. Έτσι μοιάζει μία από τις επιλογές για το ατμόλουτρο, επενδυμένη με σανίδες από το εσωτερικό και προσεκτικά σχεδιασμένη.

      Ένας από τους πιθανούς τύπους λουτρών έξω (από μπροστά). Μια οροφή που σπρώχνεται έντονα προς τα εμπρός εκπλήσσει στην αρχή. Αλλά τότε γίνεται σαφές ότι αυτό είναι απλώς μια πρωτότυπη κίνηση και γενικά ολόκληρη η ιδέα βασίζεται στη μέγιστη πρωτοτυπία. Ποιες είναι τουλάχιστον οι στριμμένες στήλες ανοιχτών στηριγμάτων οροφής, που συνδυάζονται αρμονικά με τις καμπύλες ξύλινες επιφάνειες του τοίχου της πρόσοψης;.

      Δείτε παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες.