Λεπτομέρειες εγκατάστασης του φούρνου στο λουτρό

Λεπτομέρειες εγκατάστασης του φούρνου στο λουτρό

Η άνεση και η ασφάλεια κατά τη διάρκεια των διαδικασιών μπάνιου εξαρτάται από τη σωστή εγκατάσταση του εξοπλισμού σόμπας στο λουτρό..

Για να ζεσταθεί αποτελεσματικά το ατμόλουτρο, πρέπει να επιλέξετε σωστά τη θέση της δομής της σόμπας. Η συμμόρφωση με τα πρότυπα ασφαλείας και τους κανόνες για την τοποθέτηση εξοπλισμού θέρμανσης θα επιτρέψει για πολλά χρόνια να μην ανησυχείτε για την αλλαγή της δομής του λουτρού.

Ιδιαιτερότητες

Κατά την κατασκευή ενός νέου λουτρού, πρώτα απ ‘όλα, σχεδιάζουν τη θέση της εστίας και τη θέση της σόμπας. Το κύριο δωμάτιο που χρειάζεται θέρμανση είναι το ατμόλουτρο. Σε αυτό τοποθετείται ο εξοπλισμός του κλιβάνου..

Κατά την επιλογή μιας δομής φούρνου, καθοδηγούνται από τις ακόλουθες παραμέτρους:

 • το μέγεθος της μονάδας θέρμανσης ·
 • έναν δείκτη του ρυθμού θέρμανσης για μια δεδομένη περιοχή ·
 • την ποσότητα ατμού που παράγεται ·
 • κατανάλωση και τύπος πετρελαίου θέρμανσης.

Οι διαστάσεις της σόμπας ταιριάζουν με την περιοχή του θερμαινόμενου δωματίου. Ο ρυθμός θέρμανσης καθορίζει το χρόνο που θα χρειαστεί για να ζεσταθεί ολόκληρος ο χώρος. Η ταχεία θέρμανση σε υψηλές θερμοκρασίες αυξάνει την παραγωγή ατμού. Ο όγκος του θερμαντήρα και το βάρος των λίθων εξαρτώνται επίσης από την παραγωγή υδρατμών. Ο ατμός χρειάζεται για τις διαδικασίες μπάνιου και το στέγνωμα υγρών δωματίων.

Διαφορετικοί τύποι καυσίμων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εστία. Το πιο συνηθισμένο είναι καυσόξυλα, μπορείτε να το θερμάνετε με κάρβουνο, αέριο, σφαιρίδια. Η ποσότητα και το κόστος καύσιμου καυσίμου καθορίζει την ποσότητα θερμότητας που παράγεται και την αποδοτικότητα του εξοπλισμού του κλιβάνου..

Η ιδιαιτερότητα της τοποθέτησης σόμπων σάουνας έγκειται στην τήρηση ορισμένων κριτηρίων:

 • διασφάλιση της ασφάλειας από τη φωτιά ·
 • προγραμματισμός εξαερισμού στο ατμόλουτρο.
 • έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην υπηρεσία όλων των στοιχείων της δομής του κλιβάνου.
 • σκεφτείτε μια ικανή απόδοση προϊόντων καύσης.

Ποικιλίες

Το υλικό κατασκευής καθορίζει δύο τύπους μονάδων φούρνου – τούβλο και μέταλλο. Ο φούρνος από τούβλα είναι κατασκευασμένος από πυρίμαχα τούβλα, επενδεδυμένα με κεραμικό. Η μεταλλική δομή μπορεί να είναι κατασκευασμένη από διαφορετικά κράματα μετάλλων.

Το πιο προσιτό μέρος στο μπάνιο είναι να τοποθετήσετε μια σιδερένια σόμπα. Το μέταλλο θερμαίνεται γρήγορα με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Το βάρος της δομής της σόμπας ποικίλλει από τις διαστάσεις της εστίας και του θερμαντήρα, κατά μέσο όρο 100 – 400 κιλά. Η σόμπα από χυτοσίδηρο χαρακτηρίζεται από υψηλό βάρος και αυξημένη συσσώρευση θερμότητας.

Το πλεονέκτημα τέτοιων μονάδων είναι προφανές:

 • οικονομική και γρήγορη εγκατάσταση.
 • μικρό κόστος εργασίας κατά την εγκατάσταση.
 • συμπαγές μέγεθος και βάρος.
 • η στεγανότητα της δομής αυξάνει την ασφάλεια, μειώνει τη διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα.

Το μειονέκτημα της χρήσης μεταλλικής σόμπας είναι η ταχεία ψύξη, η άνιση θέρμανση του δωματίου. Όταν το καύσιμο καίγεται, το μέταλλο κρυώνει γρήγορα και παύει να εκπέμπει θερμότητα. Η συσκευή σόμπας θερμαίνεται έως και 500 μοίρες, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε εγκαύματα εάν το αγγίξετε απρόσεκτα.

Όσο πιο μακριά είναι η απόσταση, τόσο χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία. Τα μειονεκτήματα μπορούν να εξουδετερωθούν εγκαθιστώντας μια θήκη από τούβλα.

Οι δομές σόμπας από τούβλα στερούνται των αρνητικών πλευρών των μεταλλικών αδρανών. Ομοιόμορφη και μακροχρόνια θερμότητα θα παραμείνει για αρκετές ώρες μετά τη φωτιά. Αλλά για να ζεσταθεί ένας φούρνος από τούβλα, θα χρειαστούν πολλά καυσόξυλα και τουλάχιστον 2 ώρες για να ζεσταθεί το τούβλο.

Η ικανότητα της τοιχοποιίας, η προετοιμασία ενός σταθερού θεμελίου και οι εντυπωσιακές διαστάσεις είναι δύσκολες κατά την εγκατάσταση ενός φούρνου από τούβλα.

Ανάλογα με τη θέση φόρτωσης καυσίμου στο σχεδιασμό του κλιβάνου, διακρίνονται ξεχωριστοί τύποι μονάδων θέρμανσης:

 • Η φόρτωση καυσίμου πραγματοποιείται από το ατμόλουτρο. Κατά την εγκατάσταση εξοπλισμού σόμπας στο ατμόλουτρο, απαιτείται σωστή εγκατάσταση και πρόσθετος εξαερισμός. Εάν το λουτρό είναι κατασκευασμένο από ξύλο, τότε η σόμπα τοποθετείται σύμφωνα με τους κανόνες πυρασφάλειας. Όταν η εστία είναι ανοιχτή, το οξυγόνο καίγεται από το δωμάτιο, επομένως, είναι απαραίτητο να παρέχεται υψηλής ποιότητας εξαερισμός. Το πλεονέκτημα της θέσης της σόμπας στο ατμόλουτρο είναι η συνεχής παρακολούθηση και η δυνατότητα γρήγορης ρύθμισης της θέρμανσης.
 • Η εστία του φούρνου βρίσκεται στο καμαρίνι. Αυτή η τοποθεσία είναι κατάλληλη για μια ξυλόσομπα. Αυτό είναι βέλτιστο όσον αφορά την καθαριότητα και την ευκολία φόρτωσης καυσίμου. Σε αυτή την περίπτωση, προγραμματίζεται η ανέγερση ενός τοίχου πλαισίου μεταξύ του ατμόλουτρου και του γκαρνταρόμπα..
 • Το καύσιμο παρέχεται από το δρόμο. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για μίνι λουτρά ή εποχικά μπάνια για εξοχικές κατοικίες όταν θερμαίνονται με κάρβουνο. Το καύσιμο φορτώνεται από την πλευρά του δρόμου, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ταλαιπωρία κατά τη φόρτωση και τον έλεγχο της σόμπας.

Οι δομές του κλιβάνου μπορούν να έχουν διάφορα σχήματα – κυλινδρικές, ορθογώνιες, σε σχήμα βαρελιού, με υψηλές ή χαμηλές πλευρές. Ο σχεδιασμός της σόμπας, εκτός από το τζάκι, μπορεί να περιλαμβάνει δεξαμενή για θέρμανση νερού και δοχείο για σόμπα..

Πού να εγκαταστήσετε?

Η θέση της σόμπας εξαρτάται από τη διάταξη και τον αριθμό των δωματίων στο μπάνιο. Τα κύρια απαραίτητα δωμάτια θεωρούνται το ατμόλουτρο και το καμαρίνι. Επιπλέον, μπορεί να συμπεριληφθεί αίθουσα αναψυχής, ντους, αποδυτήριο, πισίνα. Στην ιδανική περίπτωση, η σόμπα πρέπει να θερμαίνει τα περισσότερα δωμάτια στο μπάνιο..

Ο εξοπλισμός φούρνου είναι εγκατεστημένος έτσι ώστε τουλάχιστον δύο δωμάτια στο μπάνιο να είναι ζεστά. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την τοποθέτηση της δομής στον τοίχο μεταξύ του ατμόλουτρου και του γκαρνταρόμπα.. Στο ατμόλουτρο υπάρχει μια θερμάστρα, μια δεξαμενή νερού, ένα σώμα σόμπας. Στο καμαρίνι, ένα διαμέρισμα καύσης τοποθετείται με ένα θάλαμο τέφρας και μια έξοδο προς την πόρτα της εστίας.

Για να τοποθετήσετε σωστά τη δομή της σόμπας, πρέπει να γνωρίζετε τα χαρακτηριστικά κατά τη θέρμανση των δωματίων. Η θερμότητα από τη σόμπα με ροή αέρα κινείται σε όλο το χώρο, θερμαίνοντας ομοιόμορφα το δωμάτιο. Να γιατί στο δρόμο των θερμών μαζών αέρα, δεν μπορείτε να βάλετε εμπόδια και να κάνετε μπλοκαρίσματα.

Ο αέρας που εισέρχεται στον κλίβανο μέσω του δοχείου τέφρας θα βελτιώσει την καύση και τη θέρμανση της δομής. Για καλύτερη ροή οξυγόνου, ο φούρνος πρέπει να εγκατασταθεί στο επίπεδο του δαπέδου ή ελαφρώς χαμηλότερα.

Η ασφαλής τοποθεσία του εξοπλισμού του κλιβάνου θα διασφαλίσει τη συμμόρφωση με τους κανόνες πυρασφάλειας κατά την εγκατάσταση:

 • Πρέπει να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον 50 cm μεταξύ της σόμπας και του ξύλινου περιβλήματος στο ατμόλουτρο.
 • Πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 120 cm μεταξύ της οροφής και του θερμαντήρα.
 • Πρέπει να υπάρχει δωρεάν πρόσβαση στα στοιχεία της δομής της σόμπας – εναλλάκτης θερμότητας, σόμπα, καμινάδα – σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Πρέπει να διατηρούνται σε αποδεκτή απόσταση από καύσιμα υλικά..
 • Οι τοίχοι και η οροφή γύρω από το σώμα της σόμπας μπορούν να προστατευτούν με ασπίδες πυρόσβεσης. Σε αυτή την περίπτωση, η εγκατάσταση είναι δυνατή σε απόσταση 38 cm από τον τοίχο και 80 cm από την οροφή..
 • Το διαμέρισμα στη θέση του καναλιού καυσίμου πρέπει να είναι κατασκευασμένο από άκαυστα υλικά πάχους 12 cm.
 • Διατηρείται απόσταση 120 cm μεταξύ της εστίας και του παρακείμενου τοίχου.

Κατά τον προγραμματισμό της θέσης, ο φούρνος από τούβλα πρέπει να διαθέτει σταθερή βάση. Οι ελαφριές σιδερένιες κατασκευές βρίσκονται σε μια μη εύφλεκτη βάση δαπέδου.

Προετοιμασία της βάσης και των τοίχων

Το εύρος των εργασιών για την προετοιμασία της βάσης εξαρτάται από το υλικό κατασκευής του εξοπλισμού κλιβάνου και το συνολικό βάρος της δομής. Κατά τον υπολογισμό του συνολικού βάρους, συνοψίστε τη μάζα της σόμπας, τις πέτρες στη σόμπα, τον όγκο του νερού στη δεξαμενή, το βάρος της οθόνης από τούβλα γύρω από το σώμα, τη μάζα των καμινάδων.

Εάν ο δείκτης είναι μικρότερος από 700 kg, τότε η εγκατάσταση γίνεται σε ξύλινο πάτωμα., προ-συναρμολόγηση της πυρίμαχης οθόνης δαπέδου. Μπορεί να κατασκευαστεί από μεταλλικό φύλλο πάχους 0,5 mm. Το θερμομονωτικό υλικό τοποθετείται κάτω από το μέταλλο. Μπορεί να είναι μια ανθεκτική στη θερμότητα κεραμική πλάκα πυριτίου, μια ανθεκτική στη θερμότητα σανίδα κεραμικών ινών, ένα φύλλο αμιάντου. Ένα υπόστρωμα από τούβλα, που βλέπει στον χώρο με γρανίτη ή κεραμικά πλακίδια θα χρησιμεύσει επίσης ως προστασία από τη θερμότητα. Πρώτον, πρέπει να υπολογίσετε το φορτίο στις δοκούς δαπέδου, ανάλογα με το μέγεθός τους.

Εάν το βάρος ολόκληρης της δομής πέσει σε μια δοκό μικρού τμήματος, τότε είναι απαραίτητο να ανεγερθεί ένα θεμέλιο. Η περιοχή βάσης εξαρτάται από τις διαστάσεις του φούρνου, το θεμέλιο πρέπει να εκτείνεται έως και 10 cm από την άκρη της θήκης.

Ανάλογα με τον τύπο του εδάφους στην τοποθεσία, ένα θεμέλιο στήνεται σε μια μονολιθική πλάκα, σε πασσάλους με βίδα, μια ρηχή βάση από σκυρόδεμα που συνδέεται με τη βάση του λουτρού. Για υψηλής ποιότητας και αξιόπιστη εγκατάσταση, χρησιμοποιούνται αναλυτικές οδηγίες για την έκχυση της βάσης του κλιβάνου..

Για να εγκαταστήσετε τη σόμπα σε μονολιθικό θεμέλιο, πρέπει να σκάψετε ένα λάκκο βάθους 120-150 cm, ανάλογα με το επίπεδο κατάψυξης του εδάφους. Ο πυθμένας ισοπεδώνεται με άμμο και λεπτό χαλίκι, ακολουθούμενο από έκχυση υγρού τσιμέντου. Ένα στρώμα στεγανοποίησης τοποθετείται στο μαξιλάρι χαλικιού. Ο ξυλότυπος είναι κατασκευασμένος από σανίδες ή πλάκες κατά μήκος των τοίχων του λάκκου.

Ολόκληρος ο όγκος του θεμελίου πρέπει να γεμίσει με πλαίσιο ενίσχυσης. Στη συνέχεια, όλα χύνονται με σκυρόδεμα στο επίπεδο του δαπέδου. Μετά από παρατεταμένη ξήρανση, είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογηθεί ο ξυλότυπος, γεμίζοντας τα κενά με άμμο.

Για χαλαρό χώμα με μεγάλη άνοδο του λιωμένου νερού, γίνεται θεμέλιο σωρού. Η εργασία ξεκινά με τη σήμανση της επιθυμητής περιοχής, την ευθυγράμμιση των γωνιών. Οι σωροί βιδώνονται στις γωνίες στο βάθος του θεμελίου μπάνιου. Οι κεφαλές και τα κανάλια συγκολλούνται στη βάση κάθε σωρού, ισοπεδώνοντας σε ύψος. Ένα φύλλο χάλυβα τοποθετείται στα κανάλια και στερεώνεται. Ένα στρώμα σκυροδέματος χύνεται στη βάση.

Ένα θεμέλιο με μικρό βάθος έως 60 cm είναι δυνατό μόνο σε σκληρά εδάφη. Κατασκευάζεται με τον ίδιο τρόπο με μονολιθική βάση, μόνο ένα στρώμα σκυροδέματος θα είναι 30-40 cm χωρίς ενισχυτικό στοιχείο.

Προετοιμασία των τοίχων δίπλα στη σόμπα είναι η προστασία τους από τη θερμότητα. Για αυτό οι τοίχοι μπορούν να σοβατιστούν με πάχος 2-3 cm, μπορεί να κρεμαστεί μια προστατευτική πυρίμαχη οθόνη από άκαυστο υλικό, μπορεί να τοποθετηθεί ένας τοίχος από τούβλα. Η προστασία από τούβλα πραγματοποιείται με κενό αρκετών εκατοστών από τον τοίχο.

Για να παρέχεται καλύτερος αερισμός πίσω από τον τοίχο, γίνονται οπές μεταφοράς στην πλινθοδομή..

Ως πυρίμαχες οθόνες για τοίχους ατμού μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεταλλικά φύλλα και ανθεκτικά στη θερμότητα ορυκτά πιάτα. Οι πυρίμαχες πλάκες μπορούν να τελειώσουν με φυσική πέτρα, κεραμικά πλακίδια, ψηφιδωτά, πορσελάνινα κεραμικά.

Εάν ο εξοπλισμός σόμπας βρίσκεται στον τοίχο του γκαρνταρόμπα και του ατμόλουτρου με απομακρυσμένη εστία, τότε πριν από την εγκατάσταση είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε μια θέση στον τοίχο. Το μέγεθος καθορίζεται ανάλογα με το υλικό του τοίχου και τις διαστάσεις του καναλιού καύσης.

Οδηγός εγκατάστασης

Η διάταξη του εξοπλισμού φούρνου διαφέρει σε κάθε περίπτωση..

Εξετάστε αυτές τις επιλογές εγκατάστασης:

 • η δομή της σόμπας βρίσκεται στο ατμόλουτρο.
 • το σώμα της σόμπας βρίσκεται στο ατμόλουτρο, η εστία βρίσκεται σε ένα παρακείμενο δωμάτιο.

Όταν πρέπει να τοποθετήσετε τη σόμπα στο ατμόλουτρο, τότε ο εξοπλισμός εγκαθίσταται στην προετοιμασμένη βάση, τηρώντας την απόσταση πυροπροστασίας από τους τοίχους. Τα πόδια του σώματος είναι προσαρτημένα στη βάση του θεμελίου ή πυράντοχο βάθρο χρησιμοποιώντας μεντεσέδες στερεωμένους με άγκυρες. Μπροστά από την εστία, ένα χαλύβδινο φύλλο διαστάσεων 50 cm επί 50 cm είναι τοποθετημένο στο πάτωμα. Στη συνέχεια, προχωρήστε στην εγκατάσταση της καμινάδας.

Όταν βγαίνει η καμινάδα, μια τρύπα ανοίγει οριζόντια στον τοίχο, ίση με τη διάμετρο της καμινάδας. Εάν οι σωλήνες εξέρχονται κάθετα, τότε τα παράθυρα στερέωσης κατασκευάζονται στην οροφή και την οροφή.

Η καμινάδα μπορεί να εγκατασταθεί σε διάφορα υλικά: μέταλλο, κεραμικά, τούβλα. Οι κατασκευαστές μεταλλικών σόμπων σάουνας συνιστούν την εγκατάσταση σωλήνων σάντουιτς με θερμομονωτικό στρώμα στο εσωτερικό.. Μπορείτε να εγκαταστήσετε τη δομή σάντουιτς με τα χέρια σας, ακολουθώντας τις οδηγίες στο εγχειρίδιο.

Κατά την εγκατάσταση καμινάδας με έξοδο στην οροφή, γαλβανισμένα φύλλα με τρύπα για τον σωλήνα προσαρτώνται στην οροφή και στη σοφίτα του λουτρού. Ο σωλήνας καμινάδας οδηγείται έξω από το κενό. Ανθεκτικό στη φωτιά υλικό (διογκωμένος πηλός, βερμικουλίτης, άμμος, αφρώδες γυαλί) χύνεται στο χώρο μεταξύ των οροφών ή τοποθετείται μαλλί βασάλτη.

Η βέλτιστη θέση του εξοπλισμού του κλιβάνου θεωρείται η θέση μεταξύ των δύο δωματίων του λουτρού.. Η θέση της πόρτας της εστίας σε ξεχωριστό δωμάτιο θα επιτρέψει τον εξοπλισμό μιας προστατευόμενης περιοχής με δωρεάν πρόσβαση σε καύσιμα. Αλλά είναι επίσης δυνατό να εγκαταστήσετε την εστία κάτω από το επίπεδο του δαπέδου για να βελτιώσετε τη ροή του αέρα στο θάλαμο καύσης..

Το προετοιμασμένο άνοιγμα για το κανάλι της εστίας μπορεί να γίνει μέσα στον τοίχο ή στο διαμέρισμα. Εάν ο τοίχος είναι τούβλος, τότε αρκεί να φτιάξετε ένα παράθυρο για τον εξωτερικό δέκτη καυσίμου. Εάν ο τοίχος είναι κατασκευασμένος από ξύλο, κόβεται ένα άνοιγμα.

Το μέγεθος καθορίζεται μετρώντας την περίμετρο του καναλιού καύσης προστίθεται σε κάθε πλευρά κατά 20 – 30 cm. Όταν ο τοίχος είναι σκελετός, πρέπει να αποσυναρμολογήσετε την επένδυση μεταξύ των στύλων και στις δύο πλευρές σε ύψος 1 – 1,5 μέτρα.

Στο ατμόλουτρο, η σόμπα είναι τοποθετημένη σε μια τελική βάση, ο δέκτης καυσίμου τοποθετείται στο άνοιγμα και η πόρτα ανοίγει σε ένα παρακείμενο δωμάτιο. Ο χώρος γύρω από το κανάλι είναι στρωμένος με τούβλα. Ένα κενό 1 cm αφήνεται μεταξύ του τοίχου και της τοιχοποιίας, στο οποίο τοποθετείται μια ταινία αποσβεστήρα και μόνωση. Η περιοχή μεταξύ του τούβλου και της εξόδου καυσίμου είναι σφραγισμένη με ένα πυρίμαχο στεγανωτικό.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πριν εγκαταστήσετε τον εξοπλισμό του κλιβάνου στο λουτρό, είναι απαραίτητο να θερμάνετε τη μεταλλική θήκη έξω. Για να το κάνετε αυτό, συνδέστε προσωρινά μια καμινάδα, εγκαταστήστε τη δομή σε μια συμπαγή, επίπεδη επιφάνεια. Το καύσιμο φορτώνεται και ο κλίβανος θερμαίνεται στους 200-300 βαθμούς για μία ώρα. Υπό την επίδραση της θερμοκρασίας, το πυρίμαχο χρώμα στο μέταλλο πολυμερίζεται, ο διαβρωτικός εμποτισμός καίγεται, επομένως μπορεί να εκπέμψει μια έντονη οσμή και καπνό. Αφού κάψουν όλα τα καυσόξυλα, πρέπει να αφήσετε τον εξοπλισμό να κρυώσει από μόνος του.

Υψηλής ποιότητας σύγχρονα υλικά για την προστασία των τοίχων και των οροφών από τη φωτιά και τις υψηλές θερμοκρασίες είναι η τσιμεντοειδής πλάκα (μινερίτης), η μαγνησίτης (μαγνησίτης), η πυρίμαχη πυριτική ασπίδα ασβεστίου, το υπόστρωμα βερμικουλίτη.

Κατά μέσο όρο, το πάχος των πλακών είναι 1-3 cm, τοποθετείται γρήγορα στο κιβώτιο με βίδες αυτοεπιπεδώματος, δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο. Το μικρό βάρος των πυροσβεστικών πλακών δεν θα επιβαρύνει τη δομή του κλιβάνου, θα ανακουφίσει το φορτίο από τις πλάκες δαπέδου.

Το σώμα ενός μεταλλικού κλιβάνου θερμαίνεται έως 400-500 μοίρες. Για να αποφύγετε τραυματισμούς και εγκαύματα λόγω τραχύ χειρισμού της συσκευής, ένα περίβλημα από τούβλα τοποθετείται γύρω από τη δομή του κλιβάνου, το οποίο χρησιμεύει ως προστατευτικό κέλυφος από υψηλές θερμοκρασίες. Από τη θερμότητα μιας σόμπας πυρακτώσεως, το τούβλο θερμαίνεται και συσσωρεύει θερμότητα, απελευθερώνοντάς το σταδιακά στον περιβάλλοντα χώρο.

Όλες οι περιπλοκές της εγκατάστασης μιας σόμπας σε ένα λουτρό περιγράφονται στο παρακάτω βίντεο..