Θερμικές μονάδες για θερμοκήπια: χαρακτηριστικά και μέθοδοι χρήσης

Ο εξαερισμός για ένα θερμοκήπιο είναι ένα σύστημα μέτρων που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις συνθήκες θερμοκρασίας, την υγρασία και επίσης να αναπληρώνει τον όγκο του διοξειδίου του άνθρακα. Χάρη σε αυτό, η καλλιέργεια των καλλιεργειών είναι επιτυχής..

Η διαδικασία εξαερισμού πραγματοποιείται με την ανταλλαγή του αέρα που βρίσκεται μέσα στο θερμοκήπιο με τον αέρα που είναι συγκεντρωμένος μέσα.

Η ανάγκη για εξαερισμό: λόγοι

Για να αναπτυχθεί ένας μεγάλος αριθμός ποιοτικών προϊόντων, οι κηπουροί και οι κηπουροί πρέπει να παρέχουν τις πιο άνετες συνθήκες για τα οικόπεδά τους. Το έργο του θερμοκηπίου είναι να διατηρήσει τις βέλτιστες συνθήκες για την ανάπτυξη και ανάπτυξη των λαχανικών.. Για να γίνει αυτό, εκτελεί τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • διατηρεί μια θερμοκρασία που πρέπει να είναι τουλάχιστον είκοσι δύο βαθμοί Κελσίου.
 • διατηρεί τη βέλτιστη υγρασία του αέρα, η οποία είναι μοναδική για κάθε τύπο φυτού.
 • παρέχει εξαερισμό.

Για να πραγματοποιηθεί η διαδικασία ομαλοποίησης των απαραίτητων δεικτών όπως η θερμοκρασία και η υγρασία, τα φυτά πρέπει να «κάνουν λουτρά αέρα».

Πριν από μερικά χρόνια, ο εξαερισμός πραγματοποιήθηκε ανοίγοντας παράθυρα και πόρτες. Αλλά σήμερα υπάρχουν συσκευές για αυτόματο άνοιγμα και κλείσιμο παραθύρων σε θερμοκήπια. Η τυπική μέθοδος εξαερισμού δεν είναι αρκετά κατάλληλη για την κανονική ζωή των φυτών.. Δεδομένου ότι ένα βύθισμα είναι μια απότομη πτώση της θερμοκρασίας και της υγρασίας σε ένα δωμάτιο, η οποία μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στην καλλιέργεια.

Εκτός από το γεγονός ότι ο αυτόματος εξαερισμός ελέγχει τις απαιτούμενες κλιματικές παραμέτρους, είναι σε θέση να αποτρέψει την είσοδο επιβλαβών βακτηρίων και μυκήτων στο θερμοκήπιο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, για να εξοικονομήσετε τον προσωπικό σας χρόνο και ένα κανονικό μικροκλίμα στα θερμοκήπια, συνιστάται η εγκατάσταση θερμικών μονάδων, θα παρέχουν υψηλής ποιότητας αερισμό, επειδή κάθε αγρότης γνωρίζει ότι η παρουσία φρέσκου αέρα είναι το κλειδί για την ταχεία ανάπτυξη των φυτών.

Χαρακτηριστικά και οφέλη της εφαρμογής

Ο ενεργοποιητής θερμότητας είναι ένας αυτόματος πλησιέστερος που ξεκινά τη λειτουργία του όταν η θερμοκρασία του αέρα στο θερμοκήπιο αυξάνεται ανοίγοντας ένα παράθυρο. Με άλλα λόγια, η αρχή λειτουργίας του βασίζεται στο γεγονός ότι το παράθυρο ανοίγει όταν η θερμοκρασία για τις καλλιέργειες είναι πολύ υψηλή.. Ο αυτόματος αναπνευστήρας έχει θετικά χαρακτηριστικά όπως:

 • δεν χρειάζεται να παρακολουθείτε συνεχώς τη θερμοκρασία του αέρα στο θερμοκήπιο.
 • ο αναπνευστήρας δεν χρειάζεται να είναι συνδεδεμένος στο δίκτυο για να λειτουργήσει.
 • Αυτόματα αυτόματα ανοίγματα για παράθυρα μπορούν να αγοραστούν σε οποιοδήποτε κτίριο ή κατάστημα κηπουρικής, καθώς και να φτιαχτούν στο χέρι.

Πριν αγοράσετε έναν θερμικό ενεργοποιητή, δεν πρέπει να παραβλέψετε τις ιδιαιτερότητες της εγκατάστασης και της χρήσης του αναπνευστήρα. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η προσπάθεια κατά το άνοιγμα και το κλείσιμο του ανοίγματος του παραθύρου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα πέντε κιλά. Ο θερμικός ενεργοποιητής αποτελείται από δύο στοιχεία, το πρώτο από τα οποία είναι προσαρτημένο στον τοίχο του θερμοκηπίου και το δεύτερο σε ένα παράθυρο ή πόρτα. Οι ιδιαιτερότητες του αναπνευστήρα περιλαμβάνουν το γεγονός ότι η κοιλότητα στο εσωτερικό του είναι γεμάτη με υγρό. Αυτή η στιγμή είναι καθοριστική για την ανάγκη ανοίγματος ή κλεισίματος ενός παραθύρου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν αξίζει να αποσυναρμολογήσετε τον αναπνευστήρα σε ξεχωριστά στοιχεία, καθώς αυτό μπορεί να βλάψει τη δομή του. Η συσκευή λειτουργεί πλήρως μόνο εάν περιέχει την απαιτούμενη ποσότητα υγρού.

Σπουδαίος! Το πλεονέκτημα αυτής της συσκευής είναι το γεγονός ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε θερμοκήπιο από πολυανθρακικό όσο και σε θερμοκήπιο “θόλου” κατασκευασμένο από διαφορετικό υλικό και σχήμα..

Χαρακτηριστικά και αρχή λειτουργίας

Όποιος τύπος θερμικής κίνησης χρησιμοποιείται, το κύριο καθήκον του είναι να αερίζει το δωμάτιο με υψηλή ποιότητα ενώ αυξάνει το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο θερμοκρασίας. Σε περίπτωση μείωσης αυτού του δείκτη στο βέλτιστο ποσοστό, ο ελεγκτής κλείνει την πόρτα και το παράθυρο. Ο ενεργοποιητής θερμοκρασίας είναι μια συσκευή που αποτελείται από δύο μέρη:

 • αισθητήρας θερμοκρασίας;
 • ο μηχανισμός που οδηγεί αυτήν τη συσκευή.

Αυτά τα εξαρτήματα μπορούν να εντοπιστούν και να σχεδιαστούν με διαφορετικούς τρόπους.

Ο αυτόματος διαμορφωτής μπορεί επίσης να συμπληρωθεί με ένα κλείστρο και μια κλειδαριά, τα οποία είναι υπεύθυνα για το σφίξιμο του κλεισίματος των οπών κατά τον αυτόματο εξαερισμό.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι μηχανών εξαερισμού για θερμοκήπια, οι οποίοι διαφέρουν ως προς τον μηχανισμό λειτουργίας..

 • Πτητικός. Αυτή η ηλεκτρική κίνηση οδηγεί τον κινητήρα. Η λειτουργία ενεργοποίησης της συσκευής πραγματοποιείται από τον ελεγκτή, είναι σε θέση να ανταποκριθεί γρήγορα στην ανάγνωση του αισθητήρα θερμοκρασίας. Τα πλεονεκτήματα αυτής της θερμικής κίνησης περιλαμβάνουν τον προγραμματισμό των παραμέτρων της κατά την κρίση του χρήστη. Ως μειονέκτημα, μπορεί κανείς να ξεχωρίσει την εξάρτησή του από την ηλεκτρική ενέργεια, με την οποία συχνά υπάρχουν αστοχίες..
 • Διμεταλλικός. Η συσκευή του περιλαμβάνει αρκετές μεταλλικές πλάκες που συνδέονται μεταξύ τους. Κάθε συστατικό διαφέρει ως απόκριση στις μεταβολές της θερμοκρασίας του αέρα. Ταυτόχρονα, οι διαστάσεις του πρώτου αυξάνονται και το δεύτερο, αντίθετα, μειώνεται. Αυτή η λειτουργία καθιστά δυνατό το εύκολο άνοιγμα του παραθύρου για αερισμό και αντίστροφη σειρά. Αυτό το σύστημα είναι απλό και αυτόνομο, αλλά ταυτόχρονα έχει ένα μειονέκτημα με τη μορφή χαμηλής ισχύος για την εφαρμογή ανοιγμάτων και κλεισίματος..
 • Πνευματικός. Σήμερα, αυτός ο τύπος θεωρείται ο πιο κοινός. Η βάση της εργασίας του είναι η παροχή θερμού αέρα στο σύστημα εμβόλων. Από ένα σφραγισμένο θερμαινόμενο δοχείο, ο αέρας αποστέλλεται σε μια κίνηση εμβόλου, η οποία είναι τοποθετημένη για να κινεί ολόκληρο τον μηχανισμό. Τα μειονεκτήματα της συσκευής μπορούν να αποδοθούν μόνο στο γεγονός ότι είναι αρκετά δύσκολο να το κάνετε μόνοι σας.
 • Υδραυλικός. Έχει απλό σχεδιασμό και ως εκ τούτου χρησιμοποιείται συχνά τα τελευταία χρόνια. Η βάση του είναι δύο πλοία επικοινωνίας. Το υγρό μεταφέρεται από το πρώτο στο δεύτερο όταν αλλάζει η πίεση του αέρα καθώς θερμαίνεται και ψύχεται. Τα θετικά χαρακτηριστικά της συσκευής περιλαμβάνουν την καλή ισχύ, τη μη μεταβλητότητα και την ευκολία συναρμολόγησης. Δεν παρατηρήθηκαν ελλείψεις.

Οι θερμικοί ενεργοποιητές έχουν τα ακόλουθα θετικά χαρακτηριστικά:

 • αξιοπιστία-χάρη στα υλικά υψηλής ποιότητας από τα οποία κατασκευάζεται η συσκευή, τα ανοίγματα αυτοκινήτων μπορούν να αντέξουν τεράστια πίεση. τα προϊόντα είναι αρκετά ανθεκτικά, καθώς και ανθεκτικά στους ισχυρούς ανέμους και μια τυχαία προσπάθεια να κλείσετε την πόρτα με το χέρι.
 • μεγάλη διάρκεια ζωής?
 • δεν χρειάζεται προσαρμογή.
 • ευελιξία στη χρήση ·
 • τη δυνατότητα εγκατάστασης χωρίς επαγγελματικές δεξιότητες.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η κατασκευή ενός θερμικού ενεργοποιητή μόνοι σας είναι μια συντριπτική εργασία. Αλλά αυτή δεν είναι εντελώς σωστή γνώμη, αφού στην πράξη όλα φαίνονται πολύ πιο απλά από ό, τι φαινόταν. Για να ολοκληρώσετε την εργασία, πρέπει να αφιερώσετε χρόνο, προσπάθεια και να εφαρμόσετε τις σχετικές γνώσεις.

Ο αυτο-εξαερισμός DIY μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους..

Από κύλινδρο από καρέκλα υπολογιστή

Η χρήση αντικειμένων για να δημιουργήσετε κάτι χρήσιμο είναι διασκεδαστική, πρακτική και αποτελεσματική. Οι βασικοί κανόνες εργασίας είναι η συνέπεια και η σαφήνεια της εφαρμογής. Για να φτιάξετε μια συσκευή εξαερισμού, πρέπει να πάρετε έναν κύλινδρο από μια καρέκλα υπολογιστή, στη μία πλευρά του υπάρχει μια ράβδος από χάλυβα, στην άλλη – από πλαστικό. Η διαδικασία περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:

 • αξίζει να τραβήξετε το στέλεχος από το πλαστικό.
 • ο κύλινδρος πρέπει να απαλλαγεί από την πίεση από μέσα τοποθετώντας μεταλλικό πείρο πάνω του.
 • ο κύλινδρος κόβεται με ένα μύλο.
 • είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε προσεκτικά το στέλεχος από χάλυβα χωρίς να το καταστρέψετε.
 • ένα νήμα M8 τοποθετείται στο στέλεχος για ασφάλεια και το τμήμα είναι σφιγμένο σε ένα βίτσιο.
 • από τα εσωτερικά μέρη του κυλίνδρου, θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί μόνο η επένδυση, η οποία έχει τοποθετηθεί και το έμβολο αλουμινίου, από το οποίο έχουν ληφθεί οι ελαστικοποιημένοι δακτύλιοι.
 • καθένα από τα στοιχεία πρέπει να καθαρίζεται πλένοντας με βενζίνη.
 • εισάγετε προσεκτικά το στέλεχος στο μανίκι, το άκρο του οποίου πρέπει να είναι έξω.
 • στο υπάρχον νήμα, είναι απαραίτητο να βιδώσετε το παξιμάδι, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να συγκρατεί το στέλεχος.
 • τότε εισάγεται μια ράβδος αλουμινίου.
 • ένα μακρόστενο παξιμάδι τοποθετείται στο νήμα της ράβδου.
 • Το βύσμα πρέπει να εισαχθεί και να συνδεθεί με τους μοχλούς ελέγχου.
 • το σύστημα πρέπει να γεμίσει με λάδι κινητήρα.

Έτσι, ο θερμικός ενεργοποιητής θα είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει και να εκτελέσει τις άμεσες εργασίες του..

Από υδραυλικό κύλινδρο αυτοκινήτου

Η εγκατάσταση αυτής της συσκευής πρέπει να πραγματοποιείται με μεγάλη προσοχή., κάνοντας τα εξής:

 • υπάρχει υγρασία στον υδραυλικό κύλινδρο, πρέπει να απελευθερωθεί με τρύπες.
 • ένας σωλήνας συνδέεται με τον υδραυλικό κύλινδρο – για αυτό, κόβεται ένα νήμα και ο σωλήνας στερεώνεται με ένα μπουλόνι που έχει μια φουρκέτα Μ6.
 • πρέπει να προετοιμάσετε τον δέκτη εκ των προτέρων για τη διαδικασία, η οποία είναι καλύτερα να παραγγείλετε από ειδικούς.
 • αφού πιέσετε τον αέρα έξω από το σύστημα, πρέπει να γεμίσει ξανά πλήρως με αυτό.
 • αξίζει να ελέγξετε πόσο καλά η συσκευή είναι σφραγισμένη.

Η εργασία με αέρια είναι αρκετά επικίνδυνη, οπότε μην ξεχνάτε τους βασικούς κανόνες ασφαλείας..

Με συνεπή και σωστή εκτέλεση όλων των σταδίων δημιουργίας αυτόματου εξαερισμού, αυτό το σύστημα θα λειτουργεί αποτελεσματικά..

Από αμορτισέρ αυτοκινήτου

Αυτή η επιλογή είναι ένας δύσκολος τρόπος για να πραγματοποιήσετε αυτόματο εξαερισμό από τα διαθέσιμα εργαλεία. Σε αυτήν την κατάσταση, όπως και στην προηγούμενη, το κύριο ενεργό στοιχείο είναι το λάδι κινητήρα. Αυτή η ουσία είναι ικανή για μια λεπτή αντίδραση σε οποιαδήποτε διαφορά θερμοκρασίας, συμβάλλοντας στην αρχή της λειτουργίας του συστήματος.. Η εκτέλεση θερμικής κίνησης για θερμοκήπιο από αμορτισέρ έχει την ακόλουθη ακολουθία:

 • προετοιμασία υλικών – ελατήριο αερίου από αμορτισέρ αυτοκινήτου, δύο βρύσες και μεταλλικός σωλήνας.
 • κοντά στο παράθυρο, το οποίο θα πραγματοποιήσει τον εξαερισμό, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε τη ράβδο αμορτισέρ.
 • είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε έναν σωλήνα για λάδι – μια βρύση συνδέεται στην πρώτη άκρη του σωλήνα, η οποία ρυθμίζει τη ροή του λαδιού μηχανής, στο δεύτερο άκρο – μια παρόμοια δομή που θα εκτελέσει τη λειτουργία αποστράγγισης.
 • ο πυθμένας του ελατηρίου αερίου πρέπει να αποκοπεί και στη συνέχεια να συνδεθεί με σωλήνα με λάδι.

Αφού ολοκληρώσετε όλα τα παραπάνω βήματα, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν θερμικό ενεργοποιητή. Το κύριο πράγμα είναι να μην ξεχάσετε να ελέγξετε την κατάσταση του λαδιού στο σύστημα. Επαγγελματικές συμβουλές, η δική σας εφευρετικότητα και επιμονή θα είναι εξαιρετικοί βοηθοί στη δημιουργία ενός θερμικού ενεργοποιητή με τα χέρια σας, χρησιμοποιώντας περιττά αυτοσχέδια μέσα.

Η εγκατάσταση μιας συσκευής με και χωρίς πλησιέστερο δεν θα είναι επίσης πρόβλημα, επειδή ο σχεδιασμός αυτού του τύπου εξαερισμού είναι μάλλον πρωτόγονος.

Συμβουλές για χρήση και φροντίδα

Η θερμική κίνηση για τα θερμοκήπια δεν διαφέρει σε ιδιότροπη φροντίδα. Η λίπανση των στοιχείων της συσκευής που κινούνται είναι υποχρεωτική. Και επίσης μην ξεχνάτε ότι η στάθμη του υγρού πρέπει να παρακολουθείται συνεχώς, καθώς και οι φυσικοί δείκτες πρέπει να αλλάζουν, οι οποίοι θέτουν σε κίνηση το αυτόματο σύστημα. Με την προϋπόθεση ότι το θερμοκήπιο δεν θα χρησιμοποιηθεί το χειμώνα, συνιστάται η αφαίρεση του θερμικού ενεργοποιητή από το παράθυρο ή την πόρτα. Ένα τέτοιο γεγονός μπορεί να αυξήσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του.. Τα σημαντικά σημεία συντήρησης του αναπνευστήρα είναι τα ακόλουθα:

 • ετήσια λίπανση με λάδι.
 • απαγορεύεται η αποσυναρμολόγηση συσκευών ή η αλλαγή του σχεδιασμού τους, καθώς αυτό μπορεί να καταστήσει τον θερμικό ενεργοποιητή άχρηστο.
 • τίποτα δεν πρέπει να παρεμβαίνει στον αναπνευστήρα κατά τη λειτουργία.
 • μην διορθώνετε τη συσκευή όταν είναι κλειστή.
 • οι πόρτες και οι αεραγωγοί δεν πρέπει να έχουν λαβές και μάνδαλα, τα οποία μπορεί να παρεμποδίσουν την αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος.
 • μην το παρακάνετε όταν ανοίγετε την πόρτα του αυτόματου αναπνευστήρα.

Αξίζει να εγκαταστήσετε τον θερμικό ενεργοποιητή σωστά και με κάθε ευθύνη. Το καλύτερο μέρος για να το εγκαταστήσετε θα ήταν ένα πλαίσιο εξαερισμού – αυτό είναι ακριβώς το σημείο όπου το σύστημα θα λειτουργήσει καλά. Χάρη στην παρουσία μιας θερμικής κίνησης, η εργασία σε χώρους θερμοκηπίου θα γίνει πολύ πιο εύκολη. Το κύριο πράγμα είναι να αντιμετωπίζετε τη συσκευή με προσοχή και μην ξεχνάτε να τη φροντίζετε..

Κριτικές

Υπάρχουν πολλές καλές κριτικές από οικιακούς θερμικούς δίσκους, οι οποίοι έχουν διαφορετικούς τύπους. Χαρακτηρίζονται από ευκολία εγκατάστασης, ώστε όλοι να μπορούν να τοποθετήσουν το ανοιχτήρι. Και επίσης οι χρήστες είναι ευχάριστα ευχαριστημένοι με την προσιτή τιμή των συσκευών εξαερισμού. Ένας μικρός αριθμός όχι εντελώς θετικών απαντήσεων σχετίζεται με την εγκατάσταση της συσκευής. Οι χρήστες λένε ότι πριν εγκαταστήσετε τον αυτόματο αναπνευστήρα, είναι απαραίτητο να οργανώσετε μια πλατφόρμα για τη στερέωσή του, καθώς οι τυπικοί τοίχοι από πολυανθρακικό δεν μπορούν να στηρίξουν πλήρως τη δομή. Κόντρα πλακέ, γαλβανισμένο φύλλο ή προφίλ θα βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος.

Σύμφωνα με τους κατοίκους του καλοκαιριού, είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε τον αυτόματο αναπνευστήρα στην πλευρά που βρίσκεται στο αντίθετο άκρο από το άνοιγμα που ανοίγει. Οι άνθρωποι που έκαναν ένα θερμικό ενεργοποιητή από μόνοι τους σημείωσαν ότι οι συσκευές τους έχουν μια ελαφρώς καθυστερημένη αντίδραση σε μια αλλαγή θερμοκρασίας. Όλα τα άλλα ταιριάζουν απόλυτα τόσο στους αγρότες όσο και στους ερασιτέχνες κηπουρούς..

Η εγκατάσταση ενός θερμικού δίσκου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυτοματοποιήσετε την εργασία που θα βοηθήσει τα φυτά να αναπτυχθούν, να αναπτυχθούν και να σκληρύνουν καλά..

     Από όλα τα παραπάνω, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ο αυτόματος εξαερισμός για ένα θερμοκήπιο είναι ένα απαραίτητο πράγμα. Η μονάδα θερμότητας είναι ένας εξαιρετικός βοηθός που θα δημιουργήσει άνεση και άνεση για τις καλλιέργειες στο θερμοκήπιο, ενώ δεν θα σπαταλήσει το χρόνο σας. Το κόστος του ανοίγματος είναι προσιτό και αποδίδει πλήρως. Επιπλέον, ένα τέτοιο πράγμα μπορεί εύκολα να συναρμολογηθεί με τα χέρια σας. Αυτό είναι ιδανικό για εκείνους τους ανθρώπους που αποφασίζουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην εκτροφή φυτών, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν συνεχώς ζωτικά σημάδια για καλλιέργειες σε θερμοκήπια..

     Δείτε παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες.