Ιαπωνικό λουτρό: ανατολίτικο εξωτικό με τον ρωσικό τρόπο

Ιαπωνικό λουτρό: ανατολίτικο εξωτικό με τον ρωσικό τρόπο

Οι παραδόσεις κάθε χώρας είναι μοναδικές και ξεχωριστές με τον δικό τους τρόπο. Αποτελούν το πιο σημαντικό μέρος του πολιτισμού και αντικατοπτρίζουν τη νοοτροπία ενός συγκεκριμένου λαού. Η γνωριμία με τις παραδόσεις μπορεί να φαίνεται σαν περιέργεια για έναν νεοφερμένο, αλλά αυτό αυξάνει μόνο το ενδιαφέρον για τον ξένο πολιτισμό. Για παράδειγμα, μια ρωσική σάουνα με ζεστό αέρα, σκούπες σημύδας και βουτιά σε μια τρύπα πάγου συγκλονίζει τους ξένους που συνάντησαν για πρώτη φορά αυτό το φαινόμενο..

Αλλά για τους Ευρωπαίους, ένα ιαπωνικό μπάνιο θα μοιάζει με ένα πραγματικό εξωτικό. Όταν επισκέπτεστε για πρώτη φορά ένα ιαπωνικό λουτρό, είναι δύσκολο να φανταστείτε όχι μόνο τη διαδικασία των διαδικασιών μπάνιου, αλλά και τον σκοπό των ασυνήθιστων γραμματοσειρών..

Ωστόσο, έχοντας προσπαθήσει να το επισκεφτείτε μία φορά, σίγουρα θα θελήσετε να ξαναζήσετε αυτήν την ευδαιμονία και, ενδεχομένως, να οργανώσετε ένα ιαπωνικό μπάνιο στο χώρο σας ή σε ένα ιδιωτικό σπίτι..

Τι είναι?

Οι Ιάπωνες είναι πολύ ευαίσθητοι στην εκδήλωση του ανθρώπινου πνεύματος, τιμούν τις θρησκευτικές παραδόσεις του Βουδισμού, φροντίζουν για τον ειρηνισμό της ψυχής και τη σωματική υγεία. Οι διαδικασίες μπάνιου στην Ιαπωνία χαρακτηρίζονται όχι μόνο και όχι τόσο από τον καθαρισμό όσο από την επίτευξη χαλάρωσης του σώματος και του μυαλού. Σύμφωνα με τον πολιτισμό της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου, η υγεία, η ομορφιά και η νεότητα συνδέονται άρρηκτα από την καθαρότητα και την ηρεμία της ψυχής..

Το ιαπωνικό λουτρό είναι ένα ευρύχωρο δωμάτιο γεμάτο κυρίως με ξύλινα αντικείμενα και καλύμματα. Τα κύρια χαρακτηριστικά του μπάνιου είναι ένα μεγάλο βαρέλι νερού (furako), ορθογώνιες γραμματοσειρές (ofuro) με πριονίδι ή πέτρες, καναπέδες μασάζ.

Ιδιαιτερότητες

Το ιαπωνικό λουτρό είναι εντυπωσιακά διαφορετικό όχι μόνο από το συνηθισμένο ρωσικό λουτρό, αλλά και από τη φινλανδική σάουνα και το τουρκικό χαμάμ. Η επίσκεψη σε ιαπωνικό λουτρό είναι μια χαλαρή τελετή κατά την οποία ένα άτομο περνάει από διάφορα στάδια με μια συγκεκριμένη ακολουθία στο δρόμο προς την επίτευξη αρμονίας σώματος και πνεύματος. Κάθε βήμα έχει διαφορετική σημασία, οπότε η ακολουθία της ακολουθίας είναι απαραίτητη για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη για την υγεία σας. Τα στάδια είναι δύο κύριοι τύποι θεραπειών, διασταυρωμένοι με ξεκούραση στον καναπέ και μασάζ.

Το τελετουργικό μπάνιου τελειώνει με ένα κλασικό ιαπωνικό πάρτι τσαγιού.

Προβολές

Το ιαπωνικό λουτρό χαρακτηρίζεται από δύο τύπους βασικών συσκευών – furako και ofuro. Αυτά τα στοιχεία μπορούν να είναι και ανεξάρτητα μέρη του λουτρού και να περιλαμβάνονται στο κιτ. Εάν χτίζετε ένα ιαπωνικό λουτρό με τα χέρια σας, τότε για αρχή είναι πολύ πιθανό να περάσετε με έναν τύπο γραμματοσειράς. Αλλά στα εξειδικευμένα ιαματικά λουτρά, ακολουθούν πάντα ο ένας τον άλλον..

Φουράκο

Το συγκρότημα διαδικασιών σε ιαπωνικό λουτρό ξεκινά με βύθιση σε στρογγυλό βαρέλι διαμέτρου ενάμισι μέτρου. Ένα τέτοιο βαρέλι ονομάζεται παραδοσιακά “furako”, αλλά σε ορισμένες περιοχές της Ιαπωνίας προτιμάται να ονομάζεται “ofuro” (μετά το όνομα μιας ορθογώνιας γραμματοσειράς).

Το ύψος του βαρελιού κυμαίνεται από 80 έως 130 cm, το νερό σε αυτό θερμαίνεται έως 45 μοίρες. Η στρογγυλή μπανιέρα είναι εξοπλισμένη εξωτερικά με άνετα σκαλοπάτια για αναρρίχηση και στο εσωτερικό – με πάγκους περιμετρικά της κάννης. Το σύστημα θέρμανσης είναι ένας φούρνος που βρίσκεται κάτω από το κάτω μέρος ή στο πλάι μέσα στο βαρέλι. Στην έκδοση εσωτερικής θέρμανσης, η σόμπα χωρίζεται από τους πάγκους με μια ξύλινη σχάρα.

Το βαρέλι έχει σχεδιαστεί για πολλά άτομα, οπότε η λήψη της διαδικασίας για ένα άτομο είναι αρκετά άνετη για να καθίσει στη γραμματοσειρά που ξαπλώνει. Αυτή η διαδικασία παρέχει ένα ευεργετικό θεραπευτικό αποτέλεσμα, στο οποίο ανοίγουν πόροι, απομακρύνονται οι τοξίνες από το σώμα και διεγείρονται οι μεταβολικές διεργασίες. Το Furako χρησιμεύει επίσης ως μέσο πρόληψης καρδιαγγειακών παθήσεων, προβλημάτων στο ουρογεννητικό σύστημα..

Ωστόσο, για τον ίδιο λόγο, το furaco μπορεί να έχει μια σειρά αντενδείξεων για την υγεία..

Επομένως, εάν αποφασίσετε να επισκεφθείτε ιαπωνικό μπάνιο για πρώτη φορά, είναι καλύτερο να λάβετε εκ των προτέρων συστάσεις για χρήση από το γιατρό σας..

Οφούρο

Το δεύτερο στοιχείο ενός ιαπωνικού λουτρού είναι ένα ορθογώνιο ξύλινο κουτί ούρο γεμάτο με καυτό πριονίδι, λιγότερο συχνά με βότσαλα ποταμών. Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών νερού και, εάν είναι απαραίτητο, ξεκουραστείτε στον καναπέ, το ανθρώπινο σώμα βυθίζεται σε ζεστό πριονίδι μέχρι το λαιμό.

Το πριονίδι in ofuro λαμβάνεται αναγκαστικά από συγκεκριμένο ξύλο (δρυς, κέδρος, φλαμουριά) και εμποτίζεται με αιθέρια έλαια, εκχυλίσματα φαρμακευτικών βοτάνων και ρίζες. Η ίδια σόμπα, όπως και στο Furaco, θερμαίνει πριονίδι και βότσαλα σε 50-60 μοίρες, λόγω του οποίου το ανθρώπινο σώμα θερμαίνεται και είναι κορεσμένο με ευεργετικές αναθυμιάσεις ελαίων και φυτών. Το μήκος του ούρο είναι φτιαγμένο για το ύψος ενός ψηλού ατόμου (περίπου 2 μ.), Το πλάτος είναι αυθαίρετο και αρκετά άνετο ακόμη και για υπέρβαρα άτομα. Το ύψος του λουτρού μπορεί να είναι διαφορετικό. Κατά κανόνα, πρόκειται για βαθιά δοχεία που περιέχουν 45-50 κιλά πριονίδι.

Ο χρόνος που ξοδεύεται στο ofuro είναι το πολύ 30 λεπτά. Αυτή η περίοδος είναι αρκετή για το θερμαινόμενο σώμα να καθαρίσει πλήρως τους πόρους. Ο ιδρώτας στο καυτό πριονίδι αυξάνεται και οι σκωρίες μαζί με τον ιδρώτα βγαίνουν έξω και απορροφώνται στην πρώτη ύλη. Ταυτόχρονα, το πριονίδι χρησιμεύει ως φυσικό τρίψιμο για το δέρμα και τα αιθέρια έλαια καταπρανουν το νευρικό σύστημα, ενεργοποιούν τις μεταβολικές διεργασίες στο σώμα. Δεν είναι να απορείς το λουτρό ofuro θεωρείται στην Ιαπωνία ένα από τα κύρια μέσα για φυσική απώλεια βάρους και αναζωογόνηση.

Μια άλλη μπανιέρα ofuro είναι συνήθως γεμάτη με βότσαλα ποταμού. Το σύστημα θέρμανσης και το μέγεθος του υδρομασάζ επαναλαμβάνουν εντελώς την προηγούμενη έκδοση. Ένα άτομο ξαπλώνει στις θερμαινόμενες πέτρες με την πλάτη του, τεντώνοντας και ισιώνοντας τη σπονδυλική στήλη όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η διαδικασία έχει ευεργετική επίδραση στο μυοσκελετικό σύστημα και επίσης διεγείρει τη ροή του αίματος στους μυϊκούς ιστούς.

Στην πρηνή θέση, θερμαίνονται πέτρες κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης του ασθενούς – αυτό είναι ένα στοιχείο του ιαπωνικού μασάζ με πέτρες. Το μασάζ με πέτρα (από τη λέξη πέτρα) άρχισε να ασκείται από Ιάπωνες μοναχούς πριν από πολλούς αιώνες. Οι κύριοι υπάλληλοι μπάνιου στην Ιαπωνία ισχυρίζονται ότι οι πέτρες που επιλέγονται για μασάζ έχουν όχι μόνο θεραπευτικό αποτέλεσμα, αλλά και ενεργειακό νόημα. Για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, το ιαπωνικό μασάζ καταλαμβάνει μια αξιόλογη θέση στο θησαυροφυλάκιο της παγκόσμιας λαϊκής ιατρικής..

Ορισμένα ιαματικά λουτρά στην Ιαπωνία περιέχουν ηφαιστειακή τέφρα ofuro.

Η τέφρα θεωρείται μια εξαιρετική καλλυντική πρώτη ύλη φυσικής προέλευσης..

Σέντο

Βυθισμένος στην κουλτούρα της Ιαπωνίας και τις παραδόσεις κολύμβησης, σίγουρα θα συναντήσετε τη λέξη “sento”. Αυτό είναι ένα είδος μπάνιου, αλλά από μια ελαφρώς διαφορετική κατηγορία από το furako και το ofuro.

Το Sento είναι ένα δημόσιο λουτρό κατά την άποψή μας, το οποίο έχει πολύχρωμα εθνικά χαρακτηριστικά. Εξωτερικά, το sento μοιάζει με ιαπωνικό ναό, μέσα στο οποίο υπάρχει μια πισίνα με ζεστό νερό. Το δωμάτιο χωρίζεται σε δύο μέρη – αρσενικά και θηλυκά, διακοσμημένα με εθνικούς πίνακες, ιερογλυφικά, πίνακες ιαπωνικών ηφαιστείων, καταρράκτες, άνθη κερασιάς. Υπάρχουν πολλοί καθρέφτες στο γυναικείο τμήμα, υπάρχουν επίσης αλλαξιέρα για μητέρες με μωρά.

Το νερό στην πισίνα sento θερμαίνεται έως 50-55 ° C, ώστε να μπορείτε να μείνετε σε αυτό όχι περισσότερο από 10-15 λεπτά.

Η χωρητικότητα της πισίνας μπάνιου μπορεί να είναι διαφορετική – από πολλά άτομα έως εκατοντάδες.

Τα δημόσια λουτρά απαιτούν ενδελεχή απολύμανση των χώρων, ειδικά των κοινών γραμματοσειρών. Για το σκοπό αυτό, παρέχεται τμήμα πλυσίματος στο sento, όπου οι επισκέπτες πρέπει να κάνουν ντους αντίθεσης με απορρυπαντικά. Το Sento είναι εξοπλισμένο με αποδυτήρια όπου αποθηκεύονται ρούχα και πράγματα, υπάρχουν αυτόματοι πωλητές με παγωτό ή χυμοί. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε είδη μπάνιου εδώ: ρούχα, σαπούνι, σαμπουάν, πετσέτες και παντόφλες μπάνιου..

Στην αίθουσα χαλάρωσης, μπορείτε να χαλαρώσετε στον καναπέ μετά από ένα ζεστό μπάνιο ή να παραγγείλετε τσάι. Συχνά τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με ιαπωνικούς κήπους μπονσάι, ενυδρεία, δέκτες με ήρεμη μουσική..

Σήμερα, το sento είναι συχνά μια επέκταση ή κύριο μέρος των ιαματικών λουτρών, όπου μπορείτε να πάρετε τις υπηρεσίες θεραπευτών μασάζ και κοσμητολόγων..

Υλικά (επεξεργασία)

Στην κατασκευή ιαπωνικών λουτρών, καθώς και ρωσικών, χρησιμοποιούνται φυσικά υλικά, το κύριο μέρος των οποίων είναι ξύλο. Για ofuro και furako, προτιμάται ο κέδρος ή η βελανιδιά. Αυτός ο τύπος ξύλου είναι ο πιο ανθεκτικός, επιπλέον, έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Τα κωνοφόρα (λάρις ή πεύκο) χρησιμοποιούνται σε πιο οικονομικές επιλογές, αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι σε υψηλές θερμοκρασίες, το κωνοφόρο ξύλο θα απελευθερώσει ρητίνη. Οι ξύλινες επικαλύψεις στο λουτρό αντιμετωπίζονται με αντισηπτικό, το οποίο αυξάνει τη διάρκεια ζωής τους.

Στο μπάνιο, αποκλείονται τυχόν τεχνητά υλικά, για παράδειγμα, η χρήση πλαστικού για διακόσμηση τοίχων. Όταν θερμαίνονται, οι πλαστικές επικαλύψεις παραμορφώνονται και απελευθερώνουν τοξίνες..

Οι φυσικές πέτρες χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση των χώρων. Μπορούν να στρώσουν το πάτωμα στην αίθουσα αναψυχής, να διακοσμήσουν τον ιαπωνικό κήπο – μπονσάι.

Η εξαίρεση είναι το sento, όπου το δάπεδο και η πισίνα είναι συνήθως πλακάκια με κεραμικά πλακίδια και οι τοίχοι μπορούν να διακοσμηθούν με καθρέφτες..

Συστατικά

Όταν αγοράζετε ή δημιουργείτε ανεξάρτητα γραμματοσειρές για ιαπωνικό μπάνιο, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι τα ξύλινα δοχεία από μόνα τους δεν θα είναι αρκετά.

Το κύριο στοιχείο που συνοδεύει κάθε μπάνιο είναι η σόμπα. Οι σόμπες σάουνας είναι κατασκευασμένες από υψηλής ποιότητας ανοξείδωτο χάλυβα. Εάν το μοντέλο προορίζεται να βυθιστεί σε ένα βαρέλι furako, σίγουρα πρέπει να είναι αεροστεγές. Οι σόμπες για furako και ofuro μπορεί να είναι παραδοσιακές – ξύλινες, και με σύγχρονο τρόπο φυσικό αέριο ή ηλεκτρικό.

Τα καλώδια του ηλεκτρικού φούρνου πρέπει να είναι καλά μονωμένα και οι διακόπτες μεταφέρονται στο καμαρίνι, έξω από το υγρό δωμάτιο..

Το πλήρες σετ βαρελιών furaco περιλαμβάνει:

 • ένα θερμόμετρο για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του νερού για την αποφυγή εγκαυμάτων και θερμοπληξίας.
 • βήματα για την ανάβαση στο βαρέλι.
 • καθίσματα περιμετρικά μέσα στο δοχείο.
 • σχάρα που περικλείει την εσωτερική σόμπα.
 • συσκευή αποστράγγισης για νερό.
 • καπάκι για να διατηρείται ζεστό κατά τη διάρκεια του ρελαντί και να εμποδίζει την είσοδο συντριμμιών εάν το τύμπανο βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο.

Στα σύγχρονα μοντέλα που προσφέρονται από τους κατασκευαστές, συχνά περιλαμβάνονται πρόσθετα αντικείμενα στη συσκευασία: ηλεκτρικές αντλίες, εύκαμπτοι σωλήνες, συσκευές φιλτραρίσματος νερού, διακοσμητικά κρεμαστά τραπέζια για ποτά.

Πώς να επιλέξετε και να φτιάξετε?

Όπως συμβαίνει με κάθε βελτίωση ενός σπιτιού ή ενός προσωπικού οικοπέδου, η ενσάρκωση της ιδέας ενός λουτρού ξεκινά με το σχεδιασμό. Πρωτα απο ολα πρέπει να αποφασίσετε για τη θέση και το μέγεθος. Υπάρχουν πολλές επιλογές, καθεμία από τις οποίες βρίσκει τους υποστηρικτές της και εφαρμόζεται επιτυχώς στην πράξη:

 • ένα λουτρό που συνδέεται με το σπίτι.
 • ανεξάρτητο κτίριο λουτρών.
 • ένα ξεχωριστό βαρέλι furaco σε ένα προσωπικό οικόπεδο κάτω από ένα θόλο ή σε ένα χώρο μπάρμπεκιου.

Με βάση αυτές τις πτυχές, υπολογίζονται οι παράμετροι του λουτρού, καθορίζονται οι κατά προσέγγιση διαστάσεις των αντικειμένων, η ποσότητα υλικών που απαιτούνται.

Η κατασκευή δοχείων για ιαπωνικό μπάνιο είναι μια αρκετά ενοχλητική επιχείρηση. Εάν δεν έχετε ορισμένες ξυλουργικές δεξιότητες, τότε είναι καλύτερο να αγοράσετε τελικά προϊόντα σε εξειδικευμένο κατάστημα ή να παραγγείλετε από προμηθευτές. Αυτό θα εξοικονομήσει χρόνο και εργασία και θα εγγυηθεί την ποιότητα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το ογκομετρικό βαρέλι furaco, το οποίο πρέπει να είναι αεροστεγές..

Εάν η περιοχή του χώρου το επιτρέπει, τότε η καλύτερη επιλογή θα ήταν ένα ξεχωριστό κτίριο για μπάνιο. Για λόγους πυρασφάλειας, θα πρέπει να βρίσκεται σε κάποια απόσταση από το σπίτι και άλλα κτίρια. Ωστόσο, εάν τηρούνται όλοι οι κανόνες και οι κανονισμοί, το λουτρό μπορεί εύκολα να συνδεθεί με το γκαράζ, τον πρώτο όροφο του σπιτιού..

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα υπάρχον δωμάτιο στο σπίτι διατίθεται για ofuro..

Τα απαραίτητα τμήματα του μελλοντικού συγκροτήματος λουτρών περιλαμβάνονται επίσης στο σχεδιασμό της κατασκευής του λουτρού. Έτσι, ανάλογα με τις προτιμήσεις, το λουτρό μπορεί να περιλαμβάνει πλυντήριο με ντους, γκαρνταρόμπα (γκαρνταρόμπα), αίθουσα χαλάρωσης για πάρτι τσαγιού και συναντήσεις με επισκέπτες, βεράντα.

Για ένα ξεχωριστό κτίριο, είναι απαραίτητο να σκεφτείτε το σύστημα ύδρευσης, την αποστράγγιση νερού (σύστημα αποχέτευσης, χώρο για σηπτική δεξαμενή), φωτισμό. Το σύστημα εξαερισμού είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του μπάνιου. Η άνεση στο δωμάτιο, το επίπεδο υγρασίας, που επηρεάζει τόσο την ποιότητα των διαδικασιών μπάνιου για τον άνθρωπο όσο και την ασφάλεια των ξύλινων υλικών, εξαρτάται από τη σωστή λειτουργία του..

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΕΡΓΟ

Η κατασκευή ενός συγκροτήματος λουτρών περνά από διάφορα στάδια:

 • βάζοντας το θεμέλιο ·
 • τοιχοποιία?

 • καταστρώματα οροφής?
 • διακόσμηση του δωματίου.

Ο κύριος κλάδος του ιαπωνικού λουτρού είναι το δωμάτιο για ούρορο και φουράκο. Εάν η περιοχή του μελλοντικού κτιρίου είναι περιορισμένη, τότε ο χώρος για τη γραμματοσειρά υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη μόνο τον όγκο των λουτρών, την ευκολία προσέγγισής τους. Είναι επιτακτικό να διαθέσετε χώρο για το καμαρίνι, όπου μπορείτε να βγάλετε τα ρούχα σας και να αφήσετε τα παπούτσια σας..

Η κατασκευή πρέπει να ξεκινήσει με τη θεμελίωση. Παρεμπιπτόντως, είναι απαραίτητο ακόμη και αν το βαρέλι furaco είναι εγκατεστημένο σε υπαίθριο χώρο. Τα ξύλινα δοχεία με νερό που μπορούν να φιλοξενήσουν πολλά άτομα ζυγίζουν πολύ, και ως εκ τούτου πρέπει να κάνετε μια σταθερή βάση κάτω από αυτά. Το θεμέλιο για το μπάνιο μπορεί να είναι ταινία ή σωρός. Στην περίπτωση επιλογής βάσης λωρίδας για ολόκληρη τη δομή, θα πρέπει να χυθεί ξεχωριστό μονολιθικό θεμέλιο στο σημείο εγκατάστασης του βαρελιού νερού. Για να γίνει αυτό, ανοίγεται μια τρύπα στο επιλεγμένο μέρος, τοποθετείται ένα “μαξιλάρι” άμμου και χαλικιού, ενισχύεται με μεταλλικό σκελετό και χύνεται με σκυρόδεμα.

Για την κατασκευή τοίχων και του συστήματος δοκών οροφής, χρησιμοποιείται υψηλής ποιότητας ξύλο που έχει υποστεί επεξεργασία με αντισηπτικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παραδοσιακά ιαπωνικά λουτρά είναι χτισμένα από κέδρο και βελανιδιά, ηλικίας 300-500 ετών. Ωστόσο, στις συνθήκες μας, μια τέτοια πολυτέλεια μπορεί να μην είναι προσιτή για όλους. Το ευγενές ξύλο της βελανιδιάς μπορεί κάλλιστα να αντικατασταθεί από μια μπάρα ή ένα γαλβανισμένο κούτσουρο πεύκου ή λάριδας. Το κύριο πράγμα είναι ότι το υλικό είναι απαλλαγμένο από σήψη και σκουληκότρυπες..

Η οροφή ενός ανεξάρτητου λουτρού μπορεί να είναι κεκλιμένη ή αέτωμα. Εάν σκοπεύετε να συνδέσετε μια βεράντα στο λουτρό, τότε στο αρχικό στάδιο είναι πιο λογικό να σχεδιάσετε μια κοινή στέγη αμέσως. Αυτό θα μειώσει σημαντικά το κόστος των υλικών στέγης και το κόστος εργασίας. Το υλικό στέγης μπορεί να είναι οποιοδήποτε, αλλά για μπάνιο είναι πιο κερδοφόρο να επιλέξετε μια οικονομική επιλογή από μέταλλο ή γαλβανισμένο κυματοειδές χαρτόνι. Εκτός από τις φθηνές τιμές και την πυρασφάλεια, αυτά τα υλικά προσφέρονται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων που μπορούν να κάνουν το λουτρό ένα πραγματικά στολισμό του σχεδιασμού του τοπίου..

Για την εσωτερική διακόσμηση του λουτρού, χρησιμοποιούνται μόνο φυσικά υλικά, κυρίως ξύλινης προέλευσης.. Διατηρεί τη θερμότητα καλά και η επένδυση φαίνεται όμορφη:

 • από φλαμουριά – ένα ανθεκτικό υλικό με ροζ δομή και ευχάριστο άρωμα.
 • σκλήθρα – το ξύλο είναι ανθεκτικό στη θερμότητα, αποφεύγει τα εγκαύματα, έχει κοκκινωπή απόχρωση.
 • ο λάρυκος είναι μια σχετικά φθηνή επιλογή με ιδιότητες υψηλής απόδοσης.

Οι ειδικοί δεν συνιστούν την επιλογή επένδυσης σημύδας και ασπενίας για μπάνιο, καθώς αυτό το ξύλο είναι ασταθές στην υγρασία και γρήγορα θα αποτύχει. Τα κωνοφόρα πρακτικά δεν χρησιμοποιούνται στην εσωτερική διακόσμηση του λουτρού λόγω της αυξημένης απελευθέρωσης ρητινών όταν θερμαίνονται. Τα πιο ακριβά, αλλά και αξιοσέβαστα φινιρίσματα είναι ο κέδρος και η βελανιδιά..

Ωστόσο, τα μειονεκτήματά τους περιλαμβάνουν το γρήγορα εξαφανιζόμενο άρωμα του κέδρου και το πολύ βάρος του δρύινου υλικού..

Συμβουλή

Για να δημιουργήσετε την ατμόσφαιρα ενός ιαπωνικού λουτρού, θα πρέπει να τηρείτε ορισμένους κανόνες και έθιμα, χωρίς τα οποία το φουράκο θα ήταν απλώς ένα βαρέλι ζεστού νερού. Το ζεστό μπάνιο έχει σχεδιαστεί για να χαλαρώνει το σώμα, να ανακουφίζει από την ένταση και το στρες των μυών και να βοηθά το σώμα να απαλλαγεί από τις τοξίνες. Άλλες διαδικασίες καθαρισμού, η χρήση σαπουνιού και σαμπουάν αποκλείονται στη γραμματοσειρά. Αρωματικά έλαια, ξηρά βότανα και φυσικά άλατα προστίθενται στο νερό.

Πριν βουτήξετε, φροντίστε να κάνετε ντους και μετά χαλαρώστε σε έναν καναπέ, αφήστε το σώμα σας να συνηθίσει στη διαφορά θερμοκρασίας και ηρεμήστε τους χτύπους της καρδιάς σας. Η λήψη διαδικασιών νερού και μπάνιο με ζεστό πριονίδι διαρκεί όχι περισσότερο από 10-15 λεπτά για ένα εκπαιδευμένο άτομο. Θα πρέπει να εισάγετε τον ρυθμό σταδιακά, ξεκινώντας από μια συνεδρία 5 λεπτών. Δεν απαγορεύεται να κανονίζετε καταδύσεις κάθε μέρα.

Είναι απαραίτητο να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία της θέρμανσης του νερού – δεν πρέπει να θερμαίνεται πάνω από 45 μοίρες και η στάθμη του νερού δεν πρέπει να υπερβαίνει την περιοχή της ανθρώπινης καρδιάς.

Όμορφα παραδείγματα και επιλογές

Για όσους δεν προσπαθούν να σχεδιάσουν ένα λουτρό στο κλασικό ιαπωνικό στυλ και ενδιαφέρονται κυρίως για την ίδια τη θεραπευτική διαδικασία, μπορείτε να εξετάσετε επιλογές για τη δημιουργία ofuro και furako από απορρίμματα. Έχοντας μια δημιουργική σειρά και λίγη φαντασία, θα έχετε ένα εντελώς οικονομικό συγκρότημα διαδικασιών ευεξίας στο dacha σας.

Μια διακοσμημένη παλιά μπανιέρα, κάτω από την οποία είναι τοποθετημένη μια σόμπα από ανοξείδωτο ατσάλι, μπορεί να χρησιμεύσει ως υδρομασάζ. Ορθογώνιο κουτί για ντους offuro και υπαίθριο μπορεί να εγκατασταθεί απευθείας έξω στον ανοιχτό χώρο ή στη βεράντα.

Ένα βαρέλι furaco θα ήταν υπέροχο για χρήση δίπλα σε χώρο μπάρμπεκιου. Σε αυτήν την έκδοση, το να περνάτε χρόνο με φίλους θα γίνει ακόμα πιο ενδιαφέρον. Παρεμπιπτόντως, το υπαίθριο φουράκο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και τον παγωμένο χειμώνα, βυθίζοντας σε ένα βαρέλι όπως σε μια ζεστή φυσική πηγή.

Σε ορισμένες ευρωπαϊκές εκδόσεις, υπάρχουν μοντέλα furako, όπου ένα ξύλινο βαρέλι αντικαθίσταται από ένα κάδο από χυτοσίδηρο, το οποίο μπορεί να διακοσμηθεί με μεγάλες πέτρες, στυλιζαρισμένο ως υπέροχη αρχαιότητα.

Μπορείτε να μάθετε πώς πραγματοποιείται η εγκατάσταση της γραμματοσειράς μπάνιου παρακολουθώντας το βίντεο λίγο παρακάτω.