Πώς να φτιάξετε ένα κοτέτσι για 5 κοτόπουλα με τα χέρια σας;

Σήμερα, τα κοτέτσια μπορούν να βρεθούν σε πολλές προαστιακές περιοχές. Στην κατασκευή, αποδεικνύονται ότι δεν είναι τόσο περίπλοκα όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά.. Σε αυτό το άρθρο θα μάθουμε πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα μικρό κοτέτσι για 5 κοτόπουλα με τα χέρια σας..

Πρωταρχικές απαιτήσεις

Μην νομίζετε ότι δεν υπάρχουν απαιτήσεις για την κατασκευή κοτέτσι. Στην πραγματικότητα, και εδώ, ο κατασκευαστής πρέπει να λάβει υπόψη μια σειρά σημαντικών αποχρώσεων προκειμένου η κατασκευή να είναι αξιόπιστη και υψηλής ποιότητας.. Εξετάστε όλες τις βασικές απαιτήσεις για την κατασκευή ενός μίνι κοτέτσι για 5 πουλιά.

 • Κτίριο σχεδιασμένο για λειτουργία όλο το χρόνο, πρέπει να κατασκευάζονται αποκλειστικά από υψηλής ποιότητας, πρακτικά υλικά, για να ζεσταθούν τα δωμάτια.

 • Για χύσιμο της βάσης συνήθως χρησιμοποιείτε σκυρόδεμα υψηλής ποιότητας, το οποίο πρέπει να καλύπτεται επιπλέον με υλικό στέγης. Τέτοιες ενέργειες είναι απαραίτητες προκειμένου να αποφευχθεί ο σχηματισμός επιβλαβούς μούχλας στους τοίχους του κοτέτσι..

 • Για να γίνει το κτίριο πιο βολικό, οι εσωτερικές επιφάνειες των τοίχων είναι επικαλυμμένες με φύλλα κόντρα πλακέ. Στη συνέχεια, το κόντρα πλακέ είναι πολύ πιο εύκολο να υποβληθεί σε διάφορες θεραπείες από επικίνδυνα παράσιτα..

 • Ένα πτηνοτροφείο για 5 κοτόπουλα φτιάχνεται από μεταλλικό πλέγμα. Αυτή η διαδικασία δεν είναι τόσο περίπλοκη, μπορεί εύκολα να εφαρμοστεί μόνος σας..

 • Προκειμένου τα κοτόπουλα να επιδείξουν καλή παραγωγή αυγών σε οποιαδήποτε εποχή, ένα άτομο πρέπει να σκεφτεί προσεκτικά φωτισμός μέσα στο κτίριο. Ο οπίσθιος φωτισμός είναι πάντα σταθερός πάνω από τους τροφοδότες πουλιών. Επιτρέπεται η χρήση λαμπτήρων φθορισμού, η ισχύς των οποίων είναι 50-60 W.

 • Μία από τις πιο σημαντικές απαιτήσεις είναι καλά εκτελεσμένο σύστημα εξαερισμού. Ένα παράθυρο και μια πόρτα θα είναι αρκετά για 5 πουλιά. Ωστόσο, μια τέτοια απόδοση είναι πιο κατάλληλη μόνο για τη θερινή περίοδο. Το χειμώνα, η πόρτα και το παράθυρο δεν μπορούν να μείνουν ανοιχτά, οπότε ένα άτομο πρέπει να τοποθετήσει έναν αξιόπιστο σωλήνα εξαερισμού με πρόσβαση στην οροφή. Από την άλλη πλευρά, μια οπή εισροής προετοιμάζεται πάνω από τα δάπεδα. Ο προκύπτων σχεδιασμός θα προσφέρει όχι μόνο φυσικές επιθυμίες, αλλά και θα αφαιρέσει την υπερβολική υγρασία από το κοτέτσι..

Εάν η δομή πληροί όλες τις παραπάνω απαιτήσεις, τότε θα διαρκέσει πολύ καιρό και τα κοτόπουλα θα είναι αρκετά άνετα σε αυτό, γεγονός που θα έχει θετική επίδραση στην υγεία τους και στην παραγωγή αυγών..

Επιλέγοντας ένα μέρος

Για την κατασκευή ενός καλού κοτόπουλου στη χώρα ή στο χωριό, είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε σωστά το ιδανικό μέρος. Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά στάδια στην κατασκευή ενός τέτοιου κτιρίου.. Όταν ψάχνετε για το βέλτιστο μέρος για το μελλοντικό μικρό κοτέτσι, συνιστάται να βασιστείτε σε διάφορους παράγοντες.

 1. Ο χώρος πρέπει να είναι καλά φωτισμένος, καθώς η ευημερία των πουλερικών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη διάρκεια των ωρών της ημέρας..
 2. Συνιστάται να επιλέξετε μέρη που βρίσκονται σε υψηλότερα υψόμετρα. Εάν το κοτέτσι βρίσκεται σε χαμηλό ύψος, αυτό θα επιτρέψει πολύ καλύτερο αερισμό της εσωτερικής του περιοχής. Επιπλέον, οι βροχοπτώσεις δεν συσσωρεύονται σε τέτοιες περιοχές..
 3. Είναι επίσης σημαντικό να ληφθεί υπόψη η κατεύθυνση της εισόδου των κοτόπουλων στη μελλοντική δομή. Είναι καλύτερο να εξοπλίσετε την είσοδο στη νότια πλευρά, καθώς εδώ οι ακτίνες του ήλιου θα ζεσταίνουν ομοιόμορφα το δωμάτιο και το έδαφος σε κάθε εποχή.

Παρασκευή

Έχοντας βρει ένα ιδανικό μέρος για κατασκευή, μπορείτε να προχωρήσετε στις προπαρασκευαστικές δραστηριότητες. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραμεληθούν.. Ας εξετάσουμε λεπτομερώς πώς πρέπει να προετοιμαστούν οι ιδιοκτήτες για την κατασκευή ενός μικρού κοτέτσι για 5 κοτόπουλα.

Σχέδια και διαστάσεις

Για να φτιάξετε ένα πραγματικά αξιόπιστο και υψηλής ποιότητας κοτέτσι για 5 κοτόπουλα, είναι σημαντικό να καταρτίσουμε πρώτα λεπτομερή σχέδια που να δείχνουν όλες τις διαστασιακές παραμέτρους της μελλοντικής κατασκευής. Με μια λεπτομερή σχεδίαση στο χέρι, θα είναι πολύ πιο εύκολο να κάνετε ένα κτίριο χωρίς να κάνετε λάθη..

Το σχέδιο του μελλοντικού κτιρίου πρέπει να είναι πολύ ακριβές.. Το διάγραμμα πρέπει να περιέχει όλα τα απαραίτητα σημάδια, σημεία για τη θέση των κούρνων και άλλων εξαρτημάτων. 1 κοτόπουλο αντιπροσωπεύει συνήθως το ένα τέταρτο του χώρου της πέρκας. Με βάση αυτόν τον υπολογισμό, μπορείτε να υπολογίσετε το μήκος του μελλοντικού κοτόπουλου. Το πάχος της πέρκας σε διάμετρο πρέπει να είναι τουλάχιστον 4-6 cm.

Τα σχέδια υποδεικνύουν πάντα ακριβώς πού θα βρίσκεται το στέλεχος..

Συνήθως τοποθετείται στη μακρινή γωνία, όπου τα πουλερικά θα είναι πολύ πιο ζεστά και πιο άνετα. Το ύψος του δαπέδου στο κοτέτσι πρέπει να είναι από 50 έως 80 εκ., Και από τον τοίχο – 25-40 εκ. Οι φωλιές σημειώνονται επίσης πάντα στα σχέδια. Πρέπει να εγκατασταθούν 40 cm πάνω από το πάτωμα. Παράμετροι διαστάσεων μιας φωλιάς – 30x30x40 cm.

Η περιοχή του ίδιου του κτιρίου εξαρτάται άμεσα από τον αριθμό των πτηνών που σχεδιάζεται να διατηρηθούν εκεί.. Για 5 κοτόπουλα, η κατασκευή των 3 τετραγωνικών μέτρων είναι αρκετά. μ. Ένα μικρό πτηνοτροφείο θα αποδειχθεί συμπαγές και στην κατασκευή θα είναι χωρίς προβλήματα. Ένα μικρό κτίριο μπορεί να είναι φορητός, έτσι ώστε να μπορεί να μετακινηθεί από το ένα μέρος στο άλλο εάν είναι απαραίτητο. Στατικά κοτέτσια κοτόπουλου είναι καλύτερα να μην το κάνετε πολύ μικρό, σε αντίθεση με τα σχέδια για κινητά.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν οι ιδιοκτήτες σχεδιάζουν να αυξήσουν περαιτέρω τον αριθμό των κοτόπουλων..

Εργαλεία και υλικά

Για να φτιάξετε ένα καλό κοτέτσι για 5 πουλιά, θα χρειαστεί να προετοιμάσετε τα ακόλουθα υλικά:

 • δοκός πλαισίου με τμήμα 4×4 cm.
 • πλανισμένες σανίδες?
 • πλάκες για τοίχους επένδυσης της μελλοντικής κατασκευής (οι επιλογές τσιπ είναι κατάλληλες).
 • σχιστόλιθος, κυματοειδές χαρτόνι ή κεραμίδια στέγης.
 • τζάμι παραθύρου?
 • μάνδαλα πόρτας και παραθύρου, μεντεσέδες.
 • πλέγμα για περίφραξη περιβλήματος από πλαστικό ή μέταλλο.

Δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία εδώ, συγκεκριμένα:

 • πριονια?
 • πριόνια για εργασία με ξύλο.
 • τρυπάνι-κατσαβίδι.

Σχέδια για την κατασκευή κοτέτσι

Ένα μικρό πτηνοτροφείο για 5 πουλιά μπορεί να φτιαχτεί με το χέρι. Η κατασκευή καλοκαιρινών και χειμερινών κτιρίων διαφέρει σε ορισμένες αποχρώσεις. Θα καταλάβουμε τα σχέδια για την κατασκευή κοτέτσι που προορίζονται για λειτουργία σε διαφορετικές εποχές.

Καλοκαίρι

Ας ξεκινήσουμε με την καλοκαιρινή επιλογή. Ας δούμε πώς να το φτιάξουμε.

 1. Για να χτίσετε ένα κοτέτσι με διαστάσεις 2×2 m και ύψος 1,8 m, μπορείτε να φτιάξετε μια στήλη. Τα μανταλάκια ή οι μεταλλικές ράβδοι πρέπει να σφυρηλατούνται κατά μήκος της περιμέτρου του. Το νήμα τεντώνεται ανάμεσα στα μανταλάκια, μετρώντας την ιδανική οριζόντια θέση.
 2. Είναι απαραίτητο να καλύψετε τα μανταλάκια με ισχυρά σχοινιά 20 cm από το χώμα. Στη συνέχεια, η σήμανση είναι έτοιμη..
 3. Περαιτέρω, το εύφορο στρώμα εδάφους αφαιρείται. Στρίβονται 8 οπές στις γωνίες με πλάτος 50 εκατοστά και βάθος 60 εκατοστά.
 4. Το κάτω μέρος κάθε οπής πρέπει να καλύπτεται με συνδυασμό άμμου και χαλικιού..
 5. Στη συνέχεια, τοποθετούνται δύο τούβλα και χύνονται από πάνω με ένα μείγμα τσιμέντου.
 6. Στη συνέχεια έβαλαν 2 ακόμη τούβλα. Το πεζοδρόμιο είναι τοποθετημένο στο επίπεδο του σχοινιού.
 7. Οι τελειωμένες θέσεις καλύπτονται με πίσσα ή μαστίχα. Οι κοιλότητες μεταξύ των πυλώνων καλύπτονται με χώμα. Το μίγμα κατασκευής θα αρπάξει σε περίπου 7 ημέρες.
 8. Για ένα μικρό κοτέτσι, μπορείτε να χτίσετε μόνο 3 πυλώνες με μια σχάρα ξυλείας στην κορυφή.

Το τελικό θεμέλιο αφήνεται για ένα μήνα και στη συνέχεια προχωρούν στην κατασκευή των τοίχων..

 1. Είναι καλύτερα να κάνετε τους τοίχους να πλαισιώνονται και να χτίζονται ακριβώς στο ξύλινο πάτωμα. Κάθε τοίχος είναι χτισμένος ξεχωριστά.
 2. Οι τοίχοι γκρεμίζονται χωρίς στρεβλώσεις. Είναι απαραίτητο να αφήσετε ανοίγματα για παράθυρα και κουτιά για τη συλλογή αυγών.
 3. Μετά την κατασκευή του πλαισίου, πρέπει να πάτε στην οροφή. Καλύτερα να γίνει αέτωμα. Το φτιάχνουν από πόδια από δοκούς και κλουβί.
 4. Επιπλέον, η βάση της οροφής είναι καλυμμένη με κατάλληλα υλικά, για παράδειγμα, σανίδες OSB..
 5. Τα κενά μεταξύ διαφορετικών στοιχείων είναι μονωμένα. Ένα φράγμα ατμών τοποθετείται πάνω από τη μόνωση και στη συνέχεια ακολουθεί επένδυση από κόντρα πλακέ.
 6. Το πάτωμα είναι κατασκευασμένο από σανίδες πάχους 50 mm. Τα στρώνουμε σε 2 στρώσεις.
 7. Ημι-κομμένες ορθογώνιες αυλακώσεις για τη διέλευση των κοτόπουλων κατά μήκος μιας κεκλιμένης ράμπας.

Χειμώνας

Χειμερινό κτίριο χτίστε πιο μονωμένα. Τα παράθυρα ενός τέτοιου κτιρίου πρέπει να βλέπουν νότια. Η θερμοκρασία στο εσωτερικό της κατασκευής πρέπει να είναι τουλάχιστον +12 μοίρες. Οι τοίχοι συνιστώνται να είναι κατασκευασμένοι μόνο από ξύλο υψηλής ποιότητας.. Συνιστάται η κατασκευή ενός μικρού προθαλάμου.

Μπορείτε επιπλέον να εγκαταστήσετε θερμαντήρες υπερύθρων. Επιτρέπεται η τοποθέτηση πάνελ με επικαλύψεις μεμβράνης.

Όταν χτίζετε ένα χειμερινό κοτέτσι, πρέπει να ακολουθήσετε αυτούς τους κανόνες..

 1. Συνιστάται η κατασκευή στέγης με δύο στρώματα.
 2. Οι τοιχοποιίες πρέπει να είναι επενδεδυμένες με θερμομονωτικά υλικά.
 3. Ένα κτίριο από κούτσουρα πρέπει να θάβεται. Τα δάπεδα συμπληρώνονται με κλινοσκεπάσματα.
 4. Βοηθητικά πλαίσια τοποθετούνται σε δομές παραθύρων.
 5. Εάν υπάρχει σοφίτα, καλύπτεται με πριονίδι ή άχυρο.

Τακτοποίηση του κοτέτσι μέσα

Θα καταλάβουμε πώς να εξοπλίσουμε την εσωτερική περιοχή του κοτέτσι για 5 πουλιά.

 1. Στο εσωτερικό, πρέπει να εγκαταστήσετε φωλιές, πότες, κούρνια και τροφοδότες. Μπορείτε να βάλετε δίσκους για να γεμίσετε τέφρα.
 2. Οι πέρκες πρέπει να τοποθετηθούν σε ύψος 1-1,2 m από το δάπεδο. Εάν τα πουλιά πετούν πολύ άσχημα, επιτρέπεται η πτώση να χαμηλώσουν..
 3. Η φωλιά μπορεί να κατασκευαστεί με τη μορφή ράφι ή εξωτερικής δομής.
 4. Είναι καλύτερα να τοποθετήσετε τους τροφοδότες έτσι ώστε το πουλί να μην μπορεί να ανέβει μέσα τους με τα πόδια του. Πρέπει να υπάρχουν ξεχωριστά δοχεία για ξηρά και υγρά τρόφιμα.
 5. Τα ποτήρια πρέπει να διατηρούνται κλειστά, έτσι ώστε το νερό να είναι καθαρό. Μπορείτε να φτιάξετε ένα σύστημα κατανάλωσης θηλών.
 6. Το πάτωμα καλύπτεται με στρώμα ύψους 20 εκατοστών.
 7. Είναι απαραίτητο να παρέχεται επαρκής, αλλά μέτρια φωτισμός, ο οποίος θα κατανέμεται σε ολόκληρη την περιοχή του κοτέτσι..

Ζέσταμα και περπάτημα

Κατά τη δημιουργία ενός σπιτιού για όρνιθες, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι είναι αρκετά ζεστό. Εξετάστε πώς μπορείτε να μονώσετε ένα κοτέτσι σε ένα εξοχικό σπίτι.

 1. Είναι απαραίτητο να μονώσετε τόσο το δάπεδο όσο και τους τοίχους. Χρησιμοποιούνται υλικά με ελάχιστη θερμική αγωγιμότητα.
 2. Τοποθετήστε δομές με διπλά παράθυρα ή παράθυρα με τριπλά τζάμια. Τα φύλλα της πόρτας είναι επίσης αξιόπιστα μονωμένα.
 3. Εάν είναι απαραίτητο, τοποθετείται πρίζα στο κοτέτσι. Θα είναι χρήσιμο σε συνθήκες σταθερών χαμηλών θερμοκρασιών. Εάν υπάρχει πρίζα στο δωμάτιο, θα είναι δυνατή η σύνδεση του συστήματος θέρμανσης σε αυτό..

Αποδεικνύεται ότι είναι σημαντικό όχι μόνο θέρμανση το κοτέτσι, αλλά και χώρο για περπάτημα πουλερικών. Δίπλα στο πτηνοτροφείο απαιτείται μια μικρή αυλή, στην οποία μπορούν να περπατήσουν τα κοτόπουλα. Η κινητικότητα και ο καθαρός αέρας έχουν θετική επίδραση στο επίπεδο παραγωγής αυγών πουλιών..

Πεζοπορική αυλή φροντίστε να τα περιφράξετε με μεταλλικό φράχτη και να τα καλύψετε με ένα ισχυρό δίχτυ από τις επιθέσεις αρπακτικών ζώων και πτηνών. Εάν το πράσινο αναπτυχθεί καλά στην περιφραγμένη περιοχή, θα πρέπει να αφεθεί εκεί, όχι να ξεριζωθεί.

Με αυτόν τον τρόπο, τα πουλιά θα λαμβάνουν επιπλέον θρεπτική τροφή και βιταμίνες..

Χρήσιμες συμβουλές και συμβουλές

      Ας εξοικειωθούμε με μερικές συστάσεις για την κατασκευή και τη διευθέτηση ενός “σπιτιού” για 5 πουλιά.

      1. Για να κάνετε εξαερισμό στο κοτέτσι, είναι σκόπιμο να χρησιμοποιείτε σωλήνες της ίδιας διαμέτρου. Πρέπει να προστατεύονται με αποσβεστήρες χωρίς αποτυχία. Αυτό είναι απαραίτητο για να κλείσει ο εξαερισμός σε μια κρίσιμη στιγμή..
      2. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε λάμπες που εκπέμπουν φως στο κόκκινο φάσμα για τον φωτισμό του σπιτιού. Συνιστάται να τα τοποθετήσετε πιο κοντά στους τροφοδότες, έτσι ώστε οι λάμπες να φωτίζουν καλά την τροφή για τα πουλιά. Οι κόκκινες ακτίνες δεν θα στεγνώσουν τον αέρα, δεν θα τον υπερθερμάνουν.
      3. Κάτω από τη βάση της μελλοντικής κατασκευής, ακόμη και στο στάδιο της κατασκευής, μπορείτε να χτίσετε μια δομή από παλέτες για τη συλλογή απορριμμάτων πουλιών.
      4. Δεν είναι καθόλου απαραίτητο να φτιάξετε ένα τυπικό τετράγωνο κοτέτσι για 5 πουλιά. Ένα τριγωνικό σπίτι μπορεί επίσης να είναι πολύ βολικό. Συχνά, δομές αυτού του σχήματος γίνονται κινητές..
      5. Το φρεάτιο πουλερικών συνιστάται να εγκατασταθεί στη νότια πλευρά. Το μικρότερο πλάτος αυτού του τμήματος είναι 30 εκ., Και το ύψος είναι 40 εκ. Το φρεάτιο μπορεί να ευθυγραμμιστεί με το φύλλο της πόρτας στην είσοδο της δομής. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να κόψετε το στοιχείο στο κάτω μισό της πόρτας..
      6. Ένα κοτέτσι για 5 πουλιά πρέπει να χτιστεί σταδιακά, χωρίς να παραμελεί κανένα από τα παραπάνω στάδια εργασίας. Πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν να κάνουν χωρίς λεπτομερή διαγράμματα και σχέδια, αλλά αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο λάθος. Τα περισσότερα από τα προβλήματα και οι ασυνέπειες εμφανίζονται ακριβώς λόγω της έλλειψης λεπτομερούς σχεδιασμού για το μελλοντικό κτίριο..
      7. Χρησιμοποιήστε μόνο υλικά υψηλής ποιότητας για κατασκευή χωρίς φθορές, σήψη, μούχλα και άλλα ελαττώματα.

      Δείτε παρακάτω συμβουλές για την κατασκευή κοτέτσι..