Έργα διώροφων κατοικιών επιφάνειας 150 τ. Μ

Έργα διώροφων κατοικιών 150 τ. m είναι πολύ ελκυστικά για προγραμματιστές. Αλλά είναι σημαντικό να σκεφτείτε σωστά τη διάταξη ενός σπιτιού με γκαράζ και σάουνα. Αξίζει να εξεταστούν τα χαρακτηριστικά των σπιτιών από τούβλα και των σπιτιών που κατασκευάζονται από άλλα υλικά με ύψος 2 ορόφων.

γενικές πληροφορίες

Μοντέρνο διώροφο σπίτι 150 τ. m φαίνεται εντυπωσιακό και εντυπωσιακό. Η κατασκευή του είναι πολύ χρήσιμη για τους ιδιοκτήτες μικρών οικοπέδων.. Σας επιτρέπει να προετοιμάσετε όλο τον απαραίτητο χώρο διαβίωσης χωρίς να ξεπεράσετε τις περιβόητες κόκκινες γραμμές. Είναι περίεργο ότι οι λάτρεις της αστρονομίας θα είναι επίσης ευχαριστημένοι με μια τέτοια κατοικία – στον επάνω όροφο μπορούν να απολαύσουν το χόμπι τους χωρίς να παρεμβαίνουν σε κανέναν.. Αλλά ακόμα και αν δεν υπάρχει τέτοιο χόμπι, η διώροφη κατοικία με αυξημένο αριθμό δωματίων θα είναι σίγουρα χρήσιμη για κάθε μεγάλη οικογένεια..

Στον δεύτερο όροφο, μπορείτε εύκολα να οργανώσετε μια αίθουσα παιχνιδιών ή μια περιοχή αναψυχής. Η δυνατότητα χωροθέτησης του χώρου και επίλυσης του προβλήματος ενός αιώνια απασχολημένου μπάνιου είναι επίσης ελκυστική. Αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι ένα κτίριο με ύψος δύο ορόφων θα κοστίσει περισσότερο και θα απαιτήσει τον εξοπλισμό μιας σκάλας.

Η τελική απόφαση πρέπει να ληφθεί ανεξάρτητα. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, τα πλεονεκτήματα των διώροφων κτιρίων υπερτερούν των αδυναμιών τους..

Επιλογές διάταξης

Με γκαράζ

Κατά τη διακόσμηση μιας εξοχικής εξοχικής κατοικίας, τα υπνοδωμάτια βρίσκονται συνήθως στην επάνω βαθμίδα. Αλλά είναι χρήσιμο να εξοπλίσετε την πρώτη βαθμίδα με χώρο για ένα αυτοκίνητο – περίπου 20-22 τετρ. αυτό είναι αρκετό σίγουρα. Το μέγεθος του λεβητοστασίου θα είναι 5,6 m2 και αυτό είναι αρκετά αρκετό για να θερμάνει αποτελεσματικά το σπίτι. Η βεράντα των 18 μέτρων καθιστά εύκολη την απόλαυση του γύρω τοπίου. Η ντουλάπα λίγο πάνω από 4 m2 θα φιλοξενήσει όλα τα απαραίτητα εξωτερικά ρούχα και είναι ωραίο να μαζεύεστε στο σαλόνι με όλη την οικογένεια ή μια φιλική παρέα..

Μια εναλλακτική λύση περιλαμβάνει τη διάταξη κουζίνας-τραπεζαρίας μεγέθους 11,6 τετραγωνικών μέτρων. Μ. Στο σαλόνι 34 μέτρων, μπορείτε εύκολα να οργανώσετε πάρτι. Είναι ευχάριστο να μαζεύεστε στη βεράντα κατά τη ζεστή περίοδο. Αλλά αν το γκαράζ που είναι προσαρτημένο στο εξωτερικό μετακινηθεί στη θέση του, τότε θα λειτουργήσει επίσης καλά. Ο χώρος καύσης είναι ελαφρώς μικρότερος από την προηγούμενη περίπτωση, αλλά αντιμετωπίζει το έργο του..

Αλλα

Ένα καλό σχέδιο για ένα διώροφο σπίτι από τούβλα ή άλλα υλικά περιλαμβάνει ατμόλουτρο και μπάνιο στο ισόγειο. Λογικά τοποθετήθηκαν το ένα δίπλα στο άλλο. Ένα άλλο μπάνιο τοποθετήθηκε στην απέναντι γωνία έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαγείρεμα και για καθημερινή υγιεινή. Υπήρχε ακόμη και μια θέση για μια σταθερή πισίνα. Στον 2ο όροφο, ο χώρος προορίζεται για υπνοδωμάτια και εν μέρει για το δεύτερο φως.

Ένα τούβλο με λουτρό μπορεί να μοιάζει κάπως έτσι. Το ντους και το ατμόλουτρο μαζί υπερβαίνουν τα 10 τετραγωνικά. m, το οποίο είναι αρκετά βολικό. Ακόμη και μια μεγάλη οικογένεια μπορεί να συγκεντρωθεί σε ένα σαλόνι περίπου 22 m2 χωρίς προβλήματα. Μετά τις διαδικασίες μπάνιου, ο χρόνος συνήθως περνά στην αίθουσα αναψυχής στον επάνω όροφο. Το μπαλκόνι και η βεράντα βοηθούν να θαυμάσετε τη γύρω περιοχή.

Επιλογές σχεδίασης

Το στυλ διακόσμησης επιλέγεται συνήθως σύμφωνα με το γούστο σας.. Αλλά είναι ακόμα χρήσιμο να καθοδηγείστε από γενικές αρχές κατά τη διαμόρφωση της εμφάνισης των χώρων.. Η ίδια κονστρουκτιβιστική προσέγγιση δεν πρέπει να περιορίζεται σε ριζικά πειράματα με σχήματα και γραμμές. Υπονοεί απαραίτητα υλικά υψηλής ποιότητας και φιλικά προς το περιβάλλον. Ενθαρρύνεται η χρήση πανοραμικών παραθύρων και στερεών υαλοπινάκων.

Σχεδόν όλα τα ιδιωτικά σπίτια στη Ρωσία είναι χτισμένα στο πνεύμα του στυλ σύντηξη, που προϋποθέτει την απουσία καθόλου συγκεκριμένου στυλ. Η πρόσοψη του κτιρίου έχει τελειώσει σε ένα πολύπλοκο, ιδιότροπο συνδυασμό χρωμάτων. Η λεπτή καλλιτεχνική αίσθηση είναι πολύ σημαντική. Για επένδυση, χρησιμοποιείται μαλακή οροφή ή μεταλλικό κεραμίδι.

Προσοχή: μόνο ένας έμπειρος αρχιτέκτονας ή σχεδιαστής μπορεί να ενσωματώσει επαρκώς την πραγματική σύντηξη. Εάν προσπαθήσετε να το αναπαραγάγετε μόνοι σας, θα βγείτε από το πουθενά και θα πρέπει να ξεχάσετε την υψηλή τιμή πώλησης..

Οι λάτρεις της απλότητας και του κομψού σχεδιασμού πρέπει να δώσουν προσοχή στο στυλ αχυρώνα. Η αέτωστη στέγη ενός τέτοιου σπιτιού στερείται προεξοχών. Τα φυσικά κούτσουρα ή οι κολλημένες δοκοί λαμβάνονται συχνά ως βάση. Οι βεράντες είναι κατασκευασμένες από ξύλο. Η εσωτερική διακόσμηση είναι τόσο λιτή και λακωνική όσο και η εξωτερική.

Όμορφα παραδείγματα έργων

  • Κάπως έτσι μπορεί να μοιάζει ένα διώροφο σπίτι χτισμένο από ένα μπαρ. Η φυσική, διακριτική ομορφιά συνδυάζεται αρμονικά με την κλασική ιδέα σχεδιασμού.

  • Η συνδυασμένη (συναρμολογημένη από μπλοκ αφρού και ξύλο) δεν φαίνεται χειρότερη. Η οροφή του αφήνει μια ευχάριστη εντύπωση, ακόμη και έναν σωλήνα στο παρασκήνιο..

  • Φυσικά, τα κτίρια από μασίφ τούβλο φαίνονται επίσης κομψά. Δεν είναι απαραίτητα βαμμένα σε καθαρό χρώμα από τούβλα, όπως φαίνεται στη φωτογραφία..