Πώς να φτιάξετε ένα καλοκαιρινό κοτέτσι για 10 κοτόπουλα;

Ακόμη και σε ένα μικρό προσωπικό οικόπεδο, μπορείτε να εξοπλίσετε ένα συμπαγές πτηνοτροφείο για να έχετε τα δικά σας σπιτικά αυγά, διαιτητικό κρέας και οργανικό λίπασμα για κηπουρική με τη μορφή περιττωμάτων πουλιών. Για μια μικρή οικογένεια, αρκεί να κρατήσετε 10 κοτόπουλα για να καλύψετε τις ανάγκες σε αυγά και κρέας..

Δεν είναι δύσκολο να χτίσετε ένα καλοκαιρινό κοτέτσι με τα χέρια σας, ένας τέτοιος σχεδιασμός θα είναι ιδιαίτερα σημαντικός εάν σκοπεύετε να διατηρήσετε το πουλί μόνο στη ζεστή εποχή. Ωστόσο, όταν οι τοίχοι και τα δάπεδα είναι μονωμένα, μια καλοκαιρινή κατοικία πουλιών μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε χειμερινή έκδοση..

Ιδιαιτερότητες

Ένα καλοκαιρινό κοτέτσι για 10 κοτόπουλα, πρώτα απ ‘όλα, θα διαφέρει ως προς τη συμπαγή του, αλλά θα πρέπει να έχει τις ακόλουθες ζώνες:

 • χώροι ύπνου για πουλιά.
 • φωλιές για ωοτόκες όρνιθες.
 • περιοχή σίτισης κοτόπουλου?
 • ένας ξεχωριστός χώρος για κολύμπι (πουλερικά αρέσκονται να καθαρίζουν τα φτερά τους, να λούζονται στην τέφρα ή απλώς στη σκόνη της γης) και να περπατούν.

Στο κλειστό μέρος ένα κοτέτσι, όπου θα υπάρχουν κρεβάτια και φωλιές, πρέπει να προβλέπεται εξαερισμός και παράθυρο. Το καλοκαιρινό κοτέτσι πρέπει να έχει ένα κλουβί με θόλο..

Τα κοτόπουλα φοβούνται την υγρασία και τον άνεμο, οπότε η επιλογή ενός χώρου για τη διατήρηση πουλερικών πρέπει να ληφθεί με κάθε ευθύνη..

Εργα

Το κοτέτσι είναι καλύτερο τοποθετήστε σε έναν λόφο, έτσι ώστε το νερό να μην λιμνάζει σε αυτό. Επίσης, δεν πρέπει να στέκεται σε βύθισμα και σε θορυβώδες μέρος – τα κοτόπουλα αγχώνονται από οποιαδήποτε εξωτερική επίδραση, ιδιαίτερα από θόρυβο, και αυτό επηρεάζει την παραγωγή αυγών.

Αφού καθορίσετε τον τόπο κατασκευής, πρέπει να εκπονήσετε ένα έργο. Κατά την εκτέλεση ενός προκαταρκτικού σχεδίου, λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα σημεία.

 1. Διαστάσεις κοτέτσι (μήκος και πλάτος). Αυτό εξαρτάται από τον εκτιμώμενο αριθμό κεφαλιών που σκοπεύετε να κρατήσετε στο κοτέτσι. Για άνετη διαμονή 10 κοτόπουλων, απαιτείται έκταση τουλάχιστον 5-6 τετραγωνικών μέτρων-αυτός ο υπολογισμός βασίζεται στους ακόλουθους κανόνες: 1-1,5 τετραγωνικά μέτρα για 2-3 πουλιά.
 2. Το ύψος του κοτέτσι. Θα πρέπει να ανεγερθεί τουλάχιστον 2 μέτρα, θυμόμαστε ότι ο ιδιοκτήτης μερικές φορές θα πρέπει να κοιτάξει εκεί.
 3. Κατανομή χρήσιμης περιοχής. Για κούρνια, λαμβάνονται 30 εκατοστά για κάθε πτηνό, δηλαδή για 10 κοτόπουλα, πρέπει να είναι εξοπλισμένα 2-3 κούρνια για τη διανυκτέρευση, αλλά δεν συνιστάται να τα τοποθετείτε το ένα πάνω στο άλλο. Σε ένα τέτοιο κοτέτσι πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 3-4 φωλιές, όχι μικρότερες από 30×30 η κάθε μία, και είναι καλύτερο να τις τοποθετήσετε απέναντι από την είσοδο. Επιλέγεται μια ελεύθερη ζώνη για το τροφοδότη και το φλιτζάνι πόσης, τοποθετούνται σε επίπεδο 10-15 εκατοστών από το πάτωμα.

Ξεχωριστή κατασκευή για το καλοκαιρινό κοτέτσι κλουβί για περπάτημα κοτόπουλα. Θα πρέπει να είναι ευρύχωρο και καλύτερο από τον ανοιχτό τύπο. Κατά την κατάρτιση του σχεδίου, λαμβάνεται υπόψη ένα ακόμη σημαντικό σημείο – οι πόρτες πρέπει να ανοίγουν προς τα έξω. Διαφορετικά, τα πουλιά μπορεί να τραυματιστούν..

Ένα κοτέτσι για 5-10 άτομα μπορεί να είναι κινητό, τέτοιες κατασκευές είναι φτιαγμένες σε τροχούς ή με λαβές και μεταφέρονται ήρεμα σε όλη την περιοχή.

Αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά την κατάρτιση ενός διαγράμματος και για την κατασκευή τέτοιων επιλογών χρειάζονται μόνο ελαφρά υλικά. Μπορούν να κατασκευαστούν από κόντρα πλακέ, λεπτές σανίδες, σανίδες OSB και άλλα..

Στάδια κατασκευής

Φτιάξτε ένα καλοκαιρινό κοτέτσι με τα χέρια σας, έχοντας σχέδιο, δεν θα είναι δύσκολο. Στο επιλεγμένο μέρος, σύμφωνα με το μέγεθος του έργου, γίνονται σημειώσεις και στη συνέχεια προχωρούν με βάση τον τύπο του κοτέτσι. Για ένα στάσιμο δωμάτιο, μπορείτε να απλώσετε και θεμέλιο, για τη δημιουργία κεφαλαιακής δομής.

Για πιο ελαφρύ σχέδιο, επιλέξτε μπάρες το σωστό μέγεθος ως βάση του πλαισίου δαπέδου. Στη συνέχεια, από τα ίδια δοκάρια, φτιάχνουν το ίδιο το πλαίσιο του κοτέτσι και το τοποθετούν σανίδες. Μετά από αυτό, τοποθετήστε στέγη, καλύψτε το με το ίδιο ξύλο ή άλλο κατάλληλο υλικό.

Στο κοτέτσι επισυνάψτε τον ιστότοπο για τα πουλιά που περπατούν, χρησιμοποιώντας ένα δίχτυ ως φράχτη. Μπορείτε να το αφήσετε ανοιχτό, μην κάνετε την οροφή. Για εξοικονόμηση χώρου, μπορείτε να κατασκευάσετε διώροφο κοτέτσι: στο κάτω μέρος, φτιάξτε ένα μέρος για να περπατήσετε κοτόπουλα, περιφράξτε το με ένα δίχτυ και στην κορυφή, στα στηρίγματα, εγκαταστήστε ένα ξύλινο σπίτι πουλιών.

Είναι επιτακτική ανάγκη να φτιάξετε μια σκάλα για να μετακινήσετε τα ζώα πάνω και κάτω και αντίστροφα. Τοποθετήστε πόρτες, παράθυρα και κάντε την επίπλωση.

Πώς να εξοπλίσετε?

Η ρύθμιση του κοτέτσι πρέπει επίσης να προσεγγιστεί με γνώση του θέματος.. Ακολουθούν ορισμένοι κανόνες που θα σας βοηθήσουν να το κάνετε σωστά..

 1. Για να είναι ελαφρύ στο κοτέτσι όλη την ημέρα, είναι καλύτερο να το τοποθετήσετε στη βόρεια πλευρά του χώρου και να κάνετε το παράθυρο στη νότια πλευρά. Έτσι, το φως του ήλιου όχι μόνο θα παρέχει στο σπίτι των πτηνών φυσικό φως, αλλά θα ζεσταίνει επίσης καλά το δωμάτιο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα είναι υγρό μέσα. Τα κοτόπουλα φοβούνται την υγρασία.
 2. Το καλοκαιρινό κοτέτσι, γίνεται εξαερισμός τροφοδοσίας και εξάτμισης. Στην κορυφή ενός από τους τοίχους είναι εγκατεστημένος απορροφητήρας καυσαερίων και αντίθετα, σε ύψος μισού μέτρου από το δάπεδο, τοποθετείται σωλήνας για ροή αέρα. Όλες οι ρωγμές μετά από αυτές τις εργασίες καλύπτονται προκειμένου να αποφευχθεί ρεύμα στο εσωτερικό..
 3. Για να εξασφαλίσετε δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα εσωτερικά έπιπλα – τροφοδότες, πότες, φωλιές, κουρνιά για κουρνιά – είναι καλύτερο να σχεδιάσετε το δωμάτιο πιο ελεύθερα. Αυτό θα έχει καλή επίδραση στην παραγωγή αυγών κοτόπουλων..
 4. Τα μέρη για όρνιθες ωοτοκίας επιλέγονται στην πιο ξηρή, ζεστή και σκοτεινή γωνία, αλλά βολικό για τον ιδιοκτήτη. Είναι πάντα ευχάριστο να παίρνετε αυγά από τη φωλιά και δεν θέλετε να περάσετε εμπόδια για αυτό. Χρησιμοποιήστε κουτιά, κουτιά ή καλάθια ως φωλιές..

Θα πρέπει να είναι βολικό να ταΐζετε και να ποτίζετε το πουλί – πότες και τροφοδότες (δίσκοι, κάδοι, γούρνες) πρέπει επίσης να βρίσκονται στην περιοχή πρόσβασης τόσο για τα ζώα όσο και για τον ιδιοκτήτη αυτής της φάρμας. Θυμηθείτε και σχετικά με τη διατήρηση της καθαριότητας στο κοτέτσι – είναι απαραίτητο να καθαρίσετε και να αφαιρέσετε τα συσσωρευμένα σκουπίδια και τα περιττώματα εγκαίρως.

Αλλά στην περιοχή για τα πουλιά κολύμβησης πρέπει πάντα να υπάρχει άμμος, τέφρα ή απλά γη. Τα κοτόπουλα λατρεύουν να κάνουν μπάνιο σε αυτά και αυτό είναι απαραίτητο για να καθαρίσουν τα φτερά τους και να αποτρέψουν τη μόλυνση από παράσιτα. Ζώντας σε άνετες συνθήκες, τα κοτόπουλα θα φέρουν καλύτερα και δεν θα αρρωστήσουν..

Όμορφα παραδείγματα

Μπράβο σπιτικό κοτέτσι μπορεί να διακοσμήσει πλήρως τον ιστότοπό σας. Για παράδειγμα, η παραλλαγή με τροχούς ποδηλάτου προσαρτημένες στο μπροστινό μέρος για κίνηση μοιάζει με ένα ενδιαφέρον όχημα, όπου η καμπίνα είναι ένα κλειστό μέρος του κοτέτσι και το ανοιχτό περίβλημα μοιάζει με ρυμουλκούμενο..

   Και εδώ κοτέτσι χτισμένο με τη μορφή ενός σπιτιού, με δύο παράθυρα και κεραμοσκεπή – μια τέτοια δομή ταιριάζει αρμονικά στο σύνολο των κτιρίων της χώρας, τόσο στο χρώμα όσο και στο σχεδιασμό. Επιπλέον, ο σχεδιασμός επιτρέπει στα κοτόπουλα να απολαμβάνουν πάντα το γρασίδι, είναι κινητό και μπορεί να εγκατασταθεί οπουδήποτε.

   Για το πώς να φτιάξετε ένα κοτέτσι με τα χέρια σας, δείτε το επόμενο βίντεο..