Πώς να απαλλαγείτε από τη συμπύκνωση στο καζανάκι της τουαλέτας;

Η εμφάνιση συμπύκνωσης στη λεκάνη της τουαλέτας είναι μια ενόχληση που μπορεί να συμβεί σε κάθε ιδιοκτήτη κατοικιών. Επιπλέον, αυτό δεν εξαρτάται από το μοντέλο τουαλέτας που είναι εγκατεστημένο – ένα ξεπερασμένο σοβιετικό ή το πιο σύγχρονο. Αυτό το φαινόμενο μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα, από την υγρασία στο μπάνιο μέχρι την εμφάνιση παθογόνων μικροοργανισμών..

Είναι απαραίτητο να σταθούμε λεπτομερέστερα στους λόγους για τους οποίους ιδρώνει το καζανάκι της τουαλέτας και πώς να διορθώσετε την κατάσταση..

Λόγοι εμφάνισης

Ο σχηματισμός υγρής συμπύκνωσης στην αποχέτευση της λεκάνης της τουαλέτας μπορεί να φέρει τον ιδιοκτήτη ενός ιδιωτικού σπιτιού ή διαμερίσματος σε δύσκολη θέση. Οι σταγόνες νερού που ρέουν συνεχώς από την τουαλέτα γίνονται σοβαρό πρόβλημα – προκαλούν αυξημένη υγρασία στο δωμάτιο.. Εάν η συσσωρευμένη υγρασία δεν αφαιρεθεί εγκαίρως, θα οδηγήσει τελικά στο σχηματισμό αποικιών μυκήτων και καθιερωμένων δυσάρεστων οσμών.. Φυσικά, οι σταγόνες υγρασίας μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν με ένα στεγνό πανί από την επιφάνεια της δεξαμενής, αλλά αυτό πρέπει να γίνεται συχνά και αυτό μπορεί να μην είναι δυνατό..

Είναι καλύτερο να προσπαθήσετε να λύσετε εντελώς το πρόβλημα – πρώτα να καταλάβετε για ποιους λόγους η δεξαμενή ιδρώνει και το συμπύκνωμα συσσωρεύεται σε αυτό και στη συνέχεια να αντιμετωπίσετε την εξάλειψή τους.

Παραθέτουμε τους παράγοντες λόγω των οποίων η δεξαμενή αποστράγγισης συμπυκνώνεται σε μεγάλο βαθμό.

 1. Αυξημένο επίπεδο υγρασίας σε διαμέρισμα ή σπίτι. Όπως δείχνει η πρακτική, στις περισσότερες περιπτώσεις, η δεξαμενή τουαλέτας ομίχλης ακριβώς λόγω της υψηλής υγρασίας. Ιδιαίτερα συνηθισμένο σε κατοικίες με πολλά φυτά εσωτερικού χώρου που απαιτούν πολύ νερό για άρδευση.
 2. Το πρόβλημα της συμπύκνωσης στο καζανάκι υπάρχει σε συνδυασμένα μπάνια (μπάνιο και τουαλέτα στο ίδιο δωμάτιο). Το μπάνιο χαρακτηρίζεται πάντα από υψηλή υγρασία αέρα (πλύσιμο, μπάνιο, στέγνωμα). Αποδεικνύεται σχεδόν συνεχής υγρασία του αέρα με ατμούς ζεστού νερού όταν γεμίζετε ένα μπάνιο, πλένετε, κάνετε ντους, πλένετε. Ειδικά σε μεγάλες οικογένειες.
 3. Η συμπύκνωση μπορεί να προκληθεί από τη συχνή ξήρανση στο διαμέρισμα. Αυτό συμβαίνει συχνά το χειμώνα, όταν είναι αναποτελεσματικό να στεγνώνετε τα ρούχα έξω ή σε μη θερμαινόμενα μπαλκόνια και χαγιάτια. Ένα τέτοιο πρόβλημα είναι επίσης σχετικό σε συνδυασμένα μπάνια, τα οποία διαθέτουν τυπικά στεγνωτήρια ρούχων..
 4. Ο κακός αερισμός του μπάνιου ή η πλήρης απουσία του οδηγεί σε θόλωση της δεξαμενής..
 5. Συχνά η πηγή των προβλημάτων είναι η συνεχής ροή κρύου νερού στη δεξαμενή λόγω δυσλειτουργίας των βαλβίδων. Ως αποτέλεσμα, το νερό στη δεξαμενή δεν έχει χρόνο να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Η επαφή θερμών μαζών αέρα με υψηλή υγρασία με την επιφάνεια πάγου της λεκάνης τουαλέτας θα οδηγήσει σίγουρα στην εμφάνιση συμπύκνωσης.

Υπάρχοντα

Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών και ιδιοκτήτες διαμερισμάτων αγωνίζονται με τη συμπύκνωση. Εάν, όταν η δεξαμενή της τουαλέτας θολώσει, δεν ληφθούν έκτακτα μέτρα για να διορθωθεί η βλάβη, τότε μια λακκούβα με δυσάρεστη μυρωδιά θα παρατηρείται πάντα κοντά στην τουαλέτα. Στο μέλλον, θα γίνει πηγή μάλλον σοβαρών προβλημάτων..

 • Ανάπτυξη μούχλας. Ο μύκητας είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για την υγεία – προκαλεί αλλεργικές ασθένειες, παθολογίες του αναπνευστικού συστήματος και επιδεινώνει την εκδήλωση άσθματος. Τα σταγονίδια νερού που συλλέγονται στη δεξαμενή προκαλούν την επιταχυνόμενη εξάπλωση της μούχλας, καθώς το υδάτινο περιβάλλον είναι το ιδανικό υπόστρωμα για αυτό. Και αυτό δεν αναφέρει το γεγονός ότι η μούχλα χαλάει την εμφάνιση του μπάνιου – οι αρμοί μεταξύ των πλακιδίων, καθώς και το πάτωμα και η οροφή, καλύπτονται με μια αφράτη μαύρη επίστρωση.
 • Ασχημη μυρωδιά. Η συμπύκνωση δημιουργεί μια μυρωδιά μούχλας. Αυτό είναι από μόνο του δυσάρεστο και αν κρεμάσετε πλυμένα πράγματα σε συνδυασμένο μπάνιο, όχι μόνο θα στεγνώσουν για πολύ καιρό σε υγρό περιβάλλον, αλλά θα αποκτήσουν και ένα συγκεκριμένο κεχριμπάρι από μούχλα.
 • Η εμφάνιση της διάβρωσης. Λόγω της συνεχούς διαρροής υγρασίας μέσω της δεξαμενής αποστράγγισης, εμφανίζεται σκουριά, η οποία καταστρέφει τους σωλήνες, μπορεί να σχηματιστούν συρίγγια σε αυτά. Η αντικατάσταση της δεξαμενής και του συστήματος αποχέτευσης είναι δαπανηρή. Και αυτό απέχει πολύ από κάθε συμπολίτη μας που μπορεί να αντέξει οικονομικά, εκτελώντας τέτοια εργασία ετησίως..

Τι να κάνω?

Η λύση του προβλήματος εξαρτάται από τις διαθέσιμες αιτίες. Οπως αποδειχτηκε, οι κύριοι λόγοι μπορεί να είναι διαρροές νερού λόγω δυσλειτουργίας των εξαρτημάτων στη δεξαμενή και υψηλής υγρασίας στο μπάνιο.

Επισκευή βαλβίδων

Εάν ανιχνευθεί συμπύκνωση λόγω συνεχών διαρροών κρύου νερού μέσω της δεξαμενής για αποστράγγιση, πρώτα απ ‘όλα, είναι απαραίτητο να ελέγξτε τη λειτουργικότητα των βαλβίδων. Το γεγονός είναι ότι πιο συχνά το συμπύκνωμα στη δεξαμενή προκύπτει ακριβώς λόγω της βλάβης τους..

Αλλά πρώτα πρέπει να καταλάβετε πώς ακριβώς λειτουργεί αυτός ο μηχανισμός.. Για να το κάνετε αυτό, αφαιρέστε το καπάκι και δείτε πώς σύρεται στη δεξαμενή και, στη συνέχεια, το νερό αποστραγγίζεται. Μόλις γεμίσει εντελώς το δοχείο, η συλλογή νερού σταματά, αφού ο σχεδιασμός του εμποδίζει την υπερχείλιση. Εάν η πλωτή βαλβίδα δεν λειτουργεί, αυτή η προστασία δεν θα λειτουργήσει. Αποτέλεσμα – το νερό περνάει από τη γραμμή υπερχείλισης στην αποχέτευση στην τουαλέτα.

Για να αλλάξετε τη βαλβίδα πλωτήρα, θα πρέπει να αγοράσετε μια συσκευή που είναι εντελώς παρόμοια με αυτήν που έχει φθαρεί. Μετά από αυτό, η παροχή κρύου νερού απενεργοποιείται και όλο το υγρό αποστραγγίζεται από το δοχείο..

Στη συνέχεια, από τον εύκαμπτο σωλήνα της εύκαμπτης γραμμής, πρέπει να ξεβιδώσετε το παξιμάδι που συγκρατεί τη βαλβίδα πλωτήρα, να αντικαταστήσετε το σπασμένο τμήμα και, στη συνέχεια, να επαναλάβετε όλες τις ενέργειες με την αντίστροφη σειρά.

Εάν ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες, η αντικατάσταση της βαλβίδας πλεύσης δεν θα είναι ταλαιπωρία..

Η πηγή του προβλήματος μπορεί να σχετίζεται με δυσλειτουργία της βαλβίδας αποστράγγισης. Και εδώ, όλα είναι απλά: πρώτα, πρέπει να διακόψετε τη ροή του υγρού, στη συνέχεια να επιθεωρήσετε ολόκληρη τη δομή, να αφαιρέσετε τη δεξαμενή αποστράγγισης και να αποσυνδέσετε τον εύκαμπτο σωλήνα για παροχή νερού. Μετά από αυτό, η βαλβίδα αποστράγγισης διαχωρίζεται απευθείας. Το μέρος όπου βρισκόταν πρέπει να απολιπανθεί, να καθαριστεί με καθαριστικό γυαλιού ή ειδικό καθαριστικό. Στη συνέχεια, μια βαλβίδα αποστράγγισης εργασίας είναι εγκατεστημένη στη δεξαμενή και όλα επιστρέφουν στη θέση τους.

Ελαχιστοποίηση του νερού

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη συνεχή θόλωση των σωλήνων και τη δεξαμενή τουαλέτας, δοκιμάστε ρυθμίστε την ένταση του εισερχόμενου νερού – είναι πιθανό ότι η αιτία της δυσλειτουργίας είναι ακριβώς αυτή. Απλά πρέπει να ελαχιστοποιήσετε την ποσότητα υγρού που εισέρχεται στον αποχετευτικό δίκτυο κατά την αποστράγγιση. Είναι καλύτερο να αντικαταστήσετε την ίδια τη δεξαμενή – αυτές τις μέρες παράγονται ειδικά μοντέλα εξοικονόμησης πόρων που γεμίζουν μόνο κατά το ήμισυ.

Χάρη σε αυτό το σχέδιο, το υγρό θερμαίνεται αρκετά γρήγορα και δεν σχηματίζεται συμπύκνωση. Επιπλέον, μπορείτε να εξοικονομήσετε καλά στην κατανάλωση νερού..

Αύξηση της θερμοκρασίας

Εάν η αιτία της συμπύκνωσης είναι πολύ κρύο νερό, το οποίο δεν έχει χρόνο να ζεσταθεί σε θερμοκρασία δωματίου, τότε πρέπει να λάβετε μέτρα για να το θερμάνετε. Υπάρχουν αρκετές μέθοδοι για την επίλυση αυτού του προβλήματος..

 • Εγκατάσταση θερμοσίφωνα. Σε αυτή την περίπτωση, η συσκευή βρίσκεται μέσα στη δεξαμενή. Σε αυτή την περίπτωση, ο θερμοσίφωνας θα θερμάνει το υγρό στο επιθυμητό ρυθμιζόμενο επίπεδο, το οποίο θα αποτρέψει τη συμπύκνωση..
 • Μόνωση σωλήνων νερού. Κάντε το καλύτερο ακόμη και στο στάδιο της εγκατάστασής τους. Ως αποτέλεσμα, το νερό που εισέρχεται στη δεξαμενή δεν θα είναι αρχικά πολύ κρύο. Το μερικό μπλοκάρισμα του σωλήνα μπορεί επίσης να βοηθήσει – με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ρυθμίσετε τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη για ιδιωτικά σπίτια..
 • Μπορείτε να εξετάσετε την εγκατάσταση θερμομόνωσης για τη δεξαμενή.. Για αυτό, είναι κατάλληλες τόσο ειδικές συσκευές όσο και τυχόν διαθέσιμα μέσα. Για να κάνετε τις απαραίτητες εργασίες, πρέπει να σκουπίσετε τη δεξαμενή και να την καλύψετε με θερμομονωτικό υλικό. Τις περισσότερες φορές, φύλλα νεοπρενίου ή διογκωμένης πολυστερίνης χρησιμοποιούνται ως μόνωση. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι αυτή η μέθοδος μπορεί να μην είναι πάντοτε εγγυημένη για να εμποδίσει το ρεζερβουάρ να θολώσει..

Μερικοί κατασκευαστές προσφέρουν μοντέλα στέρνας διπλού τοιχώματος: έχουν εσωτερικό πλαστικό δοχείο που δεν έρχεται σε επαφή με κεραμικά.

Εάν η τουαλέτα σας δεν προβλέπεται για μια τέτοια δομή, τότε μπορείτε να βάλετε μόνοι σας την πλαστική επένδυση.

Αναγκαστικός εξαερισμός

Εάν η θερμοκρασία του εισερχόμενου νερού είναι στο βέλτιστο επίπεδο, δεν υπάρχουν διαρροές, οι σωλήνες είναι μονωμένοι και ο υγρός αέρας παραμένει σε υψηλό επίπεδο, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν προβλήματα που σχετίζονται με τον εξαερισμό..

Σε αυτή την περίπτωση, το σύστημα εξαερισμού πρέπει να επιθεωρείται και να δοκιμάζεται ως εγκατάσταση τουαλέτας. και κατοικίες γενικότερα. Συνήθως, οι τουαλέτες, τα μπάνια και οι κουζίνες έχουν μικρές τρύπες στους τοίχους, που ονομάζονται «παράθυρα εξαερισμού». Είναι σχεδιασμένα για αποτελεσματική κυκλοφορία καθαρού αέρα. Ορισμένοι ιδιοκτήτες οικιστικών χώρων κατά τη διάρκεια των επισκευών κλείνουν τέτοια παράθυρα με υλικά φινιρίσματος, τούβλα τους ή τοιχοποιούν, κάτι που είναι μεγάλο λάθος..

Ο ευκολότερος τρόπος επίλυσης του προβλήματος είναι η εγκατάσταση ανεμιστήρων. Εισάγονται σε ειδικές οπές κυκλοφορίας. Για να γίνει αυτό, πρέπει να αφαιρέσετε το πλέγμα από την τρύπα και να τοποθετήσετε τη συσκευή σε αυτό. Κατά κανόνα, τέτοιοι ανεμιστήρες έχουν σχήμα στρογγυλού πλαισίου και τροφοδοτούνται από ηλεκτρικό δίκτυο. Λάβετε υπόψη ότι δεν πρέπει να τα συνδέσετε με διακόπτες φωτισμού, καθώς στην περίπτωσή μας είναι σημαντικό ο ανεμιστήρας να λειτουργεί συνεχώς όλη την ημέρα..

Η εγκατάσταση ενός νέου συστήματος εξαερισμού θα είναι μια αρκετά αποτελεσματική μέθοδος.. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να αγοράσετε αεραγωγούς, να τους συναρμολογήσετε και να τους τοποθετήσετε όπου είναι απαραίτητο, βάσει προκαταρκτικών τεχνικών υπολογισμών..

Ο εξαναγκασμένος εξαερισμός μπορεί να κλείσει με αναρτημένες δομές – σε αυτή την περίπτωση, η συνολική εμφάνιση του μπάνιου δεν θα επιδεινωθεί.

   Ένας τέτοιος εξαερισμός σας επιτρέπει να λύσετε αμέσως πολλά προβλήματα που σχετίζονται με την υγρασία στο μπάνιο και το σχηματισμό συμπύκνωσης. Επιπλέον, τα ρούχα σε τέτοια δωμάτια θα στεγνώσουν πολύ πιο γρήγορα..

   Εν κατακλείδι, σημειώνουμε ότι το συμπύκνωμα είναι πάντα κακό, όπου και αν εμφανίζεται.. Επομένως, πρέπει να το αντιμετωπίσετε αμέσως και ριζικά, διαφορετικά, αργά ή γρήγορα θα πρέπει να αναζητήσετε τρόπους για να αφαιρέσετε τη μούχλα, κάτι που είναι πολύ πιο δύσκολο να κάνετε από το να αντικαταστήσετε τη δεξαμενή ή να μονώσετε τους σωλήνες.

   Βίντεο σχετικά με τον τρόπο αφαίρεσης συμπυκνωμάτων από τη δεξαμενή τουαλέτας.