Σχεδιασμός τουαλέτας στο “Χρουστσόφ”

Σχεδιασμός τουαλέτας στο

Το μπάνιο είναι ένα σημαντικό στοιχείο κάθε σπιτιού. Δυστυχώς, δεν είναι όλοι τυχεροί να έχουν ευρύχωρο χώρο υγιεινής. Τι μπορεί να αλλάξει και πώς να γίνει ο χώρος μοντέρνος και άνετος – μοιραζόμαστε συμβουλές από επαγγελματίες.

Χαρακτηριστικά της διάταξης

Τα διαμερίσματα σε σπίτια που χτίστηκαν κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Χρουστσόφ έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά – μικρός κοινός χώρος διαβίωσης, μικρή κουζίνα, μικροσκοπικό μπάνιο, τις περισσότερες φορές σε συνδυασμό με μπάνιο.

Τέτοια διαμερίσματα ανήκουν στην κατηγορία των μικρών διαστάσεων συμπαγή κατοικία. Φαίνεται ότι το διαμέρισμα έχει όλα όσα χρειάζεστε, αλλά τουλάχιστον. Ο κύριος στόχος μιας τέτοιας κατασκευής είναι να παρέχει σε κάθε σοβιετική οικογένεια ξεχωριστή κατοικία. Ως αποτέλεσμα, τα πλάνα των διαμερισμάτων επηρεάστηκαν σοβαρά, ειδικά οι εγκαταστάσεις υγιεινής τους..

Διαμερίσματα – “Χρουστσόφ” κακώς εξοπλισμένα με θερμομόνωση και ηχομόνωση. Δεν υπάρχει ασανσέρ ή σκουπιδότοπος σε σπίτια με τέτοια κατοικία. Το ύψος τέτοιων σπιτιών δεν υπερβαίνει τους 5 ορόφους. Ένα από τα λίγα πλεονεκτήματα της διάταξης είναι ένα ξεχωριστό δωμάτιο ως αποθήκη, ενσωματωμένες ντουλάπες. Οι κύριες επικοινωνίες είναι σωλήνες κρύου και ζεστού νερού, τα συστήματα αποχέτευσης βρίσκονται στην τουαλέτα. Οι τοίχοι και οι γωνίες στα δωμάτια δεν είναι πάντα ίσες και ευθείες.

Επισκευή ενός μικρού μπάνιου: τι να λάβετε υπόψη?

Για να εξοπλίσετε ένα μικρό μπάνιο άνετα και πρακτικά, πρέπει να λάβετε υπόψη όλες τις αποχρώσεις και τα χαρακτηριστικά αυτού του δωματίου. Μπορείτε να αποκτήσετε ένα πιο ευρύχωρο δωμάτιο συνδυάζοντας το μπάνιο και την τουαλέτα, να αποσυναρμολογήσετε τον τοίχο μεταξύ τους, να κρύψετε τις επικοινωνίες σε ξεχωριστό κουτί, αλλά έτσι ώστε σε περίπτωση διαρροής σωλήνα να μπορεί να ανοίξει εύκολα.

Λόγω της μικρής του έκτασης, μικρή ένα μπάνιο απαιτεί πιο προσεγμένο σχεδιασμό όσον αφορά την πρακτικότητα, την κατάλληλη επιλογή των υλικών επένδυσης και φινιρίσματος.

Έτσι, οι γυψοσανίδες ή τα πλαστικά πάνελ δεν είναι κατάλληλα ως επένδυση τοίχων, αφού έχουν ένα συγκεκριμένο πλάτος και είναι ραμμένα σε οριζόντια πηχάκια καρφωμένα στον τοίχο. Μια τέτοια λύση θα μειώσει σημαντικά την περιοχή ενός ήδη πολύ μέτριου δωματίου όσον αφορά τις διαστάσεις..

Αλλά το περιγραφόμενο υλικό είναι ιδανικό για το σχηματισμό ενός κουτιού για σωλήνες και άλλες επικοινωνίες, μια θέση για ένα πλυντήριο ράφια, ράφια για την αποθήκευση αξεσουάρ μπάνιου και άλλα αντικείμενα. Το υλικό για την επένδυση τοίχων πρέπει να είναι αρκετά λεπτό, ανθεκτικό στην υγρασία, εύκολο να καθαριστεί.

Συνδυασμένη επιλογή μπάνιου

Σε πολλές σειρές σπιτιών “Χρουστσόφ”, το μπάνιο είναι ήδη συνδυασμένο, περιέχει 3 αντικείμενα απαραίτητα για τη ζωή – μπάνιο, νιπτήρα και λεκάνη τουαλέτας. Με ξεχωριστό μπάνιο, μπορείτε να προσθέσετε λειτουργικότητα και να επεκτείνετε ένα τέτοιο δωμάτιο συνδυάζοντας ένα μπάνιο και μια τουαλέτα. Η χρήσιμη περιοχή του δωματίου θα γίνει μεγαλύτερη λόγω αχρησιμοποίητων γωνιών. Σε ένα μικρό μπάνιο, μπορείτε επιπλέον να τοποθετήσετε μόνο τα πιο απαραίτητα – ένα πλυντήριο ρούχων, μια στενή ντουλάπα, κρεμάστε κρεμαστά ντουλάπια πάνω από το νεροχύτη.

Μπάνιο με πλυντήριο ρούχων – πολυλειτουργικό δωμάτιο. Με ένα μικρό πλάνο όλων των δωματίων και των χώρων του διαμερίσματος “Χρουστσόφ”, μόνο ένα πλυντήριο ρούχων μπορεί να τοποθετηθεί στο μπάνιο. Το μηχάνημα πρέπει να είναι συμπαγές σε μέγεθος, πολύ στενό και φορτωμένο μπροστά. Δεν υπάρχει χώρος για μεγαλύτερο αυτοκίνητο στο μπάνιο “Χρουστσόφ”. Ανάλογα με το πού βρίσκονται το μπάνιο και ο νεροχύτης, καθορίζεται ο χώρος για την τοποθέτηση του πλυντηρίου. Συνήθως τοποθετείται απλά κατά μήκος του απέναντι τοίχου..

Αλλη επιλογή – αφαιρέστε το μπάνιο και τοποθετήστε καμπίνα ντους – σε αυτήν την περίπτωση, ένας συγκεκριμένος χώρος ελευθερώνεται όχι μόνο για την τοποθέτηση του πλυντηρίου, αλλά και για άλλα έπιπλα. Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα αυτόματο πλυντήριο ρούχων κάτω από το νεροχύτη ανάμεσα στην μπανιέρα και την τουαλέτα. Εάν δανειστείτε ένα μέρος του διαδρόμου και το συνδυάσετε με χώρο υγιεινής, μπορείτε να εξοπλίσετε μια θέση σε αυτό για πλυντήριο ρούχων.

Είναι πολύ βολικό και λειτουργικό να τοποθετήσετε το μηχάνημα κάτω από το νεροχύτη – αυτό απελευθερώνει χώρο όπου μπορείτε να τοποθετήσετε ένα ντουλάπι για πετσέτες και άλλα αξεσουάρ.

Διάταξη ξεχωριστής μικρής τουαλέτας

Με ξεχωριστό μπάνιο σε διαμέρισμα Χρουστσόφ, το δωμάτιο όπου βρίσκεται η τουαλέτα είναι πολύ μικρό. Είναι απίθανο ότι τα πλάνα του δωματίου θα σας επιτρέψουν να βάλετε κάτι άλλο σε αυτό, εκτός από την τουαλέτα. Ως επένδυση το κεραμίδι είναι ιδανικό – είναι λεπτό, πρακτικό και όμορφο.

Στη γωνία δίπλα στην τουαλέτα, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα δοχείο καθαρισμού και μια λεκάνη τουαλέτας, να κρεμάσετε ένα ντουλάπι τοίχου στον τοίχο για να αποθηκεύσετε τα απαραίτητα μικροπράγματα, να στερεώσετε μια θήκη χαρτιού υγείας. Το χρωματικό σχέδιο είναι προτιμότερο από το παστέλ, τα ανοιχτά χρώματα επεκτείνουν οπτικά το χώρο του δωματίου.

Σχεδιασμός τουαλέτας στο “Χρουστσόφ”: δημιουργία εσωτερικού βήμα προς βήμα

Ο συνδυασμός χρωμάτων σε ένα μικρό μπάνιο σε ένα διαμέρισμα Χρουστσόφ εξαρτάται από το προσωπικό γούστο και τις προτιμήσεις των ιδιοκτητών του.. Τα ελαφριά παστέλ αυξάνουν οπτικά το μέγεθος του δωματίου, αλλά ο συνδυασμός χρωμάτων δεν χρειάζεται να είναι μονόχρωμος. Τα κεραμικά πλακίδια που συνδυάζουν πολλούς τόνους του ίδιου χρώματος είναι ιδανικά για διακόσμηση τοίχων.. Ο συνδυασμός αποχρώσεων κάνει το δωμάτιο πιο φωτεινό και κομψό.

  Η ανακαίνιση ενός μπάνιου με βαμμένους τοίχους φαίνεται καλή, χωρίς τη χρήση υλικών επένδυσης. Οι βαμμένοι τοίχοι στην τουαλέτα είναι ξανά στη μόδα, αυτή είναι η πιο οικονομική επιλογή για τη διακόσμηση ενός χώρου τουαλέτας. Αξιόπιστο ανθεκτικό στην υγρασία βαφή με βάση το νερό διατηρεί την αρχική του εμφάνιση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και αν επιλέξετε το σωστό χρώμα ή συνδυασμό χρωμάτων, μπορείτε να μετατρέψετε την τουαλέτα σε ένα κομψό δωμάτιο.. Αλλά αυτή η επιλογή φινιρίσματος έχει επίσης τα μειονεκτήματά της:

  • οι βαμμένες επιφάνειες είναι ευαίσθητες σε εξωτερικές μηχανικές επιδράσεις (το χρώμα μπορεί να σπάσει, να ξεκολλήσει, μπορεί εύκολα να γρατζουνιστεί με ένα αιχμηρό αντικείμενο).
  • σε περίπτωση υψηλής υγρασίας και ανεπαρκούς αερισμού, μπορεί να εμφανιστεί μύκητας, μούχλα στη βαμμένη επιφάνεια.
  • με λάθος επιλογή χρώματος, το δωμάτιο θα φαίνεται φθηνό και απλό.

  Μικρές τουαλέτες 3 τ. m απαιτούν μια ικανή και προσεκτική προσέγγιση κατά την επιλογή υλικών φινιρίσματος, χρωμάτων, δαπέδων και τοίχων. Η ξεχωριστή διάταξη της τουαλέτας και του μπάνιου πρέπει επίσης να είναι διακοσμημένη και επιπλωμένη σε ένα χρώμα και στυλ. Στη συνέχεια, το δωμάτιο υγιεινής θα φαίνεται αρμονικό και άνετο..

  Χρωματιστά

  Η επιλογή της παλέτας χρωμάτων πρέπει να επικεντρωθεί στο κύριο στυλ του δωματίου. Για ένα μικρό χώρο, είναι καλύτερο να επιλέξετε ανοιχτά χρώματα, διακοσμητικά στοιχεία και αντικείμενα μεσαίου μεγέθους.. Οι επιφάνειες καθρέφτη σε ντουλάπια, διακοσμητικά στοιχεία, φωτιστικά θα βοηθήσουν στην οπτική αύξηση του χώρου.. Το ιδανικό χρώμα για ένα τέτοιο δωμάτιο είναι όλες οι αποχρώσεις του μπεζ, του σολομού, του κίτρινου, του πράσινου, του φιστικιού, της ελιάς, ενός συνδυασμού αποχρώσεων σοκολάτας και γάλακτος..

  Υλικά φινιρίσματος

  Στην ιδανική περίπτωση, η οροφή μπορεί απλά να βαφτεί με λευκό χρώμα.. Για το σκοπό αυτό, υπάρχουν ακρυλικά, με βάση το νερό, σιλικόνη, πυριτικά χρώματα.. Είναι ανθεκτικά στο νερό, κολλάνε καλά στην επιφάνεια και φροντίζονται εύκολα. Το ταβάνι μπορεί να γίνει ματ ή γυαλιστερό. Εάν η επιφάνειά του δεν είναι εντελώς επίπεδη, συνιστάται να το ισοπεδώσετε με ένα φύλλο γυψοσανίδας, στο οποίο συχνά χτίζονται συμπαγείς λαμπτήρες για επιτόπιο φωτισμό. Ακόμη και με χαμηλό ταβάνι, λίγα εκατοστά που χάνονται από πάνω δεν θα αλλάξουν το συνολικό χώρο του δωματίου..

  Οι τοίχοι είναι καλύτερα να βαφτούν με μπογιά ή κεραμικά πλακίδια.. Γυψοσανίδες, φύλλα μοριοσανίδων, πλαστικά ή ξύλινα πάνελ, λόγω του πάχους και του τρόπου στερέωσής τους, θα πάρουν πολύ χώρο από το δωμάτιο και θα μειώσουν σημαντικά τη χρήσιμη περιοχή του.

  Μπορείτε να επιλέξετε ακρυλικά και χρώματα με βάση το νερό για βαφή τοίχων.. Τα κεραμίδια στους τοίχους μπορεί να είναι μονόχρωμα ή να έχουν συνδυασμό αρκετών τόνων του ίδιου χρώματος, μια λεία γυαλιστερή επιφάνεια διευρύνει το χώρο. Σε μια τουαλέτα απομονωμένη από την μπανιέρα, ακόμη και ανθεκτική στην υγρασία μη υφασμένη ταπετσαρία σε ευχάριστο συνδυασμό χρωμάτων με διακριτικό μοτίβο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διακόσμηση τοίχων.

  Στο πάτωμα, η πορσελάνινη πέτρα ταιριάζει καλύτερα, κυματοειδής κεραμίδια δαπέδου. Το πρακτικό για χρήση αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο φαίνεται καλό. Μια πιο δαπανηρή επιλογή δαπέδου – μουσαμάς. Χρώμα – καφέ, σοκολάτα, καφές με κρέμα, μαύρο, σκούρο πράσινο και τυχόν άλλοι τόνοι που απηχούν το χρώμα του κύριου φινιρίσματος.

  Επιλογή επίπλων

  Το μικρό πλάνο του μπάνιου στο “Χρουστσόφ” απαιτεί μια συμπαγή, προσεκτική τοποθέτηση επίπλων και ειδών υγιεινής σε αυτό. Για εξοικονόμηση χώρου είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε αναρτημένες δομές που παρέχουν ελεύθερο χώρο κάτω από αυτές. Ντουλάπια τοίχου ενσωματωμένα στη θέση του ράφι πίσω από την τουαλέτα ή πάνω από την μπροστινή πόρτα θα επεκτείνουν σημαντικά τη λειτουργικότητα αυτού του δωματίου. Από έπιπλα δαπέδου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια στενή θήκη μολυβιού (με συνδυασμένο μπάνιο και τουαλέτα).

  Μικρός φωτισμός και διακόσμηση τουαλέτας

  Για πλήρη φωτισμό ενός μικρού χώρου, ένας λαμπτήρας οροφής θα είναι αρκετός. Μπορείτε να εγκαταστήσετε φωτισμό σημείου στην οροφή και στους τοίχους, αν το επιθυμείτε, κρεμάστε την απλίκα. Ως διακόσμηση, τοποθετήστε ένα φωτεινό, χαλί σε αντίθεση στο πάτωμα, μπορεί να είναι λείο ή χνουδωτό. Τοποθετήστε τη γνήσια θήκη χαρτιού υγείας, το κομψό σετ καθαρισμού τουαλέτας.

  Λύσεις στυλ

  Ας εξετάσουμε διάφορες κατευθύνσεις στυλ που είναι πιο κατάλληλες για τη δημιουργία ενός εσωτερικού χώρου σε ένα μικρό μέγεθος μπάνιου “Χρουστσόφ”.

  Πατάρι

  Διακόσμηση σε στιλ σοφίτας – η βέλτιστη λύση για ένα μικρό μπάνιο. Το στυλ συνεπάγεται τη χρήση απλών υλικών (τούβλο, τεχνητή πέτρα, σκυρόδεμα), την πλήρη απουσία διακοσμητικών στοιχείων. Υλικά μεγάλου μεγέθους σε ένα μικρό δωμάτιο μπορούν να αντικατασταθούν με πλακάκια με απομίμηση πέτρας, πλινθοδομή. Το δωμάτιο θα φαίνεται βάναυσο και αυστηρό.

  Μινιμαλισμός

  Μικρό μπάνιο, διακοσμημένο σε στιλ μινιμαλισμού, φαίνεται λακωνικό και κομψό. Η παλέτα χρωμάτων είναι απαλή και σιωπηλή. Λευκοί, γκρι, μπεζ τόνοι, συμπαγείς ενσωματωμένες συσκευές, λαμπερές μεταλλικές επιφάνειες, ελάχιστη διακόσμηση θα δημιουργήσουν μια αίσθηση ισορροπίας και ηρεμίας.

  Ρετρό

  Για να σχεδιάσετε ένα μικρό δωμάτιο σε στυλ ρετρό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια δύο υλικά – χρώμα και πλακάκια. Τα κεραμίδια μπορούν να τοποθετηθούν μόνο στο κάτω μέρος των τοίχων και η κορυφή μπορεί να διακοσμηθεί με μπογιά. Πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες ασπρόμαυρες, μια vintage λάμπα θα φαίνονται καλά ως διακόσμηση στους τοίχους..

  Προβηγκίας

  Προβηγκία – είναι πάντα άνεση και αρμονία σε όλα. Το στυλ λατρεύει τα floral prints, τα μοτίβα ελέγχου ή τις πουά, διακοσμητικά αντικείμενα από ξύλο. Συνιστάται να τοποθετείτε στενά στρογγυλά ψάθινα καλάθια-σωλήνες για αποθήκευση στη γωνία ή κατά μήκος του τοίχου, να κρεμάσετε την αρχική θήκη από σφυρήλατο σίδερο για χαρτί υγείας.

  Eco

  Το στυλ υπαγορεύει τη χρήση φυσικών υλικών στη διακόσμηση και διακόσμηση, φυσικά και φιλικά προς το περιβάλλον. Το φυσικό ξύλο, η πέτρα ή η μίμησή του θα δημιουργήσουν μια αίσθηση μιας γωνιάς της φύσης στο δωμάτιο. Ως διακόσμηση, τα ξύλινα κουτιά για διάφορα αντικείμενα που μπορούν να τοποθετηθούν στο πάτωμα ή να τοποθετηθούν σε μια θέση πίσω από την τουαλέτα, ψάθινα καλάθια από κλαδιά ιτιάς και άλλους εύκαμπτους θάμνους είναι καλά.

  Μη διστάσετε να πειραματιστείτε. Επιλέξτε το δικό σας μοναδικό σχέδιο. Και φυσικά, μην ξεχάσετε να νομιμοποιήσετε την ιδέα της ανάπλασης του μπάνιου με την υπάρχουσα σειρά..

  Διαβάστε περισσότερα για την αλλαγή του συνδυασμένου μπάνιου στο "Χρουστσόφ" θα το μάθετε στο επόμενο βίντεο.