Χαρακτηριστικά γυάλινων σπιτιών και επιλογές έργου

Επί του παρόντος, μια ποικιλία υλικών χρησιμοποιείται για την κατασκευή κτιρίων κατοικιών. Όλο και πιο συχνά μπορείτε να βρείτε έργα γυάλινων κατασκευών. Σήμερα θα μιλήσουμε για τα χαρακτηριστικά αυτών των κατοικιών, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους..

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα γυάλινα σπίτια έχουν πολλά σημαντικά πλεονεκτήματα.

 • Εμφάνιση. Τέτοια σχέδια θα φαίνονται όσο το δυνατόν πιο μοντέρνα, κομψά και πρωτότυπα..

 • Αξιοπιστία. Οι γυάλινες προσόψεις παρέχουν προστασία από διάφορες καιρικές συνθήκες.

 • Απλή τεχνολογία εγκατάστασης. Τα γυάλινα κτίρια χαρακτηρίζονται από τις ταχύτερες ταχύτητες συναρμολόγησης και κατασκευής.

 • Κερδοφορία. Οι γυάλινες προσόψεις σας επιτρέπουν να διατηρείτε ένα βέλτιστο μικροκλίμα ακόμη και το χειμώνα, ώστε να μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα σε συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού.

Επιπλέον, μεταξύ των πλεονεκτημάτων μπορεί να σημειωθεί υψηλός βαθμός πυρασφάλειας, αυξημένη αντοχή στη διάβρωση και την υγρασία, η μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια ζωής (περισσότερα από 100 χρόνια).

Αλλά ταυτόχρονα, τέτοια κτίρια έχουν επίσης σημαντικά μειονεκτήματα..

 • Υψηλή τιμή. Η κατασκευή μιας κατοικίας από τέτοιο υλικό θα είναι αρκετά δαπανηρή..

 • Μετάδοση ηλιακού φωτός. Οι γυάλινες επιφάνειες, που βρίσκονται στην ηλιόλουστη πλευρά, μεταδίδουν πολύ φως, το οποίο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την κατάσταση των επίπλων και άλλων προϊόντων στο εσωτερικό.

 • Δυσκολία αποχώρησης. Όλη η σκόνη και άλλοι μολυσματικοί παράγοντες που συσσωρεύονται σε τέτοιο υλικό πρέπει να αφαιρεθούν εγκαίρως, κάτι που είναι μια αρκετά μακρά και επίπονη διαδικασία..

 • Ορατότητα. Τα πανοραμικά παράθυρα επιτρέπουν σε άλλους ανθρώπους να δουν όλα όσα συμβαίνουν στο κτίριο κατοικιών.

Επισκόπηση έργων

Στη συνέχεια, θα αναλύσουμε ποια έργα γυάλινων κτιρίων κατοικιών υπάρχουν..

Μια ιστορία

Ο σχεδιασμός με συνδυασμό υλικών θα φανεί ενδιαφέρον. Σε αυτή την περίπτωση, το κύριο μέρος είναι κατασκευασμένο από γυαλί.. Οι ακόλουθες βάσεις χρησιμοποιούνται συχνότερα ως πρόσθετα υλικά:

 • σκυρόδεμα;

 • διάφορα είδη ξύλου?

 • πέτρα (φυσική και τεχνητή).

 • μέταλλα.

Εάν σκοπεύετε να χτίσετε ένα εξοχικό σπίτι στη φύση, τότε θα πρέπει να υπάρχει ένας ελάχιστος αριθμός εσωτερικών χωρισμάτων. Είναι δυνατή η σύνδεση πολλών ξεχωριστών χώρων (σαλόνι και κουζίνα, κουζίνα και τραπεζαρία, μελέτη και υπνοδωμάτιο). Τέτοιες δομές μπορούν να κατασκευαστούν σε πασσάλους..

Το έργο των μικρών μονοκατοικιών μπορεί να περιλαμβάνει μια συμπαγή κουζίνα, 1 ή 2 υπνοδωμάτια (10 τετραγωνικά μέτρα το καθένα), ένα μίνι γραφείο, ένα μικρό συνδυασμένο μπάνιο, ένα σαλόνι και ένα χολ. Είναι καλύτερα να συνδυάσετε το σαλόνι με την κουζίνα.. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να διαθέσετε λίγο χώρο για την οργάνωση ενός τεχνικού δωματίου.

Αυτή η διάταξη θα είναι η καλύτερη επιλογή εάν η περιοχή κατασκευής είναι 50-60 τ. Μ.

Μικρά σπίτια με μεταλλικές και γυάλινες προσόψεις στο δάσος φαίνονται όμορφα. Τέτοια κτίρια θα είναι μια εξαιρετική επιλογή για αναψυχή. Συχνά είναι εξοπλισμένα με διάφορα ανθεκτικά σιδερένια μέρη. Η διάταξη σε τέτοια κτίρια μπορεί να είναι δωρεάν, εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιούνται κινητά χωρίσματα. Εάν είναι επιθυμητό, ​​επιτρέπεται ο σχεδιασμός δομής με θόλο, προορίζεται επίσης για περιοδική υπαίθρια αναψυχή.

Για μεγαλύτερους χώρους, μπορείτε να διαθέσετε ένα ευρύχωρο σαλόνι (25-30 τ.μ.), τρία υπνοδωμάτια, 1 ή 2 μπάνια, κουζίνα σε συνδυασμό με τραπεζαρία, ευρύχωρη αίθουσα. Και μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε ένα γκαράζ για δύο αυτοκίνητα στο έργο..

Μερικές φορές, αντί για ένα υπνοδωμάτιο, φτιάχνουν μια μελέτη ή μια αίθουσα παιχνιδιών για παιδιά. Εάν το επιθυμείτε, το σαλόνι μπορεί να συνδεθεί με την κουζίνα ή με ξεχωριστό χώρο τραπεζαρίας.

Και επίσης στο έργο ενός μεγάλου μονοώροφου γυάλινου σπιτιού, μπορείτε να συμπεριλάβετε δύο ευρύχωρα υπνοδωμάτια, ένα μεγάλο σαλόνι (ξεχωριστό ή σε συνδυασμό με τραπεζαρία), κουζίνα, μπάνιο, προθάλαμο, αίθουσα. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να παράσχετε δύο συνδυασμένα μπάνια ταυτόχρονα. Εάν το σπίτι έχει σχεδιαστεί για μια οικογένεια με παιδιά, τότε μπορείτε επίσης να αφήσετε ένα μέρος για την οργάνωση ενός χώρου παιχνιδιού, παιδικό δωμάτιο.

Συχνά αφήνουν χώρο για μια βεράντα. Μπορεί να είναι είτε ανοιχτό είτε κλειστό..

Όταν σχεδιάζετε ιδιωτικές κατοικίες σε έναν όροφο με έκταση 250-300 τετραγωνικών μέτρων, μπορείτε να συμπεριλάβετε ένα ευρύχωρο σαλόνι με επιφάνεια 40-50 τετραγωνικών μέτρων. m, δύο υπνοδωμάτια, παιδικό δωμάτιο με χώρο παιχνιδιού, κουζίνα με τραπεζαρία, μια μικρή τεχνική αίθουσα, δύο μπάνια επιφάνειας 7-8 τ. m, αίθουσα, γκαράζ για 1 ή 2 αυτοκίνητα.

Για να σχηματίσετε ξεχωριστές ζώνες σε ένα ευρύχωρο κτίριο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εσωτερικά χωρίσματα. Είναι κατασκευασμένα από διάφορα υλικά. Τις περισσότερες φορές, λαμβάνονται διάφορα είδη ξύλου. Το ξύλο με έντονο φυσικό μοτίβο θα φανεί το πιο όμορφο και ενδιαφέρον..

Και επίσης μπορούν να είναι κατασκευασμένα από μέταλλο, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ανοξείδωτο χάλυβα. Δεν θα αλλοιωθεί και θα χάσει την εμφάνισή του κατά τη λειτουργία. Επιπλέον, αυτό το υλικό είναι ανθεκτικό στις αρνητικές επιπτώσεις της υγρασίας. Δεν θα δημιουργηθεί διάβρωση στην επιφάνειά του. Τέτοια χωρίσματα μπορεί να έχουν διάφορα μεγέθη και σχήματα..

Μερικές φορές γίνονται επίσης διαφανή χωρίσματα, τα οποία γεμίζουν με μια μέθοδο πλαισίου..

Διώροφη

Στη συνέχεια, θα αναλύσουμε πώς μπορείτε να σχεδιάσετε διώροφα γυάλινα σπίτια.. Τις περισσότερες φορές, τέτοιες κατοικίες έχουν σημαντική έκταση. Κατά τη διακόσμηση εξωτερικών προσόψεων, συνδυάζονται επίσης διάφορα υλικά (γυαλί με ξύλο, πλαστικό, σκυρόδεμα). Το σχήμα των σπιτιών μπορεί να είναι διαφορετικό (τετράγωνο, ορθογώνιο, πολυγωνικό). Στο πρώτο επίπεδο, θα είναι δυνατή η τοποθέτηση σαλόνι, κουζίνα, μελέτη, αίθουσα, καθώς και ένα τεχνικό δωμάτιο. Στον δεύτερο όροφο, 2 ή 3 υπνοδωμάτια, ένα παιδικό δωμάτιο είναι πιο συχνά εξοπλισμένα. Ένα μπάνιο, κατά κανόνα, διατίθεται τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη βαθμίδα..

Μπορείτε επίσης να προσφέρετε βεράντα ή βεράντα και γκαράζ για 1 ή 2 αυτοκίνητα. Τα χωρίσματα σε τόσο μεγάλες κατοικίες μπορούν να γίνουν διαφανή με προφίλ αλουμινίου. Μπορούν να δημιουργηθούν από φυσική ή τεχνητή πέτρα, ξύλο, μέταλλο.

Εάν το σπίτι θα χτιστεί για μια μεγάλη οικογένεια, μπορείτε να αυξήσετε τον αριθμό των υπνοδωματίων και των παιδικών δωματίων, είναι επίσης καλύτερο να παρέχετε ξεχωριστό χώρο παιχνιδιού για τα παιδιά.. Συχνά, ο πρώτος όροφος τέτοιων κτιρίων είναι τελειωμένος με σκυρόδεμα, τούβλο, πέτρα, επεξεργασμένος με ξύλο υψηλής ποιότητας και ο δεύτερος όροφος είναι ήδη κατασκευασμένος με μεγάλα πανοραμικά παράθυρα..

Τέτοια σχέδια θα φαίνονται όσο το δυνατόν πιο μοντέρνα, όμορφα και προσεγμένα. Σε αυτή την περίπτωση, ένα ειδικό μεταλλικό κεραμίδι χρησιμοποιείται κυρίως ως υλικό στέγης..

Στον δεύτερο όροφο ενός μεγάλου σπιτιού, μπορείτε επίσης να οργανώσετε μια αίθουσα μπιλιάρδου, χώρο πλυντηρίου και αποθήκευσης, ένα ευρύχωρο καμαρίνι. Τα σπίτια με μεγάλη γυάλινη σοφίτα θα είναι μια ασυνήθιστη επιλογή. Τις περισσότερες φορές, αυτά τα μέρη του κτιρίου αντιπροσωπεύουν ένα εντελώς ολόκληρο και μονόκλινο δωμάτιο. Εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να χωριστεί σε πολλές ξεχωριστές ζώνες λόγω εσωτερικών χωρισμάτων ή μπορεί να αφεθεί σε αυτήν τη μορφή.

Συχνά, ένας μεγάλος παιδικός χώρος οργανώνεται σε αυτό το μέρος του σπιτιού, μπορείτε επίσης να εξοπλίσετε ένα υπνοδωμάτιο με γκαρνταρόμπα, ένα γραφείο με βιβλιοθήκη στο σπίτι.. Για εξοικονόμηση χώρου, μπορείτε να τοποθετήσετε μια σπειροειδή σκάλα σε διώροφα κτίρια. Θα καταλάβει τον ελάχιστο χώρο.

Επιλογές σχεδίασης

Τα κτίρια κατοικιών από γυαλί μπορούν να κατασκευαστούν σε διάφορα σχέδια.

 • Σκανδιναβικό στιλ. Αυτός ο σχεδιασμός θεωρείται ο πιο δημοκρατικός. Δημιουργείται σε ανοιχτόχρωμα χρώματα: συχνά χρησιμοποιούνται λευκό, μπεζ, κρέμα, διάφορες φυσικές αποχρώσεις. Το σκανδιναβικό στυλ χαρακτηρίζεται από απλότητα, μέγιστη λειτουργικότητα, καθαρές γραμμές και κομψότητα. Όταν διακοσμείτε ένα τέτοιο εσωτερικό, κυριαρχεί η φυσικότητα. Φροντίστε να αφήσετε πολύ ελεύθερο χώρο, ο οποίος είναι γεμάτος φως και αέρα. Τα έπιπλα πρέπει να είναι διακοσμημένα σε διαφορετικές αποχρώσεις του φωτός και του φωτός, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν μικρά φωτεινά αντικείμενα, λειτουργούν ως ενδιαφέρουσα προφορά. Όλα τα δωμάτια πρέπει να είναι καλά φωτισμένα, ενώ συνιστάται να κρεμάσετε πηγές φωτός πολλαπλών επιπέδων.

 • Πατάρι. Το μοντέρνο στυλ χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποσότητα ανοιχτού χώρου, την παρουσία βιομηχανικών και βιομηχανικών λεπτομερειών. Η σοφίτα χαρακτηρίζεται από πολύ ψηλά ταβάνια, παρουσία ημιτελών τοίχων από τούβλα, ανοιχτά δοκάρια. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να τοποθετήσετε τον ελάχιστο αριθμό δομών επίπλων στα δωμάτια. Συχνά, τόσο τα υπερσύγχρονα όσο και τα έπιπλα αντίκες τοποθετούνται στο σπίτι ταυτόχρονα για να αποκτήσουν ένα πιο πρωτότυπο σχέδιο. Θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο λακωνικό και λειτουργικό. Κατά την οργάνωση του φωτισμού, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ευέλικτους λαμπτήρες. Διατίθενται απλοί πολυέλαιοι, κρεμαστά φωτιστικά, φωτιστικά δαπέδου και μοντέρνος φωτισμός LED σε διαφορετικά χρώματα.

 • Μινιμαλισμός. Αυτή η κατεύθυνση στυλ χαρακτηρίζεται από τη χρήση μιας ελάχιστης ποσότητας επίπλων, αλλά πρέπει να είναι λειτουργική. Για φωτισμό, μην χρησιμοποιείτε πολύ ογκώδεις πολυελαίους, είναι προτιμότερο να επιλέξετε λαμπτήρες απλής μορφής. Κατά τη διακόσμηση του εσωτερικού, χρησιμοποιούνται κυρίως γκρι και λευκά χρώματα. Το σπίτι πρέπει να έχει δομές που επιτρέπουν στο φως να περνάει. Το εσωτερικό χρησιμοποιεί κυρίως τούβλο, πέτρα, ξύλο, σκυρόδεμα. Εάν πρόκειται να κολλήσετε ταπετσαρία, τότε πρέπει να επιλέξετε μονόχρωμους καμβάδες ήρεμων φωτεινών αποχρώσεων. Θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον διακοσμητικά αντικείμενα.

 • Ecostyle. Κατά τη διακόσμηση τέτοιων εσωτερικών χώρων, λαμβάνονται διάφορα φυσικά υλικά, όπως ξύλο, λινό και φυσικό βαμβάκι. Συχνά, για επισκευές, αγοράζουν κεραμικά πλακίδια, τούβλα, πηλό, χαρτί ανίχνευσης, δέρμα, μπαμπού. Ο φωτισμός πρέπει να είναι ολοκληρωμένος (φυσικός φωτισμός και από λάμπες). Ο συνδυασμός χρωμάτων πρέπει να επιλέγεται από μια φυσική παλέτα. Οι αποχρώσεις πρέπει να είναι μπλε, πράσινες, μπεζ, λευκές και καφέ. Τα ψάθινα έπιπλα διαφορετικών μεγεθών και σχημάτων θα φαίνονται υπέροχα. Συνιστάται επίσης να τοποθετήσετε σε τέτοιους εσωτερικούς χώρους μεγάλο αριθμό διαφορετικών φυτών εσωτερικού χώρου, πράσινα χαλιά, τα οποία στην εμφάνισή τους μοιάζουν με γρασίδι. Συχνά, ένα εσωτερικό σχεδιασμένο σε αυτό το στυλ απεικονίζει ένα συγκεκριμένο τοπίο (ακτή, λίμνη, ωκεανός). Η φυσική διακόσμηση (κοχύλια, προϊόντα από μπαμπού, διακοσμητική πέτρα) θα σας επιτρέψει να διακοσμήσετε τα δωμάτια. Ως προσθήκη, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα ενυδρείο με ψάρια, βιολογικός χώρος.

 • Υψηλής τεχνολογίας. Αυτό το στυλ συνδυάζει καινοτόμες τεχνολογίες και διακριτική λακωνική διακόσμηση. Η υψηλής τεχνολογίας αναφέρεται σήμερα ως υπερσύγχρονες κατευθύνσεις. Χαρακτηρίζεται από την παρουσία ομοιόμορφων, σαφών και ευθειών γραμμών και σχημάτων. Κατά τη διακόσμηση, χρησιμοποιούνται μεταλλικά προϊόντα (συχνότερα από ανοξείδωτο ατσάλι), υψηλής ποιότητας πλαστικό και γυαλί. Το σύστημα φωτισμού πρέπει να οργανωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργεί το αποτέλεσμα ενός ευρύχωρου σπιτιού. Τα σχέδια επίπλων πρέπει να είναι λειτουργικά και λακωνικά · πολύ φωτεινά και ποικίλα χρώματα θα είναι ακατάλληλα. Το στυλ υψηλής τεχνολογίας χαρακτηρίζεται από σαφή χωροθέτηση. Τα χωρίσματα μπορούν επίσης να είναι από γυαλί ή πλαστικό. Μερικές φορές δημιουργούνται ειδικά χωρίσματα για κινητά, τα οποία, εάν είναι απαραίτητο, μπορούν εύκολα να αναδιαταχθούν σε άλλο μέρος. Κατά κανόνα, τα ακόλουθα χρώματα επικρατούν στο σχεδιασμό: μπεζ, γκρι, λευκό, μαύρο, μεταλλικό, ασημί. Μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά μεταξύ τους. Οι φωτεινές αντιθέσεις χρησιμοποιούνται σπάνια ως προφορά..

Όμορφα παραδείγματα

Ένα κτίριο κατοικιών ενός ορόφου διακοσμημένο με μεγάλα γυάλινα πάνελ θα φαίνεται λακωνικό και τακτοποιημένο. Ένα μέρος του κτιρίου μπορεί να τελειώσει με σκούρα γκρι πέτρινα υλικά. Ταυτόχρονα, επιτρέπεται η διαίρεση πανοραμικών παραθύρων χρησιμοποιώντας μαύρα προφίλ..

Είναι καλύτερα να διακοσμήσετε την περιοχή γύρω από ένα τέτοιο κτίριο με χώρους πρασίνου..

Οι κατοικίες με μεγάλα πανοραμικά παράθυρα και ξύλινη επένδυση στην εξωτερική πρόσοψη θα είναι μια άλλη ενδιαφέρουσα επιλογή. Η οροφή μπορεί επίσης να διακοσμηθεί με ξύλινα στοιχεία. Σε αυτή την περίπτωση, τα μπαλκόνια, οι βεράντες και οι βεράντες πρέπει επίσης να είναι κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας και επεξεργασμένο ξύλο..

Οι πόρτες συχνά επιλέγονται σε καφέ παλέτα. Τέτοια κτίρια φαίνονται όμορφα με μεγάλα πανοραμικά παράθυρα και με λευκά ή ανοιχτό γκρι μαζικά πάνελ..

Τα μεμονωμένα μέρη (πόρτες, σκάλες, βεράντα) μπορούν να διακοσμηθούν με ξύλο ή πέτρα. Μια ευρύχωρη φωτεινή βεράντα με φωτεινό σύστημα φωτισμού θα φαίνεται ασυνήθιστη.