Πολυέλαιοι αράχνης

Ακόμα και το πιο μινιμαλιστικό εσωτερικό έχει τουλάχιστον ένα διακοσμητικό στοιχείο. Και συχνά είναι ένας πολυέλαιος, η εμφάνιση του οποίου είναι σε θέση να μεταμορφώσει ολόκληρο το δωμάτιο και να δημιουργήσει μια ορισμένη διάθεση..

Ο πολυέλαιος “Spider”, εκπληκτικός στο κομψό και μοναδικό του, μπορεί να συμπληρωθεί με το στυλ σοφίτας, το οποίο έχει γίνει πολύ δημοφιλές πρόσφατα. Αυτό είναι ένα μποέμ εσωτερικό για δημιουργικούς ανθρώπους που αγαπούν τα πειράματα και τα μοναδικά πράγματα..

Τι είναι?

Ο πολυέλαιος πήρε αυτό το όνομα για κάποιο λόγο. Αποτελείται από μια κεντρική βάση, από την οποία διακλαδίζονται ισχυρά σύρματα, που καταλήγουν σε λαμπτήρες. Κάθε ένα από τα “πόδια” μπορεί να έχει μια ειδική στερέωση στην οροφή ή ένα συμπαγές μεταλλικό πλαίσιο. Σε αυτή την περίπτωση, εύκαμπτα τρίποδα που καταλήγουν σε λάμπες απομακρύνονται από την κεντρική βάση. Αν και ο παραδοσιακός πολυέλαιος οροφής “αράχνη” είναι πιο κοντά στην πρώτη έκδοση. Αυτός ο σχεδιασμός σε σχήμα εντόμου έδωσε το όνομα του προϊόντος.

Ιδιαιτερότητες

Η ομορφιά του προϊόντος είναι ότι μπορείτε να το αλλάξετε κατά την κρίση σας. Η θέση των πλαϊνών στηριγμάτων εξαρτάται μόνο από το δικό σας γούστο.

Μπορείτε να κρεμάσετε κορδόνια με λάμπες σε διαφορετικά ύψη και διαφορετικές αποστάσεις από το κέντρο. Ταυτόχρονα, μπορούν να γίνουν ρυθμίσεις μετά τη διαδικασία τοποθέτησης με μία εύκολη κίνηση..

Οι λαμπτήρες έχουν συχνά μεταλλική σκιά, αλλά μπορούν να παραχθούν και χωρίς αυτό. Στη συνέχεια μοιάζουν με δροσοσταλίδες παγωμένες στα τριχωτά πόδια ενός εντόμου. Αυτό το αποτέλεσμα θα κάνει οπτικά τη δομή ελαφρύτερη και λιγότερο εκφοβιστική..

Δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή για μεταβιομηχανικό εσωτερικό ή στυλ σχεδιασμού πατάρι. Αυτοί οι κομψοί, αστικοποιημένοι πολυέλαιοι θα φωτίσουν το δωμάτιο και θα προσθέσουν μια νότα μποέμ και θα αμφισβητήσουν τολμηρά τα πρότυπα της κοινωνίας..

Πρέπει να πω ότι για να κρεμάσετε μια τέτοια λάμπα στο σπίτι σας, πρέπει να έχετε επαρκές ύψος οροφής. Αρχικά, το στυλ σοφίτας, που ταιριάζει τόσο πολύ με το σχεδιασμό του λαμπτήρα, γεννήθηκε από την έμπνευση εγκαταλελειμμένων εργαστηρίων και εργοστασίων. Τα μεγάλα δωμάτια απλώς περίμεναν έναν πραγματικό “γίγαντα αράχνης”, γιατί χάρη στα μακριά πόδια τους η λάμπα είναι σε θέση να διαχέει το φως σε όλο το δωμάτιο.

Προβολές

Μιλώντας για τις ποικιλίες λαμπτήρων “αράχνης”, υπάρχουν δύο τύποι από αυτούς:

  • Το πρώτο έχει κεντρική βάση και μαλακά εξερχόμενα πόδια σύρματος. Τα πλαφόν τέτοιων επιλογών είναι απλό μέταλλο, με τη μορφή σκαλισμένων σχάρων διαφόρων μοντέλων ή χωρίς καθόλου αμπαζούρ. Οι βολβοί, κατά κανόνα, τοποθετούνται σε σφαιρικό σχήμα, σαν να μιμούνται σταγόνες υγρασίας.
  • Ο δεύτερος τύπος έχει συμπαγή πόδια που εκτείνονται από την κεντρική βάση, επίσης συχνότερα από μέταλλο. Μπορούν να λυγίσουν και να αλλάξουν θέση, καθώς συνήθως είναι εξοπλισμένα με 2-3 μεντεσέδες. Μπορείτε να ρυθμίσετε όχι μόνο το πόδι, αλλά και τη γωνία πρόσπτωσης του φωτός. Τέτοιοι λαμπτήρες είναι πιο συχνά εξοπλισμένοι με μεταλλική σκιά. Φαίνονται πιο ογκώδη και είναι κατάλληλα για μεγάλα δωμάτια..

Χρωματικές λύσεις

Τις περισσότερες φορές, οι πολυέλαιοι αράχνης παράγονται σε μαύρο χρώμα, μιμούμενοι το χρώμα ενός από τα μεγαλύτερα και πιο τρομακτικά έντομα στον πλανήτη, την ταραντούλα. Ωστόσο, μπορείτε να βρείτε πιο εξελιγμένες λευκές επιλογές ή ακόμα και έγχρωμες, οι οποίες χρησιμοποιούνται συχνά στο σχεδιασμό παιδικών και εφήβων δωματίων..

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κύπελλο οροφής και τα σύρματα μπορεί να έχουν διαφορετικά χρώματα και η επιλογή τους είναι αρκετά πλούσια. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε το χρώμα της κασέτας. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν μια μονόχρωμη λάμπα..

Λάμπες

Χάρη στη δυνατότητα να κρεμάσετε τα πόδια κατά την κρίση σας, αυτό το φωτιστικό είναι σε θέση να παρέχει ομοιόμορφο φωτισμό σε όλο το δωμάτιο. Αυτό είναι σημαντικό εάν ο πολυέλαιος είναι το κεντρικό στοιχείο φωτισμού. Εάν είναι απαραίτητο, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως προσθήκη στην κύρια πηγή φωτός..

Τα καλύμματα λαμπτήρων διαφέρουν, όπως και άλλα προϊόντα αυτού του είδους..

Συνιστώμενη ισχύς 40-60 W για λαμπτήρα πυρακτώσεως.

Αν θέλετε να παίξετε με τις αποχρώσεις του φωτός, μπορείτε να στραφείτε σε λαμπτήρες LED. Σας επιτρέπουν να επιλέξετε μεταξύ διαφορετικών επιλογών θερμοκρασίας χρώματος. Για να δημιουργήσετε ένα πραγματικά αστικό εσωτερικό, μπορείτε να αγοράσετε λαμπτήρες με δροσερή απόχρωση. Σας θυμίζουν τις τελευταίας τεχνολογίας και πινακίδες νέον.

Επιπλέον, οι λαμπτήρες LED είναι σε θέση να παρέχουν διαφορετικά χρώματα φωτισμού. Οι λαμπτήρες αράχνης δημιουργούνται για εκείνους που τους αρέσει να σοκάρουν και να εκπλήσσουν. Για παράδειγμα, για ένα πάρτι, μπορείτε να αγοράσετε λαμπτήρες με το ίδιο θεαματικό χρώμα, για παράδειγμα, μοβ ή διαφορετικά χρώματα. Οι επισκέπτες δεν θα το ξεχάσουν αυτό για πολύ καιρό.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτούς τους λαμπτήρες λόγω της χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και της εξαιρετικής αντοχής τους: μπορούν να αντέξουν περισσότερα από 5 χρόνια συνεχούς καύσης. Καμία άλλη πηγή φωτός δεν μπορεί να καυχηθεί για ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Επιπλέον, είναι απολύτως ασφαλείς για το περιβάλλον..

Οι λαμπτήρες Edison δεν φαίνονται λιγότερο ελκυστικοί στις αποχρώσεις τέτοιων λαμπτήρων. Μιμούνται ρετρό λαμπτήρες πυρακτώσεως με την εμφάνισή τους, αν και δεν είναι κατώτερες σε λειτουργικότητα από τα μοντέρνα μοντέλα. Τις περισσότερες φορές έχουν επίσης μια πλακέτα LED..

Παραδείγματα στο εσωτερικό

Οι σχεδιαστές προσφέρουν τις ακόλουθες λύσεις:

  • Αυτό αράχνη-λάμπα πλαισιώνεται με σχοινί κάνναβης. Τα πόδια είναι δεμένα σε κόμπους. Έτσι, ένα είδος παιχνιδιού συνδέεται μεταξύ του βιομηχανικού και του θαλάσσιου στυλ στο εσωτερικό. Αυτό είναι συμβολικό, γιατί και τα δύο προσωποποιούν την ελευθερία. Οι στρογγυλοί λαμπτήρες στα άκρα φαίνονται διακριτικοί και μέτριοι. Θα δημιουργήσουν μια ζεστή λάμψη κατάλληλη για κουζίνα ή τραπεζαρία. Κάτω από έναν τέτοιο πολυέλαιο, θέλετε να απολαύσετε ένα υπέροχο δείπνο και μια ευχάριστη παρέα..

  • Κλασικός πολυέλαιος αράχνης με μια μικρή κεντρική βάση και μακριά πόδια-σύρματα, τα οποία είναι ξεχωριστά προσαρτημένα στην οροφή. Οι λεπτομέρειες του λαμπτήρα είναι κατασκευασμένες σε μαύρους και μπεζ τόνους, οι οποίοι επαναλαμβάνουν το χρωματικό σχέδιο του δωματίου. Οι λαμπτήρες Retro Edison, που χρησιμοποιούνται για φωτισμό, δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα στην τραπεζαρία και κάνουν αυτό το φωτιστικό πιο ρομαντικό και εκλεπτυσμένο. Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι αυτή η λάμπα δεν έχει σχεδιαστεί πάντα για να κλονίζει. Μερικές φορές μπορεί να δώσει σε ένα δωμάτιο μια λιτή σπιτική εμφάνιση..

  • Μαζική υπερσύγχρονη λάμπα με πολλά πόδια και μεγάλα αμπαζούρ. Είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από μέταλλο και είναι βαμμένο σε επιθετικό μαύρο γυαλιστερό. Ο σχεδιασμός του είναι πολύ εργονομικός, καθώς σας επιτρέπει να αλλάξετε τη γωνία κλίσης των κλαδιών και τη σκιά χάρη στις αρθρώσεις. Ωστόσο, δεν είναι σε θέση να συμπληρώσει κάθε εσωτερικό χώρο. Σε αυτό το λευκό δωμάτιο, ο πολυέλαιος είναι πρακτικά η μόνη έμφαση χρώματος και η κύρια διακόσμηση. Οι ουδέτεροι τόνοι εξισορροπούν τη μαζική κατασκευή και την κάνουν να φαίνεται εξαιρετικά μοντέρνα.

Ένα τέτοιο εσωτερικό θα ταιριάζει σε ένα δραστήριο δημιουργικό άτομο που είναι νεαρό στην καρδιά και ενδιαφέρεται για τη σύγχρονη τέχνη και τις τελευταίες τάσεις της μόδας..

  • Ορισμένα εσωτερικά αντικείμενα εντυπωσιάζουν πραγματικά τον ανυποψίαστο θεατή. Μεταξύ αυτών, αυτή η λάμπα κυβερνοπανκ, τα πόδια του οποίου μιμούνται τα χέρια ενός ρομπότ. Είναι κατασκευασμένο από τεχνητά παλαιωμένο μέταλλο και διαθέτει εύκαμπτους βραχίονες. Κάθε “λαβή” κρατά μια ρετρό λάμπα με χείλη με λεπτά δάχτυλα που μοιάζουν με αράχνη. Θα καταπλήξει τους οπαδούς ενός παρόμοιου είδους, καθώς και όποιον αρέσει στα ελαφρώς τρομακτικά αντικείμενα που αναστατώνουν..

Αυτό είναι ένα πραγματικά μοναδικό σχέδιο που θα συμπληρώσει τέλεια το εσωτερικό ενός εστιατορίου, μπαρ ή κινηματογράφου..

  • Τα μακριά πόδια του λαμπτήρα παίζουν σημαντικό ρόλο στη χωροθέτηση του δωματίου, χωρίζοντας το σαλόνι από τον εκπαιδευτικό και παιδότοπο. Μακριά απλά κλαδιά σας επιτρέπουν να παρέχετε ένα δωμάτιο με φως χωρίς να το υπερφορτώνετε στιλιστικά.

  • Μια τόσο απλή λάμπα γίνεται ενδιαφέρουσα με τη χρήση κορδόνια διαφορετικών χρωμάτων, που ταιριάζουν με τα χρώματα της βρετανικής σημαίας. Από τόσο μικρές λεπτομέρειες σχηματίζεται το στυλ.

  • Χαρούμενη και χαρούμενη λάμπα για φυτώριο χρησιμοποιεί όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Είναι ασυνήθιστα μακριά από το «συγγενές» της βιομηχανικής τεχνοτροπίας. Οι μεγάλες αποχρώσεις απαιτούν λαμπτήρες LED σε ουδέτερη απόχρωση. Τότε θα είναι πάντα ελαφρύ στο φυτώριο για μελέτη και παιχνίδι..

Πώς να φτιάξετε έναν πολυέλαιο "Αράχνη" κάντε το μόνοι σας, θα μάθετε από το παρακάτω βίντεο.