Κόκκινοι πολυέλαιοι

Κόκκινοι πολυέλαιοι

Οι πολυέλαιοι παίζουν σημαντικό ρόλο στη διακόσμηση ενός δωματίου. Ο σωστός φωτισμός μπορεί ακόμη και να αυξήσει οπτικά το μέγεθος του δωματίου. Και μπορεί επίσης να αναπληρώσει την έλλειψη φυσικού φωτός. Αλλά είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε τον σωστό πολυέλαιο για το εσωτερικό. Εάν ο φωτισμός είναι κακός, το δωμάτιό σας θα εμφανίζεται χωρίς περιγραφή..

Το κόκκινο γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους κάθε μέρα. Ένας πολυέλαιος αυτού του χρώματος θα είναι η σωστή απόφαση σχεδιασμού. Το κόκκινο τραβάει την προσοχή καθώς είναι αρκετά φωτεινό. Αυτά τα είδη φωτιστικών είναι πολύ συνηθισμένα σε έντονους εσωτερικούς χώρους..

Ιδιαιτερότητες

Κατά κανόνα, το στυλ στο οποίο κατασκευάζονται τέτοια φωτιστικά είναι κλασικό ή μοντέρνο. Και είναι κατασκευασμένα, κατά κανόνα, από κρύσταλλο, πλαστικό ή κόκκινο γυαλί. Ο πολυέλαιος μπορεί να είναι μονόχρωμος ή να συνδυαστεί με άλλα χρώματα και αποχρώσεις.. Η ιδανική επιλογή είναι ένας κρυστάλλινος κόκκινος και λευκός πολυέλαιος.

Μια τέτοια συσκευή συνδυάζεται με πολλές άλλες αποχρώσεις στο εσωτερικό. Τα πιο συνηθισμένα χρώματα είναι το λευκό, το μοβ και το καφέ. Ένας πολυέλαιος όπως αυτός θα φαίνεται καλός ακόμη και σε ασπρόμαυρο σχέδιο, ακόμη και αν δεν υπάρχουν άλλα κόκκινα αντικείμενα..

Ένα τέτοιο φωτιστικό μπορεί να γίνει μια φωτεινή προφορά σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο..

Πολύ συχνά, πολυέλαιοι σε κόκκινους τόνους κρέμονται στην κουζίνα. Οι ψυχολόγοι λένε ότι θα είναι σε θέση να ξυπνήσει την όρεξη, η σκιά θα εμπνεύσει μια υπέροχη προετοιμασία δείπνου και ένα ορισμένο μυστήριο θα εμφανιστεί στο εσωτερικό. Επίσης, η συσκευή φωτισμού μπορεί να δώσει μια ιδιαίτερη απόχρωση σε έτοιμα πιάτα που βρίσκονται στο φως της, κάνοντάς τα πιο ορεκτικά..

Συνήθως, οι δημιουργικοί άνθρωποι επιλέγουν φωτισμό με μπορντό αμπαζούρ. Ένα γυαλιστερό φωτιστικό εκπέμπει ένα πιο φωτεινό χρώμα. Τα υφασμάτινα αμπαζούρ δεν τραβούν τόσο τα βλέμματα. Ο κόκκινος πολυέλαιος προσθέτει φωτεινά χρώματα, βελτιώνει τη διάθεση.

Οι κόκκινοι πολυέλαιοι έρχονται σε μεγάλη ποικιλία. Για παράδειγμα, αναρτημένες αποχρώσεις. Είναι κατασκευασμένα από πλαστικό ή γυαλί. Θα ταιριάζουν σε ένα ρομαντικό ή εορταστικό εσωτερικό.

Ένας πολυέλαιος με κόκκινη οροφή είναι ένας πιο απλοϊκός τρόπος φωτισμού. Οι ιδιοκτήτες μικρών δωματίων με χαμηλή οροφή συχνά επιλέγουν αυτήν τη λύση..

Ο κρυστάλλινος πολυέλαιος θα δημιουργήσει μια ζεστή ατμόσφαιρα στο διαμέρισμα. Ο κόκκινος κρύσταλλος παίζει με το φως λόγω της διάθλασης του. Μια εξαιρετική λύση είναι ένας πολυέλαιος από κόκκινο κρύσταλλο σε ένα δωμάτιο με ψηλά ταβάνια. Αλλά θα απαιτήσει προσεκτική συντήρηση..

Συνδυασμός με στυλ

Ένας κόκκινος πολυέλαιος μπορεί να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα βασιλείας ή ρομαντισμού. Οι λαμπερές λάμπες θα είναι στη θέση τους σε οποιοδήποτε εσωτερικό και δωμάτιο. Οι πιο επιτυχημένοι συνδυασμοί εξετάζονται παρακάτω..

 • Κλασσικός. Τις περισσότερες φορές, τα κόκκινα φωτιστικά βρίσκουν τη χρήση τους σε κλασικό στιλ. Παρατηρούνται ομαλές γραμμές σε αυτό και οι πολυέλαιοι είναι κατασκευασμένοι από γυαλί ή κρύσταλλο..
 • Μοντέρν. Οι σύγχρονοι πολυέλαιοι είναι πολύ πρακτικοί. Απεικονίζουν κάποια απλή πλοκή με κόκκινο χρώμα..
 • Υψηλής τεχνολογίας. Αυτό το στυλ είναι μινιμαλιστικό. Ο φωτισμός στο διάδρομο ή στην κουζίνα με κόκκινους πολυελαίους θα φαίνεται τέλειος.
 • Μοντέρνο. Οι λαμπτήρες Art Nouveau είναι κατασκευασμένοι από διαφορετικά υλικά. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές κόκκινων πολυελαίων σε αυτό το στυλ..
 • Πατάρι. Αυτό είναι ένα στυλ στο οποίο μπορείτε να δείξετε τη φαντασία σας. Οι ορθογώνιες κόκκινες αποχρώσεις και οι λάμπες στα σύρματα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του στυλ..
 • Προβηγκίας. Ένας κόκκινος πολυέλαιος της Προβηγκίας μπορεί εύκολα να συνδυάσει δύο αποχρώσεις – κόκκινο και λίγο παστέλ.
 • Χώρα. Αυτό το στυλ συμπληρώνεται από αλυσίδες και διάφορα ένθετα.

Επίσης, συσκευές παρόμοιου χρώματος θα είναι κατάλληλες σε δωμάτια με διαφορετική λειτουργικότητα..

 • Στο σαλόνι. Είναι σημαντικό να επιλέξετε τους σωστούς πολυελαίους για το σαλόνι. Άλλωστε, όλα τα μέλη του νοικοκυριού το επισκέπτονται και είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη η γνώμη του καθενός. Και η εμφάνιση του αντικειμένου φωτισμού θα προσελκύσει τους επισκέπτες. Επιπλέον, το σαλόνι είναι ένα πολυλειτουργικό δωμάτιο..
 • Κουζίνα. Ένας κόκκινος πολυέλαιος με απλό σχεδιασμό θα φανεί επίσης καλός στην κουζίνα, θα είναι εύκολο να το φροντίσετε. Ο πολυέλαιος είναι κρεμασμένος είτε στο κέντρο είτε στο τραπέζι φαγητού. Οι άλλοι λαμπτήρες δεν πρέπει να παρεμβαίνουν στο φως του κόκκινου πολυέλαιου, είναι σημαντικό να τα διαφοροποιούμε.
 • Υπνοδωμάτιο. Είναι επίσης σημαντικό να επιλέξετε τον σωστό πολυέλαιο για την κρεβατοκάμαρα. Κατά την επιλογή, πρέπει να λάβετε υπόψη το μέγεθος του κρεβατιού και το χρώμα των τοίχων, καθώς και τις διαστάσεις του δωματίου..
 • Παιδιά. Ο πολυέλαιος στο φυτώριο θα πρέπει να είναι κατασκευασμένος από φιλικό προς το περιβάλλον υλικό · δεν θα πρέπει να βγαίνουν μυρωδιές από αυτό όταν θερμαίνονται. Εάν το δωμάτιο είναι κατασκευασμένο σε ουδέτερη κλίμακα, τότε ο φωτισμός δεν είναι απαραίτητος. Και η ίδια η συσκευή φωτισμού μπορεί να έχει διάφορα σχήματα και οποιοδήποτε θέμα..
 • Ο διάδρομος. Ένα κόκκινο φωτιστικό στο διάδρομο επιδεικνύει άνεση και ζεστασιά στο σπίτι, διευρύνει το χώρο. Ένα μεγάλο προϊόν για το διάδρομο δεν θα λειτουργήσει. Εάν το ανώτατο όριο είναι υψηλό, τότε μπορείτε να κρεμάσετε τη λάμπα σε κόκκινες αποχρώσεις..

Πώς να επιλέξετε?

Για να επιλέξετε τη σωστή πηγή φωτός, αρκεί να τηρείτε απλούς κανόνες:

 • Ένα μικρό δωμάτιο σημαίνει απλό φωτισμό.
 • Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη σε ποιο δωμάτιο θα βρίσκεται.
 • Θα υπάρχουν άλλες συσκευές φωτισμού;
 • Ποιο είναι το χρωματικό σχέδιο του δωματίου.

Οι συσκευές φωτισμού είναι συνήθως κρεμασμένες στο κέντρο του δωματίου, αλλά αν πρόκειται για διαμέρισμα στούντιο, τότε είναι σκόπιμο να βρεθούν δύο αντικείμενα φωτισμού σε αυτό. Το ρυθμιζόμενο φως είναι κατάλληλο για παιδικά δωμάτια.

Όταν επιλέγετε μια συσκευή φωτισμού, πρέπει να δώσετε προσοχή στη διάμετρό της. Για να μάθετε το μέγεθος του πολυέλαιου που σας ταιριάζει, πρέπει να μάθετε το πλάτος του καθιστικού σε εκατοστά. Τα αποτελέσματα στη συνέχεια διαιρούνται με 30 και πολλαπλασιάζονται με 2,5. Αυτή θα είναι η διάμετρος ενός κατάλληλου πολυέλαιου σε εκ. Εάν ο αριθμός είναι ελλιπής, τότε στρογγυλοποιείται προς τα πάνω. Στη συνέχεια, δεν χρειάζεται να υπολογίσετε τη διάμετρο του αντικειμένου φωτισμού με το μάτι, αλλά θα είστε σίγουροι ότι το μέγεθος έχει επιλεγεί σωστά.

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι εάν το φωτιστικό έχει μικρές διακοσμητικές λεπτομέρειες με μενταγιόν, τότε θα φαίνεται μικρότερο από το μέγεθός του. Είναι καλύτερα να επιλέξετε έναν πολυέλαιο που θα φαίνεται πολύ μεγάλος από ένα φωτιστικό που θα είναι μικρό για το δωμάτιο, διαφορετικά το δωμάτιο θα φαίνεται δυσανάλογο..

Όταν αγοράζετε αυτό το αντικείμενο, πρέπει να δώσετε προσοχή όχι μόνο στην εμφάνισή του, αλλά και να διασφαλίσετε ότι λειτουργεί σωστά. Πρέπει επίσης να εξετάσετε τη δύναμη του φωτιστικού. Γενικά, κάθε δωμάτιο έχει τις δικές του παραμέτρους φωτισμού. Όσο υψηλότερη είναι η οροφή, τόσο πιο φωτεινός πρέπει να είναι ο φωτισμός. Μαλακό ή πλούσιο φως – ο καθένας επιλέγει για τον εαυτό του. Αλλά και εδώ υπάρχουν ορισμένοι κανόνες. Είναι σημαντικό το φως του κόκκινου πολυέλαιου να ταιριάζει απόλυτα με το εσωτερικό..

Κατά την αντικατάσταση ενός λαμπτήρα, πρέπει να κοιτάξετε την ισχύ. Οι λαμπτήρες με υπερβολική ισχύ μπορεί να βλάψουν τον πολυέλαιο καθώς θερμαίνονται πολύ.

Σε γενικές γραμμές, αυτό το χρώμα συμβολίζει το πάθος στα φωτιστικά και τονίζει τέλεια ένα λαμπερό και μοντέρνο εσωτερικό..

Χωρίς φωτιστικό, το δωμάτιο θα φαίνεται ημιτελές. Όλοι οι σχεδιαστές λένε ότι αυτό το θέμα φωτισμού δεν μπορεί να αγνοηθεί. Στην επιλογή ενός πολυέλαιου πρέπει να δοθεί η δέουσα προσοχή..

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το κόκκινο χρώμα στο φωτιστικό θα είναι με κάποιο τρόπο απωθητικό ή θα φαίνεται πολύ ελκυστικό. Στην πραγματικότητα, αυτό δεν ισχύει. Αυτό το χρώμα θα ταιριάζει στις πιο διαφορετικές εσωτερικές αποχρώσεις..

Πώς να επιλέξετε έναν πολυέλαιο, δείτε το επόμενο βίντεο.