Κλασικά φωτιστικά

Το κλασικό στυλ για εσωτερική διακόσμηση παραμένει πάντα στην τάση, καθώς φέρει πολυτέλεια και κομψότητα. Φυσικά, οι συσκευές φωτισμού παίζουν σημαντικό ρόλο σε ένα τέτοιο εσωτερικό. Έτσι, αξίζει να καταλάβετε πώς πρέπει να μοιάζουν οι κλασικοί λαμπτήρες, ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους.

Ιδιαιτερότητες

Τα κλασικά φωτιστικά έχουν μια σειρά από χαρακτηριστικά:

 • Κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας ακριβά υλικά.
 • Οι μορφές τους χαρακτηρίζονται από απλότητα και χάρη.
 • Τα κλασικά είναι πάντα στην τάση, Επομένως, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι αυτά τα φωτιστικά δεν θα βγουν από τη μόδα.

 • Ο τύπος αυτών των συσκευών είναι παραδοσιακός, αλλά η χρήση καινοτόμων τεχνολογιών κάνει τις λάμπες πιο άνετες.
 • Η γκάμα χρωμάτων δεν είναι πολύ μεγάλη. Συνήθως πρόκειται για λευκές, μαύρες, μπεζ και καφέ αποχρώσεις. Διάφορα παστέλ χρώματα είναι επίσης αποδεκτά εδώ, καθώς και επιχρύσωση.

Προβολές

Για να διακοσμήσετε ένα δωμάτιο σε κλασικό στιλ, δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς έναν πολυέλαιο – την κύρια πηγή φωτός σε ένα τέτοιο δωμάτιο. Τα προϊόντα εδώ έχουν συνήθως πολλές βαθμίδες, είναι διακοσμημένα με διάφορα κρυστάλλινα μενταγιόν. Οι πολυέλαιοι χαρουπιού είναι επίσης αρκετά δημοφιλείς. Για τον ζωνικό φωτισμό, χρησιμοποιούνται λαμπτήρες τοίχου. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να επισημάνετε έναν πίνακα ζωγραφικής, έναν καναπέ, ένα πιάνο και πολλά άλλα. Τέτοιες συσκευές είναι επίσης κατάλληλες στο υπνοδωμάτιο (πάνω από το κρεβάτι) ή στο διάδρομο (για να φωτίζει το πέρασμα), καθώς και στις σκάλες.

Μπορείτε να φωτίσετε την περιοχή ανάγνωσης στο σαλόνι χρησιμοποιώντας λαμπτήρες δαπέδου. Εδώ έχουν συνήθως υφασμάτινο αμπαζούρ και απλό, κομψό σχήμα..

Όταν διακοσμείτε ένα γραφείο, δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς επιτραπέζιο φωτιστικό.. Ένας λαμπτήρας με πράσινη σκιά, όπως στα γραφεία της “ελίτ του κόμματος” στην ΕΣΣΔ, μπορεί να γίνει κλασικός εδώ. Στα κλασικά υπνοδωμάτια, επιτραπέζια φωτιστικά τοποθετούνται στα κομοδίνα. Στους δρόμους, λαμπτήρες κλασικού στυλ χρησιμοποιούνται επίσης συχνά για να φωτίζουν την περιοχή. Τα σφυρηλατημένα προϊόντα με ένθετα γυαλιού χρησιμοποιούνται συχνότερα εδώ και το σχήμα μοιάζει με φαναράκια που εγκαταστάθηκαν στους δρόμους της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης στα τέλη του 19ου αιώνα..

Υλικά (επεξεργασία)

Όπως περιγράφεται στα χαρακτηριστικά των κλασικών συσκευών φωτισμού, χρησιμοποιούνται αρκετά ακριβά υλικά στην παραγωγή τους:

 • Μέταλλο. Τα πλαστά προϊόντα θα βρουν τη θέση τους τόσο στα κλασικά όσο και στα νεοκλασικά – συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού των φωτιστικών. Οι μορφές προτιμώνται εδώ με τη μορφή όλων των ειδών μονογράμματα, κάμψεις. Αιχμηρές γωνίες – ελάχιστες.
 • Ξύλο. Τα σκαλιστά μέρη των λαμπτήρων μπορούν επίσης να κατασκευαστούν από αυτό το υλικό. Οι λαμπτήρες που χρησιμοποιούν ξύλο φαίνονται αρκετά “πλούσιοι” – και ταυτόχρονα, αρκετά ευγενείς.
 • Ποτήρι. Αυτό το υλικό χρησιμοποιείται συνήθως για τη διακόσμηση αποχρώσεων, συχνά συνδυάζεται με μέταλλο ή ξύλο. Οι κλασικοί λαμπτήρες μπορούν να διακοσμηθούν με μωσαϊκό.

 • Κρύσταλλο. Η κομψότητα και η λάμψη αυτού του υλικού είναι δύσκολο να αντικατασταθεί με κάτι άλλο στους πολυελαίους. Ο κρύσταλλος με κοπή Swarovski εκτιμάται ιδιαίτερα σε λαμπτήρες..
 • Πέτρα. Σε κλασικούς λαμπτήρες, οι φυσικές πέτρες χρησιμοποιούνται συχνά για να φτιάξουν τη βάση – για παράδειγμα, χαλαζία, μάρμαρο, μαλαχίτης. Φυσικά, τέτοιες συσκευές είναι αρκετά ακριβές, αλλά με την πάροδο του χρόνου, αυτό το προϊόν θα γίνει μια πραγματική αντίκα. Είναι μια καλή επένδυση.
 • Χάλκινο και επιχρυσωμένο. Αυτός ο ψεκασμός χρησιμοποιείται συχνά στην κατασκευή τέτοιων συσκευών. Κάνει την εμφάνιση του φωτιστικού ακόμη πιο “πλούσια” και μια τέτοια επίστρωση χρησιμοποιείται όχι μόνο για την επεξεργασία της βάσης. Με τη βοήθειά του, εφαρμόζονται διακοσμητικά μοτίβα στις αποχρώσεις..

Πώς να επιλέξετε?

Όταν επιλέγετε μια λάμπα για ένα κλασικό εσωτερικό, πρέπει να λάβετε υπόψη τα ακόλουθα σημεία:

 • Όλα τα φωτιστικά στο δωμάτιο πρέπει να είναι κατασκευασμένα από παρόμοια υλικά και στο ίδιο στυλ, οπότε αξίζει να προσδιοριστεί αμέσως ο αριθμός των λαμπτήρων και ο τύπος τους. Είναι καλύτερα να αγοράζετε λαμπτήρες από μια συγκεκριμένη σειρά ενός κατασκευαστή.
 • Επιδιώκοντας την ομορφιά και την κομψότητα τέτοιων προϊόντων, μην ξεχνάτε τη λειτουργικότητα της συσκευής.. Η συσκευή πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας και ανθεκτική. Ο φωτισμός από αυτό πρέπει να είναι επαρκής. Θα είναι καλύτερο εάν το σχήμα είναι αρκετά απλό, αφού το πλύσιμο ενός πολυέλαιου, για παράδειγμα, με πολλούς κρυστάλλους, είναι αρκετά δύσκολο. Πολλοί απλώς δεν έχουν ελεύθερο χρόνο για αυτό..

Μια επισκόπηση των κλασικών λαμπτήρων μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω βίντεο.

Ενδιαφέροντα μοντέλα

Στην αγορά φωτισμού, μπορείτε να βρείτε πολλά μοντέλα λαμπτήρων κατασκευασμένων σε κλασικό στιλ..

Εδώ είναι τα πιο ενδιαφέροντα:

 • Πολυέλαιος οροφής με υφασμάτινες αποχρώσεις διακοσμημένο με σταγονίδια κρυστάλλου. Μια τέτοια συσκευή θα είναι κατάλληλη τόσο στους εσωτερικούς χώρους του μπαρόκ και του ροκοκό, όσο και στο νεοκλασικό στυλ..
 • Sconce με σφυρήλατη βάση με τη μορφή κηροπήγιας και αποχρώσεων κεριών θα είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη διακόσμηση ενός δωματίου σε στυλ Empire. Αυτό το εξάρτημα λειτουργεί καλά για φωτισμό πιάνου. Ένα τέτοιο σχέδιο, όπως ήταν, θα σας στείλει στους περασμένους αιώνες, σε ευγενείς συγκεντρώσεις.
 • Πολυέλαιος με λευκή υφασμάτινη απόχρωση κατάλληλο για ένα δωμάτιο σε αυστηρό αγγλικό στιλ.

 • Κλασικό επιτραπέζιο φωτιστικό με πράσινη απόχρωση – ιδανικό για γραφείο. Η βάση του είναι διακοσμημένη με φυσικό μαλαχίτη, κάτι που κάνει τη συσκευή ακόμα πιο κομψή..
 • Κλασικό φανάρι θα φωτίσει τέλεια τη βεράντα στο δρόμο. Αυτά τα φανάρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διακοσμήσουν κιόσκι στην αυλή. Ο σχεδιασμός είναι λακωνικός και η ατμόσφαιρα που δημιουργείται θα σας βυθίσει στο παρελθόν.
 • Επιχρυσωμένο πόδι αυτού του μοντέλου φωτιστικού δαπέδου κάνει το δωμάτιο «πλούσιο». Μια τέτοια λάμπα θα γίνει σίγουρα μια προφορά στο δωμάτιο..