Παιδικό νυχτερινό φως με εξασθένηση

Όλοι οι γονείς προσπαθούν να κάνουν το παιδικό δωμάτιο όχι μόνο όμορφο, άνετο και άνετο για το παιδί τους, αλλά και τέτοιο ώστε ο μικρός να μένει άφοβα εκεί μόνος του το βράδυ..

Οι ενήλικες δεν κάνουν μάταια τόση προσπάθεια, ενέργεια και χρόνο για να σχεδιάσουν ένα τέτοιο δωμάτιο, επειδή το πιο σημαντικό άτομο περνά πολύ χρόνο σε αυτό το δωμάτιο. Και ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είναι, ενός έτους, 5 ετών ή 15 ετών, για τους γονείς θα παραμείνει πάντα ένα αγαπημένο μωρό. Επομένως, ολόκληρο το εσωτερικό, τα έπιπλα και ο φωτισμός επιλέγονται με μεγάλη προσοχή..

Πολλοί γονείς αναρωτιούνται πώς να σχεδιάσουν σωστά τον φωτισμό έτσι ώστε να μην είναι μόνο άνετο, αλλά και ασφαλές για μικρά μάτια. Επιπλέον, ορισμένα παιδιά φοβούνται να κοιμηθούν στο απόλυτο σκοτάδι, οπότε οι ενήλικες απορούν με την επιλογή μιας συσκευής για νυχτερινό φωτισμό. Μεταξύ των γονέων, ένα πολύ δημοφιλές παιδικό νυχτερινό φως με εξασθένηση είναι πολύ δημοφιλές, το οποίο σας επιτρέπει να αλλάξετε τον βαθμό φωτισμού στο δωμάτιο ανάλογα με την κατάσταση και τις ανάγκες ενός αγοριού ή κοριτσιού..

Ιδιαιτερότητες

Το παιδικό νυχτερινό φως με εξασθένηση είναι μια συσκευή που είναι εξοπλισμένη με ειδικό ροοστάτη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φωτίσει μια μικρή περιοχή χώρου. Για παράδειγμα, καθισμένος σε ένα γραφείο, θα επιτρέψει στον μαθητή να ετοιμάσει εργασίες. Εάν χρησιμοποιείτε μοντέλα τοίχου, τότε μπορούν να βρίσκονται σε οποιαδήποτε γωνία του δωματίου.. Αν τα κρεμάσετε κοντά στο κρεβάτι, το μωρό θα μπορεί να ενεργοποιεί και να απενεργοποιεί ανεξάρτητα τη συσκευή φωτισμού εάν είναι απαραίτητο.

Επίσης, ένας τέτοιος λαμπτήρας χρησιμοποιείται ως νυχτερινό φως, δημιουργώντας ένα απαλό διάχυτο φως που δεν επηρεάζει τον ύπνο του παιδιού. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μικρά παιδιά που φοβούνται να κοιμηθούν μόνα τους στο δωμάτιό τους..

Οι μητέρες μωρών προτιμούν επίσης να αφήνουν μια τέτοια συσκευή τη νύχτα για να βρουν εύκολα πιπίλα, μπουκάλι ή να αλλάξουν πάνα, χωρίς να ανάψουν τον κεντρικό φωτισμό, που μπορεί να ξυπνήσει το μωρό..

Κύρια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Σε σύγκριση με άλλα φωτιστικά που χρησιμοποιούνται για τον φωτισμό του παιδικού δωματίου, ένα παιδικό νυχτερινό φως με εξασθένηση έχει πολλά πλεονεκτήματα:

  • Εξοικονόμησης ενέργειας – τα περισσότερα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με LED, τα οποία φημίζονται για την οικονομική κατανάλωση ενέργειας. Επομένως, ακόμη και αν το νυχτερινό φως είναι αναμμένο όλη τη νύχτα, οι γονείς δεν θα λάβουν έναν τεράστιο λογαριασμό για το φως. Λόγω της παρουσίας ενός ροοστάτη, τέτοιες λάμπες αρχίζουν να “σβήνουν” μόλις το πρώτο πρωινό ηλιακό φως εισχωρήσει στο δωμάτιο.
  • Ασφάλεια – Οι λυχνίες LED πρακτικά δεν θερμαίνονται, οπότε το μωρό δεν κινδυνεύει να καεί εάν ακούσια ακούμπησε τη συσκευή φωτισμού. Επιπλέον, υπάρχουν φωτιστικά που λειτουργούν με μπαταρίες ή συσσωρευτές, οπότε δεν χρειάζεται να είναι συνδεδεμένα στην πρίζα..

  • Ένας τέτοιος φωτισμός δεν δημιουργεί λάμψη., ως εκ τούτου ασφαλές για μικρά μάτια και δεν επηρεάζει αρνητικά την όραση.
  • Φωτεινό σχέδιο – τέτοια μοντέλα μπορούν να γίνουν με τη μορφή ενός τυπικού κλασικού λαμπτήρα, κατάλληλου για μεγαλύτερα παιδιά ή με τη μορφή ενός ζώου, ενός σπιτιού ή ενός αγαπημένου χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων, που θα προσελκύσει μικρά κορίτσια και αγόρια.
  • Εύκολο στη λειτουργία – τις περισσότερες φορές, τέτοια φώτα της νύχτας είναι εξοπλισμένα με μια οθόνη αφής. Απλώς πρέπει να το αγγίξετε για να κάνει τη λάμπα να καίει πιο έντονα ή το αντίστροφο, έτσι ώστε το φως να είναι πιο υποτονικό και να μην ενοχλεί τη νύχτα.
  • Μεγάλη διάρκεια ζωής – τα LED υψηλής ποιότητας θα σας κρατήσουν πολύ περισσότερο από τους συμβατικούς λαμπτήρες πυρακτώσεως.

Αλλά το πιο σημαντικό πλεονέκτημα τέτοιων λαμπτήρων είναι ο ρυθμιζόμενος φωτισμός..

Χάρη σε αυτό το χαρακτηριστικό, είναι δυνατό να αλλάξετε τον βαθμό φωτισμού από πιο έντονο όταν το παιδί είναι ενεργό, για παράδειγμα, παίζει, διαβάζει βιβλία, κάνει δουλειές στο σπίτι ή κάνει δημιουργική εργασία, για να εξασθενίσει όταν το μωρό προετοιμάζεται για έναν νυχτερινό ύπνο..

Το κύριο μειονέκτημα είναι το κόστος τέτοιων νυχτερινών φώτων με ρυθμιστή φωτισμού. Η τιμή για τέτοια μοντέλα είναι ελαφρώς υψηλότερη από ό, τι για παρόμοιες συσκευές, αλλά χωρίς τη ρυθμιζόμενη λειτουργία φωτισμού. Αλλά η οικονομική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία θα είναι πολύ αισθητή εάν το νυχτερινό φως είναι αναμμένο όλη τη νύχτα, θα αποδώσει γρήγορα αυτήν την αγορά..

Κανόνες επιλογής

Όταν αγοράζετε νυχτερινό φωτιστικό με ροοστάτη για παιδικό δωμάτιο, πρέπει να τηρείτε ορισμένους κανόνες έτσι ώστε το μοντέλο να μην είναι μόνο λειτουργικό και χρήσιμο, αλλά και να ευχαριστεί το μωρό σας.

Βασικά σημεία που πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε ένα νυχτερινό φωτιστικό:

  • Λάβετε υπόψη την ηλικία του παιδιού. Ένας λαμπτήρας που αγοράστηκε για ένα πολύ μικρό παιδί πρέπει να προσελκύσει την προσοχή του και να τον ηρεμήσει. Υπάρχουν μοντέλα που είναι εξοπλισμένα όχι μόνο με έλεγχο φωτεινότητας, αλλά ανταποκρίνονται και στο κλάμα ενός μωρού, ενεργοποιούν χαλαρωτική μουσική, αξίζει το μικρό να κλαψουρίζει. Για μεγαλύτερα παιδιά, αξίζει να αγοράσετε ένα λειτουργικό μοντέλο που θα καίει όχι μόνο τη νύχτα, αλλά θα φωτίζει και την περιοχή εργασίας το βράδυ..

  • Δώστε προσοχή στο φύλο του παιδιού. Για τα κορίτσια, τα φώτα της νύχτας με ένα ροοστάτη είναι προτιμότερα, φτιαγμένα με τη μορφή λουλουδιού, κούκλας ή χαρακτήρα από παραμύθι. Τα αγόρια, από την άλλη πλευρά, θα αρέσουν σε πιο λαμπτήρες με ρυθμιζόμενο φωτισμό κατασκευασμένους με τη μορφή αυτοκινήτου ή στρατιωτικού εξοπλισμού. Οι επιτοίχιες επιλογές με αμπαζούρ ή επιτραπέζια φωτιστικά σε μοντέρνο σχεδιασμό είναι καθολικά μοντέλα που είναι εξίσου κατάλληλα για παιδικό δωμάτιο αγοριών ή κοριτσιών..

  • Διαστάσεις δωματίου – η ισχύς της συσκευής φωτισμού πρέπει να είναι επαρκής έτσι ώστε τη νύχτα το δωμάτιο να ήταν λυκόφως, αλλά ο φωτισμός δεν πρέπει επίσης να είναι πολύ φωτεινός ώστε να μην παρεμβαίνει στον ύπνο του παιδιού. Επομένως, προτιμούνται μοντέλα που είναι σε θέση να προσαρμόσουν τον βαθμό φωτισμού..
  • Εσωτερικό δωματίου – ένα νυχτερινό φως για παιδικό δωμάτιο πρέπει να φαίνεται αρμονικό στο εσωτερικό, χωρίς να βγαίνει από αυτό, αλλά να συμπληρώνει το επιλεγμένο σχέδιο και το στυλ.

Αξίζει επίσης να ληφθεί σοβαρά υπόψη η επιλογή του τόπου όπου θα βρίσκεται το παιδικό νυχτερινό φως με εξασθένηση. Ένας φωτεινός σχεδιασμός μπορεί να προσελκύσει την προσοχή ενός ερευνητικού μικρού παιδιού που θα προσπαθήσει να το αποκτήσει. Αλλά είναι καλύτερα να μην επιτρέψετε στο παιδί να παίξει με το φωτιστικό, καθώς δεν είναι ασφαλές, μπορεί να βλάψει τον εαυτό του και να σπάσει το φως της νύχτας από αμέλεια. Επομένως, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε τέτοιες συσκευές σε ένα μέρος όπου θα είναι δύσκολο για ένα μωρό να φτάσει σε αυτό. Οι τοιχοποιίες που ένα παιδί δεν μπορεί να φτάσει θα είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους μικρούς εξερευνητές..

Κριτικές

Πολλοί γονείς έχουν ήδη εκτιμήσει τα πλεονεκτήματα και τα θετικά χαρακτηριστικά των παιδικών νυχτερινών φωτιστικών με ένα ροοστάτη. Όσοι έχουν ήδη αγοράσει τέτοια μοντέλα και τα έχουν δοκιμάσει σε δράση αφήνουν θετική ανατροφοδότηση και συμβουλεύονται να αγοράσουν παρόμοιες συσκευές φωτισμού.

Οι χρήστες σημειώνουν την ευελιξία μιας τέτοιας συσκευής λόγω της παρουσίας ενός ροοστάτη, η οποία σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τον βαθμό φωτισμού, έτσι πολλοί το χρησιμοποιούν όχι μόνο ως νυχτερινό φως, αλλά και ως επιτραπέζιο φωτιστικό..

Στους γονείς αρέσει πολύ που τέτοιοι λαμπτήρες είναι οικονομικοί στη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας χάρη στην παρουσία λαμπτήρων LED. Σημειώνεται επίσης η ευκολία χρήσης, επειδή αρκεί να αγγίξετε μια τέτοια λάμπα για να καεί περισσότερο ή λιγότερο έντονα.

Το παιδικό νυχτερινό φως με εξασθένηση δεν είναι μάταια πολύ δημοφιλές. Θα γίνει ένα απαραίτητο φωτιστικό στο δωμάτιο του παιδιού σας, επιτρέποντάς του να κοιμηθεί ήσυχα τη νύχτα, καθώς και να κάνει σχολικά μαθήματα ή να κάνει δημιουργική εργασία το βράδυ..

Απλώς πρέπει να αποφασίσετε για το σχεδιασμό αυτής της λάμπας. Σε αυτό το θέμα, φροντίστε να λάβετε υπόψη τη γνώμη του μωρού σας και τότε το παιδί θα χαρεί να το ενεργοποιήσει και να μην το φοβηθεί να κοιμηθεί μόνο του στο δωμάτιο..

Δείτε παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες.