Γερμανικές απλίκες

Ο τεχνητός φωτισμός στο σπίτι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να δώσετε έμφαση σε ορισμένα χαρακτηριστικά του δωματίου, να αλλάξετε οπτικά τα χαρακτηριστικά. Ένας από τους τύπους λαμπτήρων – απλίκες. Αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο, θα μάθετε τι προσφέρουν οι Γερμανοί κατασκευαστές, ποια χαρακτηριστικά διαφέρουν οι λαμπτήρες αυτοί.

Τι είναι?

Ένας απλός τοίχος είναι ένας λαμπτήρας τοίχου που μπορεί να σας βοηθήσει όχι μόνο να δημιουργήσετε πρωτότυπο φωτισμό σε ένα δωμάτιο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως νυχτερινό φως για την ανάγνωση βιβλίων. Τις περισσότερες φορές, ένα τέτοιο προϊόν χρησιμοποιείται στην κρεβατοκάμαρα, αλλά μια θέση για αυτό μπορεί να βρεθεί σε άλλα δωμάτια..

Ένα απλό μπορεί να εκτελέσει διάφορες λειτουργίες:

 • Βασικός φωτισμός. Αυτό είναι κατάλληλο για μικρούς χώρους όπως φωτισμό διαδρόμου ή σκάλας.
 • Τοπικός φωτισμός. Με τη βοήθεια ενός απλίκου, μπορείτε να φωτίσετε έναν καθρέφτη ή μια εικόνα..

 • Χωρισμός εις ζώνας. Με τη βοήθεια ενός απλίκου, μπορείτε να επιλέξετε ένα ξεχωριστό μέρος του δωματίου – για παράδειγμα, έναν χώρο καναπέ.
 • Δημιουργία ατμόσφαιρας. Με τη βοήθεια ενός απλίκου, είναι εύκολο να δημιουργήσετε μια οικεία ρομαντική ατμόσφαιρα σβήνοντας το κύριο φως.
 • Διακοσμητικό στοιχείο. Μερικές φορές ένας λαμπτήρας τοίχου χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση ενός δωματίου. Πιο συχνά αυτό ισχύει για κλασικούς εσωτερικούς χώρους..

Ιδιαιτερότητες

Οι γερμανικές απλίκες εκπροσωπούνται ευρέως στη ρωσική αγορά. Κατασκευασμένα σε διαφορετικά στυλ, θα ταιριάζουν με τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας.

Η ποιότητα των γερμανικών προϊόντων είναι πάντα στην κορυφή. Οι απλίκες θα σας εξυπηρετήσουν για πολλά χρόνια.

Όλες οι επικαλύψεις είναι ανθεκτικές, δεν ξεφλουδίζουν ή ξεθωριάζουν, διατηρώντας παράλληλα μια αισθητική εμφάνιση.

Όλα τα προϊόντα συμμορφώνονται με τα ευρωπαϊκά, ρωσικά πρότυπα υγειονομικών και επιδημιολογικών κανόνων. Επιπλέον, οι σύγχρονοι κατασκευαστές χρησιμοποιούν καινοτόμες τεχνολογίες, επομένως κάθε συσκευή είναι πολύ λειτουργική..

Οι λαμπτήρες τοίχου είναι συχνότερα “σύντροφοι” πολυελαίων και λαμπτήρων δαπέδου, οπότε είναι πολύ εύκολο να επιλέξετε όλες τις συσκευές φωτισμού σε ένα στυλ.

Αυτά τα φωτιστικά περιλαμβάνουν τη χρήση λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας, η οποία θα μειώσει το ενεργειακό κόστος..

Υλικά (επεξεργασία)

Για την κατασκευή απλίκων, οι Γερμανοί κατασκευαστές χρησιμοποιούν συχνότερα μέταλλο και γυαλί, σε ακριβά προϊόντα – κρύσταλλο. Επιπλέον, όλα τα υλικά είναι πολύ υψηλής ποιότητας.. Οι βαφές που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή προϊόντων είναι μη τοξικές και υποαλλεργικές.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλοί σχεδιαστές στη Γερμανία που εργάζονται σε χειροποίητα φωτιστικά. Οι τεχνίτες χρησιμοποιούν φυσική πέτρα, ξύλο, πλαστικό και κάθε είδους άλλα υλικά.

Πώς να επιλέξετε?

Η επιλογή μιας γερμανικής απλίκας για το σπίτι σας πρέπει να ληφθεί όσο το δυνατόν πιο σοβαρά.. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να λάβετε υπόψη ορισμένες αποχρώσεις:

 • Όταν φωτίζετε τον καθρέφτη χρειάζεστε ένα ζευγάρι λαμπτήρες που τοποθετούνται εκατέρωθεν του. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το φως από την απλώστρα πρέπει να είναι φωτεινό, αλλά όχι εκθαμβωτικό. Σε αυτή την περίπτωση, ο καθρέφτης πρέπει να είναι σε αρμονία με το στυλ των συσκευών τοίχου..

 • Για πίνακες φωτισμού θα πρέπει να επιλέξετε απλίκες με ματ αποχρώσεις. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την περιττή λάμψη στα έργα τέχνης..
 • Για υπνοδωμάτιο είναι επίσης καλύτερο να χρησιμοποιείτε απλίκες με ματ αποχρώσεις. Επιπλέον, είναι πολύ καλό εάν το φωτιστικό είναι ρυθμιζόμενο. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε μοντέλα με λάμπα που κατευθύνεται προς τα κάτω.

Εάν υπάρχει πολυέλαιος στο δωμάτιο, τότε οι απλίκες θα πρέπει να κατασκευάζονται στο ίδιο στυλ. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να αγοράσετε αμέσως ένα σετ.

Όταν αγοράζετε μια γερμανική απλίκια, αξίζει να λάβετε υπόψη ότι αυτός ο τύπος λαμπτήρα, εάν ο λαμπτήρας του κατευθύνεται προς τα πάνω, αυξάνει οπτικά το ύψος της οροφής. Εάν η πλάκα χαμηλώσει, τότε το ύψος του δωματίου μειώνεται. Χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο, μπορείτε εύκολα να αλλάξετε το χώρο..

Πού να δημοσιεύσετε?

Κατά την τοποθέτηση απλίκων (συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κατασκευάζονται στη Γερμανία), πρέπει να λαμβάνονται υπόψη ορισμένα σημεία.

Αυτός ο τύπος συσκευής απαιτεί ηλεκτρική ενέργεια, επομένως, η καλωδίωση πρέπει να παρέχεται ακόμη και στο στάδιο της επισκευής των χώρων..

Στο υπνοδωμάτιο, οι απλίκες τοποθετούνται σε απόσταση 130-160 cm από το πάτωμα. Έτσι θα είναι βολικό να φτάσετε στο διακόπτη με το χέρι σας χωρίς να σηκωθείτε από το κρεβάτι και ο φωτισμός για την ανάγνωση ενός βιβλίου θα είναι ο βέλτιστος.

Το ιδανικό μέρος για να τοποθετήσετε αυτόν τον λαμπτήρα θα ήταν ένα τραπέζι κουζίνας.. Σε αυτή την περίπτωση, η λάμπα θα κάνει το δωμάτιο πιο άνετο..

Είναι καλύτερα να επιλέξετε αρκετούς ίδιους λαμπτήρες για το διάδρομο. Μπορούν να τοποθετηθούν σε έναν τοίχο, συμμετρικά κρεμασμένα και στις δύο πλευρές του διαδρόμου.

Μοντέλα

Υπάρχουν πολλά μοντέλα γερμανικών απλίκων στην αγορά φωτισμού. Τα πιο δημοφιλή από αυτά μπορούν να διακριθούν:

 • “Φρεγάτα” από την TM Maytoni. Πρόκειται για μια λάμπα σχεδιαστή που έχει τη μορφή τιμονιού πλοίου. Είναι ιδανικό για την επίπλωση ενός υπνοδωματίου σε ένα γιοτ ή τη διακόσμηση ενός δωματίου σε ναυτικό στυλ. Το κόστος του προϊόντος είναι περίπου 6.000 ρούβλια.

 • “Arabia” από το TM Favorite. Αυτή η λάμπα είναι κατασκευασμένη σε αραβικό στιλ. Κατάλληλο για διακόσμηση δωματίου σε τουρκικό ή αιγυπτιακό στιλ. Πλαστά στοιχεία σε παλαιωμένο χρυσό χρώμα μας στέλνουν στο παραμύθι Scheherazade. Μια εξαιρετική επιλογή για φωτισμό της βεράντας στο σπίτι. Κόστος – περίπου 4000 ρούβλια.

 • “Breeze” από την TM Chiaro. Αυτό το κρυστάλλινο εξάρτημα είναι ιδανικό για ένα λαμπερό μπουντουάρ. Τα σκέλη των χαντρών θα λάμψουν στο φως, δημιουργώντας μια μοναδική λάμψη και λάμψη. Το κόστος της συσκευής είναι περίπου 11.000 ρούβλια.

 • “ALPS” από την TM Natali Kovaltseva. Ο σχεδιασμός αυτού του λαμπτήρα είναι αρκετά πρωτότυπος, είναι κατασκευασμένος σε στυλ Art Nouveau. Ιδανικό για φωτισμό ενός μικρού διαδρόμου ή φωτισμό του καναπέ της μελέτης – ειδικά αν το δωμάτιο είναι διακοσμημένο με το κατάλληλο στυλ. Ο συνδυασμός ξύλου, μετάλλου και γυαλιού καθιστά το μοντέλο αρκετά ενδιαφέρον για τους αγοραστές. Το κόστος αυτού του λαμπτήρα είναι αρκετά αποδεκτό, καθώς τα προϊόντα αυτής της γερμανικής εταιρείας παράγονται στην Κίνα. Είναι περίπου 2500 ρούβλια.

Κριτικές

Οι κριτικές για τις γερμανικές απλίκες είναι αρκετά καλές. Οι αγοραστές σημειώνουν την υψηλή ποιότητα των προϊόντων · τα μεταλλικά μέρη δεν ξεφλουδίζουν ακόμη και όταν χρησιμοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους. Με τη βοήθεια πρωτότυπων μοντέλων, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μοναδικό εσωτερικό στο σπίτι σας, είτε πρόκειται για σοφίτα είτε για ροκοκό δωμάτιο. Το μόνο μειονέκτημα είναι το κόστος των λαμπτήρων που κατασκευάζονται στη Γερμανία.. Είναι αρκετά ψηλή, αλλά η ποιότητά τους αξίζει τον κόπο..

Για άλλους τύπους απλίκες γερμανικής κατασκευής και τα χαρακτηριστικά τους, δείτε το επόμενο βίντεο..