Κουρτίνες παραθύρων για την κουζίνα

Για να διακοσμήσετε το εσωτερικό του παραθύρου της κουζίνας, πρέπει να επιλέξετε τις σωστές κουρτίνες. Από το υλικό αυτού του άρθρου, θα μάθετε για τα χαρακτηριστικά τους, τους τύπους, τους τύπους στερέωσης. Επιπλέον, θα σας δείξουμε τι πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε την καλύτερη επιλογή..

Επισκόπηση ειδών

Οι κουρτίνες για τα παράθυρα του κόλπου διαφέρουν σε μήκος και σχήμα κοπής. Στην πώληση υπάρχουν μικρά, στάνταρ και μακριά μοντέλα (στο πάτωμα). Οι σύντομες εκδόσεις μπορούν να καλύψουν το περβάζι παραθύρου ή το γυάλινο μέρος.

Στην παραγωγή κουρτινών χρησιμοποιούνται φυσικά, συνθετικά και μικτά υλικά. Οι φυσικές πρώτες ύλες είναι εξαιρετικές για τη διακόσμηση vintage στυλ παραθύρων. Τεχνητή και μικτή εμφάνιση αρμονικά σε μοντέρνο σχεδιασμό.

Με βάση τα χαρακτηριστικά της κοπής, οι κουρτίνες στα παράθυρα για την κουζίνα μπορούν να είναι λακωνικές, απλές, ογκώδεις, τυλιγμένες, πλισέ.

Κάθε τύπος προϊόντος έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και διαφορές.

 • Κλασικές επιλογές – κουρτίνες και τούλι, με απλό ορθογώνιο σχήμα. Όταν είναι κλειστά, σχηματίζουν ελαφρές πτυχώσεις. Διαφέρουν μεταξύ τους στην πυκνότητα των χρησιμοποιούμενων υφασμάτων.

 • Κουρτίνες παχύτερες κουρτίνες, είναι ραμμένες από βαριά υλικά. Οι κουρτίνες είναι κατασκευασμένες από τούλι, πέπλο, οργάντζα. Έχουν ημιδιαφανή υφή, δεν κρύβουν τις ακτίνες του ήλιου που εισέρχονται στο δωμάτιο..

 • Απλές ορθογώνιες κουρτίνες μπορεί συχνά να διακοσμηθεί με εκτύπωση φωτογραφιών. Σε αντίθεση με τις κουρτίνες και τις κουρτίνες, δεν έχουν μαλακές πτυχώσεις, καθώς παραμορφώνουν το μοτίβο. Αυτές οι ποικιλίες είναι κατάλληλες για ημικυκλικά παράθυρα.

 • εκτός, κουρτίνες, χαλάζι και κουρτίνες με εκτύπωση φωτογραφιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διαχωρίσει οπτικά την αρχιτεκτονική προεξοχή από το κύριο μέρος του δωματίου. Για παράδειγμα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διαχωρίσουν την τραπεζαρία, τον χώρο επισκεπτών, τη γωνιά χαλάρωσης.

 • Ρολά καλύψτε μόνο το γυάλινο μέρος. Διαθέτουν μηχανισμό ανοίγματος ανύψωσης, αποτελούνται από ένα μόνο κομμάτι ύφασμα, στριμμένο σε σφιχτό ρολό. Ανάλογα με τον τύπο, μπορούν να συσκευαστούν σε προστατευτική κασέτα.

 • Ρωμαϊκές κουρτίνες με την αρχή της στερέωσης, μοιάζουν με ρολό. Πωλείται ξεχωριστά για κάθε παράθυρο. Διαθέτουν μηχανισμό ανύψωσης, διπλώνουν σύμφωνα με την αρχή του ακορντεόν. Όταν συναρμολογούνται, μοιάζουν με περσίδες.

 • αυστριακός Οι ποικιλίες είναι κατάλληλες για καμπύλα παράθυρα. Αποτελούνται από έναν καμβά, συγκεντρωμένο από κάτω προς τα κάτω με πτυχώσεις. Χρησιμοποιείται ως ξεχωριστά στοιχεία κάθε παραθύρου ή ως μονοκόμματοι καμβάδες για παράθυρα προεξοχής ακτίνας (στρογγυλά, ημικυκλικά) σχήματα.

 • γαλλική γλώσσα θυμίζει αυστριακές, αλλά ραμμένες σε όλο το ύψος. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα μοντέλα, δεν προβλέπουν ρύθμιση της τάσης του χτένι. Φαίνεται υπέροχο σε πανοραμικά παράθυρα μεγάλων παραθύρων.

 • Ιαπωνικές τροποποιήσεις – τεντωμένοι καμβάδες με διπλή στερέωση (πάνω και κάτω). Χρησιμοποιούνται σπάνια, φαίνονται ασυνήθιστα, διακρίνονται για την κινητικότητά τους. Μπορούν να μετακινηθούν στα πλάγια. Κατασκευασμένο από λεπτά υλικά.

 • Προϊόντα νήματος – κουρτίνες, που αποτελούνται από πολλές υφασμάτινες λωρίδες διαφορετικής υφής και διακόσμησης. Συχνά παρέχεται με χάντρες, μπορεί να έχει στριμμένα νήματα. Ιδανικά αφήστε το φως του ήλιου, κατάλληλο για μεγάλα παράθυρα.

 • Κουρτίνες καφέ διαφέρουν ως προς το ελάχιστο μήκος και την αρχή ανοίγματος ταλάντευσης. Στο πάνω μέρος, είναι κατασκευασμένα με κορδόνι περίσφιξης, μπορούν να διακοσμηθούν με διακοσμητικά στοιχεία, τόξα. Κατασκευασμένο από φυσικά και μικτά υφάσματα.

 • Ποικιλίες “κλεψύδρας” – προϊόντα ορθογώνιου τύπου με το μήκος του πλαισίου παραθύρου. Συνδέεται με αυτό από πάνω και κάτω σε όλο το μήκος. Δεμένο στη μέση με γραβάτα ή διακοσμητική κορδέλα.

Επιλογή τοποθέτησης

Τα εξαρτήματα για τις κουρτίνες παραθύρων για την κουζίνα είναι διαφορετικά. Οι κουρτίνες είναι στερεωμένες σε μεντεσέδες, κορδόνι περίσφιξης, οπές, ταινία. Ο τύπος στερέωσης εξαρτάται από τον τύπο των ίδιων των κουρτινών και το γείσο που χρησιμοποιείται, το οποίο μπορεί να είναι οροφή και τοίχος, προφίλ, εύκαμπτο, κορδόνι, δίαυλος, στρογγυλό.

 • Προφίλ Οι ποικιλίες είναι βολικές λόγω της ευελιξίας τους και της δυνατότητας αλλαγής κατεύθυνσης στην επιθυμητή κατεύθυνση. Επαναλαμβάνουν ακριβώς το σχήμα της προεξοχής του παραθύρου, συμβάλλουν στην ομαλή ολίσθηση των στηριγμάτων και προς τις δύο κατευθύνσεις.

 • Οι δομές προφίλ σάς επιτρέπουν να δημιουργείτε στρογγυλεμένα σχήματα, άλλοι τύποι συνδετήρων τοποθετούνται με τη μορφή πολυεδρών. Είναι μικρά ευθύγραμμα τμήματα που συνδέονται μέσω γωνιακών εξαρτημάτων..

 • Οι εύκαμπτες κουρτινόξυλες είναι ισχυρές και μπορούν να αντέξουν σε προϊόντα βάρους έως 50 κιλών. Σχετικό για παράθυρα με ακτινικά και παράξενα παράθυρα. Μπορεί να έχει εξωτερικές και κρυφές ράγες για την κίνηση των δρομέων.

 • Τοποθετείται σε αγκύλες με διαφορετικό ύψος (50-80 cm). Κατασκευασμένο από αλουμίνιο και εύκαμπτο πλαστικό. Κατάλληλο για κουρτίνες κανονικού τύπου και επιλογές για συγκέντρωση.

 • Οι κουρτίνες μπορούν να κρεμαστούν σε κολλητική ταινία. Η ανύψωση και η ρύθμιση ύψους πραγματοποιούνται μέσω γάντζων που βρίσκονται στο κάτω μέρος, καθώς και καλωδίου συνδεδεμένου με τον μηχανισμό του ρότορα.

 • Οι χορδές είναι κατάλληλες για το σχεδιασμό συνθέσεων κουρτινών δύο και τριών σειρών. Εκτός από τους γάντζους, μπορούν να στερεωθούν σε δακτυλίους, οπές ή ειδικά κλιπ. Αυτές οι βάσεις είναι σε ζήτηση λόγω του χαμηλού κόστους τους.

 • Οι ποικιλίες ρολού προσαρτώνται απευθείας στα πλαίσια παραθύρων. Τα γείσα των ελαστικών είναι καλά επειδή μπορούν να διακοσμηθούν με μια μπαγκέτα. Έχουν στιβαρό και ελαφρύ σχεδιασμό με βέλτιστη ολίσθηση.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε κουρτίνες?

Κατά την επιλογή μιας συγκεκριμένης επιλογής, λαμβάνονται υπόψη πολλοί παράγοντες.. Τα βασικά είναι το γεωμετρικό σχήμα του παραθύρου του κόλπου, το μέγεθος των παραθύρων και ολόκληρη η προεξοχή..

Μπορείτε να αγοράσετε κουρτίνες πολύπλοκων σχημάτων για ένα μεγάλο παράθυρο. Στις κουρτίνες ακτίνας – μια μονοκόμματη κουρτίνα με ημιδιαφανή υφή. Είναι καλύτερο να διακοσμήσετε το παράθυρο του κόλπου με ένα απλό τούλι χωρίς μοτίβο. Αυτό θα ανακουφίσει οπτικά το χώρο, θα το κάνει πιο άνετο και πιο άνετο..

Ωστόσο, η κοπή και το χρώμα μπορούν να καθοριστούν από τους σχεδιαστικούς πόρους. Για μινιμαλιστικές κουζίνες με παράθυρο (για παράδειγμα, η επιλογή P44T), χρειάζονται λακωνικές κουρτίνες χωρίς διακόσμηση.

Για στυλ επαρχίας ή Προβηγκία είναι κατάλληλες ανοιχτόχρωμες κουρτίνες με διακριτικό floral print. Η περικοπή μπορεί να είναι κλασική και οι ποικιλίες του “καφέ” είναι κατάλληλες. Είναι επίσης κατάλληλα όταν ένα τραπέζι ή νεροχύτης βρίσκεται κάτω από το παράθυρο του κόλπου..

Σε μια μικρή κουζίνα μπορείτε να αγοράσετε πανομοιότυπες μονάδες κουρτίνας τύπου κυλίνδρου. Τέτοια μοντέλα ταιριάζουν οργανικά στο μοντέρνο σχεδιασμό. Ωραία η διακόσμηση των παραθύρων και οι πλισέ τροποποιήσεις.

Για μεγάλους χώρους κουζίνας (για παράδειγμα, σε σπίτια δύο επιπέδων ή διάταξη ενιαίας διαρρύθμισης), αξίζει να αγοράσετε κουρτίνες ή ημιδιαφανές τούλι. Μπορεί να συμπληρωθεί με χρωματιστές κουρτίνες σε αντίθεση σκιάς.

Θα φανεί ενδιαφέρον παράθυρο με μεγάλα παράθυρα, διακοσμημένο με κλωστές κουρτίνες με χάντρες. Θα φέρουν μια ιδιαίτερη γεύση στο εσωτερικό, θα γεμίσουν το χώρο με ευρυχωρία. Το ιδανικό χρώμα κουρτίνας είναι το λευκό.

Μεγάλα πανοραμικά παράθυρα ένα εξοχικό σπίτι μπορεί να διακοσμηθεί με γαλλικές και αυστριακές κουρτίνες. Τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα μπορούν να είναι απλά και με σχέδια, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια λεπτή υφή, κατάλληλη για το σχηματισμό χτένων.

Για την κουζίνα ενός συνηθισμένου διαμερίσματος στην πόλη, μπορείτε να πάρετε προϊόντα με σχέδιο “κλεψύδρας”. Θα κλείσουν το παράθυρο από τα αδιάκριτα μάτια, θα κάνουν το σχέδιό του μοναδικό. Οι καμβάδες μπορούν να έχουν αντίθετο περίγραμμα περιμετρικά και πανομοιότυπους δεσμούς στο κέντρο.

Κατά την επιλογή του χρώματος των προϊόντων, λάβετε υπόψη την κατεύθυνση των βασικών σημείων, λάβετε υπόψη το χρωματικό σχέδιο του εσωτερικού.

Εάν τα παράθυρα βλέπουν βόρεια, είναι καλύτερο να αγοράσετε κουρτίνες σε ζεστά χρώματα. Τα μοντέλα σε ψυχρές αποχρώσεις θα εμφανίζονται γκρι και ξεθωριασμένα.

Για μια σκοτεινή, κακώς φωτισμένη κουζίνα, αξίζει να πάρετε ελαφριές κουρτίνες.. Θα καλύψουν εν μέρει την έλλειψη φωτός, θα δώσουν στο δωμάτιο μια ζεστή ατμόσφαιρα. Μπορείτε να αγοράσετε έγχρωμες κουρτίνες σε ένα φωτεινό, ηλιόλουστο δωμάτιο.

Η εκτύπωση και η υφή του υλικού επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις του στυλ. Για vintage σχέδια, προτιμάται ένα λείο ματ φινίρισμα. Σε μια κουζίνα μοντέρνου σχεδιασμού, χρειάζονται κουρτίνες με μεταλλική, ασυνήθιστη υφή..

Οι κουρτίνες με απλή ύφανση από νήματα διαφορετικού πάχους είναι στη μόδα. Έχουν ένα ενδιαφέρον εφέ κόμβου και μια ελαφρώς διαφανή υφή. Οι κουρτίνες με μοτίβα ντάμα είναι επίσης σχετικές. Λιγότερο συχνά, lambrequins, φουσκώματα, πολύπλοκες κουρτίνες πολλαπλών στρωμάτων χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό των παραθύρων της κουζίνας..

Παραδείγματα στο εσωτερικό

Προσφέρουμε αρκετά κομψά παραδείγματα διακόσμησης παραθύρων στην κουζίνα.

 • Ένα παράδειγμα δημιουργίας μιας ζεστής γωνιάς επισκεπτών στην κουζίνα ενός ιδιωτικού σπιτιού.

 • Διακόσμηση παραθύρων από την κουζίνα με κουρτίνες με μηχανισμό ανύψωσης.

 • Μικρή τραπεζοειδής επένδυση παραθύρου με τυπωμένες, μαζεμένες κουρτίνες.

 • Δίχρωμες υφαντικές περσίδες στο εσωτερικό ενός σύγχρονου διαμερίσματος της πόλης.

 • Σύνθεση κουρτινών δύο επιπέδων που αποτελείται από λευκό πείρο και ρολά.

 • Διακόσμηση παραθύρων από την κουζίνα με συνδυασμένες κουρτίνες.

 • Σύνθεση κουρτινών για ένα παράθυρο κόλπου ακτίνας μιας ευρύχωρης κουζίνας.

 • Φινίρισμα ανοιγμάτων παραθύρων με κουρτίνες που βρίσκονται στο πάνω μέρος των γυάλινων ενθεμάτων.

 • Διακόσμηση παραθύρου με μονοκόμματη ημιδιαφανή κουρτίνα με σχηματισμό πολλών πτυχώσεων.

 • Επιλογή σχεδίου παραθύρου με τοξωτό κόλπο.