Γάντζοι κουρτινών

Γάντζοι κουρτινών

Ο σχεδιασμός ενός ανοίγματος παραθύρου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς τη χρήση ποικίλων εξαρτημάτων. Οι συνδετήρες κουρτινών είναι ένα σημαντικό μέρος του. Οι σύγχρονες επιλογές για τη στερέωση κουρτινών στο γείσο είναι πολύ διαφορετικές, όλες έχουν τις θετικές και αρνητικές πλευρές τους. Μεταξύ αυτών, τα πιο συνηθισμένα είναι τα καθολικά άγκιστρα, τα οποία είναι πολύ εύκολα στη χρήση. Αυτά τα εξαρτήματα έχουν αισθητικές και λειτουργικές ιδιότητες. Οι γάντζοι παρέχουν στερέωση και κίνηση των καμβάδων κατά μήκος του γείσου και μπορούν να λειτουργήσουν ως ανεξάρτητα διακοσμητικά στοιχεία.

Ποιο είναι το όνομα του?

Τα στοιχεία που είναι υπεύθυνα για τη στερέωση των κουρτινών στο γείσο ονομάζονται γάντζοι. Είναι η φθηνότερη επιλογή για τη στερέωση της κουρτίνας στις μαρκίζες. Συνδέονται εύκολα και είναι εύχρηστα. Αυτά τα εξαρτήματα είναι κατάλληλα για ανάρτηση ελαφρού υφάσματος.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν με οποιαδήποτε επίπεδη δομή μαρκίζας, ενώ είναι απαραίτητο να τα στερεώσετε και από τις δύο πλευρές, ώστε να μην πέφτουν κατά τη λειτουργία.

Υπάρχει ένας άλλος τύπος διακοσμητικών εξαρτημάτων – ειδικές θήκες που χρησιμοποιούνται μαζί με γάντζους κουρτινών, στερεώνοντας το ύφασμα κουρτίνας στα πλάγια, ανοίγοντας ελαφρώς το παράθυρο και σχηματίζοντας όμορφες πτυχώσεις.

Ιδιαιτερότητες

Οι γάντζοι για τη στερέωση των κουρτινών στο γείσο πωλούνται ανά τεμάχιο, αλλά μερικές φορές μπορείτε να δείτε μια ειδική ταινία κουρτίνας με γάντζους που έχουν κολληθεί σε αυτήν προς πώληση. Μπορεί απλά να ραφτεί στο ύφασμα κουρτίνας. Τα στοιχεία στερέωσης εδώ είναι στερεωμένα με ασφάλεια στη χορδή, από την οποία δεν θα γλιστρήσουν, επομένως αυτή η λύση είναι πιο αξιόπιστη..

Πλεονεκτήματα:

 • χαμηλή τιμή-εάν έχετε επιλέξει τη μία-μία επιλογή, μπορείτε να αγοράσετε ακριβώς όσα αξεσουάρ χρειάζεστε, αρκεί να υπολογίσετε το απαιτούμενο ποσό για τις κουρτίνες συν τα ανταλλακτικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κολλητική ταινία, το κόστος της οποίας είναι χαμηλό.
 • ευκολία εγκατάστασης – η στερέωση των συνδετήρων δεν είναι δύσκολη.
 • αξιοπιστία – τα ισχυρά προϊόντα μπορούν να διαρκέσουν πολύ.
 • πρακτικότητα – εάν σπάσει ένα άγκιστρο, μπορεί να αντικατασταθεί με ένα εφεδρικό.
 • ευκολία – βολικά στοιχεία στερέωσης που μπορούν να αφαιρεθούν πολύ γρήγορα και εύκολα εάν πρέπει να πλυθούν οι κουρτίνες.

Ένα χαρακτηριστικό αυτών των στοιχείων είναι η ευελιξία τους, έχουν σχεδιαστεί για κορδόνι γείσου και για μοντέλα με αυλακώσεις και για κλασικές ράβδους με στρογγυλό προφίλ. Τα εξαρτήματα έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν άγκιστρα για να μετακινηθούν από δαχτυλίδια σε κουρτίνες..

Οι γάντζοι πρέπει να επιλέγονται έτσι ώστε να εξυπηρετούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά ταυτόχρονα είναι αξιόπιστοι. Η επιλογή συχνά εξαρτάται από τον τύπο του γείσου: τα στοιχεία που είναι προσαρτημένα στους δακτυλίους είναι κατάλληλα για στρογγυλές ράβδους και τα πλαστικά προϊόντα με τροχούς είναι κατάλληλα για μια δομή μπαγκέτας. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τα κλιπ έτσι ώστε να μην πέσει η κουρτίνα την πιο απροσδόκητη στιγμή..

Οι γάντζοι είναι συχνά κρυμμένοι από την θέα, επομένως δεν επηρεάζουν πολύ τη διακόσμηση των κουρτινών. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σχεδόν οποιοδήποτε στυλ και για οποιοδήποτε δωμάτιο..

Όπως και άλλοι τύποι συνδετήρων, τα άγκιστρα έχουν τα μειονεκτήματά τους:

 • την ανάγκη για πρόσθετους συνδετήρες ή ειδικό γείσο ·
 • δεν είναι κατάλληλο για βαριές κουρτίνες.
 • θορυβώδης κίνηση
 • τα πλαστικά προϊόντα σπάνε εύκολα.

Προβολές

Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού, οι κύριοι τύποι γάντζων χωρίζονται σε:

 • Διακοσμητικός χρησιμοποιείται ως διακόσμηση για συνθέσεις κουρτινών. Τέτοιοι συνδετήρες έχουν ελκυστικό και ενδιαφέρον σχεδιασμό..
 • Κρυμμένος τα προϊόντα μπορούν να είναι από πλαστικό, μέταλλο ή άλλο υλικό που δεν είναι εμφανές, η βάση είναι κρυμμένη στις πτυχές της κουρτίνας ή κάτω από τη διακόσμηση της κονσόλας.

 • Μεταβατικός – πρόκειται για σφιγκτήρες, οι οποίοι αποτελούν σύνδεσμο μεταξύ μεντεσέδων, οπών, σφιγκτήρων και γείσου. Στο κάτω μέρος της δομής υπάρχουν μανταλάκια για τα οποία είναι στερεωμένο το ύφασμα και στο πάνω μέρος υπάρχει ένα άγκιστρο που προσκολλάται στο δαχτυλίδι.
 • Το κύριο Τα άγκιστρα λειτουργούν ως ανεξάρτητη συσκευή στερέωσης που δεν απαιτεί στοιχείο συνοδευτικό.

 • Κλειστό οι επιλογές κουμπώνουν στη θέση τους στο γείσο, μετά από το οποίο κινούνται ελεύθερα κατά μήκος της ράβδου, έτσι οι βρόχοι στις κουρτίνες, για τις οποίες είναι γαντζωμένοι οι γάντζοι, δεν θα μπορούν να πηδήξουν. Δεν χρειάζεται να φοβάστε τη μετακίνηση της κουρτίνας: είναι πολύ ασφαλώς στερεωμένη στις μαρκίζες.
 • Ανοιξε είναι εύκολο στη χρήση, είναι εύκολο να τους βάλεις βρόχους κουρτινών. Εάν είναι απαραίτητο, οι κουρτίνες μπορούν να αφαιρεθούν γρήγορα, ενώ δεν είναι καθόλου απαραίτητο να αποσυναρμολογηθεί το γείσο.

Εκτός από την κύρια ομάδα, υπάρχει ένα διακοσμητικό αξεσουάρ που στερεώνει τα άγκιστρα. Αυτό το προϊόν ονομάζεται επίσης γάντζος. Τέτοια εξαρτήματα χρησιμοποιούνται για να στερεώσουν το ύφασμα κουρτίνας με πιασίματα. Ο στόχος τους είναι να τραβήξουν το υλικό στην άκρη, σχηματίζοντας μια στρογγυλεμένη πτυχή..

Ο σχεδιασμός αυτών των στοιχείων είναι πολύ διαφορετικός. Μπορεί να είναι εντελώς αόρατο, εστιάζοντας όλη την προσοχή στα όμορφα υφάσματα και επιβλητικό, όταν τα ίδια λειτουργούν ως διακόσμηση..

Η επιφάνεια των προϊόντων είναι συχνά διακοσμημένη με μια ποικιλία εικόνων: ένα λουλούδι, ένα στολίδι, ένα κεφάλι ζώου, ένα φίδι, ένα σαλιγκάρι και πολλά άλλα, αυτό που είναι ικανή μια ιδέα σχεδιασμού. Αυτός ο τύπος γάντζου είναι τοποθετημένος σε πλαγιά τοίχου ή παραθύρου με βίδες αυτοεπιπεδώματος, καθώς και ειδικούς βραχίονες. Από αισθητική άποψη, μερικές φορές υπάρχει κάτι κοινό με το σχέδιο του γείσου. Συχνά πωλούνται ως σετ..

Υλικά (επεξεργασία)

Οι γάντζοι κουρτινών είναι κατασκευασμένοι από διαφορετικά υλικά:

 • Το πλαστικό θεωρείται το φθηνότερο. Οι γάντζοι από αυτό δεν θα μπορούν να αντέξουν κουρτίνες, οι οποίες είναι βαριές, αλλά είναι κατάλληλες για να συγκρατούν κουρτίνες αέρα. Το κύριο πλεονέκτημα τέτοιων αξεσουάρ θα είναι η αθόρυβη ολίσθηση και το άνοιγμα των κουρτινών. Είναι αλήθεια ότι με την πάροδο του χρόνου παρατηρείται φθορά του πλαστικού και αυτό οδηγεί σε παραμόρφωση και απώλεια απόδοσης..
 • Για την κατασκευή μεταλλικών προϊόντων χρησιμοποιήστε αλουμίνιο, ορείχαλκο, χάλυβα. Αυτό το στήριγμα θεωρείται το πιο αξιόπιστο, ωστόσο, ενδέχεται να μην αντιμετωπίσουν κουρτίνες πολλαπλών στρωμάτων. Σε σύγκριση με τα πλαστικά άγκιστρα, δημιουργούν θόρυβο κατά τη λειτουργία. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα ποιοτικό υλικό, διαφορετικά μπορεί να διαβρωθεί.

Ο συνδυασμός πλαστικού και μετάλλου είναι απαραίτητος για να έχει το προϊόν όλες τις θετικές ιδιότητες και των δύο υλικών ταυτόχρονα..

 • Πλαστικό, σίδερο και μεταλλικό πλαστικό Οι επιλογές γάντζου έχουν σχεδιαστεί για να συγκρατούν ελαφριά και μεσαία υφάσματα. Εάν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε πολύ βαριές κουρτίνες πολλαπλών στρωμάτων και ογκώδεις στο εσωτερικό, μπορούν να συγκρατηθούν μόνο με βλεφαρίδες ή βρόχους..

Εάν δεν σας αρέσει καμία από τις επιλογές για κάποιο λόγο, μπορείτε να φτιάξετε γνήσιους γάντζους κουρτινών από τα διαθέσιμα εργαλεία..

 • Συνδετήρες. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε αυτό το χαρτικό για τη στερέωση κουρτινών. Η εξαιρετική ποικιλία συνδετήρων χαρτιού καθιστά δυνατή τη δημιουργία κάτι μοναδικό. Για παράδειγμα, μπορείτε να στερεώσετε το ένα στο άλλο, είναι ενδιαφέρον να λυγίσετε, να βρείτε ένα ασυνήθιστο χρώμα.
 • Παραμάνες. Τα αξεσουάρ ραπτικής είναι επίσης ποικίλα. Διακοσμητικές καρφίτσες είναι πάντα προς πώληση. Δημιουργικοί σχεδιαστές κρεμούν κουρτίνες πάνω τους. Δοκίμασε κι εσύ.
 • Σύρμα. Το άγκιστρο μπορεί να κατασκευαστεί από κανονικό σύρμα. Για να γίνει αυτό, είναι μεταφορικά λυγισμένο, σχηματίζοντας το ίδιο το στήριγμα, στη συνέχεια διακοσμημένο με χάντρες, χάντρες, λουλούδια ή άλλα υλικά ή διακοσμητικά στοιχεία..

Υπάρχουν πολλές επιλογές για την κατασκευή διακοσμητικών προϊόντων για τη στερέωση κουρτινών από αυτό που υπάρχει στο σπίτι. Το κύριο πράγμα είναι η εκδήλωση φαντασίας και η διάθεση να πειραματιστούν..

Πώς να κρεμάσετε σωστά?

Είναι απαραίτητο να κρεμάσετε κουρτίνες λαμβάνοντας υπόψη διαφορετικούς τύπους δομών. Τα γείσα στα οποία τοποθετούνται οι κουρτίνες με γάντζους είναι διαφόρων τύπων:

 • σφυρήλατος;
 • οροφή;
 • αλουμίνιο;
 • παράθυρο κόλπο?
 • σειρά;
 • ράγα παλιού και νέου σχεδιασμού.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για τη στερέωση κουρτινών στις μαρκίζες. Μεταξύ αυτών, τα άγκιστρα κουρτινών είναι η πιο κοινή επιλογή. Συνδέονται με δακτυλίους και λειτουργούν επίσης ως αυτόνομες βάσεις.

Η πιο κοινή εφαρμογή αυτού του στοιχείου στερέωσης μαζί με τα γείσα προφίλ, είναι τοποθετημένα στον τοίχο και στην οροφή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάντζους για να στερεώσετε το ύφασμα στο κορδόνι, είναι κατάλληλα για στρογγυλά μοντέλα.

Ο καθορισμός των κουρτινών με την ταινία κουρτινών είναι εξαιρετικά απλός στην εκτέλεση. Στην άκρη της κουρτίνας είναι προσαρτημένη μια κορδέλα, η οποία έχει ισχυρά νήματα σε μία ή δύο σειρές. Λειτουργούν ως βρόχοι. Τα άγκιστρα, που τα πιάνουν, κρύβονται πίσω από τις πτυχώσεις του υφάσματος, καθώς η πλεξούδα τραβά το ύφασμα, δημιουργώντας ακόμη και κάθετες πτυχώσεις και το επίπεδο της λαμπρότητάς τους μπορεί να ρυθμιστεί.

Χαρακτηριστικά στερέωσης με γάντζους χρησιμοποιώντας ταινία κουρτίνας:

 • ιδανικό για τη στερέωση κουρτινών σε ανοιχτό γείσο.
 • καθολική βάση, εξίσου κατάλληλη για τους περισσότερους τύπους κουρτινών.
 • προσιτη τιμη;
 • πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής.

Οι κουρτίνες χωρίς βάρος που δεν εμποδίζουν την πρόσβαση στο μπαλκόνι, το οποίο θα είναι ακίνητο, πρέπει να στερεωθούν με διαφανή πλαστικά άγκιστρα. Συνήθως είναι ραμμένες στην ταινία κουρτίνας. Σε μοντέλα οροφής κουρτινόξυλων, τα οποία είναι ελαστικά, η μόνη δυνατή στερέωση για κουρτίνες θα είναι γάντζοι με ρολό.

Μερικές φορές τα άγκιστρα είναι ραμμένα απευθείας στο ύφασμα για να τα συγκρατούν με ασφάλεια. Αυτοί οι καμβάδες πρέπει να πλυθούν μαζί με τα εξαρτήματα. Εάν τα άγκιστρα είναι πλαστικά, τότε δεν θα συμβεί τίποτα τρομερό, επειδή το πλαστικό δεν αντιδρά στο νερό με κανέναν τρόπο. Είναι καλύτερα να μην ράβετε ατσάλινα άγκιστρα, αλλά να χρησιμοποιείτε διαφορετική μέθοδο στερέωσης στην κουρτίνα. Το μέταλλο μπορεί να οξειδωθεί στο νερό και να λερώσει το ύφασμα με σκουριά, από το οποίο θα είναι δύσκολο να απαλλαγείτε..

Για πληροφορίες σχετικά με το πώς να κρεμάσετε κουρτίνες στο γείσο, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σε ποια απόσταση να τοποθετηθεί?

Προκειμένου οι κουρτίνες να τυλίγονται όμορφα, η βέλτιστη απόσταση μεταξύ των γειτονικών γάντζων πρέπει να είναι 10 εκατοστά. Ταυτόχρονα, έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι όσο περισσότερα εκατοστά μεταξύ των γάντζων, τόσο βαθύτερη και πιο εκφραστική είναι η κάθετη πτυχή στην κουρτίνα και αντίστροφα, η μικρή απόσταση μεταξύ των συνδετήρων καθιστά τις κουρτίνες λιγότερο εκφραστικές. Ωστόσο, μην κρεμάτε τον καμβά σε γάντζους που είναι πολύ σπάνιοι. Το ύφασμα θα κρεμάσει άσχημα, αλλά φαίνεται πάντα ατημέλητο.

 • Σε ένα τοξωτό παράθυρο. Η στερέωση με γάντζους μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί χωρίς γείσο. Πρόσφατα, αυτή η τεχνική έχει γίνει πολύ δημοφιλής λόγω της πρωτοτυπίας της. Συνήθως χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση ενός τοξωτού παραθύρου. Για να κρεμάσετε την κουρτίνα με αυτόν τον τρόπο, πρέπει να εγκαταστήσετε ειδικά διακοσμητικά ή συνηθισμένα οικιακά άγκιστρα για ρούχα πάνω από το οβάλ του ανοίγματος σε απόσταση το ένα από το άλλο. Στη συνέχεια, οι βρόχοι στην κουρτίνα κρέμονται από τους γάντζους σε διαφορετικά ύψη. Μια τέτοια στερέωση είναι αξιόπιστη, μπορεί να αντέξει ακόμη και πολύ βαριές κουρτίνες..

 • Απαιτούμενο ποσό. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η βέλτιστη απόσταση μεταξύ των γάντζων είναι 10 εκατοστά, μπορείτε να υπολογίσετε γρήγορα πόσα άγκιστρα και βρόχους χρειάζεστε. Ο καθένας λύνει αυτό το πρόβλημα ξεχωριστά, ανάλογα με το μέγεθος του παραθύρου και το πλάτος των κουρτινών. Η επιλογή του αριθμού των συγκρατητών εξαρτάται επίσης από το βάρος και την ποιότητα της ίδιας κουρτίνας. Εάν, για παράδειγμα, η κουρτίνα είναι πολύ βαριά, είναι απαραίτητο να αυξήσετε τον αριθμό των γάντζων, σε σύγκριση με μια συμβατική κουρτίνα, περίπου δύο φορές..