Κουρτίνες

Οποιοδήποτε εσωτερικό θα ήταν ελλιπές χωρίς όμορφες και κομψές κουρτίνες. Σήμερα υπάρχουν διάφορα συστήματα στερέωσης κουρτινών. Ένα από αυτά είναι τα δαχτυλίδια – τα πιο δημοφιλή στοιχεία του γείσου, τα οποία απλοποιούν σημαντικά τη λειτουργία. Λόγω της μεγάλης ποικιλίας και των διακοσμητικών ιδιοτήτων τους, χρησιμοποιούνται συχνά ειδικά για τη διακόσμηση ενός δωματίου, δίνοντάς του μια ολοκληρωμένη και εκλεπτυσμένη εμφάνιση..

Τα δαχτυλίδια ταιριάζουν σχεδόν σε κάθε, ακόμη και στις πιο βαριές κουρτίνες.

Προβολές

Η ποικιλία των συστημάτων δακτυλίων σας επιτρέπει να βρείτε μια λύση που ταιριάζει στο δικό σας εσωτερικό. Αυτό περιλαμβάνει συμβατικούς κρίκους ή δακτυλίους γάντζου και συστήματα οπών..

Μπορείτε να συνδέσετε κουρτίνες με δαχτυλίδια στο γείσο με δύο διαφορετικούς τρόπους:

 • δαχτυλίδια τοποθετούνται στη μπάρα, Ταυτόχρονα, είναι προσαρτημένα στο ύφασμα κουρτίνας χρησιμοποιώντας ειδικά κλιπ ή μανταλάκια ρούχων και ένα δαχτυλίδι με γάντζο χρησιμοποιείται για στερέωση με ταινία κουρτίνας.
 • δαχτυλίδια ματιών εισάγεται στις οπές που γίνονται στο ύφασμα των κουρτινών και τοποθετούνται στη μπάρα.

Η χρήση οπών απαιτεί ξεχωριστή προετοιμασία του καμβά. Δεν είναι δύσκολο να το κάνετε αυτό και είναι δυνατό ακόμη και στο σπίτι. Πρέπει πρώτα να κάνετε μεγάλες τρύπες κατά μήκος του άνω άκρου του υφάσματος. Στη συνέχεια εισάγονται ειδικοί συνδετήρες, οι οποίοι είναι σχισμένοι δακτύλιοι, επικαλύπτοντας και αποτρέποντας το σχηματισμό βέλων, τα οποία στη συνέχεια πιέζουν ή κουμπώνουν στη θέση τους. Φαίνονται αισθητικά, ενώνονται με το ύφασμα. Έχοντας περάσει το σωλήνα μέσα από τις οπές, η χρήση τους στερεώνει αξιόπιστα τον καμβά στη ράβδο, εξασφαλίζοντας μια ομαλή ολίσθηση.

Μια άλλη αρχή χρησιμοποιείται στην έκδοση ring-mount. Εδώ, τα κινητά στοιχεία είναι χτυπημένα στο γείσο, συνδέοντας με το ύφασμα κουρτίνας με τη βοήθεια σφιγκτήρων. Για να αποφύγετε τη ζημιά στον καμβά και να δημιουργήσετε κουρτίνα στον τόπο στερέωσης, είναι απαραίτητο να ράψετε μια ταινία κουρτίνας.

Αξιοπρέπεια

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δαχτυλίδια στο κούμπωμα των κουρτινών στο γείσο σχεδόν σε κάθε δωμάτιο. Τέτοια συστήματα έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων:

 • εξαιρετική εμφάνιση – είναι όμορφα και διάφορα διακοσμητικά στοιχεία.
 • η κάθετη κουρτίνα φαίνεται αυτάρκης – οι πτυχώσεις σχηματίζονται χωρίς τη χρήση άλλων συσκευών.
 • ευκολία χρήσης – οι δακτύλιοι κινούνται εύκολα κατά μήκος της ράβδου λόγω της μεγαλύτερης διαμέτρου τους σε σύγκριση με τη διάμετρο της ράβδου.
 • ανθεκτικότητα – μια αρκετά μεγάλη διάρκεια ζωής, ειδικά για μεταλλικά μοντέλα.
 • κατάλληλο για οποιοδήποτε σχέδιο.
 • ο καμβάς είναι σταθερά στερεωμένος στο γείσο.
 • αθόρυβη λειτουργία – ο ήχος της κίνησης είναι πολύ αδύναμος ή απουσιάζει εντελώς.
 • πρακτικότητα – οι κουρτίνες για δαχτυλίδια ράβονται πολύ εύκολα.
 • ευελιξία – μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιοδήποτε ύφασμα: διαφανές, πυκνό. Το πολύ ογκώδες ύφασμα μπορεί να αντέξει μόνο τις οπές.
 • ευκολία χρήσης – δεν απαιτείται ειδική εγκατάσταση.

Μεταξύ των ελλείψεων, μπορούν να σημειωθούν τα ακόλουθα – εάν είναι απαραίτητο να αντικαταστήσετε την κουρτίνα, τότε δεν είναι πολύ βολικό να το αφαιρέσετε και στη συνέχεια να το κλείσετε ξανά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, απαιτείται η αφαίρεση ολόκληρου του γείσου.

Επιλογή γείσου

Οι κουρτίνες με δαχτυλίδια φαίνονται υπέροχα στο εσωτερικό, αν επιλέξετε το σωστό γείσο. Για να γλιστρήσουν ελεύθερα και αθόρυβα, η ράβδος μαρκίζας πρέπει να έχει επίπεδη επιφάνεια. Αποτελεί ένα σύνολο με το ύφασμα κουρτίνας, επομένως, η επιλογή του πρέπει να αντιμετωπιστεί με μεγάλη προσοχή.. Οι κουρτίνες με δαχτυλίδια μπορούν να κρεμαστούν σε μαρκίζες από διαφορετικά υλικά:

 • πλαστική ύλη;
 • ξύλινος;
 • μεταλλικά – χυτά ή σφυρήλατα.

Κάθε μία από αυτές τις επιλογές θα φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα, υπό την προϋπόθεση ότι τα άλλα στοιχεία είναι σωστά επιλεγμένα..

Τα κουρτινόξυλα είναι πολύ δημοφιλή κατασκευασμένο από ξύλο. Τέτοια προϊόντα είναι ανθεκτικά, αξιόπιστα και οι διακοσμητικές τους ιδιότητες μπορούν να φέρουν την απαραίτητη άνεση στο εσωτερικό κάθε δωματίου. Η επίστρωση βερνικιού τα καθιστά ανθεκτικά, είναι ένα προστατευτικό στρώμα έναντι υψηλής υγρασίας και σκόνης. Δαχτυλίδια από ξύλο και πλαστικό θα είναι κατάλληλα εδώ..

Μεταλλικές κουρτινόξυλες είναι επίσης εξαιρετικά ανθεκτικά, η μπάρα τους μπορεί να αντέξει το μεγάλο βάρος κάθε κουρτίνας. Τα μέταλλα περιλαμβάνουν χάλυβα, αλουμίνιο, μπρούτζο και ορείχαλκο. Τα πλαστά γείσα είναι τα πιο ακριβά, φαίνονται επίσημα. Μια φθηνότερη επιλογή θα ήταν ένα καστ, το οποίο, ωστόσο, φαίνεται επίσης εξαιρετικό. Ειδικές ράβδοι κουρτινών με διακοσμητικά στοιχεία από πολύτιμους λίθους, γυαλί και ξύλο χρησιμοποιούνται σε διαφορετικά στυλ, αλλά τις περισσότερες φορές είναι υψηλής τεχνολογίας, σοφίτας ή μινιμαλισμού..

Η πιο πρακτική επιλογή είναι πλαστικό γείσο. Οι περισσότερες επιλογές από αυτό το υλικό είναι ελαφριές, ποικιλία χρωμάτων και επίσης χαμηλή τιμή. Είναι ανθεκτικά στην υγρασία και φιλικά προς το περιβάλλον, οι δακτύλιοι ολισθαίνουν κατά μήκος τους ομαλά και αθόρυβα. Παράγονται επίσης πιο ακριβά μοντέλα, τα οποία πρακτικά δεν διαφέρουν από τα μεταλλικά στα διακοσμητικά τους χαρακτηριστικά. Καθαρίζονται εύκολα, αλλά δεν είναι κατάλληλα για μαζικές βαριές κουρτίνες..

Πώς να επιλέξετε?

Τα δαχτυλίδια είναι ένα σημαντικό στοιχείο για τη στερέωση του υφάσματος κουρτίνας στη ράβδο κουρτινών, ενώ τα εξαρτήματα όχι μόνο συγκρατούν την κουρτίνα στην πίστα κουρτινών, αλλά χρησιμεύουν επίσης ως διακοσμητικό στοιχείο. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε οι ίδιοι τα σωστά δαχτυλίδια. Πωλούνται συνήθως με κουρτινόξυλο. Διαφέρουν στην ποικιλία υλικών που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές: πλαστικό, ξύλο, μέταλλο. Υπάρχουν επίσης διάφορα τελειώματα: τα δαχτυλίδια είναι διακοσμημένα με δέρμα, ξύλο ή άλλες υφές. Είναι δυνατά διάφορα σχήματα, καθώς και η παρουσία διακοσμητικών στοιχείων.

Πιο δύσκολο να βρεις ματιές. Το πιο συνηθισμένο σχήμα είναι ένας κύκλος ή οβάλ, αλλά υπάρχουν και άλλα γεωμετρικά σχήματα: τρίγωνο, τετράγωνο, πολύγωνο, αστέρι, λουλούδι, εξωτικά μοτίβα, ζώα ή άλλα σχήματα. Ανεξάρτητα από αυτό, η τρύπα στο μάτι πρέπει να είναι στρογγυλή..

Τα μεγέθη των δακτυλίων είναι συνήθως έως 10 εκατοστά σε διάμετρο, ενώ επιλέγεται ανάλογα με τη διάμετρο της ράβδου του γείσου. Εάν ο δακτύλιος έχει επιλεγεί σωστά, η ολίσθηση των κουρτινών κατά μήκος της ράβδου θα είναι ομαλή και χωρίς καθυστέρηση. Για να υπολογίσετε το μέγεθος του δακτυλίου, πρέπει να μετρήσετε τη διάμετρο της ράβδου του γείσου. Στο αποτέλεσμα που λαμβάνεται, πρέπει να προσθέσετε από 0,5 έως 1,5 cm. Αυτό θα είναι το απαιτούμενο μέγεθος της εσωτερικής διαμέτρου του δακτυλίου για το ματάκι, το οποίο θα ταιριάζει στο γείσο σας.

Η αντοχή της δομής εξαρτάται επίσης από το μέγεθος: για μαζικές κουρτίνες, πρέπει να πάρετε οπές με μεγάλη διάμετρο.

Για την παραγωγή οπών, χρησιμοποιούνται μέταλλο, ξύλο, πλαστικό, χρησιμοποιούνται διαφορετικά φινιρίσματα:

 • Λιγότερο ανθεκτικό πλαστική ύλη προϊόντα που είναι ελαφρώς ισχυρότερα silumin, τα πιο αξιόπιστα είναι ο χάλυβας. Αυτό το μέταλλο μπορεί να είναι ματ ή γυαλιστερό.. Μεταλλικές οπές πιο ακριβά από τα πλαστικά, αλλά αντέχουν σε βαριά ταπισερί. Από τα μειονεκτήματα τέτοιων προϊόντων, μπορεί κανείς να σημειώσει μια πιθανή τάση για διάβρωση: κατά το πλύσιμο, μπορεί να εμφανιστούν ανεπιθύμητοι λεκέδες στις κουρτίνες με ένα κλείδωμα. Επομένως, είναι απαραίτητο να επιλέξετε ανοξείδωτο χάλυβα για το υλικό των εξαρτημάτων..

 • Ξύλινος τα μοντέλα θα είναι κατάλληλα στο στυλ του Modern και του Eco. Φαίνονται πολύ κομψά, ωστόσο, χρειάζονται πολύ προσεκτική φροντίδα, είναι δυνατή η γρήγορη φθορά και η απώλεια της εμφάνισης.
 • Πλαστικά προϊόντα είναι τα πιο πρακτικά και δημοσιονομικά. Πλαστικά ή διαφανή ματάκια τοποθετούνται σε ελαφριά οργάντζα ή πέπλο. Τέτοιες λεπτομέρειες δεν αφήνουν σημάδια στον καμβά, κινούνται εύκολα κατά μήκος του γείσου. Όσον αφορά το σχεδιασμό, έχουν ορισμένα πλεονεκτήματα: κατά την κατασκευή τους, είναι δυνατό να μιμηθούμε οποιαδήποτε υφή, μπορούν να έχουν διαφορετική παλέτα χρωμάτων. Οι τεχνίτες επιθυμούν να χρησιμοποιούν τέτοια προϊόντα εάν είναι απαραίτητο να τοποθετήσουν ανεξάρτητα τις οπές στο ύφασμα με τα χέρια τους: δεν απαιτείται ειδικός εξοπλισμός για την εγκατάστασή τους.

Εάν το ύφασμα της μελλοντικής κουρτίνας έχει φωτεινή εκτύπωση ή μεγάλη εικόνα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε κλασικά διακριτικά δαχτυλίδια. Και αντίστροφα, για απλές κουρτίνες, τα πρωτότυπα δαχτυλίδια διακοσμημένα με μοτίβο, με υφή ή έχουν ασυνήθιστο σχήμα θα είναι μια κομψή διακόσμηση..

Το χρώμα των δακτυλίων πρέπει να είναι σε αρμονία με το χρώμα και την υφή του γείσου. Πρέπει να αγοράσετε ζυγό αριθμό συνδετήρων: για ομορφιά, οι άκρες της κουρτίνας πρέπει να κατευθύνονται προς μία κατεύθυνση.

Τα οφέλη των ματιών

Δαχτυλίδια για τη στερέωση κουρτινών, τα οποία είναι αναπόσπαστα με το ύφασμα, τα οποία ονομάζονται οπές μια σειρά από θετικές ιδιότητες:

 • όμορφη κουρτίνα – ο σχηματισμός ίσων, πανομοιότυπων πτυχών.
 • άνετη λειτουργία – μπορεί να πλυθεί με δακτυλίους.
 • ευελιξία – κατάλληλη σε οποιοδήποτε δωμάτιο – τόσο στο υπνοδωμάτιο όσο και στο σαλόνι, καθώς και στο βρεφονηπιακό σταθμό, ακόμη και στην κουζίνα.
 • προστασία του υλικού από την τριβή.
 • η ομορφιά είναι πολύ κομψά αξεσουάρ.
 • κατάλληλο για πολλά σχέδια κουρτινών.
 • χρησιμοποιούνται για διαφορετικά στυλ – σκανδιναβικό, σοφίτα, μινιμαλισμό, υψηλής τεχνολογίας.

Από τα μειονεκτήματα, μπορεί να σημειωθεί:

 • υψηλή τιμή;
 • η αδυναμία χρήσης σε λεπτά υφάσματα, όπως το τούλι ·
 • δεν είναι κατάλληλο για ορισμένα σχέδια, όπως ρολά και ρολά.

Μάθετε περισσότερα για τα eyelets στο επόμενο βίντεό μας..