Μαξιλάρια αφρού μνήμης

Πολλοί ιατροί ειδικοί υποστηρίζουν ότι η εμφάνιση αϋπνίας συνδέεται συχνά με ανεπαρκή κλινοσκεπάσματα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για ένα προϊόν όπως ένα μαξιλάρι. Σήμερα, οι κατασκευαστές προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία μοντέλων και τα προϊόντα αφρού μνήμης καταλαμβάνουν μια ξεχωριστή θέση σε αυτήν τη λίστα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα μαξιλάρια εμφανίστηκαν στην αγορά σχετικά πρόσφατα, αλλά έχουν ήδη κερδίσει την προσοχή των αγοραστών..

Τι είναι?

Βασικά, τα περισσότερα μαξιλάρια μνήμης έχουν ορθογώνιο σχήμα. Η ιδιαιτερότητα των προϊόντων έγκειται στην παρουσία της λεγόμενης «κατάθλιψης» στο κέντρο του προϊόντος.. Οι άκρες των μαξιλαριών είναι ελαφρώς ανασηκωμένες για μέγιστη άνεση. Πρέπει να σημειωθεί ότι προϊόντα με αυτό το σχήμα είναι ιδανικά για άτομα που υποφέρουν από αυχενική οστεοχονδρωσία..

Το εφέ μνήμης παρέχεται από το πληρωτικό αφρού μνήμης που χρησιμοποιείται στη βάση. Το υλικό αντιδρά στην ανθρώπινη πίεση και ζεστασιά, κάνοντας το μαξιλάρι να προσαρμοστεί πλήρως στη θέση του ύπνου σας. Ελλείψει έκθεσης, το προϊόν παίρνει την αρχική του μορφή..

Πρέπει να σημειωθεί ότι ένα τέτοιο μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι όχι μόνο παρέχει μια ήρεμη και άνετη ξεκούραση, αλλά έχει επίσης θεραπευτικό αποτέλεσμα. Σε ένα όνειρο, οι μύες χαλαρώνουν εντελώς, η παροχή αίματος βελτιώνεται σημαντικά. Η χρήση μαξιλαριού δεν θα εξαλείψει τα προφανή προβλήματα, αλλά παρ ‘όλα αυτά, τα συμπτώματα των ασθενειών που σχετίζονται με τη σπονδυλική στήλη δεν θα εμφανιστούν τόσο έντονα..

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Όπως κάθε μοντέρνο κρεβάτι, το μαξιλάρι αφρού μνήμης έχει ορισμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.. Τα πλεονεκτήματα αυτών των μοντέλων περιλαμβάνουν:

 • έχουν ορθοπεδική βάση ·
 • Τα προϊόντα έχουν εργονομικό σχήμα.
 • η βάση έχει κυτταρική δομή, η οποία εξασφαλίζει κανονική ανταλλαγή αέρα.
 • η σκόνη δεν συσσωρεύεται στα προϊόντα.

Ως αποτέλεσμα των δοκιμών μοντέλου, έχει αποδειχθεί ότι η ορθοπεδική βάση επιτρέπει την κανονική αναπνοή κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτά τα μαξιλάρια συνιστώνται για χρήση από άτομα που υποφέρουν από ροχαλητό..

Επίσης, μετά τον ύπνο, ο λαιμός δεν μουδιάζει, όπως συμβαίνει συχνά το πρωί. Οι εργονομικές ιδιότητες των μαξιλαριών παρέχουν άνεση και ευκολία, η οποία αποτρέπει την εμφάνιση πόνου. Αυτό το σημείο πρέπει να ληφθεί υπόψη για άτομα που πάσχουν από ασθένειες του μυοσκελετικού συστήματος..

Εκτός όμως από τα πλεονεκτήματα, υπάρχουν και ορισμένα μειονεκτήματα. Το πρώτο σημαντικό μειονέκτημα είναι η ευθραυστότητα των προϊόντων ύπνου. Ακόμα και τα μοντέλα υψηλότερης ποιότητας χάνουν το φαινόμενο μνήμης τους με την πάροδο του χρόνου. Βασικά, επηρεάζεται από το πλύσιμο.

Με παρατεταμένη χρήση, το προϊόν γίνεται πιο πυκνό και σκληρότερο. Το πληρωτικό χάνει τις αρχικές του ιδιότητες υπό συνεχή πίεση.

Πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται ότι ο ύπνος σε τέτοια μαξιλάρια δεν είναι πολύ άνετος στην αρχή. Πράγματι, ο ύπνος σε αυτά τα μοντέλα χρειάζεται κάποιο συνηθισμένο. Στους αρχικούς πόρους, η βάση αφρού πολυουρεθάνης δεν φαίνεται πολύ άνετη.

Πώς να επιλέξετε?

Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα μαξιλάρι αφρού μνήμης, υπάρχουν πολλά σημαντικά σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη διαδικασία. Οι ειδικοί συστήνουν την αγορά μοντέλων σε εξειδικευμένα καταστήματα. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να είστε σίγουροι για την καλή ποιότητα του μαξιλαριού:

 • Κατά τη διαδικασία αγοράς, δώστε προσοχή στο ύψος του προϊόντος. Αξίζει να εστιάσετε στο πλάτος των ώμων σας. Τα ψηλά μαξιλάρια είναι κατάλληλα για ιδιοκτήτες μάλλον μεγάλων μεγεθών.
 • Ένα σημαντικό κριτήριο είναι η ακαμψία του μοντέλου.. Αυτή η παράμετρος εξαρτάται από τη θέση στην οποία έχετε συνηθίσει να κοιμάστε. Για παράδειγμα, εάν ένα άτομο προτιμά να γυρίσει στο πλάι του, τότε είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα προϊόν με υψηλή ακαμψία. Εάν έχετε συνηθίσει να κοιμάστε ανάσκελα, τότε πρέπει να αγοράσετε ένα προϊόν με μέσο βαθμό. Για εκείνους που τους αρέσει να ξαπλώνουν με το στομάχι τους, οι πιο απαλές επιλογές είναι κατάλληλες..

 • Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι η τιμή του προϊόντος.. Οι αναθεωρήσεις αγοραστών που έχουν ήδη πραγματοποιήσει μια τέτοια αγορά θα βοηθήσουν σε αυτό το θέμα. Οι περισσότεροι καταναλωτές επισημαίνουν ότι είναι καλύτερο να προτιμάτε την κατηγορία μεσαίας τιμής. Βασικά, το κόστος για τέτοια μαξιλάρια είναι 2.000 ρούβλια. Πολλοί κατασκευαστές προσφέρουν επίσης περισσότερες δημοσιονομικές επιλογές – έως και 1000 ρούβλια. Αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ποιότητα των προϊόντων είναι σε χαμηλό επίπεδο. Επιπλέον, τα περισσότερα μαξιλάρια χάνουν τις ιδιότητές τους μετά από βραχυχρόνια χρήση..

Λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις και αντενδείξεις για τη χρήση ορθοπεδικών προϊόντων. Τα μαξιλάρια αφρού μνήμης συνιστώνται σε άτομα που έχουν υποστεί τραυματισμούς στον αυχένα. Συχνά, τέτοια προϊόντα χρησιμοποιούνται από άτομα που περνούν πολύ χρόνο στον υπολογιστή..

Όσοι ασχολούνται με βαριά σωματική εργασία θα πρέπει επίσης να αγοράσουν αυτό το μαξιλάρι. Επιπλέον, η χρήση του προϊόντος αποτρέπει την εμφάνιση σκολίωσης και λόρδωσης. Τα μαξιλάρια είναι κατάλληλα για άτομα που υποφέρουν από πόνο στην πλάτη και αυχενική αρθρίτιδα.

Οι αντενδείξεις περιλαμβάνουν ατομική δυσανεξία σε χημικές ουσίες και παρουσία αλλεργικών αντιδράσεων.

Προβολές

Σήμερα οι κατασκευαστές προσφέρουν διάφορους τύπους ορθοπεδικών μαξιλαριών αφρού μνήμης. Πρώτα απ ‘όλα, τα προϊόντα διαφέρουν σε σχήμα.. Οι κλασικές επιλογές περιλαμβάνουν ορθογώνια μαξιλάρια. Οι ειδικοί συστήνουν την επιλογή τέτοιων μοντέλων για ύπνο, αφού προσαρμόζονται καλύτερα από άλλους τύπους στη θέση του ανθρώπινου σώματος..

Επιπλέον, υπάρχουν οβάλ και στρογγυλά μαξιλάρια. Τα ορθογώνια μοντέλα δεν είναι λιγότερο δημοφιλή..

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο μέγεθος των προϊόντων.. Οι τυπικοί τύποι περιλαμβάνουν μοντέλα πλάτους 30-60 cm. Το μήκος των προϊόντων κυμαίνεται από 40-80 cm. Για έναν άνετο και άνετο ύπνο, συνιστάται η χρήση μαξιλαριών με παραμέτρους 50×70 cm.

Τα μοντέλα διαφέρουν επίσης στην περίπτωση στην οποία βρίσκονται. Οι πιο οικονομικοί τύποι είναι οι μαξιλαροθήκες που βασίζονται σε απλό βαμβακερό ύφασμα..

Έκδοχα

Κατά τη διαδικασία επιλογής ενός προϊόντος, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο υλικό πλήρωσης:

 • Μερικά από τα πιο δημοφιλή είναι μαξιλάρια λατέξ. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιούνται φυσικές ουσίες με βάση από καουτσούκ για τη δημιουργία τους. Τα προϊόντα λατέξ έχουν δομή αφρού. Το κύριο πλεονέκτημά τους είναι η ελαστικότητα καθώς και η καλή αναπνοή..
 • Συχνά, χρησιμοποιούνται ειδικά μαξιλάρια για τη δημιουργία μπάλες πολυεστέρα. Χάρη στη χρήση αυτής της ουσίας, τα μοντέλα είναι άνετα και υγιεινά. Επιπλέον, τα μαξιλάρια με τέτοια γέμιση πλένονται και στεγνώνουν εύκολα..

 • Τα μοντέλα αφρού είναι επίσης πολύ δημοφιλή. Αφρολεξ μνήμης. Τα προϊόντα με αφρό πολυουρεθάνης ακολουθούν τέλεια τα περιγράμματα του ανθρώπινου σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου. Το υλικό έχει ελαφρότητα και ευελιξία, καθώς και ανοιχτή δομή, το οποίο είναι το κύριο πλεονέκτημα. Αυτές οι ιδιότητες παρέχουν καλή θερμορύθμιση. Πολλοί αγοραστές ισχυρίζονται ότι το υλικό απορροφά δυσάρεστες οσμές, αλλά αυτό δεν συμβαίνει καθόλου. Ένα πραγματικό memorix αερίζεται αρκετά γρήγορα και ως εκ τούτου δεν εκπέμπει κανένα άρωμα.

Αξίζει να δοθεί προσοχή σε μια τέτοια στιγμή όπως η ευαισθησία του memorix στη θερμοκρασία του σώματος. Πράγματι, η βάση αντιδρά σε αυτόν τον δείκτη, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει αυξημένη εφίδρωση. Αλλά χάρη στην κυτταρική δομή, η υγρασία δεν συσσωρεύεται μέσα.

Πώς να φροντίσετε?

Ένα μαξιλάρι με μια αναμνηστική μορφή στη βάση είναι ανεπιτήδευτο στη συντήρηση και επομένως ο καθαρισμός απαιτεί ελάχιστο χρόνο. Αλλά στην πορεία, πρέπει να εστιάσετε σε πολλά χαρακτηριστικά που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τα πάντα σωστά..

Εάν εμφανιστεί βρωμιά στην επιφάνεια, χρησιμοποιήστε διάλυμα σαπουνιού για καθαρισμό.. Αφαιρέστε τους λεκέδες με ένα μαλακό σφουγγάρι που δεν θα βλάψει το υλικό. Αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνεται πολύ συχνά, καθώς το πλύσιμο μπορεί να οδηγήσει σε παραμόρφωση της βάσης. Μην ξεχνάτε ότι λόγω της κυτταρικής δομής, το υλικό αερίζεται καλά και δεν διατηρεί δυσάρεστες οσμές..

Λάβετε υπόψη ότι ένα μαξιλάρι με βάση πολυουρεθάνης δεν πρέπει ποτέ να πλένεται σε πλυντήριο. Μια τέτοια επεξεργασία καταστρέφει τη δομή της βάσης και επηρεάζει αρνητικά τις χρήσιμες ιδιότητες του προϊόντος..

Το εξαιρετικά στεγνό καθάρισμα είναι κατάλληλο για την αφαίρεση βρωμιάς. Χρειάζεται μόνο να πλύνετε τη μαξιλαροθήκη του προϊόντος και αυτό πρέπει να γίνει μόλις εμφανιστούν λεκέδες στο ύφασμα..

Βαθμολογία των καλύτερων

Η βαθμολογία των καλύτερων μαξιλαριών με εφέ μνήμης θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τη σωστή επιλογή:

 • Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο μοντέλο “Relax Visco Vegetal”. Για τον εμποτισμό του προϊόντος, χρησιμοποιούνται ειδικές αντιβακτηριακές ενώσεις που εμποδίζουν την εμφάνιση κροτώνων, μυκήτων και άλλων επιβλαβών μικροοργανισμών στο εσωτερικό. Για να δημιουργήσετε ένα κάλυμμα, χρησιμοποιείται φυσικό μπαμπού, το οποίο απορροφά τέλεια την υγρασία. Το μεσαίο σφιχτό μαξιλάρι είναι ιδανικό για υγιή και υγιή ύπνο. Αξίζει να τονιστεί ένα τόσο σημαντικό σημείο όπως η παρουσία φυτικών ελαίων στο πληρωτικό..

 • Τα ακριβά και υψηλής ποιότητας μοντέλα περιλαμβάνουν ένα μαξιλάρι. Μπρένερ Αγκαλιά. Το προϊόν έχει εργονομικό σχήμα και έρχεται με δύο αφαιρούμενες μαξιλαροθήκες από φυσικό βαμβάκι. Το υλικό είναι εξαιρετικά αναπνεύσιμο.
 • Οι ενδιαφέρουσες επιλογές περιλαμβάνουν ένα προϊόν από Magniflex “Relief”. Η ιδιαιτερότητα του μαξιλαριού είναι η παρουσία διπλού κύματος. Αξίζει να δοθεί προσοχή στο γεγονός ότι η διάρκεια ζωής του προϊόντος είναι 10 χρόνια..
 • Μια άλλη μοναδική επιλογή είναι το ορθοπεδικό μαξιλάρι με βάση το νερό “Vefer Sky Jap-53”. Αυτό εξασφαλίζει φιλικότητα προς το περιβάλλον και υψηλή ποιότητα του προϊόντος. Κατόπιν αιτήματος του πελάτη, οι κατασκευαστές συμπληρώνουν το μοντέλο με κάλυμμα από υποαλλεργικό υλικό.

Στη συνέχεια, σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε μια ανασκόπηση του ορθοπεδικού μαξιλαριού αφρού μνήμης Trelax.