Γωνιακή ντουλάπα στο διάδρομο

Η πρώτη εντύπωση παραμένει για πάντα, γι ‘αυτό είναι τόσο σημαντικό να διακοσμήσετε σωστά και όμορφα το διάδρομο. Μια συρόμενη ντουλάπα είναι ακριβώς αυτή η λεπτομέρεια του εσωτερικού που θα τραβήξει τα βλέμματα των επισκεπτών από την πόρτα. Είναι πολύ σημαντικό τα έπιπλα στο διάδρομο να καταλαμβάνουν όσο το δυνατόν λιγότερο χώρο, αλλά ταυτόχρονα να φιλοξενούν μεγάλο αριθμό πραγμάτων. Και οι δύο αυτές λειτουργίες έχουν γωνιακή ντουλάπα.

Τύποι δομών

Σήμερα είναι πολύ εύκολο να επιλέξετε μια ευρύχωρη ντουλάπα για το διάδρομο. Υπάρχουν πολλές επιλογές για γωνιακά σχέδια, έχουν μόνο μερικές διαφορές, αλλά εξίσου κάνουν καλή δουλειά με τον σκοπό τους..

Γωνίες. Εσωτερική ή εξωτερική?

Βασικά, τα διαμερίσματα έχουν μια τυπική διάταξη, επομένως, στο διάδρομο, η κοντινή γωνία σε σχέση με την πόρτα είναι πάντα εσωτερική. Υπάρχουν μόνο μερικές εξαιρέσεις που βρίσκονται σε ιδιωτικές κατοικίες ή πολυτελή διαμερίσματα..

V "Χρουστσόφ" με μια εσωτερική γωνία, μπορείτε να εγκαταστήσετε τόσο ένα κανονικό γωνιακό ντουλάπι όσο και ένα ανοιχτό ράφι. Εάν η γωνία είναι εσωτερική, τότε η ντουλάπα σκουπίζεται αμέσως, αν και είναι πολύ πιθανό να φτιάξετε κάτι παρόμοιο με την παραγγελία. Αλλά πιο συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις, εγκαθίστανται ανοιχτά ράφια και βάσεις με κρεμάστρες..

Ποικιλίες ενοτήτων

Υπάρχουν πολλά σχέδια γωνιακής ντουλάπας:

 • Τριγωνική ντουλάπα. Χρησιμοποιείται σπάνια λόγω του όγκου του. Είναι πολύ δύσκολο να γεμίσετε αποτελεσματικά τον εσωτερικό χώρο μιας τέτοιας δομής..

 • Πέντε τοίχοι. Ο οπίσθιος τοίχος είναι όσο το δυνατόν πιο παρόμοιος με το σχήμα της γωνίας και τα πλευρικά πάνελ τρέχουν κάθετα στον τοίχο. Αυτή η φόρμα θεωρείται η πιο βολική, επειδή ο εσωτερικός χώρος μιας τέτοιας μονάδας γεμίζει αρκετά εύκολα..

 • Η τραπεζοειδής μονάδα μπορεί να είναι είτε με λοξότμητη γωνία είτε με στρογγυλεμένη γωνία. Είναι ένα πρωτότυπο ανεξάρτητο σχέδιο. Λόγω του γεγονότος ότι τα πλαϊνά μοντέλα έχουν μια μη τυποποιημένη θέση, είναι αναποτελεσματικό να τοποθετήσετε άλλα έπιπλα το ένα δίπλα στο άλλο..

 • Γωνιακός διάδρομος σε σχήμα του γράμματος “L”. Ταιριάζει πολύ καλά σε μια γωνία. Πολύ βολικό μοντέλο όσον αφορά την πλήρωση, αλλά η χωρητικότητα είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή των προηγούμενων μοντέλων.

 • Ακτινωτή ντουλάπα. Αυτή η επιλογή έχει μάλλον πολύπλοκα σχήματα, καθώς μπορεί να συνδυάσει μια ποικιλία λεπτομερειών: συρταριέρα, πάγκος κ.λπ. Ο ακτινικός σχεδιασμός μπορεί να είναι είτε κυρτός είτε κυρτός και η πρώτη και η δεύτερη επιλογή φαίνονται αρκετά κομψές. Μια τέτοια δομή δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα μικρό διάδρομο, επομένως σπάνια χρησιμοποιείται σε τυπικά διαμερίσματα..

Πλεονεκτήματα

Τα κύρια πλεονεκτήματα των γωνιακών κατασκευών είναι τα εξής:

 • Ευρυχωρία. Τα γωνιακά ντουλάπια έχουν ποικιλία μεγεθών, από αρκετά μικρά έως αρκετά μεγάλα, ώστε να μπορείτε να “σπρώξετε” πολλά πράγματα στο διάδρομο.
 • Εργονομική Παρά τις μεγάλες διαστάσεις, οι γωνιακές ντουλάπες ταιριάζουν ακόμη και σε μικρό μέγεθος, αφήνοντας χώρο γύρω τους. Τα σχέδια με καθρέφτη μέσα ή έξω βοηθούν στην οπτική αύξηση του χώρου..

 • Πολυλειτουργικότητα. Λόγω της ποικιλίας πλήρωσης, οι γωνιακές ντουλάπες σας επιτρέπουν να τοποθετήσετε μια ποικιλία πραγμάτων μέσα. Ράφια, συρτάρια, κρεμάστρες είναι οι κύριες λεπτομέρειες του εσωτερικού χώρου της γωνιακής δομής. Επίσης, ορισμένα μοντέλα έχουν ανοιχτά ράφια στα οποία μπορείτε να τοποθετήσετε μια ποικιλία αντικειμένων που δεν σχετίζονται με την ντουλάπα: χτένες, καλλυντικά, λουλούδια κ.λπ..
 • Ευστροφία. Ο ποικίλος σχεδιασμός των γωνιακών ντουλαπιών σας επιτρέπει να τοποθετήσετε δομές σε οποιοδήποτε δωμάτιο, ανεξάρτητα από τη στιλιστική λύση του εσωτερικού. Όσο για το διάδρομο, είναι πολύ εύκολο να επιλέξετε μια ντουλάπα για αυτό, αφού το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε μια ντουλάπα που ταιριάζει με τους τοίχους και το δάπεδο.

Πώς να επιλέξετε

Η γωνιακή ντουλάπα είναι η τέλεια λύση για κάθε διάδρομο. Με τη βοήθειά του, κρύβεται μια άβολη γωνιά, αλλά στη θέση της υπάρχει ένας μέγιστος χώρος που μπορεί να γεμίσει με μια ποικιλία πραγμάτων από την οικογενειακή ντουλάπα. Η επιλογή γωνιακών δομών είναι αρκετά μεγάλη, οπότε είναι πολύ σημαντικό να αποφασίσετε πριν αγοράσετε ποιο μοντέλο είναι κατάλληλο για το διάδρομό σας..

Βασικές απαιτήσεις που πρέπει να πληροί η αγορασμένη δομή:

 • Η μορφή. Το γωνιακό ντουλάπι έχει γωνία σε κάθε περίπτωση, αλλά κάθε σχέδιο έχει τις δικές του αποχρώσεις, για παράδειγμα, ύψος και βάθος.
 • Διαστάσεις. Φροντίστε να μετρήσετε το ύψος πριν από την αγορά, καθώς και την απόσταση και των δύο τοίχων στη γωνία στην οποία σκοπεύετε να βάλετε την ντουλάπα.
 • Ευρυχωρία. Μερικές φορές τα πολύ μεγάλα ερμάρια μπορούν να χωρέσουν πολύ λιγότερα αντικείμενα από τα συμπαγή δομοστοιχεία λόγω ακατάλληλης πλήρωσης των εξαρτημάτων αποθήκευσης. Κοιτάξτε προσεκτικά τη ντουλάπα για συρτάρια, κρεμάστρες και ράφια. Δεν είναι πολύ βολικό να αποθηκεύσετε τα πράγματα σε έναν σωρό.

Η ευελιξία είναι το κύριο χαρακτηριστικό των γωνιακών δομών, λόγω των οποίων οι ντουλάπες ταιριάζουν σε μια ποικιλία εσωτερικών χώρων.

Το εύρος των ενοτήτων που έχουν τη μορφή γωνίας είναι αρκετά μεγάλο. Θέλετε να βρείτε κάτι πρωτότυπο; Στη συνέχεια, μη διστάσετε να εξερευνήσετε τις επιλογές για εσωτερικό και εξωτερικό σχεδιασμό..

Εμφάνιση

Υπάρχουν αρκετές επιλογές για τον εξωτερικό σχεδιασμό της ντουλάπας για το διάδρομο:

 • Καθρέφτης. Ένας απλός και πρακτικός τρόπος για να διακοσμήσετε το διάδρομο και να επεκτείνετε οπτικά ένα μικρό δωμάτιο. Υπάρχουν επιλογές τόσο για πόρτες με καθρέφτη όσο και για ξεχωριστό ενσωματωμένο καθρέφτη μέσα ή έξω από τη μονάδα.

 • Υαλογράφημα. Με τη βοήθεια ενός πρωτότυπου γυάλινου φύλλου, το δωμάτιο αποκτά το δικό του «ξύσμα». Με τη βοήθεια πολύχρωμων κομματιών στην επιφάνεια της ντουλάπας, μπορείτε να σχεδιάσετε ολόκληρη την εικόνα.

 • Εκτύπωση φωτογραφιών. Με τη βοήθεια αυτής της σύγχρονης τεχνολογίας, μπορείτε να σχεδιάσετε απολύτως οποιοδήποτε μοτίβο στην επιφάνεια του καθρέφτη. Η αυθεντική ακτινική γωνιακή ντουλάπα με εκτύπωση φωτογραφιών δημιουργεί ένα μοναδικό στιλ και άνεση στο διάδρομο.
 • Σχέδιο αμμοβολής. Όπως και η προηγούμενη έκδοση, αυτή η μέθοδος σχεδίασης σάς επιτρέπει να ζωγραφίζετε μια ποικιλία εικόνων σε γυαλί. Μόνο σε αυτή την περίπτωση, η ανακλαστικότητα του γυαλιού διατηρείται σχεδόν πάντα, η μόνη εξαίρεση είναι οι ματ επιφάνειες..

 • Φινίρισμα με φυσικά υλικά. Οι μοντέρνοι σχεδιαστές διακοσμούν την πρόσοψη των γωνιακών ντουλαπιών με μια ποικιλία υλικών: δέρμα, μπαμπού, μπαστούνι κλπ. Με τη βοήθεια τέτοιων διακοσμήσεων, μια μοναδική ζεστασιά και ζεστασιά στο σπίτι βασιλεύει στο δωμάτιο..

Εσωτερικός εξοπλισμός

Το πόσο και τι μπορεί να τοποθετηθεί σε μια ντουλάπα εξαρτάται από την εσωτερική γέμιση. Συνήθως τοποθετείται ένα γωνιακό ντουλάπι στο διάδρομο για να στρώσει εποχιακά παπούτσια, εξωτερικά ενδύματα και καπέλα. Επομένως, στο εσωτερικό της γωνιακής μονάδας πρέπει να υπάρχουν συρτάρια, παντογράφοι και ράφια, αντίστοιχα. Επιπλέον συρτάρια θα είναι επίσης χρήσιμα, στα οποία μπορούν να διπλωθούν γάντια και γάντια..

10 φωτογραφίες

Τιμές

Μια γωνιακή γκαρνταρόμπα δεν είναι μια φτηνή απόλαυση. Οι κύριοι δείκτες τιμολόγησης είναι το υλικό και το μέγεθος. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο σχεδιασμός και ο κατασκευαστής (εγχώριος ή ξένος).

Σχετικά μικρές δομές με κλασικό σχεδιασμό μπορούν να αγοραστούν σε πολύ λογική τιμή, που δεν υπερβαίνει τις 10-12 χιλιάδες. Ένα μοντέλο αυτής της κατηγορίας θα ταιριάζει απόλυτα σε ένα μικρό ή στενό διάδρομο. Οι μεγάλες κατασκευές είναι μια τάξη μεγέθους ή δύο υψηλότερες. Εάν προτιμήσουμε τα αρχικά γωνιακά ντουλάπια με καθρέφτες πόρτες ή με βιτρό, τότε το κόστος θα διαφέρει σημαντικά από την πρώτη κατηγορία..

Εάν οι διαστάσεις του διαδρόμου σας διαφέρουν από τα τυπικά μεγέθη ή θέλετε να ζωντανέψετε τις ιδέες σας, μπορείτε να φτιάξετε ένα γωνιακό ντουλάπι σύμφωνα με τις μεμονωμένες παραμέτρους..

Αυτή η επιλογή δεν είναι κατάλληλη για όλους, καθώς θα χτυπήσει πολύ το πορτοφόλι σας, αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα θα ευχαριστήσει.

Διαστάσεις (επεξεργασία)

Ακόμα και πριν από την αγορά, πολλοί άνθρωποι σκέφτονται αν αυτό ή εκείνο το γωνιακό ντουλάπι θα μπει στο διάδρομό τους?

Είναι πολύ απλό να λύσετε αυτό το πρόβλημα, γνωρίζοντας τις διαστάσεις των πιο δημοφιλών δομών γωνιών:

 • Υψος. 200 έως 240 εκ.
 • Το μήκος των πάνω ράφια κυμαίνεται από 120 cm έως 135 cm.
 • Το βάθος του ντουλαπιού φτάνει τα 60 εκατοστά.

Εάν παραγγείλετε μια ντουλάπα σύμφωνα με τα δικά σας σκίτσα, τότε οι διαστάσεις της μπορεί να είναι τελείως διαφορετικές..

Από τι είναι φτιαγμένες οι συρόμενες ντουλάπες;

Τα πιο συνηθισμένα υλικά για έπιπλα διαδρόμου:

 • Μοριοσανίδες. Το πιο δημοφιλές υλικό στην παραγωγή μιας μεγάλης ποικιλίας επίπλων, συμπεριλαμβανομένων γωνιακών ντουλαπιών για το διάδρομο. Χωρίς διακόσμηση, τα φύλλα μοριοσανίδων έχουν μια απαράμιλλη εμφάνιση, επομένως συνήθως σφραγίζονται με ειδική μεμβράνη ή καπλαμά από φυσικό ξύλο. Το πιο προσιτό και φθηνό υλικό για γωνιακή ντουλάπα.

 • Ξύλο? Το πιο φιλικό προς το περιβάλλον φυσικό υλικό για την παραγωγή ασφαλών γωνιακών κατασκευών. Οι συρόμενες ντουλάπες από ξύλο ταιριάζουν σε διαφορετικούς εσωτερικούς χώρους, αλλά τις περισσότερες φορές εγκαθίστανται σε κλασικά διακοσμημένα διαμερίσματα. Το φυσικό ξύλο στη σύνθεση των επίπλων τονίζει τη συνέπεια και την καλή γεύση των ιδιοκτητών, καθώς οι γωνιακές κατασκευές από αυτό είναι αρκετά ακριβές για τον μέσο κάτοικο.

 • MDF. Οι σανίδες από ίνες είναι πολύ φθηνότερες από το φυσικό ξύλο, καθώς περιέχουν μικρά πρεσαριστά ρινίσματα στη σύνθεσή τους. Όλοι οι τύποι γωνιακών κατασκευών είναι κατασκευασμένοι από φθηνό υλικό. Το MDF δεν χρειάζεται ιδιαίτερη διακόσμηση: μπορείτε απλά να βάψετε την πλάκα στο επιθυμητό χρώμα για να αποκτήσετε αρκετά όμορφα έπιπλα.

Με τα χέρια σας

Μπορείτε να συναρμολογήσετε οτιδήποτε μόνοι σας, εάν δεν έχετε υπομονή και επιμονή, και υπάρχει μια κατάλληλη οδηγία στο χέρι. Η γωνιακή γκαρνταρόμπα δεν αποτελεί εξαίρεση.

Πρώτα πρέπει να βρείτε το πιο βολικό μέρος για το μελλοντικό σχέδιο. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε τις απαραίτητες μετρήσεις. Τα επόμενα βήματα είναι η αγορά υλικών, το πιο προσβάσιμο από τα οποία είναι το πριόνισμα μοριοσανίδων. Θα χρειαστεί επίσης να αγοράσετε μπουλόνια, βίδες και άλλα αξεσουάρ για να στερεώσετε ξύλινα πάνελ και ράφια μεταξύ τους..

Είναι δυνατόν να συναρμολογήσετε μια πλήρη γωνιακή δομή μόνο, αλλά θα χρειαστεί πολύς χρόνος.. Επιπλέον, η ντουλάπα για το διάδρομο είναι έπιπλα μεγάλου μεγέθους, οπότε είναι καλύτερο να συγκεντρωθείτε με έναν φίλο για ένα ζευγάρι.

Η διαδικασία εργασίας δεν είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και αποτελείται από τρία στάδια:

 • Αρχική συναρμολόγηση, η οποία συνίσταται στη στερέωση των πάνελ στους τοίχους και στο πάτωμα χρησιμοποιώντας μεταλλικούς οδηγούς, καθώς και την εγκατάσταση θυρών. Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε τις σωστές μετρήσεις, ώστε να μην πέσει τίποτα και να μην τρίζει.
 • Εσωτερική πλήρωση. Αυτό το στάδιο συνίσταται στη σύνδεση ράφια ή συρτάρια. Ανάλογα με το τι θέλετε να διπλώσετε στην ντουλάπα, θα χρειαστείτε ράφια ή συρτάρια. Για τα παπούτσια, το ράφι βρίσκεται σε όλο το μήκος του ντουλαπιού στο κάτω μέρος. Και μπροστά από το κορυφαίο πάνελ, μπορείτε να μετρήσετε 30 εκατοστά και να εγκαταστήσετε ένα άλλο ράφι, αλλά ήδη προορίζεται για καπέλα. Τα συρτάρια μπορούν να τοποθετηθούν τόσο στο κάτω όσο και στο επάνω μέρος, εάν σκοπεύετε να βάλετε μια ποικιλία μικρών πραγμάτων σε αυτά..
 • Συνδετήρες συναρμολογήσεων. Σε αυτό το στάδιο, πρέπει να στερεώσετε κρεμάστρες και άγκιστρα, στα οποία μπορείτε αργότερα να κρεμάσετε εξωτερικά ενδύματα, σάλια και κασκόλ. Εάν θέλετε, μπορείτε να βιδώσετε διακοσμητικές λαβές.

Εάν όλα γίνονται προσεκτικά, τότε μπορείτε να φτιάξετε μια καλή γωνιακή ντουλάπα χωρίς επιπλέον κόστος. Εκτός από την αυτοεγκατάσταση, μπορείτε να διακοσμήσετε τη γωνιακή δομή με οποιονδήποτε τρόπο χωρίς να καταφύγετε στη βοήθεια ειδικών: βαφή, αυτοκόλλητη διακοσμητική μεμβράνη, καθρέφτης κ.λπ..

Η γωνιακή ντουλάπα είναι ένα πρωτότυπο και πολυλειτουργικό στοιχείο του εσωτερικού. Τις περισσότερες φορές, παραγγέλλεται ένα παρόμοιο σχέδιο για τοποθέτηση στο διάδρομο. Η ποικιλία των μοντέλων είναι τέτοια που μπορείτε να αγοράσετε μια γωνιακή μονάδα για δωμάτια με μεγάλη ποικιλία διαστάσεων. Δεν έχει σημασία τι σχήμα έχει ο διάδρομός σας: στενό, ορθογώνιο, μη τυπικό κ.λπ., στη σύγχρονη αγορά επίπλων είναι εύκολο να βρείτε το σωστό μοντέλο για το διαμέρισμά σας..