Τρίθυρη ντουλάπα

Ντουλάπες με τρεις πόρτες έχουν γίνει συνηθισμένοι. Εν τω μεταξύ, τον 18ο αιώνα (ήταν τότε που άρχισαν να κάνουν για πρώτη φορά τέτοια σχέδια), μόνο οι άνθρωποι με πλούτο μπορούσαν να τα αντέξουν οικονομικά. Για την κατασκευή τέτοιων επίπλων, χρησιμοποιήθηκε ξύλο ελίτ ποικιλιών. Ως διακόσμηση χρησιμοποιήθηκαν ξυλόγλυπτα, ελεφαντόδοντο και ακόμη και πολύτιμοι λίθοι..

Ωστόσο, η πρόοδος, όπως γνωρίζετε, δεν μένει στάσιμη και χρησιμοποιούνται διάφορα υλικά για την παραγωγή μοντέρνων επίπλων. Εκτός από ξύλο, μπορεί να είναι μέταλλο, πλαστικό και γυαλί – η λίστα με αυτά μπορεί να είναι πολύ μεγάλη.

Ως σύστημα αποθήκευσης ρούχων και άλλων πραγμάτων, μια τρίθυρη ντουλάπα – ένα διαμέρισμα είναι ιδανική. Μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε. Μόλις μπει στο σπίτι, θα πάρει το παλτό σας στην φιλόξενη αγκαλιά του και θα κρύψει επίσης σκι και έλκηθρα από τα αδιάκριτα βλέμματα. Στο ντουλάπι που βρίσκεται στο υπνοδωμάτιο, εκτός από ρούχα και παπούτσια, μπορείτε να αποθηκεύσετε κλινοσκεπάσματα. Παραγγείλετε ένα ντουλάπι τριών τμημάτων με μια θέση τηλεόρασης και θα γίνει διακόσμηση του σαλονιού σας. Και αν έχετε διαμέρισμα στούντιο, τοποθετήστε ένα καθρέφτη ντουλάπι σε όλο το ύψος του δωματίου και χρησιμοποιήστε το για να χωρίσετε το χώρο σε ζώνες.

10 φωτογραφίες

Πλεονεκτήματα

  • έχοντας μεγάλη χωρητικότητα, οι τρίθυρες ντουλάπες του συρόμενου συστήματος δεν φαίνονται τεράστιες και αμήχανες.
  • ένα τέτοιο ντουλάπι μπορεί να παραγγελθεί σύμφωνα με ένα μεμονωμένο σχέδιο ή μπορείτε να παραλάβετε όλα τα εξαρτήματα και να φτιάξετε ένα σύστημα αποθήκευσης με τα χέρια σας. Σε αυτή την περίπτωση, η συναρμολόγηση και η κατασκευή θα κοστίζουν λιγότερο από ένα προϊόν που κατασκευάζεται κατά παραγγελία..
  • μια ντουλάπα με καθρέφτη στην πόρτα επεκτείνει οπτικά τα όρια του δωματίου, κάτι που είναι σημαντικό στην περίπτωση του μικρού μεγέθους του.

Εντοιχισμένη ντουλάπα

Μια ντουλάπα που είναι μέρος ενός τοίχου φαίνεται κομψή και φυσική. Είναι μια προέκταση του δωματίου και κάνει τον χώρο άνετο. Κατόπιν αιτήματος, οι πόρτες του ντουλαπιού μπορούν να κατασκευαστούν στο ίδιο σχέδιο με τις εσωτερικές πόρτες..

Συνιστάται να κατασκευάζετε γωνιακά ντουλάπια σύμφωνα με τις μεμονωμένες διαστάσεις. Σε αυτή την περίπτωση, τα έπιπλα θα καταλαμβάνουν χώρο ακριβώς όπως σχεδιάστηκε και όχι ένα εκατοστό περισσότερο. Τα σχήματα τέτοιων ντουλαπιών μπορεί να είναι τριγωνικά, τραπεζοειδή, με 5 τοίχους ή με τη μορφή του γράμματος “G”. Σπάνια και σύμφωνα με μεμονωμένες παραγγελίες, οι τρίθυρες ντουλάπες είναι τύπου ακτίνας. Αυτό οφείλεται στην πολυπλοκότητα της κατασκευής, στο υψηλό κόστος του έργου και στην αναξιοπιστία ενός τέτοιου σχεδιασμού. Αλλά η γωνιακή ντουλάπα με τυπικά σχήματα θα είναι ένα καλό εύρημα για μικρούς χώρους..

Το τρίθυρο σύστημα κυλινδρικής πόρτας εγκαθίσταται συχνά σε ντουλάπες. Τις περισσότερες φορές, τέτοια ντουλάπια έχουν σχήμα U και καταλαμβάνουν ολόκληρο το μέρος του δωματίου – από τοίχο σε τοίχο.

Η σοφίτα γκαρνταρόμπα είναι κατασκευασμένη κατά παραγγελία για δωμάτια όπου υπάρχουν λοξότμητες γωνίες μεταξύ των τοίχων και της οροφής, προεξέχοντα δοκάρια, μη τυποποιημένα ανοίγματα παραθύρων και άλλες εσοχές από την παραδοσιακή γεωμετρία του δωματίου. Εναλλακτικά, μια ντουλάπα – ένα διαμέρισμα με ημιώροφο – ράφια αποθήκευσης, χωρισμένα από τον κύριο χώρο του ντουλαπιού με πόρτες, θα ταιριάζει πολύ σε τέτοια δωμάτια. Για τη σοφίτα, μπορείτε επίσης να αγοράσετε μια έτοιμη γκαρνταρόμπα και να φτιάξετε ημιώροφο μόνοι σας ή να παραγγείλετε. Θα κοστίσει σημαντικά λιγότερο από ένα μεμονωμένο έργο γραφείου..

Το μήκος των τριών θυρών ντουλάπες είναι συνήθως 1,5-2,5 μέτρα. Όσον αφορά το βάθος ή το πλάτος του ντουλαπιού, δεν υπάρχουν πρότυπα εδώ – μπορεί να είναι οτιδήποτε. Ο σχεδιασμός του ντουλαπιού με τρία συρόμενα μέτωπα είναι τέτοιος που μπορεί να ανοίξει μόνο μία πόρτα τη φορά. Σε διάφορα μοντέλα ντουλαπιών, το σύστημα πλήρωσης μπορεί να είναι μόνο εσωτερικό ή με προσαρτημένες εξωτερικές μονάδες. Τα ντουλάπια του ντουλαπιού μπορούν να είναι ένα ενιαίο σύνολο, χωρισμένα με χωρίσματα ή να αποτελούνται από πολλές ενότητες, καθένα από τα οποία έχει μια συρόμενη πρόσοψη. Το προκατασκευασμένο μοντέλο ντουλαπιού είναι ακριβότερο γιατί η κατανάλωση υλικών για αυτό αυξάνεται και το ντουλάπι ενός τεμαχίου θα είναι λιγότερο ακριβό όσον αφορά τα υλικά και, κατά συνέπεια, στην τιμή. Εάν το δάπεδο στο δωμάτιο όπου θα εγκατασταθεί το ντουλάπι είναι ανώμαλο, θα πρέπει να εγκατασταθεί σε ρυθμιζόμενο βάθρο. Επίσης, το ντουλάπι μπορεί να τοποθετηθεί στη δική του βάση..

Φωτισμός

Υπάρχουν δύο τύποι φωτισμού επίπλων. Ο πρώτος τύπος είναι ανεξάρτητες πηγές φωτός. Μπορούν να επιλεγούν μετά την αγορά και την εγκατάσταση του ντουλαπιού. Αυτό μπορεί να είναι, για παράδειγμα, ένας ή περισσότεροι επιτραπέζιοι λαμπτήρες που βρίσκονται στο επάνω μέρος. Εάν το ντουλάπι έχει γείσο, μπορείτε να συνδέσετε λάμπες σε αυτό με μανταλάκια. Or μπορείτε απλά να βάλετε μια γιρλάντα ή λωρίδα LED κατά μήκος της κορυφής..

Ο δεύτερος τύπος φωτισμού ντουλαπιών είναι ενσωματωμένος. Προβλέπεται στο στάδιο του σχεδιασμού του ντουλαπιού. Το σετ μπορεί να περιλαμβάνει έως και πολλά αντίγραφα. Κατά κανόνα, αυτό είναι ένα ολόκληρο σύστημα φωτισμού με τους δικούς του διακόπτες, στοιχεία φωτισμού, πρίζες και συχνά ακόμη και πίνακες ελέγχου..

Εάν το βάθος του ντουλαπιού είναι αρκετά μεγάλο, τότε μπορεί να εγκατασταθεί επιπλέον φωτισμός στο εσωτερικό του ντουλαπιού. Για να εξοικονομήσετε ηλεκτρική ενέργεια και να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής του λαμπτήρα, μπορείτε να τροφοδοτήσετε λαμπτήρες με αισθητήρες κίνησης..

Μια ντουλάπα με καθρέφτη στην πόρτα, εξοπλισμένη με κορυφαίο φωτισμό, φαίνεται πολύ εντυπωσιακή. Οι λαμπτήρες που αντανακλούν στην επιφάνεια του καθρέφτη του ντουλαπιού δίνουν διπλάσιο φως.

Πώς να επιλέξετε

Το εσωτερικό των ντουλαπιών με τρεις πόρτες αποτελείται εν μέρει από ράφια, αναδιπλούμενα ή / και τραβηγμένα ολόκληρα βάθρα και ξεχωριστά κουτιά αποθήκευσης, καθώς και ένα διαμέρισμα για μια μπάρα στην οποία κρέμονται κρεμάστρες ρούχων. Μπορείτε να προσθέσετε λειτουργικότητα στο ντουλάπι γεμίζοντάς το με πρόσθετα αξεσουάρ – καλάθια από πλέγμα, θήκες για γραβάτες και ζώνες κ.λπ..

Ανάλογα με το πού θα εγκατασταθεί το ντουλάπι, είναι απαραίτητο να προγραμματίσετε και την πλήρωση του. Για την ντουλάπα στο διάδρομο, η οποία χρησιμεύει ως γκαρνταρόμπα, είναι σημαντικό να υπάρχει αρκετός χώρος για εξωτερικά ρούχα.

Εάν σχεδιάζετε μια ντουλάπα στο υπνοδωμάτιο, σκεφτείτε πού θα αποθηκευτούν τα κλινοσκεπάσματα, καθώς και καθορίστε μια θέση για εσώρουχα και ελαφριά ρούχα. Οι ντουλάπες τριών πτερυγίων είναι απαραίτητες για ένα παντρεμένο υπνοδωμάτιο – μπορούν να χωριστούν σε αρσενικά και θηλυκά μισά.

Στο ντουλάπι για το σαλόνι, είναι απαραίτητο να παρέχετε κουτιά για όλα τα μικρά πράγματα. Επίσης, τα ντουλάπια για αυτό το μέρος του περιβλήματος μπορούν να έχουν μια θέση για τηλεόραση ή ένα home cinema, ένα ενσωματωμένο τραπέζι για φορητό υπολογιστή και ράφια για CD και βιβλία..

Για μια ντουλάπα σε φυτώριο, είναι σημαντικό το παιδί να μπορεί να πάρει αυτόματα αυτό που χρειάζεται. Αυτό σημαίνει ότι είναι σημαντικό να οργανωθεί το εσωτερικό περιεχόμενο σε επίπεδο προσβάσιμο σε αυτό..

Όσον αφορά τα υλικά των ντουλαπών, υπάρχουν επίσης επιλογές σκέψης. Τα πιο οικονομικά ντουλάπια είναι κατασκευασμένα από μοριοσανίδες. Για πιο ακριβά μοντέλα, χρησιμοποιούνται MDF και πλαστικό. Τα έπιπλα από μασίφ ξύλο είναι ακόμα στη μόδα και εξακολουθούν να έχουν αξία. Ωστόσο, στη μαζική παραγωγή, τέτοια ντουλάπια δεν βρίσκονται συχνά. Κατά κανόνα, αυτές είναι αποκλειστικές επιλογές για παραγγελία..

Χρωματισμένο γυαλί, μπαμπού, οικολογικό δέρμα, διάφοροι τύποι εκτυπώσεων χρησιμοποιούνται ως διακόσμηση για μοντέρνες ντουλάπες με συρόμενες προσόψεις..

8 φωτογραφίες