Συρόμενες πόρτες για γκαρνταρόμπα

Ένα δωμάτιο-ντουλάπα είναι η πιο βολική επιλογή αυτή τη στιγμή όσον αφορά την αποθήκευση ρούχων και παπουτσιών. Οι συρόμενες πόρτες για το καμαρίνι είναι ένας πολύ σημαντικός μηχανισμός, χάρη στον οποίο είναι πολύ βολικό να βγάλετε και να βάλετε πράγματα στην ντουλάπα..

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Οι ντουλάπες με συρόμενες πόρτες είναι πολύ δημοφιλείς και όλο και πιο συχνά ένα παρόμοιο σχέδιο μπορεί να δει τόσο σε ένα διαμέρισμα όσο και σε μια εξοχική κατοικία. Ποιος είναι ο λόγος της δημοτικότητας; Ας το καταλάβουμε.

Τα πλεονεκτήματα των συρόμενων θυρών περιλαμβάνουν:

 1. Εξοικονόμηση χώρου. Ένα από τα πιο σημαντικά και χρήσιμα σημεία. Μια ντουλάπα με συρόμενη πόρτα μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε, χωρίς να ανησυχείτε για το αν οι πόρτες θα επηρεάσουν κάτι και αν θα ανοίξουν καθόλου?
 2. Ασφάλεια. Αυτό το σημείο είναι σημαντικό για οικογένειες με μικρά παιδιά που πολύ συχνά τους αρέσει να ανεβαίνουν σε τέτοια μέρη. Τσακισμένα δάχτυλα και διάσπαρτα πράγματα στο πάτωμα θα μείνουν πίσω αν η ντουλάπα σας έχει συρόμενες πόρτες.
 3. Σχετικά εύκολη εγκατάσταση. Η εγκατάσταση των θυρών ντουλάπας μόνος σας δεν είναι δύσκολη εάν έχετε ένα τυπικό σύνολο εργαλείων και λίγη υπομονή μαζί σας..
 4. Μεγάλη επιλογή. Αυτό το στοιχείο είναι απαραίτητο εάν το ντουλάπι θα τοποθετηθεί σε ένα δωμάτιο και όχι σε μια μικρή ντουλάπα. Στην αγορά επίπλων, μπορείτε να αγοράσετε απολύτως όλες τις πόρτες, καθώς η γκάμα τους είναι τεράστια. Μπορείτε εύκολα να επιλέξετε την πόρτα του γούστου σας, λαμβάνοντας υπόψη τη διακόσμηση του δωματίου στο οποίο βρίσκεται η ντουλάπα.

Υπάρχουν λίγα μειονεκτήματα στις συρόμενες κατασκευές, αλλά δεν πρέπει να τα ξεχνάτε ούτε αυτά:

 1. Εύθραυστο. Με απρόσεκτη και συχνή χρήση, η πόρτα συχνά χάνεται ή σπάει εντελώς. Όλα εξαρτώνται από την ποιότητα κατασκευής και το υλικό κατασκευής..
 2. Εύκολη διαπερατότητα των οσμών. Για να αποφύγετε τη διείσδυση των οσμών στα ρούχα, τοποθετήστε το ντουλάπι μακριά από την κουζίνα..

Πώς να επιλέξετε?

Όλες οι συρόμενες πόρτες μπορούν να χωριστούν υπό όρους σε διάφορους τύπους σε σχέση με το σχέδιο. Κάθε ένα από τα σχέδια έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και ιδιότητες. Έχοντας εξετάσει κάθε παράδειγμα από όλες τις πλευρές, μπορείτε να κάνετε τη μόνη σωστή επιλογή για τον εαυτό σας..

Αναδιπλούμενο (μολυβοθήκη)

Αυτές οι πόρτες είναι εξαιρετικές για μια ντουλάπα σε ένα μικρό δωμάτιο. Πόρτες – θήκη μολυβιού ανοίγουν και κλείνουν σχετικά αθόρυβα: κάθε φύλλο εισέρχεται ομαλά στη δική του θέση. Δεν μπορούν όλοι να αντέξουν οικονομικά αυτήν την επιλογή, καθώς μια εγκατάσταση αυτού του τύπου απαιτεί όχι μόνο ειδικές δεξιότητες, αλλά και σημαντικά κεφάλαια..

Οι συρόμενες πόρτες μπορούν να κατασκευαστούν εξ ολοκλήρου από ξύλο. Μπορεί να κατασκευαστεί εντελώς γυάλινες πόρτες.

Πόρτες – διαμέρισμα

Αυτή η επιλογή είναι η πιο δημοφιλής. Το σύστημα λειτουργίας της πόρτας δεν είναι πολύ περίπλοκο: κάθε φύλλο είναι σε ειδικούς κυλίνδρους και μπορεί ελεύθερα να περάσει παράλληλα με τον “γείτονα”. Τέτοιες πόρτες επιλέγονται συχνά όταν υπάρχει ένα μικρό πέρασμα στην ντουλάπα..

Οι πόρτες των διαμερισμάτων μπορούν να είναι είτε συνδυασμένες (ξύλο και πλαστικό) είτε ξύλινες με καθρέφτη. Τα μοντέλα με εκτύπωση φωτογραφιών είναι πολύ ενδιαφέροντα.

Τεχνικά σχέδια

Τέτοια σχέδια είναι αρκετά σπάνια. Τις περισσότερες φορές, αυτές οι πόρτες κατασκευάζονται κατά παραγγελία. Έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα έναντι άλλων επιλογών, συμπεριλαμβανομένης της χαμηλής τιμής. Ένα χαρακτηριστικό της τεχνολογικής έκδοσης είναι ότι οι πόρτες είναι στερεωμένες αποκλειστικά στο πάνω μέρος και το κάτω μέρος κινείται ελεύθερα σαν κουπέ.

Απλή Techno Style Ξύλινη Πόρτα.

Πτυσσόμενος

Οι πόρτες αυτού του τύπου είναι μεγαλύτερες από τα προηγούμενα μοντέλα, οπότε τα ντουλάπια μαζί τους τοποθετούνται συνήθως σε ευρύχωρα δωμάτια. Ο σχεδιασμός των θυρών είναι τέτοιος που διπλώνουν στο μισό και γλιστρούν προς τα πίσω. Αυτή η επιλογή φαίνεται πολύ κομψή. Συνήθως επιλέγεται από άτομα που προτιμούν τα κλασικά και τον μινιμαλισμό στο εσωτερικό..

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα πτυσσόμενων θυρών.

Ακορντεόν

Αυτή η επιλογή είναι παρόμοια στο σχεδιασμό με την προηγούμενη επιλογή, αλλά διαφέρει στον αριθμό των “διπλωμάτων” σε μεγαλύτερη κατεύθυνση. Συχνά τέτοιες πόρτες γίνονται μονόπλευρες: το ακορντεόν διπλώνει είτε προς τα αριστερά είτε προς τα δεξιά..

Πόρτες – ακορντεόν για ντουλάπα.

Πόρτες Roto

Τέτοιες πόρτες είναι θεμελιωδώς διαφορετικές από όλες τις επιλογές, καθώς ένας ειδικός μηχανισμός επιτρέπει στη δομή να ανοίγει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Επιπλέον, οι πόρτες roto είναι σχετικά ακριβές. Καταλαμβάνουν επίσης πολύ χώρο και δεν μπορείτε να βάλετε μια ντουλάπα μαζί τους σε ένα μικρό και άνετο υπνοδωμάτιο..

Σε κάθε περίπτωση, επιλέξτε πόρτες για το καμαρίνι με βάση την περιοχή του δωματίου. Βάλτε πρώτα την ασφάλεια: οι συρόμενες πόρτες και οι ακορντεόν είναι επικίνδυνες για μικρά παιδιά. Και βάλτε τις δικές σας επιθυμίες στην τελευταία θέση. Για παράδειγμα, αν και οι καθρέφτες πόρτες είναι όμορφες, μπορούν να αλλοιωθούν και να τραυματίσουν τα μέλη του νοικοκυριού εάν αγοράστηκαν από μη επαληθευμένο κατασκευαστή..

Υλικά και φροντίδα

Οι συρόμενες πόρτες διαφέρουν όχι μόνο στην εμφάνιση, στον τύπο κατασκευής, αλλά και στο υλικό από το οποίο κατασκευάζονται. Αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντικό, καθώς η διάρκεια ζωής και η υγεία ολόκληρης της οικογένειας εξαρτώνται από αυτό (συχνά υπάρχει αλλεργία σε ορισμένα υλικά). Τα πιο δημοφιλή είναι το φυσικό ξύλο, το πλαστικό και το γυαλί. Επίσης, οι δομές των θυρών είναι κατασκευασμένες από μοριοσανίδες, MDF και αλουμίνιο..

Η τιμή του προϊόντος εξαρτάται επίσης από το υλικό. Οι πόρτες από μοριοσανίδες και MDF είναι σχετικά φθηνές. Οι συνδυασμένες πόρτες από μέταλλο και πλαστικό είναι πιο ακριβές.

Ξύλινος

Οι ξύλινες πόρτες ταιριάζουν αρμονικά στο κλασικό εσωτερικό, δίνοντάς του ακόμα πιο κομψότητα και στιβαρότητα. Τόσο οι ακριβές όσο και οι φθηνές πόρτες είναι κατασκευασμένες από ξύλο. Όλα εξαρτώνται από τον τύπο του ξύλου και τη μέθοδο επεξεργασίας. Το φυσικό υλικό ταιριάζει καλά με καθρέφτες, γυαλί και πλαστικό.

Από γυαλί

Τα γυάλινα μοντέλα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα. Με την πρώτη ματιά, φαίνονται επικίνδυνα και μπορούν εύκολα να σπάσουν. Στην πραγματικότητα, όλα είναι έτσι: το εσωτερικό της γυάλινης πόρτας καλύπτεται με μια προστατευτική μεμβράνη που θα κρατήσει τα θραύσματα από το να σπάσουν. Είναι δύσκολο να σπάσετε ένα γυάλινο φύλλο πόρτας, καθώς οι πόρτες υψηλής ποιότητας είναι κατασκευασμένες από τα πιο ανθεκτικά υλικά.

Η γυάλινη επιφάνεια μπορεί να παραχθεί σε διάφορες παραλλαγές:

 • Λείος;
 • Εγχρωμος;
 • Ματ.

Εκτός από την αρχική επιφάνεια, οι καθρέφτες πόρτες διακρίνονται από πολύ ενδιαφέρουσες διακοσμητικές λεπτομέρειες όπως μοτίβα, βιτρό και αλουμινόχαρτο..

Η ταινία είναι η φθηνότερη επιλογή. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να συνδυάσετε μια ποικιλία χρωματικών αποχρώσεων. Επιπλέον, η επιφάνεια της μεμβράνης μπορεί να αλλάζει πολύ συχνά. Αυτή η επιλογή είναι ιδανική για συρόμενη πόρτα για παιδικό καμαρίνι..

Ένα εντυπωσιακό παράδειγμα της διακόσμησης μιας συρόμενης πόρτας χρησιμοποιώντας μια μεμβράνη.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή για την εφαρμογή ενός μοτίβου απευθείας σε γυάλινη επιφάνεια είναι η υπεριώδης εκτύπωση. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να δημιουργήσετε απολύτως οποιοδήποτε μοτίβο ή σχέδιο. Οι πόρτες με τέτοιες εικόνες φαίνονται πολύ κομψές και τακτοποιημένες, έτσι οι πλούσιοι άνθρωποι επιλέγουν αυτόν τον τρόπο διακόσμησης. Οι συρόμενες πόρτες με εκτύπωση UV ταιριάζουν πολύ οργανικά στο εσωτερικό των υπνοδωματίων και των σαλονιών.

Τα πιο εντυπωσιακά μοτίβα και σχέδια δημιουργούνται χρησιμοποιώντας αμμοβολή. Σε αυτή την περίπτωση, ένα ρεύμα αέρα και άμμου λειτουργεί ως ένα είδος βούρτσας, το οποίο ψεκάζεται πάνω από την προηγουμένως προετοιμασμένη επιφάνεια της πόρτας με πρότυπα για το μοτίβο. Τέτοια σχέδια διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς ζημιά και δεν είναι δύσκολο να τα φροντίσετε..

Μια ενδιαφέρουσα έκδοση του μοτίβου αμμοβολής στην γυάλινη επιφάνεια.

Μια άλλη εντυπωσιακή επιλογή για τη διακόσμηση μιας γυάλινης συρόμενης πόρτας είναι ένα βιτρό παράθυρο. Για να το δημιουργήσετε, απαιτείται τεχνική ψευδο-βιτρό. Αυτή η επιλογή ξεκινά με τη δημιουργία ενός περιγράμματος, στη συνέχεια το σχέδιο γεμίζει με χρώματα και η διακόσμηση τελειώνει με στερέωση, η οποία διατηρεί αξιόπιστα το σχέδιο από νερό και μηχανικές βλάβες. Οι γυάλινες επιφάνειες φαίνονται κομψές και ακριβές, έτσι τα καμαρίνια συχνά χωρίζουν τον χώρο εργασίας και την περιοχή αναψυχής. Μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα καμαρίνι με ντεκόρ από βιτρό στο γραφείο, όπως σε αυτή τη φωτογραφία.

Πλαστική ύλη

Οι συρόμενες πόρτες από πλαστικό μπορούν να ονομαστούν καθολικές, αφού είναι οι πιο εύκολες στην εγκατάσταση, φροντίζονται εύκολα και οι δυνατότητες διακόσμησης για αυτά τα μοντέλα είναι σχεδόν ατελείωτες. Οι πλαστικές πόρτες μπορούν να διακοσμηθούν με διάφορα σχέδια και αυτοκόλλητα. Και επίσης τέτοιες πόρτες μπορούν απλά να βαφτούν με έγχρωμα χρώματα όπως θέλετε. Το μειονέκτημα του πλαστικού είναι σημαντικό – ευθραυστότητα, επομένως οι πόρτες από αυτό είναι πολύ φθηνές.

Μπαμπού και μπαστούνι

Τέτοιες πόρτες είναι κατάλληλες για λάτρεις του οικολογικού στυλ. Οι ψάθινες συρόμενες πόρτες φαίνονται κομψές και η δύναμή τους δεν μπορεί παρά να ζηλευτεί..

Συρόμενη πόρτα – διαμέρισμα από μπαστούνι και γυαλί.

Μερικά παραδείγματα για το πώς μοιάζουν οι συρόμενες δομές από μπαμπού.

Τιμές

Δεν είναι δύσκολο να αγοράσεις πόρτες για γκαρνταρόμπα στις μέρες μας. Πριν πάτε στο σούπερ μάρκετ, είναι καλύτερο να ελέγξετε τις κατά προσέγγιση τιμές χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο ή φίλους που αγόρασαν τέτοια σχέδια.

Ο φθηνότερος τρόπος είναι να αγοράσετε συρόμενες πόρτες από μοριοσανίδες. Για έναν τέτοιο καμβά, μπορούν να δοθούν τουλάχιστον 5 χιλιάδες ρούβλια. Εάν επιλέξετε ένα προϊόν κατασκευασμένο από φυσικό ξύλο, τότε θα πρέπει να αποσπάσετε μια τάξη μεγέθους περισσότερο. Οι τιμές για δομές από πολύτιμα είδη δέντρων ξεκινούν από 15 χιλιάδες.

Εάν προτιμάτε καθρέφτες πόρτες, τότε κατά την αγορά, ετοιμάστε τουλάχιστον 10 χιλιάδες ρούβλια. Και αν θέλετε κάτι πιο ενδιαφέρον, για παράδειγμα, έναν καθρέφτη με μια εικόνα ή γυάλινες βιτρό πόρτες, τότε θα πρέπει να ξοδέψετε δύο ή τρεις τάξεις μεγέθους περισσότερο.

Εάν θέλετε να αποκτήσετε υψηλής ποιότητας και πρωτότυπες συρόμενες πόρτες, τότε απλώς παραγγείλτε τις από τον κατασκευαστή σύμφωνα με το γούστο σας. Σε αυτή την περίπτωση, θα έχετε τις τέλειες πόρτες για το καμαρίνι σας, οι οποίες θα ταιριάζουν στο εσωτερικό του δωματίου και στο διαμέρισμα στο σύνολό του..

Πώς να συναρμολογήσετε σωστά

Σχεδόν όλες οι συρόμενες πόρτες συναρμολογούνται πολύ εύκολα. Οι συρόμενες πόρτες μπορούν να κατασκευαστούν μόνοι σας εάν έχετε ικανότητες σε μια τέτοια επιχείρηση. Θα είναι δύσκολο για κάποιον να αντιμετωπίσει αυτό το έργο, αλλά μαζί με κάποιον το πρόβλημα θα λυθεί χωρίς προβλήματα.

Τι να κάνω:

 1. Πραγματοποιήστε τη σήμανση.
 2. Διορθώστε τον διακοσμητικό πίνακα μοριοσανίδων με βίδες με αυτοκόλλητη τομή.
 3. Μετρήστε τον οδηγό μόνο αφού βεβαιωθείτε ότι ο πίνακας έχει τοποθετηθεί σωστά.
 4. Πριονίστε όλα τα περιττά και τρίψτε τις άκρες και ισοπεδώστε τις προεξοχές. Χωρίς αυτά τα έργα, η μοριοσανίδα μπορεί να υποστεί ζημιά..
 5. Μετρήστε τις παραμέτρους του πυθμένα.
 6. Στερεώστε την κάτω ράγα στο πάτωμα.

Προκειμένου οι πόρτες να λειτουργούν σωστά και όσο το δυνατόν περισσότερο, είναι απαραίτητο να τις φροντίζουμε σωστά. Αυτό θα απαιτήσει τόσο συμβατικά απορρυπαντικά με τη μορφή σφουγγαριού και σαπουνιού, όσο και τυπικά εργαλεία: σφυρί, γαλλικό κλειδί, κατσαβίδι, λιπαντικό. Επιπλέον, χρειάζονται ανταλλακτικά για μηχανισμούς πόρτας για την έγκαιρη αντικατάσταση φθαρμένων μπουλονιών και κυλίνδρων..

Για συρόμενες κατασκευές, η ακρίβεια στη χρήση είναι σημαντική, ώστε ο μηχανισμός να λειτουργεί σωστά. Απαιτεί επίσης συνεχή λίπανση για να διατηρούνται οι πόρτες ήσυχες..

Συρόμενες πόρτες στο εσωτερικό

Οι πόρτες στο καμαρίνι, εκτός από την κύρια λειτουργία τους – για να κρύψουν το περιεχόμενο – έχουν πολλές πρόσθετες λειτουργίες:

 • Διαίρεση χώρου.
 • Αυξημένος χώρος. Οι καθρέφτες συρόμενες πόρτες αντιμετωπίζουν τέλεια αυτήν τη λειτουργία, χωρίς διαιρέσεις. Τέτοιες πόρτες είναι σε θέση να αυξήσουν οπτικά την περιοχή του δωματίου σχεδόν δύο φορές, επομένως εγκαθίστανται σε μικρά δωμάτια. Οι καθρέφτες πόρτες δεν φαίνονται λιγότερο εντυπωσιακές σε μεγάλα δωμάτια. Οι πόρτες με γυαλιστερή επιφάνεια έχουν επίσης παρόμοιο αποτέλεσμα, το οποίο, όπως και το γυαλί, αντανακλά το χώρο. Μπορείτε επίσης να επεκτείνετε το χώρο με τη βοήθεια ματ επιφανειών του καμαρίνι..
 • Εσωτερική διακόσμηση; Για να τονίσετε ένα συγκεκριμένο στυλ ή να το αραιώσετε με κάτι πρωτότυπο, είναι απολύτως κατάλληλη οποιαδήποτε συρόμενη πόρτα. Το υλικό δεν είναι σημαντικό, ο διακοσμητικός σχεδιασμός είναι σημαντικός με τη μορφή σχεδίου, βιτρό ή εκτύπωσης φωτογραφιών.

Οι συρόμενες πόρτες είναι ένα πρακτικό και κομψό σχέδιο που είναι απολύτως απαραίτητο για ένα καμαρίνι. Ο αριθμός των τύπων θυρών αυτού του τύπου σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα σχέδιο για κάθε γούστο και χρώμα. Οι συρόμενες πόρτες ταιριάζουν απόλυτα στο εσωτερικό τόσο ενός διαμερίσματος όσο και ενός εξοχικού σπιτιού.