Πόρτες διαμερισμάτων στο καμαρίνι

Ντουλάπα ή γκαρνταρόμπα?

Η ανάγκη για προσεκτική και ακριβή αποθήκευση των πραγμάτων είναι πολύ σημαντική για όλες τις νοικοκυρές, χωρίς εξαίρεση. Τι να επιλέξετε – μια μεγάλη ντουλάπα ή ένα άνετο γκαρνταρόμπα – είναι θέμα υψίστης σημασίας.

Όταν υπάρχουν λίγα πράγματα, μια μεγάλη και ευρύχωρη ντουλάπα μπορεί να κάνει. Εάν οι χώροι επιτρέπουν και τα πράγματα που απαιτούν υπεύθυνη αποθήκευση έχουν συσσωρευτεί αρκετά, είναι προτιμότερο να προτιμήσετε ένα καμαρίνι. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να επιλέξετε μέρος του μακρύτερου τοίχου. Είναι πιο βολικό να αναζητήσετε πράγματα που συλλέγονται σε ένα μέρος. Επιπλέον, σε ένα ευρύχωρο καμαρίνι, δεν θα τσαλακωθούν όσο σε μια ντουλάπα. Επιπλέον, στο καμαρίνι, μπορείτε να τοποθετήσετε με επιτυχία επιπλέον ράφια για παπούτσια και συρτάρια για αξεσουάρ..

Το μόνο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι η εγκατάσταση γκαρνταρόμπα, όπως οι κατασκευές στον τοίχο, οι άκρες των οποίων είναι ραμμένες με γυψοσανίδες, γίνεται καλύτερα κατά την επισκευή ολόκληρου του δωματίου..

Ποια πόρτα να δώσει προτίμηση?

Ένα σωστά εξοπλισμένο καμαρίνι επιτρέπει όχι μόνο να εξοικονομήσει σημαντικά χώρο σε ένα διαμέρισμα ή σπίτι, αλλά και να τονίσει το συνολικό εσωτερικό του δωματίου. Η εσωτερική πλήρωση του γκαρνταρόμπα μπορεί να είναι διαφορετική, με βάση τις προσωπικές προτιμήσεις του καθενός, αλλά η επιλογή της εξωτερικής πόρτας πρέπει να ληφθεί πιο προσεκτικά. Η πόρτα στο καμαρίνι πρέπει να επιλεγεί λαμβάνοντας υπόψη το στυλ του δωματίου, τότε όχι μόνο θα ταιριάζει αρμονικά στο εσωτερικό, αλλά θα προσθέσει συνοπτικότητα και κομψότητα στο χώρο.

Ανάλογα με τον συρόμενο μηχανισμό, διακρίνονται οι ακόλουθοι τύποι θυρών για το καμαρίνι:

  1. Συρόμενες πόρτες
  2. Πόρτες Techno στυλ
  3. Πτυσσόμενες Πτυσσόμενες Πόρτες
  4. Πόρτες με μηχανισμό ακορντεόν
  5. Πόρτες με μολύβι
  6. Περιστροφικές πόρτες.

13 φωτογραφίες

Η πόρτα στο καμαρίνι επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη τις προτιμήσεις γεύσης και την παρουσία αχρησιμοποίητου χώρου.

Για παράδειγμα, οι πόρτες techno είναι κλασικές πόρτες ντουλάπας. Οι πόρτες με τον μηχανισμό “βιβλίο” μπορούν να γίνουν στο ίδιο στυλ με τις πόρτες στο δωμάτιο, χρειάζεστε μόνο επιπλέον χώρο, χωρίς έπιπλα, για να τις ανοίξετε. Οι πτυσσόμενες πόρτες είναι ένα ενδιαφέρον μοντέλο, αλλά όχι πολύ βολικό με συνεχή χρήση. Οι σύγχρονες πόρτες μολυβιού είναι δύσκολο να εγκατασταθούν, καθώς απαιτούν πρόσθετες κόγχες στον τοίχο για το φύλλο της πόρτας, αλλά ταυτόχρονα εξοικονομούν τέλεια χώρο. Οι ελαφριές και ευέλικτες πόρτες roto διακρίνονται από καλά τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά λόγω του υψηλού κόστους, δεν μπορούν όλοι να αντέξουν οικονομικά τέτοιες πόρτες..

7 φωτογραφίες

Μέχρι σήμερα, οι πιο σχετικές είναι οι πόρτες διαμερισμάτων για το καμαρίνι..

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του κουπέ

Λόγω της ποικιλίας των υλικών που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή συρόμενων θυρών, μπορούν όχι μόνο να δώσουν πρωτοτυπία σε οποιοδήποτε δωμάτιο, αλλά και να το μεταμορφώσουν σχεδόν πέρα ​​από την αναγνώριση..

Οι πόρτες των διαμερισμάτων είναι οι πιο βολικές όσον αφορά τη λειτουργία: όταν εγκαθίστανται σωστά, ολισθαίνουν ομαλά κατά μήκος της επιφάνειας των τοίχων.

Τέτοιες πόρτες είναι οι ασφαλέστερες για τα παιδιά. Η απουσία λαβών και αιχμηρών γωνιών δεν τα κάνει τραυματικά όταν χτυπάνε την πόρτα.

Οι πόρτες του διαμερίσματος είναι εύκολο να εγκατασταθούν: δεν απαιτούνται ειδικά εργαλεία ή ειδικές επαγγελματικές δεξιότητες για την τοποθέτησή τους. Το μέγεθος των συρόμενων θυρών συνήθως παραγγέλνεται σύμφωνα με τις μεμονωμένες παραμέτρους του γκαρνταρόμπα, οπότε δεν χρειάζεται να αποσυναρμολογηθούν οι τοίχοι.

Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι ίσως τα κύρια πλεονεκτήματα των θυρών διαμερισμάτων..

Οι πόρτες των διαμερισμάτων, όπως και όλα τα προϊόντα, δεν είναι χωρίς ελαττώματα

Οι συρόμενες πόρτες δεν είναι αεροστεγείς, γεγονός που τις κάνει διαπερατές από ατμούς και καπνό. Επομένως, δεν πρέπει να τοποθετείτε ένα καμαρίνι δίπλα στην κουζίνα..

Όταν ανοίγουν τέτοιες πόρτες, ακούγεται ένα ήσυχο θρόισμα, που μπορεί να ξυπνήσει το υπόλοιπο νοικοκυριό που δεν πρόκειται να εργαστεί. Αλλά σχεδόν κάθε πόρτα κάνει έναν ήχο, οπότε αυτό το μειονέκτημα μιας πόρτας κουπέ δεν είναι τόσο σημαντικό.

Με την πάροδο του χρόνου, ο μηχανισμός των θυρών του διαμερίσματος μπορεί να χαλαρώσει με το συχνό άνοιγμα, οι πόρτες θα αρχίσουν να απομακρύνονται σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Ευτυχώς, ο εποικοδομητικός τύπος θυρών διαμερίσματος καθιστά εύκολη την αντικατάσταση ενός φθαρμένου εξαρτήματος..

Η υπεροχή ενός σημαντικά μεγαλύτερου αριθμού πλεονεκτημάτων με ελάχιστα μειονεκτήματα καθιστά δυνατή τη διαμόρφωση των θυρών διαμερισμάτων με τις περισσότερες αγορές μεταξύ των καταναλωτών.

Τύποι και υλικά

Οι συρόμενες πόρτες μπορούν να κατασκευαστούν από διαφορετικά υλικά, λαμβάνοντας υπόψη τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις προτιμήσεις τιμών. Ας εξετάσουμε τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα υλικά:

Μοριοσανίδες, μοριοσανίδες, MDF. Ένα τέτοιο υλικό είναι καλό για την τιμή και την ανεπιτήδευτη του. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για συμπιεσμένο πριονίδι, συνδεδεμένο με κόλλα και διακοσμημένο με διακοσμητική μεμβράνη, οπότε οι πόρτες από μοριοσανίδες, μοριοσανίδες ή MDF πρέπει να προστατεύονται από την υγρασία, διαφορετικά κινδυνεύουν απλώς να τσαλακωθούν.

Πλαστική ύλη. Οι συρόμενες πόρτες από πλαστικό καθαρίζονται εύκολα, δεν φοβούνται χτυπήματα, γρατζουνιές. Λόγω της αντοχής της, αυτή η επιλογή πόρτας είναι κατάλληλη για γκαρνταρόμπα σε φυτώριο ή υπνοδωμάτιο. Μια ποικιλία χρωμάτων και στυλ θα κάνει μια τέτοια πόρτα ένα πρωτότυπο έπιπλο.

Καθρέφτης και γυαλί. Οι συρόμενες πόρτες είναι κατασκευασμένες από γυαλί ανθεκτικό στις κρούσεις, οπότε μην φοβάστε ότι θα σπάσουν και θα τραυματίσουν κάποιον από το σπίτι ή τα κατοικίδια ζώα. Οι γυάλινες ή καθρέφτες πόρτες επεκτείνουν οπτικά τον χώρο και τον κάνουν τρισδιάστατο. Σήμερα, υπάρχουν πολλές επιλογές για τη διακόσμηση γυάλινων θυρών: αμμοβολή ή ακρυλική ζωγραφική, δίνοντας μια υφή σε μια κυματοειδή επιφάνεια, δημιουργώντας μια γυαλιστερή ή ματ επιφάνεια χρησιμοποιώντας μια ειδική μεμβράνη, χρησιμοποιώντας στρας, χάντρες, χρωματιστό μωσαϊκό γυαλί στη διακόσμηση. Επιπλέον, ένας καθρέφτης πλήρους μήκους θα βοηθήσει στην αξιολόγηση της εμφάνισης πριν βγείτε και δεν θα αφήσει αδιάφορη καμία γυναίκα..

Εκτύπωση φωτογραφιών. Ένας καθρέφτης ή γυάλινη πόρτα μπορεί εύκολα να διαφοροποιηθεί με ένα στοιχείο εκτύπωσης φωτογραφιών. Σήμερα σχεδόν κάθε εικόνα μπορεί να μεταφερθεί στην επιφάνεια του υλικού. Φωτογραφίες πουλιών, ζώων, λουλουδιών, διάφορα τοπία και πορτρέτα θα μεταμορφώσουν με επιτυχία κάθε δωμάτιο.

Ξύλο. Οι συρόμενες πόρτες από μασίφ ξύλο φαίνονται πολυτελείς, αλλά η τιμή ενός τέτοιου προϊόντος είναι αρκετά υψηλή.

Μπαμπού ή μπαστούνι. Οι πόρτες από αυτά τα υλικά είναι φιλικές προς το περιβάλλον, φαίνονται ελαφρές και ευάερες και ταιριάζουν ιδανικά με το εσωτερικό σε φυσικό στυλ..

Γούνα, δέρμα. Οι συρόμενες πόρτες που χρησιμοποιούν γούνινα ή δερμάτινα ένθετα στο σχεδιασμό τους φαίνονται πρωτότυπες και τολμηρές. Μπορούν να συμπληρωθούν με ένα κρεβάτι ή κομοδίνο στο κατάλληλο στυλ..

Εγκατάσταση

Με τη μέθοδο εγκατάστασης, διακρίνονται:

Μεντεσέδες. Αυτές οι συρόμενες πόρτες είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος κατασκευής. Όταν αναρτάται, η πόρτα γλιστρά κατά μήκος οδηγών που είναι προσαρτημένοι στον τοίχο ή στην οροφή. Λόγω της απουσίας οποιωνδήποτε στοιχείων στο πάτωμα, η αρθρωτή δομή είναι ασφαλής: δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να σκοντάψει στα προεξέχοντα στοιχεία.

Αναρτημένες πόρτες διαμερίσματος. Οπτικά, δεν θα παρατηρήσετε τη διαφορά μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου τύπου κατασκευής πόρτας διαμερίσματος. Κατά την εγκατάσταση κρεμαστών θυρών, οι οδηγοί εγκαθίστανται στην πόρτα.

Συρόμενες πόρτες κασέτας. Αυτός ο τύπος κατασκευής θεωρείται ο πιο ακριβός και απαιτεί ειδική βοήθεια κατά την εγκατάσταση. Με αυτό το σχέδιο, οι οδηγοί είναι ενσωματωμένοι στους τοίχους και μοιάζουν με κασέτες. Σε αυτές τις κασέτες, σε ανασταλτική κατάσταση, όπως τα γείσα, εισάγονται συρόμενα φύλλα πόρτας..

Η επιλογή του τύπου της κατασκευής σε κάθε περίπτωση εξαρτάται από τις ατομικές προτιμήσεις και τις οικονομικές δυνατότητες του αγοραστή..

Ανάλογα με την τοποθεσία, διακρίνονται τα ακόλουθα συστήματα για πόρτες διαμερισμάτων:

  • Ορθογραμμο.
  • Γωνία.
  • Ημικυκλικός.

7 φωτογραφίες

Τις περισσότερες φορές, το καμαρίνι έχει σχήμα ορθογωνίου. Σε αυτή την περίπτωση, οι συρόμενες πόρτες εισάγονται χρησιμοποιώντας σύστημα ευθείας. Σε περίπτωση που ένα μέρος του δωματίου διατίθεται για το καμαρίνι, τότε μιλάμε για συστήματα εγκατάστασης γωνιακών θυρών. Τα ημικυκλικά προφίλ που βρίσκονται κατά μήκος της ακτίνας κίνησης των θυρών είναι απαραίτητα σε ντουλάπες με στρογγυλό σχήμα.

Ποιο να διαλέξω?

Όταν επιλέγετε συρόμενη πόρτα σε γκαρνταρόμπα, θα πρέπει να καθοδηγείτε από τα τεχνικά χαρακτηριστικά, το χρώμα και το στυλ..

Επιλέξτε από μονές ή διπλές πόρτες. Αυτές οι πόρτες θα γλιστρήσουν παράλληλα με την κάθετη επιφάνεια του δαπέδου. Όταν επιλεγούν τρία ή περισσότερα φύλλα, όλα τα στοιχεία θα καταλήξουν σε ξεχωριστούς οδηγούς.

Όταν επιλέγετε εξαρτήματα για συρόμενη πόρτα, δώστε προσοχή σε μεταλλικούς οδηγούς και ρουλεμάν – είναι πιο ανθεκτικά από τα πλαστικά αντίστοιχά τους. Ακόμα και χρόνια αργότερα, μια πόρτα με καλά εξαρτήματα θα λειτουργήσει τέλεια..

Όταν επιλέγετε κλειδαριά πόρτας, επιλέξτε ειδικές κλειδαριές για πόρτες διαμερίσματος

Όσον αφορά το υλικό και το σχεδιασμό, αξίζει να επιλέξετε πόρτες για άλλα εσωτερικά στοιχεία: ο συνδυασμός των θυρών διαμερίσματος με τα υπόλοιπα έπιπλα στο διαμέρισμα θα εναρμονίσει το χώρο.

Πώς να το κάνετε μόνοι σας?

Μπορείτε εύκολα να κάνετε μια συρόμενη πόρτα σε ένα καμαρίνι με τα χέρια σας, χωρίς να ζητήσετε βοήθεια από μια κατασκευαστική εταιρεία.

Η εγκατάσταση πρέπει να ξεκινήσει με την επιλογή του σχεδιασμού του γκαρνταρόμπα. Αφού αποφασίσετε για τον τύπο της κατασκευής, θα χρειαστεί να κάνετε τις απαραίτητες μετρήσεις της πόρτας. Αυτό πρέπει να γίνει χρησιμοποιώντας ένα επίπεδο, μια γραμμή και μια ταινία μέτρησης για την ακρίβεια των μετρημένων οριζόντιων δεδομένων και ύψους. Θα πρέπει επίσης να μετρήσετε τις γωνίες της πόρτας..

Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που λαμβάνονται, θα είναι απαραίτητο να εκπονηθεί ένα σχέδιο σχεδιασμού για να καθοριστεί η σωστή ποσότητα υλικών. Με πλάτος πόρτας έως 1 m, μία πόρτα είναι αρκετή, με διαστάσεις έως 2 m, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε δομή διπλού φύλλου, σε περίπτωση μεγάλου χώρου θα είναι πιο βολικό να χρησιμοποιήσετε επιπλέον καμβάδες.

Κατά την κατασκευή του πλαισίου, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε προφίλ αλουμινίου, διακρίνεται από αξιόπιστη δομή και θα χρειαστείτε σχάρες για να στερεώσετε το περιεχόμενο του καμβά.

Κατά τη διαδικασία συναρμολόγησης της δομής, απαιτείται στενός έλεγχος της ομαλότητας των γωνιών, εάν είναι απαραίτητο, η διόρθωσή τους. Οι άκρες της κουρτίνας μπορούν να πλαισιωθούν με προφίλ αλουμινίου · οι κύλινδροι, τα πηχάκια και τα εξαρτήματα υψηλής ποιότητας είναι επίσης ένα σημαντικό στοιχείο..

Κανόνες φροντίδας

Κατά τον καθαρισμό του δωματίου, μην ξεχάσετε να καθαρίσετε τους κυλίνδρους της πόρτας από τη βρωμιά και τη σκόνη. Αυτό μπορεί να γίνει με ηλεκτρική σκούπα, βούρτσα ή ένα συνηθισμένο υγρό πανί. Ένας κεκλιμένος οδηγός μπορεί να ισοπεδωθεί χτυπώντας ελαφρά με ένα σφυρί. Εάν οποιοδήποτε μέρος της δομής είναι εκτός λειτουργίας, μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί επικοινωνώντας με την εταιρεία στην οποία παραγγείλατε την πόρτα ή μπορείτε να την αγοράσετε μόνοι σας από ένα ειδικό κατάστημα επίπλων..

Μια μεγάλη ποικιλία που παρουσιάζεται στην αγορά επίπλων σας επιτρέπει να επιλέξετε συρόμενες πόρτες για ένα καμαρίνι για κάθε γούστο.