Εσωτερικός σχεδιασμός σαλονιού: διακοσμήστε έναν τοίχο με τηλεόραση

Ο σχεδιασμός του καθιστικού έχει ιδιαίτερη σημασία. Αυτό το δωμάτιο είναι το κέντρο ολόκληρου του σπιτιού. Εδώ δέχονται επισκέπτες, περνούν βράδια, χαλαρώνουν μετά τη δουλειά. Αναπόσπαστο μέρος του μοντέρνου εσωτερικού του σαλονιού είναι η τηλεόραση. Είναι απαραίτητο να το τοποθετήσετε έτσι ώστε να μην ξεχωρίζει από το γενικό στυλ του δωματίου, φαίνεται κομψό και κατάλληλο με φόντο τις λεπτομέρειες των επίπλων. Κατανοούμε τις περιπλοκές της διακόσμησης του τοίχου προφοράς της ζώνης βίντεο.

Πού να τοποθετήσετε?

Όταν σχεδιάζετε ένα σαλόνι, είναι απαραίτητο να καθορίσετε τη θέση της τηλεόρασης. Η περιοχή του δωματίου έχει ιδιαίτερη σημασία. Σε ένα συμπαγές σαλόνι, θα είναι παράλογο να κρεμάσετε έναν μεγάλο πίνακα πλάσματος στον τοίχο για τον απλό λόγο ότι το μέγεθος του δωματίου δεν θα σας επιτρέψει να καθίσετε άνετα για προβολή. Η βέλτιστη απόσταση προβολής είναι αυτή που ισούται με δύο διαγώνιες της συσκευής. Τα μικρά σαλόνια δεν θα μπορούν να ικανοποιήσουν αυτήν την απαίτηση..

Η διάταξη παίζει επίσης ρόλο. Καλύτερα να κρεμάσετε την τηλεόρασή σας σε έναν μακρύ τοίχο. Δίνει περισσότερες ευκαιρίες για διακόσμηση, σας επιτρέπει να ενσωματώσετε διαφορετικές ιδέες και να ταιριάξετε αρμονικά τη συσκευή στο εσωτερικό της αίθουσας. Ταυτόχρονα, θα ήταν σκόπιμο να κοιτάξετε σε ένα τέτοιο αεροπλάνο, η τηλεόραση θα είναι κατάλληλη, τραβώντας την προσοχή από τους μακριούς τοίχους, αλλάζοντας οπτικά το χώρο του δωματίου.

Όταν επιλέγετε ένα μέρος για μια τηλεόραση, πρέπει να λάβετε υπόψη το γεγονός ότι θα πρέπει να βρίσκεται σε κάποια απόσταση από το πάτωμα (ακριβώς κάτω από το επίπεδο των ματιών ενός καθιστού). Κατά τον υπολογισμό σε ποιο ύψος είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε μια τηλεόραση, πρέπει να λάβετε υπόψη το ύψος των επίπλων. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν θα βρίσκεται σε ένα μακρύ βάθρο. Το κύριο κριτήριο για την επιλογή της θέσης της τηλεόρασης είναι ο βαθμός ευκολίας. Η εικόνα πρέπει να είναι σαφώς ορατή από οποιαδήποτε γωνία (από οποιοδήποτε μέρος του δωματίου).

Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η εγγύτητα όλων των ειδών λαμπτήρων, λαμπτήρων δαπέδου, θερμαντικών στοιχείων. Αυτό το τζάκι πρέπει να βρίσκεται σε σημαντική απόσταση από την τηλεόραση. Η θερμότητα που παράγεται από τις συσκευές μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την τηλεόραση.

Βάση

Έχοντας επιλέξει σωστά τη θέση της τηλεόρασης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους συνδετήρες της. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες:

  • πριν από τη διάτρηση του τοίχου, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει καλωδίωση στο επιλεγμένο μέρος, δεν υπάρχουν καλώδια.
  • είναι σημαντικό να αφήσετε ελεύθερο χώρο στα πλάγια, πίσω από την τηλεόραση, για να εξασφαλίσετε την κυκλοφορία του αέρα και να προστατέψετε τη συσκευή από υπερθέρμανση.
  • είναι απαραίτητο να αποκρύψετε όλα τα καλώδια.

Δεν μπορείτε να τοποθετήσετε τηλεόραση σε τοίχο γυψοσανίδας. Το ελαφρύ υλικό δεν θα αντέξει το βάρος του προϊόντος σε 25-35 κιλά. Καλύτερα να τοποθετήσετε την τηλεόραση σε τοίχο από τούβλα ή τσιμέντο. Εάν δεν υπάρχει άλλη διέξοδος και θα πρέπει να το τοποθετήσετε σε γυψοσανίδα, πριν από την εγκατάσταση πρέπει να ενισχυθεί με σανίδες ή χοντρό κόντρα πλακέ.

Επιλογές τοποθέτησης

Η εγκατάσταση της τηλεόρασης πραγματοποιείται με δύο τρόπους – χρησιμοποιώντας υποστήριξη ή βραχίονα. Το στήριγμα είναι το τμήμα που συγκρατεί την οθόνη στη μεταλλική ταινία. Μπορεί να παραγγελθεί από το εργοστάσιο ή να φτιαχτεί μόνος σας. Bracket – η δομή στην οποία είναι στερεωμένη η οθόνη. Μπορεί να είναι:

  • άκαμπτο (η οθόνη είναι αυστηρά σταθερή και δεν μπορεί να αλλάξει τη γωνία κλίσης).
  • κλίση (σας επιτρέπει να γείρετε την οθόνη 20 μοίρες από τη βάση).
  • tilt-swivel (η οθόνη μπορεί να περιστραφεί και να γείρει σε διαφορετικές κατευθύνσεις).

Το επόμενο βήμα είναι να διακοσμήσετε τον τοίχο..

Διακόσμηση τοίχου

Πριν ξεκινήσετε την εργασία, πρέπει να σκεφτείτε:

  • το χρώμα του υλικού φινιρίσματος τοίχων ·
  • την υφή του χρησιμοποιούμενου υλικού ·
  • ο βαθμός οπτικής ευκολίας της θέσης του εξοπλισμού στον επιλεγμένο τοίχο ·
  • πιθανοί παράγοντες που επηρεάζουν την τηλεόραση (για παράδειγμα, αντανακλάσεις από καθρέφτη και γυαλιστερές επιφάνειες).

Πρέπει να μάθετε πόσο χώρο θα καταλαμβάνει η οθόνη, αν το επιλεγμένο μοντέλο θα είναι πολύ μεγάλο. Για να γίνει αυτό, πρέπει να κάνετε ένα σκίτσο του μελλοντικού σχεδιασμού τοίχων, έχοντας επεξεργαστεί όλες τις επιλογές.

Η επιλογή των χρωμάτων εξαρτάται από τη γενική παλέτα του καθιστικού. Για παράδειγμα, σε ένα δωμάτιο διακοσμημένο με ανοιχτά παστέλ χρώματα, η τηλεόραση θα γίνει αντιληπτή ως μια μαύρη κηλίδα, η οποία είναι εντελώς ακατάλληλη σε αυτό το εσωτερικό. Σε εντελώς σκοτεινούς εσωτερικούς χώρους, μπορεί να χαθεί, να συγχωνευτεί με το περιβάλλον. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό είναι ακόμη καλό (για παράδειγμα, σε ένα κλασικό εσωτερικό, είναι καλύτερο να αποκρύψετε τέτοια έντονα στοιχεία έτσι ώστε να μην παραβιάζουν την ακεραιότητα της σύνθεσης).

Στην περίπτωση των μοντέρνων στυλ (υψηλής τεχνολογίας, μινιμαλισμού, σοφίτας), η τηλεόραση πρέπει να ταιριάζει αρμονικά στο εσωτερικό, τονίζοντας την ατομικότητά της.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να γίνει αυτό..

Χρήση διαφορετικών υλικών φινιρίσματος

Μπορεί να είναι αντίθεση ταπετσαρίας, επισημαίνοντας ακριβώς το μέρος του τοίχου στον οποίο βρίσκεται η τηλεόραση, ταπετσαρία φωτογραφιών, ταπετσαρία με εφέ 3D κολλημένο σε ολόκληρο τον τοίχο. Είναι σκόπιμο να βάψετε μερικώς τον τοίχο (χώρος κοντά στην τηλεόραση), να τονίσετε χρησιμοποιώντας γύψο, καμβά από μπαμπού, υφασμάτινα στοιχεία, διακόσμηση από τούβλα ή πέτρα.

Χρησιμοποιήστε ειδικά σχέδια

Αυτά μπορεί να είναι κόγχες, ράφια, ράφια, αρθρωτά έπιπλα, πάνελ τοίχου. Οι παράμετροί τους εξαρτώνται από το μοντέλο της τηλεόρασης. Τα έπιπλα επιλέγονται έτσι ώστε η σκιά να έρχεται σε αντίθεση. Οι κόγχες είναι κομμένες για να ταιριάζουν με τον κύριο τοίχο ή επικολλούνται με αυτοκόλλητη, βαμμένες.

Ανάδειξη με διακοσμητικά στοιχεία

Για αυτήν την τεχνική, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητα βινυλίου, πλαίσια, καθρέφτες. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι κάθε διακόσμηση προσελκύει την προσοχή, ακόμη και αν το μέγεθός του είναι μικρό. Είναι πιο σκόπιμο να τοποθετήσετε ένα αγαλματίδιο κοντά στην τηλεόραση παρά έναν μεγάλο καθρέφτη που μπορεί να ανταγωνιστεί την τηλεόραση.

Εάν το δωμάτιο είναι μικρό και εκτελεί πολλές λειτουργίες ταυτόχρονα (για παράδειγμα, είναι ένα σαλόνι και ένα υπνοδωμάτιο ή ένα σαλόνι και ένα γραφείο), η καλύτερη λύση θα ήταν να χρησιμοποιήσετε έπιπλα που παρέχουν χώρο για τηλεόραση. Τις περισσότερες φορές, βρίσκεται στο κέντρο ενός ορθογωνίου που σχηματίζεται από ράφια, πλαϊνά ράφια και πεζοδρόμιο. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να τοποθετήσετε διακοσμητικά στοιχεία, βιβλία και άλλα μικροπράγματα στα ράφια και τα ράφια. Το πεζοδρόμιο μπορεί να συνεχιστεί με ένα τραπέζι εργασίας ή καμαρίνας.

Ένα καλό κόλπο για χρήση όταν πρέπει να κρύψετε τον εξοπλισμό είναι τα συρόμενα πάνελ.

Στο ίδιο κλασικό στυλ, θα είναι χρήσιμο. Τα πάνελ που κινούνται σύμφωνα με την αρχή των θυρών διαμερίσματος, εάν είναι απαραίτητο, μπορούν εύκολα να κρύψουν την τηλεόραση. Μια άλλη μέθοδος είναι η χρήση πλαισίων. Καθορισμένη με αυτόν τον τρόπο, η τηλεόραση μετατρέπεται σε ένα είδος εικόνας, το περιεχόμενο της οποίας αλλάζει καθημερινά. Εάν κρεμάσετε εικόνες ή φωτογραφίες γύρω από την τηλεόραση σε αρμονικά συνδυασμένα πλαίσια, θα έχετε μια ενδιαφέρουσα σύνθεση, το κέντρο της οποίας θα είναι η τηλεόραση.

Οι δημοφιλείς πλέον επιφάνειες από πέτρα ή τούβλο θα είναι κατάλληλες στο στυλ της σοφίτας ή σε οποιαδήποτε άλλη μοντέρνα κατεύθυνση. Σε έναν τοίχο με λευκή επένδυση από τούβλα, η τηλεόραση θα φαίνεται ιδιαίτερα συμφέρουσα. Δεν είναι δυνατόν να καλύψετε ολόκληρο τον τοίχο με πέτρα ή τούβλο, αλλά μόνο το μέρος στο οποίο βρίσκεται η συσκευή..

Η διακόσμηση τοίχου με διακοσμητικό γύψο δεν έχει λιγότερη ζήτηση. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια ζώνη προφοράς που προσελκύει τα βλέμματα και είναι το κέντρο ολόκληρου του εσωτερικού. Ασυνήθιστη δομή, μοναδικά σχέδια που μπορούν να τονιστούν με χρώμα – όλα αυτά σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε μια επίστρωση που μπορεί να ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό οποιουδήποτε στυλ..

Σε επιλεκτικά φινιρίσματα, οι αποχρώσεις έχουν μεγάλη σημασία. Θα πρέπει να ξεχωρίζουν από την κύρια γκάμα του δωματίου, αλλά να ταιριάζουν στο συνολικό στυλ του εσωτερικού. Η βέλτιστη λύση θα ήταν να επιλέξετε ένα χρώμα για τους τοίχους, το οποίο θα είναι 3 τόνους πιο σκούρο από την κύρια σκιά. Τις περισσότερες φορές, χρησιμοποιούνται κλασικές αποχρώσεις (κρέμα, σοκολάτα, ελεφαντόδοντο, μαύρο, λευκό). Αυτή η τεχνική είναι ένας καλός τρόπος χωροθέτησης ενός δωματίου, ο οποίος είναι ιδιαίτερα σημαντικός με μια μικρή περιοχή.. Αλλά η απόχρωση που επιλέγεται για μερική διακόσμηση τοίχων πρέπει απαραίτητα να επαναληφθεί σε ορισμένα στοιχεία διακόσμησης ή υφασμάτινο μοτίβο.. Δεν πρέπει να είναι ένα μόνο σημείο στο εσωτερικό..

Μια ποικιλία αυτοκόλλητων, αφισών, κολάζ θα σας βοηθήσει να ταιριάξετε αρμονικά την τηλεόραση στο εσωτερικό. Μπορούν να κρεμαστούν αυστηρά κατά μήκος της περιμέτρου της τηλεόρασης (το κέντρο της σύνθεσης) ή με χαοτικό τρόπο. Είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η ακεραιότητα, έτσι ώστε ένας τέτοιος σχεδιασμός να μην προκαλεί αίσθηση αταξίας, χωρίς σκέψη συσσώρευσης στοιχείων, έτσι ώστε να γίνεται αντιληπτό ως αναπόσπαστη σύνθεση. Ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί πνίγοντας την τηλεόραση σε μια θέση. Μπορεί να διακοσμηθεί με αντίθεση ή σχετικά χρώματα. Για παράδειγμα, μια θέση κατασκευασμένη σε σκούρα χρώματα, τονισμένη από στήλες αντίθετων αποχρώσεων, φαίνεται θεαματική..

Τα κλωστοϋφαντουργικά, μπαμπού και ξύλινα στοιχεία θα είναι κατάλληλα σε ιαπωνικό, ρουστίκ, οικολογικό στιλ. Θα δημιουργήσουν μια αντίθεση μεταξύ της σύγχρονης τεχνολογίας της τηλεόρασης και της φυσικής τους φυσικότητας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το ξύλο και το μπαμπού. Έπιπλα από ξύλο χωρίς επεξεργασία, καθώς και φυσικά χρώματα (ελιά, άμμος), ζωντανά φυτά σε γλάστρες, κατάλληλη διακόσμηση μπορούν να υποστηρίξουν το θέμα της φύσης στο εσωτερικό..

Για μια ενδιαφέρουσα διακόσμηση τοίχου DIY με τηλεόραση, δείτε το παρακάτω βίντεο.