Παιδικό κρεβάτι με τσουλήθρα

Όπως γνωρίζετε, τα παιδιά λατρεύουν να μετατρέπονται σε παιχνίδι απολύτως ό, τι έρχεται στο δρόμο τους. Η φαντασία των παιδιών δεν γνωρίζει όρια, οπότε ακόμη και τα πιο συνηθισμένα πράγματα με την πρώτη ματιά μπορούν να γίνουν κάτι συναρπαστικό αν ενεργοποιήσετε μια σταγόνα φαντασίας. Τα παιδιά χρησιμοποιούν συχνά έπιπλα στο δωμάτιό τους για τα παιχνίδια τους, έτσι οι σύγχρονοι σχεδιαστές αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα εσωτερικό στοιχείο που θα έχει τόσο πρακτικές όσο και παιχνιδιάρικες λειτουργίες. Ένα τέτοιο αντικείμενο ήταν παιδικό κρεβάτι με τσουλήθρα..

8 φωτογραφίες

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Ένα παιδικό κρεβάτι με τσουλήθρα είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα επίπλων που συνδυάζει χώρο ύπνου και χώρο παιχνιδιού. Για το σκοπό αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε κρεβάτι, το ύψος του οποίου φτάνει τουλάχιστον το ένα μέτρο. Υπάρχουν ειδικά κρεβάτια σοφίτας, όπου ο χώρος κάτω από το κρεβάτι χρησιμοποιείται ως χώρος αποθήκευσης για ορισμένα πράγματα. Κάποιοι οργανώνουν ένα playroom εκεί για μικρά παιδιά, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, καθώς υπάρχει μικρός κίνδυνος το παιδί να χτυπήσει το κεφάλι του λόγω απροσεξίας..

8 φωτογραφίες

Ένα κρεβάτι με τσουλήθρα έχει πολλά πλεονεκτήματα, το πρώτο εκ των οποίων είναι, φυσικά, η ίδια η ψυχαγωγία με τη μορφή διαφάνειας. Τα παιδιά γλιστρούν κάτω από το λόφο με μεγάλη χαρά και απολαμβάνουν μεγάλη ευχαρίστηση από αυτό. Αλλά το πιο σημαντικό πλεονέκτημα, από πρακτική άποψη, είναι η αντοχή αυτής της δομής, καθώς έχει ενισχυμένο πλαίσιο και στην περίπτωση μοντέλου δύο επιπέδων, υπάρχουν επίσης ειδικοί συνδετήρες που παρέχουν καλύτερη σταθερότητα αυτού του κρεβατιού και διασφαλίζει την ασφάλεια του παιδιού. Ορισμένα μοντέλα έρχονται ακόμη και με προαιρετικές βάσεις τοίχου. Η ασφάλεια του παιδιού καθορίζεται επίσης από ειδικούς προφυλακτήρες, οι οποίοι βρίσκονται όχι μόνο στο κρεβάτι, αλλά και στην ίδια την τσουλήθρα. Έτσι, αν ένα παιδί κάτσει να γλιστρήσει, η πιθανότητα να πέσει είναι εξαιρετικά μικρή..

Αυτός ο σχεδιασμός, κατά κανόνα, έχει ευρύτερο χώρο ύπνου, οπότε το παιδί θα είναι άνετο και άνετο σε αυτό. Ο σχεδιασμός αυτών των μοντέλων είναι πολύ ενδιαφέρων και όμορφος, οπότε σίγουρα θα αρέσει στο παιδί σας. Και ορισμένα σαλόνια επίπλων προσφέρουν πλήρη σετ επίπλων, τα οποία περιλαμβάνουν επιπλέον ένα γραφείο και μια ντουλάπα..

Σε ορισμένα μοντέλα, η διαφάνεια είναι αφαιρούμενη, οπότε αν φοβάστε ότι το παιδί σας δεν είναι ακόμα έτοιμο να ανεβαίνει και να ανεβαίνει συνεχώς μόνο του, μπορείτε απλά να το αφαιρέσετε και να το εγκαταστήσετε όποτε θέλετε. Έτσι, το μωρό θα οδηγεί αποκλειστικά υπό την προσεκτική καθοδήγησή σας..

Τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα και τα ενδιαφέροντά τους αλλάζουν, οπότε ο σχεδιασμός, που τους φάνηκε το καλύτερο και πιο συναρπαστικό κρεβάτι με διαφάνεια, μετατρέπεται σε λιγότερο ενδιαφέρον με την πάροδο του χρόνου. Δεν προκαλεί έκπληξη εάν ένας μαθητής ή έφηβος ζητήσει να αντικαταστήσει τα ακουστικά των παιδιών του με κάτι πιο κλασικό. Perhapsσως αυτό να είναι το μόνο μειονέκτημα αυτού του μοντέλου κρεβατιού..

Ποικιλίες

Όπως κάθε άλλο έπιπλο, ένα κρεβάτι με μια τσουλήθρα έχει το δικό του υποείδος, καθένα από τα οποία συνδυάζει μια λεπτομέρεια, δηλαδή την ίδια τη διαφάνεια.

Το πιο συνηθισμένο μοντέλο διαφάνειας είναι κρεβάτι σοφίτας, που είναι ανάλογο μιας κουκέτας, αλλά με μόνο μία κουκέτα στον επάνω όροφο και μια σκάλα. Το ύψος αυτής της δομής ποικίλλει από ένα μέτρο, έτσι ώστε υπάρχει πιθανότητα κανονικής κατάβασης από το λόφο. Αυτό το μοντέλο είναι πρακτικό, όμορφο και πολύ πρωτότυπο. Ο χώρος κάτω από το ίδιο το κρεβάτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με εντελώς διαφορετικούς τρόπους.

Πολλοί γονείς οργανώνουν επιπλέον χώρο αποθήκευσης για τα μεγάλα παιδικά πράγματα εκεί: βαλίτσες, ποδήλατα, σκούτερ και πολλά άλλα μπορούν να τοποθετηθούν κάτω από την κουκέτα, καθώς υπάρχει άφθονος χώρος εκεί. Αλλά εκτός από τον χώρο αποθήκευσης για διάφορα είδη, μπορείτε να οργανώσετε ένα πραγματικό σπίτι παρακάτω, το οποίο θα γίνει καταφύγιο για το μωρό σας και ένα μέρος για την ενδιαφέρουσα ενασχόλησή του..

Συνήθως, τα παιδιά το αποκαλούν σπίτι τους, το οποίο μπορεί να επιπλωθεί με διαφορετικούς τρόπους. Ο ευκολότερος τρόπος για να απομονωθείτε από τον έξω κόσμο είναι μια συνηθισμένη κουρτίνα, η οποία είναι προσαρτημένη στο πάνω πλαίσιο του κρεβατιού. Ανάλογα με τις επιθυμίες του παιδιού, μπορείτε να σχεδιάσετε ή να κόψετε παράθυρα και μια πόρτα..

Ορισμένα καταστήματα επίπλων προσφέρουν ταυτόχρονα ένα έτοιμο διώροφο σπίτι, όπου και οι δύο βαθμίδες είναι διακοσμημένες ως καταφύγιο, δηλαδή κάθε όροφος έχει τους δικούς του τοίχους και ο επάνω είναι εξοπλισμένος με στέγη. Σε περίπτωση διαφάνειας, μπορείτε να οργανώσετε έναν χώρο ύπνου στην πρώτη βαθμίδα και τον χώρο παιχνιδιού στη δεύτερη.

Ο καθένας επιλέγει το εσωτερικό περιεχόμενο του χώρου παιχνιδιού. Μπορείτε να καρφώσετε σε επιπλέον ράφια για παιχνίδια και βιβλία, να βάλετε ένα μικρό τραπέζι και καρέκλες για πάρτι τσαγιού, ακόμη και να φέρετε φως. Όλες αυτές οι λεπτομέρειες είναι απίστευτα ευχάριστες για παιδιά που αγαπούν πολύ τα πρωτότυπα πράγματα..

Διώροφη

Σε περίπτωση που είστε ευτυχισμένοι γονείς δύο παιδιών, μπορείτε να αγοράσετε με ασφάλεια ένα μοντέλο δύο επιπέδων με διαφάνεια για παιδιά. Θα χαρούν. Φυσικά, η τσουλήθρα δεν αντικαθιστά τη σκάλα, είναι μόνο βοηθός κατά την κάθοδο και για να ανέβει, το παιδί θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τη σκάλα που έχει εγκατασταθεί εκεί κοντά. Οι κουκέτες με τσουλήθρα είναι πολύ άνετες, καθώς καταλαμβάνουν πολύ λιγότερο χώρο από δύο ξεχωριστά κρεβάτια και μια τσουλήθρα θα φέρει πολλά θετικά συναισθήματα στα παιδιά..

Με τραπέζι

Ορισμένα κρεβάτια σοφίτας με τσουλήθρα παρέχουν χώρο εργασίας, ο οποίος συνήθως βρίσκεται κάτω από το κρεβάτι. Αυτή είναι μια πολύ βολική και οικονομική επιλογή που δεν κρατά μόνο μερικά έπιπλα, αλλά αφήνει επίσης αρκετό ελεύθερο χώρο για άλλα αντικείμενα στο δωμάτιο. Τέτοια σετ κρεβατοκάμαρας είναι ιδανικά για δωμάτια με μικρή περιοχή. Σε αυτή την περίπτωση, είναι επιτακτικό να πραγματοποιήσετε φωτισμό κάτω από το τραπέζι, έτσι ώστε το παιδί να έχει αρκετό φως κατά τη διάρκεια των μαθημάτων..

Πώς να επιλέξετε

Όταν αγοράζετε ένα κρεβάτι με τσουλήθρα, πρώτα απ ‘όλα, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην ποιότητα της κατασκευής και τη δύναμή της. Το κρεβάτι πρέπει να έχει ειδικούς προφυλακτήρες στα πλάγια, έτσι ώστε το παιδί να μην πέφτει κατά τη διάρκεια του ύπνου και επίσης να είναι εξοπλισμένο με μια άνετη σκάλα για αναρρίχηση. Είναι καλύτερο εάν ο χώρος ύπνου είναι μεγαλύτερος, για ευκολία.

Όταν επιλέγετε ένα συγκεκριμένο μοντέλο, πρέπει να κοιτάξετε την εμφάνιση έτσι ώστε να αρέσει στο παιδί. Για τα κορίτσια, είναι καλύτερο να επιλέξετε κρεβάτια σε απαλούς, ροζ ή λευκούς τόνους. Μπορείτε να αγοράσετε πραγματικά κάστρα πριγκίπισσας, η κάθοδος από την οποία θα πραγματοποιηθεί από τη διαφάνεια. Το κορίτσι σας θα νιώσει σαν την ηρωίδα των ταινιών κινουμένων σχεδίων της Disney.

Για αγόρια, μπορείτε να επιλέξετε ένα κρεβάτι με τη μορφή πλοίου ή αυτοκινήτου.

Ανασκόπηση δημοφιλών μοντέλων

Βασιλίσα

Η εταιρεία Vasilisa παράγει έπιπλα στη Ρωσία. Όλα τα προϊόντα είναι κατασκευασμένα από υλικά υψηλής ποιότητας. Το κρεβάτι με μια τσουλήθρα αυτής της μάρκας έχει ύψος 121 εκ. Είναι εξοπλισμένο με μια τσουλήθρα και μια άνετη, φαρδιά σκάλα στις άκρες και στη μέση υπάρχει μια ειδική πλευρά που εξασφαλίζει την ασφάλεια του παιδιού. Υπάρχει δωρεάν χώρος κάτω από το κρεβάτι, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατόπιν αιτήματος του παιδιού.

BamBini domini

Τα συρόμενα κρεβάτια αυτής της μάρκας είναι επίσης κατασκευασμένα από φυσικά υλικά και έχουν μια τσουλήθρα με μια άνετη σκάλα και μια μεγάλη πλευρά. Κάτω από το κρεβάτι υπάρχουν επιπλέον ντουλάπια, ανοιχτά ή κλειστά – ο πελάτης αποφασίζει μόνος του, για την αποθήκευση παιδικών πραγμάτων, παιχνιδιών και ρούχων. Αυτό είναι πολύ βολικό, καθώς οι γονείς δεν θα χρειάζεται να ανησυχούν για την αγορά πρόσθετων ραφιών για την πρώτη βαθμίδα..

Τσίλεκ

Τα συρόμενα κρεβάτια από την Cilek στην παιχνιδιάρικη σειρά coco είναι εντυπωσιακά σχέδια που κυριαρχούνται από τα μπλε, τα κόκκινα, τα κίτρινα και τα πράσινα. Σε αντίθεση με άλλες μάρκες, αυτά τα κρεβάτια είναι κατασκευασμένα από μέταλλο και μια τσουλήθρα και μια σκάλα είναι προσαρτημένα στο πλάι του κρεβατιού ως ξεχωριστό μπλοκ. Η κάτω βαθμίδα είναι κουρτινωμένη με τη μορφή σκηνής και έχει τα δικά της παράθυρα και μια πόρτα. Πρόκειται για ένα έτοιμο playhouse που δεν χρειάζεται καμία προσθήκη.

Disney

Τα Disney Slide Beds είναι ένα έργο τέχνης. Πρόκειται για έτοιμα σπίτια, κάστρα, γκαράζ για αγωνιστικά αυτοκίνητα ή πειρατικά πλοία. Όλα έχουν έντονο χρωματικό συνδυασμό και τις περισσότερες φορές είναι αφιερωμένα σε συγκεκριμένους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων. Εάν το παιδί σας αγαπά τα κινούμενα σχέδια της Disney, τότε σίγουρα θα του αρέσουν τα κρεβάτια με μια τσουλήθρα αυτής της μάρκας..

Ενδιαφέρουσες λύσεις εσωτερικού σχεδιασμού για ένα αγόρι

Η εμφάνιση του επιλεγμένου κρεβατιού, φυσικά, εξαρτάται κυρίως από το φύλο του παιδιού. Εάν τα κορίτσια προτιμούν μια ποικιλία από όμορφα σπίτια, κάστρα πριγκίπισσες με ηρωίδες από κινούμενα σχέδια της Disney, τότε για τα αγόρια η επιλογή είναι ακόμη ευρύτερη..

Εάν το παιδί λατρεύει το θαλάσσιο θέμα, τότε μπορείτε να αγοράσετε ένα κρεβάτι με διαφάνεια σε λευκά και μπλε χρώματα, να το συμπληρώσετε με πανί και κατάρτι, καθώς και τιμόνι. Το κάτω μέρος μπορεί να γίνει το γραφείο του καπετάνιου, όπου θα κρεμάσει ο χάρτης.

Υπάρχουν μοντέλα με σχέδιο με τη μορφή αυτοκινήτου με ελαστικά, καθώς και κάθε είδους δασικά σπίτια και στρατιωτικές σκηνές. Αλλά το αγόρι θα ενδιαφερθεί ιδιαίτερα για τη σπηλιά του θησαυρού. Η ανώτερη βαθμίδα μπορεί να σχεδιαστεί με τη μορφή πειρατικού πλοίου με κατάρτι και τιμόνι και η κάτω μπορεί να γίνει μια πραγματική σκοτεινή σπηλιά όπου κρύβονται θησαυροί και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα.

Υπάρχουν πάντα πολλές επιλογές για τη διακόσμηση παιδικού δωματίου, όλα εξαρτώνται από τις προτιμήσεις γεύσης του παιδιού σας, καθώς και από τη φαντασία.