Μέγεθος κούνιας νεογέννητου

Ένα κρεβατάκι είναι ένα από τα πιο σημαντικά έπιπλα για ένα νεογέννητο, που θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου έτους της ζωής του στο κρεβάτι. Η κούνια γίνεται όχι μόνο ένα μέρος για να κοιμάται το μωρό, αλλά και ένας χώρος παιχνιδιού όπου το μωρό γνωρίζει έναν νέο κόσμο γι ‘αυτόν, οπότε είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον μοντέλο. Η σύγχρονη συλλογή βρεφικών κρεβατιών εντυπωσιάζει με το σχέδιο και τα σχήματα, μια σειρά από πρόσθετες λειτουργίες, υλικά που χρησιμοποιούνται και φαίνεται ότι η επιλογή είναι δύσκολη. Θα κατανοήσουμε τα χαρακτηριστικά των επίπλων για ένα νεογέννητο και θα μιλήσουμε για το πώς να κάνουμε τη σωστή επιλογή.

7 φωτογραφίες

Εξοπλισμός

Παραδοσιακά, μια κούνια αποτελείται από μια βάση, η οποία είναι περιφραγμένη στις τέσσερις πλευρές με σανίδες με πηχάκια ή ένα συμπαγές στοιχείο. Μιλώντας για κλασικά μοντέλα ξύλου σε μορφή ορθογώνιου ή στρογγυλού, οβάλ σχήματος, αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε ένα από τα μοντέλα έχει ένα κάτω μέρος (ράφι και πινιόν), τέσσερις τοίχους, ένας από τους οποίους είναι αφαιρούμενος και έχει μηχανισμό ανύψωσης και καθόδου Το Εδώ τελειώνουν οι ομοιότητες.

Διαφορές στη διαμόρφωση μιας κούνιας:

  • Η παρουσία ενός μηχανισμού ταλάντευσης – διαμήκους ή εγκάρσιου εκκρεμούς. Δεν βρίσκεται σε όλα τα μοντέλα και η παρουσία του καθορίζεται από την επιλογή των γονέων.
  • Κύριο υλικό. Παραδοσιακά, επιλέγεται ξύλο, αλλά υπάρχουν συνδυασμένα μοντέλα ξύλου + μοριοσανίδων (τέτοια μοντέλα είναι πιο οικονομικά σε κόστος), ξύλου + δέρματος (οικολογικό δέρμα ή φυσικό) και άλλα. Υπάρχουν πλαστικά μοντέλα.
  • Συρτάρια για αποθήκευση.
  • Χρώμα και σχέδιο κρεβατιού.
  • Ο μηχανισμός για το ανέβασμα και το κατέβασμα του πυθμένα υπάρχει στα περισσότερα μοντέρνα μοντέλα, αλλά στις πιο οικονομικές εκδόσεις μπορεί να μην είναι διαθέσιμος..

Δημοφιλή υλικά

Το ξύλο δεν λαμβάνεται πάντα ως βάση για ένα βρεφικό κρεβάτι · υπάρχουν επίσης πλαστικά μοντέλα, προϊόντα από μοριοσανίδες και συνδυασμένες επιλογές, ανάλογα με τις προτιμήσεις των γονέων και τον προϋπολογισμό που διατίθεται για την αγορά..

Ξύλο

Το πιο χρησιμοποιημένο υλικό για την παραγωγή όχι μόνο παχνιών, αλλά και των υπόλοιπων επίπλων για νεογέννητα, παιδιά προσχολικής ηλικίας και εφήβους. Τα σκληρά ξύλα όπως η βελανιδιά, η οξιά ή η τέφρα χρησιμοποιούνται συχνά με εξαιρετικές καταναλωτικές ιδιότητες, φιλικότητα προς το περιβάλλον και μεγάλη διάρκεια ζωής, αλλά υπάρχει συμπαγές πεύκο – ένα φθηνό υποαλλεργικό υλικό.

Οι κλασικές ορθογώνιες ή στρογγυλές κούνιες είναι κατασκευασμένες από ξύλο για παιδιά από τη γέννηση έως την εφηβεία. Παραδοσιακά, οι νέοι γονείς επιλέγουν ορθογώνια μοντέλα με πλευρές σε κάθε μία από τις τέσσερις πλευρές του προϊόντος σε τυπικό μέγεθος 120 * 60 cm, καθώς ένα τέτοιο μοντέλο θα διαρκέσει έως και τρία χρόνια ή έως ότου το μωρό μεγαλώσει από την κούνια.

Τα πλεονεκτήματα μιας ξύλινης κούνιας για ένα παιδί περιλαμβάνουν το γεγονός ότι τέτοια μοντέλα είναι υποαλλεργικά, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν πρόσθετη βαφή ή βερνίκι, είναι σταθερά και ανθεκτικά στο σχεδιασμό τους, οικεία στο σχεδιασμό και ποικίλα στην εμφάνιση, επιπλέον, τα μοντέλα διαφέρουν μεταξύ τους στη συσκευασία – τύποι ποδιών, κυρίως. Ξύλινες κούνιες για παιδιά φαίνονται λακωνικές και ακριβές, ανάμεσά τους υπάρχουν μοντέλα κλασικού σχήματος με λείες καμπύλες και προϊόντα στο στυλ Art Nouveau.

8 φωτογραφίες

Μονοσανίδες, MDF

Μοριοσανίδες, MDF ή συνδυασμένα μοντέλα με ξύλο: τέτοια κρεβάτια θα γίνουν ανάλογο προϋπολογισμού και θα έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα, μεταξύ των οποίων σημειώνεται η ελαφρότητα και η πρακτικότητα τους. Για παράδειγμα, το πλαίσιο της κούνιας μπορεί να είναι τελείως ξύλινο και επιπλέον στοιχεία όπως τα πηχάκια θα είναι κατασκευασμένα από πλαστικό υψηλής ποιότητας, μοριοσανίδες, MDF. Είναι σημαντικό τα υλικά που χρησιμοποιούνται να μην έχουν επικίνδυνη επεξεργασία για το μωρό: μυρίστε το προϊόν και προσέξτε τη δυσάρεστη οσμή που προέρχεται από την κούνια.

Πλαστική ύλη

Το πλαστικό χρησιμοποιείται επίσης στην κατασκευή παιδικών επίπλων, συγκεκριμένα κούνιων για μωρά. Υλικό υψηλής ποιότητας και η ιδιότητα ευελιξίας του σάς επιτρέπει να δημιουργείτε προϊόντα που είναι μοναδικά σε σχήμα και σχέδιο. Συχνά, πλαστικό και άλλα πολυμερή υλικά χρησιμοποιούνται στην παραγωγή βρεφικών λίκνων διαφόρων σχημάτων από τα συνηθισμένα ορθογώνια έως στρογγυλά και οβάλ..

Το πλαστικό χρησιμοποιείται για την κατασκευή παχνιών, παρκοκρέβατων, που είναι βολικά για ταξίδια ή ένα μικρό διαμέρισμα, καθώς δεν έχουν μόνο χώρο ύπνου για ένα μωρό, αλλά και χώρο παιχνιδιού.

Τυπικά μεγέθη

Υπάρχουν διαφορετικές διαστάσεις κρεβατιών ανάλογα με τον τύπο του προϊόντος και την ηλικία του παιδιού..

Για νεογέννητα, το τυπικό μέγεθος θεωρείται προϊόν 120 * 60 cm (αυτό το μέτρο λαμβάνεται στη Ρωσία, στην Ευρώπη το πρότυπο είναι 125 * 65 cm) – ένα κλασικό ορθογώνιο κρεβάτι για παιδιά από 0 έως 3 ετών.

Κρεβάτια μετασχηματιστή με ενσωματωμένο πεζοδρόμιο και αλλαξιέρα έχουν τυπικές διαστάσεις 140 * 70 cm, το μέγεθος του κρεβατιού καθορίζεται ανάλογα με τη θέση: στην αρχική του μορφή, είναι 120 * 60 cm και αυξάνεται σε μήκος έως και 140 εκ. Παρεμπιπτόντως, οι γενικές παράμετροι είναι το μήκος και τα πλάτη του κρεβατιού μπορεί να διαφέρουν προς τα πάνω λόγω του φινιρίσματος και των υλικών που χρησιμοποιούνται, καθώς παραδοσιακά είναι το μέγεθος του κρεβατιού που υποδεικνύεται και όχι η συνολική επιφάνεια Το προϊόν.

Οι βρεφικές κούνιες έχουν επίσης ένα πρότυπο – 90 * 50 cm, που σημαίνει το μέγεθος του κρεβατιού για το παιδί.

Μεγέθη διαφόρων τύπων

Το μικρό λίκνο, το οποίο χρησιμοποιείται για τον ύπνο ενός νεογέννητου, έχει ένα τυπικό μέγεθος 97 * 55 cm, το ύψος ποικίλλει από το μοντέλο και είναι ρυθμιζόμενο. Τα μπιμπερό είναι όμορφα σχεδιασμένα και μικρά σε μέγεθος, αλλά έξι μήνες αργότερα, ένα τυπικό παιδί μεγαλώνει από μια παρόμοια κούνια και απαιτεί ένα νέο. Το λίκνο θα είναι κατάλληλο για ένα μικρό διαμέρισμα και εκείνους τους γονείς που είναι έτοιμοι να ξοδέψουν χρήματα για παιδικά έπιπλα και να τα αντικαταστήσουν εγκαίρως. Είναι βολικό να χρησιμοποιήσετε ένα νανούρισμα στην κρεβατοκάμαρα των γονέων τους πρώτους έξι μήνες της ζωής του μωρού, όταν θέλετε να διατηρήσετε το δεσμό “μαμά-μωρό” όσο το δυνατόν περισσότερο.

Το προσαρτημένο μοντέλο θα είναι συνέχεια του κρεβατιού των γονιών, όπου το νεογέννητο μπορεί να καθίσει άνετα. Οι διαστάσεις του πλευρικού κρεβατιού είναι στάνταρ 90 * 50 cm, το οποίο είναι ελαφρώς μικρότερο από το κλασικό μοντέλο. Είναι σημαντικό το προσαρτημένο μοντέλο να έχει τη δυνατότητα να προσαρμόσει το κάτω μέρος για να “ταιριάζει” σε ύψος με το κρεβάτι του γονέα, αλλά είναι προτιμότερο να επιλέξετε εκ των προτέρων το μοντέλο που ταιριάζει απόλυτα με τον ενήλικα. Ένα άλλο θεμελιώδες σημείο είναι η παρουσία στοιχείων για τη σύνδεση ενός κρεβατιού σε έναν ενήλικα, το οποίο θα εγγυάται την ασφάλεια του παιδιού κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Ένα κλασικό κρεβάτι για νεογέννητα έχει τυπικές ρωσικές διαστάσεις 120 * 90 εκ., Στην Ευρώπη αυτές οι μετρήσεις είναι 5 εκατοστά μεγαλύτερες – 125 * 95 εκ. Το κλασικό ανάμεσα στα κρεβάτια διακρίνεται από την παρουσία ενός μηχανισμού ταλάντευσης – ενός εκκρεμούς (μπορεί να είναι διαμήκης και εγκάρσια) ή την απουσία του, τότε το κρεβάτι έχει πόδια και αφαιρούμενους τροχούς ή ολισθήσεις.

Το κλασικό μοντέλο, κατά κανόνα, έχει δύο κάτω θέσεις, ένα κατώτατο πάτο, δυνατότητα να χαμηλώσει την μπροστινή πλευρά, ορισμένα μοντέλα έχουν ένα επιπλέον συρτάρι στο κάτω μέρος.

Η μεταμόρφωση των κρεβατιών θα είναι μια καλή επένδυση για το μέλλον του παιδιού: θα είναι χρήσιμο για ένα νεογέννητο μωρό και θα εξυπηρετεί έως ότου φτάσουν τα 7-8 ετών (έως ότου το παιδί μεγαλώσει έξω από το προϊόν). Το μετασχηματιζόμενο κρεβάτι έχει ενσωματωμένη συρταριέρα και αλλαξιέρα, το μέγεθος του είναι στάνταρ 140 * 70 cm, ο χώρος ύπνου για ένα μωρό είναι 90 * 60 cm με δυνατότητα αύξησης. Αφού η αρχική εμφάνιση του προϊόντος γίνει μικρή για το ενήλικο μωρό, αφαιρούνται το συρταριέρα με την αλλαξιέρα, το κρεβάτι επεκτείνεται.

Υπάρχουν μοντέλα παιδικών επίπλων για δίδυμα ή δίδυμα, τα οποία είναι ένα προϊόν με παραμέτρους 130 * 125 εκ. Το κρεβάτι θα εξυπηρετήσει έως και 3 χρόνια ζωής για μωρά, τότε θα πρέπει να το αντικαταστήσετε με ένα ευρύχωρο μοντέλο δύο επιπέδων ή ξεχωριστά προϊόντα για κάθε παιδί.

Επιπλέον, υπάρχουν κούνιες-παιδότοποι με διάφορα μεγέθη, τα οποία είναι ένα παρκοκρέβατο στο κάτω μέρος και ένας χώρος ύπνου στην κορυφή. Ο χώρος ύπνου είναι μικρός και θα χρησιμοποιηθεί από ένα παιδί έως ένα έτος, μετά το οποίο το μωρό είναι απίθανο να χωρέσει εκεί..

Τα κρεβάτια μη τυποποιημένων μεγεθών είναι μοναδικά στο σχεδιασμό τους, για παράδειγμα, στρογγυλά και οβάλ μοντέλα με διαστάσεις 78 * 76 * 81 εκ. (Μήκος * πλάτος * ύψος), τα οποία “μεγαλώνουν” σε μήκος έως 128 εκ. Στρογγυλοί μετασχηματιστές-νανουρίσματα για μωρά μη τυπικών μεγεθών τα περισσότερα αυξάνονται σε μήκος, γεγονός που επιτρέπει τη χρήση ενός ακριβού μοντέλου έως και 5 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράμετρος 120 * 60 cm, που χρησιμοποιείται για να δείξει το μέγεθος ενός κλασικού παιδικού κρεβατιού, δείχνει τις διαστάσεις του κρεβατιού, το ίδιο το παχνί μπορεί να είναι 6-10 cm μεγαλύτερο λόγω της παρουσίας πρόσθετων στοιχείων- πλευρικά τοιχώματα, πλευρές. Αυτό ισχύει όχι μόνο για το αναφερόμενο μοντέλο, αλλά και για ορισμένους άλλους τύπους παιδικών επίπλων..

Επιλέγουμε υφάσματα

Η επιλογή μιας κούνιας δεν είναι πλήρης χωρίς την αγορά υφασμάτινων προϊόντων για παιδικά έπιπλα. Συχνά οι γονείς επιλέγουν κλασικά κρεβάτια για ένα νεογέννητο με κανονικό μέγεθος σεντονιών, για παράδειγμα, 120 * 60 εκ. Ή 140 * 70 εκ. Τα σεντόνια σε μια κούνια επιλέγονται σύμφωνα με το στρώμα και τις διαστάσεις του, το πιο συνηθισμένο είναι μια μέτρηση 120 * 60 cm ή 125 * 65 cm, που σημαίνει το μέγεθος του κρεβατιού για το μωρό και το μέγεθος του σεντονιού.

Τα κρεβατάκια για μικρά παιδιά μη τυπικού μεγέθους απαιτούν επιλογή μικρότερων υφασμάτων που αντιστοιχούν στις μετρήσεις του στρώματος, της κουβέρτας και του μαξιλαριού, εάν υπάρχουν. Το μέγεθος των κλινοσκεπασμάτων καθορίζεται αυστηρά με εκείνες τις παραμέτρους που αντιστοιχούν στο μέγεθος της κουβέρτας και του στρώματος, επομένως είναι σκόπιμο να επιλέξετε κλωστοϋφαντουργικά στοιχεία μαζί με το κρεβάτι και για να διευκολύνετε αυτό το έργο, πρέπει να επιλέξετε το πρότυπο 120 * 60 cm ή 125 * 65 εκ.

7 φωτογραφίες

Πρώτα η ασφάλεια. Σημαντικές αποχρώσεις

Το κύριο κριτήριο κατά την επιλογή βρεφικού κρεβατιού για παιδί οποιασδήποτε ηλικίας είναι η ασφάλεια του προϊόντος. Ας μιλήσουμε για σημαντικές αποχρώσεις που πρέπει να σημειωθούν ακόμη και πριν αγοράσετε έπιπλα για ένα παιδί και να μην ξεχάσετε ειδικά κατά τη συναλλαγή.

  1. Οι ομαλές στρογγυλεμένες γωνίες θα είναι το πρώτο σήμα της σωστής επιλογής. Οι μη αιχμηρές γωνίες θα είναι χρήσιμες ακόμα και για τους γονείς που θα έρθουν κατά καιρούς στην κούνια του παιδιού.
  2. Η παρουσία σανίδων σε 4 πλευρές. η εξαίρεση είναι πρόσθετα μοντέλα παχνιών, τα περισσότερα από τα οποία διαθέτουν επιπλέον προφυλακτήρες.
  3. Η απόσταση μεταξύ των πτερυγίων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 6 cm, διαφορετικά το μωρό θα μπορεί να περνάει το κεφάλι του μεταξύ τους.
  4. Η σταθερότητα του κρεβατιού είναι ένα άλλο σημαντικό κριτήριο κατά την επιλογή παιδικών επίπλων. Εάν το κρεβάτι διαθέτει μηχανισμό εκκρεμούς, βεβαιωθείτε ότι μπορεί να στερεωθεί με ασφάλεια αργότερα, αφού το μωρό μάθει να στέκεται μόνο του στην κούνια.
  5. Δεν έχει σημασία τι είδους υλικό επίπλων επιλέγετε ως βάση. αξίζει να μυρίσουμε τα έπιπλα και να σημειώσουμε αν υπάρχει δυσάρεστη ή πικάντικη μυρωδιά; Η παρουσία βιομηχανικών αρωμάτων υποδεικνύει τη χρήση τοξικών χρωστικών, για να βεβαιωθείτε ότι το προϊόν είναι ασφαλές, συμβουλευτείτε τον πωλητή για πιστοποιητικά για το προϊόν.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο: όταν αγοράζετε ένα κλασικό κρεβάτι για ένα μωρό, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα μοντέλο με 2 κάτω θέσεις: το πρώτο υψηλό επίπεδο χρησιμοποιείται έως περίπου έξι μήνες ή μέχρι το παιδί να μάθει να κάθεται μόνο του και να προσπαθεί να πάρει πάνω. Η δεύτερη χαμηλότερη θέση έχει οριστεί για την ασφάλεια του μωρού – το μωρό δεν θα μπορεί να πέσει από την κούνια ακόμη και σε όρθια θέση, αλλά θυμηθείτε ότι το να αφήνετε το μωρό χωρίς επίβλεψη ακόμη και στην κούνια είναι επικίνδυνο.

9 φωτογραφίες